Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Zsoltiking
üzenetére
Kérlek szépen (ez lesz a mottóm
) le kéne írnod mindent a gépedről. Alaplap, CPU, merevlemez, memória VGA, tápegység. Pontos típusok kellenének.
Ezek mellé még annyit említs meg, hogy más előzmény volt? HDD állapota milyen? (sentinel szerint pl). A hiba üzenet elolvasásához menj bele az F8-al az indító menübe (bootoláskor nyomkodd erősen és elő jön), keresd meg az automatikus újra indítás letiltása opciót és azzal indítsd a gépet. Írd le majd, hogy mit dob ki hiba üzenetként.
Teendők így látatlanban:
Memóriát cserélj, ill csak egyet hagyj benne és így indítsd a gépet. Ha ugyanaz a jelenség, tegyél bele másikat. Egy memóriát több slotban próbálj ki.
Következő teendő: HDD adatkábel cseréje. ODD-ket húzd le róla, csak az a HDD maradjon, amin a WIN. van.
Folyt köv, ha leírod a pontos típusokat és ezek nem vezetnek eredményre. -
Zsoltiking
csendes tag
Üdv,
olyan problémám keletkezett, hogy tegnap este a gép minden figyelmeztetés nélkül leállt.Egy kék képernyőn kaptam egy hibaüzenetet,amit el nem tudok olvasni,mert kb fél mp-ig látható. Annyit tudtam talán kivenni E00100 vagy vmi hasonló a hiba. Ezenkívül függőlegesen szaggatott vonalak jelentek meg amikor kiírja az induláskor hogy Dual Bios és be lehe lépni a BIOS-ba. Ezek ezután nem jelentkeznek.
Formáztam és újrahúztam a gépet Win7-el. Miután befejezte a telepítést és újraindította volna a gépet, ugyanezek jelentkeztek.Odáig jut el minden alkalommal, hogy bejön a windows jel,indítás és rögtön kapom a hibaüzit.
A merevlemezre gyanakszom.
Köszönöm a segítséget,remélem sikerülhet vhogy megoldani, mert a sulihoz jövő héten már mindenképpen kellene.
-
szoke12
őstag
Heló!
Van egy Albacom M66e (asszem?) típusú laptop nálam.
A baj az, hogy nem ad se képet, se hangot.
Nem csipog, vagy bármi hibajalenség. DVD-olvasó megy, kiadja a fiókot; ledek villognak; vinyó pörög; venti néha megy, ahogy kell, de kép, hang mégsincs. (kölső VGA-ra egy monitort kötve Fn+F7 sincs jel)
Mivel javításra van nálam, nem ismerem múltját, de xp van/volt rajta.
Már szinte mindent kipróbáltam, amiket itt tanácsolni szoktunk. de ez még rajtam is kifog.
szóval:
2*1 gb ddr ram
VGA ?
Vinyó: Samsung 80GB
proci: 1.8GHz Intel (?)
(nincs előttem, de ez eszembe jutott)
Tudom, hogy volt már régebben tárgyalva a fórumon egy hasonló típus, de gondoltam megkérdezem. Használható amúgy egy laptop/notebook -ból bármi is egy asztaliba?Ui: CoolMan81: Jó az új avatarod!

-
Feanor1031
tag
Egyelőre elemcserét sikerült csinálnom a szokásos bios szopakodással együtt, ez nem oldotta meg a problémát. Úgy érzem, hogy elég véletlenszerű a dolog, nemigen látok összefüggéseket.
Ha alvó módból jön vissza a gép jelentkezik a leállítási probléma és az egér megáll, csak újraindítás után működik újra. Néha átrakom a monitort az ágyamhoz, ilyenkor is szokott jelentkezni a gond, ez az, amit főleg nem értek. Most már nagyon félek tőle, hogy kuka az alaplap. Rohanjak is az iponhoz?
-
törölt tag
válasz
Terminator17
üzenetére
Volt olyan alaplapom, ami nem volt hajlandó menni csak 333Mhz-es memóriákkal. Az időzítéseket ne bántsd, de a frekvenciát próbáld vissza venni legalább egy lépcsővel. A dual üzem is megerőlteti az alaplapot. Nem kuka, csak csökkent munka képességű, ha így stabil...
Mai napig neteznek ezzel a bizonyos lappal és hibátlanul megy.
Adat kábelt is próbáltál másikat használni a HDD-hez?
Az én MSI lapom (socket-.A-s) alap BIOS beállításon bekapcsolja a spread spektrumot, nézd meg a BIOS-t, ha be van kapcsolva, kapcsold ki! Egyfajta automata tuning, húzza a memóriát, CPU-t.
Ha mindezek nem segítenek, még kipróbálhatod azt is, hogy csak a HDD-t hagyod a gépen(ha bizonytalankodik az IDE vezérlő, akkor is csinálhat furcsaságokat). A jumpert igazítsd meg (húzd le, dugd rá a HDD-re, ott is oxidálódhat). -
törölt tag
válasz
Terminator17
üzenetére
Értem.Lehet, hogy a lap gyengélkedik. Próbáltad vissza venni a memória sebességét? Tedd alapra, nézd meg, úgy mit csinál.
-
törölt tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Kérlek szépen próbáltam lekezeltetni vele külső VGA-t, de egyszerűen megbolondul tőle. Átállítottam az elsődlegest AGP-re a bios-ban, de ugyanaz. Most próbálok egy másik HDD-t, ha elakad vele, vagy nem települ, vagy legkisebb hülyeséget csinálja, akkor ennyi, alaplap-proci csere (régebben is kínlódtam vele, de akkor legalább egy darabig ment stabilan). a CPU-t megtartom magamnak (csipem a will-magosokat
), az asrockot meg eldobatom a gazdájával.(egy kerek napja tesztelem, DOS-ból, mert az XP-n nem hagyja magát és minden hiba mentes
).
Terminator17: Írd le, hogyan és mit teszteltél. Hátha tudunk más módot is...
SZERK: Leállt telepítés közben a következő hibával:
A hibát valószínűleg a következő fájl okozza: NTFS SYS
Többször is begörcsölt a meghajtókkal: vagy az egyik, vagy a másik nem volt az ODD-kből, Ha a 80-ast slave-be jumperolom, akkor is master-ként kezeli le, ráadásul hol van, hol meg nem billentyűzet, egér...szerintem alaplap hiba. Ahányszor megterhelem a HDD-t, annyiszor omlik össze. Most melegebb van a szobában, mint telepítéskor, már folyamatos a hibázás. A véletlen szerű hibasorozat miatt én feladom, kuka a lap.
Szerintetek? -
Terminator17
senior tag
üdv van egy gépem valami MSI lap intel 2.6 os proci ddr1 ram mindent kiteszteltem a lap kivételével. az van hogy raknám az xp fel de mindig egy bizonyos pontnál fogja magát a gép és leáll kb 5 percel a nyomjon meg 1 gombot a telepitéshez. Nem értem mi lehet a gond, ötlet? beolvassa a lemezt látom h töltögeti de mindig 1 pontnál leáll és folyton ott (a telepitő lemez is oké mert felraktam pár gépet vele)
-
törölt tag
válasz
Feanor1031
üzenetére
Új telepítésnél természetesen más a helyzet. (nem írtad
) . Adat kábelt is próbálj cserélni.
Szerk: Írtad.
-
törölt tag
Nah kedves kollegák, most én verem a fejem a falba. Kb így

Config: Asrock p4i45gl, socket 478 1.5gigaHz Intel Pentium CPU, 2*256 ddr1 mem (266Mhz), 80-as Maxtor Diamond 9 IDE-s (ATA133) HDD, + ODD-k. Táp Codegány300.
Probléma: XP betöltésekor, vagy futtatásakor kékhalálra össze omlik a gép. Különböző hiba üzenetekkel és különböző időszak alatt. Ha üzemel az XP-vel, programok hibát észlelnek és leállnak, prime95, Sea Monkey, stb bezárul, letöltéskor, vagy program telepítéskor belassul, vagy megáll az aktuális folyamat(a gép nem fagy le, a többi program használható), BIOS-ban, vagy lemez menükben bármeddig elvan.
Amik voltak: Friss telepítés (pár órája), memóriák, IDE kábel csere, Tápegység csere (nagyobbra, nem márkás, más gép működik vele).
Eredmény: IDE kábel sérült, Más gépben hibátlanra cserélve. A többi cserére nem változik a helyzet (memória-táp). HDD-t 100/100-nak látja a HD SENTINEL. Telepítés hibátlanul lezajlik. Telepítés után 2 órával elkezd belassulni, aztán jön a kék halál. SMART ki volt kapcsolva a BIOS-ban, bekapcsoltam, de azóta is hibátlannak mondja magát a HDD..
Alaplap és CPU nincs csere darab. Tuning nincs sehol. Melegedésnek nincs nyoma.
Csak IDE-1-ben Masterből hajlandó BOOtolni a HDD-ről, más verzióban az alaplap reklamál indításkor (FAIL-okat kajabál jumper ide1-re
). Tehát csak onnan tudok indítani HDD-ről. BIOS reset megvolt, frissítést nem csinálok, amíg nem stabil a gép (utána meg minek). Gombelem csere szintén volt. VGA integrált.
Kérek ötleteket, tippeket!
-
törölt tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Most csinálok egy állandó kékhalálozós gépet (erről írok), itt a HDD-vel volt gondja, megnéztem az IDE kábelt tüzetesen és az alaplapi csatlakozónál az egyik érben van egy luk
Persze előtte letérdeltem magam elé, mire rájöttem (táp-mem-alaplapi elem csere BIOS reset, minden volt már)
Újra kellett telepíteni, de most már stabilan megy a kábel csere óta 
Lehet a gomb elem hibája is, az is megér egy próbát. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Feanor1031
üzenetére
Egyszer volt egy ilyesmi problémával küszködő gép nálam, és nem fogjátok elhinni, de ott egy alaplapi elem csere, megoldotta a problémát. Nálad nem biztos, hogy ez a gond, de egy próbát megér.
-
törölt tag
válasz
Feanor1031
üzenetére
Lehet szoftver hiba is és lehet adatkábel hibád is. Az win-t tisztító programokkal próbáld kitisztítani (ccleaner), csinálhatsz telepítőből egy frissítést is. Futtass egy boot idejű vírus keresőt teljes körű kereséssel és magas érzékenységre feltolva mindent. Nézd meg a hdd-t egy ellenőrző programmal, hogy mit ír a SMART. (pl hd sentinellel), A fent említett programok megvannak free és próba verzióban. Ha többször is van adat átviteli problémád (a hd sentinel kiírja), cserélj adat kábelt.
Ha mindez nem segít, jelezz vissza és nyomozunk tovább.(ez szerintem a legvalószínűbb probléma ) -
Feanor1031
tag
Sziasztok!
Nagyon furcsa baja van a gepemnek. Sokszor leallitasnal megakad a kek bucsuzokepernyonel a leallitas feliratnal. Sot, olyan is volt mar, hogy magatol ujra beindult ezutan. Az ssdn van a rendszerem, mar volt uj win install, de nem oldodott meg. En az alaplapra gyanakszom, szerintetek?
Telefonrol irok, ezert most nem irom le a konfigot, az alairasomban lathatjatok!
Elore is koszonom a segitseget! -
atti1848
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Az a helyzet,hogy mikor telepítettem a BIOS-ban van valami olyan lehetőség: "TOP Performance",ezt állítottam be,de mikor kékhalált kapot akkor beálítottam a Load Optimized opciót és ezzel hiba nélkül végig futott a telepítés.
De mikor elindult a windows ugyan az volt,mint eddig, nem nyitott meg semmi programot.Ekkor kicseréltem a tápot és lőn világosság, ezzel működik rendesen.
De az az érdekes,hogy a táp másik gépben tökéletesen üzemel.Nem tudom akkor mégis mi lehet a problem.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
atti1848
üzenetére
A BSOD az nem jó, főleg win telepítése közben, általában az valamilyen hardver hibára utalhat. Nem ártana futtatni a memtest86+-t.
-
atti1848
senior tag
válasz
üzenetére
Most telepítem újra a gépet és az első próbálkozásnál kékhalált kapot.
Leformáztam teljesen a HDD-t és csináltam új C: particiót.Ha ezután is gondok lesznek,meg úgy is megpróbálom az optikaiakat meglesni,hogy nincs e visszacsúszva egy pöcök.
A kékhalál nem mond valamit????

Köszönöm válaszod.
-
-
törölt tag
válasz
atti1848
üzenetére
Próbálj meg másik IDE kábelt használni a HDD-hez (cseréld át az olvasó kábelével). Azt a tápegységet tedd rá, ami rajta volt (azzal jól működött, lehet, hogy az "új" tápegység hibás). Húzd le az ODD-t és nézd meg a csatlakozását, nincs-e hátra csúszva valamelyik érintkező. Egyszerre csak egy memóriát használj, ha az egyik nem jó, próbáld a másikkal. Ha ezek nem vezetnek eredményre, szedd ki az egész gépet és rakd össze egy asztalon. A BIOS nem állt vissza alapra?
Szerk: A HDD is megsérülhetett a pakolás során (ritkán, de elő fordulhat). Ha jól értelmezem, két partíció van, ha a C-ről nem akar normálisan bootolni, telepítsd a D meghajtóra az XP-t. -
CoolMan
MODERÁTOR
-
atti1848
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Jumper a HDD-n és igen az IDE1-ben van a vincsi.De így is ugyan ez.
És még amit figyeltem,hogy mikor így állítom lefele a gépet a windows nem tudja bezárni a Telepmérő-t.nem tudom miért van ez.
Ja persze amit nem írtam,hogy eddig egy 300W-os codegen táp volt a másik házban, ebben pedig egy 350W-os Point of view.
-
atti1848
senior tag
válasz
CoolMan
üzenetére
a jumpereket nem bántottam, a HDD külön IDE-n van, nincs rajta és nem is volt jumper,aza slave-n van és 2 db Optikai van egy kábelen.De próbáltam már úgy is,hogy csak a HDD volt bedugva és az optikaiak ki voltak húzva,de így is az a gond.
Az nem lehet,hogy valamiért át állt volna a C: partició valami másra mint volt és ezért van ez?
-
úgy néz ki, valóban a hdd sata kábel csere oldotta meg a problémát
nem akarom elkiabálni,de idáig minden ok
miért nem jutott ez eszembe bő 1 hónap kinlodás után,,, 
köszi---
-
atti1848
senior tag
válasz
atti1848
üzenetére
Most próbálom ujratelepíteni,de azt vettem észre,hogy a windows xp telepítő lemeze a rendszer lemezt D-nek veszi, pedig eddig C volt.
Nem tudom,hogy ez valamit mond-e a problémámmal kapcsolatban valamit,de akkor most nem is telepítem újra a gépet,hanem várok a tippetekre.

-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Értelmetlenül ülök a gépem előtt.Ma átszedtem az egyik gép alkatrészeit egy másik házba.Minden ugyan az van benne ami volt eddig csak annyi,hogy más házba kerültek az alkatrészek.( Gigabyte 8PE800 lap, 2.66 P4,2x 512 DDR,fx 5200 VGA,80Gb HDD)
A gond az lenne,hogy mikor indul az "üdvözlöm" feliratnál áll kb. 10 másodpercet.Ez annyira még nem is lenne gond.De mikor elindul a windows és indítanék egy programot: Chrome, GTA San andreas, ctrl+alt+del, stb.Nem indul el.A Chrome most indult el kb. 2-3 perc késéssel.Mi lehet a gond?Eddig tökéletesen működött a gép,de most valamiért nem akar működni.
A segítséget előre köszönöm.
-
Richard!
addikt
válasz
FrozenThrone
üzenetére
a 8 pin-esre gondoltam.köszi

-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
FrozenThrone
üzenetére
Tévedésben vagy, nem én keresek.

-
válasz
CoolMan
üzenetére
Parancsolj, itt van olcsón amit keresel. 8pin hosszabbító, 24pin hosszabbító.
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
Richard!
addikt
Üdv újra.
adok egy kis munkát,h ne unatkozzatok
szóval.van egy sharkoon vaya házam,ami ugye alsótápos.és hát fordítva van bent a táp /chieftec ctg-500 80p/ mivel csak így ér el a tápkábel a helyére.szóval a venti felfelé néz.ez nagyon nagy problem?
köszi előre is...
-
Ferke66
tag
válasz
üzenetére
Sajnos már minden módszert végigzongoráztam,sőt új memóriát tettem bele de a helyzet nem változott.Úgy néz ki a dolog hogy az alaplap megsérűlhetett.Valószinü a memória modúl/vezérlő a ludas,este darabokra szedem hogy a másik oldalát is megvizsgálhassam.Amikor 1-ikből a másikba teszem a memóriát elindul a BiOS vagy a Win,de pár másodperc után fagyás következik.Alaplapot pedig ennél már nem érdemes cserélni.Más megoldás esetleg tudtok?Bár kétlem hogy lenne esetleg......
-
Ferke66
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.Adott egy Fujitsu Siemens Amilo,amin Phoenix BIOS fut.A drága sógornőm tegnap bele futott saját hibájából egy Facebook vírusba (elmondása szerint valami video volt amit nem lehetett lelőni).A gond azután következett miután idegességében rácsapott a laptopra.Ma elhozta hozzám,2-3-1 rövid BIOS csipogás és se kép se hang.....Többszöri próbálgatás után miután BIOS reset,memória megtisztitás ki-be,wincsi ki-be sikerűlt belépnep kb. vagy kétszer a BIOS-ba de rövid idő után fagyás következett.1X el is indult a windows de mindig fagyás a vége 10-15 másodperc után.Azóta már a BIOS-ig sem jutok 2-3-1 csipogás és semmi.Mi lehet a probléma?Talán valamely hajszál repedés,wincsi esetleg.....Nagyon kiváncsi lennék rá,köszönöm előre ia a válaszokat! -
Hello.
Nem tudom jó helyre irok e? Sogor gépe kinlodik,és mivel nagyon nem birok vele,gondoltam jól jönne valami tipp

A lényeg az hogy belassul a gép,néha kifagy,van mikor nem indul a rendszer hanem ellenörzi a gépet,kék halál is volt már...bár nem tudom mit irt mert csak a srác látta.
Szerintetek mi lehet a bibi?Már vagy 3x volt re win ,,xp,és win7-et is probáltam.Legtöbb 1 hó volt hogy ment de volt 2 nap is.
Pár programmal teszteltem a gépet,pl memteszt az nem mutatott hibát,hds szerint 100% a winyó,néztem még prime,linx stabil volt minden.Húzva nincs a gép.Mem egy db van benne,igy az se akadhat.Egyedül vga-t nem teszteltem.Nem tudom tápot hogyan tudom?vagy alaplapot se lehet külön,csak egybe mint pl prime95.Szerintetek mi lehet a hiba?mi a leg gyakoribb ami ilyen jeleket produkál?Gondolom hibázhatnak a tesztprogramok is,de szerelő meg nem vagyok..igy csak azokra tudok hagyatkozni..
Az a baj hogy rendszertelenül csinálja,és feltelepitem a gépet,minden megy simán,semmi lassulás semmi,hazaviszi a srác,és 2 nap gatya
Nem játszik,meg semmi csak munkára használja,meg mail,szóval nem értem.Néztem a lapon ,nincs kondi puposodva,de más már nem jut eszembe,mit probálhatnék még?Az a baj hogy bármi lehet elvileg,de most akkor mit mondjak mit vegyen a srác?mikor van hogy 1 hónapig is jó nem értem
Akinek van ötlete szivesen venném.amit elöre is köszönök.Formázva is volt az egész hdd igy virus se lehet,esetleg memoriába,de azt meg nem tudom melyik virusírtó vizsgálja?mert az új Panda az nem sajna..Egyébként nem tudom a gép pontos adatait,majd holnap hozza el megint,,de azt hiszem asrock lap 775-ös de már ddr3 ramot kezel,2 gb ddr3 as ram van benne.400 gb wd sata,vga 9500gt meg egy azt hiszem 350w-os enermax táp,proci se nagy azt hiszem e2160.Na ez jó hosszu lett.
Hello.Lajos.
-
noorby87
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a régi gépemmel kapcsolatban.
Most cseréltem benne vga-t, és nem indul el. Ha bekapcsolom a gépet, akkor egy sípolást lehet hallani, és itt megáll... Az új kártya MSI NX6800GT-TD256 AGP, a táp rá van kötve, tehát áramot kap. Elvileg tesztelt, jó kártya.Valakinek van valami tippje hogy mi lehet a gond?
Köszi

-
Trebron09
őstag
Mi ez a pangás? (Legalább nem romlott el ma semmi..még)

-
BoboBlack
csendes tag
Rendben, értem. Azért nagyon örülök, hogy vannak még jó szándékú, segítőkész emberek.

Még egyszer nagyon köszönöm a segítségeteket.
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, segítségeteket.
Akkor nincs más hátra, mint alaplap csere.
Van ezen az oldalon itt valami lehetőség arra, hogy annak vagy azoknak akik segítettek egy probléma megoldásában, valamilyen módon pontot adni vagy valami hasonlót? Úgy, mint egy másik oldalon, az kap pontot aki a legjobb megoldást javasolta a bajba jutott kérdezőnek. Persze itt most hárman is segítettetek, így mindhármatoknak jár a pont

-
Calibra72
aktív tag
válasz
BoboBlack
üzenetére
Valószínűleg lapcsere lesz, itt a ph-n 3-4k körül kapsz másikat. Csak arra figyelj,hogy a vga-d miatt agp slotos legyen.Bár ha van otthon pci-e vga, akkor olyat is vehetsz.
Sajnos így a távolból többet nem tudok segíteni...................
AGP-t cserélni nem igazán lehet
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72
üzenetére
PCI-E VGA-m van itthon ( MSI Radeon 4350 512MB ) azt meg AGP-s lapba nem tudom belerakni. Kezdem feladni a dolgot
Én is azt valószínűsítem most már, hogy az alaplap adta meg magát. Vagy lehet, hogy csak az AGP-s slot halt meg? Nagy butaságot kérdezek most szerintem. Azt nem lehet valahogy kicserélni? Vagy annak nincs is értelme? Egyszerűbb ( olcsóbb ) lenne egy másik ilyen 754-es alaplapot beszerezni? -
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Megnéztem az eredeti VGA ( TNT2 32MB VGA ) mellett egy ATI Radeon 9200 128MB VGA és ASUS Geforce 7600 GS 256MB VGA-val is ( AGP ) és ugyanaz a helyzet. Nincs kép pedig a gép látszólag működik. És igen, az egyik leglényegesebb dolgot nem i s mondtam. A gép induláskor nem csippan sem akkor amikor mindent kipakoltam belőle. Rákötöttem egy csipogót ( korábban egy számtech. üzletből kaptam, vadonatúj ) és azzal sem ad semmilyen hangot, sem bekapcsoláskor sem akkor amikor normál esetben hangjelzést kellene adnia hibás alkatrész esetén. Tehát semmilyen hibakódot nem tudok így mondani, mert nem hallható hangjelzés

-
Calibra72
aktív tag
válasz
BoboBlack
üzenetére
A folyamatosan világító hdd led lehet akár a vga hibája is.
Húzz le az alaplapról minden kábelt, csak a táp és a gombok legyenek rákötve, vga és egy ram modul legyen a gépben. Ha így sem indul, vedd ki a vga-t is, kíváncsi vagyok jelzi-e sípolással a hiányát.
Ha jól emlékszem ezeket még nem próbáltad, ha igen, akkor bocsi
Esetleg ha lenne egy PCI-os vga kártyád, azzal is ki kellene próbálni, persze akkor az AGP-s kártyát vedd ki, és az első PCI slotba tedd a vga-t.
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Sajnos nem tudok komoly(abb) tápegységeket szerezni.

Lehúztam az adatkábelt a DVD ROM-ról csak a tápegység kábele maradt rajta és most nem akart ki-be nyílni-csukódni. És érdekes az is ( legalább is számomra ) hogy a fentebb említett se kép-se hang problémánál a gépházon a Power led folyamatos világítása mellett a HDD ledje is folyamatosan világított, mindegy milyen HDD volt a gépben. Most, hogy levettem a DVD ROM-ról az adatkábelt a gépházon lévő HDD ledje is normál ütemben villogott a BOOT-olás folyamatakor. Tehát a led jelezte, hogy a HDD dolgozik. Legalább is feltételezem, hogy bootolt de a kipróbált monitorokon nem jelent meg semmilyen kép.
-
törölt tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
törölt tag
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Calibra72
üzenetére
Nem volt tuningolva a proci - legalább is amióta nálam van - állítólag korábban sem húzták.
Kipróbáltam több tápegységgel és a folyton ki-be csukódó- nyíló DVD ROM jelenség ugyanúgy megmaradt azóta is
Cseréltem 80 eres kábeleket is rajta, a jelenség továbbra sem szűnt meg
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Eredeti alkatrészek: - Abit NF8-V2 alaplap
- AMD Sempron proci ( sosem néztem meg, hogy mekkora )
- 256 MB RAM ( Samsung )
- Inno Vision TNT2 32MB VGA
- Philips DVD ROM
- Samsung 30GB HDD
- Deer DR-8360 BTX Max. 350Watt tápegységCsere alkatrészek: ( az alaplapot és a procit nem tudtam cserélni )
- 1GB Hynix RAM
- ATI Radeon 9200 128 MB VGA és ASUS Geforce 7600 GS 256MB VGA
- LG CD-RW
- Maxtor 40GB, Excelstore 40GB és Seagate Barracuda 80 GB HDD
- Codegen 300W, Codegen 350W és még 2 féle valami noname táppal.A csere után is ugyanazt produkálta, hogy indításkor minden venti felpörgött, sőt most a HDD is működött ( felpörgött ). Amikor a VGA csatlakozóról lehúztam a monitor kábelét akkor a monitoron ( Samsung 15" CRT és 17" HP 1755 LCD monitorral is ) megjelent a felirat miszerint nem csatlakoztattam a VGA-ra vagy valami ilyesmit jelenthet gondolom én. Amint rádugtam bármely a gépben lévő VGA-ra a monitort, azonnal elsötétült a kép és a monitor ledje kezdett el villogni és se kép-se hang nem volt. A gépben lévő eredeti HDD-t átraktam másik gépbe, azon működött. A felsorolt alkatrészek is mind működtek másik gépbe szerelve csak a fentebb említett Abit alaplapban nem, ráadásul most folyton ( bekapcsolás után közvetlen ) ki és be akar nyílni a DVD ROM tálcája.
Másik gépben szépen beolvassa a DVD lemezeket, gond nélkül lejátssza azokat. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
BoboBlack
üzenetére
Igen arra. BIOS reset.
Kíváncsiságból: leírnád milyen alkatrészekből áll a gép és milyen csere alkatrészekkel tesztelted? -
BoboBlack
csendes tag
válasz
CoolMan
üzenetére
Sajnos nem tudok beszerezni hozzá sem procit sem pedig alalapot.
Most próbáltam eddig, de senkinek sincs. Összeraktam a gépet, továbbra is ugyanaz a jelenség, ráadásul most már a CD író és a DVD olvasó is össze-vissza kattognak, mint amelyik ki akar nyílni. A DVD író ledje csak villog de gombnyomásra nem reagál, nem nyílik ki. A CD író gombnyomásra kinyílik de azonnal vissza is húzódik
Szétszedtem-összeraktam nem is egyszer ma már, de semmi változás
Azért köszi a segítséged.

-
l4c
senior tag
Köszönöm a tippeket, javaslatokat, ötleteket...
Megoldódott lapcserével, mert következő reggel már nem indult el.
Ezek után láthatóvá vált, a táp csatlakozónál lévő két kondi megpúposodása + az induktivitás elszíneződése.
Az új lap: Gigabyte M68M-S2P három év garral, remélem ezzel több szerencsém lesz (na meg jobb is mint az előző MSI K9A2VM-F V2) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- nVidia tulajok OFF topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Parfüm topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4322
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) le kéne írnod mindent a gépedről. Alaplap, CPU, merevlemez, memória VGA, tápegység. Pontos típusok kellenének.

) igazán nincs mit.

), az asrockot meg eldobatom a gazdájával.(egy kerek napja tesztelem, DOS-ból, mert az XP-n nem hagyja magát és minden hiba mentes
).
) . Adat kábelt is próbálj cserélni.