- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbesze
tag
válasz
szoke12 #12733 üzenetére
GIGABYTE GA-M51GM-S2G Alaplap. AMD Athlon 64×2 5000+ Proci. HIPRO HP-D4302RWB2 fél éves táp. 1 db. Kingmax DDR2-800 2GB, 2db Transcend 512 DDR2-800 memóriák.
Memóriákkal már talán minden variációt kipróbáltam. Másik táp rátéve, de azzal sincs semmi. A lapra csak a power gomb van rádugva, de már próbáltam anélkül is. Másik proci is lett beletéve. Sajna azzal sincs semmi. Minden kondenzátor ép. Integrált VGA-an se jön semmi jel, és kártyával sem. Csak annyi, hogy a proci venti alacsony fordulaton megy. Bios reset próbálva. Pedig jó volt, mielőtt a postai csomaggal megérkezett. Dobozában rendben, sérülés mentesen ért ide. De ahogy összeraktam, már az első indítástól kezdve nincs semmi!
Előre is köszi! -
válasz
szoke12 #12660 üzenetére
Lehet, én is gondoltam már arra, hogy ráment egy kis hűtőpaszta, mert a múltkor is így jártam, de nem találtam. Majd délután megnézem mégegyszer. Egyébként a LAN csati is hol működik, hol nem...
Kapcsolóra nem emlékszem, csak a két PCI csati között van egy zölden világító LED. -
válasz
szoke12 #12656 üzenetére
A másik RAM-mal még rosszabb a helyzet.
És kipróbáltam egy másik alaplap elemével is, azzal se volt jó, úgyhogy ez is kizárva.
Ma már nekem sincs sok kedvem ezzel foglalkozni. HDD, táp biztosan jók, valószínűleg a RAM és a proci is, úgyhogy csak az alaplap maradt. De majd azért holnap még megpróbálom egy E2140-nel, aztán ha azzal se jó, és nincs más ötlet, akkor szerzek egy másik lapot.
-
válasz
szoke12 #12654 üzenetére
Akkor szerintem nem kivehető. Mindjárt meglesz a második pass is memtestben, úgyhogy inkább szerintem megnézem hogy a másik modullal mit produkál, mert nem akarom hogy éjjel itt zúgjon a gép, mert ha azzal se jó, akkor gondolom már nem nagyon lesz szükség a memtestre.
-
-
válasz
szoke12 #12647 üzenetére
VGA nincs, IGP-vel használnám. Alaplapra van kötve egy csipogó, de amikor nem indul, az se szólal meg, viszont amikor elindul rendesen, akkor van egy csippanás. Plusz ha sikertelen próbálkozások után indul el, akkor csipog még egyet. BIOS resetet alaplapról csináltam, elemet is kivettem előtte.
Még azt figyeltem meg, hogy ha egyszer nem indul el, akkor utána hiába próbálkozok, az az utáni indítások is sikertelenek. Viszont ha pár másodpercre kihúzom a tápkábelt, akkor mindig elindul.
Szerk.: Kivettem a HDD-t, csak az maradt amiket írtál, kétszer eljutottam a BIOS-ig, egyszer nem, úgyhogy a HDD is kizárható.
CoolMan81: Fogalmam sincs, az nem töltődik magától? De majd holnap megmérem, ha érdemes.
-
válasz
szoke12 #12627 üzenetére
Tudom, hogy a codegen egy sz@r, de úgy voltam vele, hogy ebbe a gépbe jó lesz, ha már egyszer volt itthon egy felesleges.
Egyébként úgy tűnik megoldódott a dolog, szerintem a 20+4 pines rosszul volt bedugva, mert amikor bedugtam, észrevettem a 20-as belső fele nem ment a helyére teljesen, szerintem az előbb is ez lehetett a gond.Még mindig rossz. -
válasz
szoke12 #12625 üzenetére
A táp 2-3 éves lehet. BIOS reset már volt, de nem segített. Egyébként most lett összerakva a gép, úgyhogy takarításra valószínűleg nem lesz szükség.
A csatlakozókat megnézem, hogy érintkeznek e rendesen.
Aztán a következő lépés szerintem az lesz, hogy a Codegen helyére átrakom a GX450-et, ha nincs más ötlet.
-
törölt tag
válasz
szoke12 #11742 üzenetére
Nekem volt egy Maxtor HDD-m, amit nem volt hajlandó lekezelni az alaplapom. A sógorom gépében azóta is üzemel, HD sentinel szerint 100/100-s 80gigás..
Próbáld meg csak a HDD-t rajta hagyni, egyedül. Próbáld mindhárom (master-slave-cable select) jumperolással.
Az ODD-t lekezeli, tudsz boot-olni is róla?
Calibra72: Hm...egyszer beszabadulnék hozzád próbálgatni a muzeális darabokat -
-
V60
aktív tag
válasz
szoke12 #10810 üzenetére
Szia
Nem még csak most reggel kapcsoltam be, és azért írtam ide, hogy miket látok rajta meg olvasok a képernyőn. Találtam egy leírást is róla ezt nézegettem mert nem voltam eddig otthon. A leírásba lárom a lapon a reset gombot de, hogy kell használni fogalmam sincs még nem csináltam.
-
kyle23
tag
válasz
szoke12 #10775 üzenetére
Hát nem tom, lehet. De az idegesít hogy mi a picsa okozta a galibát! Ha a net. keretrendszer akkor elvileg az újra installálása meg kellett volna hogy oldja a problémát de mégse. Ez a "ztdirgfo.exe" nem tom mi lehet, de szerintem ez is anál a részlehnél van.
Amíg működik, működik hogyha nem akkor meg nincs más hátra és újra rakatom. Még kó hogy csak egy 50 gigás partíciót érinthet a baj, a letöltések, munkák stb az másik partíción van. Azt legalább még tiszta. Elvileg.
-
kyle23
tag
válasz
szoke12 #10762 üzenetére
Halvány lila gőzöm sincs hogy mi használta ezt! XD Akkor nem tudom meg tudni hogy mi okozta a hibát? Az elmúlt időben szinte alig használtam vmit. Nero, KMPlayer, Winamp Word-Excel. Ezeken kívül tán mást nem is használtam. De akkor eddig hogy-hogy jó volt a winnek? Comodo tűzfalom van és Avira vírusírtóm. Az is csak 2 progit írt ki folyamatosan hogy nem tetszik neki, de az is csak a Dirt3 2 crack file-ja volt amit átmásoltam hogy fusson a progi.
-
V60
aktív tag
válasz
szoke12 #10746 üzenetére
Hát nem vagyok egy guru sajna. Persze biosba be tudnék állítani iylen dolgokat, CSAK hogy nem tudok belépni a biosba
Megpróbálom képekben leírni. Bekapcsolás. Minden elindul ventik, stb. Az első kép amit ad az az alaplapnak a felirata fekete háttér fehér betűk EVGA P55 FTW, ilyen jpg kép. Ezután nyomom a del-t. Erre bejön az az American Megatrend-es emblémás fekete kép kiírva, hogy milyen proci, mennyi ram ilyesmik, fehér szövegek. Ezek között írja az F11-et, hogy nyomjam meg és válasszak valami POBP / ez nem biztos / BOOT-ot vagy mit listából de listát azt nem ad. Eddig a képig jut el és várakozik.
Hát ennyit tudok erről. Alaplapon világítanak a legek meg minden megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest