Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Igen ez szembeötlő lenne
Ilyen szakadással nem találkoztam, ellenben lehet béna vagyok de az említett helyeken nem nagyon találtam testelést :-\ Blokk és tűzfal között van egy ilyen védőkárpit, amögött lenne, vagy alatta?
A blokk elején találtam egy földelést, meg bal oldalt a vázon, ezek jónak tűnnek.
(Ahogy írtam egy kis nem tervezett földút használaton szegény kocsi eléggé felült / meghúzódott, főleg a bal kerekek mögötti rész, nem tudom erre sérülhetett-e valami)Pár további kép: link A generátoron azzal a vézna fehér vezetékkel lehet bármi gond? Próbáltam lehúzni a csatit, de nem igazán jártam sikerrel, ha nem muszáj nem feszegetem. Innen kapna feszültséget a generátor?
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Twingo könyöklő alatt melyiket érted? Azt a pici kis dobozkát? Nem zörög terhelés alatt?
-
harry
veterán
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Miért nem hegeszted át a sínt és akkor bármi mehet bele.
-
LamerGyuri
senior tag
A vízszintes bevágás a rugalmasság növelése miatt van, de az alsó törött gyűrű miatt már csak felül érintkezik rendesen. Na meg ki tudja, mi lehet ott a szigetelőszalag alatt is...
Én jóval kevesebb hiányosság miatt cseréltem mindkét sarut; elvégre mégiscsak ez a két legfőbb elektromos csatlakozási pont az autóban. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Könyöktámasz Twingo, felni 16" Megane Coupe, Cabasse Tronic a hozzávaló hangszórószettel (6db) Scenic, sportpedál Clio 3, küszöbvédő (sajnos nem látszik) dombornyomott Thalia felirattal, gyári cucc, ma már beszerezhetetlen.
Első lámpák maradnak, most fóliáztattam le őket
Az üléseket szeretném még kényelmesebbre cserélni, de egyelőre nem találtam megfelelőt. Vagy ha igen, akkor a sínek voltak keskenyebb "nyomtávon".
Tényleg; nincs kedve a topiknak síntávolságot mérni?
Legalább azt tudjam, melyik típus ülésére vadásszak
Fehér Farkas-nak is: Thalia csak 1.4 16V-vel kapott automatát. 1.6 16V automata csak Nissan Platina volt; de az meg szintén csak azzal.
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
ohh itt láttam:
https://autodekor.sk/hu/renault/2307-renault-clio-06-98-05-01-3m-3d-belso-optikai-tipusspecifikus-muszerfal-dekor-18-dlg.htmlVan 2-es clio is
https://cockpitdekor.com/en/renault/2308-267081-renault-clio-2-06-01-08-05-3m-3d-interior-dashboard-trim-kit-dash-trim-dekor-15-parts.html#/1-vehicle_type-lhd_left_hand_drive/26-product_design-3d_calvados_wood
és miket nem árulnak:
https://autodekor.sk/hu/clio/3071-renault-symbol-2001-2008-motorhazteto-szelvedo.html
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
ahh tényleg Vel satis, olyan láttam már valahol érzés volt
RS hűtőrács, a felni is mintha nem 15" lenne, hanem 16..
Először kérdezni akartam, hol van a külső tükör visszaállító a bal oldalon, de biztos csak nem látom...De a jobb oldalon meg ott van az ablak mellett a pöcök.
Talán van egy könyöktámasz, cabasse radió, lehet felszereltség?
1.4-es-ben volt automata? nem csak az 1.6-osban?
jah meg most kapcsolok hogy ez PH2-es Thalia...csak a beltér megtévesztett
Hátsó lámpa is valami későbbi talán PH3-as tháliáról vanÉn feldobnék még rá Clio PH4 -es ezüst festéses első lámpát

-
angyalpc2
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Te jó atya úristen

Láttam már ezt a fabetét matricát...
De hogy Ph1 Thália PH3-as (campus) clio első lökös, laguna 2 kormány
, de abból is valami fullosabb fabetétes
Króm keret az óra csoport körül
Lutecia felirat hátul (ami a japán piacos clio)
Ráadásul automata
A fabetét tök jó lenne, függetlenül attól hogy mű
pl a hőmérséklet állítónál tök hihető hogy gyári, az elektromos ablakkapcsoló is, de a befúvónál, rádiónál vagy a kilincsnél már nem, ráadásul csak egy csík, lerí róla hogy csak matrica, nem anyagában ilyen -
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Megane kombiból kellett volna. Most már tuti nem adom el, mert nagyon helyre lett pofozva, nincs értelme. Csak akkor ha nagy ugrás lenne, az viszont valahol 1 milla fölött kezdődik.
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ahjj, nekem miért nem jutott automata?
-
atosan
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Én sem értem miért mondanak ilyet
-
Bass
addikt
Sziasztok ki kellett cserélnem a kombi csomi ajtaját,kell/lehet rajta valamit állítani? A szárny kb 3-4mm-l lejebb van a tető vonalától.
-
Nordik
addikt
Kb 1 éve kicsereltettem a csomagtérajto átvezető gumicsovet, most újra kirepedt. Ezek ennyit bírnak? Nincs valami tartósabb megoldás? Esetleg ebayrol?
-
harry
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Levenni lehet nem nagy meló, de tovább úgysem tudnék menni vele, szerintem hétfőn elviszem egy villamosságihoz aztán megkérdem mennyi lenne felújíttatni...
Amúgy forog igen. -
LamerGyuri
senior tag
A generátor bele forog, ugye? Az az alumínium szabadonfutó sajnos nem egy sikeres alkatrész, cseréld le.
Van egy ilyen felújított generátorom; jó péézéér megkaphatod...
Nálad úgy látom, jó sok hely van. Leveszed a szíjat, kitekered a 3 csavard, majd lekötöd a spagócákat, aztán kint is van. -
harry
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Reggeli páralecsapódás eredménye némi csepegés a motorházfedél tetejéről ahogy felnyitottam, így sok gondot nem kéne okozzon szerintem.
Csatlakozást megnézem; feltételezem a fehér talán a lámpa a műszerfalon (vagy ECU felé jelvezeték?), és inkább a másikat kéne kitornászni s rámérni.
A helyéről talán nem szedném ki, avagy nem feltétlenül mernék nekiállni a bontásnak még, de köszi azért megnézem.
Ez amúgy Bosch generátor, talán még a gyári...? Vagy legalábbis az elmúlt 7 évből nem látom nyomát cserének (ismerősöm vezette ezeket, tőle a kocsi, nálam fél éve van).
Fehér Farkas: igen ilyesmi árakat hallottam, azért barátságosabb mint az 50-60k új ára.
Illetve a generátorhoz melyik biztosíték tartozik? A motortérben levőkhöz nem láttam leírást.
-
harry
veterán
Ma is mértem az aksik beszerelés előtt: 12.922V
Akku sarukat megtisztítottam, bekötöttem, majd indítottam. Elsőre csak tekert, de utána beindult szépen.Viszont töltésem nincs. Indítás után 12.266V a feszültség (mikor még hazaindultunk vele, 13.2V volt, tehát akkor még némileg működött). Mértem a generátoron is, szintén kb ennyi. Forog, a szíj feszes, csúszó hang nincs (de egy kis morgó hangot hallani, csapágy talán...? vagy van ebben valamilyen kuplung szerkezet?), de lentebb videón megnézhető. Magasabb fordulatnál sincs különbség. Mindez 0 fogyasztó mellett, de nem is akartam kapcsolni, úgyis csak az aksit szívná.
Miért nem tölthet egy generátor? Lehet az aksitól nem jön áram, így nem is tud generálni? A generátor csatlakozóit nem néztem még. Esetleg az ECU, vagy fesz szabályzó körül lehet gond? Tudok még tovább haladni, vagy irány egy autóvillamossági? Fel lehet ezt újítani, vagy biztos cserés?
Képek, videó: link
-
CactuS
Arcképgyáros
Renault alkatrészt merre tudnék keresni? Jobb első ködlámpa takarót keresnék, de elég ritka a hörcsögre, hátha cikkszám alapján többet találnék, pl: ebayen.
-
MC Pite
veterán
Pedig a benyás meg leállás után melegszik még, megszűnik a menetszél. Ezért is szokott (Renaultnál is - M3?) leállás után elndulni a venti - szíjjal hajtott vízpumpánál is.
Anno elsőre nekem is furcsa volt mikor a hűtőrendszer vezérlését bővíteni kellet ezzel az utóhűtéssel. ☺ -
törölt tag
válasz
polonic
üzenetére
Normális. Ha elmész vele egy pár tíz Km-es útra ahol rendesen bemelegszik majd megérkezel, leállítod és 10 perc múlva ránézel gyújtáson a mutatóra megint lent lesz a fenébe. A komplett blokk is jóval kevésbé melegszik fel, mint a benzinesnél és hamar ki is hűl. Főleg ezek a modern CR-ek. Az MTZ-ből dől a forróság.

-
polonic
félisten
jól van már na

nyilván télen oké, hogy ilyen
ilyen időben ezt most tapasztaltam először, vagy eddig nem vettem észre -
polonic
félisten
Átautóztam a Mátrán a 24-es úton. Mátraháza után Gyöngyös felé csak motorfékkel jöttem lefele gurulva. Visszahűlt a víz egy jelzésnyit. Pont azt a kis utolsó jelzésnyit, ami a bemelegedést jelzi.
21 fok volt
Rendben, hogy motorféknél nincs terhelés, nincs befecskendezés. De ez így normális, hogy 21 fokban is vissza tud hűlni egy picit a víz a dízelnél? -
harry
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszi
Sajnos nem, bosszant engem is, délelőtt bevásárlás, délután meg úgy fájt a fejem, hogy elmentem aludni : \ Most meg hideg sötétben nem mókás sarut pucolni, holnap délelőtt folytatom.
Aksi: igen így egyre kevésbé, azért is írtam, hogy ezzel még várok, de szeretek körbenézni, hogy ha mégis kell, akkor kb képben legyek. -
harry
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ahogy látom most ott ezek vannak: link
Ebből az első kicsi(nek tűnik), a többinek meg a fizikai mérete nagyobb. Amiket itt láttam, 50Ah körül, megfelelő fizikai méretben, 18-23k között:Varta Blue Dynamic C22 akkumulátor, 12V 52Ah 470A J+ EU, magas
Varta Silver Dynamic C6 akkumulátor, 12V 52Ah 520A J+ EU, alacsony
Varta Silver Dynamic C30 akkumulátor, 12V 54Ah 530A J+ EU, magas
Bosch Silver S4 akkumulátor, 12V 52Ah 470A, 0092S40020, magas
Bosch S5 Silver Plus akkumulátor, 12V 52Ah 520A EU J+, 0092S50010, alacsony
Bosch S5 Silver Plus akkumulátor, 12V 54Ah 530A EU J+, 0092S50020, magas
Banner Power Bull akkumulátor, 12V 50Ah 450A J+, EU, magas
Banner PowerBull Professional akkumulátor, 12V 50Ah 420A J+EU, magasÉn mindenesetre ezzel még várok. Reggel 13.095V volt mikor levettem a töltést, most 13.064V, így első körben rendben, majd holnap beszerelem, aztán megnézzük némi terhelés mellett.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az hagyján de a caca technológiás aksijuk kifejezetten best buy.
2 éve használom és nagyon nagyon hibátlan.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
50Ah ásat vegyél ha tudsz a kaufferben ott bevizsgált aksit kapsz és mindegyiknek fel van tüntetve rendesen a mérete.
-
törölt tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Nézz körbe máshol hátha van akkora méretben is, ha nincs akkor jó a 45Ah is lényegében, volt ismerősöm aki 2 literes Vectrába rakott ekkorát és indult vele rendesen a kocsi, bár hallhatóan lassabban tekertette, de évekig üzemelt. Inkább a vésztartalék ami necces a kisebb akkuval, főleg télen.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Kauffernél nézd meg az SCT akkukat, elég jó árban osztogatják őket.
-
törölt tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
55Ah, 450A-t szoktunk beletenni az 1.4, 1.6-ba.
-
Smith Ügynök
tag
Üdv!
Kezd döglődni az akksim, Clio 2 1.4 98LE egy ilyen megfelelő lenne ugye?
[link] -
törölt tag
Azért kezdett el esni a feszültség az ablakfűtéssel, mert akkora fogyasztást már a generátor nem tudott ellátni és az akkuról szívta tovább. Generátor hibád lesz ez már nagyon gyanús. Az akku majd kiderül, lehet még 1-2 évet elfut, de nem tudni a generátor miatt lehet a telet nem húzza ki. Autóvillamosságis néz benne savsűrűséget és terhelővillás mérést, azzal kiderül.
-
LamerGyuri
senior tag
Én bontóban néznék körül először típusazonost; átlagára 15 ezer még úgy is.
De ha Robi benéz, megmondja, szabad-e abból használtat bevállalni, mert én még nem cseréltem ilyet.
Az lehet, hogy diaggal utána érdemes lehet ránézni, mert most derült ki nekem is, hogy általános fapad jellege ellenére miért nem tudott egy funkciót az autóm: valaki valamikor kikapcsolta az automata visszazárást, valószínűleg azért, mert olyankor nem riaszt be az autó. -
drk88
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Iyen UCH modult, hol lehet kapni a kocsinak megfelelően? Mert nekem is néha rosszalkodik mármint hallani h kontaktos és elmegy az index meg a többi.
-
harry
veterán
Köszi az ötletet mindenkinek!
4 éves aksi, de az alábbiak alapján én is inkább a generátorra gyanakodnék... kb 80-90km -t tudtunk jönni, ahogy most számoltam térképen. Hétköznapi használatban 2*20km lámpával, rádióval nem jelentett gondot, és mindig simán indult.
Most feltöltött, 13.2V -t írt a töltő, ránézek majd pár óra múlva mi a helyzet, meg lövök pár képet a motortérről. Ha nem merült nagyon, akkor visszarakom s megnézzük mi lesz indítás / terhelés után. Igen a saruk még olyan sittes állapotban vannak, nem akartam leszedni őket még, de most meg lesznek tisztítva.
Generátoron a fesz szabályzón, diódákon lehet kiszerelés nélkül bármit érdemben mérni, vagy nem hozzáférhető?
Egy korábbi postomból:
Ablakfűtés: elvégeztem a tesztet megint, és azt néztem, hogy magasabb feszültségről indul (na ezt már nem tudom, talán 13.3), de folyamatosan esik, 12.5 - 12.6 környékén inkább lekapcsoltam a fogyasztókat.
->
Szóval már itt is látszott, hogy nagyobb terhelésnél nincs megfelelő feszültség (sőt csökken), bár az nem derült ki, minek a hibája miatt...? -
LamerGyuri
senior tag
Abból a szerinted cicergő hangból nem igazán jön át a videón semmi.
Megnéznéd a szabadonfutót, és lőnél egy képet róla? Nekem is úgy halt meg, hogy indítás után pár percig cirregett; ekkor kezdtem el keresni a hang forrását, és derült ki a hiba.
Ilyen kijelzőműsort a generátor-akksi valamelyik hibája szokott Renaultnál okozni. Nálad a történet alapján elégtelen töltés van (azok a saruk azóta is így néztek ki?). Nekem hasonló esetben 1,5 km csak vészvillogó ment, motor állt távot nem bírt ki az akku, teljesen kuka lett. Úgy, hogy utólag visszagondolva apró jelekre, 3 nappal előtte még 100%-os volt.Kövesd Fehér Farkas írását, és ki is derül, mivel van a baj.
-
törölt tag
A motor növekvő erőtlenségéből ítélve a generátor nem tölt és akkuról mentek a gyertyák, ez okozhat gyengébb szikrát ahogy merül az akku vagy ha kapcsoltok valamit és így gyengébb motort, de általában szokott rángatni meg durrogni is, bár lehet addig még nem merült le.
Az ECU is megmarhul, ha nem kap elég kakaót. Az ABS, légzsák hiba szintén 10V-hoz közeledve előjön. Ha hibajelzés közben 13.2Vot mértetek az kevés, ha rögtön a leállítás után 12.5V volt az akkuban akkor az is kevés.Akkut kb. 12 órára töltőre rakjátok, leveszitek róla és 1-2 óra pihentetés után rámérsz, 12.7V kell legyen, de legalább 12.2V körül (ez is szar akku már, de még egy autó beindul vele így a melegben). Alatta be se tegyétek, kuka.
Ha berakod és beindul a kocsi akkor alapjáraton kell 13.8V legalább és 14.4V maximum. Ha lámpákat kapcsoltok akkor 0.1-et csökkenhet, fordulatszámra picit nőhet.
Ha esetleg jó és később menet közben megint felvilágít a töltésjelző akkor is rá kell mérni ott helyben a töltéshiba jelzés közben. -
harry
veterán
Sikerült ma lerobbannunk az M3 autópályán és trélerrel hazajönni, így egy kis segítséget szeretnék kérni. Leírnám az előzményeket, aztán meg a konkrét hibákat is. Villamossági gondunk lesz (talán generátor). Elvoltunk 4 napot a hegyekben, ami ebből releváns:
Kedd: sokat mentünk este, tompított + távolsági -> sok fogyasztó. Egy földúton többször felült a kocsi alja mély nyomvályú miatt...
Szerda: 2*15 percet mentünk talán, tompított végig
Csütörtök, avagy a hibák:
- hidegindítás sima, majd 30p menet, megállunk bevásárolni 15p-re kb
- indításnál egyet fordul a tengely, kis szünet után beindul
- 5p menet után leparkoltunk valamit megnézni, rá 5-10 perccel indításnál meg sem mozdul.
- 1 óra (ebéd) után próba újra, ekkor beindul, járatom ~10percet ~3000 fordulat körül, majd útra kelünk. Bekapcsol a hűtőventilátor is.
- menet közben megjelenik a STOP és az aksi (töltés) lámpa, keresünk egy autóvillamossági műhelyt pár percen belül Miskolcon.
- Generátor töltés 13.2V (a generátoron mérve; aksinál 13.15 talán). Kikapcsolt állapotban 12.5V talán. Indításnál 10V-ra esett kb vissza. Ami érdekes, hogy a fordulatszám pár százat ugrált folyamatosan fel-le (nem csak az alapjárat, magasabb fordulaton kitartott gáz mellett is ingadozott). Szerviz / ölet hiányában elindulunk haza.
Innen kezd necces lenni:
- Autópályán haladva kialudt a STOP és töltéshiba (reméltem, hogy rendbe jött), DE helyette felvillant a légzsák, ABS hiba, kézifék, SERV lámpa.
- Indexelésnél elkezdett ugrálni a fordulatszám és sebességmérő óra, lekapcsoltuk a tompítottat vissza helyzetjelzőre, ekkor működtek stabilan. Később visszakapcsolva tompítottat a két mérőóra megbolondulva ugrált, majd leállt az egész, nem működött tovább (GPS alapján tudtam tartani sebességet)
- Végül már indexelésnél éreztem, hogy a motor ekkor nem húz (a váltó is billent, mint amikor elveszem a gázt - csak épp nem vettem el)
- Később nem tudta sebességet tartani, félre kellett állnunk.
- Tréleres rámért, 10.8V fesz. Még a két első ablakon pár centit tudtunk felhúzni, hogy zárva legyen.
- Itthon már annyi erő nem volt benne, hogy a központi zár bezárja a kocsit.
- Egyéb: szervó, fékek, vízhőfok végig rendben volt. Most az aksit kiszedtük, töltőn van. Elég retkesek voltak a saruk, ezeket megtisztítottam az aksin (vezetéket majd holnap).Hogyan tovább?
- Ha feltölt az aksi, és tudja is tartani a töltést, akkor a generátorral lehet gond (?). Hogy tudnám nézni, hogy 'mennyire' tartja a töltést? Mivel / meddig terheljem? 4 éves aksi, itt teszteltem korábban, akkor 14.2V volt a töltőfesz, egy volttal több: link
- Ha feltöltött aksival beindul, el merjek menni vele a szerelőmig? (15p út).
- Bármi mást meg tudok vizsgálni magam? Generátorral tudok valamit kezdeni? Szemre úgy látszott nincs gond a szíjjal / hajtással, de még talán kedden erre a cicergő hangra lettem figyelmes indításnál, bár ez lehet más: link -
törölt tag
-
Bass
addikt
Sziasztok egy ismerősöm németbe van és egy scenic a problémás alany,nem indul.
Ezt írtaHy!
Nem indul a renault scenic 1-s
1,6 16v 2003 évj. autóm. Nem tekert az önindító Gondoltam leszívta valami az akkut. Bebikazzuk indul pöccre. Kb 10 percet járattuk és elindultunk vele. A generátor tölt szépen a világítás és a féklámpa működik.
De nincs irányjelző nincs ablaktörlő és nincs központizár sem meg belső világítás sincs.
Hazaértünk itt a házelőtt járó motornál nézegettem a bitosítékokat de mind jó. Még a motortérben a nagy biztosítékokat is átnéztem. Persze közben már leálítottam a motort úgy. Utána próbálom beindítami. Az önindító teker mint az állat de a motor csak forog forog de nem indul. Pedig eddig piccit megtekerte és pöccre indult mindig.
Szóval most töltöm az akkuját azért biztos ami biztos de fogalmam sincs mi lehet a baja!Ja közben a müszerfalon villog az a lámpa ami együtt van az izzitó spirál jellel. Tudom csak tippelni lehet de messze van a srác jó lenne valamit megpróbálni.Köszönöm
-
Jaded
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem nem
magát a szenzorokat egyszer tanítod fel az autóval (ha jól emlékszem 5garnitúrát tud tárolni, tehát 5*4 db-ot). Utána úgy cseréled ahogy jól esik, a feltanítottakat megjegyzi, nem szükséges kerékcserénként taníttatni. M4-nél ezt mondták. Azt nem tudják, higy a zsír új szenzorokat felismeri-e (fb csoportban is vegyesek voltak a tapasztalatok ha jól emlékszem). -
válasz
shifty!
üzenetére
Én nem tudok azonosulni a vesz-kidob-vesz-kidob-vesz-kidob........... mentalitással.
Minden xarra rá lehet mondani, hogy dehát az kell! Kell a lóf@xt!
Próbálok nem minden lomot megvenni, aztán így is alig férek a cuccoktól
Igen, de ez is úgy lett volna igazán értelmes, ha kollégámmal nem veszünk külön-külön

-
shifty!
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
eBay-es kütyük kis pénzért topic.
Nem mered ugyanezt oda beírni

Azért ez még mindig az értelmesebb beruházások közé tartozik, tedd a szívedre a kezed...

@MC Pite: Hogy az olajleeresztő csavarokkal mit művelnek egyes
szerelőkemberek... egy kedves barátom WagonR+-án szerettünk volna pár hete olajat cserélni hétvégén, mondta hogy előtte műhelyben csinálták meg neki. Úgy rá volt tépve az olajleeresztő csavar, hogy szó szerint nem tudtuk levenni a rendelkezésre álló, minden egyéb célra megfelelő felszerelésemmel...már a dekni kezdett deformálódni, a csavar az istennek nem mozdult meg... feltételezésem szerint valamelyik okos pneus kulccsal ráhúzta, aztán menjen vissza hozzá az ember ha le akarja szedetni...idiótákok...
-
MC Pite
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Sokan tökig húzzák a kerékcsavarokat(200Nm+, konkrétan befogott fékkel a járólapon már kezdett csúszni az autó miközben lazítottam!), illetve én még korábban vettem, az 28-1xx-ig még, és gyertyákhoz, olajleereszőkhöz, stb-hez is jó. Mert azokat is tökig húzzák az emberek általában...
-
válasz
FRENK1988
üzenetére
Kb. pár évvel ezelőttig kb. mindenki NYK nélkül cserélte a kerekeket, aztán kb. senkinek sem lett semmi baja emiatt. Tipikus eset, hogy mikképp vegyük rá az embereket a fogyasztásra... ez csak egy apró tétel abból a sokaságból, amiket megvetetnek az emberekkel, amik pörgetik a piacot, teszik tönkre a környezetet az eszméletlen sok felesleges lom legyártásával.
( nyugi, én is vettem tavaly
) -
shifty!
senior tag
Autós topicban volt említve, aki nem követi: autós cuccok az Aldiban mától (kicsit lentebb görgetve).
Nyomatékkulcs instant get
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
MC Pite
üzenetére
Az első hangszórók az ajtóban cserélve lettek az előző tulaj által, azok már nem gyáriak. Azt hiszem twingoban is van a hátsó sornál is, csak ott nincs hangszóró. Ha a vezetékezés megvan, az lenne a legjobb nekem. Ezeket a kickbass hangszórókat fejegységen a normál hangszórók helyére kell kötni vagy külön a mélynyomó kivezetésére?

-
Elso auto vasarlas tortenet folytatasa (varosi, kis tavos hasznalat):
Vegulis a penzugyi keret az egyes twingohoz kanyarit, clio tulsagosan lutri lenne ennyiert.Initiale felszereltseghez bor ules volt mindenkepp? Nem valogathatok majd gondolom, de a panorama tetoablakos verziot ha meglatom, mire erdemes gyanakodni?
-
MC Pite
veterán
válasz
CactuS
üzenetére
Ha már votl fejcsere, mehetnek valmai jobbféle érzékenyebb méyközepek, hátra pedig kickbass mély, ami elve csak párszá Hz-ig szól. Sztem utána nem nagyon fog hiányozni a mélynyomó.
BigBlackDog: Papíron tanítani kell, gyakorlatilag többünknek nem kellett. Én bepróbálnám, legrosszabb esetben taníttatod ha nem ismeri fel, és pár napig hibaüzit látsz. Ha így látja, később sem kell tanítani.
LamerGyuri: Nagyjából aMegane használatijában is szerepel, de a 3 oldalon vannak egymásnak ellent mondó infók, és nem is valóságos.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
"...a rendszer figyelembe vette a gumiabroncs-nyomás-referenciaérték alapértékre állítására vonatkozó kérelmet...."
De hogy mindezt miért kéred, és mennyi vagy hogyan változtatsz értéket (érzékelőt?), az sehol. Csodás.
És komolyan; a kötelezővé tett rendszer ennyiben kimerül ebben az autóban? Világít egy lámpa, vagy 2 lámpa+csipog? Ezt is feláldozták az autógyártók a spórolás oltárán?
A kínai kütyüm kerekenként jelzi a nyomást-hőfokot, lassú defektet, túlnyomást vagy túlmelegedést, érzékelő jelvesztést, plusz ezek mindegyike mellé csipog veszettül. És kb. cakk-pakk annyiba került, mint itthon 1db gyári érzékelő. -
Jaded
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
M4-nél azt mondták a szalonban, hogy fel kell ha új szelepek vannak. Legközelebb mikor mentem, akkor egy másik fószer azt mondta nem kell
még nem derült ki kinek van igaza, lusta voltam megrendelni a kerekeket, de talán jövő héten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Eredeti játékok OFF topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm a cikkszámot, nekem még nem volt érkezésem megnézni, mert mandula gyulladással fekszik itthon a két gyerek. "Fekszik", új idő szerint 4:20kor már átjöttek a hálóba. 
Legalább azt tudjam, melyik típus ülésére vadásszak

Nekem tetszik

Megnéznéd a szabadonfutót, és lőnél egy képet róla? Nekem is úgy halt meg, hogy indítás után pár percig cirregett; ekkor kezdtem el keresni a hang forrását, és derült ki a hiba.
magát a szenzorokat egyszer tanítod fel az autóval (ha jól emlékszem 5garnitúrát tud tárolni, tehát 5*4 db-ot). Utána úgy cseréled ahogy jól esik, a feltanítottakat megjegyzi, nem szükséges kerékcserénként taníttatni. M4-nél ezt mondták. Azt nem tudják, higy a zsír új szenzorokat felismeri-e (fb csoportban is vegyesek voltak a tapasztalatok ha jól emlékszem).

mycso