- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonny C.
tag
válasz
Calibra72 #14217 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Elnézést, hogy csak most reagáltam, de aznap este teljesen behalt a gépemben a rendszervinyó és eddig tartott az új beszerzése+telepítés+visszamásolgatás.
Ezt a BGA hibát lehet tesztelni valamilyen módon? (próbáltam utána olvasni, hogy mi is ez konkrétan, de nem sok mindent találtam: csak ilyen forrasztási problémát és hasonlókat).
Lehetséges, hogy emiatt dobálja a gépem a "Képernyőillesztő nem válaszolt, majd utána helyreállt" hibát?
Erre vonatkozik a garancia, mert még van garancia a videokártyára. Amúgy egy Gigabyte HD 5670-es kariról van szó.
A választ előre is köszönöm! -
horseflatus
csendes tag
válasz
Calibra72 #14249 üzenetére
Az elem kivétele 10 perc alatt sem resetelte az alaplapot. A Jumperes megoldás segített.
Ha elolvasod, amit írtam, akkor láthatod, hogy a boot menüben beállítottam a CD-ről való bootolást, mégsem onnan bootol (legalábbis erre utal a hiányzó ntdlr-re való hivatkozás),
Azért köszi. -
horseflatus
csendes tag
-
macimeister
aktív tag
válasz
Calibra72 #13787 üzenetére
Ezeknél az alaplapoknál már nem lenne szabad ilyen galibákat csinálnia a lapnak. Biosban az csak egy sorrend, hogy honnan kezdje el keresni a monitort és mivel nem talál ezért átugrik pcie re ahol már van. Írja is, hogy a gépen van kép és a win is tölt, illetve az egy pitty is jó jel.
Diablo18: Ha jól értem, akkor kivetted a vga-t és alaplapival telepítettél és azzal is szeretnéd, hogy menjen a win? Csökkentett módban mit csinál?
-
törölt tag
válasz
Calibra72 #13500 üzenetére
Kérlek szépen...nemrég olvastam róla, hogy sajna a desztvíz minimális mértékben vezeti (vezetheti) az áramot, a miliamperek táján emiatt okozhat némi gondot...ez a mindenhol kapható és használatban lévőkre igaz, jó kérdés, hogy milyen a nem vezető tökéletesen desztillált víz
Inkább aggódjon egy picit (félelem helyett)
Esetleg legközelebb babaolajjal töltse fel a vizes blokkot -
Romeo619
senior tag
-
Buster17
addikt
-
-
Romeo619
senior tag
válasz
Calibra72 #13272 üzenetére
Hello,
ŐŐŐ, elfelejtettem leírni. Igen megpróbáltam úgy, hogy csak a winyo volt rajta. Jumper Masteren van. Most bontottam ki egy steril kábelt. az ócska kínai kábelt cseréltem 1 Gigabyte-re. Meg se nyikkan továbbra se -.-
Update, ha lehúzom a dvd. És a winyot átrakom slave-re akkor ugyan úgy folyamatosan ég a piros led.
-
válasz
Calibra72 #13177 üzenetére
Adatlapomon le van írva. Kipróbáltam házon kívül és arra jutottam, hogy ha csak 1 memóval indítom akkor megy, dimm1 és dimm 3-ba is. Ha a kit mind2 darabja benne van akkor nem. Erre nem tudok mit mondani...
Kieg: Dimm2-4 -be mennek együtt a ramok. Contactos lenne vmi?
-
törölt tag
-
swoody
senior tag
válasz
Calibra72 #13135 üzenetére
Van egy PCI-os kártyám de azt bele nem rakom.
De ha beleis rakom a pci-os kártyát akkor mi történne?CoolMan81: Oksi megnézem de viszont nem tudom, hogyan rakjam rá.
Ami van gépbe speaker az 4 tüs volt a kicsi speaker pedig két tüs.
Bios reset annyi, hogy átrakom jumpert másikra, nem? CCMOS? De így el is kell indítani a gépet? -
-
törölt tag
válasz
Calibra72 #13082 üzenetére
Kérlek szépen próbáltam lekezeltetni vele külső VGA-t, de egyszerűen megbolondul tőle. Átállítottam az elsődlegest AGP-re a bios-ban, de ugyanaz. Most próbálok egy másik HDD-t, ha elakad vele, vagy nem települ, vagy legkisebb hülyeséget csinálja, akkor ennyi, alaplap-proci csere (régebben is kínlódtam vele, de akkor legalább egy darabig ment stabilan). a CPU-t megtartom magamnak (csipem a will-magosokat
), az asrockot meg eldobatom a gazdájával.(egy kerek napja tesztelem, DOS-ból, mert az XP-n nem hagyja magát és minden hiba mentes
).
Terminator17: Írd le, hogyan és mit teszteltél. Hátha tudunk más módot is...
SZERK: Leállt telepítés közben a következő hibával:
A hibát valószínűleg a következő fájl okozza: NTFS SYS
Többször is begörcsölt a meghajtókkal: vagy az egyik, vagy a másik nem volt az ODD-kből, Ha a 80-ast slave-be jumperolom, akkor is master-ként kezeli le, ráadásul hol van, hol meg nem billentyűzet, egér...szerintem alaplap hiba. Ahányszor megterhelem a HDD-t, annyiszor omlik össze. Most melegebb van a szobában, mint telepítéskor, már folyamatos a hibázás. A véletlen szerű hibasorozat miatt én feladom, kuka a lap.
Szerintetek? -
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72 #13020 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, segítségeteket.
Akkor nincs más hátra, mint alaplap csere.
Van ezen az oldalon itt valami lehetőség arra, hogy annak vagy azoknak akik segítettek egy probléma megoldásában, valamilyen módon pontot adni vagy valami hasonlót? Úgy, mint egy másik oldalon, az kap pontot aki a legjobb megoldást javasolta a bajba jutott kérdezőnek. Persze itt most hárman is segítettetek, így mindhármatoknak jár a pont
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72 #13018 üzenetére
PCI-E VGA-m van itthon ( MSI Radeon 4350 512MB ) azt meg AGP-s lapba nem tudom belerakni. Kezdem feladni a dolgot
Én is azt valószínűsítem most már, hogy az alaplap adta meg magát. Vagy lehet, hogy csak az AGP-s slot halt meg? Nagy butaságot kérdezek most szerintem. Azt nem lehet valahogy kicserélni? Vagy annak nincs is értelme? Egyszerűbb ( olcsóbb ) lenne egy másik ilyen 754-es alaplapot beszerezni?
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72 #13016 üzenetére
Megnéztem az eredeti VGA ( TNT2 32MB VGA ) mellett egy ATI Radeon 9200 128MB VGA és ASUS Geforce 7600 GS 256MB VGA-val is ( AGP ) és ugyanaz a helyzet. Nincs kép pedig a gép látszólag működik. És igen, az egyik leglényegesebb dolgot nem i s mondtam. A gép induláskor nem csippan sem akkor amikor mindent kipakoltam belőle. Rákötöttem egy csipogót ( korábban egy számtech. üzletből kaptam, vadonatúj ) és azzal sem ad semmilyen hangot, sem bekapcsoláskor sem akkor amikor normál esetben hangjelzést kellene adnia hibás alkatrész esetén. Tehát semmilyen hibakódot nem tudok így mondani, mert nem hallható hangjelzés
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72 #13013 üzenetére
Sajnos nem tudok komoly(abb) tápegységeket szerezni.
Lehúztam az adatkábelt a DVD ROM-ról csak a tápegység kábele maradt rajta és most nem akart ki-be nyílni-csukódni. És érdekes az is ( legalább is számomra ) hogy a fentebb említett se kép-se hang problémánál a gépházon a Power led folyamatos világítása mellett a HDD ledje is folyamatosan világított, mindegy milyen HDD volt a gépben. Most, hogy levettem a DVD ROM-ról az adatkábelt a gépházon lévő HDD ledje is normál ütemben villogott a BOOT-olás folyamatakor. Tehát a led jelezte, hogy a HDD dolgozik. Legalább is feltételezem, hogy bootolt de a kipróbált monitorokon nem jelent meg semmilyen kép. -
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72 #13008 üzenetére
Nem volt tuningolva a proci - legalább is amióta nálam van - állítólag korábban sem húzták.
Kipróbáltam több tápegységgel és a folyton ki-be csukódó- nyíló DVD ROM jelenség ugyanúgy megmaradt azóta is
Cseréltem 80 eres kábeleket is rajta, a jelenség továbbra sem szűnt meg
-
Trebron09
őstag
válasz
Calibra72 #12480 üzenetére
Igen tudom, csak a posta lenne 2k...
De más baja mi lehet? Ha nem adna képet bekapcsolni akkor is be kéne neki, ha inverter baja lenne, akkor max. a képet nem látnám.
Mellesleg itt faluhelyen tényleg nincs senki... egy ember volt (TV szerelő), de már az sem megbízható
Hát akkor majd valamikor meglesz csinálva, max. veszek hozzá cuccot és megcsinálom v.hogy. -
Trebron09
őstag
válasz
Calibra72 #12472 üzenetére
Itt a környéken nincs senki, azért is kérdeztem, úgy gondoltam, hogy csak a panelt elpostáznám v.kinek megcsinálná és visszaküldené.
Mert ha "csak" kondi baja van, akkor az könnyen javítható (ahogy halottam eddig), sajna én nem értek hozzá, pedig megcsinálnám.szerk.: Ebben a monitorban régebben a kijelző tört szét azt is én cseréltem ki, de mivel a benne lévő fénycső nem volt kompatibilis, ezért az egész panelt szét kellett kapjam és a másikat meg beletettem, eddig működött tökéletesen (kb. 2,5évet)
-
-
válasz
Calibra72 #12353 üzenetére
Ha bármelyikbe is be volt dugva a tápkábel, nem kapcsolt be. Próbáltam egyszerre, külön-külön, kábeleket felcserélve, adatkábellel, anélkül, de nem. A felső, tehát a CD meghajtó nem is reagál semmit, ha megnyomom rajta a gombot. Az alsó, tehát a DVD meghajtó pedig kinyílik és gombnyomásra reagál is, de vele sem működik. Egy sorra volt kötve, több aljzat nincs optikai meghajtó kábelnek.
OFF:
szeretnék belerakni +256 ramot. Lehet gond belőle, például hogy a többi 2*128, ez pedig 256?
Valamint itt van egy kép a jelenlegi proci hűtőről, ami úgy zúg, mint egy traktor:
[link]
Bármilyen hűtő, amit egy PC szaküzletben tudok venni megfelelő rá? AMD Duron processzorról van szó. -
válasz
Calibra72 #12350 üzenetére
Nah megvan a probléma. Ha a DVD vagy a CD olvasó be vannak kötve áram alá, nem akar a gép bekapcsolni. Mindegy, hogyan variálok a csatlakozókkal, nem akar egyszerűen. Tehát kikötöttem őket. Nem a legjobb megoldás, de legalább megy. Majd USB-t használunk helyette, meg amúgy is, elég ritkán volt használva.
Köszönöm a segítségeteket!
-
-
DaveHutt
őstag
válasz
Calibra72 #12235 üzenetére
Hmm, új nap, új dolgok. Rádugtam a hangszórót, visszaraktam régi vinyót, régi tápot, mindent alapállásba. Egy hosszú csipogással elindult, CMOS failure-t írt ki a gép. Azóta megy mint a karikacsapás.
Nagyon köszönöm a segítséget.
ui.: ez így user-errornak tűnik, ki tudja mi mindent csináltam tegnap idegesen.
-
törölt tag
válasz
Calibra72 #12146 üzenetére
Valamelyik nap a ventilátor csúszó csapágy zörgés miatti kenésére írtad olaj helyett a sárga kenőzsírt. Egy gémer (gíforc2 64 megás MX400) ventilátora zörgős, de nincs itthon ilyen zsírom, tettem rá szilikonzsírt, elhallgatott...egy ideje üzemel vele a VGA, de eddig nem zajosodik, nem csapja kifelé...szerinted működhet vele hosszú távon?
Mod: bármit rákenek bármire, utoljára cpu alá tettem grafitos zsírt hűtőpaszta hiány miatt
csƵ:Ahogy idősödik, úgy kezd rigolyásodni a lapod.De ez nem csak a tiednél van így...egyébként a lapod érzi a 2012-es világvéget is, most kezdett edzeni
-
kavarc
aktív tag
válasz
Calibra72 #12067 üzenetére
Szia!
A memória időzítések Auto-n vannak, de a helyes (gyári) értékeket ismeri fel az alaplap.
A cmos reset már megvolt, (még az elemet is kivettem) sajnos a helyzet nem változott.
Külön VGA-val sajnos nem tudom kipróbálni, mert nincs kártyám hozzá.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Gyanús az alaplap is; az Asus support forum oldalon van is egy ilyen topic, ahol ugyanezzt a hibajelenséget írják le. Persze ettől még nem biztos, hogy az a baja... -
Calibra72
aktív tag
válasz
Calibra72 #11976 üzenetére
Pontosan ilyen csapágyakra gondoltam, ezek bírják a magasabb fordulatszámot is.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Calibra72 #11946 üzenetére
Ez érdekes, hogy külön van a piezo-nak is két tű
Én úgy tudom, hogy mindegy, hogy a speaker tüskéire kis hangszórót kötünk (régebbi házak) vagy piezo-t.
Vagy be kell kötni a buzzert is meg a spakert is, és akkor leadnak egy szonettet?Én még nem láttam ilyen közös GND-s csatit...
Eszembe jutott ez
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest