- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pataslogeza #14099 üzenetére
Na, ez érdekes felhasználási terület. A Flash az meg zabálja a processzort, ugye pont ezért szabadultunk meg tőle, ahol csak lehetett.
Lehet, h érdemes beletenni egy P9ezrest, a nagyobb L2 tár pont a nagyobb számítási kapacitás elősegítésére való.
Rám is legyen egy 4giga a gépben legalább.
És tegyél fel egy CCleanert, és tiltsd le a háttérben futó, kelletlenül elinduló felesleges programokat, azok se egyék az erőforrásokat.
-
válasz
pataslogeza #14092 üzenetére
Mire használod a gépet?
Mármint, h nem elég a P8ezres processzor.SSD van már a gépben?
Ram mennyi van?Sokkal a P9ezresek sem jobbak, max ha olyan feladatokra használod, aminél számít a nagyobb L2 tár.
-
válasz
pataslogeza #14089 üzenetére
Laptop típusa?
Chipkészlet? -
válasz
pataslogeza #13058 üzenetére
Egyetértek Timmel, az órajele turbo módban jelentősen magasabb ugyan, de egetrengető különbségre ne számíts.
Ráadásul ha két ugyanilyen processzort akarsz venni, akkor elsőre vegyél egyet, cseréld le az i3-at, meglátod mennyivel lett jobb, ha nincs jelentős különbség, akkor mehet az i3 a B980 helyére, és nem kell venned második i5-öst.Csodálom amúgy, h az SSD mellett lassúnak találod; a ProBookomban 7200RPM-es merevlemezzel használok 2310M-et, és elégedett vagyok vele. Ezek ennyit tudnak, szerintem ez azért nem lassú. Oprendszer újraindítása az igen, azzal elmegy némi idő, de azt csak ritkán kell csinálni, többnyire alvó módból indítom a gépet.
Nem a hálózattal, vagy a net sebességével van ott inkább gond? (magas ping, alacsony feltöltési sebesség?) -
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #13058 üzenetére
Nem vagyok biztos a "jelentős" gyorsulásban. Noti szinten mind az i3, mint az i5 kétmagos és HT-s procik (talán Skylake-ben van valós négymagos mobil i5 már), itt az i5 kb. annyiban jobb, hogy van turbo boost, vagyis rövid időre meg tudja ugorni a hivatalos alapórajelet is, míg az i3 nem. IGP szempontjából mindkettőben HD3000 lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #13056 üzenetére
A 2540M támogat hardveresen AES titkosítást, a 2450M nem. Ezt leszámítva kb. mindegy, melyiket választod.
-
válasz
pataslogeza #12836 üzenetére
Utánanézek a kijelzönek hátha valahol találok emberi áron.A mobil radeon chippet pedig nem lehet cserélni semmilyen másra, mert a lábkiosztása se egyezik egy más típussal és a biosza sem tudná kezelni.
-
válasz
pataslogeza #12822 üzenetére
LTN154X1-L02 ez ugyan az mint ami neked kell Samsung gyártmány.Nézzél utána és ha jó akkor 5 ezerért a tied lehet.
-
válasz
pataslogeza #12820 üzenetére
Mit értesz drága alatt? Nekem vannak milyen bontott kijelzöim.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12795 üzenetére
A T5450-nek valamivel magasabb az órajele, talán azt inkább, de egyiktől sem lesz száguldó paripa.
-
válasz
pataslogeza #12724 üzenetére
A T9900 későbbi, majdnem egy évvel "újabb". Addigra már sikerült 35W-os TDP keretből kihozni azt, ami egy évvel korábban még csak 45Wattba fért bele.
-
válasz
pataslogeza #12693 üzenetére
Na ez így biztosan nem fog müködni.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12691 üzenetére
Azért, mert tapasztalatok alapján valamivel többet fogyaszt és jobban melegszik, mint a T8***-ak és valós használatban nem fogod érzékelni azt a +1 MB L2 cache-t meg marginálisan magasabb órajelet, amivel elvileg jobb lenne a T7700 a T8100-nál, T8300-nál.
Nem azt akarom sugallni, hogy a T7700 rossz választás lenne, csak szerintem a T8***-ak jobbak, szóval ebben a viszonyításban értem, hogy inkább azok.
-
Tim82
félisten
válasz
pataslogeza #12689 üzenetére
Nem.
Az FSB miatt esnek ki, azok a P**** procik ugyanis 1066 MHz FSB-s procik, a GM965 chipset meg 800 MHz-es FSB-s procikat támogat.
T8100, T8300, T9300, T9500 azok a procik, amelyekre szerintem érdemes cserélni (más, magasabb órajelű T7***-re szerintem nem).
-
válasz
pataslogeza #12618 üzenetére
A merevlemez PATA, de a kolléga mindent leírt.
SSD ami gyorsítaná a gépet.
Van PATA SSD is.
Sokat nem érdemes rákölteni.
A Google térkép az más sok neki.A processzor 1.86GHz-ről 2.13GHz-re való növelése nem sokat gyorsít (15%). Ez egy régi első generációs Centrino platformos gép, édesapám sokáig ilyet nyúzott otthon (M770, 2GB ram, 7200RPM-es HDD), de pár éve lecseréltem neki egy újabb gépre, ez meg ment a mamához, fényképeket mutogatni odalátogató rokonoknak tökéletes, de amúgy lassúcska gép.
-
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12618 üzenetére
Attól függ mennyibe kerül,valamivel gyorsabb lesz,de csodát ne várj.Ha mindenképp ezt akarod fejleszteni,és van sata az alaplapon én egy SSD-tennék bele a CPU mellé és egy win7-et.Aztán ha akad valami jobb vas az SSD abba is jó lesz.
-
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12616 üzenetére
A vinyó inkább csak a betöltést gyorsítja, CPU többet jelentene.Ram mennyi van a gépben?
-
válasz
pataslogeza #12574 üzenetére
A ventilátor attól még menni fog szerintem
-
válasz
pataslogeza #12566 üzenetére
A kolléga által is linkelt Sandys listában vannak M-re végződő 17W-os processzorok is.
Nem ismerem ezeket, nem tudom mennyivel lassabbak a 35W-os társaiknál.
Az az órajeleikből látszik, h alacsonyabb órajelen járnak, tehát biztos, h nem csak a fogyasztásuk, hanem a sebességük is kisebb.A másik meg az, h még sehol se láttam (mondjuk nem is kerestem) ilyen processzorokat, bár lehet E-bayen vannak ilyenek is.
Esetleg az i5-ös 17W-os M-re végződők között a Turbó funkciónak köszönhetően elképzelhetőnek tartom, h kellően erős példány is lenne köztük.
De hogy a gyártók beleraktak-e ilyen CPU-mikrokódot a BIOS-ba, azt nem tudom.Ha hosszabb akku idő kellene, esetleg egy nagyobb cellás akksi beszerzését tudom javasolni, vagy egy teljesen új gép vásárlását U-ra végződő processzorral (ill. az új géphez adott, többnyire csak 3-4 cellás akksi 9-12 cellásra cseréjét).
mod:
Na, átnéztem a listában levő 2××7M számozású processzorok adatlapjait, mindegyik BGA tokozású, vagyis alaplapra forrasztható típus. Akkor sajnos ezeket nem lehet a gépedbe belerakni. -
válasz
pataslogeza #12566 üzenetére
Amiket linkeltek, ennél alacsonyabb fogyasztásút nem fogsz tudni ebbe tenni.
-
válasz
pataslogeza #12419 üzenetére
Iobit Driver Booster
Drivermax
Driver Pack onlineEzeket szedd le, próbálj velük keresni drivert.
Ha ezek nem találnak, akkor passz.
Biztosan van még pár n+1-edik driver kereső, de vigyázz, mert nagyon sok közöttük a vírusos, vagy csak szimplán kéretlen programokat/reklámokat is telepítő alkalmazás.
Ezeknél is figyelj rá, h mit pipálsz be telepítés közben; és ha végeztél, szedd le a programokat, ne legyenek a gépen, úgysincs rájuk szükség többet - vagy legalább állítsd le, h a háttérben ne fussanak, és induláskor se induljanak el. -
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12419 üzenetére
Slim drivers lehet megtalálja.
-
válasz
pataslogeza #12398 üzenetére
Valahol a processzor környékén lehet rétegszakadás és rétegzárlat és ha benne van a proci akkor zárja az áramkört így lekapcsol azonnal ha viszont nincs proci akkor az az áramköri rész nyitva marad így nem lesz zárlat marad így
-
válasz
pataslogeza #12391 üzenetére
Köszi a manualt.
Na, ebbe IDE csatlakozós merevlemez kell.
Nem tudom, h az az átalakító amit keresel, létezik-e egyáltalán; kell hozzá IDE csatis Winchester, és kész.Processzort a manual azt írja, h 512KB L2 tárasok mennek bele, elvileg 2GHz-ig. (Ezek a Northwood magos pénégyesek.)
De gyanítható, h magasabb órajellel is visz, csak amikor a manual elkészült, még nem voltak 2GHz-nél nagyobb órajelű példányai a Pentium 4 Mobile családnak.Memóriát ahogy írtad, 200, ill. 266MHz-eseket alapból visz.
Ha 333, vagy 400MHz-eseket raksz bele, azokat 1 vagy kezeli, és 200/266-on hajtja, 2 vagy fel sem ismeri őket.
A 400MHz-es nem a DDR2 jellemzője, inkább a DDR1-nek volt a "csúcs"modellje, vagyis inkább a standard DDR1-es modulok 400MHz-esek voltak.A chipset 2db 1gigás modult képes kezelni.
Ennyi lenne.
Ja igen, a Celeron 256KB L2 tára nagyon vissza tudja fogni a gépet, érdemesebb egy Northwoodot keresni bele.
Merevlemezből is ne 4200RPM-est, hanem min. 5400RPM-es egy tányérost keress, az se legyen szűk keresztmetszet. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
pataslogeza #12390 üzenetére
Ezt sikerult eleg hulyen megfogalmaznom.
A mennyivel lenne jobbat ugy ertettem, hogy erdemes e foglalkozni processzor cserevel, vagy felesleges mert nincs nagy kulonbseg koztuk?
Masik kerdes, hogy ha a processzor fsb-je 400mhz, akkor rakhatok bele 400mhz-es memoriat?
Kozben megtalaltam a manualjaban, hogy pc1600 vagy pc2100 ddr ramot fogad, a 400mhz-esek meg pc3200 es mar ddr2 ha jol tudom.
-
válasz
pataslogeza #12386 üzenetére
650 a chipset (Északi híd), 961 a Déli híd (I/O vezérlő), 302LV meg a videokártya.
Ez korai Pentium 4-eseket kezelt 400-as FSB-vel.
Kábé a Willamette magot végig, és a korai Northwood magot is.
http://www.cpu-upgrade.com/mb-SiS_(chipsets)/650.htmlDe nem tudom ebből mobil vonalon mit visz.
Laptop típusa nincs meg?
CPU-Z hogyhogy nem ment?
-
pjen
félisten
válasz
pataslogeza #12386 üzenetére
Az everest,aida sem olvassa ki?
-
válasz
pataslogeza #12367 üzenetére
Kellene a laptop típusa, (chipset).
CPU-Z-t tegyél fel, azzal ki lehet olvasni a chipkészletet.A Celeron Northwood magos, a T3200 meg kétmagos, Core architektúrájú CPU; nem is tudom, Merom, vagy Penryn, de jóval újabb. A foglalata is más, 478 ugyan a lábkiosztás, de más az elrendezés. Az ARK oldalán nincsenek ezek feltüntetve, csak "PGA/Socket-478/479"-nek hívják az összest.
A CPU-World-ön legalább ezt is feltüntetik.A Celeron helyére talán be lehet tenni egy másik Netburst architektúrájú Mobil Pentium 4-est. Chipset kábé 865-ös lehet, azok esetleg kezelnek Prescottot is, vagy marad a Northwood.
Itt van egy lista, ha lejjebb görgetsz, a jelenlegi processzor 35W-os, gondolom a gép hűtését ehhez tervezték, Mobil pénégyest is ekkora TDP-vel kéne keresni hozzá - bár elég ritkán látni Pentium M előtti processzorokat az aprón, szóval nehéz ügy lesz. -
válasz
pataslogeza #12363 üzenetére
Nincs hozzá másféle processzor.
Ez a Socket A foglalat egyébként, a család majdnem legerősebb tagja van a gépben.
cpu-world.com/CPUs/K7/TYPE-Athlon_XP-M.html
Ezeket direkt mobil környezetbe szánták.Akkoriban még csak itt tartott a processzor-ipar, 72W kevésnek számított, a Pentium 4-es kétszer ekkora TDP-jű volt. Ráadásul a TDP az AMD processzoroknak nem az átlagfogyasztást jelöli, ez csak a maximumot mutatja, de nem ennyivel ment folyamatosan, ugrál az órajel a terhelésnek megfelelően.
Barton magos, 512KB L2 tára van.
Ha csak 128KB, vagy 256KB lenne, akkor azt mondanám, h ne vedd meg a gépet, mert semmire se lesz jó, de így azért el lehet szüttyögni vele.
Sajnos az FSB csak 266MHz.
Ha 400, esetleg 333 lenne, akkor normálisabban használható lenne, de hát ez van.Ne várjál csodát, ezzel nem lesz több órás akku idővel hordozható jó kis géped, ez egy technikatörténeti érdekesség maximum. Csodálnám, ha az akksija nem 0 peces lenne egyáltalán, annyira régi gép.
-
válasz
pataslogeza #12356 üzenetére
A kolléga által linkelt manual szerint ezeket Celeronokkal szerelték, és VIA PN133-as chipsete van.
Az Omnibook XE4500-asokat Pentium M-es pénégyesekkel szerelték, de azokban más a chipset.
Tegyél fel légyszíves egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni mi van a gépben.
De ez a chipset Tualatin magos processzorokat fogad.
Ha belemegy Pentium III-as (felismeri, és kezeli), akkor valamivel erősebb lesz (512KB L2 tár hasonló órajel mellett).Itt válaszd ki a Socket479-es processzorokat, kilistázza őket:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Pentium-III-MobilePentium-M.htmlÚgy nézem a hőtermelés, fogyasztás, TDP megegyezik a jelenleg benne levő Celeronéval, szóval ezzel nem lesz gond, ha lekezeli a BIOS, akkor át tudod cserélni.
Persze ha találsz hozzá egyáltalán processzort.De ha ki is cseréled, a gép lassú marad, ez inkább csak technikaitörténeti érdekesség szvsz. Az ilyen gépek netezéshez idegesítően lassúak.
Nem tudom az IGP mire elég, filmek elmennek rajta legalább?Ja igen, amiket kinéztél processzorok, azok nem jók ehhez, azok már újabbak.
Sajnos ez egy régi gép, még a Socket M (T2130) előtt volt a Pentum M Dothan maggal, azelőtt a Banias mag, és az előtt volt ez a Tualatinos felépítésű. -
válasz
pataslogeza #12353 üzenetére
Igazából a fedlapba kellene vezetni de müködik a gépbe vezetve is,valamivel a jelerösség talán kisebb lesz.
-
dugo_
veterán
válasz
pataslogeza #12352 üzenetére
Töltsd le az első hozzászólásomban írt pdf-et, azért linkeltem. A manual 56. ill. 60. oldala alapján ki kell bontani az alaplapot, azalatt elvezetni a kábeleket, de ha jól látom az alsó részben maradnak, nem kell átvezetni a fedlapba őket.
Van benne szép robbantott ábra, szerelési utasítással. (Angol nélkül is érthető).
-
válasz
pataslogeza #12333 üzenetére
Oda egy mini pci wi fi kártya valö,de csak olyan amit a hp dedikálta.1000 ft környékén lehet venni ilyet,de persze kell hozzá antenna is.
-
dugo_
veterán
válasz
pataslogeza #12336 üzenetére
Azt nem tudom. Ha whitelist-mentes a bios, akkor elvileg fel kéne ismernie a kártyát. Hogy azt az antennát bele tudod műteni-e, illetve úgy működik-e, ahogy kéne az megint egy jó kérdés.
3 fontot talán megér a próbálkozás.Manual alkatrészlista alapján ez az F4640-60977 típusszámú kártya volt benne hivatalosan, az antennát nem találtam meg a listában.
-
dugo_
veterán
válasz
pataslogeza #12333 üzenetére
Az egy miniPCI slot, gyárilag wifi volt ott bizonyos modelleknél.
-
válasz
pataslogeza #12321 üzenetére
A képen látható processzor BGA tokozású, nem cserélhető.
Ez az egész U betűs processzorgeneráció azért lett ilyen népszerű, mert az Intel ezeket az alacsonyabb fogyasztású, kisebb hőtermelésű processzorokat a lapos és vékony, kecses, nem melegedő, karcsú, "menő" ultrabookokba szánta, ott meg igenis számít, ha pár mm-el vékonyabb tud lenni a nyák, ezért elhagyták a foglalatot.
Ha cserélhető lenne, a foglalt, akkor valami ilyesmi, ún. PGA tokozása lenne: (ki lehet venni a foglalatból a processzort)
Persze megpróbálhatod kivenni, h a saját érzékszerveiddel is megtapasztalhasd, h sajnos nem cserélhető.
-
válasz
pataslogeza #12318 üzenetére
Ezt nem lehet cserélni, rá van forrasztva az alaplapra.
BGA tokozású (az U betűre végződők nem cserélhetők)
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i75557UMobileprocessor.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Második bétánál jár a One UI 8
- PlayStation 5
- Óra topik
- Autós topik
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- EXP GDC Beast V8.5c eGPU dokkoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged