Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
guftabi96
üzenetére
Bizonytalan oprendszert bármi okozhat. Ami DLL miatt nem indul, az már oda van, újra telepítés lesz. Nézd meg HD Sentinellel dosban Boot lemezt, de az egészet, ne csak a C-t vagy ilyesmi.
Memóriákat random cserélgesd össze, ha indul minden állásban (mindegyik RAM legyen elől, az első slotban), akkor azok elvileg rendben vannak. De használd minden állásban pl egy játékkal tesztelve.
Ezek mellett azalaplap gyengesége a következő lehetséges hiba. (Ide-sata vezérlő hiba pl, vagy ram vezérlő hibája). Olyan is van, hogy az automata időzítés nem jó, emiatt a ram hibákat okoz. Legvégső esetek, hogy a tápegység hiba okozza a gondot. Ez inkább súlyosabb hibákat eredményez. Lehet még adat átviteli gond, ezt okozhatja hibás adatkábel. Legvégül marad a klasszikus vírusod van! felkiáltással húzd újra az OP.rendszert, ha lehet, másik HDD-re.
Szűken és tömören ennyi.
Ja, utóirat: CPU hiba nem jellemző, ha nincs tuningolva a gép, ezért nem írtam. -
Macsugape
csendes tag
válasz
berzebub
üzenetére
Szerintem mindent bedugtam, mert igazából elindult a gép, mindennek ment a ventillátora is, a HDD is felpörgött, minden ilyesmi...
Viszont RAM nélkül is elindítottam, hogy totál nem volt benne, akkor is ez volt vele a gond... nem adott ki semmi hangot sem...Ha az integrált VGA-ba dugom be, akkor is csak annyi, hogy nem megy a monitor..
VGA-n van DVI átalakító... az esetleg lehet-e gond?
-
Macsugape
csendes tag
Hello!
Most szereltem össze egy épet, mindent újonnan vettem bele... de nincs video jel, elindítom, minden ventillátor... stb elindul, de képernyőn semmi jel sincs... ?
-ASROCK Fatal1ty H87 Performance
-COOLERMASTER G650M RS650-AMAAB1-EU
-GIGABYTE GV-R928WF3OC-3GD R9 280 3GB GDDR5 PCIE
-HyperX 8GB FURY DDR3 1600MHz CL10 HX316C10FR/8
-INTEL Core i5-4590 3.30GHz 1150 BOX
-RAIJINTEK Aidos
-SAMSUNG 250GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE250BW
-WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
-ZALMAN ZM-Z11 Plus fekete -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Egyszer már írtam ilyen témában ebbe a topikba, de sajnos nem sikerült megoldani a problémát:
A hiba:
Minden előjel nélkül bizonyos programok nem hajlandóak elindulni, valamilyen DLL hibára hivatkozva. Tökéletesen működnek, majd egyszer csak elromlanak.
Jelen esetben az egyik ilyen a teamspeak (hiba modul: MSVCR110.dll), és a Steam, ami múltkor is rossz volt, és a hibamodul most is ugyan az a libcef.dll.
Egyszerűen megőrülök... Mitől van ez? A gépen van vírusírtó, nem is jelez soha, és nem is talált semmit.
A gép ugyan úgy működik mint eddig, csak éppen ez a két program nem hajlandó elindulni.
Nincs mindenféle megbízhatatlan program letöltve, ami meg le van, az a gyártó honlapjáról lett letöltve.
Nem tudom már, hogy mit csináljak... Nyár óta mióta átváltottam erre a rendszerre (Gigabyte H97M-D3H, i3 4150), azóta nem telt el úgy két hónap, hogy ne történt volna valami ezzel a .....
És semmi olyat nem csinálok a géppel, ami ezt kiválthatná. Az előző géppel semmi ilyesmi nem volt, csak ezzel vannak állandóan ilyen problémáim.
Nincs valami program, ami helyreállítja ezeket a DLL hibákat? Egyáltalán mi okozhatja ezeket? Futtattam víruskeresést (360 internet security) illetve Avira rescue disket is, és egyik sem talált semmit.. Nem tudok már mire gondolni, de legszívesebben most már kihajítanám az ablakon ezt a sz*rt... Nekem ez így nagyon nem fekszik, hogy kéthavonta arra megy el egy hétvége, hogy újratelepítés, és mindent felrakni a gépre újból.. -
zsolex86
csendes tag
válasz
Karako888
üzenetére
Szia
Ezzel a problémával már én is találkoztam a problémámat az okozta hogy nem csak a DVI csatlakozóra volt kötve a vga-n hanem be volt dugva a HDMI-be a TV.
A driver telepítese után automatikusan átált a hd kimenetre mivel a tv-m nem volt bekapcsolva így ezt nem vette m észre csak 4-5 újra telepítés után.
Mivel azt írtad hogy sérült a HDMI csatlakozód lehet hogy úgy érzékeli a kártya hogy csatlakoztatva van rá egy eszköz.
Ha tudod nézd meg hogy ne érjenek össze a hdmi érintkezői.Remélem tudtam segíteni.
-
Pazolini
senior tag
"MSI P965 Platinum (BIOS frissítve)
Samsung HD103SJ
windows 7 SP1
FSP BlueStorm v2 500WÜdv Mindenkinek!
Bekapcsnál csak a kurzor látszik, mintha nem lenne feldugva a vinyó (bios nem látja), aztán újraindításnál betölti az oprendszert... Még nem találkoztam ilyen jelenséggel.
Volt valakinak hasonló tapasztalata?
Köszönöm."
Eredeti helye a hozzászólásnak:[25385]Akkor újratelepítést ajánlottak nekem a társak. De BIOS-beállításban kellett az alaplapi RAID controllert kikapcsolni. Nyilván bekapcsnál kereste a két RAID-os lemezt, s csak egyet talált (ami nem RAID-os), azt is csak újraindítás után.
Lényeg : megoldódott. Talán másnak is segít ez a példa.

-
Karako888
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új pc-t, miután telepítettem a Windows 7-et még működött, viszont miután telepítettem a videó kártya driver-t a hozzá tartozó lemezről, a képernyő elsötétült és nem lehet csinálni semmit... formázás és újratelepítés után ugyan ez történt... netről letöltöttem a legújabb drivert, szintén ez az eredmény... mikor kábelproblémára gyanakodtam, és az addig használt kábelt ki akartam cserélni HDMI-re, nem tudtam csatlakoztatni, mivel sérülést észleltem a csatlakozónál, bár feltételezem amúgy sem oldotta volna meg a problémát... ez lenne a konfiguráció:
ASROCK H97 Pro4
INTEL Core i3-4160 3.60GHz 1150 BOX
CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2C4G3D1609ES2LX0C
SAPPHIRE 11217-01-20G R9 270X 2G GDDR5 DUAL-X OC PCIE
TOSHIBA Desktop 1TB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA100
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
XIGMATEK Mach fekete
EVGA 500B 500W
Samsung SyncMaster BX2331Szerintetek mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm!
-
JEDI22
csendes tag
Hmm...A legnagyobb gebasz az, hogy ez az alaplap full különleges, Dell által gyártott, és alig van a neten is.
Nemtudom, hogy próbáljam ki.Még max annyit csinálok, hogy a procit át teszem egy másik gépbe, és ha jól működik, akkor szinte már tuti, hogy a lap a szar...

-
JEDI22
csendes tag
Szia!
Sajnos, ez ilyen egybeépített buzi Dell féle megoldással van megcsinálva...Az USB-k, reset illetve power gombok egy panelra vannak építve, és onnantól a panel meg a jeleket átalakítja és egy szalagkábelen viszi át az alaplapra

Mit tegyek?
PSU tutira jó, most próbáltam egy másik gép működő tápjával, de az se volt képes elindítani.
Vagy az alaplap lesz a ludas, vagy a power switch baszakszik...
-
JEDI22
csendes tag
Sziasztok!
Nem indul el a számítógép cmos reset után, kérlek segítsetek:
Úgy kezdődött, hogy megkért ismerősöm, hogy vegyek nekik egy 'újabb', halkabb vga-t, mert a mostani már siralmasan hangos volt. Egy Dell Precision gépről van szó, 2 giga rammal, Core 2 Duo E6600-al szerelve.
Meg is lett a kártya HD 4850 (AC Twinturbo Pro), minden rendben ment, be lett téve a kártya.
Első indításkor nem kötöttem rá semmit, csak a monitort meg az áramot.Minden faszán elindult, de elkezdett rövideket sípolni a gép, és nem volt jel a monitoron...
Ezután, kiszedtük a BIOS elemet, plusz jumpereltem is, a biztonság kedvéért.
10 perc után vissza tettük az elemet, majd megint indítottuk, de a gép egyszerűen nem volt képes elindulni.Mi lehet a baja?
A táp tol az alaplapba áramot, mert világít a power led, de miután benyomom a power gombot, semmi sem történik, pedig minden a helyén van.
Nem indul el semmi....
Próbáltam már a ramokat cserélgetni, lehúztam már róla mindent, hogy csak külön a CPU+LAP+VGA legyen rákötve, de úgy se indul.
Nagyon erősen gyanakszok már a tápra vagy az alaplapra, de nem vagyok benne biztos, hogy mi a baj.
Szerintetek?
Előre is köszönöm válaszotokat!

-
berzebub
aktív tag
válasz
hargimalac
üzenetére
Ha egyik usbbe dugva se világít az egered,akkor sanszos,h a lapodnak kampec.Vedd le a procihűtőt és indíts rá a gépre tedd az ujjad a procira és nézd ,h melegszik-e.Ha nem akkor az rossz hír.De előtte nézd meg h csippog e ramok nélkül
-
icy68
csendes tag
Sziasztok,
Ismerős gépe a következőket produkálja:
Hazavittem, összedugtam de nem reagált a bekapcsológombra, kábelt ellenőriztem, minden jól volt összedugva. A tápkábelt lehúztam majd visszadugtam az alaplapra ezután beindult de nem volt sípolás, se kép se hang, se bekapcsológomb se Reset ezért áramtalanítással állítottam le. Pár ismétlés után pittyenés és probléma nélkül elindult mintha mi sem történt volna. Leállítottam, bekapcsoltam megint jó volt, viszont ha pihen egy napot kikapcsolva (nincs áramtalanítás csak leállítás) újra le kell húzni a tápkábelt mert másképp nem indul el.
Találkoztatok már ilyennel?
Phenom 2 X2 960
Gigabyte alaplap (most pontosan nem tudom milyen)
2x2Gb kingston DDR3
4870 512Mb VGA
1Tb WD SATA HDD
Gigabyte Superb 460 tápKösz előre is a segítséget.
-
zsolex86
csendes tag
válasz
hargimalac
üzenetére
Szia
Az alkatrészeidet megnézve a prociban van beépített Vga (APU) és az alaplapodon is van kimenet próbáld ki azokat a kimeneteket úgy hogy vedd ki a videó kártyádat a gépből.
De az is lehet hogy a monitor vagy valamelyik kábel romlott el.
egyenlőre ennyi remélem tudtam segíteni. -
hargimalac
tag
Sziasztok! Van egy ilyen konfigom: Amd radeon 6670 VGA, Amd A8-5600k proci, Asrock Fm2a75 pro-4M alaplap, Samsung SyncMaster 2243 monitorom.
Nos a probléma az, hogy mikor megnyomom a gombot, akkor felpörög a procihűtő, és a vinyó is ad ki valami működésszerű hangot, a processzor működését a gépházon található led villogása jelzi, de a monitoron mégsem jelenik meg kép, és se a billentyűzet ledjei, se az egér optikai érzékelője nem világít. Már sokmindent próbáltam, de eddig nem jártam eredménnyel...Valamiötlet?

Előre is köszi a segítséget!

-
nrb263
tag
Sziasztok következő lenne a problémám adott a következő konfigom: amd fx 8320 + scythe ninja, msi gtx 760, asus m5a97 evo r2, gigabyte superb 570w táp, 2x4gb corsair xms3 1600mhz, samsung ssd 840 120gb, rendszer win7x64 hom prem. A probléma érdekes de annál zavaróbb: bizonyos játékok közben fogja magát ujraindul a gép total random iőközönként van hogy feloraig semmi van hogy rögtön. De es ez basz fel pl: wow kozben sosem. Gta4 kozben sosem. Far cry3nal rendszeresen shadow mordornal ugyszint. Semmi nincs overclockolva total alap beállítások vannak biosban. Video közben sem indul újra. Nemértem milehet a baj de szét basz az ideg lassan. Probaltam win8 al nem segített minden driver friss játékban is probaltam mas beallitasokat nem segített. Valami ötlet?
-
Devoured
tag
@berzebub
formázva lett minden, és úgy toltam legutoljára win7 telepítést.
csak a telepítő vmiért a boot partíciót ssd-re csinálta, és a hdd-re települt, mert hogy az úgy biztonságosabb,
csak éppen ezzel a hybrid megoldással ez nem műkszik így.@Vakegérke
ultrabook, ssd-t sztem ki sem tudom iktatni, legalábbis kíváncsiságból lekaptam a hátlapot, de nem igazán láttam rá lehetőségetde időközben léptem bátran egy olyat gparted-ban, hogy az ssd-n lévő 100MB-os system partíciót átmásoltam a hdd-re, átraktam rá a boot flag-et, nyomtam a ráolvasás szintű file system check-et is, mert miért ne, és újraindítottam a gépet, és imádkoztam.
bevált.
folytatódott a win7 telepítés, még nyomott azért magának egy chkdsk-et, és köv restart után hibátlanul ment tovább a folyamat
jelenleg már állhatok neki levadászni a samsung driver-eket, meg pofozni használhatóra a telepített win7-et
azért köszönöm a tippeket

-
Devoured
tag
válasz
Devoured
üzenetére
kis plusz infó, jelen állapot:
GParted-ban nézve:
sda (hdd)
sda1 size 465,76GiB used 9.5GiB - ezen van a félig sikerült win7 telepítés, ami nem akar beboot-olni, hogy folytatódjonsdb (ssd)
sdb1 ntfs rendszer számára fenntartott 100MiB Used 24.1MiB Flags boot
sdb2 ntfs size 3GiB used 2.96GiB Flags irstszóval most így hülye fejjel azt mondanám,hogy számomra gyanús, hogy win7 telepítéskor az ssd-re nyomja vmiért egy részét, amit nem szabadna tennie, és ezért nem boot-ol be, csak épp ötletem sincs, hogy ezt hogyan kéne orvosolni... thx előre is
-
Devoured
tag
van egy ilyen http://techkalauz.hu/laptop/tesztek/samsung-series-5-np530u3c-teszt-101
sógor kezdte azzal, hogy tiszta w7 install kell rá, vmit kavart a partíciókkal, és természetesen odáig jutott, hogy nem indul el, csak usb boot működött.
na majd én.
odáig jutottam, hogy jelenleg:hiányzó bootmgr
újraindítás: ctrl+alt+delés usb-ről sem hajlandó már boot-olni.
ötlet? vmi csoda bios beállítás, amitől esetleg újra feléled az usb boot?
köszi előre is, és most már tényleg megfogadom, hogy nem nyúlok géphez, ha egyszer nem értek hozzá...
szerk: kis bios állítgatással most újra működik az usb boot, csak éppen továbbra sincs ötletem, hogy mit kezdjek a helyzettel.
ugye van benne egy 24GB-os SSD, az 500GB-os HDD mellett, ami ugye csak ilyen hydbird gyorsít megoldásként műkszik. de szóval mit és hogyan kellhetne állítanom, hogy hajlandó legyen boot-olni a vinyóról, thx előre is -
Richard!
addikt
válasz
veilside03
üzenetére
AZ A Helyzet,hogy eddig a 2es és a 4es slotba voltak a ramok.Régebben az 1es és 3asban voltak,de vettem egy új procihűtőt és nem fért el a ram,ezért raktam át.
-
Richard!
addikt
Sziasztok!
Vettem a meglévő 2x2 giga ramjaimhoz egy ugyanolyan kitet.De amikor beraktam a többi mellé,nem jött be a windows,sőt képet sem adott.
Kipróbáltam egyesével,és az első slotba,akármelyiket belerakom,azt érzékeli, hogy nincs bennt ram,sípol.A többiben jó.
Valami tanács?
kingston hyperx genesis, khx1600c9ad3k2/4g -
Vakegérke
félisten
válasz
Desann987
üzenetére
Attól, hogy a HDD megmakkant, még kéne képnek lennie. Ám próbáld ki, húzd le a HDD adatkábelét, és úgy indítsd a géped. Ha ő kukorékol bele a folyamatba, akkor már nem teszi, és lennie kell képnek.
Ha csippant párat a gép, akkor mondd el, hogy mennyit, és milyent.Apropó, most nem csippantgat? Meg lehetne állapítani a BIOS jelzéséből, hogy mi a gond.
-
Desann987
csendes tag
válasz
Desann987
üzenetére
Na hali, megint én!

Sikerült leszűkítenem a kört. Vagy a HDD vagy a VGA, ami kampec. A HDD pörög azt hallom viszont azt a jellegzetes recsegést nem amikor olvas. Viszont ez megakasztaná annyira a folyamatot, hogy még egy fekete képernyőt se kapjak??? Viszont ha meg a VGA halott, akkor miért nem hallom ahogy tölt a Windows?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
zsolt9696
üzenetére
És az alaplapot sem lehet javítani?
Nem részletezem müszaki szempont miatt miért nem,mert 1000-oldalt lehetne tele irni,foumoldal nem erre való.
Ez a kérdésed szerinem neméri meg javittani mer újjat kapsz javltási árából jóbban jársz ha tényleg ujat veszel.
További mindejót kivánok.
-
zsolt9696
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Jó köszi csak biztosra akartam menni. Tehát akkor az alaplapnak és a proci-nak is vége véglegesen.
Vehetek újat.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
zsolt9696
üzenetére
Itam neked már pontos infot fentebb olvasál vissza légyszives.
Értsd meg cpu a hibás,nem lehet javitani nincs rá szerviz lehetőség tudtomal seholsem válalják.
Sajnos procidat csak dísznek lehet eltenni emlékül ha akarod.
Ha nem hiszedel nekem viddel a pc szervizbe,bevizsgálják szivesen óra dijért.
Ennyit tudtam segiteni.
-
zsolt9696
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Ki próbáltam másik gépben a procit.
Ugyan úgy újra indult folyamatosan 2 másodpercenként. Mikor pedig egy másik procit tettem az alaplaomba akkor is ugyan ez volt a reakció. Folyamatosan ujra indította magát.
De milyen szervizt tudtok ahol foglalkoznak ilyen dolgokkal? -
Bencus88
nagyúr
az igen köszönöm srácok.
162 napot ír még.
akkor tuti ez a gond?
-
törölt tag
válasz
veilside03
üzenetére
Próbáld ki más AMD-s kártyával.
De talán a Monitorral lesz a bajod, és inkább hardveres, mint szoftveres szerinem. -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy problémám a gépemmel, remélem tudtok nekem segíteni.
Szóval az utóbbi napokba vettem észre, néha kattog egyet a gép és akkor egy pillanatra lefagy a gép. én pókerezek, és miközbe játszok megfagy minden pár másodpercre és megy tovább. majd megint és megint amíg teljesen be nem fagy a gép. Amennyit értek hozzá az annyi volt, hogy szétszedtem kiporoltam megnéztem kábeleket nem e érintkeznek töredezettmentesítettem, de továbbra is fentáll a probléma. Remélem érthető voltam köszönöm a segítséget.
-
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló
üzenetére
"Hibásnak látszó proccot még probából sem tennék saját gépembe sem,mert újjabb kárt csinálhat.
A döntés a kollégáé saját felelöségére tegyen csak probát."
Ebben csutkára igazad van.

-
veilside03
csendes tag
S.O.S! Sziasztok. Olyan problémám van, hogy nemrég összeraktam egy asztali gépet, ami teljesen jól működNE, de a hanggal van egy hatalmas problémám, melyet felvettem videóra a jobb érthetőség kedvéért.
[VIDEÓ]Az op.rendszer Windows 8.1 x64.
A gép adatai:
- Gigabyte GA-Z97M-DS3H alaplap
- Intel i5 4570 CPU
- Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury White HX318C10FWK2/8 RAM
- XFX Radeon R9 270X 2GB DDR5 Double Edition R9-270X-CDFC GPU
- Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD
- Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX HDD
- Corsair 550W VS550 CP-9020050-EU tápegységProbléma:
A számítógéphez tv tuneres monitort használok, amire HDMI kábelen keresztül viszem ki a képet és a hangot a Radeon kártyámról, így a monitor hangszóróján keresztül jön a hang is. Bizonyos időközönként eltorzul a hangja (van, hogy indítás után egyből, van, hogy 4-5 nap múlva, tehát random) játék közben, vagy zenehallgatás közben, böngészőben, Winampban, mindenhol. Esetleges újraindítás után általában jó egy pár óráig, vagy pár napig, de nem mindig. Ha átkapcsolom az integrált hangkártya kimenetére és egy másik hangszóróra, akkor szépen szól. Ha visszakapcsolom HDMI-re, akkor megint torz. Próbáltam az integrált kártya HDMI kimenetére csatlakoztatni, ott szépen szólt, de ezután visszacsatlakoztattam a Radeonra, és ott is szépen szólt. Viszont egy pár nap múlva megint torzítani kezdett. A monitoron 2db HDMI csatlakozó van, mindkettőn torzít.
A monitort elég gyakran használtam egy laptop HDMI-jére kötve 1 éven keresztül, ott sosem volt ilyen probléma.Amikkel próbálkoztam eddig, de nem segítettek:
- HDMI kábel csere
- Audio (Realtek HD Audio) és videokártya driverek (integrált HD 4600 és Radeon R9 270X) uninstall, gép restart, majd reinstall
- Videokártya kivétele, majd újra visszarakása
- Windows Update (összes frissítés)
- MINDEN driver frissítése (usb, chipset, sata, MINDEN)
- Malware scan lefuttatva
- Regisztrációs adatbázis kipucolva, optimalizálva
- Összes szemét, temp, cache-k, böngésző adatok törölve
- CMD -> "sfc /scannow"
- CMD -> "chkdsk /f"
- MemTest86 (nincs hiba)
- A sz.gép belsejében kábeleket elrendeztem, csatlakozások jókMit lehetne még tenni az ügy érdekében? Valakinek van valami ötlete? Szoftveres, vagy hardveres hiba lehet? Köszönöm előre is a segítséget!
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Vakegérke
üzenetére
Tudod ne legyen igazam legyen jó a proci.
Amit irtál hogy másik gépben kipróbálható,igen igazad van ebben.
Az elözményekben olvastam hogy 12-voltot kapott alaplap tápdúgó hiba miatt.
A fényképen bejelölt hejre kapta sajnos a nem kivánt 12-voltot.
Biztosan elküldte kolléga alaplapját égiekhez.
Hibásnak látszó proccot még probából sem tennék saját gépembe sem,mert újjabb kárt csinálhat.
A döntés a kollégáé saját felelöségére tegyen csak probát.
Köszönöm szépen megtisztelö üzenetedet.

-
zsolt9696
csendes tag
Azért köszi!

-
Vakegérke
félisten
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Másik gépben kipróbálható, de tartok tőle, hogy igazad van.
-
zsolt9696
csendes tag
Milyen pc szervizt tudtok mondani ami foglalkozik ilyesmivel? (Zárlatos cpu-al és alaplapokkal)
-
zsolt9696
csendes tag
válasz
IstvánLászló
üzenetére
Proci azzal se lehet kezdeni valamit?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
zsolt9696
üzenetére
zsolt9696
Sajnos több mindent tönkre tehetett a tuláram miatt keletkezet.
A 12 volt amit kapott alaplapodnak biztosan vége lett sajnos.
A javittatását ne probáld meg mert újj alaplapot kasz már árából.
Körülnéztem régebben ismerösömnek elszált alaplapjának javitási költsége után ami 15k-tól indult BGA csere.
Nálad valószinü nyáklemez is biztosan sérült,égés nyomokat látsz rajta esetleg.
-
Vakegérke
félisten
-
zsolt9696
csendes tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
A satás hdd-nek a tápjan a sárga kábel logót le. De most már visszaraktam
és az a sárga kábel ért hozzá az alaplapon egy alkatrészhez amiről most rakok ki képet. Szikrázott egyet és utána csak újraindul folyamatosan. Bekapcsolom minden venti felpörög és aztán le áll és ezt újra is újra csinálja amíg le nem kapcsolom a tápot. -
Vakegérke
félisten
-
zsolt9696
csendes tag
-
zsolt9696
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy msi h81-p33-as alaplapot egy I3 4150-es procival. Mikor összeraktam nem adott képet láttam hogy a hdd-nek a tápjábólle lógot egy sárga kábel és hdd-nek a csatlakozója hozzáért a 6gb-es hdd csati felett lévő hosszúkás fém cucchoz szikrázott egyet és azóta folyamatosan újraindul a gép. Bekapcsolom felpörögnek a ventik az összes és utána le is áll, aztán újra és újra csinálja. Amíg le nem kapcsolom a tápot.
Ki próbáltam az alaplapot egy másik procival az eredmény ugyan ez és a procit is ki próbáltam egy másik alaplappal és akkor is ugyan ezt csinálta. A táp tudtommal megy azt is le ellenőriztem Mit tudok vele kezdeni, hogy működésre bírjam, meg lehet javíttatni még, vagy kuka?
Gép: I3 4150
Msi h81-p33
Kingston drr3 1333mhz 4gb
160gb hdd
HD 3850 256MB vga
Chieftec gps-400aa-101a -
Mrdevil
addikt
Sziasztok.
Következővel küzdök, de már tanácstalan vagyok.
ÉVEKEN keresztül jól működött a gépem, majd egyszer csak elkezdett egy olyan hibát, hogy játékok alatt egyszerűen random időközönként kikapcsol a gép. Hőfokok rendben, WIN7 újra rakva, ventillátorok rendben, vga driver cserebere, memtest, prime95 proci teszt jó, viszont néha FURMARK vga izzasztás alatt is csinál kikapcsolást. Csak nem a tápom kezd meghalni, vagy a vidkari? -
haypro
senior tag
válasz
Vakegérke
üzenetére
A következők történtek.
Valószínűleg a BIOS-reset miatt, de végre kiírta hogy press F1 to continue. Rányomok, ugyebár felkínálja hogy A Windows normál módú indítása, vagy a windows javítása. Ha a javításra megyek, akkor azt írja 5 perc után, hogy nem sikerült megoldani, ha a normál módú indításra, akkor a Windows logó körzése közben kapok egy kékhalált. Aztán kezdődik minden automatikusan elölről.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- Villanyszerelés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Raspberry Pi
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB DarkFlash DK352 Plus 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Akkor már biztos, hogy annak van baja?