-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
válasz
#10726912 #43372 üzenetére
"Pl egy kontakthiba. "
Még az is lehet. Bár a gép kb. 9 hónapja volt utoljára bolygatva, azóta nem mozdultak az alkatrészek.
Engem a megoldásnak az a része nyűgözött le, hogy amikor egyesével pakoltam be a két RAM-ot, akkor jó lett. Előtte egyszerre tettem be két másikat, majd vissza együtt a két eredetit és akkor jött a hibaüzenet. Egyesével pakolva meg nem.
Szóval, lehet, hogy kontakthiba, de azon sem lennék meglepődve, ha valami más áll a háttérben... -
zolisx4
őstag
válasz
#10726912 #43360 üzenetére
Végül is mindegy mert most játszottam 1 órát,teszteltem is,memteszt simán lefut gond nélkül aida 64 is teszteltem, lehet hogy olyan baja volt a memóriának hogy az AMD lapban simán megy,ez a lap meg érzékenyebb.hamarabb észre veszi a hibát,vagy nem tudom.
Nem sikerült a hibát elő idézni a memória csere után. Lehet beruházok egy jobb memóriára mert ez van benne ,TEAMGROUP-UD4-2400 lehet elbírna egy jobb minőségű gyorsabb memóriát.
A lényeg úgy néz ki hogy most jó.Köszi a segítséget
-
zolisx4
őstag
válasz
#10726912 #43357 üzenetére
Igazából ugy néz ki hogy a memória a ludas,mert az egyik memóriával nem akar néha el indulni,és ki is sípol hogy hibás a memória nem indul,le áramtalanítom akkor elindul
Ami jónak tűnik memória és csak azzal az egyel nem csinál hibát megy rendesen,gondoltam nagyon jó,viszem vissza a boltba a memóriát,gyerek beleteszi egy gépbe ott meg simán ment ,mondta hogy semmi baja nincs.
Mivel ez egy olcsó a leg egyszerűbb memória vettem bele egy újat,most azóta jó a gépem ,az egyik régi memóriával meg az újjal,...
Létezik ilyen ????? -
tombar
senior tag
válasz
#10726912 #42945 üzenetére
helló!
most rendeltem egy seasonicot, remélem beválik. tegnap csináltam egy normális cmos resetet. evlileg az nem elég, ha szimplán kiveszem az elemet. mivel nincs rajta semmilyen jumper, így az elemmel lehet fordított polaritással resetelni. gondolom, ha csak kiveszem a batteryt, akkor a 2 szál csak lóg a levegőben. mind1, cmos reset után elindult 2 rammal dual channelben, windows betöltött, csak a psu ciripelése miatt nem akartam stresszelni a dolgokat. kb 10 éves fsp saga + van benne, sztem max 20000 üzemórával :/. bár lehet h semmi baja, csak vmi rezgőkör alakult ki, nem értek hozzá h emberbiztosra is meg tudjam csinázni.
remélem az új psu-val már minden rendben lesz. btw erre a csodás lapra mondogatják h kifejezetten szeret kiesni a dual channel szinkronból. na most h ehhez mennyire járul hozzá a proci, nem tudom. mindenestre berakom az új psu-t aztán jelzek h mi van. bár lehet h füstjelekkel, ha megint nem indul -
ditrichd
tag
válasz
#10726912 #42863 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Meló után ránézek a driverekre.
Természetesen garis ez is mint a többi pénteken vásárolt cucc.
Superposition, kombustor mind hibátlanul fut egyedül a furmarknal van hiba.
Ugye ezen a kártyán biost kellett frissíteni hogy azon az óra jelen fusson mint ahol kell neki, kíváncsiságból lehet megnézem a gyengébb biossal is, bár az sem megoldás mert akkor meg nem hozza azt a szintet amiért vásároltam. -
-
h4l4csk4
csendes tag
válasz
#10726912 #42845 üzenetére
Neteztem. Még csak nem is játszottam.
Be quiet tápkalkulátora alapján bírnia kéne a 2-3 éves Chieftec tápomnak a gépet. Ötletem sincs mi lehet a gond ha nem a táp. Azóta egyébként nem jött elő többször és ment jópár órát a gép. De ettől függetlenül aggasztó,hogy egy teljesen új konfig nem megy hiba nélkül. -
gooool
őstag
válasz
#10726912 #42785 üzenetére
Keves eselyt latok, hogy mas lehessen, rossz rammal azert beroffen egy gep, proci hiba eseten is, csak sipakol rendesen...
Vegulis a memoria/CPU paros eladhato a cuccosbol, akkor meg.mar egy platformfrissites sem olyan nagy koltseg. Egyeduli dragito tenyezo a kotelezoen ITX lap. -
Ajven
csendes tag
válasz
#10726912 #42677 üzenetére
Sziasztok!
Minden rendben van, maradt a Win7, de tökéletesen működik, frissült, szoftverek telepítve. Viszont érdekesség számomra és egyben furcsaság, hogy olyan a gép, mintha egy ventilátort folyamatosan felpörgetne kb. 1 másodpercig majd leállítana. Ezt lehet állítani valahol esetleg? Nagyon köszi a segítséget. G.
-
Ajven
csendes tag
válasz
#10726912 #42601 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy új alaplapot (Gigabyte B365M DS3H) és emiatt új procit (Pentium G5400) illetve RAM-ot (8GB DDR4). Emellé, hogy kicsit jobb legyen vettem egy SSD-t is. Viszont ahogy most rakosgatom össze látom, hogy az ATX 12V csatlakozó ezen 2x4-es, nekem a táprból viszont 1x4 csatlakozó jön ki. Ez azt jelenti, hogy tápot is kell vennem? Köszi. G.
-
MrDerekas
addikt
válasz
#10726912 #42626 üzenetére
Nos lehet is meg nem is. Azt a biztonsági panelt le tudnád fotózni, ahol létre lehetne hozni a jelszót? (Nincs fejbe minden bios menüje nekem se
Még
) Látatlanban nem akarok olyasmit javasolni, ami nem célravezető vagy káros lehet. Meg abból talán látom, hogy az előző gazdi lezárta-e. Illetve egy képet arról is kérnék, amikor usb-ről bootolva elutasítja a telepítő médiát.
-
gu007
aktív tag
válasz
#10726912 #42616 üzenetére
ASRock AM1H-ITX alaplap, AMD am1 foglalatú Athlon APU, 2db Kingston HyperX Savage 4GB DDR3 1600MHz (amíg csak egy volt filmezésnél panaszkodott a kevés ramra, évek óta kettő van), egy Kingston SSDNOW 200 a rendszernek és egy 8 terrás vinyó a többinek. Több mint egy éve csak DLNA szerverként használtam és film és sorozat "kölcsönzésre". Tegnap még hibátlanul működött, reggel is ment du. meg semmi. Nem volt itthon senki áramszünet nem volt, azt viszont nem tudom, frissült-e és újraindult volna esetleg. Életre kelteni próbáltam áramtalanítás után de semmi, lehúztam róla az SSD-t és vinyót akkor sem történt semmi. Elemet is lehúztam, megmértem a feszültségét, próbáltam anélkül is indítani de semmi. Asszem ennyi történt. Bocsánat amiért hosszú lett!
-
P00By
nagyúr
válasz
#10726912 #41978 üzenetére
Lassan őrölnek a malmok... link
Röviden, meghalt a pendrive a külső dvd iró meg belealudt mindig a tesztbe. A win10 sajátjával teszteltem, bővitett verzióval (kb. 11 óra), a gyári ramra nem dobott hibát, a külön vásároltra igen! Viszont amikor kivettem, akkor minden tünet ugyan úgy megmaradt. Már megkaptuk a csere ramot, nyilvan bepattintás után is ugyan úgy lassú. További ötletek?
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
#10726912 #42219 üzenetére
Nem használt.
Fagyni nem fagy, kék halál nincs.
A következőt csináltam :
Ki cseréltem más memóriára nem segített.
Kicseréltem a cpu-t nem segített.
legújabb biost rá raktam nem segített.
át raktam másik M2 ssd foglalatba, ott is ugyan ezt csinálja.Most beraktam egy i5 8600k-t és ugyan úgy csinálja.
A vicc az volt, hogy redditen hasonló problémája volt a srácnak, ő neki bios frissítés és cpu kiszed, újra pasztázás megoldotta. ( Én is megcsináltam, még a másik procival i3 8100-el, és utána 3x inditásnál újra jó volt.)
Azóta megint ugyan azt csinálja, loading simulator win10 betöltése előtt.
Szinte másodpercre pontosan 5 perc.Úgy hogy kb minden komponens kizártam, marad a lap vagy az m2.
Holnap egy külső vinyóra rárakom a windowst, a többi háttértárat offolom, ha annál is ezt fogja csinálni akkor csak a lap lehet a szar.Menni fog gariba.
-
chopin42
őstag
válasz
#10726912 #42051 üzenetére
Pont az újratelepítést kerülném el, hiszen teljesen stabil volt a rendszer ma reggelig. Ha máshogy nem megy, bepróbálom, de egyelőre a vírusírtó+realbench egyszerre fut, és már egy órája nem volt ilyen. Rvia tunert leszedtem mindenesetre, legutoljára azt raktma fel az egy nap szünet előtt, de az afterburner sose ment, csak hwinfo meg argus monitor.
-
jokeph
nagyúr
válasz
#10726912 #42036 üzenetére
B.U.É.K. ! Mindenkinek.
+1.
Esetleg, még az is lehetséges, hogy a CPU olyan rev. amit az alaplapon lévő BIOS még nem támogat.
Bár attól még illene bekacsoláskor a ventilátoroknak menniük.(#42037) gabor9991:
Az egér és a billentyűzet "mezei" darab vagy extrás pl. RGB világítás, többletfunkciók megáldott példány ?
Bár látom, PS2-est is próbáltál, azokban nincs sallang.
Gondolom, az USB 2.0-ás portokba dugtad az USB-s bill+egeret.
Mióta csinálja ezt ?
Egyébként feláll a WIN rendesen ? -
k-adi
nagyúr
válasz
#10726912 #41982 üzenetére
sajna már nem garis egyik alkatrész sem,... de akkor elindulok ezen az útvonalon.. jobb ötletem nincs, vagy psu vagy alap lesz mert minden más alkatrész a tesztek alapján jónak tűnik és csak terhelés alatt jön elő a hiba, így gondolom nagyobb áramfelvétel vagy ilyesmi a gond..? alapjáraton semmi baja a gépnek amúgy
-
k-adi
nagyúr
válasz
#10726912 #41978 üzenetére
köszi a válaszokat.
én is a PSU-ra gyanakszom, mert kb. minden mást már kizártam... igen, féltem az alaplapot..
sajnos már min 10 kifagyás volt, merthát próbálkoztam megoldanisajnos jelenleg kölcsön tápot nem tudok beszerezni. így a tesztelés off
Anno mikor összeraktam a konfigot, akkor a 520W-ra azt mondták elég ehhez a konfighoz.. ezt a seasonic-ot is itt a forumon ajánlották, azért esett erre a választás még 4 éve... létezhet hogy a 4év alatt annyit játszottam volna, hogy a sok terheléstől elbaszodott a hardver?
viszont az kérdés nekem, hogy 2018 nyár végén mikor elkezdte, akkor utána miért nem folytatja? most volt egy 1,5éves szünet és megint elkezdi?
-
_stick_
őstag
válasz
#10726912 #41929 üzenetére
Hdd, ssd, vga kizárva, mert kihúzva is fagy. Semmin sem változtattam, nem tuningos konfig. Most már el sem jut a win betöltőig, mert resetel. Mivel biosban is fagy így a win is kiesett.
Én is tápegységre gyanakszom, viszont nincs csere, így hétfőn megy vissza a boltba, ahol vettem. -
goccer
aktív tag
válasz
#10726912 #41901 üzenetére
Köszi, próbálkoztam úgy is hogy minden mást lehúzok (jut eszembe az ODD-t nem húztam le), vagy visszakötöm az eredeti állapotot, de nem segített. Amit gyorsan meg tudok nézni ma este, hogy a memória pakkbol kiveszem az egyik modult. Új táp elvileg holnap jön meg, ha addig nem oldom meg akkor még abban lehet reménykedni. Próbálok egy clean win installt még az új ssd-re addig. Az egyébként normális, ha a CSM-et kikapcsolom akkor semmilyen meghajtót nem lát az alaplap?
-
Bunken
tag
válasz
#10726912 #41819 üzenetére
Azt hol tudom megnézni? Kerestem a gyártó oldalán de nem találtam és a Google se igazán adott választ sajnos.
MrDerekas igen csinálja úgy is. Első indításnál le is vert a víz, hogy valamit elcsesztem.
Aztán nem is tudom milyen megfontolásból de nyomtam egy Reset gombot és akkor már működött. Csak ezután jött a BIOS frissítés. Nagyon nem nyúltam bele a BIOS-ba, a Boot-olást állítottam és a RAM-ok Mhz-ét eddig, semmi mást.
jokeph ott is ugyan ez a jelenség.
-
Andralin
aktív tag
válasz
#10726912 #32674 üzenetére
Nos leműtöttem róla nagynehezen a Silentator 775-ös hűtőt és kiszedtem a procit is.
Így egy kicsit más a helyzet, de nem sokkal jobb: bekapcsolás után kb. 4 másodpercig marad most bekapcsolva, a ventilátorok pörögnek és a kijelző 8.7.-et mutat:
Check CPU core voltage -Power on -> Stop at 8.7.
12V 4 pin plug disconnected or power supply damage
Check 4 pin power plug or replace power supplyA táp tutira jó, mert most is a csere táp van benne.
Alaplap CPU nélkül, üres CPU foglalattal generálhat ilyen hibát?
Vagy sanszos, hogy az alaplapon a CPU tápáramkörben szállt el valami? -
ultradave
csendes tag
-
spiritex
veterán
válasz
#10726912 #31292 üzenetére
Köszi a választ! Egyelőre kicseréltem a feltűnően vékony 230-as tápkábelt és azóta minden ok, de ha előjönne újra a hiba, akkor kipróbálom másik memóriával és táppal, mert szereztem mindkettőt, vagyis először lehúzom a vinyót és megnézem nélküle mi van, utána jön a többi.
-
net1973
csendes tag
válasz
#10726912 #30599 üzenetére
Szinte mindent végignéztem (tápot alapból cserélni akartam). VGA-ból 2-vel ki lett próbálva, memóriák 1-esével és egyszerre is tesztelve, elem is cserélve, két hdd-vel is ki lett próbálva, de sehogy se ment rendesen. Most hétvégén kerül egy másik 775-ös alaplap a közelembe, megpróbálok belepakolni mindent és ott is tesztelni.
UI.: Eddig csak IDE vinyókkal teszteltem, de jön a Sata is a hétvégén. -
-
IstvánLászló
őstag
válasz
#10726912 #30394 üzenetére
Köszönöm hogy segíteni akarsz.
Az új vga nem működik? Másik gépben is tápegység Chieftec 550W-os és ki lett próbálva képet nem ad.
Az alaplapom GA-MA69VM-S2 és ki lett próbálva képet nem ad a vga.
A tápegység Chieftec 500W CTG-500-80P, a másik gépben is ki-lett próbálva.
Az eredmény ugyanaz, BIOS frissítésre nem gondoltam még mert a Nvidia 8800-GT simán pörcre működöt.
Az alaplapomon BIOS frissítéseket végig próbáltam mindet, de a vga nem akar működni.
A hiba jelenséget misztikus hibának neveztem el.
Aszt hiszem minden lehetőséget végig zongoráztam és ezért most küldöm a válaszomat is.(#30395) Komyka kolléga, én nem használnám az alvó-modot, mert több hiba okozója is lehet.
A gépet szerintem csak kínozza fölöslegesen hardveresen.Üdv, István
-
atomanti19
aktív tag
válasz
#10726912 #30382 üzenetére
No name 400W táp volt benne a 8pines cpu csatiba pedig csak 4 pin volt csatlakoztatva. A tápnak konkrétan égett szaga van és a 4pin es csatlakozo is be van rajta barnulva, meg van égve gyakorlatilag. A táp sokszor random leállt. Superfower 350W ra lett lecserélve, vadi új.
Minden modul működik, post process Memory OK! -ot ír ki. CPU ról nincs lenyomódva paszta venti pörög, nem melegszik alaplap csippan indulásnál. VGA kivéve, disk boot failure-t ír ki. -
NXSigma
csendes tag
válasz
#10726912 #30346 üzenetére
Köszi szépen Tiger, ez volt a probléma!!!
1 napig nem volt áram alá helyezve a gépem, és elállítódott a rendszeridő. Lemerülhetett az alaplapon lévő elem vagy mi lehet a probléma? És mi az összefüggés a weblapok tanúsítványa illetve a pontos idő között?
Most már kíváncsivá tettél
-
paulo92
tag
válasz
#10726912 #30346 üzenetére
Szia!
Kiszedtem belőle az összeset (4 db van benne). Egyenként tesztelgettem, de ugyan az minden esetben :S
Szer--- Köszi!! mégiscsak műkdöik, az új lapban nem teszteltem a ramokat, és itt megy. Az előzőben mindenféle kombinációval próbálgattam. Úgy néz ki egyenlőre működik. Érdekes, hogy a másik lapon ugyan ezt a problémát produkálta és ott tényleg kipróbáltam minden ram variációt -
mouzrr
őstag
válasz
#10726912 #30241 üzenetére
Hosszú idő lenne kideríteni, főleg mivel laptop és kicsi lenne az esély rá hogy másnak ugyan ilyen laptoppal ugyan ez a gondja és megtaláljuk egymást. Annyira nem volt fontos a rendszer, visszaléptem a 8.1-re, ezzel -kopp kopp- semmi bajom nincs.
Köszönöm a segítségeteket -
RVR400
veterán
válasz
#10726912 #29937 üzenetére
Nem kell cserélni az SSD-t, a Sentinel tud hülyeséget írni az SSD állapotára, esetleg a legújabb verzióval kellene ránézni. A W10 meg alapvetően érdekesen működik, nekem néha csinál olyat, hogy az USB-s eszközök elfelejtenek működni. Elsőre azt hittem, hogy a gép fagyott le, mivel ugye a kurzor nem megy, a billentyűn hiába Ctrl+Alt+Del-ezek, de a kikapcsológombra szépen szabályosan leáll a Win és a gép. Azon imádkozok, hogy ezt ne olyankor csinálja meg, amikor épp egy telót flashelek, mert akkor lehet baj. Szóval szép a W10, de egyelőre lehetnek gyermekbetegségei.
(#29936) hacker2000: Másik táppal próbáltad már? Amikor megy, monitorozd a hőmérsékleteket, hátha melegedés miatt van, de nekem gyanúsabb a tápegység. Egyszerű melegedésnél gyakorlatilag pár perc alatt visszahűl úgy, hogy be tudd még indítani a rendszert.
-
-
J3LLyF!sH
tag
-
WeeFeeri
csendes tag
válasz
#10726912 #29827 üzenetére
A ramokkal az a gond hogy minél tovább van a gép bekapcsolva annál kevesebb marad. Valahogy "elszökik". Azóta újraraktam a windowst, és láttam hogy aki anno beszerelte az ssd-t a gépbe nem rakta át a tárhelykezelési módod IDE ről AHCI-ra. Azt most megtettem, eddig minden jól megy.
-
Zsolt112
tag
válasz
#10726912 #29781 üzenetére
Firefox-ot használok.
Mivel én nem bízok az automatikus (rá)frissítésekben általában, ezért ha böngészőt frissítek akkor teljesen legyalulom, a cache-t és a profilt is törlöm és csak a places.sqlite és logons.json+key3.db kerül vissza az új profilba. De mint írtam, ez böngészőn kívül is fennt áll, amikor előjön. Kicsit nehéz tesztelni, van hogy napokig nem találkozom a jelenséggel.
Egy aero peek nálad is helyre rakja egyből?
Registry-t időnként pucolok ccleaner-el, bár csak óvatosan, megnézem mit akar törölni. -
jackjuggler
újonc
válasz
#10726912 #29761 üzenetére
Üdv, köszönöm a segítséget! De!
Addig-addig bíbelődtem vele míg :
1 - Én "agyoniskolázott" a procinak véltem a hőfokemelkedést, míg nem-nem is oda volt bekötve.... -.-"
2 - A PCI-e foglalatban találtam egy az-az egy darab félre állófém kis szrt, azt vissza hajlítottam a helyére és egyszer elindult. ( Nah akkor erre lesz a bibi, gondoltam én.)
3 - A Háznak van egy kábelen futó 2x4pin-es csatlakozója, én arra kötöttem rá a 6pines csatlakozót és a ventilátort kezdésnek...Lehet sok volt neki. Most vissza cseréltem(tegnap este), hogy egy darab 4 pines megy közvetlen a 6pines csatlakozóhoz ÉS a másik csatlakozik a gépházéhoz, majd a 6pineshez.
Eddig megy.
Az a probléma, hogy újítani kéne, de egy kis pénz is kellene ebből a kövületből csinálni, ami korlátozódik a vga-ra és a ram-ra, amik érnek is valamit.
-
Vakegérke
félisten
-
gabber01
addikt
válasz
#10726912 #29539 üzenetére
Ezt egy laptopnál (Asus N55SF) sajnos elég nehéz kivitelezni... Hangkártyát még csak csak, külső X-Fi Surround 5.1 Pro van jelenleg, de alaplapi Realtekkel is csinálja. Az érdekes inkább hogy az egyetlen ami hosszú ideje változott, az a lakóhely és vele együtt az internet sebessége és szolgáltatója (T 10Mb vs UPC 50Mb).
-
icp1970
senior tag
válasz
#10726912 #29539 üzenetére
Tápot is le ellenőriztem hibátlan csere táppal.Légyszi segítsetek mi lehet az oka a kék halálnak.Normál használatkor be fagyás.Egy progi terhelésénél pedig kék halál.proci csak 60 fok,terhelésnél.2 ram modul van,egyenként is ki próbáltam őket,váltott slotokban is.nem szünik meg a hiba.bios reset megvolt vinyó hibátlan.kék halálkor ezt irja.
Mit jelent ez,sajnos nem tudok angolul.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged