Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mobil flották
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
galaxy07
üzenetére
Az az érzésem, hogy elég nagy fogalom zavarban vagy. Az alaplapod kezeli/látja a 4GB vagy több memóriát de ahhoz, hogy te ezt ki tudd használni 64 bites Windowst kell telepítened, mert a 32 bites Windows nem tud 4GB memóriát kezelni.
Tehát az alaplapodnak semmi baja nincs. Remélem érthető voltam. -
galaxy07
tag
válasz
peetmaster
üzenetére
semmi mással nm lehet megkerülni a dolgot? kicsit bosszantó hogy megvettem az alaplapot és sehol nm volt leírva ez az apró kis "probléma".
-
kutyimix
csendes tag
Lenne még egy problémám.Adva van egy gép,játékok írására img burnt vagyok kénytelen használni.Ez még nem is okozna gondot,de a bufferek állandóan ingadoznak,a device buffer az még nem is annyira az álltalában 97-100%-on van,de néha az is ugrál,a másik viszont lemegy 0-ra és sokáig ott is marad.Ha valami mást akarok a gépen közben csinálni,látom,hogy kicsit bevan lassulva és ilyenkor a bufferek is jobban ugrálnak.A clone cd viszont nem lassítja be a gépet.Mi lehet a gond?Lehet esetleg valahol ezt állítani,az img-n belül már próbáltam,de nem nagyon találtam rá megoldást.
-
törölt tag
válasz
varmi2
üzenetére
Bármi okozhatja. Amikor működik, csinálj egy memória tesztet. Ha van valami tuningolva, azt vedd vissza alapra. Csinálhatsz a BIOS-nak clear cmost is. Ha ezek nem segítenek, akkor táp-vga csere próbaképp...ill hdd-odd-k lehúzása az alaplapról.
vizimento: Memtest-et futtasd. Vagy memória hiba, vagy az alaplapod "fáradt" el, utóbbi esetben vagy visszább veszed a memória Mhz-ét, vagy alaplap csere.
Először a teszt, aztán próbálhatod visszább venni...egyesével teszteld a memóriákat. -
kutyimix
csendes tag
O.K.köszi,megpróbálom kicsrélni,hátha.
-
Hunork
veterán
-
kutyimix
csendes tag
Helló,lenne egy olyan problémám,hogy van egy gépem ami nem indul el,azaz besem kapcsol.Próbáltam másik táppal,kiszedtem belőle mindent,próbáltam alaplapról indítani és semmi,megsem nyikkan,illetve annyit csinál,hogy amikor kihúzom az áramból és vissza dugom majd megpróbálom bekapcsolni felvillan a zöld led,nem az alaplapon,hanem a gépházon lévő,de ha megint próbálom indítani akkor már azsem villan fel csak akkor,ha kihúzom a tápkábelt majd visszadugom és megind indítani próbálom.Mi lehet a gond,lehet az alaplapom ment tönkre?

-
vizimento
senior tag
Igen érdekes dolog történt a gépemmel! Legalábbis én értetlenül állok a dolog elött... Remélem tudtok segíteni!
Szóval 2 ram van a gépemben, duálba mennek. Illetve mentek eddig... Ugyanis egyszercsak nem kapcsolt be a gépem! Ha csak egy memóriát hagyok benne, bármelyiket a kettő közül, és bármelyik helyre is teszem = működik a gép. Tehát elvileg a memóriák és a foglalatok is rendben. Ugyanakkor amint mindkét (tökegyforma) memóriát belerakom, bekapcsol a gép, de a biosig se jut el és leáll. De 3mp után magától bekapcsol, majd megint leáll. Mindezt az idők végezetéig... A 2 memóriát már felcseréltem, ugyanez a ki-be kapcsolósdi van... Valakinek valami ötlet? -
varmi2
nagyúr
Üdv!
Az aláírásomban szereplő htpc-ről van szó. Eddig hibátlanul üzemelt akár 17 napig is, néha nem indult pöcre, de azt írtam is korábban, de mikor beindult, akkor utánna gond nélkül üzemelt. De ma elkezdett lefagyni, teljesen random szerüen, nem kék halál, hanem egyszerüen meg áll az egész. Újraindítás, és minden működik, pár órán belül, már vagy négy szer lefagyott. win7 32 bites. Mi lehet a baj?
-
galaxy07
tag
sziasztok! lenne egy olyan problémám hogy gépemben 2*2GB 1333 Mhz DDR3 kingmax memória van de ebből a gép csak 3,25Gb kezel.
Alaplapom Gigabyte GA 78LMT-S2P rev3.1 , megnéztem az alaplap honlapját ahol a leírásban ez a kis kedves mondatocska fogadott - Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.
Van valami megoldás arra hogy felszabadítsam a lefoglalt memóriát?Köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
flash-
üzenetére
Valószínűleg az IDE vezérlő hibásodott meg az alaplapon.
Nézd meg, hogy a BIOS látja-e a meghajtót, ha igen, akkor valós adatokat írja ki? (méret, név, stb..) Ha proc. hiba lenne, ami ezekre a darabokra nem jellemző, akkor nem csinálna semmit a gép, csak hiba jelzést adna.
Mivel nem írtad a tápegység típusát, ezért még megpróbálhatsz másik tápegységet rátenni, mert lehet olyan verzió is, hogy túlfeszültséget kap a tápegységed miatt az alaplap, bár ez halvány remény.
U.i: most olvasom, hogy be sem enged a bios-ba...még egy javaslat: billentyűt cseréld le USB-sre, ill indítsd billentyű és egér nélkül. -
flash-
veterán
Sziasztok
van egy p4 es gép ami nem indul.
A gép nincs tuningolva.athlon 2200 xpa probléma a következő:
firefox lefagyott aztán a gép ki is kapcsolt.
bekapcsolom a gépet,kiírja a processzort,
az alatta lévő sorban pedig a Memory test:512192 OKtehát ennyit ír ki és meg is áll a boot folyamat.nem történik semmi más.Csak ez látszik a monitoron.Biosba nem tudok belépni.hiába nyomom,nem reagál semmire a gép.
több ramot is próbáltam,több foglalatban is.
alaplapból az elemet kivettem,a gépet áramtalanítottam.Így sem javult meg.
kivettem a felesleges kártyákat,lehúztam az optikai meghajtókat és a hdd-t,floppy-t.
sajnos akkor is ugyanez a helyzet.Ötlet?
Alaplap hiba, proci hiba vagy táp hiba lehet?
melyiket lehet kizárni?egyéb ötlet? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
peetmaster
üzenetére
Igen, lehetséges, hogy a táp a ludas ezért jó lenne másik táppal tesztelni a GTX480-ast, mondjuk az alaplap hiba még mindig bent van a pakliban. Ez majd kiderül ha másik táppal tudsz majd tesztelni.
-
peetmaster
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Kicseréltem most a vga-t egy pót kártyára (Geforce 6600), és eddig minden okés. Lefuttattam 2 óra Prime 95 Blend tesztet, hogy megbizonyosodjak hibátlanok-e a memóriák.
Még az fordulhat elő, hogy a tápegység kezd gyengülni, és már nem tud leadni akkora power-t folyamatosan, és nyilván ez a kis 6600 a GTX480-hoz képest termeli az áramot.
Mondjuk ez lenne a jobbik eset, ha a táp szart be, mert még van rá több mint 2 év gari.
Egy gond van, ezzel a kártyával nem tudok játékokat tesztelni. Speakert meg egyenlőre nem találok sehol... -
Mumee
őstag
Na ez hosszú lesz.
Régi 939-es AMD gép, minden alkatrészből van több darabom is kivéve az alaplapot(táp, vga, proci, memória).
Alaplapok (MSI K8N, Abit KN8)
Táp (FSP Blue 500W, FSP hexa 500W)
VGA (MSI X1950XT, 6600GT, Sapphire 4850)
Proci (3000+, 3800+ 939-es)
Memória (1Gb Samsung 400Mhz, 256Mb Hynix, 512Mb PQI meg van amiből több is)Alapjáraton összedobok egy gépet ezekből (Most leírom a legutóbbit) :
Abit KN8 lap
FSP Blue 500W
MSI X1950XT
3800+ AMD 939
1Gb Samsung 400Mhz(Jó szokás szerint, mivel csak tesztelek ez esetben csak az alaplap dobozán pakolom össze)
Normál esetben bárhogy rakom össze a gépet megy (A fent vázolt konfig most 1 hétig ment minden probléma nélkül), míg kellett hirtelen a DVD olvasó, így rádugtam és kicsit megmozdítottam az immár 1 hete mozdulatlanul működő konfigot. Erre láss csodát jelentkezett is a szokásos probléma.
Tehát a nem normál esetben alap dolgokat rádugva felpörög minden, de nem bootol és nincs beep sem.
Pakolászok benne egy kicsit egy idő után ismét megy. Legutóbb összerakott állapotban annyi volt, hogy egy külső ventit rádugtam anélkül, hogy megmozdult volna bármi is és ismét az adott hiba jelentkezett.
Kondikon nem látszik elváltozás, de ki is mértem őket, por se lehet.
Alapjáraton direkt azért volt 1 hétig mozdulatlanul járatva, hogy stabil marad-e a rendszer, meg hogy tesztel is megnézzem fennakad-e valami a rostán, nem akadt.
Járt nálam másik két alaplap teszt erejéig, de mivel azokkal ugyanez állt fennt, így azok már nincsenek nálam, de így nem is valószínű, hogy a lap lenne a ludas.Az alaplap elődje (Asus A8N-E) is jó kis fejtörő volt, mire rájöttem mi baja pontosan, mivel az olyat csinált, hogy egyszer ment egyszer VGA beep, de a VGA beep ellenére és annak ellenére, hogy képet nem adott bebootolt meg minden csak nem lehetett látni, szépen bejött windows minden szokásos bill kombóval kikapcs stb.
Annak az Nforce chipset volt a baja.Lehet, hogy valamit kihagytam, de örülnék, ha kiderülne hogy vajon ennek mi baja lehet.
Így várom az ötleteket.
Köszönöm -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
peetmaster
üzenetére
Akkor reseteld ki a BIOS-t, vedd ki az elemet is... hátha.
Meg húzzál le mindent a lapról (csak proci, memória, vga legyen) rádugva, és próbáld úgy. -
peetmaster
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Visszavenném én, ha egyszer is sikerülne legalább a bios-ig eljutni.
Szvsz a tuning nem okozhatja, mert elég rendesen alul van feszelve a proci (több, mint fél éve így megy már 24/7-ben). 3.6Ghz-hez elég neki 1.120V, amivel 15 kör IBT vagy LinX után sem melegszik 64-65 fok fölé. De nyilván ezt is figyelembe kell venni. Ramok vissza vannak osztva a gyári 1600Mhz-ről 1440-re, vga meg gyári feszen/gyári órajeleken megy.Az a baj, hogy környéken nincs senkinek hasonló i7-es rendszere, így lehetőségem sincs arra, hogy elkezdjek legózni az alkatrészekkel. Még esetleg egy speaker-t be kellene szereznem és megnézni, milyen hibakódot jelez.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
peetmaster
üzenetére
Szia!
Szerintem: A tuningot vedd vissza tegyél mindent alapra, és így nyúzd a gépet. Ezek után sem lenne jó akkor már én is erősen az alaplapra gyanakodnék. -
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Kb. 1-1.5 hónapja jelentkezett először egy olyan hiba, hogy netezgetés közben villant egyet a kép a "szokásos" képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt dumával. Nagyon nem is foglalkoztam vele, aztán játékok közben is elég szépen kifagyogatott (eltérő időben), majd reset után semmi nem jött be. A pc maga bekapcsolt, de képet nem adott, és a vga (GTX560 ti) ventije csak bőgött-bőgött (először még cmos reset-el el tudtam indítani a pc-t, később már azzal sem). Visszaküldtem gariba a vga-t, de nem találtak hibát, majd elküldtem egy ismerős PH-s taghoz, ő is betesztelte, és semmi gond nem volt. Fogtam, és eladtam. Vettem egy zsír új GTX480-at. Örültem, hogy 1 nap folyamatos tesztelést után semmi hibát nem produkált, de aztán megint elkezdtek fagyni a játékok. Volt driver csere is, de nem oldott meg semmi. Kicserélgettem a ramokat...ugyanaz. Most szintén ott tartok, hogy bekapcsolásnál csak fekete képernyő (ennek a kártyának a ventije nem pörög fel), és tovább semmi, tehát maga a windows be sem boot-ol. Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a bibi? Én alaplapra gondolok. A tápegységnek játszva el kell vinni egy ilyen rendszert (konfigom az adatlapomon megtalálható). Mindenképp pc szervízben fog kikötni, csak hátha tudtok még olyan ötletet adni, amit nem csináltam.

Ui: a képernyőillesztős probléma már megszűntezzel a vga-val (új windows is lett telepítve), és az az érdekes, hogy például 2 óra Battlefield 3 hibátlanul lement, de egy F1 2011 vagy GTA4 már nem bírta tovább 8-10 percnél.

-
Sundesz
addikt
válasz
Sundesz
üzenetére
Na elvittem a gépet szervízbe, mert semmilyen alkatrészt nem tudtam szerezni, és ott elsőre memória inkompatibilitásra gondoltak, de alapos tesztelgetés után 99%, hogy az alaplap ment tönkre.
Én amikor összeszereltem a gépet fél éve, és csinálta ezt az elsőre nem indulok dolgot, már akkor írtam az Asrock-nak, hogy valami gánya lehet, de baxtak válaszolni. Akkor úgy érzem az Asrockot ezek után hanyagolni fogom...

-
-
törölt tag
válasz
Sundesz
üzenetére
Szedj le az alaplapról mindent, ne legyen rajta HDD és ODD. Próbáld ki, hogy így mit csinál. Ha ugyanezt, akkor vedd ki a VGA-t és ellenőrizd a viselkedést.
larryking: Másik VGA-t kéne egy próba erejéig szerezned...még mindig arra gyanakszom.
fantest: Érdemes lenne egy IBT-t lefuttatnod max stress 10 kör. Figyeld majd a hőfokokat, Ha nagy terhelés alatt kékhalál lép fel, sokszor a melegedés az oka. A VGA túlmelegedése is okozhatja a processzor, memória és a lap mellett. -
fantest
csendes tag
Hello All!
Volna 1 nagy problémám: Sajnos, a viszonylag új gépem nem teljesen szuperál jól, hosszabb használat után(általában miközben játszom(Counter-strike,de néha csak netezés közben is)) beadja az unalmast és fertelmes ricsajjal a fülesemben, kidobja azt a kék hátteret(kék halál).
Konfigurációm:
Processzor: Intel core i3-530 2.93GHz
Videokártya: Sapphire radeon hd 5770 512mb
Alaplap: Asrock H-55 pro
Memória: 2x2Gb kingston
Hdd: 500 gb samsung
Win7 ultimate 64bitSemmi sincs tuningolva, minden alapjáraton.
A kékhalál error kódjai:
0x00000124
0x0000007F
0x000000E3Van 1 programom (Driver genius 10,professional edition) amivel minden drivert naprakészen tudok tartani.
Avast virusirtómmal már a gépen sokszor végigfuttattam a keresést, de soha semmi ...
A hardverek elvileg rendben vannak ..
A gondok már a vásárlás ideje óta fenn állnakPls help!!
fantest
-
larryking
senior tag
Üdvözletem.
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy gép, amin a P5KC alaplap bios update után se kép se hang. Alaplap hibára gyanakodva kicseréltem a egy P5QC-re, amin szintén ugyan az a helyzet, ventik pörögnek, meghajtók zúgnak, de nem ad képet, és nem pittyeg. Egy alkalommal, a vga-t véletlen megmozdítva beindult, minden rendben újratelepítve. Aztán egyszer csak újra se kép, se hang csak a pörgés, zúgás. Vga-t kivéve és úgy indítva viszont volt 1 hosszú és két rövid hangjelzés. tápra gyanakodva, hogy nem bírja el a rendszert, a HKC 430-ast kicseréltem egy Chieftec 500W 80+-ra. ezzel eleinte nem indult, de aztán magára talált. Tegnapi napon kapott a rendszer egy új házat, de most már nem indul el csak pörögnek a ventik, a meghajtók, de semmi, és ha a vga-t kiveszem már jelzés sincs.
Mi lehet a gond, segítsetek.
Konfig:
P5KC-P5Qc
2*2 Gb GOOD ram DDRII 800
Asus CUCORE 5770 1Gb
Chieftec 500W -
Hunork
veterán
Szia!
Hm.Hát elsőre a tápra gondolok. (mivel azzal ügyködsz) Először nézd meg, hogy az alaplapra rendesen rá van-e dugva minden, kihúzol mindent és visszateszel, egy kis takarítás sem árt. Ha semmi változás, cseréld ki egy kölcsön táppal (haver, szomszéd...), és nézd meg, azzal mit művel.
-
mno
tag
sziasztok!
Van egy régi gépecske, Asus A7N8X-X, AMD Athlon XP 2000+, 2x256 400Mhz DDR, 6600GT 128M, Chieftec GPS-400AA 400W-os táp.
Olyat csinál a gép hogy szabályosan le van állítva, de a következő bekapcsoláskor felpörögnek ventik kb 4-5 mp-ig, majd leállnak, és a gép nem kapcsol be
. Ha a számítógép tápegység hátsó billenőkapcsolóját lekapcsolom és így megnyomom bekapcs gombot akkor gyorsan minden kondi kisül, ezután visszakapcsolom a számítógép tápegység billenőkapcsolóját, majd bekapcs gomb megnyomása után a gép indul rendesen, használom akármeddig, teljesen minden ok vele, ha végeztem szabályosan leállítom. De majd a következő indításkor, legyen az 3 perc múlva vagy 3 nap múlva eljátsza ezt a folyamatot szóról szóra ugyanígy.Megpróbálkoztam Bios frissítéssel, 1009ről 1010-re, ma meg winchestert cseréltem(előzőn volt 3 bad sector, mostani meg 100%os, tehát ez is kiszűrve), új windowst raktam rá, XP SP3-at, és ugyanúgy csinálja ahogy leírtam. Valakinek ötlet megoldásra?
Előre köszi, üdv: mno
-
Hunork
veterán
válasz
Sundesz
üzenetére
??
Hát nem semmi. Itt egy lista AMI Bios-hoz, neked elvileg ez van. Nem mindegy hányat sípol, és hogyan.
Nincs hangjelzés: Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid hangjelzés: Minden rendben.
2 rövid hangjelzés: Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid hangjelzés: Hiba van a memória első 64 KBájt-jában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid hangjelzés: Rossz a rendszer-timer.
5 rövid hangjelzés: Hiba a központi processzorban.
6 rövid hangjelzés: Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid hangjelzés: Hiba az alaplapban.
8 rövid hangjelzés: Hiba a videó memóriában.
9 rövid hangjelzés: A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid hangjelzés: Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid hangjelzés: Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid hangjelzés: Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid hangjelzés: A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor. -
Hunork
veterán
válasz
Sundesz
üzenetére
Szia!
Elsőre a tápra gondolok.
Másodjára a memóriára.
Harmadszor a processzorra.
Negyedszer a VGA-ra.Mindent vegyél ki, húzzál le, pucold meg alaposan, majd mindent be.
Nem árt egy Clear CMOS sem.Ha ezek után sem változik a helyzet, akkor nincs más, mint szólni egy havernak, akinek hasonló van és cserélgetni az alkatrészeket, hogy kiderüljön ki a a ludas.
-
Sundesz
addikt
Instant help kéne, nem indul a gépem. A gond, hogy bekapcsolom, felpörög a venti (max fordulatra ráadásul), aztán kikapcsol magától, majd újra be és újra ki, kb 5 mp rendszerességgel - mindezt magától. Csináltam róla videót, íme: [link]
Amióta megvan a gép, azóta volt egy olyan jelensége, hogy ha kb. 4 óránál hoszabb ideig volt kikapcsolva, akkor elsőre nem bootolt, csak maxon prögtek a ventik és minden led világított. Egy kikapcsolás után viszont rögtön bootolt utána.
Köszi előre is a segtséget! (Gép a profilban)
-
jaksi
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene a laptopomon működő win7 van viszont ha telepíteni próbálok rá másik rendszert a telepítő nem látja a winyót és a biosban sem .Viszont ha újra indítom akkor megint működik a rendszer.Tud valaki rá megoldást?
Üdv. -
demars
addikt
válasz
demars
üzenetére
ma belepakoltam 2x1Gb csxo-cec-1066Mhz-s kitet a gépbe.
Egyszerre indult ( dimm1 és dimm2 ben)most átpakoltam dimm3 és dimm4 be, s ott is gond nélkül indult!
Lehet, hogy mégsem támogatja a lap a 800mhz-s ramokat?
Mindegy!
Mivel nem indul el a gép a 800-asokkal így tesztelni sem tudom azokat
Be fogok szerezni saját 1066-os ram kitet!
Köszönöm a segítéget!
-
Hunork
veterán
válasz
M@cika
üzenetére
Szia!
Én mindenképpen azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha több RAM-t pakol a gépébe, vagy utólag bővíti, akkor az a kettő, ill. négy RAM KIT-ben legyen. 99%-os az esélye annak, hogy ezek teljesen korrektül működni fognak. Régen hány és hány olyan eset fordult elő, mint a fent tárgyalt régebbi gép esetében, hogy a RAM-ok nem szerették egymást, és nem lehetett mit tenni, cserebere, azt vagy működött vagy nem. Ilyen a hw-világ.
Neked is azt tanácsolom, hogy ha már 4GB veszel, akkor 2x2 KIT-ben tedd. Jobb az úgy.
-
M@cika
őstag
válasz
Hunork
üzenetére
Nekem most a gépemben 4x1 van, de minden tesztprogi 3-at tök ugyanolyannak ismer fel, egyet meg valami nanya tipusúnak. az érdekesség, hogy 3 részletben vettem őket, először 1-et, aztán 2-őt, de nem kitben és utána újra 1-et. Legközelebb viszont alighanem 1 db 4 gigás modult fogok venni. :-)
-
brekkhun
tag
válasz
Hunork
üzenetére
Igazából nem próbálkoztam sokszor, de az este folyamán rászántam magamat.
Mindegyik RAM-ot kipróbáltam, egyesével, szépen.
A két hibásnak vélt RAM teljesen jól működik.
Lefuttattam velük egy Prime95 blend testet, és nem volt kékhalál és semmi. (Érdekes módon előző nap egyből kékhalált dobott erre a tesztre)Most eljutottam odaáig hogy Windows is felismeri a 4GB-ot, és nincs kékhalál.

-
Hunork
veterán
válasz
brekkhun
üzenetére
Szia!
Szóval, a helyzet, hogy van 4 slot, de te eltérő modulokat használsz. Értem ez alatt, hogy NEM KIT-et vettél. Mert ekkor szinte garantált a biztos működés. (Bár én akkor 4x1GB-ra, vagy 2x2 GB-ra szavaznék, a jól működő dual channel miatt.)
Jegyezd fel, mikor mit és hova teszel, mármint slot-ba.
Aztán egy másik gépről Memtest program letölt iso-ban, azt írd ki egy RW CD-re, és azzal indítsd a gépedet.
És jegyezd fel, hogy mikor lesz ERROR darabszám, és melyik modulnál!! Bár lehet, hogy menet közben ki is akad a progi.
Ha más nincs, akkor sajna azzal kell használnod, amivel megy is. Az tuti, hogy az alaplapok azt szeretik, ha vagy 2, vagy 4 modul bizsereg bennük, és azok lehetőleg KIT verziók legyenek.
De az is lehet, hogy az egyik szimplán hibás. A Memtest majd kiírja, ez is tuti... -
brekkhun
tag
Sziasztok!
A héten vettem 3x1GB, 800Mhz-es memóriát a gépembe.
Pontos típusuk: DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KB5 [ez a legrégebbi memória]
DIMM2: Kingmax KLDD48F-A8KB5 [új memória, otthoni gépből vettem ki, eddig tökéletesen működött]
DIMM3: Kingmax KLDD48F-B8MO5 [új, működőképes önmagában]
DIMM4: Kingmax KLDD48F-B8KU5 [új, a felsővel megy dual channelben]Az új memóriák a 2-3-4 slotban vannak. Hibátlanul működik a 3-4 slotban lévő + 1 slotban lévő. Ha a 2. slotba berakom a memóriát akkor jelentkezik a hiba.
Szóval, a BIOS felismeri a 4GB memóriát, minden okés.
De a Windows bootnál újraindul a gép. Ezt mégegyszer megpróbáltam, és kékhalált dobott.
Most kivettem a DIMM2-ből a memóriát, és jól működikÖtleteket várok.
Tudnivalók:
- Konfigom adatlapon
- Memory remap engedélyezve van
- x64-es windows 7-t használok -
törölt tag
válasz
nemdam
üzenetére
1000 Ft körül kapsz LAN kártyát, próbáld ki azzal. Előtte megpróbálhatod a régi kártya driverét feltenni...ha nem integrált, akkor vedd ki a gépből és tedd át másik foglalatba. Ha esetleg netbuklaptopegyébakármi,akkor passz...
Esetleg csinálhatsz egy alapos, részletes vírus irtást. De gyanítom, hogy a háló kártya a ludas, router nélkül is kéne csatlakoznia. -
nemdam
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem ide való de már nem tudom hova fordulhatnék, a barátnőmet állandóan ledobálja a net., de nem gyengén kb 10 mp-ként. Szóltunk a szolgáltatónak ott egy rendszergazda azt mondta minden rendben van a kapcsolattal. Wifi-s routerről lenne szó. próbáltam azt kivenni, és a modemből egyből az asztaliba rakni a kábelt, de hiába raktam fel hozzá a programot egyszerüen nem birt csatlakozni. ezerszer próbáltuk resetelni a modemet és a routert is, akkor ideig-óráig ment aztán megint elkezdte. aztán levittem a saját routerem, felraktam és azzal is egy darabig ment aztán semmi.
Előre is köszönöm a válaszokat
-
BURN28
tag
válasz
üzenetére
Igen,csak a windowst nem tudom rá telepíteni, de maga az xp látja a vinyót(amikor a másik vinyón van az xp), és a bios is jól jelzi ki. De a telepítő el sem indul rajta, vagy elindul és azt írja nem található merevlemez, vagy hiányzó ntdrl. Most majd még max megpróbálom törölni a partíciókat és lejumperelni sata1-re a hdd-t, bár a másik is sata2-es, és nekem is volt ez a gépekben és mindenhol működött még a régebbiekben is.
-
-
airmax
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne ,h most cseréltem alaplapot a gépembe (asrock g31m).
Elvileg minden jól összedugva, viszont a bekapcsolásnál meg se nyikkan a táp teljes csendben!
Pedig délelőtt még a régi laprol nem volt baja viszont most nagyon gyanús h a táp nak lesz annyi.
Szerintetek a táp v valami más lehet?!
Előre is kösz
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Mikor több órát ki van kapcsolva, bekapcsoláskor nem indul. Felvillan, és utánna semmi. Ilyenkor ki kell húzni a tápból a kábelt, várni pár másodpercig, visszadugni, utánn indul pöcre. Ha be van kapcsolva, akkor akár 17 napot is megy gond nélkül, melegen vissza kapcsol akárhányszor is próbálom, csak hidegen nem.
Gép adatok: alaplap: Gigabyte GA-MA78GM-S2H, proci: amd sempron 3400+, 3 GB ddr2 Ram, Nvidia 8400GS, táp, valami amit a házhoz adtak. Ilyen a ház+ táp
Mi lehet a baj? Miért nem indul a gép? -
törölt tag
válasz
BURN28
üzenetére
Ha jól értem, akkor a telepítő nem látja a satás HDD-t, de a BIOS igen? Furcsa, hogy abszolut nem indul a telepítés, ha nincs rajta a régi vinyó...a BIOs-ban helyesen írja ki a lemez méretét, nevét, stb-t? Próbáld meg a BIOS-ban kézzel beállítani a paramétereit az új HDD-nek.
Egyre jobban utálom az MSI-ket...nekem is az haldoklik és íme itt is két töketlenkedő példány belőlük
-
demars
addikt
válasz
demars
üzenetére
No következő a helyzet... ismét átváltottam notira, mert megint nem indult el.
Nem volt lehetőség fesz állítására, auto helyett egyszerűen felajánlotta a freki választás lehetőségét. Így kiválasztottam a 800MHz-t.
Utána f10. és megint nem indult el. Se egy rammal, se 2 vel! -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
demars
üzenetére
Amikor be tudsz lépni a BIOS-ba ott a "DRAM FREQUENCY" AUTO beállításról át kéne tenni MANUAL-ra és legalább 1.85V-ra. Mivel alapból szerintem 1.8V-ot ad neki és ez nem elég mivel 4.4.4.12 időzítésű a ramod. Akkor ilyen a ramod?
-
BURN28
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, egy ezelőtt sosem látott problémába futottam bele, barátnőm gépében meghalt a vinyó(vagyis haldoklik, a maga 12%-os kondíciójával), ezért ki akarom/tam cserélni.
A gép:
Msi 915P Neo2 v2
celeron d336
512 Mb ddr2 pqi ram
A haldokló vinyó egy Samsung 160HJ, ezt cseréltem volna ki az én gépemben lévő Samsung 160JJ-re(tehát 100%-os vinyó erről is futottak régebbi gépeimen az oprendszerek), DE nem engedi rá telepíteni a windowst, mert ha csak egyedül van bent akkor hiányzó ntdrl-t ír ki,csak akkor tudtam felrakni az új vinyóra a windows-t, amikor a másik is bennt volt a gépben.
Régebben a hibaeset nem volt egyedi, ahogy utánanéztem, mert 1-2 satás vinyóra/alaplapra nem lehetett telepíteni xp-t.
Amiket próbáltam: Nlite-al új integráltam a windows-ba a sata drivereket(de ez a telepítő sem volt hajlandó elindulni az "új" hdd-vel,csak a régivel).
Átállítóttam a sata módot IDE-re, AHCI módot nem lehet kikapcsolni, mert nincs ilyen beállítás, és nincs újabb BIOS a laphoz. Sata kábelek cserélgetése, bootolási sorrend cserélése, BIOS reset, de semmi. Írták, hogy esetleg jumperelni kell a sata2-es vinyókat néha sata 1-re, ha az nem támogatja alapból, de ahogy találtam neten (persze samsung oldalán semmi sincs egyikről sem), mind a 2 vinyó sata 2-es és egyik sincs jumperelve.
Kérem aki tudja a megoldást az árulja el, mert én kifogytam az ötletekből, és a google is.
Előre is köszönöm! -
demars
addikt
válasz
CoolMan
üzenetére
Elvileg igen, gyakorlatilag a ramon a matricán a Timings:4-4-4-12
A többi infó megegyezik.Lap:MSI MS7304
-
demars
addikt
válasz
demars
üzenetére
Ma sem ment könnyen a dolog!
kb 6-7 próbálkozásra sikerült elindítani a gépet (betöltött a bios, csináltam egy default loadot), most telepítem a windowst.
Remélem, ha felmegy, tudok valmit nézni a biosban a memóriákra.
2x1Gb csxo-cec-800 as ramom van. Az alaplap elvileg támogatja a 800-as memóiákat.Mi lehet a baj akkor?
Rosszul sem lehet betenni a modulokat!
Időzítés: 4-4-4-12
Voltage: 1,85-1,95(alaplap leírásában csak 1,8V szerepel... )
Ha valaki tud tanácsot adni, hogy minek nézzek utána, azt megköszönöm!
Jelenleg csak 1 modul van benn, ezzel megy! DIMM1 slotba most elfogadta!Segítségeket előre is köszönöm!

Üdv: demars
-
Melanor
tag
válasz
CoolMan
üzenetére
köszönöm a tanácsot. Sajnos én nem tudom megkeresni a gyenge láncszemet, mivel nem tartok otthon alkatrészeket, így pl nincs még egy tápom. A megoldás az lesz, hogy rendeltem új lapot, procit és ramot, tehát ha ott is jelentkezik a probléma akkor vagy a táp, vagy pedig a videokártya a ludas. A meglévőekből pedig apósnak építek egy használható gépet karácsonyra.
Mégegyszer köszönöm a tanácsokat.Gergő
-
demars
addikt
válasz
demars
üzenetére
kb 6-7 perc volt a futamidő
nem jött be!nem értem, hogy egyszer elindul, egyszer meg nem...
azt hiszem holnap folytatom... (reggel melóóóóóóóóóóó)
Köszönöm a segítséget!
Holnap előkotrok egy kis alkoholt, mert most csak papíezepivel törölgettem a PIN-eket a ramokon!
Elvileg lap támogatja a 800 mhz ramokat. Fel sem fogom, mi a fene baja van. Ilyennel még nem találkoztam!
-
-
demars
addikt
válasz
CoolMan
üzenetére
Köszike!
Egy haver rám telefonált! Azt javasolta, hogy mozgassam meg a ramokat, vagy vegyek ki egyet stb...
Bejött!Egy ram modullal, szépen elindult.
A másikat próbáltam egy másik slotba átrakni, de úgy nem indult el!
A fura az, hogy úgy tudtam, ram hibánál is sípolnia kellene...
nem értem...Állásában tönkre tud menni egy RAM egység???
Válaszokat előre is köszönöm!

-
demars
addikt
Hello!
Kellene egy kis segítség!
Új konfigot pakoltam össze!
MSI lap, amd procc, új ház, táp, vinyó, stb...
A lapon integrált VGA van ( ati hd3200 ), összeraktam pöpecül mindent, indításkor betettem, az operációs rendszer lemezt a meghajtóba.
Nos a lapon nincs ps port ( se egér, se bill. ), indítás után a gép felpörög, vinyó teker, meghajtó teker, monitor meg power saving mode -ban marad.
Nem bírok egy nyamvadt BIOST behívni! Billentyűzet USB-ről megy.Mit tegyek????!

Vadi új a monitor is!
Lehet, hogy a billentyűzet miatt van? Vagy az alaplapi integrált VGA nem jó?
Ezt hogyan tudom kideríteni?
DVI átalakítóval használom a monitort, mert a moncsi VGA foglalatos, a VGA kimeneten meg csak DVI van!Valaki adhatna tanácsot!!
Előre is köszönöm!

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Áprilisi hardverpasziánsz
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Lexus, Toyota topik
- Yettel topik
- AliExpress tapasztalatok
- Assetto Corsa EVO
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Fehér Config! 1060 6GB, R5 2600, 16GB DDR4
- GAMER PC: Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5, RTX 5070 Ti, 1TB SSD
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csuma kib*szás az egész.
, hogy a 4GB ramot nem kezeli a 32 bites win? (vagy én nem értem problémádat)

Mondjuk ez lenne a jobbik eset, ha a táp szart be, mert még van rá több mint 2 év gari.
Szvsz a tuning nem okozhatja, mert elég rendesen alul van feszelve a proci (több, mint fél éve így megy már 24/7-ben). 3.6Ghz-hez elég neki 1.120V, amivel 15 kör IBT vagy LinX után sem melegszik 64-65 fok fölé. De nyilván ezt is figyelembe kell venni. Ramok vissza vannak osztva a gyári 1600Mhz-ről 1440-re, vga meg gyári feszen/gyári órajeleken megy.

. Ha a számítógép tápegység hátsó billenőkapcsolóját lekapcsolom és így megnyomom bekapcs gombot akkor gyorsan minden kondi kisül, ezután visszakapcsolom a számítógép tápegység billenőkapcsolóját, majd bekapcs gomb megnyomása után a gép indul rendesen, használom akármeddig, teljesen minden ok vele, ha végeztem szabályosan leállítom. De majd a következő indításkor, legyen az 3 perc múlva vagy 3 nap múlva eljátsza ezt a folyamatot szóról szóra ugyanígy.

)