Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myke7
tag
Üdv!
Lenne egy kis problámám.
Reggel újraindult a gépem, betöltődött a windows, majd ismét újraindult utána már be sem lépett. Se normál, se csökkentett módban. A windows logó előtt folyamatosan újraindult.Config:
Asus P5B SE
Intel Core2 Duo E8400
Ati HD 4850
Samsung 160gb Sata
Codegen 500w tápEsélyes HDD hiba?
-
Gampa
aktív tag
Üdv.A gépem tegnap ota azt csinálja hogy csak 2. 3.ra indul el.A windows betöltéséig mindig eljut aztán fekete képernyö.Ilyenkor reset és elöröl minden.A vga ás 2 szer pörög fel,pedig csak egyszer szokott.Ötlet? A 2. próbálkozásra általában be is jön a win,de amugy hibátlanul müködik.
Gigabyte Odin Pro 550W(Moduláris),Gigabyte EG31MF-S2,Gigabyte Ati Radeon HD4870 1Gb (Ref),Intel E8400+Ac Alpine 7 Pro,2x2 GB Kingston DDR2
-
kamuzoli
csendes tag
A 24 pines és 8 pines ATX csatlakozók fent vannak az alaplapon igen.
Ház kapcsológombja szerintem jó, biztonság kedvéért kipróbáltam a reset kapcsolóval is, azzal sem megy. Tüskéket rövidre zárva sem, de ez nem is szükséges, mert ezen az alaplapon van egy power és reset gomb, vagyis indításhoz elvileg nem kell a ház sem...
Vannak új fejlemények: Mégis táp hiba lesz, egy 350W-os kölcsön tápot és egy másik (kisebb fogyasztású) PCIe VGA-t rátéve elindul..
Alaplap, proc legalább tuti rendeben van. -
wrox
őstag
-
kamuzoli
csendes tag
Sziasztok,
valaki help légyszíves mert megbolondulok!
Asus P6X58D Premium
Core i7 930
Kingston DDR3-RAM 6GB PC3-1600 HyperX Kit (KHX1600C8D3K3/6GX)
GIGABYTE GV-N465UD-1GI 1024MB PCIe
Cooler Master Silent Pro 700WMinden új, dobozos. Bekapcs előtt többször átnéztem, szerintem minden jó, de tudom, hogy a maga szarvashibáját nehezen veszi észre az ember, ezért most már semmit sem zárok ki.
Rákapcsolom a tápot, az alaplapon lévő power és reset nyomógomb egyet villan, aztán semmi nem történik. Előlapi power switch rá van kötve, semmit nem reagál rá. Táp ventillátora nem forog, ha belemérek multiméterrel a csatlakozóba nincs feszültség.
Ha leveszem a tápot az alaplapról és rövidre zárom a 14-es pontot egy földdel akkor a táp ventillátora elindul... a 3,3 , 5 és 12 Voltok megvannak... A tápot rárakva a másik P4 alaplapomra rendben elindul...
A másik topikban ötlet volt a memória kompatibilitási hiba, mert QVL-ben nincs benne, de találtam olyan embert kinti fórumon aki pontosan ezt használja.
Az alaplapon van egy MEM OK LED ami elvileg RAM gond esetén vörösen világítana... nem ég!Van ötletetek?
-
NemiroOFF
csendes tag
Üdv mindenki!
Van nekem egy öreg gépem, amibe az alaplapra költöztek az indiánok és füstjeleket küldtek!
Ez egy ABIT KD7-es volt, de ez már mindegy.Találtam hozzá ÚJ lapot, ami egy Ashrock K7S41GX. (itt látható) Ez a lap kompatibilis a maradék alkatrésszel, azaz:
Procc: AMD Athlon 1600+
VGA: integrált
Hangk: integrált
RAM: 512 KingstonÖsszeraktam, és már az első indulástól kezdve lassúzik. Bios későn reagál a gombnyomásokra (1-30 mp), vagy befagy!
Kézikönyv - FSB jumper - FID jumper a helyén, ramot, tápot is cseréltem már, ua. a jelenség.
Ha a proci szorzóját módosítom, akkor is akadozik. BIOS reset után egy darabig nem is indul, később elindul, de ugyanúgy ratyi. Újra reset és most semmi, azaz elindul, de se kép se hang!
Van valami ötletetek?
Lehetséges, hogy a füstmérgezést kapott a proci is? -
Termi16
őstag
Nagyon csúnya user error

A kábelek nálam az alaplapi tálca másik oldalán vannak elvezetve, így viszont a 4pin-es tápkábel (ami a cpu fölé megy) nem volt elég hosszú, kellett hozzá egy hosszabbító-kábel.
Namost ez valahogy kihúzódott a tápkábelből, így én az "üres" hosszabbítót dugtam rá a lapra
Észre sem vettem volna, csak valamiért megfordítottam a házat, és akkor láttam, hogy hoppá...
-
Porcupain
aktív tag
Két problámám is lenne.
1. Egy gép kikapcsolás után, csak úgy indult el, hogy a tápegység főkapcsolójával kapcsoltam be és kikapcsolni is csak ott lehet. Indulás után viszont nincs kép, nem csipog, hogy épp elindul.
2. Van egy másik pc, ami egy őskövület athlon 1800+ pc, szintén nem csipog indítás után, és nincs képernyő se. Ventilátorok pörögnek, dvd olvasó, hdd felpörög.
Én mindkettő esetben alaplapra gyanakszom. Jól gondolom?
A tápok jók, a hhd-k is. -
szajky
csendes tag
Hali!
Lehet nem jó helyre irok, de hátha tud nekem segíteni valaki.
Vettem egy következő konfigot:
Gigabyte ga-ma785Gt
Amd Phenom II x2 550
2x2GB Kingston DDR3 1600 Mhz
500 Gb samsung
460 W Gigabyte tápÖsszeraktam és se kép se hang.
Nem csinál semmit. A táp a vinyó bepörög de a monitoron nem látok semmit.
Vezeték nélküli egér és billentyüzet van hozzá, nem villan fel semmi.
A proc hütő megy, speakar hang sincs. -
Teve155
csendes tag
válasz
rumkola
üzenetére
Igazatok lehet, letesztelem.
Az tuti, hogy a venti megy, ezt megnéztem. Lehet, hogy riasztás, de pl. olyan is volt mikor 3-4 perc használat (csak netezés) után indult újra. Azt speciel nem tudom, hogy egy proci mennyi idő alatt melegszik fel, de ennyire nem is értek hozzá.Ellenben, amit eddig elfelejtettem említeni -szánom, bánom-, hogy legutóbb az windows-t is újra kellett rámolni, mert egy ilyen leállás után nem tudott újra felállni.
-
válasz
Teve155
üzenetére
Hőmérsékletek rendben vannak? Elsősorban a CPU-ra kell figyelni, egy ilyen idős gépnél (ha nincs legalább évente szétszedve) könnyen összegyűlik annyi por a CPU hűtő ventilátorában, hogy lelassítsa a fordulatszámát vagy teljesen megállítsa azt. A paszta is kiszáradhat a hűtő alatt, ennek cseréljét viszont inkább hozzáértő végezze, mert a kupak nélküli procikat (mint a Bartonok) könnyű lesarkazni.
Core Temp-pel, Real Temp-pel vagy Everest-tel nézd meg a hőmérsékleteket. -
Teve155
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre, ill. tanácsaitokra lennék kíváncsi.
Adott öcsém gépe (Asus A7N8X-E Deluxe alaplap, GF6600gt, 1,5 giga rammal megtámogatva, 3200+-os bartonnal).
És adottak a tünetei
Két remek hangzású, magas frekvenciájú sípolás után X idő után újraindul (X lehet tetszőlegesen bármi). Ettől lényegében használhatatlan a gép.
Első felindulásból kicseréltem az alaplapon a gombelemet. Nem is tudom miben reménykedtem, hatása ennek nem volt.És itt léptek Ti a képbe, Kedves Fórumozók! Szerintetek mi lehet a hiba előidézője?
Én vagy az alaplapra, vagy a tápra tippelnék. A 6600gt-t teszteltem, az kóser.
Elvileg a ram-ok is rendben vannak, de bevallom töredelmesen, hogy nincs mostanság se kedvem, se erőm, se időm minden egyes alkatrészt végigtesztelni egy másik géppel.
Örülnék tanácsaitoknak, mert jó lenne a szerelőnek majd irányt mutatni, hátha nem kell majd minden egyes alkatrészt megnéznie

Előre is köszönöm Nektek!
U.I. sorry, nem akartam egy egész oldalt kitölteni a fórumon a problémámmal

-
Termi16
őstag
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Most jött postán egy Giga ep45 ds3l alaplap, benne egy e8400-as proci, meg 2*2gb kingmax 800-as ram.
A gép nem indul. Ventik felpörögnek, vinyók pörögnek, de képem nincs. Próbáltam egy 7300gs-sel, ami tegnap még jó volt, meg egy régebbi s3-as pci-s karival is, még mindig nincs kép, a monitor nem is kap jelet.Ami még a gépben van (ezek tuti jók, tegnap még mentek az előző gépemben) 2*1tb samsung sata2-es vinyó, asus dwd-rw, Sharkoon 500w-os táp, 7300GS vga.
Próbáltam csak 1 rammal, vinyókat és dvd-t lehúzva, az eredmény ugyanaz.
Meg se néztem, hogy a proci jól van-e a lapban, de gondolom igen, mert az előző tulaj még használta tegnap reggel a gépet, és úgy küldte el a lapot, hogy benne volt a proci meg a ramok.20+4pin rádugva a lapra, meg a proci fölötti 4-es tápcsati is.
Ötletek?
Köszönöm előre is! -
Lurker
csendes tag
Köszi a válaszokat, ezek szerint jobban elkúrtam, mint gondoltam.

A bios-t pedig csak azért nem a gigabyte oldaláról szedtem, mert úgy tudom csak ezzel az f2c-vel lehet feloldani a letiltott magokat. Akkor marad a reménykedés, hogy gariba vissza veszik.
#8067: azért exe, mert ez önkicsomagolós, szóval megnyitod az exe-t és az kicsomagolja a megfelelő háttértárra, a bios fileokat
#8068: Amúgy az alaplapi q-flash-el akartam frissíteni -
vbbb
őstag
Üdv!
Van egy Asus M4A89GTD Pro/USB3-as alaplapom, mellette egy FPS 500W-os Blue Storm tápegység. Az alaplapon a 8pin-es csatlakozónál elég 6-os tápkábelt beledugni vagy 8-as kell bele? A tápegységen csak 6-os van (plusz egy 2-es de azt nem lehet beledugni) Akinek van ilyen lapja kérem írjon, mert nem igazán akar elindulni a gép...

Az alaplapon a pwr led az világít egyébként, és a jumpert is ellenőriztem már...a ram kompatibilis a processzor jól van belerakva...nem tudok rájönni mi lehet a hiba. -
jaja1981
addikt
Hát igen.
El kellett volna olvasni hogyan kell BIOS írni.
Meg ökölszabály, hogy BIOS-t csak a gyártó honlapjáról szedünk, és kerüljük a bétákat is.Mondjuk a BIOS íráshoz én a win-t nem javaslom, de manapság minden alaplap képes a saját BIOS-ából frissíteni, ez a legbiztosabb.
Vidd vissza gariba, vagy ha ki lehet szedni a BIOS IC-t, akkor meg lehet írni normálisan.
-
rumkola
nagyúr
elbasztad a biosflasht (ráadásul volt annyi eszed, hogy nem a hivatalos oldalról szedted le, mellesleg nem is exe kiterjesztésűnek kell lennie), azt sem értem miért floppyval buzergáltál, mikor win alá van saját programja ami gond nélkül megcsinálja
a lap meghalt, vidd vissza gariba szerintem kicserélik
-
Lurker
csendes tag
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy megpróbáltam feloldani a 4. magot az AMD Phenom II x3 720-as procimban, ezért leszedtem a gigabyte ga-ma770t-ud3p lapomhoz az f2c biost.
Floppyról frissítettem és szépen végigment a frissítés, utánna amikor befejezte és reseteltem nem jött (és jön be a mai napig) semmi, a monitor stand by-ban marad pedig a ventik felpörögnek. Boot-ot jelző hang sincs. Az alaplapom dualbios-os viszont elvileg be kéne jönnie valaminek monitoron a használatához. Mit tegyek?
A biost innen szedtem le: http://depositfiles.com/en/files/7930olam8 -
tototos
addikt
válasz
jaja1981
üzenetére
Na tegnap kipróbátam egy másik programot is a furmarkot és azzal simán bírta a gép. A videocard stability testen hasalt el előtte. A gépben 1 giga ram van, 2,8-as cerka és most egy 400w-os codegen. Jah és én rraktam bele egy 6200 Geforcet tesztelés végett. AA gépet azért hozták mert időközönként újraindult meg megától bekapcsolt. Akkor egy 300-as cidegen volt benne és csak az integrált videókártya.
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Adott egy gép Asus P4R800-Vm alaplappal. És a tulajnál időközönként újraindul. Futattam rajta everest stabilitás tesztet és bírta. Majd elindítotam a videókártya stabilitást erre olyan fél óra után újraindul a gép. Ezt az integrált káryával csinálta. Majd beraktam egy működőképes agp-s kártyát és azzal megint ugyanúgy újraindul. Szerintetek az alaplap hiba?
-
-
ficere
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy acer noti bekapcsolom felpörög a venti 3 másodperc múlva kikapcsol az egész.valakinek nincs valami ötlete mi lehet a gond? -
rumkola
nagyúr
válasz
dim dim
üzenetére
szerintem nem tiltott az, hanem csak másodlagosnak van megadva
képet fog adni szerintem, ha mégsem, akkor clear cmos és utána tuti

am arra gondoltam, hogy mozgasd meg a vga-t talán csak kontakthiba a slotnál (poros vagy elmozdult gépmozgatás közben mondjuk), esetleg a pcie kábel nem érintkezik benne rendesen
-
dim dim
tag
üdv fórum!
.
a gép egy PC. bekapcsolás után indul a ventillátor, égnek a ledek, felkerreg a hdd, hallatszik a bios beep. a monitoron azonban semmi.
majd hibaüzenet az LCD-n: no signal detected. emellett a gép halk finom kattogást hallat, de csak párat. mintha a memória számlálása akadna meg, de kérdés akkor miért hallgat el?
a monitor persze hibátlan, kábelek helyükön.
tipp?köszönöm
-
rumkola
nagyúr
-
sheep
addikt
sziasztok
a következő a probléma:
a gépem 3 éve kifogástalanul működött, tegnapig
giga p35 ds3l lap, e8400 proci, 2x2gb ddr2 kingmax ram, corsair vx450 táp, gtx260 vidkari
a gép tegnap egyszer csak kékhalállal újraindult
akkor sikerült újraindítanom egyszer, de azóta nem működik
amit sikerült kiderítenem (a win7 problémakeresője szerint legalábbis), hogy az alaplapon régi bios van, és nem kezeli jól a procit, frissíteni kellene
okés, de hogyan frissítsek egy alaplapot, ha nem tudok belépni a biosba sem? a gépben a ventillátorok felpörögnek, de kép nincs, semmi sem történik, csak néhány mp-ként újraindul
azt sem értem, hogy eddig hogyan ment probléma nélkül, ha régi a bios?
van vmi ötletetek? -
Buresz
csendes tag
Hello mindenkinek!
Az mitől lehet, hogy bekapcsolom a számítógépet, felpörög, és 4-5 mp után leáll. Nem rég jelentkezett ez a probléma. Még ez előtt, az elején 1szer 2szer lefagyott, sima honlap nézegetéstől, amit sosem szokott csinálni. Aztán mindig reset-et nyomtam. Aztán egyszer eljátszotta ezt a pár mp-es leállást, majd sikerült bekapcsolnom ismét rendesen, aztán megint lefagyott és most már folyamatosan kikapcsol az első 4-5 mp alatt, olyan mintha elvennék tőle az áramot.
Szétszedtem az egész gépet kitisztítottam, mert kicsit poros volt, gondoltam nem tudja jól hűteni, de nem változott semmi.
Kipróbáltam másik táppal, ugyanaz történt.
Lecsupaszítottam a gépet, csak alaplap, memóriák és proci ment, de semmi változás. Csináltam egy BIOS resetet, nem használt semmit.
Megnéztem a kondikat az alaplapon, rendben vannak.Van vkinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond? Nem találkozott senki ilyesmivel? sajnos nincs másik megfelelő procim, se alaplapom, hogy legalább kiderítsem melyikkel van a gond.

-
jaja1981
addikt
válasz
Daemon09
üzenetére
BIOS reset után megy rendesen?
Ha meg nem reseteled, akkor nem ad képet?bmilan:
Vagy táp, vagy alaplap.
Mivel elindul a gép, áramot kap, így lapra gondolok.
Egy tápot nem tudsz kölcsön kérni hogy kipróbáld? Ha másik táppal is kuka, akkor az alaplap halt be.gabo89:
Ha így jó, hogy a proci feszültségén emeltél, akkor nézd meg, hogy most mennyit kap a proci. Mondjuk Everest-tel.
Nem tudom az AMD-nél hogy van, hogy a memória vezérlő feszültsége állítható-e.
Lehet ahogy emeltél a proci feszültségén, emelt a memvezérlőjén is, ezért stabil.
De nézd meg mennyit kap most a proci és nézd meg, mennyi a normál értéke a procinak.
Nehezen, de elképzelhető, hogy auto beállításon keveset ad a lap a procinak. -
gabo89
senior tag
Sziasztok!
Egyszer már írtam, most újra írok mert új fejlemény van. Van nálam egy új gép, amit az iponban vettek. A gép 1-20 percen belül kékhalált ír ki, és újraindul. Már 2x beküldtem a szervízbe, de visszaküldték. Legutoljára csak a lapot, cput, és a ramot küldtem be, mert a többit kitudtam tesztelni. Ők szerint semmi baj nincs, de sajnos ugyan úgy fennáll a probléma. Nem tudom, hogy szervízelnek, de szerintem rá se néztek.
Viszont én most emeltem a proci feszültségén, és így jól működik. Szóval az lenne a kérdésem, hogy akkor a processzor a rossz, vagy az alaplap "áramellátója"?
Konfig:
Amd Athlon x3 425
asrock m3a770de
kingmax 1333Mhz 2GB ddr3
-
bmilan
csendes tag
Sziasztok!
Május végén vásároltam új számítógépet, ami az elmúlt héten furcsa módon megadta magát. Éppen filmet néztem karba tett kézzel, más alkalmazás nem is ment a gépen, amikor hirtelen újraindította magát, de beállt egy olyan állapotba ahonnan sehogy sem lehet kimozdítani: fekete képernyő, hdd-led folyamatosan világít és nem reagál semmire, még a kikapcsoló gombra se. Csak a táp kapcsolójával tudtam leállítani, majd amikor ismét elindítottam megint beállt ebbe az állapotba. Nem jön fel semmi a képernyőn, a BIOS rendszerellenőrzése se jön be, nem sípol vagy pittyeg sehányat, csak áll és süket. Az egész gép UPS mögül megy, de első dolgom volt megnézni hogy kikerülve azt mivan, hát semmi.

Amivel eddig próbálkoztam: kiszedtem, cserélgettem a ramokat, lehúztam az összes vinyót és optikai meghajtót, kivettem a processzort (mindent leszereltem az alaplapról és úgy indítottam el és ugyanez a szitu) is. Lehúzgáltam a ház elülső paneljéhez csatlakozó vezetékeket is, gondoltam hátha a reset ragadt be vagy ilyesmi, az se hozott eredményt. Csináltam BIOS resetet, akkor 1 indítás erejéig jó lett, majd ismételt ki- és bekapcsolás után megint a fenti probléma jött elő. Írtam már a technical supportnak is, de még nem reagáltak. Mielőtt visszavinném gondoltam kérdezek kinek van valami ötlete...
(Amikor még májusban összeraktam akkor is csinált ilyet amikor a win7 telepítéskor újraindította, de miután leszedtem az oldalát a háznak már újra jó volt, így nem foglalkoztam ezzel tovább. Azóta nem csinálta.)
A gép (új alkatrészek):
Alaplap: Gigabyte GA-770TA-UD3 (rev1.0)
CPU: AMD Athlon II X4 635
RAM: 2×2GB Kingston CL9 párosított
VGA: Sapphire Radeon HD4670 Ultimate (passzív hűtős)
Táp: Gigabyte GE-R460-V1 (460 W)Ezek régebbi gépből mentett részek:
Hang: SB Audigy 1 (aranyozott csatis fajta, firewire aljzattal)
van benne 2db Samsung SATA vinyó, 1db LG dvd-író (4167-es modell azt hiszem)Köszi, hogy elolvastátok! (Ha tudtok, írjatok privátba, mert nem minden nap tudok fórumot nézni, köszönöm.)
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Van egy asus alaplapom, ami újraindítás után nem ad képet, csak ha a BIOS-t resetelem. Mi lehet a probléma vele? BIOS-t is frissítettem már DOS alatt.
-
peti_s
addikt
válasz
Realradical
üzenetére
Annak örülnék.
Viszont én magam sem látok sok esélyt erre, ez csak egy lehetőség. 
-
peti_s
addikt
válasz
Realradical
üzenetére
Egyébként úgy emlékszem ha a BIOS file-al van vmi baja, az ASUS lapok szokták ezt csinálni. Úgyh. driver DVD-t az ODD-be, hátha az kell neki.

-
Realradical
őstag
Hja CMOS reset megvolt. Találtam pár elgörbült tüskét (vagy netán hiányzó, elég sűrűn vannak)a foglalatban, remélem ez lesz a gond, mert ezt valami forrasztós zseni tuti könnyen megcsinálja.
Kösz a segítséget, megerősítettél a tudatban, hogy nem vagyok teljesen hülye. Elment erre a hibára a délutánom.

-
peti_s
addikt
válasz
Realradical
üzenetére
Processzor nem szokott tönkremenni, ha az tönkremegy, akkor általában más is.
Nézd meg hogy a bekapcsoló, reset, illetve egyéb gombok megfelelően működnek-e, nincs-e rövidzár hiba az alaplap egyéb pontjain sem, ha egyiket sem találsz, akkor alaplappal van a gond.
CMOS Cleart gondolom csináltál. Mert sikertelen tuning esetén szokta még ezt az alaplap csinálni. -
Realradical
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy gép ami elég furcsa tüneteket produkál. Ha bekapcsolom felpörögnek a ventik, mennek 5-7 másodpercet, majd leállnak. Majd 1 sec után elindul újra az összes venti és megint leállnak. Ezt csinálja ismétlődő ciklusokban. Kivettem a vga-t memót, csak a proci maradt bent akkor is ugyanez a helyzet. Tápcsere volt, azzal is ugyanezt csinálja. Ha kiveszem a procit akkor csak simán nem indul, de a ventik nem csinálják a hibát.
LGA 775 P5KC lap, E6300 proci. Cserelapom/procim nincs ebből a foglalatból sajna...
Valakinek ötlet?
-
Selynelar
aktív tag
-
Selynelar
aktív tag
Jó Reggelt,
A problémám a következő,bekapcsolom a gépet,de a monitorba sehogy nem jön a kép,a táppal biztos,hogy nincs gond mert kb 2 hónapja sincs hogy megvettem,s arról nem is beszélve,hogy nem ad képet az alaplapi kártya se,sejtésem,hogy esetleg az alaplappal van a gond,s ha tényleg az a baj,akkor tényleg lehetséges,hogy amiatt nem ad képet,elnézést lehet hogy értelmetlen kérdés,de nem hiszem el hogy már 2hónapon belül másodjára kell szervizbe vinnem

-
sabbath
csendes tag
Egész éjszaka futott a memtest, semmi
.
Alaplapi vga-val se csinál semmit. -
vata96
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan monitor problémám lenne hogy: bekapcsolom a gépet, a monitort is. Világít a zöld led aztán egy pillanatra kb.fél másodpercre beugrik a kép aztán eltűnik a kép, kikapcsol a monitor majd 1 mp. el késöbb ujra bekapcsol és megint eltűnik a kép és elkezdi előlről és ezt csinálja egyfolytáBAN. nem tudtok rá valami megoldást?
-
sabbath
csendes tag
1 db. ram van benne, öcsém gépében ki is próbáltam, nincs gond vele.
most már egyáltalán nincs kép, a ventik elindulnak de ezután semmi nem történik... alaplapra gyanakszom
-
sabbath
csendes tag
2 másik táppal is megpróbáltam de a probléma megmaradt

Más ötlet? -
sabbath
csendes tag
Sziasztok.
Talán nem vág témába a hszem, de nem találtam alkalmasabb topic-ot.
Segítségeteket szeretném kérni egy probléma megoldásához mivel én már kifogytam az ötletekből :|
A gépemen jó esetben 10 percig tudok tevékenykedni, utána újraindul. Mindegy, hogy ubuntu-ra vagy windows 7 -re bootoltam. Az újraindítás után ventik elindulnak és itt meg is áll a tudomány, képernyő fekete marad, a vinyók se pörögnek. Kb 15 percig kell pihenjen a gép, hogy egyáltalán tudjak bootolni valamelyik op. rendszerre. Haver javaslatára megpróbáltam memtestet futtatni de alig, hogy elkezdte: puff már megint fagyás.A config-ot fejből nem tudom és most már odáig se jutok, hogy everest-el megnézzem.

Előre is köszönöm a válaszotok.
-
tototos
addikt
Sziasztok.
Tudtok mondani valami gép tesztelő progit? Sajnos olyan gondom van amit már leírtam ide hogy hoztak hozzám egy gépet ami magától újraindulgat meg be is kapcsol időközönként. Na nálam eddig egyszer indult újra se kékhalál se smemi csak szimplán újraindul. Most tudtam szerezni egy másik hasonló gépet és most a tápcserével meg akarom nézni hogy újraindul-e csak kellene egy progi amivel meg tudom izzasztani a gépet. vagy tudtok valami megoldást rá? Volt már egyszer nálam ez a gép és akkor simán kibírt egy windows telepítést meg programok telepítést mindenféle újraindulgatás nélkül.
-
Jander
senior tag
hali, kis problémám lenne:
Pár hete, hogy ajánlottátok (milyen procit vegyek topic) a C2 Q9300-as procit, ma be is szereztem (thx Gianni!), be is raktam a 'régi' gépbe, kapott új pasztát, jól kipucoltam a hűtőt is, bár szerencsére nem volt sok kosz-lerakódás a bordákon.Minden f*szásan megy, csakhogy néha teljesen véletlenszerűen lefagy a Win7 sajnos nem vagyok képes rájönni mikor és mi okozhatja a kékhalált (nem is láttam még kékhalált win7-nél ezelőtt). Gondoltam hátha a 2db RAM-ot raktam vissza rosszul amit a cpu-hűtő könnyű visszahelyezése miatt vettem ki, kiszedtem-visszaraktam de azóta is van...
Először a Win7 teljesítményindex mérésekor fagyott le, de utána már elég volt neki a szörfölgetés Chrome-mal, aztán játék alatt is már 3x... Van valami ötletetek?
Amit próbáltam:
- Rányomtam egy HOT CPU Test Pro nevű programot, ami eléggé próbálta szétszivatni a procit, ezalatt nem történt semmi.
- Win7 beépitett memória tesztje sem adott ki hibát
A fenti két teszt óta viszont lekopogom minden rendben, még játékot nem próbáltam...
[Gép további részletei, bár eddig ezek vígan dolgoztak: Gigabyte Ga-P43-ES3G (először ennek az easysaver szoftverére gyanakodtam, ami állandóan állítgatja a frekit meg a feszkót, de uninstall után vagyok már) / 4x 1Gb DDR2 667Mhz / HD4890 / 2db Seagate HDD]
-
bkrisz81
csendes tag
Sziasztok!
Összereaktam egy új gépet! Minden új a vinyón kívül! A probléma az, hogy elindul (csipogás nélkül), majd pár másodperc múlva leáll és újraindul, de a monitor standby módban marad! Alaplap és vga kártya ledjei zölden világítanak! Mi lehet a probléma? -
cowi83
csendes tag
Sziasztok !
Az a problémám a géppel, hogy mikor bekapcsolom felpörög minden ventik, vinyó, de képet nem ad a monitoron csak amonitor ledje villog. Várok vele pár másodpercet majd nyomok egy resetet és müködik.

Fontosabb dolgok a gépről:
Alaplap: Gigabyte ep43-s3l
CPU: Core2 Quad 9505 2,83 Ghz
Memória: 8gb ddr2 800 mhz
HDD: Samsung F1 1tb sata2
Vidókari: Sapphire radoen 5850 1gb
Táp: Corasi VX 450
Ház: CM 690Indul a rendszer.
Valakinek valami ötlete, miért csinálja ?
-
guiness
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hasonló gondom van a gépemmel, mint az elöző hozzászolónak. Délelőtt még használtam, este hazajövök bekapcsolnám és se kép semmi. A ventilátora a procinak felpörög, az alaplapon a kis zöld fény világít,tehát áramot megkapja.
Elvileg kipróbáltuk a videokártyát másik gépben az jó. ott volt videojel, másik táppal kipróbáltam az egész konfigot, azzal se történt semmi változás, procit is elvileg kipróbálták nekem másik lapban az is jó ha minden igaz.Konfigom:
-Asus K8N alaplap
-MSI nx6200ax videokártya
-AMD-s pontosan nem tudom milyen proci
-256 mb és egy 512es DDR 400 ramEddig nem volt ezzel semmi baj, aztán egyszer csak nem kapcsolt be, illetve nem mutat semmi képet semmi.(nincs videojel) Először kikapcsolni se tudtam csak tápkapcsolónál aztán utána azt hiszem portalanítottam kicsit és megjavult és hosszú gombnyomásra leállt. De kép nincsen, hangot nem ad ki az alaplap és a házon sincs speaker, legalábbis sehol semmi pittyegés.
Most gondolkodom, hogy veszek új lapot, de azért megkérdezném, hátha mégis megoldható valamivel a problémám és nem kell 8000ért új lapot vennem. Ha kiveszem az elemet és visszateszem az segíthet ezen valamit(olvastam, hogy talán azt is érdemes kipróbálni), azt még nem próbáltam vagy inkább az mondható, hogy a lapom ment tönkre??Köszönöm előre is a segítséget.
üdv:guiness
-
GReddy
tag
válasz
britcolumbia
üzenetére
Első kanyar - táp. Második - alaplap. Ez persze feltételezi azt, hogy van 220V-od, és minden csati mindenhova be van dugva. Ha a 12V sem indul el (nem zúg, akárhogy nyomkodod, és jó helyre van a bekapcsológomb dugva) akkor már a reset jelet nem kapja meg az alaplap, sanszos a tápcsere. (Gondolom kodegen...) Vagy valami egészen más.
(Proci, memória, a 220V csak 160V, stb) -
britcolumbia
csendes tag
Üdv !
Szerintetek, miért nem indul a gépem? Tegnap semmi baja nem volt, de ma beszeretném kapcsolni és egyszerűen nem reagál, olyan mintha nem lenne benne áram. Hiába nyomogatom, semmi. Kössz a segítséget!
-
peti_s
addikt
válasz
mongoose123
üzenetére
Ha már pedig azt nézi, akkor a forrasztásokat is át kéne néznie, csak az utóbbinak a hibáját sokan nem veszik észre.

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- darkFlash CF8 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Alaplap, proc legalább tuti rendeben van.

Ez egy ABIT KD7-es volt, de ez már mindegy.

Két remek hangzású, magas frekvenciájú sípolás után X idő után újraindul (X lehet tetszőlegesen bármi). Ettől lényegében használhatatlan a gép.