- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
Sziasztok kérnék, kis segítséget.
Egész delelőt túrtam a kézi könyvet, meg az az autót de nem jöttem rá mi lehet.
2003 Megane II Dci, az óracsoport nem működik, sebesség mérő, ajtó visszajelző, fordulat szám mérő de még az index vissza jelzése sem működik, magyarul ami a kormány mögötti részben van, maga az óra csoport. Ezt leszámítva az autó üzemel, index működik, stb.
De egyik napról a másikra jött ez, valakinek ötlet? Azt hittem van egy biztosíték erre, de nem találtam semmit.köszönöm
-
toldy
őstag
Sziasztok, jó régen jártam erre, bár sajna az oldalon is.
Viszont szeretnék egy kis segítséget kérni, nemrégiben volt egy kis balesetem, amiben a jobb első kerekem ( és futóművem) teljesen tropa lett. A gondom az hogy az a felni egy clio 182-esről való 8 ágú 16" ezüst színű alufelni, amit itthon nem nagyon találok, illetve külföldön is sok helyről még csak visszajelzés sem jönn, nem hogy megtudnám rendelni. Kérdésem hogy tudnátotok segíteni felhajtani egy ilyen felnit? köszönöm
Lassan a szín is mindegy, fújhatóak, csak menthető legyen, és 1 db elég.
-
toldy
őstag
Képzeljétek, tegnap lecsorták az vezetőoldali ajtóról a díszlécet!!
De amit szeretnék kérdezni, honnan tudom megállapítani hogy milyen fékrendszer van a kocsiban? ATE vagy TRW ?
-
toldy
őstag
Stiasztok, gyors kérdés II meganba hol van hátul a szellőző? Szerintem el van dugulva mert állandóan érzem a fülem amikor beülök.
-
toldy
őstag
válasz
Kornel #33519 üzenetére
Azt azért megjegyezném, hogy van ismerősöm minden féle márkából, és a 30k km olaj csere úgy ahogy van egy f***** mindegy hogy olasz, német, francia, japán..... Én évente olajcserélek, lehet az 12k km vagy 21k km.
A másik hogy a nagyszámok törvényét ne kerverjük össze a megbízhatósággal. Valamiből nagyon sok van nem biztos hogy rossz, lehet még jó.
Nekem pl 2003 1.5 dci van. Sokadik tulaj vagyok és garantált hogy nem 273k km van benne hanem több, ettől függetlenül motorikusan semmi gond az autóval ( a turbó nem a motor hibája, csak nem kapta meg a törődést)
-
toldy
őstag
Srácok, kérnék egy kis segítséget. ( igen olaj téma
)
Egy Megane II RS ( 225lovas) milyen olaj való? A dízellel nincs gond, de benzinhez 0 a hozzáértésem).
-
toldy
őstag
Nos, nálam az autó, hát drága volt, de most megint belezúgtam, végre olyan lendületes, élvezetes az autózás vele.
-
toldy
őstag
válasz
rob210 #30683 üzenetére
Értem, sosem értettem hogy a gumikat mm a felniket meg " adják, aztán meg matekozd össze magadnak.
Egyébként most is 195 gumival van használva, akkor majd én is azt rakom rá, nem gond mert gumi még nincs rá, csak ennyiért ez a készlet nagyon kéne... ( legroszabb esetben meg enni meg nem kér, pár hónapig). -
toldy
őstag
Srácok, kérnék egy kis segítséget, ebben a gumi/felni méret rejtelmeiben sosem voltam túl jó.
A kérdésem a következő, megane II-re elvileg gond nélkül felmegy a clio II 16", 4x100, ET45, 7J széles felnije. Ami még érdekelne hogy akkor erre pontosan milyen gumi is kéne? jól gondolom 195/55R16, de ettől szélesebb nem jó rá 8 gondolok itt a 205/55R16ra)?
-
toldy
őstag
Sziasztok, felmerült itthon egy kis gond.
Van egy 2es laguna ( dci) ami nem indul ( behúzva indul), az egyértelmű hogy elektromos gond, az aku elvileg jó, kimérve, a generátor frissen felújítva és működik, viszont az alapjáratott mégis emeli, illetve az aksinál mérve nincs meg a feszültség, és a FC is ezt a hibaüzit dobja. valakine ötlet hogy mi okozhat ilyet? -
toldy
őstag
Srácok, ma felmerült bennem a, és keresgélek, de nem találok egyértelmű infokat. Jól tudom a Megane II-ből van elektromos visszahajtható tükör? A kérdés inkább az hogy ilyet be lehet-e szerelni egy sima elektromosan állítható tükör helyére?
-
toldy
őstag
Nos, ma kicseréltem a ködlámpákat, úgy érzem ez most jó bolt volt. Illetve a srácnál "véletlenül" volt egy bézs kesztyűtartó is így azt is elhoztam, 4k-t nekem megért hogy végre zárható, és nem nyílik ki magától.
-
toldy
őstag
Ma kiszedtem a ködlámpákat hogy megpucoljam, hát meglepódtem, ez egyikkel akár mit csinálok annyira felfele áll hogy szembejövőtket zavarja ( igen ködben ) a másikba meg télen állt a víz, belülről olyan retkes hogy csoda látszott ha felvolt kapcsolva, kiderült hogy miért.
Szerdán megyek újakért sikerlt 6kért szerezni egy párt ( valeot).
ThodEE, hogy nézel ki?!
-
toldy
őstag
Nekem a tisztaság már bőven elég ok rá, ami sz** volt alatta, az.... Meg a csominak volt egy szakasza ahol hajlamos volt magától lelógni, ott betettem alá egy 10 cm hosszú, merevfalú medencére folialefogató ilyen műanyag vackot, így a gumi most megint szoros rajta és nem lóg.
Nekem 5k volt a 2 teló, bárdiból ismerősön át, cserélni kellett mert már most sem nyitotta ki teljesen az ajtót.
Sgt. Chris: Bárhol meg tudod kezdeni. Bontóban körbeérdeklődhetsz, szokot lenni épp darab.
-
toldy
őstag
válasz
Sgt. Chris #30156 üzenetére
Ezt a szigetelést ami az ajtó alatt fut körbe, magán a kasznin, legyen az sima vagy csomi ajtó. Az mind cserélhető, langyos, szappanos ( folyékonyszappanos) vízzel szépen végig mostam, majd száradás után vissza tettem.
Ez a gumi:
-
toldy
őstag
Keresztfater tegnap vitte hozzájuk egy II laguna kártyáját, enyhén fogalmazva romokban volt, kíváncsi vagyok mire jutnak vele.
Más, kicsit szerelgettem az autót, lecseréltem a csomiajtó teleszkópjait, milyen jó hogy magától kinyílik az ajtó, és teljesen... Illetve kicseréltem a pollenszűrűt, ahhoz képest hogy milyen ilyesztően nagy melónak tűnik, kb fél óra volt, de hogy mi volt benne... Meg az ajtó szigetelő gumikat húztam le és pucoltam el, mennyivel tisztább most.
Egyébként bézs kesztyűtartót hol találok, már hívtam pár helyet de vagy nincs vagy ilyen több 10k
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
válasz
Mágus2 #29730 üzenetére
Széép.
Más,
Bíz isten, gondolkodtam ezen az autón..Életműnek jó lenne.
-
toldy
őstag
Ha már így fogyik, akkor a 82le 1.5 dci-nek mi az átlaga? Mondjuk én meg vagyok elégedve az 5,5liter tiszta városival, csak az volt az érdekes hogy nem rég találkoztam/nézegettem egy 150LE 2.0 dci-vel és neki 5,6 volt a városi, most nekem sok vagy neki volt ilyen jó? Közbe számolgattam és kiderült nekem nem csal a computer, jól mér, legfeljebb ilyen 1-1 deci föl vagy lefele, de alapvetően jól számol.
-
toldy
őstag
válasz
forceberg #29379 üzenetére
Tetszenek és jó is lenne egy komolyabb rendszer, de jelenleg külön mélynyomó, erősítő és hasonló komolyabb alkatrészek sajna nem férnek bele $
rob210: amennyi látszik az 8cm tűnik, viszont a műanyag elég távol van így szerintem van hely mókolni valamit egy 10 cm-nek.
Ja egyébként ezeket néztem: előre - hátra , illetve akkor most lecserélném a kazettás tunerlistes rádiót egy cd-s update listesre, és megcsinálnám a lin-in bemenetet is hozzá.
-
toldy
őstag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget,
1, Jelenleg tuner listes rádió van a kocsiban, ha cserélem update listesre akkor elvileg továbbra is működik minden ( kormány mögötti vezérlés), kijelző.
2, Megane II coupeban, jól tudom elöl 13cm hátul pedig 8 cm hangszoró kell? Elöl oké, csak hátul le kell bontani hozzá a teljes oldalfalat.
-
toldy
őstag
Nálam is valami hasonló a helyzet, 2 házzal odébb autó villamossági és szerelő műhely, születésem ta ismerem őket ( szó szerint), bár ezek ellenére sem mindig hozzájuk viszem hanem egy utcával arrébb van egy srác, kimondottan röncikre állt rá, nagyon jó, májusba megyek is váltózni/kuplungolni hozzá.
-
toldy
őstag
Szerintem nem mindegy hogy az autó CO2 vagy CO-t pufog ki, a fejlettebb katalízátoroknál pedig a nitrogénoxidokat is lebontja ( természetesen amennyit csak tudd).
-
toldy
őstag
Srácok, nem emlékszem, valaki megtudná mondani hogy digitálisan hogyan tudom megnézni az olajszintet, mit is kell nyomni hozzá? ( MII )
-
toldy
őstag
válasz
SocketA #28466 üzenetére
Szerintem érdemes lenne a szélvédő környékén körbenézni , mert a víz igenis tud felfele szivárogni. Azt úgy hívják hogy kapilláris felszívódás, a lényeg hogy az anyagban, vagy kellően szűk helyen a víz tud felfele szívárogni, ilyen pl a falaknál is van, vagy ha a tócsába beledobsz egy lapát homokot, hiába lóg ki a homok a vízből, akkor is vizes lesz a teteje.
-
toldy
őstag
Értem, köszi srácok
Kinyomó csapágy milyen kell a k9k722-höz? sima hidraulikus, csak mert ez nekem nem tiszta
Valamint, ahogyan beszélgettem az ismerőseimmel, lenne olyan lehetőség ( az összes ilyen golfos civices bütykölős haverom dícséri hogy milyen jó) hogy a gyári kuplungtárcsára tudnék rakatni plusz kevlár réteget, szerintetek meg érhet egy próbát?mycso: szerinted akkor a japanparts ( gyári) jó lessz? mert én 30ért tudom venni a szerkezetett+tárcsát
-
toldy
őstag
sziasztok, kellene pár dolgot cserélni és kérdezném ti mit javasoltok?
1, kinyomó csapágy valamint kuplungtárcsából mit javasoltok? valeo, japanparts, sach
2, (első) hátsó féktárcsának? brembo, skf,Valamint felmerült egy olyan hogy keresztfateromnak van egy II lagunája, normál kártyás két gombos ( nem szabadkezes), az egyik kártya olyanokat produkál hogy nem működik semmi nyitás majt a nyílásba helyezve az imo villogása is gyors lesz és nem indul, a másik csak egyszerűen nem nyit ( gomboknak kampec) hogy hol lehet ezeket javítatni, vagy lehet e otthon barkácsolni rajtuk , illetve az előnek mi lehet a gondja? köszi
-
toldy
őstag
Nos, kész az autó, 1 napom ráment, de működik és minden okés. Végül 15k volt a manőver. És egyetlen csavar sem mardt meg.
Végül a generátoron a diódasor, csúszócsapágy, és hasonlók lettek raja cserélve.
-
toldy
őstag
Volt már rá példa hogy hazaértem és számoltam, hasznos.
-
-
toldy
őstag
Nos, közben beszéltem a szerelővel, mivel az embert neki is fizetni kell ( kb egy nap mire szétszedik, felújíták, összerakják) de ha átviszem én akkor olcsóbb ( első blikre azt mondta 10-15k. A kédésem jol néztem hogy kiszereléshez le kell venni az alsó/ felső motorborítást, lökhárító, kereszt "híd", ami elölfelül van, turbó csövét és kicsit meg kell emelni a motort is? Van valami amit figyelni kell?
Illetve ha már szét van szedve mit érdemes még cserélni?
-
toldy
őstag
Sziasztok, köszi a válaszokat
Időközben rájöttem hogy a szembeszomszéd autóvilamossági ( főleg francia) és már születésem óta ismerem őket, jók is, és az árak is ( részünkre biztosana)
Holnap át is ugrom hozzá -
toldy
őstag
Sziasztok, szerintem elkezdek hinni a babonákban....
Most 2 nap egymás után átment elöttem egy-egy fekete macs ( bár jobbról balra). Ma jövök hazafele azt vettem észre hogy felkapcsolt az akku jelző lámpa a műszerfalon, kb 5 perc mulva a stop felírat is fellőtte magát. Szerintetek mi lehet a gond, vadonat új ( náhány napos) aksi van benne, mértük, teljesen oks. Méregettük járó motornál és nagyon generátor gyanús a dolog.
Az jellemnzően milyen árban van?
-
toldy
őstag
Érdekes dolog ez a hőmérő
Tegnap nem tudtam megnézni mert esett, viszont este el voltam vele és haza fele azt néztem hogy 3-4 fokot mutatott, ami éjszaka felénk reálisnak tűnt. Most lent voltam hogy megnézze, bár nem szedtem szét csak megnéztem mit mutat és 8 fokig fel is ment de kb 1 perc alatt, más mérők szerint 14-15 fok van most tehát 6-7 fokot még mindig csalMost nézem hogy neked is 6-7 fok az eltérés, akkor biztos vagyok benne hogy valami azonos körülmény okozza ezt, tippem viszont nincs.
-
toldy
őstag
szia,
Egyelőre én sem jutottam vele semmire, keresgélek érzékelőt, ebay/bontó. Most hétvégén lesz rá időm szét akarom szetni megnézni/pucolni. Arra gondoltam még hogy volt kb egy hét amikor ilyen -10-13 fokok voltak és akkor a meló hely parkolójában voltak a hidegben hajtogatva a tükreim, hogy nem akkor tört meg valami. Szerintem holnap lesz rá kis időm, délután nekrugaszkodom. -
toldy
őstag
Sziasztok, szerintetek mi romolhatott el ha a hőmérő állandó jelleggel -1 fokot mutat, reggel este, napon árnyékban, mindegy neki. Én magára a fejre gyanakszom
-
toldy
őstag
válasz
Sly189 #27243 üzenetére
Szép állapotban garantált km-el jó árban vetted, szerintem egy olyan autónak annyi az ára.
Én 750ért vettem az enyém, és számoltam/számítottam is ezekre a költségekre amik felmerültek azóta ( csak azzal nem hogy hirtelen egyszerre), ha ezek nem lettek volna akkor szerintem ez is olyan 1,2 be lenne.
-
toldy
őstag
Ha már így felmerültek a gumik, akkor nem tudom volt-e róla szó, de jan.01 óta a kötelező profilmélység 4mm ( téli- nyári) egyaránt.
-
toldy
őstag
Ck. : Azért hogy a folyadék kapjon levegőt és kifolyon alul, próbáld ki egy flakon vizzel hogy fejjel lefele alig jön ki, de ha kilyukasztod az alját ( tetejét) akkor pik-pak, az összes kifolyik.
Coyot: ha még működik akkor szerintem dave nézesd meg, hozasd rendbe, olcsóbb lesz... Pont most szívtam vele, újat kellet venni, 100k a turbó ( angol) plusz 6k a tömítés, vagy 115k az olasz esetleg 135k a gyári, ezek az árak vannak itthon, vagy külföld
Na kész az boci, megint belezúgtam, mint az álom, olyan lett, bár ennyiért lehet is...
Új turbó, új vezérlés, nagyon sokminden új, mindez miért mert nem belevaló volt a nívópálca,ezért hiába csekkoltam, én az olajat ha a szar pálca miatt, nem annyi volt benne mint kellet volna
-
toldy
őstag
válasz
rob210 #26266 üzenetére
oké, köszi, az ötelete, eddig csak készletett néztem, de ha külön válogatom akkor valamivel kevesebből kijön, ezért nézegettem ezeket mert az egyik forgalmazóhoz tudok kedvezménnyel vásárolni
Egyébként egy készletben mik vannak benne, a szíj, feszítőcsapágy és vízpumpán kívül?
Akkor egy Dayco vezérműszíj és feszítő görgő valamint egy Dolz vízpumpa jó lesz... -
toldy
őstag
Skacok, azon agyaltam ha már úgy is szét lesz szedve akkor "cserélek" vezérműszíjat, vízpumpát és tartozékait is, a kérdés, az INA az milyen vagy esetleg egy ilyen Japaparts készlet?
-
toldy
őstag
Srácok, az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve, azt vettem észre ( most szólok nem veszek ilyet) hogy nagyon sok ilyen utángyártott kínai turbó van, ezek mégis mennyire gázak? Csak mert szép és jó hogy 75k megvan és van rajta egy év gari, de valahogy nem nézek ki belőlük többet...
-
toldy
őstag
válasz
Mágus2 #26186 üzenetére
Emlékeim szerint 54359700002, d enem vagyok most benne biztos ( majd kb fél óra múlva át megyek érte, mert így most pár napig itthon lesz, mig szerzek egy kis kedvet$ hozzá)
Ja hogy lényegében csak a "bele" de az úgy mennyire használható, be lehet azt állítani rendesen?
-
toldy
őstag
mycso :Értem, a wizardot én is ismerem a lagunába is tőlük van, elsőkörben én is őket néztem, köszi
Coyot: nézem is őket, de azt vettem észre hogy egy felújított darab az olyan 90 körül van, így inkább 100ért van wizardnál új
-
toldy
őstag
Sziasztok, a 82 lovas,k9k 722, 1.5 dci-hez turbót hol érdemes hogyért, mennyiért? Van valainak tapasztalat? Eltört a tengely
-
toldy
őstag
Nos, tisztázódtak a körülmények, ( ez az amikor egyszerre öten magyarazzák hogy milyen alkatrészről van szó) valójában a turbónyomás érzékelőről van szó, úgy tűnik annak kampec.
Egyébként, ha ez meghalt mik lehetnek a tünetek? Mert menetközben állt le az autó, indítás után pedig 10 másodperc ok majd lefullad?
-
toldy
őstag
sziasztok, olyan kérdésem lenne hogy melyik az az érzékelő amelyik érzékeli a beszívott levegő hőmérsékletét?
-
-
toldy
őstag
Srácok, felmerült bennem ( bár annyira hozzá értő nem vagyok), egy 1.5dci 82Le verzióban az 5sebességes váltót ki lehet cserélni 6sebességesre?
-
toldy
őstag
Hali,
Boldog Mikulást mindenkinek !
És egy kérdés, a gázolaj szűrőt érdemes lehet cserélni? Az autó 2003-as, nálam csak 1 éve van, ennyire részletes előéletet nem tudok róla, ha működik akkor ne piszkáljam ? ( a szűrő meg van a vadi új, csakhogy cseréljem-e vagy ne, ezt nem tudom eldönteni)
-
toldy
őstag
válasz
DonThomasino #25950 üzenetére
Ohh, valóban egy része, csak elsőre nem tűnt fel, köszönöm.
De ha már itt vagyok, csatlakoztam a klubhoz, igaz már áprilisban.
Megane II Coupe '03 1.5 dci ( 82 )
Kisebb gondok vannak vele, de mind ezek ellenére kimondottan szeretem.
~165e mutat az óra, ezt nem feltétlenül tartom reálisnak mondjuk, de sajnos ilyen az élet. -
toldy
őstag
Sziasztok, a megane II estében hogy tudom megnézni, hogy mi az alvázkód?
-
toldy
őstag
Köszi, majd figyelek ezekre, az NKH-ról nem tudtam, lehet megpróbálom.
Köszi a linket is.
-
toldy
őstag
Értem srácok, köszi
, összegezve akkor a dolgokat, ALAPOSAN járjam körbe az autót, mert vannak fura dolgok, de akár még jó vétel is lehet.
Josi: ha nem gond egy linket kérhetek, mert nem sikerült megtalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest