- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15305 üzenetére
Szia!
köszi, akkor ránézek erre is meg keresek még olyan hőálló gumit, -
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15293 üzenetére
Szia,
nagyon köszi a választ, érdekes, akkor ez valami kövületalkatrész.
-
vakablak93
őstag
Csak érdekesség képpen kérdezném, az ilyen régi gépek mind MXM kártyásak voltak? [kép]
Illetve a proci mellett mi az a másik csip?
Ez az az omínúzus Packard Bell kövület.
Pusztán multimédiás célra, lehet/volna értelme jobbat beletenni? (sejtem hogy nem, de a kíváncsiságom felteteti velem a kérdést)
Ez elvileg Nvidia Geforce GT240MEgyébként a gép totál csendes lett, a srác csak nézett hogy hová lett a traktorhang.
-
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15282 üzenetére
Szia, köszi az infót
, még várok az alkatrészekre, hátlapot már találtam bontottat de a szértbarmolt venti helyére amit rendeltem még 2 hét mire megjön, rendben akkor veszek bele egy SSD-t is.
Igen láttam a ram beteg áron van, arról hamar letettem. Majd megkenem valami komolyabb pasztával, van itthon a saját gamer laposom miatt komoly anyag. Szóval a hűtéssel nem lesz gond szerintem.
A Clevo P751 már megtanított a paszta fontosságáraLesz meló vele rendesen, komolyan remélem hogy a tulaj elégedett lesz vele, mert egy kínlódás a 13 évi ganéval együtt szétkapni.... A fickó egy nyamvadt zsebivel peckelte ki a HDD-t is hogy benne maradjon
-
vakablak93
őstag
Hali sziasztok egy ismerősöm átdobott egy öreg
Packard Bell Easynote LJ65-öt, hogy hozzam mán' rendbe meg amit lehet azt ki belőle...Hátlapot már találtam hozzá, a korábbi tulaj egy kretén volt konkrétan kivágta a házat a ventinél, mert hangos volt
Venti hangja mint egy rossz traktormotoré, de azt is találtam már bele, a fennmaradó problémákkal fordulnék hozzátok, melyek a következőek:
1. Ezen vidi alapján akartam szétszedni [link] , de a billentyúzet fölötti a zsanér részt fedő műanyag csík nemigazán akar feljönni.
Merjem ezt húzni vagy valami még szorítja? A gép hátuljánál kicsavartam a csavarokat elvileg csak nem tudom merjem-e erősebben húzni lefelé....2. A gép hardvere Core 2 Duo T6600 és a csipszet AIDA64 szerint: Intel Cantiga PM45, FSB-re meg ezeket írja: 533,667,800,1066.
Lehet esetleg bele valami értelmesebb procit tenni, vagy semmi értelme???
A tulaj csak TV okosítónak használná, kb csak filmeket kéne lejátszon. Lehet csak az én igényeim mások, de nekem bántóan lassúnak hat még frissen telepített rendszerrel is.3. Lehetséges lenne esetleg SSD-t tenni ebbe is vagy annyira régi a gép hogy nem vagy nem érné meg?
4. Összesen 4Gb ram van benne 2x2-es elrendezésben, van értelme 8Gb-ra bővíteni?
Ha semmi értelme az is érdekel, mert akkor csak kipucolom meg felpasztázom neki.
Előre is köszi a válaszokat!
-
vakablak93
őstag
válasz
ricsi99 #15174 üzenetére
Igen, ez megmagyarázza hogy miért jobb az U-s i3-aknál azok órajelben lejjebb vannak, de a 7200U-val szemben nem áll meg, mert a 2. generációs i3 2370M órajelben rosszabb és ugyanúgy csak 3Mb cashe mint az i5 7200U mindkettő szintén 2 mag 4 szál, és mindkét gépen win10-van, szó sincs win7-ről, mégis jócskán gyorsabb egy sata ssd-vel a 2. gen i3
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #15172 üzenetére
Az oké, csak én abban a hitben éltem hogy a win ma mindegy miről fut, alapkövetelménye már a 4 mag, arra számítottam hogy hiába rakom bele az ssd-t, az oldalbetöltések, appmegnyitások, telepítések az újkorában is szupergyenge proci miatt továbbra is lassúak lesznek, hogy a win hamar feláll abban nem kételkedtem.
Korábban az M.2-es ssd-vel-vel szerelt Acer E5-575G laposom amiben i5 7200U volt az egyáltalán nem volt ilyen gyors és reszponzív.
Emellett számos alap netezős noti U-s i3 procikkal pl : 4030U ....6006U stb, amiket láttam hiába kaptak Sata SSD-t a többség alig gyorsult valamit, csak a win áll fel rajtuk gyorsabban...
Ehhez képest ez a kicsike pofátlanul gyors mintha csak a P751-ről neteznék, na ez az ami meglepett, és nem tudtam hova tenni.
Mindegy ha ebben nem is akkor majd abban cserélek procit, már úton bele a 8086K -
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #15161 üzenetére
Most vettem hozzá ssd-t, és egy 8gb-os modult a benne levő 4 mellé, szóval itt is 12 giga lesz
Majd a napokban rakom össze és telepítem újra.
Utána eldöntöm. -
-
vakablak93
őstag
válasz
ricsi99 #15093 üzenetére
Hali, bakker ebay-en az i7 3610QM-re kerestem és mikor megvettem láttam hogy egy 3630QM-et vettem ami 45W TDP-s , lemondjam?
Vagy esetelg komolyabb gappadokkal meg mondjuk Kryonaut/NT-H2-vel megkenve, ventiket kissé felpörgetve még megpróbálhatom?
Vagy tök felesleges mert a gép ellátni se rudná?
-
vakablak93
őstag
Na hali sziasztok, kis segítségre lenne szükségem,
adott egy picurka DELL Latitude E5430, jelenleg van benne egy i3 2370M, ezt akarnám kicserélni-megnéztem foglalatos, az érdekelne, ebbe a 3. gen i7-ek belemennek vagy azok már nem?
Ez alapján igen, de biztosra akarok menni: [link] -
vakablak93
őstag
válasz
Thunderzolee #14101 üzenetére
király, kössz a választ, akkor ezek szerint cserélhető, nézek is bele és kössz a linket ,így tényleg egyszerűbb lesz, elnézve ezeket az i5-öket elég nagy ugrást jelentenek majd.
Nem gondoltam volna de ezek alapján egész gyors kis gépezet lesz, és én még arról fantáziáltam kidobom, ezek után kizárt
Köszönöm!!! -
vakablak93
őstag
Hali ,nem tudom jó helyre írok-e , ez ügyben de lenne egy kérdésem, adott egy kövület noti, ami működik ,és nem is várnék el tőle sokat, sima netezős-tartalék - filemzős - konyhai gép szerepe lenne csak.
Az alaplap egy Packard Bell EasyNote TS11HR
Lapkakészlet: Intel i915GM/PM( Intel cougar Point HM65 ,Intel sandy Bridge)ebben nem vagyok biztos hogy jót nézek AIDA-ban.
A processor egy Intel Celeron B815
2Gb DDR3 1066 Mhz
illetve egy WD 320 GB 5400 -as lemez van benne, az lenne a kérdésem, lehet-e illetve egyáltalán érdemes e ebbe a gépbe SSD-t tenni illetve egy pici memóriabővítést kapna még, na meg ami még érdekelne hogy esetleg ezt a processzort lehetne-e egy kicsivel jobbra cserélni?
Kis utánanézés után magát a processzort megtaláltam használtpiacon, szóval azt tudom hogy kapható volt külön de nem tudom ebbe a gépbe forrasztották e...- megpróbáltam szétszedni hogy magam derítsem ki, de annyi mindent kellene benne szétszedni hogy félvén hogy valami kábelt elszakítok inkább hagytam.
Ezenfelül ,ha tudtok valamilyen jó szervízt vagy hasonlót -Kecskeméten vagy Pesten ahová ajálott fordulni ilyesmivel az érdekelne még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest