Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
Szereztem egy hibás MSI K9A2GM V3 alaplapot.Első körben annyi baja van,hogy 7-8 db 1000 uF-os 16V-os kondija felpúposodott.

A képen ezek a proci melletti magas kondik.A kérdés pedig az,hogy jó lesz e,ha nem ESR kondikat rakatok be?Vagy ezek sem ESR kondik,hanem csak a "mezei" olcsóbb kondik?Sempron LE-1250-es procival együtt szereztem
Első ránézésre az egyszerűbb fajtájúnak tűnik,mivel ESR kondiknak azért van súlyuk. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
RVR400
üzenetére
Az "elemkivevős" dolog az tuti (ha az az alaplap van neki mint az adatainál) mert nekem is ilyen lapom van.

Ja hogy ja....több infód is van, úgy könnyű.
Amúgy én ezt írtam: "Elsőnek csinálj egy BIOS reset-et. (Clear CMOS)" [link]
"Az elemkivevős megoldás akkor tuti, ha utána egy csavarhúzóval vagy valamivel rövidre zárod az elemfoglalt érintkezőit." Igen ebben egyetértek.Régen, régi kivehető BIOS chip-es lapoknál még azt is ki szoktuk venni. Na az a tuti.
-
RVR400
veterán
-
-
RVR400
veterán
válasz
Devilhun_HUN
üzenetére
Ha W7-ed van, és kirohad, akkor más gond lesz szerintem. Húzva nincs a procid? túl nem melegszik?
-
RVR400
veterán
válasz
Devilhun_HUN
üzenetére
Én műszaki hibára gyanakszom...

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Devilhun_HUN
üzenetére
Szia!
Sok mindentől lehet.
Elsőnek csinálj egy BIOS reset-et. (Clear CMOS) Milyen tápod van? Ellenőrizd a csatlakozókat, nem-e lazult ki valamelyik.
Valamint adhatnál több információt az esetről is, mert ez így nagyon kevés.(#16091) Devilhun_HUN : Pár perc után.
-
Devilhun_HUN
aktív tag
Sziasztok
Olyan gondom akadt hogy elindul a gép de par masodperc utan befagy az egész!
Ez mitol van? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Elsőnek próbáld csökkentett módban indítani a windowst....hátha. Utána próbáld amit felajánl setupnál vagy sima javítás. (
)
Amennyiben sehogy sem megy, akkor marad valami live linux vagy hiren's CD. [link] Majd adatmentés, aztán mehet a friss win. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Igen, újból kell telepíteni a Windowst.
-
concret_hp
addikt
nah úgy látszik nem a táp volt rossz, mert másik táppal sem indult

most viszont előjött 1 másik para: vettem új konfigot i3 3220 a régi gép meg a lentebbi amd-s konfig. vinyót rádugtam, csinált valami reparálást, de msot odáig jut a gép, hoyg amikor a win7 indítás feljön, akkor megáll 1 kék képernyő felvillan egy fél másodpercre és újraindul. ez az amd vs intel chipkészlet meg stb miatt lehet ?
-
kázi
csendes tag
Helló
Bocs, hogy ide írok, de nem találtam olyan helyet, ahová jobban illene. (Max átirányítják, amiért köszi előre is
)
Szóval a gépem rendesen működik, de az utóbbi időben használat alatt a monitor egyszer csak elsötétedik, kiírja, hogy elalszik és a gép elalszik. És ilyenkor újraindításon kívül szinte semmi sem működik. Teljesen random módon. Az is úgy, hogy kikapcsolom és visszakapcsolom. Bekapcsoláskor pedig az indítási folyamatban bejön az ablak, hogy milyen módban szeretném futtatni, mert, hogy nem normális leállás volt.
Megköszönném a segítséget
-
törölt tag
válasz
fi:zi'k
üzenetére
Értem.
Könnyen lehet alaplap de akár tápegység gond is (hol megy, hol meg nem a gép, ha rossz a memória, akkor az mindig rossz, nem csak mesésen), a tápegység és vagy alaplap hibát kéne kiszűrnöd. Az is ritka, hogy két modul rossz egyszerre. Ha nincs a közeledben olyan, akitől kérhetsz egy másik tápegységet, akkor vidd el szervizbe a gépet, sajnos így nem fogsz tudni előrébb lépni. (Ha megveszel egy tápegységet és mégis az alaplap a bűnös...
) -
nagyúr
válasz
üzenetére
Lehet mégis a memória lesz a ludas.

Viszont ez sem konzekvens. Végig próbáltam mindkét modult mindkét foglalatban és egyszer csak indult a gép. Elintéztem pár fontos dolgot, aztán gondoltam nyomok egy restartot, mert 99%, ohgy nem fog indulni a gép. És így is lett. Aztán kivettem a modult, restart. Érzékeli, hogy nincs RAM. Visszatettem mindkettőt, és egyből indult. Úgy hogy ha nem is a memória, akkor esetleg a vezérlő lehet a ludas.
Sajnos semmiből nincs cserealkatrész még csak a közelemben sem. -
törölt tag
válasz
üzenetére
Memória is lehet, de ilyen furcsa jelenséget szinte bármi okozhat (pl engem egy hibás hangkártya szívatott, működött, de fagyott, lassult, nem indult a gép randomban). Nem tudom, mit próbáltál ki eddig, húzz le mindent a gépről, csak CPU, alaplap, VGA, egy memória legyen+ a táp. Nem kell bill és egér sem, az integrált eszközöket pedig tiltsd le a BIOS-ban. Ha így sem keresi a BOOT forrást, akkor másik RAM, ha így se jó, akkor másik VGA, illetve tápegység. (próba erejéig). Ha mindezek nem segítenek, akkor alaplap vagy CPU hiba van.
Frankiedj:A szokásos BIOS reset megvolt már? Másik tápegység?
-
Frankiedj
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérnem, számítógépem nem indul, tápegység beindul, de viszont a proci ventije nem pörög fel, képet nem ad, csipogó hangot sem ad.
Teljesen tanácstalan vagyok, attól tartok hogy az alaplap ment ki, procit már cseréltem, de ugyanaz a helyzet. -
nagyúr
válasz
üzenetére
2 hónap problémamentes üzem után újra itt tartok.

A probléma azonos. Amit nem értek, hogy ha az összes HDD-t lehúzom, akkor sem jelez, hogy nincs rendszermeghajtó. Ugyanúgy a "boot-kép" fogad és nem lép tovább. Memóriák kivételét rendben érzékeli.
Tehát marad a CPU, alaplap, vagy táp. Legalábbis a memóriákat én kilőném. De szóljatok, ha tévedek. -
ebegab92
senior tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
A 3. csipogás is indulna,de az csak kb. félig hallatszik.Ha nagyon figyelsz,akkor lehet hallani

-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
üzenetére
Rábeszéltem őket egy új gépre. 55.000 Ft-ért most ez van a helyi boltban:
Intel Celeron G550
ASUS P8H61-M LX3
Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
500GB HDD
Gigabyte GZ-KX9 ház / FSP tápegység
SONY AD-7280S 24x DVD-író
Szerintem internetezni még pár évig elég lesz.ebegab92,
Én 1 hosszú 2 rövid sípolást hallok, ha jól tudom ez VGA hibára utal. -
ebegab92
senior tag
Ismerősöm konfigja:
-ASUS A7V8X-X
-Sempron 2600+
-1.25 GB RAM
-HD4650 1 GB AGP
-Noname táp PFC-velHiba: videó
Randomra csinálja.A sípkód alapján szerintem billentyűzettel lesz valami.Megy a játék,elmegy a kép,közben belaggol a hang,aztán restartol a gép,ilyen hang kíséretében. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Valami baja van a tápomnak...? topicban kérdezősködj szerintem, mert ott vannak a "tápos" szakik.
-
törölt tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Az FSP tápokon 5db csavar rögzíti a burkolatot. Levetted az 5. csavart is. A táp oldalán találod. Ha ezt is kivetted már lejön a burkolat. Óvatosan emeld fel a tetőt!

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
He he...
pedig tuti, hogy szét lehet szedni valahogyan. [link] -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Hmm...muszáj leszel egy másik tápot szerezni/kölcsönkérni mert addig nem tudunk tovább lépni.
Megnéztem a Clear CMOS-t a manualban. A két PCI foglalat között van, és a két tüskét kell összezárni.(#16068) Fisherhun: Az nem sok, de a "lelki béke" miatt szedd szét, és rendesen tisztítsad ki, ne hogy már ilyen apróság miatt legyen valami gond.
-
concret_hp
addikt
bios resettel annyi változott, hogy pár mp után elkezdi maxon pörgetni a procihűtőt.
-
Fisherhun
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék ,hogy okozhat bármiféle problémát ha a paszta túl folyik a kelleténél a processzoron ?Nem vészesen de túlfolyt kicsit a kupakon és amikor töröltem a szélénél ott maradt egy kicsi
Cooler masteres paszta :S -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
A konnektorból is húzd ki. 4-5 percet várj az elem kivétele után.
Rev. mennyi a lapod?(#16066) Fisherhun: Nem valószínű, ha nem tocsog a pasztában az alaplap. De én letörölném a felesleget.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
jah jóvan táp lekapcs, elem ki

-
ebegab92
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Hát pedig elképzelhető,hogy a táp a rossz
Szedd szét a tápot,és ellenőrizd a kondikat,hogy nem púposak e.Ha lenne ilyen,akkor javítható 
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
concret_hp
üzenetére
Pedig első körben, másik táppal kell megpróbálni. A leírásod alapján szerintem is táp gyanús.
BIOS reset volt? -
concret_hp
addikt
hiba: bootképernyőig sem jutok el. utóbbi 1-2 napban volt, hoyg nem indult el elsőre a gép valamiért.
táp: fsp zen (passzív)
alaplap: gigabyte ma 785gmt-ud2h
proci: x2 245billentyűzeten a led sem villan fel, nem csippan a speaker, hálókábel mellett ég a led. ha kiveszem a ramot, akkor sípol mint atom, volt benne vga, se azzal, se az alaplapival nincs különbség. vinyókat pörgeti.
lehúzkodtam róla mindent, csak lap + proci + 1 ram + bill. de ugyanez.kaptam olyan tippet h tápgyanús, de sajnos nincs kéznél másik táp... (meg egy kicsit morcosan is néznék, ha a táp sz@rt volna be, főleg hogy már csak arra nincs gari pont)
-
ebegab92
senior tag
Egy igen érdekes jelenségre lettem figyelmes tegnap: raktam be egy floppy meghajtót a gépembe (Gigabyte GA-MA790XT-UD4P a lap),nagyon zsír meg minden,formáznám a floppyt,erre nem tudja.Mindegyiket hibásnak írta a Windows 7 Professional.Mérgemben2-t ki is vágtam a kukába,aztán elkezdtem keresgélni,hátha valami Windows-os a dolog.
Az ok: AMD chipsetes lap+Windows 7+floppy formázása=nem fog működni.Inteles lapnál már nincs probléma (ugyanis előtte tegnap ugyanez az FDD egység Inteles lap+Win 7 alatt tudott formázni.Találtam még azt is,hogy Windows XP alatt megy rendesen.És Hiren's Boot CD-vel erről meg is bizonyosodtam.Szóval,ha valakinek ilyen problémája lenne,akkor ez a megoldás.
Bocs a kicsi off-ért,de ez AMD-vel kapcsolatos dolog
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
petymeg
üzenetére
Mehetnek egyszerre, ha hiba van akkor kell egyesével.
Addig ameddig hagyod, de 1-2 óra minimum legyen. Azt, hogy mit tesztel azt neked kell beállítani. (bepipálni). Tehát: aida64 - eszközök - Rendszer stabilitásteszt - bal felső sarokban kipipálni amit szeretnél. (mehet mind). -
petymeg
addikt
válasz
CoolMan
üzenetére
Akkor hagyom a fenébe. Memtesztet azért lefuttatok mindkét frekvencián.
Egyesével teszteljem őket vagy mehetnek egyszerre?Meg az aida teszt meddig tart meg mi lesz a teszt vége, mert csak fut és fut és nem úgy veszem észre, hogy a memóriákat is stresszelné csak a cpu-t.
-
petymeg
addikt
válasz
CoolMan
üzenetére
Lehet megvan a hiba, már ha hiba. Safe módra állítottam az alaplapot mire visszavette 1600 mhz-ről 1333-ra a ramot. Azóta nem történt semmi furcsa.
Annyi zavar, hogy elvileg tudja az alaplap is meg a ram is az 1600-at, meg a processzor is támogatja. Végigcsinálom azért a tesztet 1600-on is egy kis plusz feszültséggel. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
petymeg
üzenetére
Szia!
Pedig jobb lenne egyben vissza vinni, mert úgy lehet normálisan tesztelni. (mert lehet, hogy az a alkatrész másik gépben jó, de a tiedben meg nem, a többi összetevő miatt).
Amúgy meg: memtest86+ , Prime95, HDSentinel, Aida64 rendszer stabilitás teszt, VGA teszt.
Terhelésnél figyeld a hőfokokat (CPU, VGA) mert ez is gyanús. GPU-Z és HW monitorAmennyiben HW nyúzás után sem jönne elő a probléma, akkor akár szoftveres is lehet a gond.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot, így hát ide írok.
Két hete vettem egy konfigot, ami mostanában furcsa dolgokat művel és nem tudom mi lehet a hiba.Nagyobb gépigényű alkalmazásoknál fordul elő, pl. Battlefield 3 és 3d mark.
Először csak kilépett hibaüzenettel a BF3-ból.
Utána befagyott a játék ctr alt del-lel ki tudtam lépni és leállítani. Ugyanezt művelte 3dmark 11-ben is.
Ma meg már olyanokat művel, hogy elsötétül a monitor a hangszóró meg zúg mint az állat és csak resettel tudom újraindítani.
Van valakinek ötlete, hogy melyik hw szarakodik?
Vagy milyen tesztprogramokat tudtok ajánlani amivel külön tudom letesztelni a ramot, vga-t procit, alaplapot, hogy ne kelljen már az egész gépet visszaküldenem.
-
törölt tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Szívesen neked adom fele királyságom!
Ha 3 évig hajtasz és minden forintot, amit kerestél, félre teszel, rögtön "nem lesz pénzed" kategóriába lépsz vissza a "mínusz pár millám van"-ból... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha lenne pénzem, megvenném a gugli rendszerét netezni...
Hát...van olyan tablet, amivel ellenék..
-
törölt tag
válasz
-[Sikoly]-
üzenetére
Legalább új tápot vettél? Látod, látod. Előbb ide kell jönni tanácsért aztán vásárolgatni! Bár nem tudom milyen márkát képvisel a régi táp elgondolkodtató vissza vinni a másik tápot, ha lehet!
-
törölt tag
válasz
-[Sikoly]-
üzenetére
Egy apró kérdés, volt már, mikor ez volt a gond: A CPU 4 pines csatiját is csatlakoztattad?
Egy BIOS resetelést is kipróbálhatsz.
Az is lehet gond, hogy van egy kontakt hiba...vedd ki az alaplapot a gépből és próbáld asztalon össze rakni. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
-[Sikoly]-
üzenetére
Akkor szerezz egy speakert. Kellene másik RAM is. A meglévőket egyesével minden slotban kipróbáltad?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
-[Sikoly]-
üzenetére
Akkor még egyre megkérlek, hogy indítsad úgy a gépet, hogy a CPU-ról leveszed a hűtőt, a kezed ráteszed a CPU-ra és nézd, hogy melegszik-e? Ha nem akkor majdnem biztos, hogy alaplap hiba.
(#16040) -[Sikoly]-: Na neee...he he ne szívass.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
-[Sikoly]-
üzenetére
Akkor húzz le mindent az alaplapról, csak cpu, vga, ram (csak egy modullal próbáld) maradjon és próba.
Legjobb lenne kivenni az alaplapot a házból, és úgy tesztelni. Ha nincs benne ram vagy VGA azt kisípolja az alaplap? Speaker van a lapon? Ilyen. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
-[Sikoly]-
üzenetére
Szia!
A régi táppal sem megy? A CPU foglalat mellett a 12V 4pines csatit bedugtad?
-
-[Sikoly]-
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy vettem egy új Gigabyte SuperB 460as tápot, kicseréltem és azóta nem indul a gép. Semmi hibaüzenet, semmi püttyögés. Az alaplapon világít e led, minden venti megy meg a vinyók is de a bios sem jön be. Kinyírta az alaplapot az új táp? Vagy esetleg mást? ASUS P5QL PRO alaplapom van. BIOS resetet is próbáltam, semmi. Mit próbáljak tenni? Köszönöm. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Üdv!
Én is csak azt tudom mondani, mint peto.istvan kolléga. Ésszerűbb lenne egy új gép, ami még évekig jó lesz. A mostanira én már nem költenék.
peto.istvan: Látod, és bejött he he.

-
törölt tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Szia!
Nézd! Ez összeg függő! Attól függ, hogy a tulaj mennyit áldozna a javításra. Ahogy elnézem, max internetezésre volt használva a gép. Én inkább javasolnám egy új gép összeállítását és akkor még jó sok évig eldöcög a böngésző!

Javítani is lehet. Nem annyira drága dolog. Inikább a járulékos költsége nagyobb (táp, hdd esetleg + memória) Viszont akkor érdemes már egy normális tápot belerakni és azért jó lenne cserélni azt a vinyót is!
Egy szó mint száz gondoljátok ki de én az első megoldásnál maradnék!

Üdv.: István
Coolmann81: Bejött! Na most dőlök a székkel

-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Üdv!
Én is jelentkezek, tegnap hoztak hozzám egy gépet, újratelepítésre. Olyan a gép, mint a mesékben, hol indul, hol nem. Első ránézésre kb 6 kondenzátort kell cserélni, 3-nak már a teteje is szétnyílt, nem csak púposak. Egy tekercs, mintha kicsit meg is lenne feketedve. Érdemes vele még szenvedni, vagy vegyenek inkább egy új gépet? Egy régi LGA 775-ös alaplap, 512 MiB ddr2 ram, PATA HDD (Bad Sectoros) és ODD. Természetesen az elmaradhatatlan Codegen 300 W-os tápegység sem hiányozhat.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Coresma1
üzenetére
Az igazság az, hogy neked AM2 vagy AM2+ cpu foglalatú lap kellene, a procid miatt, azt meg már nem nagyon kapni. Az AM3 vagy AM3+ foglalatú lapok meg nem nagyon támogatják a procidat.
Javaslom, hogy nézzél szét a hardveraprón, itt ki lehet fogni jó alaplapokat.Esetleg még a te lapodat is meg lehetne javíttatni.
-
Coresma1
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
CPU típusa QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9850, 2500 MHz (12.5 x 200)
Alaplap neve MSI K9A2GM/K9A2VM (MS-7501) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Videokártya NVIDIA GeForce GTX 460 (2048 MB)
Rendszermemória 8192 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Tápegység CHIEFTECH GPS550-AB (550W)
KÉP: http://prohardver.hu/dl/upc/2012-10/11/404935_bljydp9mnxkiq0fu_2012-10-11-078.jpg(Illetve most nézem, hogy fel vannak púposodva a kondik az alaplapon, ez esetben gondolom cserélni kell, mert más megoldás nincs, valami alaplapot tudnátok nekem ajánlani amibe a fenti alkatrészek beleillenek?)
-
Coresma1
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem vagy inkább megerősítésre... nem is tudom.
Szóval bekapcsolom a számítógépem, a működést jelző LED nem világít, a ventilátorok elindulnak, de más nem történik, se kép se semmi... csak van a gép. A monitor azt írja, hogy nincs jel.
Majd várok egy kicsit, kikapcsolom a gépet, és újra bekapcsolom ekkor vagy elindul a gép vagy nem de 2.-3. próbálkozásra általában elindul és úgy megy mintha semmi sem történ volna.Mi lehet a baj? Látatlanban azt írták, hogy a táp gyenge. (de fél évig meg nem volt gyenge?)
Előre is köszönöm a segítséget, további szép napot mindenkinek!

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Somiie
üzenetére
Szia!
Igen nagy valószínűséggel a púpos kondik miatt van a probléma. (remélhetőleg más nem ment tönkre rajta) Érdemes az összeset cseréltetni, mert már azok sem lehetnek jó "kondiban".
Viszont a tápot is érdemes ilyenkor megnézni, mert lehet , hogy abban is van.(#16017) Tussky: Most már kíváncsi leszek, hogy melyik alkatrésznek van gondja.
-
Somiie
csendes tag
Sziasztok.
Asrock (K8NF4G-VSTA) deszkán előfordult már valakinél, hogy elszálltak a táp bemenet körül a kondik?
Hibajelenség:
Szépen elindul a gép, rendszer (XP x86) feláll és random újraindul / kikapcsol...
- Tápra gyanakodtam, cseretáppal is csinálja...
- RAM modulokat (2x 512m ddr333) próbáltam egyesével, cserélgettem, szereztem másikakat, azokkal is csinálja...
- Videokari kiszed (Radeon X550 256m), integrálttal is ua.
Végső elkeseredésben konfig szétborít, alaplap átvizsgál és találtam pár "felpúposodott" kondit... Lehet-e, hogy ők a ludasok?
Bocsi a telós képért, jelöltem a hibásnak vélt alkatrészeket...

-
Tussky
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Az,viszont kaptam kölcsön egy 430W-os Chieftec tápot. Elsőre csont nélkül indult. Remek,örömködés,akkor nézzük egy restartot. Itt kezdődött az egész előről. Az érdekes az,hogy áramtalanítás majd 30 perc múlva ismét sima indulás aztán ugyan ez

Jövőhéten kicserélem az alaplapot aztán meglátjuk.
-
törölt tag
Srácok!
Addig ütöttem amíg rájöttem
. A ram séotok mellett volt egy jumper ami lényegében memória védelemre volt hivatott. Na már most ha ez a drága rövidre van zárva akkor csak 512Mb maximális kapacitást enged használni. Ha nyitott állásban van annyit használ ami benne van!Hát gyorsabb lett volna ha köpködöm!

Egyszóval nem vak a windows csak egy kicsit homályosan látott.
István

-
-
Tussky
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Két másodpercig megy a cucc,ez alatt sípolnia kéne,de nem teszi. Megpróbálok kölcsön tápot szerezni,mert elsőre az lenne a legkönnyebb megoldás számomra,ha nem sikerül pár nap alatt,akkor kicserélem az alaplapot jobb híján.
CPU-ra nem is gondoltam,bár mindig alapjáraton ment.
-
-
Tussky
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Speaker van. VGA-t tápot lehúztam,de ugyan úgy nem indult el,a ramot mindjárt próbálom.
Igen egy modullal próbáltam 4 slotba,négy különböző ram modullal.
Hát tápom az nincs elfekvőben. Anno 30 körül vettem a Corsairt,remélem annak nincs baja. Alaplap viszont szerencsére van elfekvőben.
Melegedni nem igen tud,mert kb 2 másodpercig van áram alatt.
Illetve egyetlen egy alkalommal most elindult a gép,amikor újra indult,akkor kikapcsolta a táp ventillátor led-jét. Kiírta,hogy milyen bios setuppal akarom indítani,ott defaultot nyomtam,majd restartolt és azóta szintén semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Első ránézésre az egyszerűbb fajtájúnak tűnik,mivel ESR kondiknak azért van súlyuk.

)

pedig tuti, hogy szét lehet szedni valahogyan.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)