Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Tompika777 #114960 üzenetére

    Így van, ez - ahogy sok más dolog is - nem csak fehér vagy fekete, mindennek legalább két oldal van és ebben az esetben ez sokszorosan igaz.
    A mobilhálózat a működési technológiája miatt sosem lesz olyan jó adott tekintetben, mint a korrektebb vezetékesek, ilyentén pedig a szolgáltatók nem feltétlenül akarják olyan szintre hozni, mert akkor túl drága lenne - az előfizetőknek is.
    A felelős és tudatos használatról is szól ez a dolog, továbbá a kompromisszumokról, de ha már itt tartunk, ez vonatkozik arra is, hogy hol lakik az ember. Sok estben van ilyen téren választási jog és lehetőség, ha pedig valaki úgy dönt, ő itt vagy ott akar lakni, de ott nincs jó és/vagy olcsóbb vezetékes internet, akkor az vélhetően sokadlagos szempont volt és tudja be kompromisszumnak. Amennyiben nincs választási lehetőség, úgy sajnálatos, de akkor sem ildomos szerintem a torrent mobilhálózaton, még ha nem is feltételezek mindenkinél extrém használatot - noha volt már sok érdekes megnyilvánulás ebben a topikban is, amikor dobálóztak a havi sok száz GB torrentes adatmennyiségekkel...
    Saját véleményem csak, de a szolgáltatók sokszor inkább kifizetik utólag a bírságot, ám tartják magukat az üzletpolitikájukhoz, a torrent kapcsán meg úgy gondolom, hogy ha rákényszerítik a nem lassításra, akkor más módon fogja megoldani az érintett előfizetők kordában tartását, ami a jelenleginél is jobban fájhat a végfelhasználóknak.
    Minden szolgáltatónál tartanak a mobilhálózaton a torrentes forgalomtól, de nem mindenhol tudják jól megoldani technikailag a megfelelő kontrollt. A Telekomnál szerencsére megoldott a dolog.
    Vezetékes hálózat kapcsán érdemes inkább ütni a vasat, ha már van SZIP. (Nem egy szolgáltatót sikerült már a felügyeletnek rákényszeríteni, hogy akár fejlesztés útján biztosítsa egyik vagy másik címre a gyors(abb) internetes kapcsolatot úgy, hogy előtte magát a leendő előfizetői megkeresést különböző indokokkal lepattintotta.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák