Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lazsnak
üzenetére
A tápegységed elég a bekapcsoláshoz, mindenképp kéne képet látnod. Tápegység hiba ugyan okozhatna ilyet, de...
Van egy másik probléma. Az alaplapod nem támogatja a memóriákat. Inkább próbálj memóriát szerezni olyat, ami a listán szerepel. Itt megtalálod a memória listát.
Ha mindenképp tápegységet hibáztatod, akkor húzd le róla a HDD-ODD-ket, azok is kérnek amperokat.
Ha az előző tulajnál működött ez a trió, akkor pakold össze gépházon kívül (lehet akár testzárlat is), de nem szerencsés az inkompatibilis ramok használata..
Trebron09: Tartsd a frontot, óránként ide nézek, talán kiötöljük, mi a gubanc
-
Lazsnak
tag
Sziasztok'
Nagyon megkoszonnek egy kis segitseget, most vettem itt phn egy alaplap - proci - memoria triot, behekkeltem a gepembe, es boot nelkul, minden ventillator maxon porog, nagy feketeseg es ennyi.
Gep maga
asus p6x58d-e lap
i7 950
3x2 hyperx 1600
ati 5870az alaplapon van egy MemOK! gomb, ami mellett a led folyamatosan vilagit, a kiskonyv szerint, ekkor a gombot addig kell nyomva tartani amig nem villog es ujrakonfiguralja a memoriat vagy mit csinal, az esetben ha memoria incompatibilitas lenne, de en hiaba nyomom csak vilagit es vilagit de nem villog, minden maxon teker, es se boot semmi.
igaz ami igaz enermax 400 liberty tapom van, tudom hogy keves de azert elindulnia elkene meg, huzas nelkul el kell vinnie szerintem.
Valakinek vmi hasznos otlet?
esetleg?
irtora megkoszonnem, jelenleg szetvet az ideg, hatha valakinek produkalt mar ilyet.

elore is koszonom
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
V.Stryker
üzenetére
Command Rate és az 1T a jobb időzítés ha tudja a ram.
Akkor ha mind a ketten az operát használjátok, ugyan azon alkalmazásnál és csak az asszonynál van a gond akkor nem az opera a bűnös szvsz.
Azért nézzétek meg már egy próba erejéig, hogy az IE-ben is van-e ilyen probléma.Memória időzítést beállítottad?

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
V.Stryker
üzenetére
Oké, de ha nem lenne jó akkor a memókat légy szíves tedd 1333 9-9-9-24 és 1T és 1.5V-ra mivel nálad az 1600 már OC és lehet, hogy minden baj okozója.
"Most mégegyszer feltettem az alaplapi chipset drivert, ami szintén amd-s, hátha jobb lesz." Mondjuk ezt nem értem, hogy miért a chipset drivert rakod újra
szerintem régebbi videókari drivert tegyél a 4850-hez ha a legújabbal gondod van.
Amúgy milyen böngészőt használ asszony pajtás, másikkal is csinálja? Lehet flash playert kellene frissíteni. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
CoolMan
üzenetére
9-9-9-28-on,2T, -n megy a memóriapáros. A freki autón van, de a bus-ra 800Mhz-et ír az Aida, így gondolom 1600-on ketyegnek.
De ahogy látszik a második kékhalálon, elvileg vga lesz. Mondjuk az is érdekes,hogy ha az én facebookomba lépek be, nézek kiterjesztett monitoron akármi vagy csinálok bármit, akkor soha nincs gond. Ahogy asszony facebookozna, rögtön lerohad. Legalábbis, amióta betettem az alaplapi helyett a 4850-et.
Most mégegyszer feltettem az alaplapi chipset drivert, ami szintén amd-s, hátha jobb lesz.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
CoolMan
üzenetére
A biosban minden defaulton van.
A legújabb ati drivert szedtem le a vga-hoz. Előtte a gyári telepítőről ment fel a chipset driver.Érdekes módon eddig csak kétszer jött elő. Mindkétszer akkor amikor a párom belépett a facebookjába. AHogy belépett, arra két másodpercre, mindkétszer előjött.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
CoolMan
üzenetére
Újabb kékhalál! Mi a retek van ezzel? Valami atikmpag.sys baja van.
Van öteltetek?

-
Calibra72
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Értem, ilyen venti még nem volt a kezeim között. /nem szedtem még szét
/
Ahogy nézem, ez a típus nem javítható, ha egyszer tönkremegy, ki kell dobni
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Hát, a vízhűtésnek nincs párja, az biztos.
Esetleg a folyékony nitrogén
Nálunk van a cégnél pár köbméter, a lézervágó gépek miatt 
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ha a golyóscsapágyra gondolsz, talán minimálisan hangosabb mint a csúszócsapágy, de tényleg csak hangyaf@sznyi a különbség. Viszont a golyós megbízhatóbb,tartósabb.
Persze a szélzajtól úgysem lehet hallani
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Pontosan ilyen csapágyakra gondoltam, ezek bírják a magasabb fordulatszámot is.
-
Calibra72
aktív tag
válasz
datatomm
üzenetére
Ezek a ventilátorok általában csúszócsapágyasak. Az olaj sajnos nem jó megoldás, szvsz a sárga /víz és hőálló/ zsír az igazi. Az olajtól sajnos sokszor rosszabb lesz.
Szét kellene szedni a ventit, kihúzni a forgórészt. Ezt egy műanyag gyűrű fogja a másik oldalon a matrica alatt.
A lényeg az, hogy a tengelyre rá kellene húzni egy kicsi o gyűrűt, hogy ne pont ugyan ott legyen a tengely ahol előtte már a bronz persely és a tengely össze koptatták egymást.
Megkened zsírral a tengelyt és a perselyt is,és mehet vissza az egész.
Jó darabig így halk lesz és nem fog zörögni, kotyogni.
Esetleg át is lehet alakítani golyós csapágyasra.Ha 3 mm-es a motor tengelye,akkor lehet rá szerezni csapágyat. a persely 7mm-es átmérősű szokott lenni. Persze ilyenkor a perselyt ki kell ütni a helyéről, és helyette 2 db csapágyat betenni.
A golyós csapágy sokkal tartósabb mint az eredeti csúszócsapágy/persely/ megoldás.Esetleg ha nem értesz hozzá, és úgy érzed nem mered szétszedni a motort, akkor a zsírt úgy tudod bevinni a tengelyhez, hogy valamilyen kis edényben megmelegíted a kenőzsírt, és azt csepegteted be.
-
datatomm
tag
5850-esem recseg ropog, lehet csapágyas lett. Mit lehet tenni?
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ez a floppyszonett jó kis reggeli vigyor volt

-
ThodEE
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
-
ThodEE
őstag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Persze mikor a 4830as tápátalakítójával dugod be az 5970edet XD

-
Calibra72
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Sajnos igen

Mindaddig jól működött, amíg el nem lett indítva a 3dmark . Utána csak a füst . Még szerencse, hogy nem ért hozzá a kártyához a vezeték, mert kinyírta volna. -
Calibra72
aktív tag
válasz
ThodEE
üzenetére
Mivel a két csatlakozó nem egyforma, gondolom az egyik legalább valamilyen átalakító.
Predator2: Azt a csatlakozót mindenképp cseréld le. A kártyán a tüskéket finom vízcsiszolópapírral tisztítsd meg, hogy fém tiszta legyen. Remélhetőleg még nem jutott el a melegedés abba a stádiumba, amikor a nagy melegtől a tüskék kiforrasztják magukat a VGA nyákjából.
Ha új átalakítót veszel, figyelj oda hogy a vezetékei minél vastagabbak legyenek. Sajnos találkoztam már olyannal egy 4870-es kártyánál, hogy az átalakító vezetékének keresztmetszete túl kicsi volt, és a vezeték leégett mint a Reistag .Szerk: Nem tudom,de a kép alapján olvadtnak néz ki................
-
Predator2
addikt
ezt lefelejtettem amikor raktam vissza a kártyát ezt vettem észre a csatlakozóknál:[link] ez lehet probléma? sry ha butaságot kérdeztem
-
Predator2
addikt
voltam ma haveromnál és felvittem hozzá a kártyát de előtte sűrített levegővel kiporoltam h az véletlenül se szóljon közbe
próbálgattuk több játékkal is de nála nem produkálta a hibát (bár nálam is csak random csinálja)
visszaraktam a gépembe az alaplap kapott egy bios frissítést meg holnap egy új Win7-et
nem igazán tudom mi lehet a baja

-
Calibra72
aktív tag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Azért még ne dobd ki, reseteld a biost, ha úgy sem megy,akkor vedd ki az alaplapot a házból és próbáld ki az asztalon.
Lehet hogy valahol zárlatot csináltál.Wind-Storm : Ezek sem rosszak

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Nincs mit, szívesen!
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Vedd ki a memóriákat is akkor sem csipog? Amúgy a videó karira rádugtad a plusz tápcsatit?
-
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Vagy a VGA, nézd meg másik gépben ha tudod. Esetleg ebbe a lapba tegyél másik VGA-t.
-
na azt vettem észre hogy a ventije nem megy a karinak, aztán kivettem karit és nem csippant hgoy nincs benne vidikari.....
az akkor meg halt az alaplap? mert minden más vinyok mennek, táp megy, ventik mennek stb. -
Calibra72
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Phantom of the Floppera háttttttt ezzzzzzzzzz

Én sem láttam még ilyen csatit, de ki tudja még mi jöhet
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Calibra72
üzenetére
Ez érdekes, hogy külön van a piezo-nak is két tű

Én úgy tudom, hogy mindegy, hogy a speaker tüskéire kis hangszórót kötünk (régebbi házak) vagy piezo-t.
Vagy be kell kötni a buzzert is meg a spakert is, és akkor leadnak egy szonettet?
Én még nem láttam ilyen közös GND-s csatit...

Eszembe jutott ez
[link] -
Calibra72
aktív tag
válasz
Wind-Storm
üzenetére
A buzzer egy hangkeltő eszköz /piezzo/.
"Mellesleg ha ott az 1. és a 3. tüske amire rámegy a Suspend LED, akkor a Power LED-nek a groundja a 7. No Pin lesz?" Ezen én is elcsodálkoztam amikor nézegettem mi hova

Esetleg egy 3 pin-es csatlakozó lehet ott, és a gnd közös
-
Wind-Storm
őstag
válasz
ThodEE
üzenetére
Fennakadtam a JFP2 tüskéin

A Speaker csatlakozója ha egyben van szokásosan kiüt két középső tüskét, ez oké.
De milyen két tüskét? mi ez a buzzer? mit kötünk ide?

Mellesleg ha ott az 1. és a 3. tüske amire rámegy a Suspend LED, akkor a Power LED-nek a groundja a 7. No Pin lesz?

Valaki sötétítsen mán fel erről

-
Trebron09
őstag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
a kapcsolóknak mindegy a polaritás.. de a ledeknél arra figyelj, hogy a kis háromszög jel a kábelon a piros-t jelzi, tehát az legyen a "+" _on
-
Calibra72
aktív tag
Hellboy2387
Néztem a lapod doksiját, JFP1 nevű tüskesor hatos és nyolcas lábára kell dugnod a bekapcsoló gomb csatlakozóját.
Bemásoltam neked ideGyorsak vagytok

-
ThodEE
őstag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Itt a kép a bekötésről!

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387
üzenetére
A "JFP1" jelölésű panelre kell kötni alsó sor balról jobbra a HDD led, mellette a Reset switch, felső sor balról jobbra, Power led, mellette a Power switch a másik panelre JFP2 alsó sor a Power led ha 3 lábú a csatlakozója, fent a speaker.
Amúgy a manualban a 17-ik oldalon szépen le is van rajzolva. -
Calibra72
aktív tag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Na így már érthető

Az alaplap könyvében pontosan le van írva hogy mit hova kell kötni.
Gondolom pwr vagy pwr sw -ként van az alaplapra szitázva. -
alap lap msi 770t-c45
ram kingmax 800mhz 2x2gb cl 6
táp 800w corsaic gamer
kártya. gtx 260 bfg oc2
ssd ocz 2 120gb
hdd samsung 500gb
és ma lett rakva egy űj cpu coler a procira rend és mod szerint csak át let rakva egy másik házba és azóta van probléma a gombok bekötésénél jöttek
alaplap könyve meg van meg minden. csak azt nem tudom a vezetékeknél melyik melyik -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387
üzenetére
(#11935) Calibra72:

Most akkor ez egy mondat kérdőjellel a végén......szép!
Ennél több információra van szükség, hogy segíteni tudjunk. Például milyen alaplap, mert ez fontos lenne.
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Hellboy2387
üzenetére
??????????????????????????????
-
hello nem indul a gépem én a bekötésnél arra gyanakodom h a power sw stb nem jó tudna valaki segiteni mi mit jelent mert a hátulján van valami G betü meg valami nyil most akkor annál mi micsoda vagy nincs köze hozzá?
-
V.Stryker
nagyúr
-
Singer84
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
A tápon belül sincs semmi rendellenes. Na majd délután kiderül,hogy a VGA a rossz-e,de ha az akkor viszont el is hozom cimbi kártyáját,hogy legalább meg tudjam nézni,hogy a BIOS reset után mit ír ki,miért sípol most már kettőt, meg tudjak teszteket futtatni. Addig is köszi a segítséget. Ha kijózanodtam akkor jelentkezem.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem memória kompatibilitási gondod lesz mert ezeket a ramokat intel chipset-hez ajánlja a gyártó G.SKILL.
A lapod kezeli elvileg 1600-on de az már O.C:
"4 x DIMM, Max. 16GB, DDR3 2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 Hz ECC, Non-ECC,"Ezért ne AUTO-n használd hanem manuálisan állítsad be a feszültséget és az időzítéseket.
Mondjuk 1600 9-9-9-24 meg 1.5V majd memtest meg sima használat és ha megint kék halált dobna akkor tedd 1333Mhz-re a többi maradhat. -
Singer84
csendes tag
-
V.Stryker
nagyúr
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Singer84
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Az alkoholos papírzsepis takarítás az megvolt mindenhol és mivel azzal sem lett jobb megcsináltam a BIOS resetet is. Na azóta sípol kettőt. Mert ugye tegnap még rendesen elindult a gép,felállt a windows is,legalábbis a hangfalakból jött a win indító hang.

Csak ugye a monitorom nem kapcsol be. Én szívesen lefuttatnék bármilyen teszt programot,csak ugye mivel a monitorom nem kapcsol be,sok okosat nem tudok meg
-
Singer84
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
ASUS P5GD1 PRO alaplapom van. A táp az egy sima 350W-os EuroCase,semmi extra. De eddig sosem volt vele gond. Kitakarítottam mindent,semmi változás. Utána megcsináltam a BIOS resetet úgy se lett jobb, a monitor ugyan úgy nem kapcsol be,viszont most már 2 rövidet sípol mikor bekapcsolom a gépet az eddigi 1 rövid helyett.

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
V.Stryker
üzenetére
Elég sok minden lehet sajnos. Milyen alkatrészekből áll a gép?
Amennyiben tuningolsz tegyél mindent alapra, utána futtass egy memtestet, lehetőleg ne win alól. Ezzel vagy ezzel tesztelj. A legújabb BIOS-t tedd fel az alaplapra ha nem az lenne.Tiger.huhhhh: Na látod, szinte ugyan azokat kérdezzük pedig össze sem beszéltünk.

-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Ma elszállt a gépem ezzel a kékhalállal. Restart után megy elvileg normálisan, de van ötletetek,hogy okozta a hibát? A gép szerdán lett összerakva. Azóta nem volt gond, pedig lement pár 3dmark.
-
Wind-Storm
őstag
Az hogy süt ahogy megfogod, nem is tudom úgy 50 vagy 60 Celsiusig lehet kézzel bírni a meleg dolgok megfogását?
Na meg attól, hogy nagy borda van rajta, ha nincs normális ház-szellőzés akkor b@szhatod... megsül.
A huzamosabb nagyobb fokú hőterhelésről még mindig ne feledkezz meg... nem egészséges.
-
Calibra72
aktív tag
A gyári hűtések úgy vannak megtervezve, hogy 2-3 évig szolgáljon a kártya, aztán a nagy hő miatt az ólommentes bga forrasztások szépen megkeményednek, és eltörnek.
Csak hogy vehess új kártyát.
Vagy nagyon jó házat kell venni ami jó huzatos, vagy le kell szedni a gép oldalát.
Így meghosszabbítható az alaplap,vga stb. élettartama. -
Spet
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Ömmm passzolom
. Anno sokat WoW-oztam és éreztem, hogy a bordán hogy igen csak süt (anno nem ismertem semmi hő fok kijelző progit +nem is érdekeltek annyiar ezek a dolgok
) Oszt egyszer elszált játék közben, a kártyából aztán se kép se hang, cserébe viszont kaptam egy hd3650-et gariba
. Az asus kártya régebbi típus volt, nem is igazán csekkoltam le, mert azért is kaptam azt a gépet, hogy rendbe rakjam, az hallom, hogy valami nagyon küzd, hát a vidkari ventije volt. Kártya ki vidkari ki venti ki, majd szétmállik a ventillátor csapágy, mondom fasza, de legalább szép nagy alu borda van rajta a sima netezést, csak elbírja, hát nem
. Az se szolt semmit előtte, de még utána sem ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nálam ennyit a hardveres védelemről

-
Wind-Storm
őstag
Ott nem arról volt szó, hogy épphogy lekapcsolás alatti hőfokon tartósan főtt a kártya?
Hardver szintű védelem van ezekben.
Múltkor haveromnál rosszul szereltük fel a kártyájára a hűtőt és gyakorlatilag nem ért hozzá a GPU hőátadó felületéhez, bekapcsolásnál néztünk, hogy miért sípol a gép és nem ad képet.
Megúszta a kártya, a hővédelem közbelépett. -
törölt tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Megtuningoltam az ötrétegű-dögöljönmegacsepegősfajtájávalegyütt-csövet a fekete hő és nyomásálló csővel+ egy halom koppra húzott awa bilincssel. Nyáron lecserélem a francba colos vascsövekre, a radiátorokhoz leviszem félcolosokkal és 200 fokos gőzzel fogom a szaunát üzemeltetni a kecó helyén
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CoolMan
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.. éppen indulásra kell a nagy kraft, nézz egy jobb 550-600W-os tápot akár kölcsönbe, és próbáld azzal (gondolom a bios reset megvolt már).
szerintem régebbi videókari drivert tegyél a 4850-hez ha a legújabbal gondod van.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és boldog szülinapot holnapra!
a fene...akkor sajnos kelleni fog másik VGA. Mondjuk az a táp sem bizalom gerjesztő, nézzél bele, hogy nincs-e benne púpos kondi meg az alaplapot is ellenőrizd.