-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thebigK
addikt
válasz
BigBlackDog #29647 üzenetére
Ugyhallom igen. 2db 4tus kabelt is probaltam, nem jo, szalagkabelem nincs masik..
Szerk.: hirtelen ugytunik, hogy minden mukodik
-
thebigK
addikt
válasz
BigBlackDog #29644 üzenetére
A problema minimalizalodott az ide vinyora. Win betolt, de a wd caviart nem ismeri fel. Probalok vmit kezdeni vele
-
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
BigBlackDog #29635 üzenetére
Próbálj meg elsőnek egy régebbi drivert ne a legfrissebbet. Próbát megér újra telepítés előtt.
Robokutya Biztosan jól visszadugtad az alaplapba az összes csatit? Elég ha egy picit nem teljesen van bedugva...
whited Próbáld meg másik táppal ha azzal megy kiszűrhető a táp hiba illetve a telepítő biztos jó? Most csináltad vagy már régebben is telepítettél vele (pendrive) ? Ha DVD akkor nem karcos?
dani0113 A hangfalat ( ha jack dugós ) próbáld ki telefonra dugva vagy hasonlóra azzal azt kiszűrheted. Vagy próbálj meg egy másik hangkártyát.
thebigK Próbáld ki úgy, hogy amik eláztak nem kötöd a gépre. Lehet csak az újra telepítés fog sikerülni Vagy egyszerre csak egy vinyóval próbáld..
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
BigBlackDog #26560 üzenetére
Lehet hogy szoftveres eredetű hiba. Próbáld meg, hogy egy stabil állapotából valahogy lepucolod róla a hiberfil.sys fájlt. El kéne tűnnie akkor is, ha kikapcsolod addig a hibernálást, de ha nem hajlandó akkor valami "agresszívabb" megoldás...
Csak hát ugye maga a folyamat erősen hardveres háttérrel is bír, aminek a fő résztvevője maga a táp és annak energiagazdálkodása...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
BigBlackDog #26558 üzenetére
Szia!
Ha minden kötél szakad, tehát tuti jó a HDD, nincs memória hiba, nem melegszik túl... tehát tényleg mindent megnéztél és akkor is fagy.. nos mit nem tud egy szoftver sem tesztelni? Hát persze, a klasszikus: táp...
-
Gabor8634
tag
válasz
BigBlackDog #15949 üzenetére
Hali lefuttatam a mem tesztet semmit se talált minden oké megnéztem amit mondtál ott is minden rendben van
Milyen tesztek vannak még mivel mondjuk a procit az alaplapot a tápot is le tudnám ellenőrizni ? -
Vodar
senior tag
válasz
BigBlackDog #14754 üzenetére
Szerintem nem ér hozzá és csak nagyon minimális a ferdülés. Lehet ezt javítani?
-
Vodar
senior tag
válasz
BigBlackDog #14752 üzenetére
Sajnos nincs... na meg van, hogy hónapokon át nem jön elő a probléma. Milyen szervizben tudnának ezzel kezdeni valamit? Én már 2 helyre vittem, de mivel a pár nap alatt, amíg ott volt a gép, nem jött elő a probléma, így nem is tudtak vele mit kezdeni.
-
ebegab92
senior tag
válasz
BigBlackDog #14554 üzenetére
Ennek ahogy nézem felpörgési hibái,üres olvasási hibái is vannak.
Cseréld amint csak lehet.Amíg nincs HDD,használj pendrive-ról Ubuntut/Hiren's BootCD-t (ez utóbbi inkább PC-mentésre való)
-
ebegab92
senior tag
válasz
BigBlackDog #14551 üzenetére
Meg kellene nézni HD Sentinellel újra HDD-t (vagy valami hasonló programmal).De valószínű,hogy érdemes lesz cserélni.Mennyi szektorhiba volt.Kis számú esetén még működnie kellene normálisan (nekem is 6 szektorhibás a HDD-m).De,ha ilyen 240 pl. (van ilyen HDD-m is
),akkor már nincs értelme javítgatni.
-
Coq
aktív tag
válasz
BigBlackDog #12958 üzenetére
Igen, mielott betettem a cpu-t, atneztem (feny fele forgatva tobb szogben is) es semmi hibat nem lattam...
-
Trebron09
őstag
válasz
BigBlackDog #12940 üzenetére
Ha ez a hiba, akkor csak egy olyannal tudom frissíteni a biost.
-
Coq
aktív tag
válasz
BigBlackDog #12933 üzenetére
koszi mindenkinek, megprobalom, megirom, h mi lett a dologbol.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #12918 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Én arra értettem, hogy indulásnál kap nagy terhelést a windows asztal nézegetéséhez képest. Mert akkor már nincs terhelve.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #12892 üzenetére
Meg kéne próbálnod újra rakni az alaplap drivereit. Az integrált hangkártyát hagyd letiltva, úgyis a másikat használod.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #12729 üzenetére
Rendben, de ha nem működne a driver csere, akkor egy próba erejére kellene csak kivenni. (vagy másik slotba tenni, ha van)
-
Calibra72
aktív tag
válasz
BigBlackDog #12715 üzenetére
Ez a Daniel_k féle driver nálam is okozott problémákat win7 alatt SB Live-al. Azóta alaplapi hangkeltőszerűséget használok
Teljes mértékben egyetértek CoolMan81 kollégával -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
A windowst újra telepítetted? ha igen, akkor vedd ki a hangkártyát és a driverét is uninstalld és próbáld meg így.
Meg a memtestet futtasd ahogy Tiger.huhhhh is mondta. -
törölt tag
válasz
Tanácstalan lettem, reméljük, hogy délután a többieknek lesz ötlete
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #12713 üzenetére
Üdv!
Sajnos akármelyik alkatrész bizonytalansága okozhat ilyet...
Csinálni kéne teszteket, memtest, prime95. Máskor nincs gondja a gépnek? Játék közben pl..
A memóriákat külön is teszteld le: egyesével hagyd a gépben (akkor is, ha a memtest nem talál hibát) és próbáld ki a hibernálást többször egymás után.
Tápegység milyen típus? -
energymen
tag
válasz
BigBlackDog #11600 üzenetére
Nem tom
Pedig zsír ujjjjj volt.2 napja -
pincehely
addikt
válasz
BigBlackDog #11600 üzenetére
Micsoda irónia!
-
energymen
tag
válasz
BigBlackDog #11595 üzenetére
Elvileg nincsen.
De ha minden igaz rájöttem a hibára.
Nem kezeli a memoriát(legalább is a listája szerint)
De hogy lehet a 21 sz.-ban ilyen probléma -
Wind-Storm
őstag
válasz
BigBlackDog #11519 üzenetére
Esetleg más-más vezérlőchip tartozik a kivezetésekhez és az egyiknek esetleg nem tetszik az eszközöd..
Én erre tudnék gyanakodni. -
Calibra72
aktív tag
válasz
BigBlackDog #11519 üzenetére
Pedig szinte biztos voltam benne hogy az Enermax tápod döglődik, azért írtam a konnektoros dolgot,mert egy zárlat esetén elöfordulhat hogy nem mindegy hogy mit szakítasz meg a kapcsolóval
Tehát akkor a kártyaolvasó működik továbbra is csak máshova dugtad?
USB-s eszköz már engem is szivatott meg hasonlóképpen mint téged, csak a villogó ledes dolog miatt teljesen másra tippeltem
Az elektronoka sajnos ilyen, most működik, következő bekapcsolásnál már nem biztos
Örülök hogy sikerült megoldanod a problémát ! -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #11511 üzenetére
Összeraktam a gépet és ugyanazt csinálta. Aztán elkezdtem lehúzogatni a perifériákat a lapról. Egy belső USB-s kártyaolvasó volt az oka mindennek.
Egész eddig, 4 éven keresztül az alaplap alsó USB-s tüskesorára csatlakozott. Most át kellett tennem a lap közepén elhelyezkedő csatlakozóra, mert az alsó kettőt elfoglalta a ház előlapi panelje. Emiatt nem volt hajlandó a gép bebootolni és nem forgott a videókártya ventije többek között. 4 évig használtam ezt a kártyaolvasót probléma nélkül az alaplap alsó tüskesorán, a felső tüskesoron pedig hátsó usb kivezetés volt, amin szintén használt eszközök csüngtek.
Na ezt ha valaki megmagyarázná, ezer hálám érte
!
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Szia!
A 230V-os tápkábelt próbáld meg fordítva bedugni a konnektorba, mert a táp kapcsolója lehet hogy a nullát szakítja meg, nem a fázist. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
"Update: most már sehogy sem villog az alaplapi led lekapcsolt tápegységnél."
Az elem kivétele után nem villog?
Amúgy nekem továbbra is az a véleményem, hogy azzal az Enermax táppal van valami bibi. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #11509 üzenetére
"Ugyan kikapcsolt tápkapcsolónál az alaplapi led még mindig felvillan kb. 10 mp-ként, de ezt én természetesnek gondolom."
Nem azért villog mert lemerült az alaplapi elem? A régi asus tápnál is villog az a led amikor le van kapcsolva? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #11469 üzenetére
Nem hinném.
Ott valami gond van a táppal.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog #11464 üzenetére
Ha nem indul el a videó kártya ventije, akkor vga hibának tűnik elsőre. Ha van csere darabod, próbáld meg kicserélni.
Hiroshi87: Akkor lépj tovább a hiba kereséssel a memóriák felé. Egyesével indítsd mindegyik foglalatban kipróbálva. Nekem is egy socket A-m van, egy asrock k7s8x, ez pl a dimm 1-ben nem hajlandó lekezelni memóriát. Mivel bizonytalanul, de mégiscsak hajlandó volt sokadik próbálkozásra elindulni, így a tápegységet is meg lehetne nézned egy csere darabbal...bocs a késői válaszért, de vendégek voltak -
Wind-Storm
őstag
válasz
BigBlackDog #11462 üzenetére
Annyi minden lehet, én kipakolnék abból az alaplapból mindent, videokártyát is ha van integrált a lapban majd ha még mindig nem jó, akkor kivenném a lapot is és „desktop-konfig"-ként próbálnám beindítani..
-
hernor02
tag
válasz
BigBlackDog #11457 üzenetére
Bios reset megvolt?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
BigBlackDog #11457 üzenetére
Nincs valami a videokártya tápkábelével?
-
Steelheart2
őstag
válasz
BigBlackDog #11067 üzenetére
Szia.Nem huztam semmit a Biosban.Cmos reset is volt.Már minden hibalehetöség kizárva,mert még az ubuntu sem indul lemezröl.Egyedül a memtestet tudom lefutatni.
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
BigBlackDog #10914 üzenetére
na ma beleprobáltam haveromnál egy giga 6970-et pöcre indult, átraktuk az ő gépébe az én 6970-emet nem indul
-
joc88
csendes tag
válasz
BigBlackDog #10901 üzenetére
Köszi a választ annyi sikerült hogy bejött a képernyő de ezt írta ki "CMOS checksum error" és ezután pedig egy eltűnt minden egy piros csík és ez a felirat CMOS Settings error ezután megint se kép se hang ugyanaz a hiba üzenet fogad egy hosszú után gyorsan két rövid. Holnap kipróbálom másik VGA-val.
-
Paul119
addikt
válasz
BigBlackDog #9595 üzenetére
aida64 szerintm 50 fok alapjáraton,prime 95 nem írja a hőfokot 0 fokot ír amagokra, aida64 is
-
Edorn
senior tag
válasz
BigBlackDog #9486 üzenetére
Úgy féléve volt csak procicsere. Remélhetőleg a pasztával nincs gond... Különösebben porosnak sem mondanám.
Aida egyébként alapállapotban ezt mutatja:
Alaplap: 36 fok
CPU: 40 fok (1/2-es mag 40/38 fok)
Aux: 50 fok
GPU dióda: 31 fokMost keresek éppen olyan programot, ami naplózza a hőmérsékletet, hogy játék közbeni értékeket is meg tudjam nézni utólag, vagy valami videokártya terhelő teszt programot, aminek a futása mellett az aidát is tudom figyelni. Ha tudtok valami ajánlani, jól jönne...
-
válasz
BigBlackDog #9351 üzenetére
Laptopokban is van elem? Lehet az merült le?
-
norby.87
csendes tag
válasz
BigBlackDog #9324 üzenetére
Na helló ,mindenkinek,akkor nincs ötlete senkinek ,hogy mit b@szt@m el az alaplapomon?Mert sajna nam tudtam vele mit kezdeni.Márk nincs rajta csak ennyi: AM39L.Meg még lenne esetleg 2 kérdésem:Van 1 ACER Veriton 7600G alaplapom,egyszer berágtam földhöz csaptam az egeret ami előlapi usb-n csatlakozott.És valami érezhetően leégett a lapon
,de viszont csipog,tehát nem teljesen halott,csak az a baj nem tom mi égett ki.Mert lehet,hogy javítható.Ha van valakinek ötlete akkor megköszönném.Helló mindenkinek.
-
válasz
BigBlackDog #9351 üzenetére
Este megkeresem. Nincs a laptopoknak valami belső tápja?
-
Jabar
csendes tag
válasz
BigBlackDog #9325 üzenetére
Meg volt a BIOS reset ill szép lassan darabonként pakolom össze akkor is ugyan ez a helyzet. Lehet ez valami széria hiba (mivel egy hét eltéréssel csinálja ugyan azt a két gép)?
-
norby.87
csendes tag
válasz
BigBlackDog #9324 üzenetére
Már próbáltam várni vele ,reset is volt a lapon.elem csere is volt.másik táppal is néztem.És a 4-ből 2-őt úgy érettem,hogy a 4 pin-es csatiból/Tápcsati 12 volt/ csak 1 pozitívot,és 1 negatívot kötöttem a 2 pozitív.és 2 negatív helyett.És most fel se zúg.Se venti ,se semmi.
-
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog #9320 üzenetére
Köszi a segítségeket!
Még egy PC guru ismerősöm. Vele átnézetem, aztán ha ő sem boldogul vele vissza küldöm a boltba. -
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog #9318 üzenetére
1,5 - 2 hetes a konfig. Zsír újonnan vettem boltból mindent. Szerintem elem gondja nem lehet. A régi gépemben lemerült az elem, de az nem jelzett semmi ilyesmit mint amit ez csinál.
Viszont az everest azt írja az alaplap nevénél, hogy ismeretlen. Ez normális dolog? -
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog #9311 üzenetére
A reset állapotot néztem az alaplapon. Nincs így. Normális.
BIOS reset és vissza álítás sem segített. Esetleg az everst segíthet megtalálni a problémát? -
Anulu79
addikt
válasz
BigBlackDog #9311 üzenetére
Már próbáltam a memória cseréket és a foglalatok tesztjét is. Már a BIOS resettel is próbálkoztam. De idáig semmi nem segített. Bár a jumpereket még nem néztem. Ez lesz a következő amit megnézek.
-
gabesz8906
csendes tag
válasz
BigBlackDog #9314 üzenetére
Reménykedek, hogy táphiba. Nem tudom, hogy mikor fogom tudni ki próbálni másikkal, mert most költöztem fel pestre nem rég ismerős meg egy darab se. Másik tápot meg nem szeretnék most venni, főleg ha azzal se lesz jó. Már így is többe van az egész upgrade, mint amennyit rá szántam. Mindenesetre köszönöm a segítséget
, ha jutok valamire majd jelentkezem.
-
gabesz8906
csendes tag
válasz
BigBlackDog #9312 üzenetére
Konkrétan az a baj, hogy csippannást sem hallok egyik lapnál sem. Ram modul variáció volt már, supportot néztem mielőtt meg vettem a procit. Már másik videokártyával is próbáltam és úgy se jutottam semmire. Egy 400wattos supercase tápom van hozzá. DR-8400BTX modell számmal. Sajnos a 2,2+ os procival sem indul. CMOS reset volt.
-
sss
őstag
válasz
BigBlackDog #8506 üzenetére
Nekem egy maxtor vinyóm produkált hasonló tüneteket, az lett a vége, h gariban kicserélték. Esetleg vmi hdd-s topikban kérdezz utána, h lehet-e vele vmit kezdeni a vinyóval, de nem hiszem.
spejci: speaker nem csipog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged