Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarkany01
tag
Sziasztok. Olyan probléma jelentkezett ma, hogy beakartam kapcsolni a gépet, és a ventilátorok teljesen fullon, nagy hanggal elkezdtek pörögni, viszont nem adott képet, se nem pípogott. Mi lehet a megoldás?
-
gari24
tag
Hali !
asrock 970 extreme3
fx-6200
2x4gb corsair
7770 radeonBekapcsolom a gépet és nem működik.
Bekapcsolás után fekete marad a képernyő de kap jelet ( nem írja ki hogy nincs jel és alap fekete szín megvan )
Itthon van egy ugyan ilyen konfig csak más vidikarival , amit lehetett átpakoltam hogy megnézzem mi lehet a ludas .
Azt a HHD.t amin a rendszer van -- de a másik gép gond nélkül el kezdett vele bootolni.
Ramokat -- de azzal is működött.
Illetve a vidikarit is-- de azzal is működött
A Cpu.t még nem raktam át de nem tudom hogy lenne -e értelme ?
De elsősorban arra lennék kíváncsi hogy találkozott.e már valaki hasonló jelenséggel és hogy oldotta meg .
Minden jellegű segítséget / tippet szívesen veszek !Üdv
Dani -
etanbusz
csendes tag
Hello.
Pár napja a gépem játék közben elkezdett lefagyni. Aztán már ha elindítottam csak egy szürke kép jött be, de csökkentett módban el tudtam indítani. Csökkentett módban letöröltem a vga drivert és úgy már elindult normálisan is. Próbáltam másik drivereket is de mindig szürke képet kaptam. Aztán újraraktam a windows-t és így el is indul, de terhelés alatt ha a videókártya 60 fok felé megy akkor vagy csíkozódik a kép vagy belilul vagy bepöttyösödik és kiírja hogy az illesztőprogram leállt majd újraindult és leáll az éppen futtatott program is. Próbáltam több driverrel is és mindig ez történik. Lehetséges hogy a videokártya elromlott vagy valami más lehet a baj?
Gépem: FSP Raider 550, i5-4570, Kingmax 8GB ddr3, MSI R9 270X Hawk, WD 1TB Caviar Blue -
Formaster
addikt
válasz
gabork1003
üzenetére
Kérdés, hogy mérte meg. Én még megnézném egy másik táppal is.
-
gabork1003
csendes tag
Hali!
Elkelne egy kis segítség!
Nem indul a pc-m! Mármint: bekapcsolom, elindul a táp, megy a proci hűtőventilátor. Semmi más! Sem a vga ventilátorok, sem a winchester, és persze kép sincs.
Úgy kezdődött, hogy amikor ezt játszotta, egyre sűrűbben, egyszer csak végképp nem tudtam bekapcsolni. Elvittem szervízbe, azt mondták proci 99%. Elvittem egy másik szerelőhöz (ismerős) a proci jó, alaplap azonban kifeküdt! Csere! Működik is, de ismét egyre gyakrabban nem tudom bekapcsolni. A srác - amikor nála volt a gép - megmérte a tápot is, azt mondta hibátlan leadja a teljesítményt. (Thermaltake Hamburg 530W)
Kivettem visszaraktam egyesével a memóriákat, a winchestereket, a vga-t. A bekapcsológombra is gyanakodtam, de akkor egyáltalán nem kapcsolná be a tápot sem. Gondolom.
Nem melegszik a gép, normál hőmérsékleten megy!
Segítséget előre is köszönöm!Még valami! Amikor bekapcsolom és elindul a táp és a processzor ventilátor, utána a kapcsolóval nem tudom kikapcsolni. Muszáj az elosztóval áramtalanítanom!
-
Senkisem
csendes tag
Sziasztok!
Minden játék amivel játszom a gépemen egy idő után leáll, semmi hibakód csak egyszerűen kidob az asztalra. Stabil 50-60FPS-el mennek a játékok és hirtelen egyik pillanatról a másikra kidob...
Mitől lehet ez? (Eredeti játékok!) Eddig nem volt ilyen problémám, 3 hete van ez folyamatosan....Specs: ASRock Z97X Killer, Intel Core i7-4790(non-K), Kingston HyperX 2x4GB RAM, Asus GTX970 Strix, Corsair CX600 psu, 120GB SSD (system), 1TB WD Blue, Windows 10 64bit, Ház: NZXT Phantom (Szellőzéssel sem lehet gond)
Hardware teszt is megvolt, semmi hibát nem észlelt, túlmelegedés sincs (ellenőriztem).
-
Dzsozi56
tag
Sziasztok!
Egy szokatlan jelenség okára, illetve megszüntetésére keresem a választ!
A gépem ki-be kapcsolható elosztó aljzatra csatlakozik. A gép kikapcsolását követően, többnyire a csatlakozó aljzatot is áramtalanítom, hogy se az, se a monitor készenléti LED-je ne világítson éjszaka. Ebben az esetben azonban másnap indításkor a gép indul, majd hirtelen lekapcsol és 3 mp múlva újra bekapcsol és minden esetben tökéletesen, gyorsan feláll a rendszer. Ha viszont a gép kikapcsolását követően a tápvezeték csatlakozó pontját nem áramtalanítom, akkor a másnapi indításkor leállás nélkül szabályosan fut végig az indítás folyamata.Mi lehet ennek az oka és meg lehet-e szüntetni egyszerű módon?
Üdvözlettel: Dzsozi56
-
Petya XT
senior tag
válasz
debcamp
üzenetére
Nagyjából teljesen végigzongoráztad a lehetőségeket. Esetlegesen ki lehetne próbálni egy teljesen alap VGA-val, ill. a procit egy olyan lapban, amin van videó kimenet.
OFF:..azért csak megérdeklődném finoman, ha ez annyira összeszokott páros volt, akkor mi a fene ez a hibakód, ami miatt tulajdonképpen használhatatlan az egész. Ezt a gondolatmenetemet két szó ihlette: Esztétikai hiba

-
-
debcamp
aktív tag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni.Vettem egy 1155 asrock p67 extreme 4 lapot 2500K-val.
Sajnos benéztem a lapot és ugye ezen nincs alaplapi kimenet monitornak.. egyébként is akartam vga-t venni, de amíg nincs, összeraktam, indul, diagnosztikai check kijelző d6-t ír ami ugye kb annyi hogy nincs kép kimenet, hát persze mert vga sem volt benne.. de más bajt nem észleltem azon esztétikai dolgokon kívül amiről tudtam és a tulaj biztosított róla hogy eddig neki szuperül ment és tökéletes párost képviseltek stb, oké. Végre, jó pár nap eltetltével sikerült szereznem vga-t, sokat szöszöltem rajta ,de végül egy r9 380 4gb -t lett. Oké, beteszem, indít és ugyan úgy nincs kép, d6 hibakód továbbra is. Hdmi-n van a kártya a monitorhoz kötve. Nyomtam egy clr cmos gombot, hogy alaphelyzetbe kerüljön a bios, gondoltam valami beállítás lehet.. de nem változott a dolog. Nem tudom egyáltalán hogy meddig jut el a gép a bekapcsolás után, mert nincs kép.
Áttettem egy másik pcie foglalatba is a kártyát, ugyan az a helyzet.Más alaplapos topikokban is érdeklődtem már, javaslatukra kivettem az elemet majd jumperrel is próbáltam alaphelyzetbe állítani a biost. Végigzongoráztam olyan indításokkal és öndiagnosztikai visszajelzéssel a lapot, hogy lehúztam róla mindent csak a táp maradt. 53 -as hibakód, ami azt jelenti hogy nincs ram. Visszatettem 1 4gb-os modult, utána D7 ami hogy nincsenek input eszközök, oké billentyűzetet rádugtam. Ezután a már említett D6 jött, hogy nem érzékel output eszközt, ami igaz hisz nem volt vga a lapban. Beletettem, de a D6 maradt. További javaslatra ellenőriztem minden kábelt, csatlakozást is.
Megnéztem az alaplap foglalatát, a lábakat és a cpu érintkezős alját is, nem láttam sehol hibát.. persze 1 mikron eltérést nem tudok kiszűrni de jónak tűnt. Újra pasztázás hűtő vissza és újra próba, de változatlan D6 hibakód, kép nincs.Nem ez a hibakód, de ramokat is végigpróbáltam egyenként minden slotban, D6 továbbra is.
Lenne ötletetek?
-
Spet
addikt
válasz
Csabesz666
üzenetére
Mikori rendszer? Volt driver frissítés? Mióta van ez a probléma? Csökkentett módban elindul? Mi a pontos konfiguráció?
-
válasz
zoltimator
üzenetére
Próbáld ki a rendszert a HDD-re rakva. A V300 nem ajánlott SSD.
-
zoltimator
csendes tag
Haló!
Alaplap: MSI B150M Mortar
CPU: i5-6500
CPU Cooler: Hyper 212 Evo
RAM: Kingston HyperXFury 1x8GB DDR4 2133MHz
Videokártya: Gigabyte GTX 1060 6GB WF2OC (monitoromon csak VGA csatlakozó van így egy HDMI-VGA átalakítóval használom a kártyát)
Táp: FSP Raider 550W 80+
SSD: Kingston (SSDNow 300 series) 120GB
HDD: WD Blue 1TBA gépet Novemberben kaptam, proci gyári hűtőjét kb 1 hétig használtam netezésre, mivel játékoknál nagyon meglátszott, hogy gyári hűtő és semmit se csinál igazából
2 napja viszont elkezdett lefagyni a gépem. 3 esetben szokta:
a) bootolásnál mikor a windows tölt be (és kis pöttyök mennek körbe-körbe)
b) játékoknál 4-5 perc után (van, hogy abban a pillanatban, hogy ki alt+tabolok)
c) más jellegű, ha kicsi "lökés" éri a gépházat, tudom nem kell ütögetni a gépházat hagy álljon az ott nyugalomban, de ha éppen nagyon picit meglököm a gépházat, vagy nem is lököm meg csak meg "pöckölöm", akkor is jelentkezik
(igen érzem, hogy a harmadik eset az nem normális de próbáltam már mindent újrailleszteni, kábeleket igazgattam de semmi változás, komplett szétszedés és összerakás azonban még nem volt)Lefagyás alatt mit értek? Teljesen lefagy. Kurzor megáll, hang vagy beakad vagy megszűnik és az újraindító gomb se reagál. Csak úgy tudom újraindítani, hogy a bekapcsoló vagy az újraindító gomb nyomva tartásával kikapcsolom, majd vissza miután leáll.
Netezésnél nem jelentkezik a dolog, maximum a c) pontban leírtak miatt.
Próbáltam: chkdsk, Windows Memóriadiagnosztikát, néztem hőfokokat játéknál: CPU nem megy 40-50 fölé, GPU nem megy 50-60 fölé. (Ezeken kívül: kábelek megigazítása, RAM kiszedése, visszarakása).
Ha valamit kihagytam nézzétek el nekem és kérjétek az infót.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Csabesz666
aktív tag
adott egy MSI Z87-G41 alaplap display porton van összekötve a monitorral. Bekapcsolásnál betölt a rendszer, minden frankó.... viszont ha újra indítom , a monitor lekapcsol, és a rendszer sem tölt be. Mi lehet a gond? Egész pontosan 10 újraindításakor 8x biztosan nem indul újra.
-
Hulot
tag
Tudtok-e segíteni, hogy miért tűnik el a hang a laptopomon?
Bekapcsolás után youtube-ról nézek videót, vagy lejátszok egy filmet és 1-2 perc után a hangszóró elhallgat. A fejhallgató kimeneten viszont továbbra is szól a zene. A gép újra indítása után ismét van hang egy ideig. Kipróbáltam egy live OS CD-vel bootolva, akkor is ezt csinálja.
Toshiba L50,win 8.1 -
atilla100
tag
Sziasztok!
Nem indul ismerősöm gépe, tegnap este indítási javítás probléma volt, nem indult el. Ma vittem rendszertelepítőt usb-n beállítottam a bootolást is. De 10 perc alatt nem indult el a telepítő. Mellékelek képeket, a monitor azóta csikozódik.

Alaplap K7S42GX, végét járja a gép vajon? Tudnátok segíteni? Windows 7 futott rajta.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.
-
Petya XT
senior tag
válasz
Formaster
üzenetére
..akár lehet ez is. Lehet a dedikáltnak is valami bánata, ami indításkor kihatással van a rendszer egészére. De lehet ez táp is, mert azért a VGA is felvesz a PCI-E sloton keresztül. Lehet, hogy azzal együtt nem bírja... De ha jól emlékszem, volt itt olyan momentum, amikor IGP-vel is csinálta a fesztivált

-
Mochi
csendes tag
Prime95 In-place large FFTs tesztet indítottam.
4 óra 4 perc, 270 test, 0 errors, 0 warnings, teljesen jó hőfokok. (CPU végig 35 fok, 2 mag 55-59 között).
Teszt alatt: torrentek, speedfan, 3-4 youtube, Facebook.
Prime95 teszt alatt: integrált vga használva.
(Memtest 11 pass, mindkét ramra külön: 0 errors)Akkor cpu kizárva? Vagy Blendet is futtassak?
Mióta kivettem a dedikált vga-t, úgy érzem csak a vga lesz a ludas, bár fogalmam sincs, hogy az, hogy okozhat 5 csipogásos processzor hibát, meg 2x ram hibát, és kétszer 2x3 csipogást , ami mai napig nem tudom milyen hibát takar. (AMI bios alapján nem behatárolható). Viszont magyarázható a képernyő elfeketedés, csíkozódás, Furmark alatti 110 fok ami még feljebb ment volna ha nem állítom le. (10-15 perc alatt teszt felénél).
Ki mit gondol, mire tippel?
(Tudom kikéne próbálni másik gépben a VGA-t, de még sajnos nem most lesz az.)
-
Mochi
csendes tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Azért gáz ha mindig a lapom adja meg magát :/
Tápot még mindig nem tudtam kiprobálni, talán jövőhét végén sor kerül rá.
Addig meg nyüstölöm a gépet. Azért ráengedek egy cpu tesztelő programot. Majd még kitalálom melyik legyen(linx, intelburntest, orthos, prime95, ibt).Most jelenleg nem hisztizik a gép, alaplapi vgaval (minden más ugyanúgy bedugva).
-
vlm22
csendes tag
Másik tápegységgel müködött a gép ezért nagyon valószinü hogy az halt meg.
Nem létt szükséglet megjavítani de én meg akarom. Ha másért nem is tanulásnak jó lesz. -
syberia
veterán
Nem zárnám ki a tápegységet sem, viszont kicsi az esélye hogy ő a ludas szvsz.
(#34054) vlm22: Nem éri meg a javítás, túl régi, alacsony hatásfokú konstrukció. Ha jól működne, akkor is csere érett a kora miatt. A másik tápos topikba írd le milyen konfigurációhoz vennél újat, de használtan is kapható értelmes típus.
-
vlm22
csendes tag
Sziasztok!
Van egy chieftec enh-0746gb számítógép tápegységem ami egyik pillanatról a másikra meghalt. Egyszer még müködöt aztán nem. Szét szedtem. Ránézésre nem láttam hogy kiéget volna benne valami. Tudnátok segíteni hogy mi lehet a gondja? Van -e valami hiba ami álltalábban előfordul az ilyen tápegységeknél?
(nem javítottam még tápegységet, egyébb tanácsokat is szívesen fogadok, a ne csináldon kívül)
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Van valami ötletetek erre?
Lap: ASrock FM2A55M-DGS
Cpu: A8 5600K
Táp:Enermax ELT 500AWT
Ram: Corsair XMS3 1600 4gb
+1 db HddIgen tudom a cpu nem kompatibilis a lappal de elindul be is tudok lépni a biosba, sőt még a win is el akar indulni de mivel nem szereti a lap így leáll. Nem is ez lenne a gondom de vettem egy másik lapot:
GA-F2A68HM-S1 (rev. 1.1) ugyanezekkel a komponensekkel be se kapcsol akár mit csinálok vele.
visszatéve az előző lapba a dolgokat, megint indul pöccre, visszatéve a Gigabájtba megint semm.A srácnál állítólag működött ( képet is kaptam a diagnosztikáról ) de a postázás után nálam már nem. 2,5 évig még garanciás így nem annyira bosszant és nem gondolom, hogy nem mondana igazat.
Ha jól gondolom a lap megnyekkent, egy út során?
Válaszokat előre is köszönöm.

Üdv Zola -
HREH
senior tag
válasz
syberia
üzenetére
De olyan létezik, hogy 2-3 éve tökéletesen mennek vele a játékok, pár hete pedig random újraindul a gép, ha bármilyen játékot elindítok?
Nekem nagyon furcsa, de megpróbálok akkor egy cserekártyát kérni valamelyik ismerősömtől (jóval gyengébb lesz, de legalább kiderül, hogy tényleg a VGA okozza-e a hibát) -
HREH
senior tag
-
Petya XT
senior tag
A GPU hőmérséklete aggasztó, azzal nyilván kezdeni kellene valamit.
..Az alapproblémádhoz viszont nem sok köze van, a RAM-okat sem érdemes tovább gyötörni.
A tápot sikerült megnézni, tesztelni? Kizárásos alapon..mert már nem sok minden maradt, ami ne lett volna atomjaira szedve, legalább kétszer

Mem teszt semmi, CPU,GPU stresz semmi, nem tudom van e értelme tovább kínozni szerencsétlent.
Még nézd meg a tápod, ha nem tetted meg, látatlanban több ötletem nincs. A végső esetben, ha nagyon nem bírsz vele, gariztasd be a lapod....

X-Files
-
scabi78
senior tag
Fejlemény: most vettem észre, hogy az első indításnál azért lép a biosba, mert nem látja a merevlemezt. Bios kilép, restart és win tölt.
Ha a gagyi táp a gyenge láncszem a konfigomban, akkor ez normális jelenség?Hali, van egy HTPC-m, ami a tápcsere (chieftec helyettt paneltáp) óta nem indul el elsőre ahogy azt tette ezt anno. Bekapcsolom és nincs kép, kikapcsolom és elindul szépen a masina Máskor ismét bekapcsolom és belép a biosba, nem állítok semmit, biosból kilépek, újra indítom és gond nélkül megy a gép. Mi lehet ennek az oka?
Elvileg a táp bírja ezt a procit...
(ház és táp, MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD) -
Mochi
csendes tag
Sziasztok, egy kis fejlemény azóta.
Mindkét RAM tesztelve külön külön (Memtest86). Pass 11-ig futtatva (7,5 óra). Hiba nincs.
Jelenleg mindkét ram, mindkét slotban jó. (Utóbbi pár napban nem hozta be a B Chanel hibát.)Kérdéseim:
Memtest86+-os verzió mivel tud többet? Azzal is megpróbáljam? Esetleg még teszteljem a Windows saját tesztelőjével is vagy felesleges?Prime95 melyik tesztjét indítsam el? (Megint megpróbálkozok vele. Egy hónapja kb. elindítás után 10-15 perccel fekete kép fogadott, perifériák lefagytak) Blend tesztet futtattam akkor.
Intel saját stressz tesztje? Vélemény? Vagy elég a Prime?Ami még esetleg jól jöhet:
Olyan Október környékén talán, franc tudja már, csináltam egy Furmark tesztet. Nos GPU felment 110 fokra. Félig járt a tesztnél, de én inkább leállítottam.(Ha nem állítottam volna le, tovább ment volna, mert 5 mpként ment fel 1 fokot). Speedfannal is figyeltem és az is 110-et mutatott. Lefagyni nem fagyott le, viszont aggasztott. Már nem volt garanciás így szétszedtem, új paszta, vissza, és ugyanúgy a teszt felénél felment 95 fokra. Normális, vagy rohadtul nem az?
Másik:
Most leszedtem az Aida64-et, oké mondom megnézek mindent, hátha van valami aggasztó. (Voltok stb.)
Észrevettem, hogy Aidában 31 fokosnak jelzi a cpu-t, mint régen, szóval tök normális értéket. Na de Speedfannál +16 fokot tesz hozzá. Most vagy az egyik program mér falschként, vagy... vagy nem tudom
Ez a gép kész rejtély.
-
danielshd
csendes tag
Sziasztok! A problémám a következő: a mai napon történt hogy Witcher 3 közben egyszer csak lefagyott a gép, megakadt a hang és újrainditani sem tudtam. Ki-be dugtam a tápkábelt, visszakapcsoltam és voálá,már ment is. De viszont hosszab ideig nem tudok játszani,mert kifagy.
A gépem a következő:
Gigabyte GTX 970 videókártya
Asrock H97 Anniversary alaplap
Corsair Vengeance 1x8 GB 1600 MHz RAM
Chieftec ctg550-80p 550w táp
intel core i5 4460 3.20 GHz processzorAz ssdm az hyperx-es 120 GB-s ssd, ezen van a rendszer, és van egy toshibás 1 terrás winyom, ahol a játékok vannak. Én elsősorban a tápra gyanakszom,de nem biztos hogy az. Válaszokat előre is köszönöm. Gyárihűtő van a processzoron.
Megjegyzés: Már elküldtem az Ipon-nak a Garanciafutár igénylést, hétfőn jönnek is érte, csak azért tettem fel a kérdést,hogy tudjam hogy mire számítsak majd tőlük.
-
MisiPapi
csendes tag
Sziasztok!
Platform felujitas miatt uj alaplap es tap kerult a gepembe.
Pontosabban ilyen a konfig jelenleg:
Amd fx 8150 3.6 Ghz
Msi 970 gaming alap (uj)
Fsp hexa+ 400w (uj)
Gainward gts450 1gb ddr5 128 bit
HyperX Fury 8Gb 1800Mhz kit
Ntt home w 935g haziko
Cooler master tx2 huto
Artic 12cm hatlap venti
Dvd iro
Hitachi 7,2k rpm 250gb winyo
Kerdes a kovetkezo: osszeszereles utan a ventik felporognek, ahogy a vinyo is.
De nem indul a gep. Kepernyo fekete, sem boot kepernyo, semmi. Minden szuksegesnek velt csatit atneztem, ujradugtam.
Ramon ki-be, vga ki-be, stb stb... de semmi.
Esetleg aki profi ilyen teren tudna segiteni mi lehet a baj? Valami elkerulte volna a figyelmem?
Megj.: szereles alatt vegig szigetelt kornyezetben ment a munka.
Segitsegeteket elore is koszonom (bocsi az irasert, telefonrol vagyok)!

-
tototos
addikt
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu aszatali gép ami nem kapcsol be. A bekapcsoló mikrokapcsoló az alaplapra forrasztva van. Multiméterrel kimértem és jól működik. Egy kis furcsaság hogy nyitott állapotban 350Ohm az ellenállás a két láb között. A táp jó, összezártam a zöld és fekete vezetéket és szépen megy, adja a tápot a vinyónak. Szerintetek mi lehet a probléma? Semmilyen reakció nincs ha megnyomom a bekapcsoló gombot.
Köszönöm a segítséget
-
reddragon3
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, gépem nem ismeri fel az új RAM-okat, amiket beletettem.
op.rendszer win 10
alaplap: MSI z97 gaming 5
proci: i5 4670k
memória: corsair ddr3 8gb (2x4) 1600mhz cl9
http://www.corsair.com/en-us/vengeance-low-profile-blue-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cml8gx3m2a1600c9bA már meglévő 8 giga mellé vettem ugyanolyan újabb 8-ast (2x4). A régi ramok az első két slotba voltak, újakat beraktam a 3. és 4.-be. Miután betettem és a gépet bekapcsoltam nem történt semmi, áram alatt volt a gép, de a monitor nem is érzékelte hogy rá lenne kötve a számítógépre, nem bootolt. Kipróbáltam hogy csak az egyiket teszem bele, úgy sem reagált semmit a gép. Visszaállítottam a vidikarit meg a procit oc-ről sima alapállapotba, hátha az a baj, de ugysem volt változás (memóriák alapbeállításon voltak végig, nem babráltam velük régebben).
Végül kivettem őket, most az alap 8 gigával megy rendben a gép.
Bárkinek ötlet, hogy mi tehetnék?Válaszokat előre is köszönöm.
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
A gépem állandóan újraindul játékok (főként Steames) futtatása közben. Az oprendszer (Win7) egy 120GB-s Kingston SSD-n van, emellett van egy lassan 7 éves, 500GB HDD, illetve egy 1,5 éves 2TB-s. A Steam az 500GB-s HDD-n van, oda is vannak telepítve a játékok. A legtöbb esetben már a játék töltőképernyőjénél újraindul, de van úgy, hogy 15-20 percig teljesen normálisan megy, utána viszont újraindul.
Ma kivettem az SSD-t, újratelepítettem a Windowst (8.1 Pro), az 500GB-s HDD-re, ugyanúgy leáll. A 2TB-s HDD-re nem tudok telepíteni, mivel azon van az összes anyagom, amit nem akarok elveszteni. Az SSD-t pedig azért vettem ki, mert HDSentinel szerint elkezdett csökkenni a kondíciója, ezért ezt ki akartam zárni, mint hibaforrást.
Proci i5-4440, lap Asrock H97 Pro4, vga R9 280, táp Seasonic S12G 550Lehetséges, hogy a táp a rossz, vagy esetleg a HDD adta fel a szolgálatot?
-
scabi78
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére

-
Petya XT
senior tag
válasz
Price222
üzenetére
Nem bírtam, szerintük jó volt. Váltottam Intelre, azt meg eladtam egyben. Már nagyon pipa voltam...
Érdekes volt a lap egyébként is, volt, hogy egy hetet is elment hiba nélkül. Utána meg 10 percenként fagyott.Írtam az MSI supportnak is, érdemben nem tudtak segíteni... Lehet, hogy tényleg BIOS beállításokkal lehet ezt orvosolni, ehhez a részéhez annyira nem értek. Mindenesetre ritka nagyot szívtam azzal a lap, proci párossal.
-
-
Petya XT
senior tag
válasz
Price222
üzenetére
Üdv a klubban. A MSI 970 Gaming már csak ilyen. Ugyanilyen problémám volt vele. Ugyanezzel a típusú procival. Sokszor... Megváltunk egymástól.... Meguntam, megmondom őszintén. A szerviz szerint jó volt, csak nálam fagyott random, ha pedig nem, akkor az USB eszközöket dobálta le...
-
Price222
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy gépet. Amit tudni kell róla:Msi 970 gaming pro carbon alaplap
Gforce gtx 1060 3gb videókártya
Amd fx8350 processzor
Corsair v. 2x16 gb ram
Radeon R3 120gb ssd
WD 1tb hddTelepítettem a win10et ahci módban ssd-re, majd a frissítéseket meg miegymást telepítettem egyszer csak lefagyott a kép, egeret tudtam mozgatni de semmi másra nem reagált. Újraindítás után kérte hogy tegyem be a telepítő dvd-t a meghajtoóba és telepítsem, újratettem (usb-s telepítés) majd azután is lefagyott többször mikor mondjuk böngészőben vagyok és még megy pár telepítés vagy töltés. A rendszer mindent felismer. Nagyon jól működik, csak néha gondol egyet és befagy.
Jelenleg ott vagyok, ha minden igaz az összes driver, frissítés megvan, pár játékot leszedtem. Próbáltam 2 játékot (division, gta 5) ultra grafikán futtatni, és gond nélkül működött. Aztán egyszer csak division közben lefagyott a kép, ts-en tudtunk tovább beszélni, de semmire nem reagált a gép ismét.Ezzel kapcsolatban tudtok valami megoldást, tanácsot mondani?
-
Mochi
csendes tag
Alkatrészek most szombaton lesznek tesztelve, barátomnál. Megy a drága gép kirándulni 400km-t.
(ennyire nincs a közelembe senki ismerős
)
Nos, tudom én is, hogy nagyon nem jó a magas fesz, de sajnos ellene nem sokat tudunk tenni. (Ha nagyon kíváncsi vagy leirom privátban, mert ezek nem ide tartoznak)Köszönöm a válaszod. Amiket pedig javasoltál, kipróbálom, csak legyen időm, mert az sajnos nincs.

Csipogásokat ugye leírtam. Egy ideig cpu hibát csipogott, utána meg ram-ot, meg még régebben rendszer time hibát.
(Ergo már szinte az összes hardverre volt hibajelenség.) -
syberia
veterán
válasz
anderzen88
üzenetére
Milyen régen volt telepítve a W7, van jó vírus irtó a gépeden?
-
=HG=
addikt
Visszaolvastam...nem egyszerű történet...Valószínüleg nem egy dolog miatt produkál hibákat, mert az sokkal egyértelműbb lenne... Ugye ujraindulások lehetnek bootolási hibák és "önvédelemből" újraindul...Csipogás, nem mind1 mennyit, mert mást jelent...
Célszerűbb lenne az alkatrészeket egyenként másik gépben tesztelgetni (tudom, ez nehezen kivitelezhető)..
A nagyfeszültségű vezeték is elég aggasztó, mert az erős mágneses tér tényleg okozhat anomáliákat egy számítógépnél...Ez ellen a túlfeszültségvédő sem nyujt védelmet... Viszont ha tényleg ez miatt purcannak ki a tévéitek, akkor nem a PC miatt aggódnék, hanem sürgősen másik lakást keresnék....
-
anderzen88
csendes tag
udv!
van egy olyan problemam a gepemmel (3 magos AMD cpu, 6gb ram, ssd, win7), hogy indulas utan 2-3 oraval megszenved bizonyos programok futtatasaval, es ilyenkor pl. a hatterben futo spotify akad, szaggat, stb, szoval rettento idegesito. a cpu teljesitmeny ilyenkor atlagosan 60-80% korul mozog, es csak akkor oldodik meg, ha ujrainditom a gepet. tudtok vmi megoldast erre a gondra? koszi elore is a segitseget!

-
Mochi
csendes tag
Oké, csipogás megoldva.
Na de a random fekete képernyők, csikózódások, fagyások, hiba üzenetek, azok mitől vannak. Nem hiszem, hogy normális lenne.De köszönöm a segítséget, megnézem a BIOS-t
Aztán tudósítok, amint időm engedi.Ha esetleg nem olvastad:
[link]
[link]Ami új fejlemény:
Ugye kiírta, hogy így úgy B Channel. Oké, kivettem a B-ből a ramot, azóta köszöni jól van. Most mentegetek a gépről mindent le, aztán ki lesz próbálva, mit reagál, ha mindig más ramot teszek, mindig másik slotba. Ugyanis előző laponál pl. a slothibák random voltak, egyszer ebben nem volt jó egyszer abban. (Memtest elment pass 10-ig, és egyik ram sem volt hibás)
De erről régen írtam ide, képet is csatoltam, le irkáltam mik a hibák slotokként, ramonként. Bár igaz eléggé...gyerekesen, vagy nem is tudom, hogy mondjam.
-
scabi78
senior tag
Hali, van egy HTPC-m, ami a tápcsere (chieftec helyettt paneltáp) óta nem indul el elsőre ahogy azt tette ezt anno. Bekapcsolom és nincs kép, kikapcsolom és elindul szépen a masina Máskor ismét bekapcsolom és belép a biosba, nem állítok semmit, biosból kilépek, újra indítom és gond nélkül megy a gép. Mi lehet ennek az oka?
Elvileg a táp bírja ezt a procit...(ház és táp, MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
-
=HG=
addikt
Ha beállítod, hogy ne riasszon venti leállásnál, akkor valószínű nem is fog újraindulni(resetelni) a bios, ugyan is szerintem ez miatt véd a "Boot Failure Guard" funkció, ami pont erre hivatott...
A venti azért nem indul, mert még tök hideg a proci és ilyenkor annyira alacsony értékre állítja a lap a venti fordulatot, hogy arra mg nem tud elindulni a venti (kevés feszt kap)Szerintem nincs semmi baja az alkatrészeknek...
-
=HG=
addikt
A csipogások valószínüleg bios riasztás, amiért nem indul a venti...Valószínüleg az is be van állítva, hogy ha valami hibát észlel, akkor reseteli a biost és újraindul... Ezeket a beállításokat meg kéne keresni a biosban..Tehát kikapcsolni a cpu venti leállásának a riasztását (ekkor megszűnik a csipogás) És azt kéne beállítani még, hogy ne resetelje automatikusan a biost hibánál...
Sajnos nem ismerem a lapod biosát, úgyhogy neked kell átrágnod magad rajta...
Venti profilt is beállíthatod, hogy hideg procinál is pörögjön az alap beállításnál magasabb hőfokon.... -
Petya XT
senior tag
...Hát bólogatós autóskutya legyek, ha ebből ki tudok hámozni valamit. Ez az összevisszaság
. Ez az alaplap azt sem tudja, merre van arccal. Teljesen random csipogások... 
A következőt tenném (csak ötletelek):
-CMOS reset---> BIOS update( opcionális) ---> Live LINUX--->CPU, RAM stresz. Amennyiben ezzel sem sikerül szűkíteni a kört, abban az esetben másik RAM pár tarhálása valahonnan, és kipróbálni úgy. Nem tartom kizártnak, hogy a Corsair RAM-ok közül az egyik random hibázik. Ezt nyilván meg kell nézni. Ha van kéznél másik( akár valami hitvány) táp, azt is érdemes ellenőrizni.
De én erősen a RAM-ok felé figyelnék...
Alaplapon látsz valami rendellenes dolgot? ATX csatikat is érdemes lenne szemrevételezni...

-
Mochi
csendes tag
Sziasztok megint

Nos mivel sok találgatás van a gépemmel kapcsolatban, így jobbnak láttam, ha töltök fel videót, hátha kicsit egyszerűbb elképzelni.
Képeket is csatolok.Esetleges tömör leírások a videó leírásában. De ugye tegnap már tüzetesen leírtam ide.
Táp kérdés miatt esetleg hátha valami kis segítség.
[kép]
Rögtön indítás után lett screenshotolva.Bár nem tudom Aida mennyivel többet és pontosabbat írna ki.
Ui.: Bocsánat a porért, azóta le lett törölve.

-
esde
tag
válasz
SunyaMacs
üzenetére
Köszi, közben AIDA-ban néztem és rendszermemóriára 4gb-ot ír, viszont mind a 4 slotban lévő ramot felismeri (8gb)
Tudni kell hogy nem most összerakott gép, már 1éve használatban van legalább.
CPU típusa QuadCore AMD FX-4300, 3918 MHz (19.5 x 201)
Alaplap neve Gigabyte GA-970A-DS3P (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 4064 MB (DDR3 SDRAM)
DIMM1: Kingston HyperX KHX1600C9D3/2GX 2 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz)
DIMM2: Kingston HyperX KHX1600C9D3/2GX 2 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz)
DIMM3: Kingmax FLFE85F-C8WL9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM4: Kingmax FLFE85F-C8WL9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
Videokártya VTX3D Radeon HD6750 512MB 128bit 2GB Hyper Memory GDDR5 PCI-E
2db HDD: Teljes méret 614.8 GB
Táp: Chieftec ANP-405A12 405W
-
-
esde
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni mi okozhatja ezt.
Nagyon furcsán viselkedik a gépem, azzal kezdődött hogy egyszer csak nem érzékelte a lan kártyát újraindítás után sem, aztán gondoltam ránézek igazából semmi bajt nem láttam rajta, kitakarítottam a gépet és újra próbálkoztam, először nem adott képet a videókártya, aztán ez megjavult a lan kártyával együtt, viszont az alap beállított 1. boot hdd helyett magától átállítódott egy másik hdd-re (nem húztam ki a tápból egyiket sem), visszaállítottam, aztán nézem a feladatkezelőben hogy 2gb ram-ot ismert fel a 8-ból, újraindítottam, most 4-et ismer fel és jelenleg itt tartok.
Remélem azért annyira nem volt zavaros ahogy leírtam. 
Mi okozhatja ezt? Én a tápra gondolok, de most azért nem dobnék ki pénzt ha mégsem az.
Köszönöm! -
huntenseN
tag
válasz
Flintastic
üzenetére
Szia!
Egyértelműen túlmelegszik a procid, és visszavesz az órajelből.
Azok a hőmérsékletek nem egészségesek.
Másik probléma, hogy az alaplapod sem kifejezetten FX barát, hiszen nincs rajta vrm hűtés.
Harmadik probléma, az a ház sajnos nagyon fapados, nem szellőzik megfelelően.A procira kellene venned egy coolert pl.: Deepcool gammax 200-300, Alpenföhn Sella stb..
Ez valószínűleg megoldaná a problémát, de a házat sem ártana cserélni, egy jobban szellőző típusra.
9-11k körül már lehet ilyet kapni.Hűtő cserénél arra figyelj, hogy mielőtt leszeded a gyárit, kicsit járasd a gépet, ellenkező esetben a hideg, szilárd pasztával kitéped a procit a foglalatból, és lehet lábakat igazgatni utána. (vagy új procit venni)
-
olloczky
senior tag
Hello
Egy ismerős gépét telepítettem újra win 10-zel. Azóta a képen látható dolgokat produkálja, elvileg előtte nem volt ilyen. Feltelepítettem a videókártya drivert, utána összeomlott a rendszer, nem tud betölteni, újraindul.
Az első kép, azután jött elő, hogy visszahoztam képernyőkímélő módból.
A második kép POST után és win logo előtt történik.
A harmadik kép pedig azt mutatja, ahogy kinéz a rendszer működés közbenüdv
-
válasz
Flintastic
üzenetére
A proci hőmérséklete túl magas
Ezért lecsökkenti a szorzóját->lassabb lesz (throttling)
Először pasztázd újra, de ha így is kb 65=< fok akkor vegyél másik hűtőt -
Flintastic
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, ezúttal sikerül jó helyre írnom.
Azóta áll fent a problémám, hogy három hónapos lett a gépem. Játék közben az FPS 60-ról drasztikusan lezuhan 25-30-ra, nagyjából fél perc erejéig, majd visszaáll az eredetire. Pár percenként ez ismétlődik. League of Legends, Hearthstone, CS:GO amik inkább mentek, de lényegében tökmindegy, mivel játszom, ugyanaz történik. Lehet ez régebbi játék, esetleg újabb, nem számít. Kétszer volt szervizben még a garanciás időszak alatt, mindkétszer három hét után visszaállt a probléma. Egyik alkalommal azt mondták, hogy a processzor hűtése nem megfelelő. Azóta már a Chrome-mal való böngészés is gondot okoz sokszor. Elég hangos is alapvetően, de néha kiemelkedően gázos.
Nem tudom, mitévő legyek, ha már a szervizelés után 3 héttel megint rossz. Vittem volna máshova is, de úgy gondolom, sok kókler dolgozik a szakmában (akinek nem inge...), én pedig nem tudom, kiben bízhatnék meg ilyen téren, mert nem értek hozzá.A gép:
Asus M5A78L-M LX3
QuadCore AMD FX-4130, 3817 MHz (19 x 201)
Asus Radeon HD7750
1x4 GB DDR3 1600MHz (azt hiszem valami HyperX)
XDL Basic X-01 ház
Windows 10 Pro x64Nem egy nagy szám az egész, de ez akkor sem normális. Mellékelek egy képet a mért hőfokokról, bár nem mindet értem, azért ami mellett láng van, az feltételezem gázos
Ez Hearthstone közben volt. [link]Mit tudnék csinálni ezzel? Három éves múlt a gép, eddig szenvedtem vele, de már ideje lenne valamihez kezdeni. Örülnék, ha nem kellene rá sokat költeni, diák vagyok, és havi több tízezer forint sajnos nem áll a rendelkezésemre e célra a diákmelóból. Remélem ti tudtok valami okosságot!

-
Ferink
aktív tag
válasz
1nsan1ty
üzenetére
Nekem is volt eszemben, ha időm engedi meg fogom lépni.
Próbálok egymástól független lehetséges hibaokokat kizárni.
Közben újabb tünet jelent meg az eredeti pár másodperces fagyáson felül, tőle függetlenül:
- ha a ház front paneli usb csatlakozójába akarok pendrive-ot bedugni (a csatlakoztatás nem történik meg, csupán az aljzat fém kerete hozzáér a pendrive fém végéhez) a gép abban a pillanatban újraindul!Két Kingston-al is megcsinálta, szóval nem a pendrive a hibás.
Számomra úgy tűnik, hogy vagy a táp vagy az alaplap felé szűkül a kör.
Véleményetek?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Projektor topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 16GB 512GB
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2 napja viszont elkezdett lefagyni a gépem. 3 esetben szokta:
régóta van AMD kártyám, eddig megúsztam a driveres anomáliákat.

Érdekes volt a lap egyébként is, volt, hogy egy hetet is elment hiba nélkül. Utána meg 10 percenként fagyott.