Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Még egy hsz az üzemanyag témához.
Írtam az OMV-nek a jelölésekkel, sütőlaj tartalommal kapcsolatban és a MaxxMotion diesel származásáról. Válaszoltak:
A B7 jelentése, hogy a biotartalom NEM haladja meg a 7%-ot. Tehát a 0%-os biotartalmú gázolaj is B7-nek jelölhető. Osztrákoknál ezért jelölik B7-tel. Magyarországon pedig B0. És az MM tényleg nem tartalmaz semmi használt sütőolajat.
Így ebből kifolyólag, lehet a Mol vagy Shell prémium sem tartalmaz FAME-et. Kéne egy adatlap, ami az OMV oldalán is megtalható és úgy már tiszta lenne a kép.
Aztán a származásra azt írták: mivel a MaxxMotion termékek egyedi finomításban és gyártásban készülnek, a teljes hálózat kizárólagos származási helye a schwechati finomító.
-
MC Pite
veterán
Hm, fel sem merült még bennem hogy ellenkező évszakos szettből rakjak be pótkeréknek, mert már fél éve nem kapok pótkerékszettet a 3-as Meganehoz...
Nyilván a forgásirány miatt max piánóban lehetne közlekedni vele az első gumisig, de ebben még mindig több bizodalmam van mint a lötyiben (amiből újat kéne venni).Szerintetek ez járható, vagy tudtok bármilyen forrást? Tudom, keressek olyat aki ilyet bont, egyetlen bontó sem ad el kereket, ráadásul a félmegoldás virslikerékkel/ egy darab acélfelnivel (jobb lenne rendes szett ami megtartja a csomit, benne az emelő, stb) se jutottam előrébb 1-2 havonta elhívom a hirdetőt és mindig azt mondja épp nincs, hívjam pár hét múlva. Szlovákiában is kerestettem, az sem járt sikerrel.
-
harry
veterán
Köszi a válaszokat!
A másik kocsin van úgy megoldva, hogy egy téli van bedobva tartaléknak, ez mondjuk annyiból nem szerencsés, hogy ott többnyire számít a forgásirány, de hát amilyen gyakran kell... Nálam mondjuk a téli szett nincs felnin, így ez a veszély nem áll fent.Lehet rendelek egy négy évszakosat akkor, aztán nyári gumira váltásnál cseréltetem a pótkereket is. Felni gondolom ugyanolyan mint a többi is.
Ilyen defektjavító kukacot vagy egyebet érdemes lehet beszerezni még?
-
rob210
Topikgazda
Motorkód fügvényében 6.6/7.4/8.2 kell az olajból. Én az elf full tech FE-t szoktam javasolni.
olaj 25e (mindenhol a max árat írom)
üzemanyag 3000
pollen 5000 (aktívszenes, hogy érjen is valamit)
olajszűrő 4000
levegő 5000
(hidraulika szűrő a kormányműben ha van 9000)Ezek mindenhol a legdrágább árak azaz be lehet szerezni olcsóbban és mindegyik a prémium gyártó, tehát nem wix meg alco.

A munkadíj reálisan egy ilyenre 20e körül mozog, de van olyan műhely ahol 40et is simán elkérnek érte. -
rob210
Topikgazda
Jól bírja, mert szinte sose kapott UV sugárzást, illetve nem volt kitéve erőhatásoknak, gyorsítás fékezés. De az azért már ki van keményedve rendesen hidd el, ha feltennéd olyan lenne a gördülési zaja, hogy betojnál tőle.
Én azt szoktam mondani, hogy pótkerékre érdemes 4 évszakos gumit tenni.
egy 20 as körül még a komolyabb márka is megvan a 15" ból és akkor 10 évig nincs vele gond. Vagy mivel pótkerék, egy friss dot számú használt is jó rá, az meg tényleg fillérekből megvan. -
rob210
Topikgazda
válasz
Csatravi
üzenetére
Ez így oké, de ezt sokan nem teszik meg.
Illetve ha a főtengely szimering elkezd ereszteni akkor cumi van, mert azt csak levett vezérlés mellett lehet cserélni, tehát a szerelés díját újra ki kell fizetni.
A szimering pedig csak 2000 forint, tehát én vázolni szoktam a tulajnak és nem mondom, hogy én nem raktam már úgy össze autót, hogy a vezérlésmódosító nem volt kicserélve, mert de. De azt is megmondtam, hogy ez így kapugarancia, ha holnap reggel megszólal a kerék akkor így jártál.
Azaz tájékoztattam a srácot arról mi mivel jár. 4 hónap múlva sopronban elcsattant neki a szíj.
Olyan lógása volt a keréknek, hogy szórta az olajat, gondolom nem kell tovább részleteznem.Tehát persze lehet veszélyesen élni, és van amire én is azt mondom, hogy nem kell, kicserélni.
Ez az összeg a plafon volt amiben benne van minden.
Na béke, mert ez úgy is egy végeláthatatlan sztori. (never endig story)
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csatravi
üzenetére
Ezt cáfolom, van gyári beszállítói forrásom.
Amit eddig beraktam hidrobakot mindegyik bírja, pedig az első ilyen cserém nem 500 km el ezelőtt volt
Ami megkapja a gyári minősítést az azért bírja, ki lehet fogni abból is selejtet ehhez kétség nem fér, de akkor azt le kell gariztatni.
Ahogy anno én is tettem pont a saját autón a gyári vezérlésszettel. -
törölt tag
Ne fújj bele annyit. Pótkereket picivel feljebb fújjuk (2.5), mint az autón lévő gumikat, mivel ritkábban ellenőrizzük és nem akarunk cumizni vele egy defektnél, hogy a pótkerék is lapos, de semmiképp se a gumi max nyomására. Terheli az amúgy is öreg gumit ami felszerelés után beadhatja a kulcsot hazafele vagy ha kidurran a csomiban vezetés közben se lesz szép.
-
harry
veterán
Előszedtem a pótkereket, a gumiba az van nyomva, hogy max nyomás 3.5 bar, mérés szerint 2.7 (találtam a pincében egy régi analóg mérőt, de kb. jónak tűnik).
Maradjon ennyi, vagy toljam fel 3.5-re, vagy a kettő között kéne legyen?
Ez amúgy egy 2003 áprilisi gumi (DOT 1503)... egy defektnél még talán hasznos lehet, nem "tűnik" rossznak. Képek
-
Csatravi
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Azért annak a szíjtárcsának a tönkremenetele előjelekkel szokott kezdődni csak a legtöbb autós ezeket a jeleket nem figyeli vagy nem ismeri vagy nem törődik vele. Nálam már eleve össze van jelölve a tárcsa hogy ha egy kicsit is elmozdulna a jelről akkor azt az évi 2-3 szemrevételezés alkalmával (kerékcserék, fék takarítás) észrevegyem. Volt akinek már vinnyogott de nem törődött vele. Sokszor hallok olyan autókat akik hónapok óta járnak visító szíjjal vagy vinnyogó csapágyakkal és nem foglalkoznak vele.
A szimering sem egyik pillanatról a másikra szokott meghalni. Évente párszor a kocsi alatt vagyok és olyankor nézem, hogy vannak-e folyások, szivárgások.
Aki nem ilyen mint én az cseréltessen mindent, de ez nem garancia semmire ismerve a mai alkatrészek minőségét. -
törölt tag
válasz
Csatravi
üzenetére
Én sem vitának szántam, csak leírtam infónak, mert szerintem sokan félreértették a dolgokat, hogy mi miért ennyire drága meg miért kell a fél autót cserélni mindig. De nem kell, ez csak egy magasabb szintű szolgáltatás, aki akarja az csinálhatja máshogy, olcsóbban és nem biztos, hogy az rossz lesz (ez a másik félreértés, hogy ami máshogy van csinálva az tuti szar lesz, mert ez sem igaz), csak a százalékos statisztikái rosszabbak.
-
Csatravi
senior tag
válasz
üzenetére
Én ezt nem is vitának szántam csak kíváncsi voltam, hogy mi az ami megemeli az árat. Sajna az a baj hogy amint kikerül a gyári alkatrész az autóból onnantól kezdve szinte minden új alkatrész élettartamát még csak becsülni sem lehet még akkor sem ha gyárinak van titulálva. Lásd pld a folyadékcsillapítású motortartó bakot. Képtelenség normális, hosszabb élettartamút venni még a márkaszervizből sem

Van hogy a normálisabb márka sem bír ki még 2 hetet és 500 km-t sem. -
rob210
Topikgazda
válasz
Csatravi
üzenetére
De ha megáll majd az út szélén, mert felkapja a főtengely szíjtárcsából kiszakadó gumiágy darabjait a vezérlés akkor baj van.
3 ilyen kocsit kellett csinálnom tavaly.
Mert le lett spórolva a főtengely szíjtárcsa.
2 nél pedig azért cseréltem vezérlést 1.5 évnél mert elfosta az olajat a főtengely szimeringnél. -
törölt tag
válasz
Csatravi
üzenetére
Szerintem félreértések vannak a topikban ebben a témában mindig.
Ezek prémium szolgáltatások, széleskörű szereléssel, a tulajnak nagyobb nyugalommal, természetesen nagyobb pénzért is. Aki nem akarja így csináltatni annak nem kell, én se csináltatnám így és nem is csinálom, mert én magamnak feleslegesnek tartom. Itt van sokszor a félreértés, hogy ez van normál szerelésnek tekintve. De ez nem normál szerelés, ez prémium. Mint az amcsiknál a basic, normal, super olajcsere a benzinkutak mellett. Különböző árakkal, különböző szolgáltatások.
Akinek ez hasfájása az cseréltesse 120ezerért mindennel is, akinek nem az cserélteti 50-ből. Én is így tettem. Az autók 90%-a valahogy szintén így tesz és gurulnak, legfeljebb néhány esik ki közülük kifejezetten emiatt.Egyébként az el lett felejtve, hogy egy ilyen 120 ezres csere után a következő 4-5-6 év múlva kinek hogy tetszik, természetesen olcsóbb lesz, mert a szíjkerekek többet bírnak egy szíjnál, azokat nem kell ismét cserélni így annyival olcsóbb. A vezérműkerekek ha nem hegesztett, hanem öntött akkor sose kell cserélni (hacsak nem ette ki a szíj) így az is leeshet az árból.
-
-
-
törölt tag
válasz
Csatravi
üzenetére
Szerintem beleszámolta a főtengelyszíjtárcsát aminek a gumiágya ugye szétmegy 10+ évesen, a generátor szabadonfutót ami szintén beáll 10+ évesen, meg talán a két vezérműtengely szíjkerekét ami ha hegesztett akkor 10+ évesen tud repedni elvileg, meg a szimeringek a vezérműtengelyeknél és a főtengelynél.
Ezeket nem muszáj megcsinálni, a szerelők háromnegyede, sőt szerintem 90%-a meg se csinálja, a tulaj nyugalmán múlik, hogy akar-e kétszer vezérlést szerelni ha valami utólag szétmegy.
Én be szoktam vállalni az ilyen rizikókat, de én vagyok a fekete bárány, meg nekem ott a másik autó, meg otthon tudunk szerelni. -
törölt tag
válasz
janez89
üzenetére
Várható volt. Ennyi olaj csak úgy sehonnan nem terem meg a csövekben, ezt a turbónál eresztette ki, legfeljebb pont úgy törött el, hogy nem esett szét, de az olajat már lökte. Már akkor is akartam írni, csak elfelejtettem, hogy ez tuti turbó, hiába nem kotyog ujjal mozgatva.
-
rob210
Topikgazda
válasz
peugeotmate
üzenetére
Ez sokmindentől függ.
A rendes becsületes csere hosszbordással mindennel együtt 120e -
rob210
Topikgazda
válasz
peugeotmate
üzenetére
Nem tudni milyen autó?
Ha benzines, 120/5 év a gyári előírás ezt én nem szoktam javasolni.
Ha diezel akkor 90/5év a gyári előírás, de ez is függ a motortípustól!!!Én azt szoktam mondani, hogy 90ezer környékén ha biztosra akarsz menni mindenképpen cseréld, illetve a 4 év a tuti, mert volt akinek 4 és fél évesen elcsattant.
Sajnos a mostani gyártási minőség mellett az 5 év vagy utána bekövetkező csere minden indítással orosz rulett.Jah most olvastam, akkor ez most csere rövid határidővel.
Mivel 1.4 nem is kerül sokba mert se okos kerék se szolenoid. -
törölt tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
5 évet ír a könyv, mert a gumi anyaga állásában is öregszik. Ha keveset fut akkor maradhat +1 évet, a tied pont ebben a stádiumban van, így már mindenképp cserélném.
-
törölt tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Próbáld ki, hogy a párás ablakot fújatod 1-2 percig sima levegővel, majd bekapcsolod a klímát is. Ha gyorsabban szedi a párát akkor még van élet a klímában, ha változatlan vagy minimális akkor felesleges járatni.
Ha szíjas vezérlésről beszélünk (gyanítom) akkor már érdemes kicseréltetni, mert a végefele jár.
-
peugeotmate
addikt
Sziasztok,
Renault Megane II (facelift) a delikvens.
A klímából úgy néz ki kifogyott a gáz. Télen párásodás miatt érdemes lehet járatni, gáz nélkül is van értelme vagy semmi?
Illetve vezérlés cserére kb 90 ezer kilóméternél vittük lassan 6 éve. Most bő 150 ezer van benne. Lassan érdemes lenne újra cserélni a vezérlést?
Köszi a segítéget!

-
dugo_
veterán
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinél elfekvőben egy 15"-os Vivastella dísztárcsa? Elég lenne a képen látható állapotot visszaállítani. Először kértük el apóstól egész napra a kocsit, sikerült hárommal hazaérni...

Ha nincs, akkor a renaultstore.hu-val van tapasztalat?
-
Plero
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
jóvannnaaaa

-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Teljesen oké. Nem mindig megyek gumishoz, mert felnin van mindkét szett, de amikor voltam, akkor rákérdeztem, hogy mennyit fúj bele és nem nagyon volt eltérés miután rámértem ezzel is. Arra jó, hogy néhanapján végig tudod csekkolni a négy gumit és ha rá kell fújni, akkor meg arra ott van a kézi pumpa.
-
eTrade
tag
válasz
MC Pite
üzenetére
2-4 tized az elég sok, én ekkora eltérést eddig még nem tapasztaltam kút és kút pumpája között (szerencsére), sőtt a noname 1-2 ezer forintos merőm sem "csal" 2 tizedet.
Fehér Farkas: Én sem gondoltam hogy egy noname nyomásmérő is lehet ennyire pontos... én pl. az enyémet nem is tudom, hogy hol vettem, olyan rég volt... még az is lehet hogy Homasita-ban.

-
Plero
aktív tag
-
Smith Ügynök
tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Tapasztalat?
-
törölt tag
válasz
forceberg
üzenetére
Gumisnak elvileg hitelesített mérője van, ott meg lehet nézni mennyit mér félre és akkor úgy kell kalkulálni a sajátunkkal.
Nagy a szórás amúgy, a minőségibbnek kinéző Extol mérő 0.15-öt téved nekem felfele, a noname 900Ft-os műanyag mutatós pedig pontosan 2.2 vonalon áll a gumisnál 2.2-re fújt keréknél. -
MC Pite
veterán
Legközelebbi kútnál érdemes mindig nézni, mert kút és kút pumpája között lehet 2-4 tized is sajnos.
Én havonta, vagy 10° különbségenként ellenőrzöm. Ha mondjuk 10-12°volt mikor utoljára fújtam, és fagy várható reggel, akkor megyek reggel és korrigálom (ilyenkor 1-2 tized kell még bele).
Vagy rászámolom ha pl anyám autójával megyek és (télen) 10°ban fújom a gumit, akkor két tizeddel többet rakok bele hogy -5°nál is jó legyen. -
törölt tag
Nekem van kompim a műhely miatt, de vettem sima nyomásmérő órát is. Havonta érdemes megnézni, de én 2-3 havonta szoktam, mert lusta vagyok. Azon belül meg legtöbbször elindulás előtt szemmel megnézem azért.
Nyári és téli nyomás között van különbség, nem is kevés. Télen egyszerűbb lényegében bármikor fújhatsz bele elindulás előtt vagy 1-2 óra pihentetés után, nyáron akkor érdemes beállítani mikor reggel még nem indultál el vele, nincs forróság és nem süti a nap a gumikat.
A nyáron beállított érték 30 fokban télre simán megzuhan 0.4 bart -5 fokban, akkor is ha a gumi egy atomot se engedett ki magából. Míg a téli nyomás ugyanennyit nő nyárra.Ha nincs mérőd akkor jó a benzinkút is, attól függően mennyire van messze kell túlfújni. Nyáron ha messze van akkor mehet bele +0.2, mert már egy megmelegedett gumiról beszélünk ami ha hazaérsz másnap reggelre körülbelül pont jó értéken lesz lehűlés után, télen mehet bele az alapnyomás vagy +0.1, télen nem annyira változnak szélsőségesen, nyáron 0.5bart is képes ugrálni.
-
harry
veterán
Guminyomás téma, ellenőrzés: mikor, milyen gyakran, hogyan szoktátok?
Ha abból indulok ki, hogy 'hidegen' szokás, akkor nyilván számít az is, hogy -5 fokban áll kint, vagy 30 fokos nyár van, így gondolom ez sem mindegy. Vagy ezt le lehet tudni annyival, hogy fél évenként úgyis átcseréljük, és akkor beállítjuk? A 10 fokos őszi idő, és a téli hideg közötti különbség mennyire elhanyagolható? Ugyanígy, ha télen használat után mérem a gumit, lehet még mindig hidegebb lesz, mint nyáron állás után. Mi számít referenciának?
Érdemes szerezni otthonra nyomásmérőt / pumpát, vagy irány egy közeli benzinkút, és ott nézzem meg / fújjak bele? -
törölt tag
A Renault nagyon rá van mozdulva erre a csajos témára, a pár hónapos Clio reklámjuk is erre épült, de itt van egy régebbi Twingos is ami erre alapoz.
[link] -
dik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Ja igen ha estig véletlenül járnál erre és tudnás a megoldást. Óvatos alapjáraton elindítottuk most járatjuk vagy 20 perce. De a cooler csövet, hogy a jó életbe lehet leszedni. Ilyen drótos ez is mint a turbónál hasonló valami. Drót kifúz és lejön mint fent? Próbáltuk, de rafináltabb nem adja magát.
Egyik oldalán kifuj és lötyög is a csatlakozásnál. így biztosan szét kell szedni megnézni mi lett vele. Ne legyen veszteség... -
femiki
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Nem. Írtam hogy mindegyik Elf, mindegyik szintetikus. Csak a viszkozitás más. De rob szerint azért nem keverhető, mert más adalék anyagok vannak bennük, és ez okoz problémát. Pedig feltaláltam volna az 5w35-öt...
-
törölt tag
válasz
femiki
üzenetére
Fel tud habzani, össze tud kocsonyásodni, olyan viszkozitást tud elérni ami sehova nem jó.
Elvileg.
Ladába csináltam már ilyet, csak 20W50 volt a munkagépekből, felesbe felhígítottam 5W30-cal, az égvilágon semmi baja nem lett fél évig ment vele. De nem rizikóznám be a napi használatú családi autómat ilyennel. Ez akkor kell ha Indiában jársz vagy épp Walking Dead van.A tied meg ha jól tudom a könnyen olajevőssé váló 1.2-es Clio motor, abba pláne nem rizikóznám meg, még a tiszta 5W40-et se.
-
femiki
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy a motorolajat szabad keverni? Van Elf 5w30 és 5w40 és az 1,2 benzinesben kellene olajat cserélnem, amibe 4L kell, de csak 2L 5w30-asom van itthon. Tehetek hozzá 5w40-est?
-
dik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Oké köszönöm! A turbina felőle eresztett át(levegő). A Renault adott meg 40000 km olajcsere periódust. Szóval ebben talán ők is hibásak voltak. Persze a másik aki hajtotta is(használt autó) nem volt gazdája mint kiderülnek a dolgok. Mink úgy vettük meg makulátlan és előző gazdájának a cég minden autójára nagyon oda figyelt az volt az érdeke menjenek hát ha mindre ennyire vigyáztak akkor... Na mindegy szervíz könyves az utolsót 40 ezeret kivéve...
Nagyon köszönöm az infókat már előre is. Mint írtam jöhet minden ami csak van nem lehet tudni mikor fog majd nagyon jól jönni... -
rob210
Topikgazda
ez nem egy öreg autó megéri vele foglalkozni és ne a franciát szídd, hanem azt a barmot aki nem cserélt benne olajat, meg nyelezte hidegen azt a szegény vasat,
Ezek a kocsik sok százezret elmennek, ha karban vannak tartva és csak egy cseppet odafigyel a tulaj rájuk.
este felé meglesznek az adatok
-
MC Pite
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez lehet jó is, de futómű, gumi és felni együtt határozza meg; bár sok értelme nincs.
Ráz, pattog, télivel általában nő a fékút ha plusz 3-5tizeddel túlfújjuk, és egy 205/55-nél ez még alig javít a felütési esélyen. 205/50-el hasonló a tapasztalat. Többet ér egy (nehezebb de erősebb oldalfalu) XL-es gumi, vagy ballonosabb, könnyebb kerékszett (nekem 3,8kg a difi téli nyári között) .Sajna átlag gumis műhelyekben, főleg szezonban(kisegítőkkel), khm, nem nagy az átlag hozzáértés, kb mint annyi mint egy euronicsban. Nyomatékok, nyomásértékek, kopás, emelés (főleg egzotikusabb futóműnél) súlyok és gumi pozíció és elosztása, gumitípusok és védelmek, a jobb állapotú gumikat hogy melyik tengelyre kell szerelni és egyéb alap dolgokkal is bajok vannak. Átlagember meg azt is hiszi hogy szerencsétlenek vágják az összes kategória gumitesztjét is, vagy ki tudja milyen mély saját tapasztalatuk van suvtól kisautón át a sportautóig. És nem tűnik fel nekik a promociós kabát, overál, Bt hangszóró, gépek és egyebek, amik xy márka bizonyos értékhatára fölött járnak (azaz az olcsó szarból kell sokat eladni, vagy amire jobb kedvezmény van, nem pedig a 98%ban olcsójánosoknak próbálni eladni a tényleg jót). Egyébként két hete néztem a környék jobbik gumisának saját Dokkerén általam ismeretlen márkájú téli papucsok vannak (vszínű kínai). Jóleszaz... A másik/kevésbé jó gumis szerint meg 'biztos jobb egy új kínai mint egy 2-3 éves prémium', és különben is, 'olyan szép mintája van, faszán néz ki'.
-
dik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Na azért mi nem szedjük szét a motort. Tudok a sorrendről amúgy. Elég takaros és az úgy valóban nagy cumi. Diagnosztika nem tudni mit kellett volna mutasson rátették valamiféle gépre én nem értek hozzá az hibát nem írt...
De ez a történet már ott elbukott talán amikor Renault 40 ezer km olajcseréket ad meg az előző tulaj meg 3x be is tartotta. Átvitték a szakszervibe is átnézni azt, hogy ki mit látott nem tudni de erre azt mondták ott nem volt megfolyva akkor az olaj. Sose mosta le a motort senki(még ők sem mikor először leszedték tán a turbót). Megszáradva volt rajta annyit mondtak. Pár hónapot állt az autó eladás közben az tudni.
Olajat cseréltünk persze szűrővel Elf Evolution FE Full-Tech 5w-30. Tömítést ahol kellett. Az előző olajban se volt 1000 km (szép "tiszta" volt már amennyire egy ennyit futott lehet semmi komoly bajt nem láttunk benne). A többi teszt meg majd eztán elválik. Ha meg más komoly is előjön rajta akkor erre eladó címke kerül és többet francia ide nem áll be az udvarba...
Bár én a mai világban amik most mennek nem vennék rá mérget ezt a sorrendet akárhova is elvinném végig is játszanák. Papíron biztos, végösszegben meg pláne. Embertelen zsivány világ ez már... -
válasz
eTrade
üzenetére
Biciklivel gyakorlatilag mindig abban a sebesség-tartományban "utzazol", mondjuk v < 50km/h, amikor a gördülési ellenállás a meghatározó, ezért ott jobban átjön. Autóban egyre inkább a menetszél legyőzésére kell a több energia.
Persze ne totál lapos, szinte felni peremén futó gumiról legyen szó. -
MC Pite
veterán
Érdekes amúgy, hogy van ismerős aki főként túlfogyasztás elkerülése végett vett tpms rendszert, kb huszasért. (Erre ugye nem alkalmas, max defektet jelezni jó sztem.)
Ha viszont fél litert megtakarít esetleg (ön)képzés után, az évi kb 25-40e (12-20k km) Ft. Gázolajosnál mondjuk legyen csak 3dl, de drágább az üzemanyag és valószínű többet mennek vele évente, így hasonló összeget lehet vele fogni, kb 25-45e (20-35k km) Ft.eTrade: Mérj 1-1 tankot. Bringázok, hidd el az a 20-25mm amin felfekszik aszfalton (28mm abroncs széles 15C felnin 6-7barral) a bringánál kicsit más, mint a sokkal merevebb 205mm. Montin pedig pont fordítva van, egyenetlen vagy picit is puhább talajon 2 bar alatt járok (ust) mert jobbangördül és tapad.
Plusz autón a lágyabb keverék gürdöl jobban, lásd pl Energy Saver+. Kézzel is baromi lágynak érződik. -
rob210
Topikgazda
Ha ti cserélitek a turbót akkor oda kell olaj is, meg tömítés készlet.
Ki kell mosni az olajzó csövet és a deknit se árt levenni kimosni az olajpumpa szűrőjét.
Illetve a szívósor, egr párost kitakarítani.
Jó nagy cumi, diagnosztika nem volt vásárláskor? Rögtön látszott volna a turbó. Meg akkor ha áteresztett a dpfet is nézni kéne. Ez sajna nem olcsó mulatság.
Holnap előveszem a gépet kikeresem ami kell, de alváz és motorszámot küldj át privátba ne itt
Jah és az intercoolert is mindenképpen ki kel takarítani! -
eTrade
tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Személyes tapasztalat az, hogy "lapos" gumival érezhetően nehezebben tekerhető egy bicikli mint egy normálisan felfújt gumival... több mint egy tonnás jármű esetében szerintem azért kéne hogy legyen valami kimutatható különbség.

Ritkán szoktam max-ra fújni a gumikat, inkább a kettő között lövöm be, főleg azért mert egyre több helyen rázósak az utak.A cikkeket holnap elolvasom, most hullafáradt vagyok.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Holnap írj rám mert elfelejtem sajnos.

-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nehezen teszem magam túl rajta, de ha sikerülne is jön a következő, hogy egy 400 ezres autóba nem biztos, hogy 20-30 ezres kamerát meg nyomásmérőt (amik már talán működnek is) akarok rakni utólag ami megy évi háromezret. Simán el tudnék most egy százast költeni ilyenekre, ha a radar, kamera, nyomásmérő, nappali menetfény variációkat felszerelném és nem a Wishes, két hetet működik azt is szarul variációkat vásárolom. Nekem ez nem buli így sajnos, ehhez csóró vagyok.
-
MC Pite
veterán
válasz
eTrade
üzenetére
A rövid válasz, hogy a megengedett és ésszerű kereteken belül keményre fújás nem csökkenti a fogyasztást. (Egyes gyártók miért írnak ki eco nyomást? Hátő... Szokás szerint azért, mert elhiszik a juzerek a marketinget.)
Ha egy tankot járnánk ki 65el az M0áson oda és vissza, egy, akár két decit is hozhatna, szélárnyékban autózva.Mértem már párszor különböző nyomásokon, de más is mérte és publikálta 1(!) bar különbséggel: [link]
És ez is legalább olan fontos: [link] -
dik
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Akkor te vagy az én emberem.
2.3di 130le 2016/11 adblues csoda. Vagy esetleg alváz szám? Vagy mi kell még?Most hoztuk el a turbot tőlük(BorgWarner)...
De azért ez nem semmi. A Renaultnál gyári felújított 460 rugó az új 700 rugó náluk meg Ferry... az új 255 rugó. Hát ez azért na nem mindegy...
Nincs pénzlenyúzás. 
De az érdekes mivel mint kiderült ennek a gépnek a turbóját garancia időben már tán a garanciás embere (gondolom a ferryker embere) megnézte mert látták orrán száján folyik az olaj még a szervizben és kihívatták csere miatt, ő meg valamiért azt mondta rá nincs baja így nem cserélték le(mi alapján mondott ilyet nem tudni). Persze gari lement előző gazda nem vitte valamiért vissza mi meg jöttünk most a képbe mikor körbenéztük nem láttunk bele, hogy baj van most meg alig mentünk vele és persze láttuk ennek annyi. Bevizsgáltattuk a Felcsikinél a turbót és padon egyből kibukott átereszt meg a tengelye lóg. Szóval ez rafinált helyzet azért... Na mindegy itt az új turbó felraktuk és holnap teszt... Ezért még kellene pár adat ezért érdeklődöm itt hátha valaki jártasabb ebben a témában... -
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Váltófüggő nekem 20 volt a váltó és 30 ért kitakarította felújította de engem ugye ismer

Az egyik srácnak akit hozzá küldtem 90e volt a komplett váltó polcról laguna 2 alá, de az egy ritka nagyházas vàltó volt, már a módosított kihajtással.
Tehát nagy a szórás.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Illik cserélni, ha màr lent van a váltó.
El tudják küldeni, ha arra van szükség. -
-
eTrade
tag
válasz
eTrade
üzenetére
Guminyomás témakörben: "4 Reasons You Should Monitor Tire Pressure"
-
törölt tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Ilyenkor mindig cserélik a kuplungot kompletten ha precíz akarsz lenni lendkerék szabályozással és mögötte a szimmering cserével, bár ezt legtöbben kihagyják és élnek, akkor is cserélik a kuplungot ha a háromnegyede még rajta van, mert irtózatos macera egy váltó és kuplungcsere bizonyos autókon (legtöbb elsőkerekes ilyen), így nem érdemes kihagyni ha már lent a váltó. Azt csak akkor érdemes megkockáztatni ha valaki otthon is tud szerelni magának sördíjon és van hozzá kedve. Akkor összerakhatja fél kuplunggal is, legfeljebb újra szereli.
Vagy ha nagyon könnyű a kuplungcsere, egy Fronteránál pl. két óra és emelő se kell csak aláfekszel. -
Smith Ügynök
tag
válasz
üzenetére
Holnap csinálok róla egy videót, de nagyon gatya sajnos.
Rob:
Ő tőle meg tudom venni mondjuk kiszállítással, és akkor itt Szegeden meg bedobatom a szerelőmmel?
Egyébként ilyenkor kuplung csere is kell? Nem érzek semmi rosszat a kuplungnál, de tudtommal még gyári van benne. -
dik
őstag
milyen olaj kell a váltóba(mondjuk elf tranself nfp 75w-80 ? ) pontosan akkor a szervoba és a kuplung hidraulikába milyen időközönként érdemes cserélni.... renault szerint nincs ezek cseréjére szükség... mondjuk valami szerelési segédlet sem lenne hátrány... meg magyrul minden kellene róla...
Aksi pontos mérete sem lenne hátrány.
Töltése mennyinek kellene ennek lennie stb. szóval minden
Turbo vadászat volt és meglett csak az hogy mekkora átvágás van benne szörnyű az tény észen kell lenni. Ferryker turbót érdemes felhívni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- LENOVO ThinkPad 13 - i7-7500U, 8GB RAM, 256GB SSD, új akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)