- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
perge666 #15873 üzenetére
& Thunderzolee:
A YouTube az utóbbi pár évben átállt VP8/VP9 kodekre, amit a régi gépek egyáltalán nem ismernek (talán csak 6. gen. Core i-től felfelé van támogatás pl. az integrált Intel videókártyákban, a GT10** szériától felfelé az Nvidia videókártyákban, az RX5** szériától felfelé AMD oldalon). Enélkül nyilván "izomból", processzorból történik a lejátszás.
A h264ify elviekben annyit csinál, hogy "kényszeríti" a YouTube-ot a régebbi gépek által inkább támogatott h.264 kodekre, legalábbis abban a böngészőben, amiben telepítik az addont.
Ez 1080p/30fps-ig működik, afölött (1080p/60fps meg 4K) már nem.
-
-
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #15864 üzenetére
Megérkezett ma a T6400,szétszedtem a laptopot,beleraktam,de nem indult el a rendszer.
Win7 betöltés közben kék háttérnél hibaüzenet hogy ellenőrizzem a HDD-t hogy minden rendben van e vele.
Próbálgattam mindent,a biosba lát mindent a gép,a cpu_t is.....Újra raktam a gépet,betöltött a rendszer,aktiválta magát a Tiny,újraindult és betöltött.
Kikapcsoltam a gépet mert volt egy kis programom,amikor kapcsolom be a kezdőképernyő bejön,de a windows indításnál állandóan fekete képernyő jön be és megint nem tölt be a rendszer.Ezt okozhatja CPU hiba,vagy létezik hogy kinlódik az SSD? / eléggé használt már az az SSD /
A Biosba teszteltem a memóriát,az rendben van,de a HDD diagnosztikánál már másodjára fagy le a gép,escape többszöri megnyomására csap sipol,bekapcs gomb hosszú megnyomására tudom csak kikapcsolni. -
válasz
perge666 #15861 üzenetére
Átnéztem a Hardveraprót.
Elég szegényes a választék.
Hát igen, egy letűnt kor processzorai ezek, alig van belőle már itthon.Ebayen szoktál esetleg vásárolni?
T7700, T7500
Még ha a 400Ft-os vámot is hozzászámolom, akkor is ugyanennyi kb.Tim, biztos, h megy benne a 45nm-es T6ezres proci?
Valamiért úgy emlékszem, h a 965-ös chipset csak 65nm-t kezel, és csak a köv. chipset (GM45) visz 45nm-es procikat is. -
válasz
perge666 #15856 üzenetére
Igen, 32bites csak 4gigát kezel, amiből egyrészt lejön a videomemória, másrészt ezek az újabb oprendszerek alapból csak 3,5 gigát engednek megcímezni.
Ha meg 64bitesre cserélnénk (a TinyWinből csak 32-es van), akkor meg annyival több ramot fog enni, h a 4giga már kevés lesz neki, viszont DDR2-ből 2x4giga laptopramot venni szép kaland.
De igazából nem a Windows zabála a ramot, hanem pl a Chrome. :/Ami a processzorokat illeti, a listában a P betűvel kezdődőeket nem kezeli a chipset, csak a 800-as FSB-s, 65nm-es csikszélességűeket.
És ne keverd össze a Socket M-el, hasonló a számozásuk, de azok korábbi CPU-k, ez a gép nem kezeli öket. -
válasz
perge666 #15853 üzenetére
A processzor a szűk keresztmetszet.
Ezért a nagy prociterhelés, mert az a Celeron nagyon kis L2 tárral rendelkezik (512KB), nincs hová tárolni a számítások közben az adatokat, ráadásul mindkét mag ezen az egy kis táron osztozik.Tegyél fel egy CPU-Z-t, olvasd ki a chipkészletet légyszíves.
GM965 chipset. Max 800-as FSB-t visz. Socket P foglalat. Ezek azok:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Socket_PAz aprón találsz hozzá procit, 1-2ezer ezekhez. A listában láthatod, a T7ezres processzorok nagyobb típusszámú variánsai 4MB L2-vel ugrásszerű javulást eredményznének, vagy a kinézett T5870 is.
Ez utóbbival ezeket szerelték is gyárilag.Esetleg tehetsz bele még ramot is, de főleg processzorcsere kell ebbe a gépbe.
A TinyWindows jó választás volt.A másik szűk keresztmetszet az X3ezres IGP. A következő generációs, 4ezres sorozatú IGP-k már HD támogatásúak lettek (X4500MHD), besegítenek a videomegjelenítésbe, jelentősen tehermentesítve a processzort, de az csak a GM45-ös chipsettel jelent meg, ebben még sajnos a CPU számol mindent.
-
válasz
perge666 #15853 üzenetére
Szia
Ha csak szórakozni kell javaslom az új Linux Mint et.
Pen drive ről is el lehet indítani telepítés nélkül és akkor a böngészést is kipróbálhatod.
Ha bejön akkor telepítés után full magyar is lehet
Win7-8 már nyekereg sokat a böngésző a frissitések miatt
10 meg sok erőforrást megeszik2 magos proci sokat dob...
Nekem is van egy Msi gx620-as core-2-es notimYoutube + S.W.I.N.E simán megy
UI:ha minden szép és jó akkor utolsó lépésként bővíts 4GB-ra a ramot... a mai böngészők úgy eszik a ramot mintha cukorka lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen széket vegyek?
- Egérpad topik
- Minden, ami JAZZ
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest