Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Walter_White
üzenetére
-
leviatan
csendes tag
Sziasztok!
Konfig:AMD Ryzen 5 1600,ASUS PRIME B350-PLUS,2xCORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz,EVGA G3 550W,GAINWARD 3736-BLISS GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 Phoenix "GS", samsung ssd 250. Szépen összedugva, bekapcsolás után ventik felpörögnek, a VGA pirosból zöldre vált, majd leáll a ventije, a cpu venti tovább pörög. Csippanás nincs, kép/BIOS nincs. Amiket próbáltam. VGA ki (alaplai vga-ra kötve a monitor (bármelyikre a kettő közül)), memóriák ki, alaplapi elem ki. Semmi, se csippantás se kép. Alaplap hibás lenne alapból? Mit próbáljak még ki? Segítségeteket előre is köszönöm! -
Walter_White
senior tag
válasz
üzenetére
Szedd szét teljesen, tedd ki az asztalra, billenytuzet, egér sd legyen bekötve, se HDD, 1ram, majd kösd rá a tápot (de ha elfogadsz egy tanácsot azt a tápot vidd vissza, és pl FSP-Corsa-XFX-böl válassz) - illetve lehet jo lenne kölcsön is kérni egy tápot.
Illetve: a 8 Pines EPS-t rádugtad? (Ne teveszd ossze a 8 pines PCI-e csatival)
-
törölt tag
Sziasztok. Ma vettem teljesen új alkatrészeket, összeraktam a gépet, pörögnek a ventik, de nincs kép semmilyen porton.
Msi B350M Arctic
Ryzen 3 1200
1db Crucial Ballistix 4gb 2666Mhz
Spire Powercube 715 420W ház
Sapphire Radeon RX560
Wd40ezrx hddMinden jól van összedugva, a procit úgy tettem be ahogy kell! Memóriát végigpróbáltam az összes slotban. Vga is jól van bedugva! Mi lehet a gond?
Külön minden alkatrész jó! Haverhoz átvittem és az én hdmi kábelemmel megy a vga az ő gépében! Memtest is volt nála, az is jó!
-
szell09
csendes tag
szell09
(újonc) Üdv!
Nemrég vettem egy FX-6300-as procit, és egy ASUS R9 270x VGA-t. ASRock N68C-GS-FX alaplapom van 8GB RAM. POWER 420-as táp. Játék közben egyszerűen kikapcsol a gép. Először a proci hűtésre gyanakodtam, az folyamatosan felkúszott 65° fölé és a BIOS az max pont ennyit enged. Vettem egy ID COOLING SE903 hűtőt TDP 130W, a proci hűtés már jó, de még mindig kikapcsol.
Valaki? Valami tipp? -
BRIKLY
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Bocs a dupláért. Úgy néz ki,hogy megvan!
Nem írtam,mert nem tartottam fontosnak,másik billentyűzetet,és egeret is kapott,amit másik USB-be dugtam,ami közelebb van. Most vissza dugtam abba,amiben addig volt,amíg jól működött,és láss csodát,erről a gépről írom ezt a hsz-t.1,vagy 2 USB csatlakozó csinálta volna az egész galibát?

-
BRIKLY
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Most így jópár nap elteltével eszembe jutott, hogy kompresszorral is kitakarítok mindent a lapon. Összeraktam, elsőre indul. Vinyó ra, windows telepít, minden jó. Feldobtam néhány programot, futtattam pár 3DMarkot,minden ok, feltettem 2 játékot, játszottam kicsit, jó. Átkötöttem a másik monitorra, erősítő, mikrofon rá, 2 perc múlva lefagyott. Azóta be se tölt a win, mert hamarabb lefagy.
Mi a fene lehet ezzel? 
-
MrDerekas
addikt
válasz
satosan112
üzenetére
Nem tudom igazam van-e, lesz-e
De tény, hogy vram hibás kariknál a driver betöltődése után szokott meghasalni a rendszer fekete képernyővel. Ehhez jöhet még bios alatti csíkozás is, csak az nem szükségszerű kísérőjelenség. Teszteld le mindenképp mielőtt kukáznád. (Bányászkorszak miatt meg idiótán elszálltak az árak. Nem bánnám én sem ha becsődölne a bányásztőzsde.) -
satosan112
csendes tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Igazad van, most telepítettem a gyártó oldaláról a VGA friss drivert (eddig csak az volt fent, amit az alaplap cdje telepített). Azóta nem indul el a Windows 7 sem. Megpróbálok egy régebbi drivert feltenni. Vicces, ha pont a Videókártya ment tönkre, csak azt nem vettem még az új gépbe... Meg akartam volna várni a custom Vega-kat, vagy, hogy olcsóbb legyen az rx 580.
-
MrDerekas
addikt
válasz
satosan112
üzenetére
Egy másik gépben ki kellene próbálni a vga-t. Nekem gyanús, hogy a vga driver betöltése után hal meg a géped.
-
satosan112
csendes tag
válasz
satosan112
üzenetére
Windows 7et feltelepítettem, ezzel működik a gép. Csak a Windows 10nél van probléma. Csak jobb lenne pedig azt használni

Eddig működött, nem értem mi romolhatott el, hirtelen nem támogatják a Win 10-et az új hardverek. -
satosan112
csendes tag
-
ULPIUS
őstag
válasz
satosan112
üzenetére
Bios reset? Nem tuningoltál vagy ilyesmi? Nincs vízhűtésed? Nekem pl. az alaplapi pump_fan aljaztra dugott kompakt vízhűtés miatt csinált hasonlót a gépem, ugyanis nem vezérelte rendesen a pumpát.
-
Papooo
senior tag
válasz
satosan112
üzenetére
Dobj fel egy szűz Win7-et, majd kezd el egyenként telepíteni a drivereket és tesztelni.
Amelyik driver után elkezd haldoklani a windows, az a hardver lehet a ludas.Laptoppal jártam így, és ezzel a módszerrel jöttem rá, hogy nem az alaplap a hibás, hanem a wifi kártya
-
ULPIUS
őstag
válasz
chewycl
üzenetére
Szerintem működni fog a régivel, ha azt csak kivetted úgy ahogy van. Nem rég a családban a pár éves telekomos Lenovo laptop alaplaphibas lett, vettem vaterán egy tök más konfigos használt Toshibát, áttetem az eredti win 8-al rendelkező hdd-t a lenovoból, és rögtön simán elindult vele a toshiba, azóta is használjuk, így ráadásul semmit nem kellett menteni, másolgatni

Egy próbát tuti megér, valszeg nem tetszik neki az ssd, vagy tényleg hibás, akkor gari. -
chewycl
tag
Sziasztok!
Vettem egy új ssd-t a notebook hdd helyére. Azt kiszedtem, ssd be és friss win 7 64 bites-t elkezdtem installálni. Harmadjára sikerült feltenni, mivel installer közben mindig egyszercsak leállt a gép. Most fentvan a windows, de egy 10perc után kikapcsol a gép.
Van erre valami ötletetek? Ha netán az ssd rossz és visszateszem a régi hdd-t a win8-cal, akkor ugyan úgy fog működni? Köszi szépen előre is a segítséget!!

-
satosan112
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nincs már ötletem.
Windows 10-es gépem kb 3szor lefagyott, nem indul el azóta. (Bár a lefagyás volt az egész előzménye, lassan kételkedem benne, hogy köze van a hibához)
Elinduláskor mielőtt elkezdené a Windows-t betölteni fekete lesz a képernyő, a gép alaphelyzetbe áll és nem csinál semmit.
Többször újratelepítettem. Próbáltam más adattárolóra telepíteni. Próbáltam a RAM-okat cserélgetni. Videokártyát kivettem és visszaraktam.
Újra telepítés után néha 1-2 percig műküdik, aztán előjön a fekete képernyő és nem indul el többé.Hardverek: Ryzen 5 1600, 2x 8gb Corsair Vengeance, EVGA 650 GS, Asus prime B350 plus, Sapphire radeon hd 7870 2GB, Samsung 250gb ssd (régi seagate 180gb-os merevlemezt próbáltam alternatív telepítésre.) 2 monitor van, amiknek egyiknek sincs semmi baja.
Szerk: Jelenleg kb 10 perce működik, hálózat nélkül telepítettem, és hálózat csatlakoztatása előtt services.msc-ben windows update-t letiltottam. Ne frissítsek soha többé Windows-t és jó lesz?
Szerk 2.: korai öröm volt, ugyan az lett.
-
ULPIUS
őstag
válasz
inci67
üzenetére
Minden bios-ban mashol/mashogy kell ramot allitani (alaplaptol fugg), a lehetosegek is teljesen valtozoak, igy latatlanban en meg nem mondom, sose volt giga lapom raadasul.
Sztem amugy ne nagyon foglalkozz vele, nem lesz eszreveheto gyorsulas vagy ilyesmi, ha most jo a gep akkor hasznald egeszseggel, mivel kiderult, h elvileg nem tamogat a lapod 2666mhz-et, nem erdemes "tuninggal" veszodni. -
MrDerekas
addikt
válasz
inci67
üzenetére
1-be mondták Igen, itt, kicsit feljebb

Ezek csak pontszámok és a százalék azt mutatja, hogy hol helyezkedsz el egy 100%oshoz (a legjobbhoz, full tuninggal persze) A piros írás kb annyi, hogy van még potenciál a ramodban és húzhatod. A ram-ot pedig ugye a biosban tudod állítani, hangolni. Gyártó honlapjáról letöltöd a User Manual-t és megkeresed benne a RAM részt
-
inci67
tag
válasz
ULPIUS
üzenetére
Helló, na a gépem indul, több fórumba írtam, így 1-be mondták, hogy a procit igazítsam meg, mert lehet a ram kezelés nem érintkezik rendesen vagy mi..........most minden jó, 2 rammal is indul.
A kérdésem e szerint a ram teljesítménye 81.5%.......
http://ram.userbenchmark.com/HyperX-Fury-DDR4-2666-C15-2x4GB/Rating/3556
Amit én teszteltem kompletten, 71.5%.......
http://www.userbenchmark.com/UserRun/5201585
és itt ami a ram alatt van írva pirossal az mi? Performing below ...................
Angol nem megy, és te eléggé képbe vagy tudnál segíteni??????????
A másik, hogy 2666-on CL15----2400-on CL15-----és amin nekem megy és tud a lap 2133-on a CL 14 kéne lenni a gyártó szerint. CPU-Z szerint nekem 2133-on CL15, ezt hol tudom a CL 14 re állítani? KÖSZI, KÖSZI.

-
herrkoser
tag
Sziasztok!
Érdekes dolgot kezdett produkálni az adatlapomon található konfig tegnap óta. Bekapcs gomb benyomása után felpörögnek a ventik, monitor kap signalt, majd a gép lekapcsol és egy fél másodperccel később újra bekapcsol automatikusan és szépen rendesen bebootol, minden megy hibátlanul, terhelés alatt sem tapasztalok semmi furcsát.
Először a RAM-ra gyanakodtam, mert én is megjártam a magam küzdelmét a Ryzennel és a memória frekvencia+időzítés mizériával, de ez nem a klasszikus boot loop, ráadásul bootolás után is szépen mennek 2933mhz-en a stickjeim. Kb 1.5 hete a gépben cseréltem a GTX 1060-am egy 1080-ra, de nem tudom, hogy 1.5 hét használat után bekapcsoláskor a VGA okozhat-e ilyesmit. Illetve a gép 1 hete kapott egy Samsung 850 EVO SSD-t is pluszba. A tápegységem egy 3 éves FSP Raider 550, tehát még a mostani raidernél gyengébb sorozatból van, de ezen kívül tényleg nincs más tippem.
Mi okozhatja ezt a jelenséget?
-
ULPIUS
őstag
válasz
inci67
üzenetére
Sajnos szamit, bizonyos lapok nem esznek meg akarmit

Valszeg az elozo lapod kihajtotta xmp-vel a magasabb mhz-es ramodat.
Igen, inkabb vegyel 1x8gigat es 2133mhz-est, mert a 2400hoz mar 7es proci kell.
Nekem is volt olyan msi lapom ami nem tudott kezelni 2x8gb-t, igy amikor fejleszteni akartam 1x16 gb ramot kellett vennem, mert 2x8-al az pl el se indult. -
inci67
tag
és eleve 1X8 gigára menjek rá? KÖSZI.
-
inci67
tag
válasz
ULPIUS
üzenetére
Vagyis ha jól értem akkor az a baja, hogy 2666MHz-és a ram, ha 2133, vagy 2400 est veszek, nem lesz gond, bár melyik gyártótól? Ezt néztem de nem hittem, hogy ez gond, a DDR 3 ramom is nagyobb volt mint amit a lap kezelt, azt hittem annyin megy amennyit a lap tud. ? Megoldás számomra???????
-
ULPIUS
őstag
válasz
inci67
üzenetére
A lapod nem támogat 2666mhz-es ramokat, de ahogy nézem a 2x4gb felosztást se igazán, el kell mindig olvasni a *-al jelölt dolgokat a gyártó hivatalos honlapján mielőtt gépet raksz össze!
2400 mhz-et is csak xmp profillal tud és 7. generációs proci társaságában, a tied látom 6. generációs.
Szerencséd, hogy néha elindul így is, de valszeg nem stabil, ezért szarakodik veled."4 x DDR4 DIMM sockets supporting up to 64 GB of system memory
* Due to a Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than the size of the physical memory installed.
Dual channel memory architecture
Support for DDR4 2400/2133 MHz memory modules
Support for ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memory modules (operate in non-ECC mode)
Support for non-ECC Un-buffered DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memory modules
Support for Extreme Memory Profile (XMP) memory modules
* To support 2400 MHz or XMP memory, you must install a 7th generation processor."
A honlap, google, 10 másodperc volt megtalálni: [link] -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Igen, teljesen lekapcsolok mindent olyankor (a hosszabbító kapcsolós)...
De a tápegységet kicseréltem másikra, volt itthon másik, egy régebbi típus, ami nem hiba miatt lett cserélve, ez utoljára hibátlanul működött egy másik gépben.Akkor szétszedem a gépet, és újra összerakom, hátha...
-
MrDerekas
addikt
válasz
Norbi.Sz
üzenetére
A tápot is lekapcsolod, mikor nem indul a leállítás után normálisan? Lehet elöregedett vagy sérült/selejtes kondi a háttérben, ami feszültségmentesítés után nehezen töltődik vissza. Vagy olyan érintkezési hiba, ami egy minimális hőemelkedésre és/vagy mozdulatra megszűnik. Esetlek ssd/hdd csatlakozójának a kotyogása, adat és tép kábelének a hibája is okozhatja. Eredményt hozhat a processzor ki és visszahelyezése, ellenőrízve a lábak épségét és a felület esetleges szennyeződését.
(#36048) inci67 Fentebb a processzor igazítás, ellenőrzés neked is gyógyír lehet. Amennyiben a memvezérlő érintkezési hibája bújik meg a háttérben.
-
inci67
tag
A gondom most vettem új lapot, procit ramot, I3 6100, Gigabyte GA B250M Gaming3, Kingston Hyperx Fury DDR4 2X4 2666MHz, A probléma, este kikapcsolom a gépet, másnap nem indul, mostanra már rá jöttem ha ki veszek 1 ramot mindegy melyiket el indul, nincs is gond, ki kapcsolom vissza a másik ram ugyan óda, ok minden. Bios frissítve lett de ugyan az. Ha el indult 20 szór indítom újra megy, látja a ramokat meg minden, teszt rá küldve jó a ram. Mindegy, hogy hol melyik szlotba van a ram, másnap nem indul, megint 1 ik ki és indul is. Mi lehet a baj.
Változás, tegnap csak ram volt a gépembe, ma indult gond nélkül, akkor a dual chenelle lehet baj mit csináljak???
1 ram volt és indult. Meg ez is, hogy másnap nem indul, ha már 1 szer elindul megy gond nélkül ha ki be kapcsolom akkor is.
Win 10, tápom Corsair 650 es, jelenleg nincs vid karim eladtam.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus M5A97 rev 2.0 típusú alaplapom, benne egy Phenom II X4 955 proci, 8GB RAM (2x4GB), 500W Chieftech táppal, és egy Sapphire Radeon HD4870 1GB RAM VaporX videokártyával...
A jelenség a következő:
Bekapcsolás után windows betöltő képernyőnél megáll, elmegy a kép, azt írja ki a monitor, hogy nincs jel (DVI csatin van a monitor), és megáll...
Resetet követően újraindul, és normálisan betölt a Win10 64bit...Ezt szinte mindig így csinálja bekapcsolás után. Ha resetelem, vagy csak újraindítom a gépet (tehát nem kapcsolom ki), akkor mindig normálisan elindul...
- tisztítva/portalanítva már lett, hogy a RAM-ok jól érintkeznek-e a foglalatban...
- tápegység cserélve lett, helyzet változatlanMerre induljak tovább? RAM tesztet megcsinálom (bár sosem csinál RAM hibát, mikor elindul, akár 2-3 napot is elmegy egyhuzamban mindenféle hiba nélkül)... Proci? Alaplap? Videokártya? Csak ezeket nem szívesen cserélgetném, ha nem biztos, hogy az a baja, mert nem 1-2 ezer forintos dolgokról van szó...
Számtech üzletben sem tudtak segíteni, csak a cserét javasolták, de ugye az elég zsebbenyúlós, és lehet, ki sem derül, mi okozza a hibát...
-
MrDerekas
addikt
válasz
Erwinke
üzenetére
Lemezkarbantartó például? Mappa tulajdonságoknál a Rejtett mappák mutatása opciót kell bepipálni és látni fogod azokat a mappákat, amik még ott vannak a user mappában. De Sajátgép - jobb klikk a rendszermeghajtóra - tulajdonságok - Lemezkarbantartó - itt még nyomhatsz a Rendszerfájlok törlése gombra - Itt bepipálsz minden négyzetet és leokézod. Elég sok helyet felszabadíthatsz vele. De van ezen kívül is jó pár megoldás az optimalizálásra.
-
Erwinke
aktív tag
Hello.
Win10 van a gépemen 850 es samsung EVO SSD-n. Windowson kivül és egyéb apróságok(nod32, MOP, VGA driver, és egyéb driverek) kivül más nincs rajta és azt irja teli van. Átnéztem az egészet és a felhasználó mappámat 160GB ra irja. Belementem ott meg össze vissza ha mindet kijelölöm 10GB.
Ilyenkor mivel érdemes átnézni a gépet? Illetve még menthető vagy delete? Vagy lehet win probléma is?
Köszönöm! -
Walter_White
senior tag
válasz
petigyerek00
üzenetére
Kiváncsi vagyok nagyon, majd ird meg nekünk végül mi volt a gond.

-
petigyerek00
csendes tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Régivel is ezt műveli,kártyával és anélkül is. Valami triviális dolgot nézhettem el,vagy nagy a baj. Majd ma kiderül

-
Walter_White
senior tag
válasz
petigyerek00
üzenetére
Megvan még a régi táp? ha igen rá tudod kötni gyorsba? VGA- nélkül, abban az i5-ben kell lennie IGP.nek - ugy tudom. ha van akkor rádugod a monitor kábelét a lapra (DVI\HDMI-re) és 1 rammal.
-
MrDerekas
addikt
válasz
petigyerek00
üzenetére
Én kifogytam. Bízzad szakira

-
petigyerek00
csendes tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
CPUhoz nem nyúltam,most szétszedtem darabjaira az egész gépet,ugyanazt csinálja összerakás után is. Kartonon próbáltam indítani. Szervízbe rákérdezek hátha tudnak még ötletet adni mi lehet a gond. Mivel tegnap este tökéletesen működött minden,és a mai "szerelésem" után jött elő a probléma,ott követhettem el valamit. Mindenesetre köszönöm a válaszokat,ha van még tipp akkor jöhet

-
MrDerekas
addikt
válasz
petigyerek00
üzenetére
Látszólag rendben van. Húzd le a billentyűt és az egeret, hátha valamelyik rakoncátlankodik. Alaplap ki-be szerelésnél ha a cpu-t is kivetted, érdemes lenne arra is ránézni. Viszont ha a cput kiszeded, akkor kapj ki mindent és rakd össze asztalon, hátha valami hozzáér a házból a deszkához. Ez most ilyen sport, kísérletezni kell.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Cirkaloo
üzenetére
Van különbség, másképp van lesarkazva.
-
Cirkaloo
tag
válasz
petigyerek00
üzenetére
Cseréld meg a 4pin cpu-t a másik 4pinre.
Nekem egyszer ez volt a hiba...ill a megoldás.
Bár nem tudom mi a különbség köztük.... -
MrDerekas
addikt
válasz
petigyerek00
üzenetére
A 24 és 4 vagy 8 pines cpu csati is rá van kötve az alaplapra? Vga tápcsatija rendben?
-
petigyerek00
csendes tag
Üdv!
GPU cserére adtam a fejem,előző héten a tápegységet cseréltem,a mai napon meg magát a videókártyát.
Be is szereltem,ám amikor elindítanám a masinát az megy is kb. 1 másodpercig (CPU és GPU ventillátorok elindulnak,alaplap világít,GPU is),majd ki is kapcsol,aztán tovább próbálkozik az indítással,de mindig leáll. Hangot nem ad ki,a RAMot mind a 4 slotban próbáltam (RAM nélküli indítás is megvolt),az új és régi GPU-val is próbáltam indítani,sikertelenül. Mi lehet a hiba? Tápegységnek nem hiszem hogy baja lenne,pár napos és tegnap este használtam minden probléma nélkül. Amikor kiszedtem a gépházból az alaplapot az sérülhetett meg?
ASUS B85M-G
Intel i5 4590
Nvidia GTX 750 (régi)
Nvidia GTX 1070 (új)
8 Gb DDR3 Kingston RAM
Cooler Master ThermalMaster 500W (ez a régi tápegység)
Corsair RM650x (új)
1 TB HDD és DVD meghajtó van még a számítógépben,ha bármit is befolyásolna.
Ha bárkinek bármi ötlete van,kérem ne tartsa magában
Köszönöm előre is. -
ULPIUS
őstag
Hello! Pls help, koszi!
Sok ido utan tegnap este tudtam egyhuzamban kicsit tobb idot jatszani (tom clancys division) , azonban kb. 2 ora jatek utan tobbszor is osszeomlott maga a jatek.
Hwinfot hasznalok csak, semmi mas overlay monitorozot, igy csak osszeomlas utan neztem at az adatokat, hofokok rendben voltak, cpu kihasznaltsag atlag 40%, cpu max 65℃, gpu max 69℃.
Viszont ketszer ilyen errort regisztralt a hwinfo: "CPU Cache L0 error"
Ez mit jelent? Mitol lehet?
A proci jelenleg "amd cool'n'quiet" modban uzemel, azaz 2200-4000mhz kozott dolgozik kihasznaltsagtol fuggoen.
Cpu: ryzen 5 1600x
Gpu: asus turbo gtx1060 6gb
Lap: msi B350 tomahawk arctic
Ram: hyperx fury 2666mhz 16gb
Tap: fsp raider 550w -
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy amikor bekapcsolom a gépet felpörög majd újra indul szinte egyből es csak ezután áll fel a rendszer. De innentől kezdve megy. Van valakinek bármi ötlete hogy mi lehet a probléma? 4670k van a gépben, 8gb ram, gtx960 4gb, 500gb sara 3 WD, 530W Thetmaltake táp, ha ez számít.
-
L4D1K
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Minden csatlakoztatva. Próbaképp bedugtam a VGA-t, bár úgy gondolom a BIOS-nak e nélkül is be kéne töltődnie. Szerintem holnap visszacserélem a másik procit.
-
Feketelaszlo
senior tag
-
L4D1K
őstag
Ahoj.
Adott egy giga h81n lap. Lecseréltem benne a g3220 as pocit egy 4690-re, illetve kapott plusz 4 giga ramot.
A két ram eltérő de elvileg ua, hyperx 4GB CL9, 1333MHz (Black és Blue)
Sajnos se kép se hang, BIOS se tölt be..
Mindent lehúztam, 1 ram-ot bent hagytam de így se tölt be. BIOS nem lett frissítve, a verzió támogatja a procit.
Amire gondolok most:
Új proc ki, régi be és meglátjuk működik e. Ha igen akkor lap mem táp etc jó és akkor az új procc a ludas.
Más javaslat?
-
MrDerekas
addikt
-
törölt tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Hú de jó, hogy ez leírtad!
Ez megoldotta.... nem tudom mi baja lehetett 

-
Alg
veterán
Sziasztok,
Random azonnali shutdown-t mi okozhatja?
Terhelés alatt 1-2 óra elteltével elkezdett lekapcsolgatni a gépem, de úgy mintha egyszerűen kihúznám a konnektorból, előtte semmi előjel, semmi lassulás, sípolás, hibaüzenet, kékhalál semmi.
A fentiek miatt tápegységre gyanakszom (egy lassan 7 éves Chieftec CTG-450 hajt egy i5+2*HDD+SSD+270X konfigot). Ezt fogom első körben cserélni, de ha ez nem jön be, mi lehet még vajon?
-
-
törölt tag
Este hasznaltam meg a laptopom, reggelre pedig mar nem reagal a bekapcsolas gombra

LED alapja kap aramot
WTF
-
Lujo416
tag
Sziasztok
Áramtalanítom a gépet mondjuk estére másnap meg bekapcsolásnál cmos törölve és mentett profilból kell betöltenem a bios beállításokat
Ez mitől lehet? Az elem merült volna le a lapban? Alig több mint 2 hónapos
(B350 tomahawk)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mi a fene lehet ezzel? 

Ez megoldotta.... nem tudom mi baja lehetett