Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Netfone
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Meg kéne próbálnod újra rakni az alaplap drivereit. Az integrált hangkártyát hagyd letiltva, úgyis a másikat használod.
-
törölt tag
válasz
rup1u5
üzenetére
Az asrock eléggé kényes a HDD-kre, van, amitől megbolondul, ostobaságokat csinál. Mivel már túl vagy a HDD cserén és azzal nem produkálja a hibát, ezért valószínűleg össze ütközés van az első HDD és az alaplap között. Nemegyszer írtak itt ilyen problémáról az emberek. Gyógyír sajnos csak egy másik HDD
Amiről nem hajlandó boot-olni, azt meg lehet próbálni tárolóként használni...
A problémás HDD Maxtor? vagy Seagate?
l4c: Akkor sajnos valami túláramot kapott. Első számú gyanúsított innentől kezdve az alaplap. -
l4c
senior tag
Az eredmények:
Memtest szerint nincs hiba
HDSentinel szerint a HDD 100%-os
A feszültségek: CPU: 1,344V - 1,352V | 3,3V: 3,392V | 5V: 4,97 | 12V: 12,496V
ODD-t lehúztam, RAM-ot áttettem másik slot-ba, visszavettem 800MHz-re., minden nem szükséges USB eszközt lehúztam, procihűtő ventin kívűl nincs másik a gépben.
A hiba ugyanaz
-
rup1u5
nagyúr
válasz
petrelli86
üzenetére
nincs másik ddr3 modulom.

memtest nem jelzett hibát. igaz csak egy kört futtattam.
kéne kölcsönbe egy 4gigás ddr3 modul. -
rup1u5
nagyúr
Segítség!
Adott a következő konfig, frissen iponból:ASROCK H61M-GS
FSP FSP350-60APN
INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 BOX
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
NEC AD-7260S Fekete
640gigás Samsung SATA vincsiTelepíteném rá a Win7-et de a harmadik újraindulás után mikor először töltene be a Win egyszerűen nem bootol a hdd-ről. Helyette végtelen restart ciklusba áll. Ez azért érdekes mert előtte a telepítés folyamán kétszer újraindúl és olyankor gond nélkül bootol vincsiről. Boot sorrend is úgy van beállítva, hogy elsőnek a hdd, utána az odd.
Valaki mondta, hogy lehet memóriahiba. Kiteszteltem memtest-el, semmi hiba. Próbáltam ahci és ide módban is, semmi változás. Végső elkeseredésemben kivettem a vincsit és egy másik gépen telepítettem rá a Win7-et. Itt gond nélkül átment a 3. restarton és betöltött a desktop. Utána visszaraktam a vincsit az eredeti gépbe de bekapcsolás után ugyan úgy végtelen restart ciklusba áll és nem akar bootolni.Segítsetek, mert tehetetlen vagyok és már nagyon idegesít a dolog!
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Készenlétből való ébresztés után az eszközkezelőben megjelenik egy Egyéb "eszköz, ismeretlen eszköz", aminek elvileg nincs telepítve az illesztőprogramja és az alábbi néven fut: "Intel(R) Z68 Express Chipset Family LPC Interface Controller - 1C44"
Minden driver fent van, és minden a legfrissebb.
Ezenkívül a problémám sajnos még mindig nem szűnt meg; készenlétből való ébresztés után, néhány esetben lefagy a gép (nem reagál semmire, nincs kékhalál). Hangkártyát kivettem, anélkül is ezt csinálja. Alaplapi hangkártya mindig letiltva, emellett próbáltam pluszba letiltott integrált hálókártyával is, de ugyanez.
Memtest, Orthos, 3dmark megvolt, hiba nélkül futottak. Win7 X64 van fent, frissítésekkel. Lap-, proci-, memória-, hangkártyacsere előtt nem volt semmi ilyen probléma.
Már lassan egy hete küzdök, de nem bírok rájönni a hiba okára. Ötlet van esetleg?
-
Tomhun
csendes tag
Oke.
Ne ezt a ket labat kellene osszezarni egy jupmer-rel, ha az nincs akkor egy csavarhuzoval vagy ami kicsi es errre alkalmas,
Es ezutan bekapcsolni majd kikapcsolni.
Majd megszuntetni az osszekotest vagyis mostmar ne erjen ossze.
Majd ujbol bekapcsolni es elvileg kesz a cmos reset.
-
Hunork
veterán
-
Tomhun
csendes tag
Az elem helye ahol van, mellette talalsz egy 2 labu csatlakozot.
Ami most alapesetben nincs osszekotve, tehat szabadon all? Igaz? -
Tomhun
csendes tag
Lapozz a 10. Oldalra... Ott mit latsz, mert en a user manuals pdf et nezem
-
Tomhun
csendes tag
Az alaplapi konyved megvan?
Vedd el, de addig megprobalok keresni egy kepet amin jol latszik...
-
Tomhun
csendes tag
Az alaplapon kell ket labat osszzarni....
Nem csinaltal meg ilyet...?
-
Tomhun
csendes tag
Olyan mint egy nehez nap utan egy jo hideg sor...

-
Tomhun
csendes tag
Na hat ez az, az mindig segit, ha nincs rossz cucc a gepben.
-
Hunork
veterán
Ahogy írták, húzz le mindent, csak proci/memória/bill legyen.
És igen, volt már rá példa, hogy a proci halála lett megállapítva...(egy régi AMD esetében konkrétan...) Bár ez a ritkább eset. Jól van benne a tokjában? Nincsenek sérült lábak? Már azért kérdezem, mert ugye volt alaplapcsere... -
Tomhun
csendes tag
A proci alá tettel elegendő pasztàt?
-
Coq
aktív tag
válasz
üzenetére
A memoriacsereberet kiprobaltam, memoria nelkul is, stb. A gep : PackardBell Imedia 5222. A neten olvastam, hogy ennek a gepnek tipushibaja az alaplap meghibasodasa ket ev mulva. Ennek hatasara csereltem ki (eloszor a tapegysegre gondoltam, de azzal semmi gond.)
Intel E2220 processzor, 2x2 GB DDR2 ram. Milyen infora van meg szuksegetek ? Az elobb egyebkent szetszedtem az elolapi reszt, de a kapcsoloval, kabelekkel is minden rendben levonek tunik. Egyszeruen semmi otletem nincs mar. Felporognek a ventilatorok (procie es a tapegysege), majd 1 mp mulva leallas... -
Coq
aktív tag
Sziasztok,
Nemreg irtam, hogy a gepem bekapcsolaskor felporog es leall. Az alapos tisztitasok utan kicsereltem a tapegyseget es az iment alaplapot is - de semmi valtozas, bekapcsolaskor felporog kb. egy-ket masodpercre, majd leall. Bip nincs. Mi lehet meg rossz?...
-
törölt tag
válasz
flash-
üzenetére
BIOS hangjelzések
Össze gyűjtött hiba jelzéses-megoldásos oldalt nem tudok, de nagyon szívesen segítünk, ha leírod a hiba jelenséget.
Egy nem teljes, de annak induló össze foglalót próbáltam írni, nézegesd meg, ha nincs kedved ide írkálni, de igazából szinte minden hiba jelenség egyedi, ha nem boldogulsz, jelezz és meglátjuk, mit tehetünk.
Parancsolj:[link] -
flash-
veterán
sziasztok
van valami könyv ,vagy cikk vagy webhely ahol össze vannak gyűjtve pc-s hibajelenségek,és megoldásaik.
pl mivan ha megy a gép de nincs kép,
vagy mivan ha megy a gép,de csipog,stb...
tehát olyan gyűjteményt keresek ami segítene diagnosztikálni a hibát -
Richard!
addikt
volt egy bios-reset ha ez számít...még a baj előtt
-
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
Akkor nem biztos, hogy a memória a hibás...

Bár olyat is láttam (tapasztaltam) DDR1-nél, hogy tök egyforma 400-as memóriák nem voltak hajlandók üzemelni nemhogy dual-ban, hanem még 400-on sem...azóta se tudom, hogy az alaplap vagy a memória nyűglődött tőle.
Próbáld vissza venni a memória frekvenciáját alapra és úgy tedd DUAL-ba. Vagy meghagyod a memória sebességét, de kiveszed a DUAL-t.
Még nem olvastam vissza: az egyik slot abszolut nem kezeli le egyik memóriát sem?
Ha a ház csere óta pöcsöl a gép, rakd össze egy asztalon és nézd meg úgy.
Egy adag kontaktsprayt is nyomhatsz a slotokba és a memóriák érintkezőit is megtisztíthatod...
(s közben elnyomod magadban az érzést, hogy kib.szod a kukába az egészet.Nehezen, de nekem is sikerül úrrá lennem ezen
)
Cool...: tegnap kaptam az orcámra, mert meg mertem venni két könyvet
-
törölt tag
válasz
Richard!
üzenetére
Azok akkor nem mennek, össze akad a két memória. Ha jól sejtem, régebben meg üzemeltek együtt, csak hogy x aktás legyen...
A kettő együtt nem DUAL-ban akar üzemelni? Ha igen, vedd át auto-rol single módba a BIOS-ban.
Megittam mérgemben tegnap este két sört...és már gondolkoztam a feljelentésen: miazhogy nincsPH!?

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Ja ja nekem is elvonási tüneteim voltak.

Asszonypajti csodálkozott is, hogy nem ülök a gép előtt...he he"PROHARDVER! a gond egyébént az új RAID tömb a webszerverben, szerettük volna szívás nélkül bővíteni a tárhelyet (hogy lehessen megint képet feltölteni), de természetesen nem jött össze, akad minden összefele. gyógyítjuk, küzdünk.
about an hour ago ·" - fb-rol
-
törölt tag
Oké. Reméljük, így működni fog.
A vásárlás előtt jó lenne másik tápegységgel is próbálkoznod, ha ventik nélkül nem produkál hibás indítást. Az is lehet, hogy a 12 centis venti vesz fel túl sokat indításkor, próbáld meg úgy is, ha nincs hiba, hogy azt nem kötöd be.
Abrion: Erről a "megferdülésről" kicsit bővebben is írhatnál! Így kb arra tudok tippelni, hogy megváltozott az alaplap szexuális érdeklődése
-
-
Abrion
senior tag
van egy p2 alaplapom, müxik, csak sajna megferdült és legtöbbször nem indul be, mit tudnátok tanácsolni?

-
Mindgame
csendes tag
válasz
FrozenThrone
üzenetére
na kivettem a ramot, csak 1-et hagytam benne, és így is bekapcsol kikapcsol bekapcsol, aztán kivettem a videókártyát, anélkül is ugyanazt csinálta, aztán kivettem a maradék 1 ramot és utána is. viszont észrevettem hogy ha bedugom az usb-s egeret, meg a bill-t, nem kap áramot mert egyik sem világít.
nyomtam neki bios resetet is, de semmi... mi lehet a gond?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
adam188
üzenetére
A géped alkatrészeit még mindig nem írtad le.
A videó kártya is lehet gond, de első sorban a púpos kondik (gondolom az alaplapon mert ezt sem írtad) a fő gond, azokat cseréltetni kellene. Meg ha belenézel a tápodba szerintem ott is lesz rossz kondi.
Ja igen, valószínűleg az elem is le van merülve. -
adam188
csendes tag
Szétszedés előtt sem.
Kiszedtem,visszaraktam az alaplapi elemet,a cmost is töröltem.
De nem történt változás.Videokártya nem lehet gond ,mert ha nincs összedugva a monitorral akkor jelzi,h no signal input.Gondolom ha össze lenne dugva,de rossz lenne a kártya,akkor is kapnom kellene az üzenetet.A gép már elmúlt 6 éves,előfordulhat,h az elem halt meg?
illetve látok kissé púpos kondit,ez is okozhatja a gondot? -
adam188
csendes tag
Üdv,
Remélem tud valaki segíteni,mert én per pillanat tanácstalan vagyok.
A problémám a következő:
MA reggel bekapcsoltam a gépet,a bios betöltése után kijöttek az alábbi lehetőségek..csökkentet mód indítás,legutóbbi működőképes beállításokkal indítás stb..
Csökkentett módban sikerült rendszervisszaállítást csinálni,de utána is ezeket a lehetőségeket dobta ki.
Most már ott tartok,hogy a monitor full sötét,sípoló hang nincs,a vinyó folyamatosan pörög,de nem jut sehova.Hibaüzenet nincs.
Szétszedtem a gépet,kifújtam mindent,de semmit nem használt.
Meghalt az alaplapom vagy a bios halt meg? -
törölt tag
Hát...kb bármi okozhatja

Próbáld először a memóriát visszább venni. Azt is megcsinálhatod, hogy azt az egy memóriát átpakolod egyel arrébb. Memtest volt már?
Az USB eszközöket (ha van) vedd le róla. Az ODD-t is. Ha van + ventilátor bekötve, azt húzd le róla. Melegedés nincs sehol? (lap-CPU-RAM-VGA, ha nem integrált..).
Feszültségeket nézd meg hideg indításkor a BIOS.ban, ha túl nagy eltérés van valahol, az is probléma lehet. -
l4c
senior tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Igen, erre én is gondoltam...

Ha ez számít, az előző táp úgy feküdt meg, hogy még működött a gép, elég közel ültem ahol a gép kifelé fújja a levegőt, és kezdett 'amperszaga' lenni, és azonnal ki is húztam, és ezért gondolom/remélem hogy nem kapta meg a lap nagyon, hisz semmi hiba nem jelentkezett (nem fagyott normálisan működött) a szagán kívűl, és szerintem viszonylag gyorsan reagáltam a szagra...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ettől függetlenül igazad lehet....@ #12809 Tiger.huhhhh: Igen, a táp új, viszont csak 1db memória van benne... Szemre nem látszik semmi különös a lapon, mert amikor a tápot cseréltem, alaposan átnéztem a lapot, meg kitakarítottam rendesen a gépezetet.
-
törölt tag
Nézd át alaposan az alaplapot, kutass a kondenzátoroknál hibák után. Bár elég fiatal a lap, nem biztos, hogy van szemmel látható hiba).
A memóriákat próbáld kivenni és egyesével betenni az alaplapba.Egy memória-minden slotban-hideg indítással. Megpróbálhatod a memóriák frekvenciáját is vissza venni 1066-ról 800-ra.
A a csere tápegység új? -
l4c
senior tag
Sziasztok!
A következő gépezettel lenne problémám: lap: MSI K9A2VM-F V2, proci: AMD 7750 BE, 1db Kingmax 2GB DDRII 1066, táp: Chieftec A80, hdd: seagate SATA 160GB.
(a gép nincs húzva)
Előzmény (kb 1 hónapja füstölt el a gépben lévő táp, cserélve lett a jelenlegire, a következőkben leírt probléma, nem közvetlenül a táp csere után jelentkezett)
kb egy hete, reggeli első bekapcsolást követően, kb 30-50 s amíg bekapcsolja a monitort, és eljut odáig, hogy egyet csippan és bármit lehet vele kezdeni (pl belépni a BIOS-ba), addig csak maximális fordulaton forog a CPU hűtője.
Ezek után minden normálisan működik.
Ha napközben újraindítom, vagy kikapcsolom mondjuk 1/2 órára akkor nem jelentkezik ez a hiba, csak hosszabb kikapcsolt állapot után.Van esetleg tippetek mi lehet a problémája?
-
CoolMan
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Google Pixel topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bittorrent topik
- Elektromos autók - motorok
- Sorozatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple asztali gépek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- MiniITX 5900X / RTX 3080 / B550i / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amiről nem hajlandó boot-olni, azt meg lehet próbálni tárolóként használni...

De nekem is van két gépem (a kettő együtt már két mag ugye
), P4-esek, netezünk rajtuk, több nem kell 

)
)