Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
razRR
csendes tag
Sziasztok.
Lenne 1 kis gond. Van egy Matsonic MS9147C Rev:5.0 lapom,és amikor bekötök mindent,indítom,táp hűtő forog,proci hűtő nem...és a videókártya hűtőbordája elkezd melegedni,de nagyon...mi lehet a gond??
(a táp tuti jó,mert másik gépben tökéletesen megy...) -
Trebron09
őstag
válasz
Molly001
üzenetére

Ez nagyon sok, ha nem garanciás már a kártya, akkor szedd szét a hűtőt porold ki a bordát majd tegyél a gpu-ra új hűtőpasztát, ezután egy 12cm-es ventilátort úgy helyezz el, hogy közvetlenül a vga-ra fújja a levegőt, ha pedig garanciás a kártya, akkor vissza kell vinni. -
Molly001
csendes tag
válasz
vendettta
üzenetére
Felraktam az aida64-et de lehet, h valami nem jó mert a stability testre kattintva másodpercenként 6-szor váltakozik ez a két felirat: stability test: start, stability teszt: Failed.
Uh inkább felraktam a siw-et az is kijelzi.
A vga ventilátora nagyon forró levegőt fúj és süt mint a...
jelenleg 81°C ez nemtom mennyire normális böngészés közben.Megpróbálok majd beaplikálni a vga mellé még 1-2 ventilátort.
Még1szer köszöntem a válaszokat. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Molly001
üzenetére
Nézd meg a hőmérsékleteket, gondolok itt a CPU és a VGA-ra lehet, hogy valamelyik túlmelegszik és azért kapcsol le. VGA: pl: GPU-Z CPU:pl: AIDA64, core temp.
Az ilyen "Driver genius" progikat nem nagyon ajánlom, elég sok rossz tapasztalatom volt vele.Meg az adatlapodon a "Cuccok" részt kitölthetnéd a géped adataival és akkor könnyebben tudunk segíteni.

-
Molly001
csendes tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Gépem:
Intelcore2 6320 1,86Ghz
4G ram
nvidia geforce GT 220 1G
Windows7 64Probléma: Bármilyen játékot indítok el, 5-10perc-ig kifogástalanul megy majd elsötétül a képernyő, felakad a hang és újraindul a gép.
Legutoljára a prototype-t toltam, ami azért igénybe tudja venni a gépet de semmi gond nemvolt.Azóta viszont bármit rakok fel,semmi nem megy, még azok is lefagynak amik régen simán mentek o_O
Driver geniussal frissítettem, az összes drivert, -nemhasznál
ccleaner, advaced system care5, rendszeresen futtatva van a gépen.A 4G-ből csak 3-at használ a win, pedig a 64-es elvileg tudná mind a 4-et.
2 monitor van rákötve a gépre meló miatt, ha játszom az egyiket az nvidia vezérlőpultban mindig lekapcsolom,de nem húzom ki. majd game végeztével visszapipálom mindkettőt. Nemtudom, hogy ez az oda-visszakapcsolgatás árt-e neki..Ha valakinek van valami ötlete azt nagyon megköszönném.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
h146207
tag
Lehet h hülye kérdés, de nem telepítetted véletlenül a pendrivera a winchester helyett a windowst? megesik hogy a pendrive "elveszi" az egyik meghajtó betűjét és ha nem nézed meg elrontod...
másrészt ha nem ez a helyzet, akkor kezdd elölről úgy, hogy felmásolod a vinyóra a windows telepítőt, és onnan telepítesz pendrive nélkül, akkor nem lehet ilyen baj. -
kop8
őstag
Üdv!
Lenne egy olyan problémám hogy egy asus eee pc-re felraktam az xp-t usb-n keresztül, de csak akkor hajlandó elindulni a gép ha rajta van a pendrive és arról bootol be, akkor betöltődik az xp és jó!
De ha leveszem nem indul, azt írja hogy hol.dll hibás vagy hiányzik.....
Akár hova álítgatom a biosban a bootolást nem jó..........Már nem tudom mit tegyek

Valakinek ötlet?? -
h146207
tag
Sziasztok!
Megvettem a másik témában ajánlott gépet, de nem indul. Felpörögnek a ventik, aztán leáll. sípolás nincs (ami mondjuk nem csoda, mert a speaker csatlakozó el vam szakadva
)
Tépproblémára gyanakodtam, de nem az.
Részletek: új alkatrészek: foxconn p67a-s alaplap, i5 2500k proci, asus gtx560 videokártya, kingmax ddr3 2x4gb.
meglévő-megtartott alkatrészek: tacens sagitta ház, chieftec 500w táp, wd sata2 vinyó, ide cd-rw.
régi-cserélt alkatrészek: abit kn9 ultra alaplap x2 procival, hd3870 videokártya.szóval üsszerakom, beteszem, bekapcsolom, ventik felpörögnek, pár mp után leáll. lehúztam a videokártyát, házventit, cdt, akkor is, egyszer amikor ezek le voltak húzva, nem állt le, de utána megint.
visszaraktam a régi gépet, minden fasza. beraktam az új videókártyát a régi alapra, minden fasza.
hát, itt tartok. valami ötlet? -
Raptorius
csendes tag
nem nagyon volt ...
az a baj h a core 2 duo meg nincs itthon
úh ma már nem nagyon fogon tudni frissíteni ...
de kössz
-
Raptorius
csendes tag
vki segítsen . . .
van egy chieftech házam 400 w-os táppal 3 évig (idáig) egy corfe 2 duo procit hajtott minden probléma nélkül ...
most váltottam a core 2 duo-ról core 2 quad-ra és vmiért inditáskor felpörgeti megát 5 mpig aztán villan egyett a hdd led és leáll majd 2 mp-el késöbb kezdi előlről ezt a müveletet ....
vki vmi tanács mi lehet a baj ? -
vendettta
tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
nem egy nagy lap! nekem n68c-gs ucc-m volt...csak 1000mhz-es HT-t tud...vegyél vmi fasza gigát v asus-t én gigából az ma790xt chipsetet ajánlom azok lőnek rendesen!
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Láttam hogy öszvér az alaplap
Azaz van DDR2 és DDR3 slot is rajta, én azt javasolnám hogy inkább DDR3-as modulokat vegyél hozzá.
Persze a kettőt nem lehet keverni
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Steelheart2
üzenetére
Nem lehet "keverni"! Vagy DDR2 v. DDR3.
-
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Nem tűnik rossznak az alaplap,bár lehet hogy megköveznek érte, én nem vagyok Asrock fan
Nekem itthon egyik gépemben Gigabite MA770-UD3 lap van,azzal meg vagyok elégedve.
Bios frissítés után tudja az UCC-t. Itt a hardveraprón is találsz ilyet szerintem.
Nem akarlak befolyásolni,csupán egy tippet adni
-
Trebron09
őstag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Jó lap veheted nyugodtan, bár nem tudom, most milyen lapot váltasz vele..
új procit csak ezért ne vegyél, tuti nem az a baja -
-
Calibra72
aktív tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
Processzor körül kondenzátorok nem púposak? bár attól ha nem púpos még lehet rossz.
Ilyenkor kisebb teljesítmény felvétel esetén is leeshet a vcore feszültsége,és emiatt is fagyhat a rendszer. -
Steelheart2
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szia.Nem huztam semmit a Biosban.Cmos reset is volt.Már minden hibalehetöség kizárva,mert még az ubuntu sem indul lemezröl.Egyedül a memtestet tudom lefutatni.

-
BigBlackDog
veterán
válasz
Steelheart2
üzenetére
BIOS-ban ugye nem húztál semmit? Próbáld meg esetleg, hogy visszateszed a BIOS beállításokat gyári beállításokra.
-
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
elégnek kell lennie!
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
hardware monitorban...vcore fesz. 11.5 mondjuk elég pontatlan....de belefér
-
vendettta
tag
válasz
Steelheart2
üzenetére
mondtam neked, hogy ideiglenesen megy csak....:S lapra gyanakszom..nézd másikkal meg. -
Steelheart2
őstag
Sziasztok!Az lenne a problémám hogy nem bootol be a gépem.Még az ubuntu live cdt sem inditja el.Már mindent leteszteltem benne.Memoria,gpu,bios reset,hdd.Még olyan rendszert sem indit,amit egy másik gépen raktam fel.Elöjön hogy a windows indul és ott befagy.Mi lmdhet a gond?
-
Calibra72
aktív tag
válasz
üzenetére
Szia!
Genius felejtős
S.b. Live mérföldekkel jobb,ha hasonlíthatnám kb.Trabant-Ferrari 
"ODD: Pioneer DVD-RW: ez olvassa a DVD lemezeket. A CD-et nem. LG DVD RW: Ez meg olvassa a CD-et, DVD-t nem." Érthetően: A DVD fej két részből áll,egyik a cd-ért felelős,a másik a DVD-ért.Azért is van rajtuk kép trimerpotméter,hogy külön-külön lehessen beállítani a fejáramot.
Esetedben mindkét meghajtóban csak félig döglött meg a fej,szerencsére nem ugyan az a rész mindkettőben
-
törölt tag
válasz
vendettta
üzenetére
2-0 az SB-nek. (3 velem együtt: a Genius-t nem ismerem) Nekem kb 2 évvel később volt SB-m.
Mit kapok 1000-ért???
Ezt a citrus kristály gépfagyasztót 2000-ért vettem meg. Újnant.

8 doboz kedvenc GÖSSER-t vehettem volna belőle. Bár a hangja erotikus, ha hajlandó szólni...(b.ssza néha a fülem).
1000-ért ékkövet veszek ebbe az utol érhetetlen konfigba
[ez az ocssó tesó
] -
vendettta
tag
válasz
üzenetére
SB-t ajánlanám legalábbis én..."3D-s", nekem volt..új driverrel 512es polifónia is megy, alapból aszem 192es. Sztem ebben az árban(mit kapsz ezért?!
) értelmes választás.
szerk.: nekem 2001ben volt...lehet rosszul emlékszek..bár ez megmaradt bennem
HDD Sentinel jóslatok olyanok mint a magyar kormány...vagy bejön vagy nem...(többnyire nem..)ez se rossz sztem..

ha nem kell 7.1
-
törölt tag
válasz
vendettta
üzenetére

S még mondják, hogy falun unalmas lakni. Ugyan már...csak problémás gép kell és minden esemény mentes unalmas percért leborulsz, megcsókolod a bokád, aztán ha már órák teltek el, tovább haladsz a hátsód felé...
Megvolt. Sokszor. Az ODD házaspár régóta megmaradt ezen állapotjában. A HDD is örökké agonizálni fog
Melyik hangkártya? Genius vs SB Live?
CoolMan81: THX a lájkért
Kb 9 hónapja írta ki a sentinel a hátralévő működési időnek a 23 napot. Na az már letelt vagy 8 hónapja
Kösz a tippet, valaki esetleg tud valamit a Génius-ról? -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Az ODD párost "lájkolom" én is.
Mondjuk az is milyen komoly már, hogy a sentinel szerint döglött a vinyó te meg vígan használod... 
Amúgy az SB Live-ra szavazok, volt nekem is (igaz most is creative hang karim van csak most audigy4) és teljes megelégedéssel használtam. A genius-t nem ismerem sosem volt vele dolgom, úgy hogy az passz.
-
törölt tag
válasz
CoolMan
üzenetére
CoolMan81
vendettta
Calibra72
Alaplap: MSI KT3 ultra C 2.0 (Pár napja jött le a szalagról..kb 3200...)
Proc 2500+ Barton. Memória 1 GIGA vegyesvágott.
VGA Ati 9800 pro 128 Mb HDD: 40 giga WD. (8 hónapja megdöglött a HD sentinel szerint
)
ODD: Pioneer DVD-RW: ez olvassa a DVD lemezeket. A CD-et nem. LG DVD RW: Ez meg olvassa a CD-et, DVD-t nem. Írni nem próbáltam velük egy ideje: valahogy pesszimista vagyok az eredményt illetően...
Calibra: nem értek sajnos ilyen szinten a BIOS-hoz
, ezért inkább ledarálom a bejglibe 
Mindhárman:
Megtesztelem majd egy másik gépben. Ha ott jó, akkoröööö megvan egy ajándék.
Kérdés: Körülnéztem másik kártya után, kettőt találtam, ami között vacilálok:
Elvárások: jó minőséget adjon le és ne kerüljön a gépem értékének 10%-nál többe.
Szal az 1000 Ft-s kártya darabok:
SB Live 5.1 (ez valamikor régen volt nekem, szerettem a hangját házi mozi erősítővel is, bár egyesek szerint egy rakás trotty)
Genius 5.1. Ezt nem ismerem, passz, hogy milyen...
Ki mit mondd?
Megint LÁJK van

-
street18
csendes tag
Sziasztok van egy olyan problémám hogy, bekapcsolom a gépet nagyon sokáig tartja az alaplap képét és utána lassan írja ki a memoriát meg a vinyókat és uttána amikor boot-olnia kellene beadja a bal fölső sarokba a cursort és középre egy zöld egykarakternyi téglalapot mellette egy N-betűt és a betű tetején egy ilyet: ~
ez mit jelenthet?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Darabolás!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva a szót, én megnézném másik lapban is mert akkor esetleg kiderülne, hogy a hangkari a rossz vagy csak az alaplap nem komálja. Azon nem csodálkozom, hogy a legalsó foglalatban nem megy, mert régebbi lapoknál (tényleg ez milyen lap?) sokszor jártam úgy mint te, bármit tettem bele fagyott a gép.
Tehát másik lapban próba ha ott jó akkor maradhat, (de mivel te ebben a lapban nem tudod használni ezért darabolás
) ha nem akkor darabolás. -
törölt tag
Nah most nekem lenne egy kis problémám!

Van egy hangkártya, egy felbecsülhetetlen értékű cyrrus logicék által gyártott cristalclearsoundfu..stb-re keresztelt könig eletronic gbhbtb által forgalmazott izgalom fokozó, amit fel akarok darabolni, de előbb a ti ellen véleményeteket vagy épp a bele egyezéseteket szeretném kérni.
Ez a bizonyos siralomházas darab azt műveli, hogy a legalsó PCI foglalatba betéve lebénítja a gépet ( ventillátorok felpörögnek, de ennyi), a felette lévő foglalatba behelyezve elindul a gép, de az "eszköz nem indítható_10-es hibakód" üzi fogad szép sárga felkiáltójellel kísérve. A mindezek feletti foglalatba betéve van hang meg gépindulás meg mindenféle dolog, de fél perctől fél óráig terjedő idő alatt lefagy a gép, ha zenét hallgatok. A szintén PCI-os háló kártya mindegyik foglalatban működik.
Szóval lájkoljatok
:
Darabolás:
Nem darabolás(ha nem, akkor Mi lehet a hiba az ostoba felhasználóban? magyarázatot kérek
):
Előre is köszönöm!
U.i:gyári telepítőről+ netről letöltött driverekkel is próbálkoztam. -
SigmaW
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, illetve van, hogy a gépem nem kapcsol be ha rendesen startmenü > leállítással nyomom ki, viszont ha hátul a tápot egyböl lenyomom, vagyis azzal kapcsolom ki, utána ugy betudom kapcsolni a gépet, ha a rendes leállítással vagy ha a power gombal kapcsolom ki, utána csak isten tudja mikor tudom visszakapcsolni ujra, lehet hogy egy nap, lehet hogy egy perc vagy 4-5 óra.. remélem nagyjábol érthető a problémám, akinek van ötlete írja le!
(win7 32bit, ujratelepítés is volt már, az alaplapra a power gomb rendesen be van kötve, C2D e7300, FSP táp, asrock lap, hyperx ramok, HD4850 VGA) -
Calibra72
aktív tag
válasz
üzenetére
Köszi a linket,érdekes film volt. Persze a gyártók sok kis üzelmeiről tud az ember, azért mégis érdemes végignézni ezt a filmet.
Valamire rájöttem
Egész életemben a tervezett elavulás ellen küzdök. Mindig mindent javítok bent a cégnél is, itthon is, minthogy kicseréljem újra. Persze a nagyfőnök örül neki, mert így sokkal olcsóbban jön ki neki a javítás
Valahogy nincs szívem kidobni az alkatrészeket, sokkal többre becsülöm őket annál. -
törölt tag
válasz
Calibra72
üzenetére
[Villanykörte össze esküvés]
Egy kis érdekesség mindenkinek, ha még nem láttátok volna...én pár napja néztem meg.
Nem csak KÍNAI a világ
-
Calibra72
aktív tag
-
Trebron09
őstag
válasz
Trebron09
üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy az alaplapon van gyárilag bekapcs + reset gomb, illetve stanby+power led, de persze ezekkel a gombokkal is próbáltam... ugyanaz sajnos.

Ha áramot kap a lap, akkor a standby led folyamatosan világít (mint amikor még működött), de utána semmi. -
Trebron09
őstag
gépem:
ECS P55H-A SLI (V1.0)
Core i3 550 3,2Ghz
Kingmax DDR3 4096Mb 1.5v KIT
FSP ATX-350PNF 350W
Ma délután alvó (S3) módból vissza akartam kapcsolni, de csak annyit csinál a gép, hogy felpörögnek a ventik majd leáll, felpörög leáll... és ezt ismételi amíg ki nem kapcsolom a tápot vagy ki nem húzom a tápkábelt. Bekapcsológombra egyáltalán nem reagál, csak arra ha bekapcsolom, de utána már azzal ki nem lehet kapcsolni.Post kijelző van a lapon, csak az a bibi, hogy az egy pillanatra felvillan és nem mutat semmit, a lapon van csipogó is persze az sem szól.. először csináltam CMOS cleart, kivettem az elemet majd rövidrezártam, illetve hátul a kis resetelő gombot is megnyomtam hosszú ideig.Ezután megpróbáltam hogy megy-e de nem megy így sem..
Ekkor kivettem a lapot a gépből csak a vga kártya + memóriák + cpu volt benne így sem indul... kivettem a ramokat, semmi csipogás ugyanazt csinálja akkor is...kivettem a vga kártyát, ugyanezt csinálja a gép.
Legutolsó sorban pedig csak a cpu maradt azt is kivettem és bekapcsoltam, így már elindult a lap, de semmi csipogás nem volt és a post kijelző se megy így. Lehúztam a proci 4pin-es csatiját a lapról és így is az elindulós dolgot csinálja..
Visszaraktam csak a procit meg visszaraktam a 4pines cuccot, megint nem indul. De viszont a proci 5ilyen próbálkozás után kicsit már melegedett (kéz-meleg volt).Tehát a lap csakis úgy hajlandó elindulni, hogy semmi nincs rákötve csak áram és akkor se csinál semmit. Másik FSP tápot rákötöttem és azzal is ugyanezt csinálj a lap.
Köszönöm a segítséget!
-
Calibra72
aktív tag
válasz
seyboy
üzenetére
Szivesen.
Gyorsabb VGA-hoz nagyobb számítási teljesítmény kell,és a procid bár kisebb frekin járatod,de lehet hogy még így is többet vesz fel mint amit az alaplapod elbír /95W/
Megpróbálhatnád még lejjebb venni a proci frekijét, akkor lehet hogy nem fog lekapcsolni a géped.
És ha már a frekit visszaveszed, a proci feszültségét is csökkentsd! -
Calibra72
aktív tag
válasz
seyboy
üzenetére
Elméletben bírnia kellene a tápodnak a kártyádat.6950 max fogyasztása 210W.
Milyen idős a táp?
Sajnos az elektrolit kondenzátorok élettartama nem véges,ha elkezd kiszáradni,és megnő a belső ellenálása, elveszti a kapacitásának egy részét,és kevésbé lesz terhelhető a táp mint új korában.
Ha tudsz szerezz egy másik tápot próbaképp.
Az alaplapod viszont tényleg nem való ehhez a procihoz!
Szerezz be egy jó kis Gigabyte-ot
-
vendettta
tag
válasz
an-fab
üzenetére
az sosem árt
de ebben az esetben én betennék egy xp cd-t és amikor megkeresi az előző winfosod...akkor nyomj javítást..szóval ne parancssorost hanem grafikust ezzel minden adatod megmarad csak a rendszer fájlokat húzza újra...szerintem megoldódik...ui.: puculni mindig érdemes főleg laptopot...elég kicsi a hely és hamar beporosodik
nem tudom, milyen régi..de azért nem árt néha a pasztázásokat ellenőrizni...ez asztalira is igaz természetesen..de egy laptop szinte mindig melegebb. -
an-fab
csendes tag
válasz
vendettta
üzenetére
nem is igazából a melegedéssel van a baj, ha elindítom, bejön az asztal ikonok és tálca nélkül, és nem dolgozik a gép, egyáltalán nem is melegszik. az egér van hogy nem reagál, van hogy reagál, viszont ctrl-alt-del és ctrl-shft-esc sem csinál semmit, a laptop jelzőfényeinél az olvasást jelző lámpa egy fix tempóban villog. tehát vmi olvasás hiba lehet, amikor biosban tesztelgetem akkor is hard disk failure-t jelzett. ilyenkor is segíthet a pucolás? köszi!
-
vendettta
tag
válasz
seyboy
üzenetére
alap esetben sztem bírnia kéne az elite pw-nek! nem rossz tápok azok!
miután a lapod 95wattig támogat...a procid meg 125wattos...ez lehet,hogy nem az igazi így..nekem annó n68c-gs ucc-vel volt ue. Kapott a gép egy Giga ma790xt ud4p-t és fel lélegzett a gép...
ilyen gépet ilyen lappal összerakni...
(nem az asrockal van a baj..hanem, ez egy nem igazán felszerelt lap...ha jól sejtem a cpu-z 1000-es HT-t ír...ami szintén nem előny...miután ez a lap annyit tud...SZERK.:
"(+12v1)+(+12v2)=20-20A. A procinak viszont csökkentettem a MHZ-én mivel a lap nem szerette az eredeti 3700 MHZ-t."ismételni tudom magam..nem a 3.7et nem szerette...hanem a felvett teljesítményt...első körben dobnám alóla a lapot!

u.i:
az n68-c gs ucc-ben nekem egy 555BE 3.8at ment akárhogy feszeltem...a gigában pedig 1.425el 4.1et
-
seyboy
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a gépem csak 3. próbálkozásra indul el, és néha leáll játék közben. Nemrég vettem egy új kártyát azóta tapasztalom ezt.
Én a tápra gyanakszom, hogy talán nem bírja.
config:
ASRock N68C-S UCC
AMD Phenom II X4 Black Edition 980 3700-->3300 MHz
Sapphire HD6950 2GB
táp: CM Elite Power 500W -
Calibra72
aktív tag
válasz
an-fab
üzenetére
Mivel csökkentett módban nem melegszenek annyira az alkatrészek,később melegedik túl a laptop.
Ahogy vendettta is írta,pucold ki a lapost,ellenőrizd a ventiket,és a régi megkövült hővezető pasztát kapard le,és pasztázd újra.
Én legalábbis első körben biztosan ezt tenném. -
qfm
őstag
válasz
an-fab
üzenetére
Miért nem lehetséges az újra telepítés?
Ez innen még elég sok minden lehet. Hdd hiba, logikai hiba, hibás driver, hibás registry, egyéb OS hiba, hibás memória, vírus, sőt még alaplap hiba is.
Én úgy kezdeném, hogy csökkentett mód, hőfokok logolásának bekapcsolása, és hdd chkdsk. Ha talál hibát javítod, ha nem, akkor rendszerstabilitás tesztet lehet engedni külön külön a hardver elemekre, pl. memória, hdd, stb. hogy lásd meghal e valaminél. Érdemes közben figyelni a taskmanagert hogy mi használja a cpu-t ami miatt annyira melegszik. Ha látszólag minden rendben, akkor három irányba indulhatsz. Megpróbálod a rendszert rendbe rakni, hátha valami os hiba, vagy vírust keresel, vagy agresszívebb tesztnek veted alá a hardver elemeket. Én az OS hibára tippelnék következő lépésben, ha nem látok gyanús futó folyamatot ami zabálja az erőforrást.
Mivel közben más is válaszolt, offolom a bejegyzést. Ha nem jutnál előrébb arra az esetre.
-
vendettta
tag
válasz
an-fab
üzenetére
sztem pucold ki mármint portalanítsd stb(egyrészt szigetel másrészt a melegedést lehet megszünteti) , nézd meg az esetleges pasztázásokat illetve a gap padok állapotát..utána a ventiket, hogy gyári fordulaton pörögnek-e..nem csapágyas stb..
ezzel a melegedést nagyjából meg is nézted.rendszer szinten nyomj egy grafikus javítást az xp cd-ről..
-
an-fab
csendes tag
sziasztok
van egy kis gondom, segítséget szeretnék kérni:
HP elitebook 8530p, üzleti laptop.
egy ideje kék halállal szeretett lefagyni, majd újraíndításkor minden működött. egyre több ilyen volt, mai napon végleg megadta magát. elindul, asztal háttérkép bejön, viszont az ikonok és a tálca nem. ctrl+alt+del-re nem reagál, ki kell kapcsolni. csökkentett módban működik, de egy idő után túlmelegszik és hirtelen megáll, kikapcsol. explorer exe-t megnéztem, helyén van, mérete is megfelelő. Rendszergazdaként is be lehet jelentkezni, úgy bejön a tálca meg az ikonok is, viszont lefagy és semmire sem reagál. dokkolóval, sima töltővel, és natúr minden kábel nélkül is ugyanezek a diagnózisok élnek. xp fut a gépen, újratelepítés nem lehetséges. mit tehetnék? köszönöm előre is a válasz(oka)t!
üdvözlettel:
andris -
Calibra72
aktív tag
válasz
zsombor222
üzenetére
Végső esetben ki lehet cserélni csak azt az egy lábat is, ha van egy jó pákád.
Kb. öt perces meló lenne,de ha nincs gyakorlatod,eszközöd a forrasztáshoz,inkább vidd szakemberhez.
Főleg a mai HDD árakat figyelembe véve érdemes javíttatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Tőzsde és gazdaság
- Lexus, Toyota topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
- Belépőszintű gamer pc-t keresek 150.000Ft-ig Dunaújvárosi átvétellel!
- DDR5 Mini Gamer PC - i5 12400f, RTX 3070 Fe, 512 gb SSD
- Gamer Pc - i7-6700, 16GB, GTX 1660
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Pixel 7 pro 128/8
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(a táp tuti jó,mert másik gépben tökéletesen megy...)

)
úh ma már nem nagyon fogon tudni frissíteni ...

]
SB-t ajánlanám legalábbis én..."3D-s", nekem volt..új driverrel 512es polifónia is megy, alapból aszem 192es. Sztem ebben az árban(mit kapsz ezért?!
lesd meg másik gépben mindenképp, egy bios default nem árthat...