Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Kösz nektek!
Megnézem majd.
-
Nordik
addikt
Valaki meghúzta a lokharitomat... Egy nagyobb karc van rajta, a többi inkább felületi horzsolás. Illetve picit a lámpa alja kapott egy horzsolast vékony csikban. Mit tudok vele kezdeni? Itthoni körülmények között felpoliroznam kicsit, sokat nem akarok vele foglalkozni. Van valami bevált cucc? Esetleg fogkrém?
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Kauffer, bárdi.
Ez a kettő hivatalos forgalmazó, nem fogja megkockáztatni a sumákolást. -
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Kaufferből szoktuk venni innen a legtöbben és nem vettük észre, hogy silányabb lenne a minősége. Úgyhogy szerintem ők korrektek. Egyébként az Elf alapból is egy olcsó olaj, nem tudom mennyire lenne értelme hamisítani. Legalábbis az SXR széria olcsó.
-
válasz
LamerGyuri
üzenetére
A hivatalos boltok is kb. csak kapnak egy tekercs zárjegyet... aztán vagy a hivatalos, vagy ha akarják, a szürkeimportos rendelésre ragasztják fel.
-
LamerGyuri
senior tag
Igazából csak pörgetem a gondolatokat, de: hamisíthatják itthon az Elf olajat? A zárjegy megléte valóban nem biztosíték semmire? Honnan vegyek ilyen kétségek után bármilyen Elf olajat az autóba, van megbízható üzlet ilyen téren?
-
polonic
félisten
válasz
Csatravi
üzenetére
Erre írni akartam korábban is. A Mol EVO dízel a sima gázolaj náluk, a prémium az EVO dízel plus.
Egyébként OMW prémiumot tankolok több, mint egy éve már. Nekem eddig ez bejött. A kútoszlopon ott B0 matrica van, sima gázolajnál B7.
A Shell prémium is B0 vagy az ott talán B7?
-
mycso
Topikgazda
válasz
The.Biker
üzenetére
Mindent is lehet, radarból jó a párezres aliexpresses, egyszerű bekötni is.
Kamera, sajnos nem köthető rá egy az egyben a központi kijelzőre, hanem kell hozzá egy olyan 200-300 eurós árú interfész, amit itthon nem is találtam, csak külföldi shopokban, mondhatni nem éri meg. [link]
Vagy szintén aliról filléres kamera, saját kijelzővel, csak azt nem tudom, hova lehet igényesen elhelyezni.
-
Tolató kamerát utólag lehet beszereltetni?
Vagy csak radar? -
herbela
csendes tag
Kedves barátaim! Utólag szeretném beszereltetni a radart a kocsiba előre és hátra ! mit javasoltok milyet és mennyit érdemes rá költeni ! Ja és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
rob210
Topikgazda
válasz
blackmorph
üzenetére
Milyen autóról kell kideríteni?
Alvázszám alapján megmondom azonnal.Az rs futóműve felejtős. ott erősített minden.
Egy rossz szavam nem lenne rá, ha a sima alatt is az a futómű lenne, meg olyan anyagok.
De próbálj meg egy rs futóművet szerelni azonnal megérzed a minőségbeli különbséget a pénztárcádon is
-
rob210
Topikgazda
válasz
MC Pite
üzenetére
Ez mondjuk megoldás lehet a méretproblémára.
Hatchback autó, grandtour csomagtérrel és peugeott belsővel.

Igazi gyöngyszem ez vajon meddig lesz fent így ?
-
blackmorph
tag
Hali.
Először is világos minden mint a nap így, hogy ezeket olvastam
. Továbbá biztonsági öv, konkrétan vezető ülés övcsatt probléma. clio 3 ph1. Ez ugye vezetékes, érzékelős, csipogós. Olyan mintha belül szét lenne esve vagy lazulva a mechanika, random jelez, hogy nem vagyok bekötve, roppant idegesítő, szemre is furcsa, de az övet egyébként tartja rendesen.
Tudtommal ebben is valami ellenállás alapján tudja, hogy be vagyok kötve vagy sem és egyébként is nem szeretném direktbe kötni vagy ilyesmi. Létezik erre valami ismert megoldás, esetleg lehet külön venni? Más modelleké jó lehet (megane, scenic ) ?Köszi.
rob, jut eszembe akkor abból a megánból az RS futóműve is hitvány, vagy az teljesen más?
azt honnan tudom szerinted kideríteni, hogy sima vagy kettős tömegű lendkerék van-e az autóban? alvázszám alapján valami kereső? vagy te ebben pro vagy esetleg?
Köszönöm.
-
MC Pite
veterán
Jaded: Én épp a Fluence ellen szóltam, tudom hogy ki van olcsósítva a Méganehoz képest. És nagyságrendileg nem olcsóbb a Fluence Méganehoz képest hogy valaki azért válassza (ha egyébként kell neki a hely).
Lagunát csak a hely miatt venni nem éri meg, az vegye akinek a plusz kényelem/olyan funkciók kellenek ami olcsóbb szinten nincs. Minden középkategóriást drágább (jóval) fenntartani mint egy kompaktot. Plusz M3 kombi/S3 elég nagy/nagyobb.rob: Szmájlit nem láttam "Én imádom a sedan méretét pakolhatóságát, ez a nem jó a sedan ez valami nem tudom mi."
Azt értem ha valakinek a lépcsős hátú tetszik, vagy szerinte merevebb mint egy kombi/ötajtós. Az hogy pakolhatóságban egy M3 kombihoz mérjük, az... igazságtalan lenne.
Ízlésen kár vitatkozni (de a méreten, variálhatóságon is).
Szedánt preferáló kollégának lőttem épp a képet: [link] Járóka (ez egy szedánba sem fér be, [Picasso, GS2 simán elfért fektetve és állítva is idáig, ebbe alig fért be], kis kád, kádállvány, játékok, takarók, játszószőnyeg... és ezek után marad még egy szedánnyi csomagtartó, pl a mi táskáinknak, kajáknak, stb. És nem ritkán még egy monti/országuti is beesik
Nagykerekű montit (utasok mellett, járművön belül), nagy babakocsit, sörpadot, létrát, fűkaszát, fűnyírókat, 8-12db autókereket/gumit, bútorokat nem mindenki szállít; de én speciel igen, és a méretben és pakolhatóságban szóba sem jöhet kisebb. Még a hétköznapokban sem szeretem a szedánok peremét, és hogy eleve kényelmetlenebb cuccolni bele (cégesként használtam eleget). Nekem az a plusz merevség nem ér annyit hátul. Plusz tök jó a M3 grt kisebb csomagrögzítő rendszere szerintem
Ugyan sok dolog befér ebbe, mégis nem várt helyről kapom a legtöbb kritikát a bővíthetőség és az autó méretei miatt: A páromtól
. Hátra láthatóság, hátul hogy alig lát ki a kicsi, a középső hely a jelképes - sem embernek sem gyerekülésnek de még hordozónak sem jó, plusz a csomagtartóba sem a korábban megszokott módon tudunk pakolni. Majd ha bővül a család, akkor megint kompakt egyterűek felé kell kanyarodnunk, gondoltam most a napi 100km miatt amit egyedül teszek meg inkább a fél literes fogyasztásmegtakarítást választom (egyterűhöz képest). -
Gombinyó
őstag
válasz
zeon.hu
üzenetére
Értem, de gyárilag nem volt az autóban és a márkaszerviz se fog érte felelősséget vállalni.
Csak gondolatébresztőnek szántam, mert én is ebben a cipőben jártam (a helye megvan az autóban, de a szerkezet nincs benne alvázszám szerint, olcsón tudtam volna szerezni bontottat) és végül ezért maradtam a gyári defektjavító szettnél. Ha nagyon messze kell mennem meg berakom a "pótkereket" a csomagtartóba egy zsákban.
-
Jaded
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Hát nem tudom, szerintem a Fluence nem sokkal jobb a M2 szedánnál. Török szerelés, valahogy gagyi az egész beltér (külseje nem rossz), de messze van a Megane-tól (hiába abba a “családba” tartozik).
Persze ha erre van pénz, nyilván nem kérdés. De szvsz a Laguna minőségibb. -
zeon.hu
nagyúr
Szembesültem egy nem éppen elhanyagolható dologgal:
Nincs pótkerék a Grand Scenic-hez, méghozzá gyárilag.
Utólag gondolom van megoldás, de a mi a legjobb? -
rob210
Topikgazda
válasz
shifty!
üzenetére
Diesel vagy benzin lesz:
Amit én tudok, fluence csak 5 ös váltó és ha nem cseréltettek benne váltóolajat 130ezer környékén szeret megkotlani, 80enél kell.
Én imádom a sedan méretét pakolhatóságát, ez a nem jó a sedan ez valami nem tudom mi.
De szerintem már láttad mi is belefér a sedanba.
A magassággal számolni kell, de ez csak szervezés kérdése
A megane kombival viszont egy 6 os váltós 110 es benzines esetén lényegesen jobban jársz, ez tény amit nem lehet megcáfolni. Ha bemered vállalni 1.4 tcevel akkor haladni is fog, de a fogyasztása nagyobb mint az 1.6-é azzal számolj.
Amit mindegyik 3.ik generációs szeret fogyasztani, az a lengéscsillapító gumiharang, a stabpálca, hátsó rugó, én másról nem nagyon tudok.
Erősebb jobb konstrukció minden fronton mint a 2.ik generáció. (az egy zsákutca volt) -
MC Pite
veterán
válasz
shifty!
üzenetére
...Ízlések és pofonok, de ha kell a hely, akkor miért lépcsős hátú Fluence?
Arról nem beszélve hogy az ötös váltó és az egy mérettel nagyobb kerék a Meganehoz képest megöli a menést a fluenceben ahogy nézem.
Amíg csak a csomi(és fejtér) számít, én a kombira céloznék, ha számít hogy 2 gyerekülés meg egy ember is elférjen, akkor mindkettő kiesett. (Nálam idáig 1/3 ülésdöntéssel volt cuccolás, de mióta gyerekülés van hátul nem csak hordozó, ezt buktam, ezt már nem tudja az autó.) -
shifty!
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Alig várom hogy az egész torony beköszönjön
Ugyanitt shame on me, nem tudakoltam meg hogy mit tett bele Laci...Jövőre vonatkozó kérdés: 2013 utáni (asszem akkor volt facelift) Fluence 1.6 benzineseknek van jellemző, ismert nagyobb baja?
Úgy látszik, év elején kimegy a családból az Espace, édesanyámélhoz kerül Megi, én pedig beruháznék egy Fluence/Laguna méretű autóra, pár éven belül bővülünk, abban kényelmesen elférnénk majdan, ahogy nézem.
-
shifty!
senior tag
válasz
blackmorph
üzenetére
Robinak sajnos igaza van, sokadjára tapasztalom meg a Megane II futóművének alulméretezettségét. Ha Svájcban élnénk, lehet hogy nem lenne vele bajom, de amíg BP útjainak nagy része olyan, mint Drezda a szőnyegbombázás után, addig ez nem lesz sokkal jobb.
Nyilván a kényszerpadkázás más tészta, ez már az én hibám, (illetve azé, kitolatott a forgalom elé és vészfékezni kellett
) de mivel tudom hogy jól össze volt rakva (még elég frissen ráadásul) a futómű, új gólyalábakkal, új tengelycsonkkal, és beállítva rendesen, így nem tudok másra gondolni, minthogy a rugók öregek, és hogy a jobb oldalát nem kéne mindennek kitenni. -
femiki
tag
Rob! Írtam neked pm.-et.Megtudnád nézni? Kéne egy cikkszám a féltengelyhez. Köszi!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Csak a 2.0 litereseket érinti a tiéd nem az.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Évjárat?
Mert "E10 petrol is cleared for use in all Renault petrol vehicles marketed since 1st January 1997, [with the exception of the following models:] -
MC Pite
veterán
válasz
gergo5991
üzenetére
Hát nem árt kicsit újra átolvasni amit írtál - szoktam összevissza írni, de itt nem nagyon sikerült felvennem a fonalat.
Nem tudom mid van és milyen változat (M3 coupe?) - de a M3 nagyon nem orrtolósra van beállítva, a farát dobja el először, a guminyomást is mindig úgy kell beállítani -még a kombin is, legalábbis azon tuti- hogy hátul 3 tizeddel kevesebb legyen a nyomás.
A kotyogás ahogy rob is írja mindenképp gáz, nem is értem azt miért hagyod.Egyébként a gondolatolvasási próbában arra sem jöttünk rá milyen idős, konkrétan milyen abroncs van az autón, az is rengeteget számít!
Ha lehet, írj kérlek magyarul; kisbetű, nagybetű, írásjel, stb - sokkal könnyebb olvasni. Köszi! -
Ganz-[HUN]
addikt
Csövi
Clio 1 E7F érintett az E10 hulyesegben? -
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
LS932 kell rá
Mannból meg a MAW75/3 -
gergo5991
őstag
válasz
rob210
üzenetére
szóval ha jobbra kanyarodok már tekerem vissza egyenesbe a kormányt és mennék egyenesen, de a kocsi eleje még tolja magát jobb irányba. mintha csúszna a kocsi eleje
kép: [link]
a fekete ahonnan jöttem és a piros nyilt meg azt jelzi hogy majdnem felmentem a járdára mert mikor már egyenesbe volt a kormány akkor is jobboldalra ment a kocsi pedig egyenes volt a kormány.jobban nemtom elmagyarázni sztem
-
lsebestyen
addikt
Jól gondolom, hogy a purflux ls280a olajszűrő nem lesz jó a megane 1ph2 1.6 benzinre? Szemmértékre sokkal nagyobb...(még nem szedtem le ami most van rajta) Holnap muszáj vagyok megcsinálni már az olajcserét, a boltban holnapra csak mann szűrőt tudnak adni cserébe. VW konszernél mondjuk bevált, de itt nem tudom mennyire jó. Purfluxból mi a helyes cikkszám?
-
gergo5991
őstag
sziasztok valami problemara utalhat az hogyha kanyarbol jovok ki nagy gazzal itt most nem szalguldozasra kell gondolni es mintha csuszna el a kocsi eleje, mintha egyenesbe tennem a kormanyt es mintha meg az ivet akarna folytatni a kocsi. vagy pont ott ahol mentem es igy kilett kivolt nyomodva az aszfalt a sok kamiontol kanyarban az is lehet. teli guminyomast neztem 2,4 baron volt de az elso kerekek elegge le vannak nyomodva mint egy tonas, masfel eves es max 2k km van csak benne. 3 mas megane 2010 es es elegge nehez a kocsi asszem hothatchekhez viszonyitva! lehet ez is kozrejatszik?
-
rob210
Topikgazda
válasz
blackmorph
üzenetére
A patkára ugratás nem a IIes meganenak való mutatvány.
Párszor már leírtam, hogy alul van méretezve a futóműve, főleg egy dieselhez. Egyébként minden a helyén volt és ott ahol lennie kellett.
(nem én csináltam, de ismerem aki csinálta) -
blackmorph
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az A indítóáram az önindító miatt fontos,
Az Ah-val jelölt kapacitás ami a sok indítózásnál érdemes még inkább betartani.Ha alacsonyabb indítóáramút használsz, az önindítód bánja, ha kisebb kapacitást, akkor megeshet, hogy sok indításnál hamar elfogy.
-
blackmorph
tag
Ez lehet attól is, hogy kisebb kapacitású az akku mint a gyári, így ha sok az indítózás a kevesebb tárolt kapacitás hamar elfogy, alultöltött lesz.
A generátor pedig állandó teljesítménnyel tölt, így adott idő mire pótolni tudja az indításokat.
De az is lehet, hogy egyszerűen már nem tölt eleget a generátor, esetleg valami utólagos elektromos kütyüt raktál be, ami tudtodon kívül meríti.
-
blackmorph
tag
válasz
shifty!
üzenetére
Hali
Nekem nagyon gyanús, hogy úgy van eltörve, mintha a gátló erőkarként is működött volna és ahelyett, hogy felfelé mozgott volna ahogy kell, hátrafelé is sokat mozdult így simán el tudta tépni az acélt. Valami akkor nagyon rossz szögben áll vagy furán nagyot elmozdul.
Viszont ha ezt nem nézzük, akkor az gyanús, hogy ennyire össze tud ülni az egész.
A rugók nem öregek és kilágyultak, ültetők vagy esetleg máshoz valók és azért ül így össze?
A felütés gátló aminek elvileg ezt kellene megakadályozni, biztos bele való, vagy az állapota jó stb?
Nincs túlhúzva a lengéscsillapító anyája a toronyszilenten ami miatt eleve repedhet vagy gyengülhet az anyag? Azokat általában nem kell hatalmas Nm-ekkel lehúzni.Ezek jutnak hirtelen eszembe.
-
shifty!
senior tag
válasz
üzenetére
A követési távolság stimmelt, arra mindig figyelek, mert nagyon irritál, ha valakinek a seggében megyek és az is, ha a seggemben jönnek. Kell a személyes tér

A papucsok...nos, bevallom férfiasan, azok valóban nem a legjobb darabok...
Hol lehet ekkora mackót szerezni?
-
törölt tag
-
molnarpeter
nagyúr
Mai találat: Renault Megane II, Modus, Scenic II kesztyűtartó hűtés elzáró fül terv 3D nyomtatóhoz [link] - ha minden igaz, készlethiányos a gyári alkatrész.
-
ress23
csendes tag
Köszi akkor 70Ah lesz a befutó
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
Nekünk 1.9 dízelben volt 60-as, bírta elég jól. Ha sok a rövid út (pl bevásárlás általában 4 db 1-2 km-re lévő bolt), akkor érdemes lehet nagyobbat nézni, de ha hosszú távú a normál használat, akkor elég kisebb is. Nem nagy differencia köbcentiben - 1.3 dízel Fiorino-kban 45 Ah van gyárilag.
Ja,és olcsó SCT kell kauffertől

-
ress23
csendes tag
Üdv
megane 2 1,5 dci 106hp
Milyen mekkora akumlátor kell szerintetek?
Mert egyértelműen sehol nem találok róla semmit... -
harry
veterán
Utóbbiakhoz: amennyire én tudom, a 13.9V kicsit kevés. Nekem is kezdett csökkenni, amikor a generátor a halálához közeledett. Normál töltőfeszültsége talán 14.3V, most nem tudom már pontosan, de 14+ volt. Igen, felújítás után alapjáraton nem érte el, mert a szénkeféknek kicsit be kellett kopniuk, azóta jó.
Másik: rob is többször mondta, nézzétek meg a testkábeleket, szedjétek le, takarítsátok meg a csatlakozásokat (aksin is). 1-2 dugókulcs vagy villáskulcs kell hozzá kb, legalább azok legyenek, kellhet (mint látszik).
-
Istikee007
tag
válasz
Istikee007
üzenetére
Sziasztok!
Végre sikerült mindent megnézni, feltöltöttem az akksit, elvittem beméretni, azt mondták hibátlan. Rámértem a generátorra, alapjáraton nem volt változás, kicsit emelve a fordulatot 2000 környékére, már felment 13.90V-ra. -
shifty!
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Lehet érdemes lenne megtanulni vezetni?

@ (#72516) molnarpeter Nem tudom még a pontos szervízköltséget, nem számítok százezres összegre, ki tudja mi derül még ki, sérült-e más is...
-
rwin5
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ó de nagy az öröm, főleg azért mert nincs olyan speckó szerszámom, hogy az akksi cserét meg tudjam csinálni. (már úgy értve, hogy ki tudjam venni)
(#72521) LamerGyuri : magamra értettem szarkasztikusan, ezzel a kis rönóval többet szenvedtem már, mint a bömössel
viszont jobban örülnék neki ha egy akksival meg lehetne oldani, minthogy valami nagyobb volumenű elektronika, nem is a pénz, hanem inkább a szerelő miatt -
rwin5
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az akksi 1 éves, meg mondom, hogy napi használatban van nem hiszem hogy le volna merülve, de rá rakom a töltőre, aztán ha az se akkor bikázás (csak nincs kábelem), úgyhogy azt utoljára hagyom.
-
shifty!
senior tag
Uraim, szükségem van a szürkeállományotokra, mert én már abszolút tanácstalan vagyok (és nem csak én, Jankó Laci is...)
A történet ugyanaz, mint májusban, csak a köntös más.
Jobb oldali toronycsapágy persely megint átszakadt, a múltkori BP-i havazáskor fel kellett felrántanom az útszéli padkára jobbra az autót, hogy ne csattanjak az előttem vészfékezőbe, sebességem volt kb 20-25 km/h. A kb. 10 centi magas padka ütött ekkorát, a persely a képen látható. Kb fél hónappal előtte került be többek között új, KYB első lengéscsillapító pár, új tengelycsonk, kerékagycsapágy, előtte még ősszel új Spidan alsó lengőkar.
Májusban egy nagy kátyú áldott meg a Fogarasi úton 50 km/h-nál, akkor teljesen átszakította a gólyaláb a perselyt.
Kérdés, hogy mégis mi a fészkes f*sz ez, a fél eleje ki van cserélve a kocsinak lassan, és mégis, fél évente itt tartok...
-
rwin5
őstag
Üdv!
Napi használatban volt az autó városi szaladgálás szinten, reggel még beindult, most az alábbit csinálja:levideóztam, mert nem tudom leírni
indításgátló elektronikája beszarhatott?
ez csak egy tipp, remélem ti tudni fogjátok
1.6 clio 2002
köszi [link]
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Megvan, előbb nem találtam:
"Mostantól az új V-Power-termékcsalád háromszor annyi tisztító és súrlódáscsökkentő komponenst tartalmaz, mint a továbbra is kapható FuelSave gázolaj és benzin. Az új üzemanyagcsalád kifejlesztésével elsősorban a modern, közvetlen befecskendezéses, egyre nagyobb hőterhelésű, emelt sűrítési végnyomású benzines és dízelmotorok működése tökéletesíthető. A stabilabb és még jobb minőségű üzemanyag jól együttműködik a mai benzinesek fejlett kopogásszabályozásával. A gyártó mérései szerint a Dynaflex-adalékos V-Power-üzemanyaggal a motornak ritkábban kell kopogásos égés veszélye miatt visszább vennie a teljesítményt a gyújtás módosításával, tehát a mindennapokban az autó többször és könnyebben képes elérni tényleges gyári teljesítményét."
MOLnak is megvan a sajátja (mindeni vásárolja ezeket), az ő mérései szerint 99%al kevesebb a lerakódás mint az alappal.Az olcsóbb kutakról múltkor írtam ismerősnek, bemásolom:
95ösbenzin ára:
Nyergesújfalu Lukoil 409.9,- Oroszlány Mol 406.9,- (Forensissel 397.9, Forensis+otp sima bankkártya 394 Ft). -
harry
veterán
Fél-off a mindenféle komplex rendszerek felújítása témában: volt SpeedZone-on egy videó a turbófelújításról, avagy ott is miért fontos rendszerben gondolkodni / hogyan néz ez ki szakszerűen, ha valakit érdekel: link
-
MC Pite
veterán
válasz
Csatravi
üzenetére
Szerintem sokan többet gondolnak a prémium üzemanyagokba (reklámok sugallatára) mint amiről valójában szó van. Saját autóimban van már pár tankolásom rögzítve ( kb 189e km ) és sok azonos úton (napi és időszakos) használom őket, plusz figyelek az autóra.
A Shell V-Power 95-el végeztem egy közel egy éves tesztet. Előtte sima benzint tankoltam kb 5000enként egy injektor tisztítóval vagy spurival (csak mol/shell/omv kutaton) és az évente 2× szokásos osztrák túrán ki lett kormolva rendesen.
Itt azt néztem, hogy a fogyasztás mennyit változat ezután a túra után, illetve hogy jobban megy-e vagy sem.Amikor csak V-Power95-öt tankoltam, akkor alig ment lentebb a fogyasztás (és előtte sem emelkedett addig) azaz vélhetően kevesebb volt a dzsuva, mint sima benzinnel. Berakhatnám a diagrammokat, de menne a szájhúzás hogy 1-2 deciről van szó.
Az autó nem megy jobban az adalékolttól; de mindig ezt tankolva kevésbé fog ellustulni/többet fogyasztani. Plusz a GDI/turbós motorok jobban igénylik ezt, több gyártó előírja hogy kell a legalább 98as benzin - holott nem a kopogástűrés miatt kell, hanem a jobb adalékolás miatt, pl 1.2 Puretech EU5 .
Nincs olyan hogy ez forintra vetítve rohadtul megéri. Akinek esetleg chippelt járműve van, vagy sokat megy részterhelésen, jobban megérheti, de én általában azt követem hogy hosszabb utakra/nagyobb terhelésre jobban adalékoltat kap, alapból a simát (mert a molnál nincs közepes szint és itt van érdemi kedvezményem, forensis+1%) pár ezer km-enként meg valamelyik tisztító löttyöt.
Pl háromszor tankoltam a helyi lukoilnál, ebből kétszer 98ast, és mindhárom tankolásnál többet fogyasztott belőle, és a 95 össel kevésbé volt szép hangja, mint a szokásos kutaknál tankolt benzinnel, innentől leszarom azt a 3-4 forintot.Ez olyan mint a tiszta autó, van akit érdekel, dolgozik vele, költ rá, van aki leszarja. Ha majd kehes lesz a jármű, majd a szerelő csinál vele valamit (vagy nem).
-
lsebestyen
addikt
Szerintem ezekhez is kell beépítő keret. Megane 1-be legalábbis kell, és ezeknek hasonló a formája, mint a megane gyárija.
Ilyesmire gondolok (bár lehet nem pont ez kell).szerk.: gyárihoz nyilván nem kell, csak a szabvány 1 din-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 10
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Házimozi belépő szinten
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Arról nem beszélve hogy az ötös váltó és az egy mérettel nagyobb kerék a Meganehoz képest megöli a menést a fluenceben ahogy nézem.
) de mivel tudom hogy jól össze volt rakva (még elég frissen ráadásul) a futómű, új gólyalábakkal, új tengelycsonkkal, és beállítva rendesen, így nem tudok másra gondolni, minthogy a rugók öregek, és hogy a jobb oldalát nem kéne mindennek kitenni.
mycso