- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
(#28474) giigz "Részben igaz amit te írsz, részben igaz amit én írok, pontosat senki nem fog mondani ezzel kapcsolatban, csak találgatások és mellébeszéd van. Mindenki mást mond."
Akkor Te miert allitod ilyen magabiztosan, hogy minden rendben van veluk?
(#28471) vallas Mindenkitol azt hallom, illetve asszem multkor a Totalcaron is volt egy dizelekkel foglalkozo cegrol cikk, Ok is azt mondtak, hogy arra kell figyelni, hogy mindig legyen a tankban. Mert ha kozel jar az ureshez, akkor osszeszedi a "piszkot" a tank aljarol, es az eltomiti/lekopotatja a fujokakat.
Szerk: Itt olvashato a cikk
"Amikor a mutató közelít a piroshoz, tessék meglátogatni a benzinkutat, nem bánják meg, semmi nem történik, ha nem száz kilométerrel később mennek tankolni, legfeljebb a kocsmában nem lehet vele dicsekedni."
-
rob210
Topikgazda
Itt Pesten minden OMV kút 3-4.- al drágább a Mol-nál.
17.-kerben 2 kúton néztem. Itt nálunk a 14.-ben 3 kútnál néztem.
Egyszer pedig Kispesten győződtem meg erről.
Szóval lehet nálatok lent így van de itt Pesten nemViszont most már utána fogok járni a dolognak mert van Százhalombattán ismerős lent a MOL nál megérdeklődöm, hogy az OMV-t is ők látják-e el.
Elég pontos választ fogunk kapni, mert a kapun dolgozik és le kell egyeztetniük minden kimenő szállítmány célállomását és hogy melyik cég és mennyit visz. -
rob210
Topikgazda
Nem az OMV nem a MOL nyálát használja.
Mivel ők elég közel vannak hiszen az OMV Osztrák cég.
Ezért saját tartálykocsival nyomatják a cuccot.
Az egyetlen cég magyarországon aki nem a MOL anyagát használja.Mondjuk pár forintal drágábbak is mindig, de NEKEM megéri ott tankolni.
Meggyőzni senkit nem akarok mindenki azt tankol ami neki bevállt -
just
aktív tag
Igenis van baj az üzemanyaggal(gázolajjal biztos) Magyarországon. Télen már majdnem kicseréltem az izzítógyertyákat amikor tankoltam mol evo-t és -10 fokban úgy indult mint nyáron. Sima gázolajjal meg csak tekert sokáig. Tankoltam már Olaszországban is meg Szlovéniában is de nem nulláztam előtte sajnos, így nem tudok fogyasztásbani különbséget mondani. Itthon a prémiumból kb ugyanaz a fogyasztásom mint a simától. Nem hiszem hogy olyan sok lenne a különbség, csak talán itthon a prémium ami kint a sima, itt meg eladják 30-40ft-os felárral.
-
imyourfriend
őstag
MOL és OMV Körmenden nem messze van egymástól, de inkább MOL pedig van Shell is. Nem tudom miért, talán azt szoktuk meg. Bár idén még nem autóztam túl sokat, féltem a michaelschumacherektől a testi épségemet egyszerűen. Mikor legutóbb beleültem az autóba 6,1/100-at mutatott én meg örültem neki hogy apuék vigyáznak rá.
(#28486) mycso: Itt az ellenpélda.
Lukoilból talán traktorunkba hoztam még régebben gázolajat, és a szűrője nem szerette aztán így ejtettük is azt a kutat.
-
mycso
Topikgazda
Autós topikban vagy 1-1.5éve egyszer valaki kifejtette, hogy miért rosszabb az itthoni ü.a.
Valami olyasmi volt a lényege, hogy nekünk az ú.n. uráli nafta jut, orosz-ukrán beszállítóktól és talán ? az ásványi anyag tartalm? (erre már nem emlékszem pontosan, hogy mi sok benne, ami nem jó a motornak) vagy valami igen jelentős a nyugati országokhoz képest.
Amiket te írsz evo és egyéb fantázianevű cuccok, mind adalékolt nyálak.
Illetve ha egy sima mezei ü.a.-ot adalékolsz (mint sokan kishazánkban) akkor jóság van, viszont ezt egy nyugati mezei nyál "alapból tudja".
Nincs kedvem keresgélni, mintha neduddki írt/linkelt volna erről.mod.: nem az adalékolásról és nem is az eu normákban foglalt értékekről van szó, hanem az ebben nem foglalt minőségbeli különbségről
-
rob210
Topikgazda
ÁÁÁ
Na ezt nem kellett volna.
Ne is haragudj, de ez egy bazi nagy baromság.
A régi cégemnél jelentős kamionflottával foglalkoztunk.
Minden sofőr az Osztrákoknál tankolt meg a Németeknél, mert azt mondták soksok kilóméterrel többet mennek el az ottani üzemanyaggal, sőt csendesebb és egyenletesebb a motor járása.Egyszóval amit írtál az nem felel meg a valóságnak, csak ezzel leplezik a forgalmazók, hogy a drága adalékokat kispórolják, csak a feltétlen kötelező minimumot teszik bele.
Ezért használnak pl. az épeszű dieselesek spurit és egyébb adalékot.
De javaslom próbáld ki egyszer az STP adalékot Tescoban is kapsz 1000.- körül van.
Sokkal dinamikusabb lesz a kocsi tőle és tovább is fogsz tudni elmenni azonos mennyiséggel. -
rob210
Topikgazda
Ismerőstől 2000.- / db.
4 féle van, de most mutatott olyan univerzálisat, amibe rögtön beleszerettem és árban is vicc.Megmondom őszintén pont attól félek amit mondasz, hogy lelopják róla.
Majd rápróbálok párat és amelyik jobban bejön azt teszem rá
Ennyi előnyöm van, egy utcáról beeső vásárlóval szemben. -
mycso
Topikgazda
M2-nél elég hamar megadja magát, ha rajta hagyod és úgy indítózol. Nekem rend szerint 2-3 hónapokat bírtak függetlenül attól, hogy prémium vagy gagyi izzó.
Viszont ha én kapcsolgatom akkor sokat kibír.(#28162) just: ohh, ez nagyon jó, ezt még nem is láttam ez kell nekem. Amióta van drl-em szivesen használnám az auto modot így nem kellene soha a lámpakapcsolóhoz nyúlnom. Viszont jelen esetben hamar elhullanának az izzók.
más: van valakinek led index/fék izzója? az érdekelne, hogy index elé konkrétan milyen ellenállás kell, vagy hogyan tudom ezt kimérni?
-
rob210
Topikgazda
Azt ne felejtsd el, hogy neki már komolyabb inkább úgy írom bonyolultabb elektronika van a kocsijában és minden áron a computert fogja védeni azaz előbb az "olcsó" gyenge dolgok durrannak el.
Ebben nem vagyok biztos, de mintha a compi elé kötöttek is volna túlfesz védelmet, de ez nem tuti. -
"Szerk: De utólag rájöttem, hogy az a 100 kg különbség nem is olyan sok, én először +300 kg-ra gondoltam, úgy már helytálló lett volna, de így biztos nem állhat meg a miénk hamarabb (sokkal), viszont az biztos, hogy erős fékek vannak alatta."
Szoval akkor megint butasagot irtal.
Mint multkor a gumikkal: Par napja mondtad, hogy milyen jo az uj gumit, Te csak uj gumit veszel, de mostmeg azt mondod, hogy ugyanolyan jo a 6 eves teli gumi is....
"Ha azt vennéd észre egy 5-6-7 éves prémium gumin, hogy nem tapad, akkor az nagy szégyen lenne a gumigyártónak, nekünk a Focus-on azt hiszem 6 éves Michelin téli van és 6 éves Bridgestone nyári, de semmi tapadásbeli gond nincs velük, szárazon, esőben, hóban ugyanolyan jól tapad."Ne haragudj, de neha ugy erzem, hogy csak meg akarod tolteni a topicot...
-
rob210
Topikgazda
Én most, hogy remélem elmegy a kocsi és a 13" os kerekek nem jók erre a féktárcsára, nokian mellett döntöttem elég baráti áron kaptam meg őket, be se írom mennyire baráti.
Azt hiszem ezekkel neked sem lesz bajod sem tapadásra sem semmire
-
rob210
Topikgazda
Giigz lehet nagyon megtetszett, egyre jobban agyalok, hogy lehet le kellett volna foglalózni, csak nem akarok kapkodni.
Az ülése ki volt ülve az mondjuk nem tetszett, viszont 150.000 alatt volt a kilóméter.Ejj basszus a baj az hogy találtam egy 2003/11havit is.
Meg találtam egy 2002est is amiben csak 87000van.
Ami előny is meg hátrány is mert 7 évig állt az autó azért van benne ilyen kevés.
Ki volt vonva a forgalomból 7 évig külföldön volt a tulaj. -
tresh
veterán
minden szép és jó amit leírtál csak ezekről a tesztekről essünk már le kérlek... mondom annyit ér mint k.rvának az illemóra... mellesleg használt gumiból is van jó csak tudni kell jót venni
ettől függetlenül természetesen ha van keret újat kell venni azt 5 évig nem kell aggódni
Amúgy amit linketél a8-at én simán vállalnám csak manual váltóval . Viszont a felnik végett felhívom hátha eladja(#28023) rob210 : akkor arról csak papír volt de hozzá nem nyúltak... tapasztalatból mondom egy felújított hátsó híd min újabb 100ezer km... normális használat mellett ha horog volt rajta és szénné volt pakolva akkor igen ki tud halni újra...
(#28025) giigz: no, hátha adsz valami jót tippet nekem is
-
rob210
Topikgazda
A Laguna II sanos méltó a Franciákkal szembeni közutálatra, olyan szar autót mint amit a Laguna II képvisel még nem láttam.
A beltere takony anyagokból van az elektronikája egy vödör fos.
Sajnos ki kell mondani az egy szar autó abból jót kifogni olyan nehéz mint c...nyból becsületest. -
Miert penzkidobas egy 60-80eFt-os szett (vagy megdragabb, mert szerintem nem a Vredestein a minoseg csucsa) egy 15-20eFt-os par eves gumit venni, amikor nincsenek hosszutavu terveim a kocsival, illetve - ahogy mar tobbszor mondtam- evi 5eKm-t gurulok kb ezekkel a kerekekkel.
Mivel lennek elorebb egy zsir uj szettel? Hamarabb megallnek, kevesebbet fogyasztana a kocsi? 5eKm alatt visszajonne a benzinben a penz?
Amugy megkerdezhetem, ha ilyen profi gumijaid vannak, akkor profin is tarolod oket? Felnin vannak, le vannak kenve, van allvanyod hozza?
-
Ck.
addikt
Ne haragudj, de ezt Te sem gondolhattad komolyan, még akkor sem, miközben írtad.
1 mihályból nem lehet kijönni más autóval, csak egy Megane 1 ph1, 1.4 8V, benzines, manuális váltós, klíma nélküli autóval?
Nem akarok vitázni, de ezzel nagyon sok laikus embert félre lehet vezetni... -
rob210
Topikgazda
Uram, köszönöm az eszmefuttatás helyes ezekkel én is tisztában vagyok.
Az 550.000.- a tiszta vételár.
A többi a kocsi eladásából visszajövő összegből lesz megoldva.
Átírás vezérlés csere.Meg van a kiszemelt autó, szerintem baba, de mint írtam babonából nem írom le.
Össze kell egyeztetnem a szerelő ismerősömmel, hogy eljöjjön velem, mert nem szeretném ha az, lenne, hogy beleszeretek egy kocsiba és nem veszek észre hibákat, egy kívül álló mindig kritikusabban nézi a kocsit mint aki meg akarja venni.Tehát a cél megszületett a megvalósulás meg kiderül.
-
tresh
veterán
Ecocontrol nagyon jó esős úton tapasztalat. A fogyasztás pedig gumik terén akkora ökörség mint benzines autót 30-nál 4ikbe tenni
Minden gumis teszt stb csak e pénisz növelés a gyártónak..tapasztalat alapján kell gumit választani és erre van pár fórum ahol igen csak ki van vesézve. Plusz a gumi-k minden autón máskép fognak viselkedni pl más felfüggesztés véget,bodé súlya stb
Vedd meg a Fulda-t nem fogsz csalódni
-
peugeotmate
őstag
Közben leesett, félreolvastam, bocsi. Viszont ezek alapján nem zárom ki a turbós motorokat sem. A spritmonitoron az 1.2 Tce 100 lovas mocinak éppen hogy 7 liter alatt van a fogyasztása. Kisebb teljesítményű 1.4-es benzines konkurensek is kb ennyit fogyasztanak (6,5-7 liter között).
-
Adonimus
senior tag
Én a Media Marktban vettem Sal-t vagy MNc-t vagy a a fene se tudja, az árlapon az volt írva, de a dobozán már semmi hasonló nincs. Végülis a kinézete miatt vettem meg, megvan egy ideje. ha olyan kedve van nagyon jó ha rossz kedve van akkor hangot ad ki és foltot hagy. De szerintem az árát megérte (kb800ft/db)
-
rob210
Topikgazda
Ugye hogy nem írtam 5.2őt.
Egyébként hihetetlen egyszerű a magyarázat.
Nem fogod elhinni, szar az erzékelőm.
Ha ráadom a gyújtást a visszajelző világít, de az érzékelő ami felkapcsolná az szarik működni.
konkrétan, ha koppon van a tank, akkor jelezne.
Legalábbis én ezt feltételezem, mert kipróbálni nem szeretném és hálisten eddig nem is voltam annyira megszorulva, hogy odáig jussak. -
Savanya
addikt
Drágább a prémium fajta ,de megéri mert tényleg dinamikusabb , kevesebbet fogyaszt és jobban is indul .
MO-i szabvány igen vacak és sajnos a sok szemét közül nem vettünk át jó dolgokat az EU-tól. Érzésem szerint amit itthon prémiumként árulnak az a valódi szabványnak megfelelő .
-
rob210
Topikgazda
5,2 őt
Valamire rosszul emlékszel nekem sose ivott 5,2 őt.
Valótlan adatokat nem írok be egy 8 szelepes 1.4 es soha nem fog 5.2 vel eljárni csak ha tolod.6.2 lesz az az 5.2 és tudod, hogy volt némi erő előcsalogatás a kocsiból, ez annak az ára.
Nagyobb teljesítményt semmiből nem lehet csinálni. -
toldy
őstag
Volt már rá példa hogy hazaértem és számoltam, hasznos.
-
SZATA
senior tag
-
Sly189
senior tag
Kinik - Miskolc
Azért lett kész másnapra, mert folyton megy a meló náluk, előtte azt hiszem 2 héttel kellett bejelentkeznem...
-
gabx76
senior tag
Köszönöm a kocsi nevében is!
(#27767) mycso: Volt rajta 17-es, talán még emlékszel: 2 éve már beszéltünk erről. Te akkor készültél váltani nagyobbra, én meg akkortájt cseréltem le 16-osokra. Az itteni utak nem tettek jót a futóműnek, azóta is ezt nyögöm, ráadásul ezt olcsóbb gumizni szóval nem bántam meg a kisebbre váltást. Szó se róla, valóban jobban néz ki a nagyobb felni, de nekem elég volt 3 év alatt kicserélni a gátlókat, kutyacsontokat + legutóbb a torony-szilentet.
(#27768) Josi : Jó ötlet, bár nekem nincs bejáratott eladóm, mindig végigkeresem az egész választékot. (a termékek linkjei meg hamar elévülnek)
Próba: Műanyagbizgentyűk -
Füge007
senior tag
Jól néz ki, de én semmi pénzért nem rakatnék a kocsimra, mikor beülök egy ilyen autóba az az érzésem mintha koporsóba kerültem volna. Engem, egyszerűen nyomaszt, az a fénytelenség.
Nem beszélve amit előttem már leírtak az éjszakai kilátási probléma.
Persze ez csak az én szerény véleményem
-
ThodEE
őstag
Nekem nagyon bejött a legsötétebb.
Éjjel ha jönnek mögöttem akkor a tompított kb helyzet jelző érősegűre csökken a belső tükörben, hamar megszoktam első pár napban nagyon zavaró volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Parkside szerszám kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpársportok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest