Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Szerintetek az miért van, hogy nagyon ritkán csak sokat köszörülve röffen be a motor?
Alap esetben pöccre beindul. -
Nordik
addikt
K4M760 1.6 16V M2be inkább 5W40 vagy 5W30as Elfet vegyek?
Valamint Mann vagy Purflux olajszűrő? -
t.imi
addikt
Köszi Rob a segítséget, 40km-t már kibírt

Észrevétel: megpucoltam talán az IC-be vagy onnan jövő szenzor érintkezőjét, illetve a beszívott levegőjét. Már hideg motornál is látszott, hogy kevesebb a pillanatnyi fogyasztás. Most 22 fokban pálya, ugyanolyan tempó és 130-nál 7-7.5 helyett 5.5 körül állt, de alacsonyabb sebességnél is hasonlóan csökkent. Eddigi 5.1 átlag most 4.5. Megérné átnézni a szenzor csatikat és féktisztitóval lemosni?
Illetve akku kivétel előtt 21000km körül állt a következő becsült szerviz, most leesett 13800-ra.
Ezmiez? -
buherka
addikt
Na úgy néz ki, hogy emberünket felb@sztam agyilag...mert addig nézegettem az autót, meg vizsgálgattam, hogy azt mondta hogy mégsem adja el...megtartja az asszonynak.

Ennyit erről...
-
-
t1
veterán
Sziasztok. Megnézném ezt [link] a gépet, mire lenne érdemes figyelni vásárláskor? Ennél a motornál van a vezérlés módosító "okos" kerék? Mi lehet ennek a példánynak a reális ára?
-
Robi81
tag
Sziasztok. Megane 2 kacsa 1.6.16v 2003
Mostanaba neha a kocsi ciripel alapjaraton hallani
De nem mindig csinalja. Hosszbordas szijat tervezem cserélni, ott lehet a feszitőgörgő, vagy a főtengely szijtarcsa? Mert mikot neztem persze, hogy elhallgatott
-
boli1920
újonc
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni egy ujkeletu problemammal.
Renault Megane 3 grandtour 2009 (tce130)
Tegnap kivettem a vezetőoldali fejtamlat tisztítás céljából és valószínűleg azóta a pöcök, ami rögzíti a fejtamla rudjat az ülésben/csőben nincs meg.
Pótolható csak ez a gomb vagy ki kell szedni az egész üreges reszt (amiben a fejtamla rudja csúszik) az ulesbol?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Atyus77
csendes tag
válasz
femiki
üzenetére
Üdv.
A szűrőtől a nagynyomású szivattyú bemeneti csövében nincs légbuborék , a többiben kisebb- nagyobb mértékben van.
Mindenesetre érdekes jelenség ; a motor járása közben ha lentebb engedem a szűrőt akkor egyre kisebb az alapjárat ,..amikor a gyári felfogatásig lerakom akkor le is áll. Most fentebb van rögzítve kb. 5 centivel a gyári helyétől ,de így tökéletesen működik a motor.
A szűrőre menő csatlakozókban lehet/szoktak/érdemes gumigyűrűket cserélni ?
Gondolom ezen pontok valamelyikén szív falsot ,..vagy esetleg a tanknál a cső kiindulási pontjánál.
Jellemzően hol szokott lenni a probléma ?Minden hozzászólást szívesen fogadok.
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
AthlonXP
üzenetére
Ez a működés megfelelő, nincs semmi baja. Ha a felső sűrűn rovátkázott részbe belemegy akkor van baj. Vagy ha felmegy háromnegyed állásba akkor már érdemes hibát keresni. Ennek nincs baja. Ha nagyon melege van akkor tovább pörög és felkapcsol magasabb fordulatra is.
Vízhőmérésből kétféle van, az egyiknél egy sima relés kapcsoló van a hűtőradiátorban a két cső közötti szakaszon, a másik fajtánál itt egy vakdugó van betekerve és a termosztát alatti jeladóból kapcsolja az ECU a ventilátort.
Ebben az állásban már gond van. [link]
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a hűtő ventilátor működésével kapcsoltban.
Adott egy Megane 1 PH2, 2002-es, 1.4 16v autó.
Apu panaszkodott rá, hogy mostanában, ha dugóban kell araszolnia, akkor eléggé felmelegszik a hűtő víz ( nem tudom mennyire.. ) és nem biztos benne, hogy rendesen működik a venti.
A klímát bekapcsolva, a ventilátor egyből beindul egyébként.
Itthon, próbáltam az autót, meleg motorral, járattam kicsit, mint ha dugóban állna ugye és közben figyeltem a vízhőfok mérőt. illetve egy kézi, infrás hőmérő "pisztollyal", méregetem a vízcsövek, motor és a hűtő, hőfokait.
Menet közben a hőmérő óra mutatója, nagyjából, vízszintesen áll, talán egy kicsit lejjebb, a lényeg, hogy a skála közepére mutat.
Ilyenkor a vízcsövek és a hűtő is, kb. 93 fokot mutatnak a kézi hőmérővel mérve ( már amennyire ilyenkor azt meg lehet mérni egy ilyen kis hőmérővel, szóval amolyan tájékoztató jellegű a mért érték ).
Bocsi, de csak egy ilyen képet tudtam beilleszteni, mert elfelejtettem lefotózni a mi autónkban az órát, amikor a tesztet végeztem. Igen, user error, bocsi..

A képen levő órán, a mutatónak kb. vízszintesen kell állnia, alapesetben, üzem meleg motornál ( az alsó, vastagabb fehér osztástól számítva, az 5. beosztáson, vagy picit alatta kell lennie elvileg... )
Ahogy melegedett a motor, a mutató az 5. és a 6. beosztás közé ért félúton, amikor beindult a hűtő ventije.
Ekkor a hűtőn, kb 103-104 fokot mértem, a kis műszeremmel.
A venti nagyjából 25 másodpercig forgott, majd kikapcsolt, a benti órán a mutató beállt, kb. középre.Szóval, elvileg működik a rendszer, csak arra lennék kíváncsi, hogy nem-e kéne esetleg tovább működnie a ventilátornak, mert őszintén szólva, nekem egy kicsit, kevésnek tűnik ez a 25s, amíg megy..

Tudja valaki, hogy kb. milyen hőmérsékleten és meddig kellene bekapcsolva lennie a ventilátornak?
Illetve, hogy mi kapcsolja be, magát a ventit? Van egy külön hőérzékelő gomba a hűtőn, vagy az autó kapcsolja be, a vízhőfok mérő értékei alapján? -
buherka
addikt
Dehogy bánom...

Minél többen írtok már, annál jobban elmegy tőle a kedvem.

Lehet hogy még annyit megejtek hogy elviszem állapot felmérésre, és full átnézetem. De azt mondta a szomszéd hogy most adja a kártyát és oda viszem ahová akarom. Úgy sem fogok benne hibát találni.
Na most a sógorom, itt az udvarunkban maszekban már vagy 8 éve autó szerelő a garázsában...nem hivatalosan ugye. Most is egy Opel Omegát bütyköl...
Ő azt mondja ahogy megéri az autó csak ne lenne 2006-os, mert öregnek találja...km ide.vagy oda. Jól ismeri a szomszédunkat és azt mondj ha tőle veszem akkor szart tuti nem veszek, mert betegesen vigyáz mindenére. Csak hát ugye itt jön az a mondás hogy nem évjáratot veszünk meg km-t... hanem állapotot.
(#68867) salieri....szép kis autó. Ennyiért én is egyből lecsapnék a szomszéd verdára...szó nélkül.

Most akkor ez a 80 ezres km se jó...ajaj. Úgy látom új kocsit kell venni .![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
buherka
addikt
válasz
CactuS
üzenetére
Igen...én is néztem a kínálatot a hahun, de ilyent nem találtam.
Jó most ez a felni van rajta, de ott a gyári, majd arról is csinálok képeket.Megnézem a szivargyújtót is meg a cigis dolgot. De sztm néha bagózott benne a kis colos, de amikor mentem vele nem volt benne kocsma szag.
Most azon a karbon tetőn meg buzi Sport feliraton ne rekedjünk már meg ennyire srácok.
-
salieri.
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Figyu én ezt vettem a feleségemnek pár hónapja 1.03-ért. És két szett normális gumival.(yokohama,vredestein), fiatalabb 2007-es ,valamint rengeteg dolgot kicserélt benne.te fogsz szívni egy 80 ezret futott kocsival jobban,mint ami 160 at futott. Jönnek majd az elöregedett gumis alkatrészek.
-
buherka
addikt
válasz
üzenetére
Próbálok majd, de sztm úgy sem fog engedni, mert Ő is 1.5M-ba vette a gyári felnivel. Megmutatta a papírt.
(#68862) eTrade...ma behozom az udvarra és jól átnézem. Csinálok egy vödör képet és beszúrom ide.
Már kinéztett a gyerek egy 2.8-as dízel Jaguárt...valami 2.5Milláért. Az apja napok óta ugat vele, hallom az udvaron. Nem is értem hogy minek egy ilyen luxus autót venni egy ilyen Clio után.
Azon minden colos méret ha jól tudom, azzal aztán lesz mega-giga szopás...de én nem szólok bele. -
mycso
Topikgazda
válasz
buherka
üzenetére
Közben beleugatok én is, ha nem bánod.
Nézelődtem picit, 900 - 1.5M között vannak hasonló tulajdonságú clio-k.
A képeid alapján, ezt az autót az ársáv aljára pozícionálnám.
Ha ott a 2 kerékszett, valóban számlával (és láthatólag) cserélve volt a komplett!!! vezérlés, és valóban rendben avn az autó (fék, futómű, elektromos berendezések, karosszéria), akkor ahogy már előttem is írták, ez az 1.2-1.2M forint SZERINTEM amit adnék érte (illetve én semennyit nem adnék érte, de kb. ennyit érhet).
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
salieri.
üzenetére
Mondjuk most, hogy mondod, kb. igen. 1.5-1.6 körül néztem a GT cliokat mielőtt megvettem az RS twingot.

Amit linkeltél, annál azért többet ér a kolléga példánya, kmben 2/3-a van benne és az full bőrös ez meg félbőr. Hahun 100k km alatt 2 Initiale van, egyik félbőr 1.6 milla, másik bőrös 2.0 automata 1.5ért. 40-55k km-rel, szóval az alapján nem olyan túlárazott, főleg a lekövethető múlt miatt.
Nekem mondjuk még mindig kérdéses, hogy dohányoztak-e benne (meg kell nézni a szivargyújtót, hogy használt-e, azt kb. sose takarítják le). Oké, az is eltüntethető nyom nélkül, csak na...
-
eTrade
tag
válasz
buherka
üzenetére
Szerintem azt az 500 ezret simán lehet "rálocsolni" egy autóra, ha ezt most megelőlegezed, akkor ennyivel kevesebb költség és bosszúság vár rád.
Összesíteni, vagyis tételesen pontosítani kéne, hogy mik azok az alkatrészek amiket már kicserélt benne. Használt autó eladáskor az emberek többsége egy petákot sem költ az autóra, mert úgysem fogja visszakapni a belefektetett összeget.Esetedben ott vannak még a plusz alkatrészek és 2 szett alufelni amiket ad hozzá (ami nem 10 ezres tétel), bár a képeken látható alufelni nekem nem tetszik de ez csupán ízlés kérdése.
Nem kevés az az 1.5 millió, ha lehetséges, akkor alkudozz kicsit belőle.
-
buherka
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Azért még nem vettem meg. De már egyre jobban dilemmázok amiket itt írtok.
Nekem nem is az a lényeg hogy ilyen bazári kerekek vannak rajta. Hanem hogy legyen megbízható. Ha ismernétek a palit akkor tudnátok hogy ez rettentő precíz. Betegesen vigyáz mindenére. A garázsuk le van szőnyegezve. Le kell venni a cipőt ha be akarsz menni. Egy Renault Thalia már landolt nálunk. Az is az övé volt. Na az is szalon állapot. A sogoromék vették meg tőle. Már vagy egy éve. Amikor elvitték állapot felmérésre, mondták hogy az egyik szerelő is meg akarta venni a szervizbe...mert 16 éves autót még nem látott ilyen állapotban.Persze hogy "boyracer" ezzel nincs is baj mert 22 éves a kölök. Ez a csiri csáré külső megszüntethető...egy nap alatt.
Szóval most aztán belém raktátok az agyrágó bogarat.
-
Zola007
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Te már ezt eldöntötted, mert beleszerettél az autóba.
Nekem nemRönóFan szemmel egy bazári boyracer, és szerintem vannak még így páran vele a topikból.
cuccokkal együtt 1.1 milliónál többet nem ér.Én csak azért venném meg olcsón, hogy utána eladjam haszonnal egy baleknek...
A cuccokat pedig nen azért nem rakja bele, mert jófej, hanem mert így is simán elhiteti a gondos gazda látszatát veled, de legalább nem kell munkadíjat fizetnie és beépítve egyébként is a felét éri egy alkatrész.
-
buherka
addikt
válasz
salieri.
üzenetére
Azok a "lomok" új alkatrészek. Adja hozzá. Ha kell ha nem kell....és nem is bánom hogy adja. Mert jó cuccok. Alkudni nem enged, mert így is bukik rajta akkorát mint az állat. Fólia nekem bejön, tuti nem szedem le. Nektek nem tetszik, nekem igen. Sport felirat nem izgat. Engem nem zavar.
Motort nem mosták le...csak kimentem az utcára és körbelőtem nektek. Ma jobban átnézem, mert ma van rá időm. Motor borítást leszedem....alánézek. -
salieri.
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Mondd neki kicsit magas az ar es neked ezek a lomok nem kellenek,így alkudni lehet ha el akarja adni,majd eladja másnak az alkatrészeket.vasarlas előtt távolítsa el a fóliát és a sport feliratot.felesegemeben 160 ezer km van és hasonlóan néz ki .motorboritas alá nézz be,le van mosva a motor jól látom?
-
buherka
addikt
válasz
CactuS
üzenetére
Sport légszűrő, "karbon tető" és a sport felirat kuka
Sport légszűrőt azt már írtam hogy én is kukázom. Megvan a gyári, megy vissza.
Sport felirat nem érdekel. Karbon tetőhöz nem nyúlok, ezzel tuti nem küzdök. Marad úgy ahogy van...ha madár vagy nyest leszarja, könnyebben lemosom.
Barna berakás, nem izgat. Ott van és kész. A felnit max eladom, ha úgy alakul. Csak azt kell eldöntenem, hogy ha meg is tartom, akkor erre kell gumit vennem mert az nagyon kopottas. Meg ugye 17"-osA bőrhöz ahhoz nem értek.Hál isten kiszakadva nincs. De akkor annyira nem vészes ugye?
(#68849) molnarpeter ...azért nem új autó, ezt azért vegyük figyelembe. Nem lehet minden makulátlan és gyári. Nem szaladnék már holnap bőröshöz, de persze ha látom hogy baj van, akkor megcsináltatnám.
az ülés sarkán az a gomb csak kopott amúgy?...
az ülés fűtés gombjára gondolsz. Azon én nem látok kopást. -
buherka
addikt
válasz
salieri.
üzenetére
Írtam hogy megvan a gyári felni. Ami teljesen sérülés mentes. Holnap azokról is csinálok képet.
Ez a felni van most rajta...nem tudok mit csinálni.Gumik azok szarok...én is néztem. Odaadja a fékszettet...mert Ő már nem tud vele csinálni semmit. Adja az autóval. Ezen mi a furcsa? Te vennél egy autót és adnának hozzá egy fék szettet...akkor azt mondanád hogy kösz nem kell

Aksit lehet hogy lopta vagy nyerte céges bulin...mit tudom én...adja és kész.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
salieri.
üzenetére
Hasonló a véleményem. Dircsiszürcsi, padkázott diszkófelni rikító szelepsapkával, karbonfólia gáz; sport felirat, Roadstone gumi és mellette lógó dobbetét minimum kérdéses. Összességében nem feltétlenül elvetendő, de ki kéne számolni, mennyit lehetne kiárulni a felesleges cuccokbó, nameg én a fóliát sem merném magam/vásárlás után lehúzni, nehogy kavics miatt jöjjön vele a lakkozás is... Az ülés széle az tényleg nem túl gondos, 215-nél láttam szebb hurkát, de végső soron egy bőrös megoldja (kérdés itt is az ár!); az ülés sarkán az a gomb csak kopott amúgy?
-
CactuS
Arcképgyáros
-
salieri.
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Szerintem ez a felni, ami rajta van nem való rá, bazari gagyi,gumik rajta öregnek néznek ki,meg nem prémium.fektarcsa felesleges pluszban,amúgy én most cseréltem 60 ezer a 4 betétekkel, egyben trw, hátul snr.
Renault akku király ,de ami benne van és jó akkor ez minek pluszban? -
boli1920
újonc
Sziasztok, szeretném a segítségeteket kérni egy ujkeletu problemammal.
Renault Megane 3 grandtour 2009 (tce130)
Tegnap kivettem a vezetőoldali fejtamlat tisztítás céljából és valószínűleg azóta a pöcök, ami rögzíti a fejtamla rudjat az ülésben/csőben nincs meg.
Pótolható csak ez a gomb vagy ki kell szedni az egész üreges reszt (amiben a fejtamla rudja csúszik) az ulesbol?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
buherka
addikt
Itt vannak a képek...[link]
Ezeket csak hirtelen lőttem telóval.
Ott a zsír új fékszett, betétek, Új Aksi, valami jeladós szelep, vezérlés csere, valami trafó csere is volt. A vezérlés 2017.12.12-én volt 64106 Km-nél. Most 79xxx van benne. Óra szerint.Majd lökök holnap képet a 16-os gyári felnikről, meg a gumikról is.
-
Atyus77
csendes tag
Üdv. urak.
1.5 dízelnél hol található a kisnyomású g.o. pumpa ? Azt hallom ,hogy a motortérben búg gyújtásráadáskor ,de még nem azonosítottam be a helyét.
Valószínűleg cserélnem kell ,mert a motor csak akkor indul ,illetve működik ,ha az üza. szűrő feljebb van rakva a gyári felfogatásától 4-5 centivel.
Érdekes jelenség , de csak arra tudok gondolni ,hogy a szivattyú gyengén nyom és az a kis gravitációs többlet is szükséges amit a szűrő magasabb pozíciója ad.
Vélemények ?
Renault Kangooról van szó.
Köszönöm. -
buherka
addikt
válasz
salieri.
üzenetére
Most cserélte le a gyári kormányt egy ugyancsak gyári bőr kormányra, mert picit meg volt kopva.
Nem volt elkopva mert láttam, talán az zavarta Őt hogy használt volt, vagy ki volt fényesedve.
Szóval semmi baja nem volt én nem nyúltam volna hozzá...az tuti.
Milyen megbízható képfeltöltő van? Ahová tudok képeket feltölteni. Csináltam egy rakás képet az autóról, alkatrészekről meg dokumentumokról...
-
salieri.
őstag
Központi kijelzőt nézd meg napsütésben 30 fokban vagy felette is látszik e? Amiket néztem nekem egyikben sem volt látható csak mikor lement a nap és a hőmérséklet.
-
eTrade
tag
válasz
üzenetére
Szerencsére a Renault-hoz nem annyira vészes az okoskerék ára, de ha már hozzácsapod a szolenoid szelepet is és a munkadíjat, akkor már combosabb a végösszeg. De ha az ember összeköti a vezérléscserével (~100e kilométerenként) és belevaló olajat használ, akkor szvsz nem lesz vele gond soha.
Szerintem is ez egy igen jó találmány, mert így dinamikusabb, alul nyomatékosabb a motor. -
törölt tag
válasz
eTrade
üzenetére
Azért az is kemény, hogy egyes autókba 2 kilót is elkérnek ugyanazért a szarért, ami a franciába 40k. Jó persze szíj vs lánc is ott van különbségnek, meg a 7 fok kontra 20 fok vagy mennyit állít egy TSI. De akkor is röhej.
Én örülnék ha volna okoskerék az 1.4-be is, lejjebb hozná legalább a nyomatékot. ami nagyon elkélne. -
buherka
addikt
válasz
Gombinyó
üzenetére
Persze-persze...ezért szeretek itt a PH-n kérdezni, mert vannak érvek és ellenérvek.
nélkülünk is el tudtad dönteni.
Azért őrölök hogy Ti értetek hozzá, mert én nem vagyok Renault-os. Szóval kell a segítség.
Csináltam egy csomó képet...minnyá feltöltöm Őket és rálestek...ügyesen.

-
eTrade
tag
válasz
buherka
üzenetére
Az okoskerék
Ha rossz, akkor nehezen röffen be a motor és ilyenkor már fémes csattogó hangot is ad. Megijedni nem kell, attól menetképes az autó, csak célszerű mielőbb kicserélni ha hallani a hangját. -
Gombinyó
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Oké
én nem mondtam, hogy ne vedd meg csak a véleményem írtam le, ha már bedobtad egy nyilvános fórumba a témát. Úgy érzem te ezt a kérdést már a story megfogalmazása előtt, nélkülünk is el tudtad dönteni.Én azért átnézetném független hozzáértővel is (az autó árához viszonyítva már nem tétel) , ha már ennyit kiadsz érte, de nyilván ez is a te döntésed. Hallottam már párszor ezt a jó helyre akarom eladni, meg csak ma ennyi, holnaptól már 2m lesz, stb dumát. Gondolom a gyerek is az elmúlt hónapban nőtt 2 méteresre

-
rob210
Topikgazda
válasz
buherka
üzenetére
Mit agyalsz ennyit, vidd el próbakörre ha tetszik kézre áll megfelel a teljesítménye mérete, akkor no para.
Jó gép az.Az okoskerék, meg a vezérlés módosító olajnyomás eltolású szíjtárcsa.
A vezérléscsere számláján nézd meg mik szerepelnek és megmondom, hogy dobjuk le dobjuk fel vezérlés sere volt, vagy szakszerűen el lett végezve. -
buherka
addikt
válasz
shifty!
üzenetére
Közvetlen szomszédom, még kerítés sincs köztünk...szóval messzire nem tud elmenni. Nem mer átbaszni, mert tudja hogy kamionozok...és vadállat vagyok ha már kiszimatolom ha simliskedés van a levegőben.
Beteszem a nyerges alá és húzom az embert míg el nem kopik...
Ahogy szokták mondani "mi kamionosok ismerjük azokat a helyeket ahol tuti soha nem találnak meg"
Nem akarja ismeretlennek eladni, mert tudja hogy én vigyáznék rá. A közelébe akarja tudni az autót...mert még most is szerelmes belé.

(#68804) rob210 ...kösz a választ tesa. Gondoltam hogy Te egyből rábólintasz.
Nagyon patika a kis gépjármű. Vezérlés most lett cserélve 14 ezer km-el ezelőtt. Ez a 110 ló ami benne van, nekem bőven jó. Nem racsingolni veszem ha veszem. Hanem mert kell egy jó kis megbízható autó. A 24 éves F Astrám már oda van. Már idén le sem műszakiztattam.
Van az ülésbe oldal légzsák, erre így is tudok üléshuzatot venni. Amúgy miért kell rá huzat...? -
buherka
addikt
válasz
salieri.
üzenetére
Akkor ezzel most legalább megnyugtattál, hogy jó a moci.
Rettentően karban van tartva. Néztem a papírjait, rettenet nagy paksaméta van hozzá.Ez az "okoskerek" az miaz?

(#68800) Gombinyó...az nem izgat hogy mennyi idős. Nekem az állapot sokkal fontosabb....és az nagyon patent.
(#68802) emre...Mondjuk igaz hogy 2006-os, de ezt is már bőven meglökték elektronikával. De igen én is kicsit tartok az újabb autóktól...

(#68803) Gombinyó...légszűrő az repülne belőle. A chip tuning az meg nem feltétlenül rossz, ezt úgy tudom. Nem feltétlen azt jelenti hogy rosszab tőle az autó, hanem hogy akár gazdaságosabban is lehet használni.
-
eTrade
tag
válasz
buherka
üzenetére
Amennyiben tényleg megvolt a vezérlés csere pár hónapja és ad hozzá 2 szett gumit alufelnikkel, 4 db gyári féktárcsát és akksit, akkor ez az 1,5 millió nem tűnik olyan soknak... persze találhatsz olcsóbbat is de ilyen hiteles szerviztörténet és valós km óra nagyon ritka itthon.

-
Xantomas
őstag
válasz
üzenetére
Nekem össze volt taknyolva a kormány, az összes ülés, könyöklő bőrápolóval, amik akkor, ha felhevült a kocsi a napon, akkor okádta magából az olvadt gyurma, és égett akrilfesték szagot, amit akkor éreztem, amikor hőlégfúvóval égettem le az ablakkeretekről a régi festéket. Alkohollal, és orvosi kézfertőtlenítővel vastagon jól átitatott ronggyal áttörölgetve a kormányt, az üléseket feltárultak a repedések, a picit málott, kopott bőrkormány, de de kb lemostam a cipőápolót, ill megszűnt a szag.
Nem tudom, ez segít-e.
-
harry
veterán
Ha már biztosíték tábla, pár kérdés:
- jobb felső sarokban vannak a bal / jobb helyzetjelzők. A bal 7.5A, a jobb oldali 10-es, holott úgy látom oda is 7.5 kéne. Baj ez? Ki kéne cserélni?
- A 'Nyitható tető' biztosíték mire jó (még)? Ezt a tetőt ki nem nyitja az biztos. 20A-es
- A 'Fűthető visszapillantó tükör' kör másra is jó? Nem tudok róla, hogy az lenne, de van ott egy 7.5A -es.
- Miért van 5db 'Ablakemelő' hely? Random két helyen van is bizti, gondolom bal / jobb első lehet (hátsók manuálisak)
- A legalsó sor, bal szélén van az 'Irányjelző relé', de ez üres, nem kéne ott is legyen egy bizti? Irányjelzők működnek... -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Nekiálltam otthon termosztátot cserélni. 1.5 dci 3 110 paci. Gyári sárga folyadék van benne, önthetek rá Febi 26850 type D-t? Már ha végzek vele
Hűtőn marhára nem találom a leereszto csavart, emiatt kérdezem -
harry
veterán
Megnéztem a táblát, ha minden igaz ez a Mini méret: link
A leírás szerint, a karika szimbólum, benne egymás mellett két pöttyel, egy 'Szabad' hely, jelentsen bármit is, de majd rámérek (mert az nem igazán derül ki nekem, melyik mikor van áram alatt). A képen elvileg ez a bal alsó sarokban lévő 10A-es piros biztosítékok (távolsági fényszóró bal/jobb) mellett jobbra lévő üres hely.
-
harry
veterán
Fedélzeti kamerához szeretnék kivezeti a belső biztosíték táblából egy USB aljzatot, hogy ne a szivargyújtót foglalja. Erre megoldás pl. ez (már ami a feszültség átalakítást végzi + van egy USB aljzat):link
A tábla megcsapolásához meg innen egyet: linkKérdések:
- Melyik biztosíték-aljzatot lenne érdemes használni? Eleve szabadot, vagy ami használatban van? (ugyanúgy kerül bele biztosíték ahogy látom). Olyat keresnék, ami nincs feszültség alatt, ha nincs rajta a gyújtás (így leállításkor lekapcsol a kamera is. Illetve van a kamerán parkoló funkció, vagyis ha meglökik a kocsit, mozdul a kamera, bekapcsol, de nem szeretném, hogy ekkor ~20 percig a kocsi aksiját merítse, használja a sajátját ha nagyon muszáj).
- Milyen biztosíték méret kell (fizikai, nem áram)? Itt annyit írnak, hogy standard, mini, micro. -
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Gyurma az lehet. Régen voltam már gyerek, nem emlékszem a gyurma szagára.

-
törölt tag
Nektek nincs szaga a kormánynak, meg az üléseknek is? Mármint alapból nem érezni, csak ha megyek vele hosszabb távot átveszi a tenyerem meg a ruhám is. Kezet is mostam már kétszer, de megint érzem rajta.
Ez valami műanyag, gumi, ragasztó szag amivel gyártották vagy az előző tulajok által használt illatosítók, műszerfalápolók maradéka? Ki volt már többször takarítva, eltelt másfél év, ment 6000 Km-t és még mindig megvan. Ha kinyitom és beszagolok akkor nem érezni, ha dörzsölgetem a kormányt akkor már igen. A pólóm hátulján is érzem, az meg ugye az üléssel dörzsölődik menet közben.Azt tudom, hogy mikor megvettem az utca végén megálltam a közkukába kidobtam az összes illatosítót, mert azokból bőven volt a kocsiban.
Még mindig azokat érezni? Ilyen érdekes szag, nem büdös, nem kellemetlen, de zavar, hogy van. -
Smith Ügynök
tag
válasz
Smith Ügynök
üzenetére
Ja persze azért akarok rátölteni mert csepeget rendesen a váltóból az olaj, ahogy az ezeknél a váltóknál lenni szokott, már biztos az olajszint sem ideális...
-
Smith Ügynök
tag
Hi mindenki!
Váltóolajat kell cserélnem, amiről már írtam.
Na most az a baj csak jövő héten tudok nekiállni, addig viszont le kell ugranom vidékre összesen 600km. Bátyámnak van itthon kimaradt Mannol 75w-80-as váltóolaja, ha addig azzal rátöltök, és jövő héten teljes csere ELF 75w-80-ra az jó úgy?
Mióta a szerelő észrevette, hogy kicsit búg a váltó, azóta parázok, nem akarok így nekiindulni hosszab útnak... -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
molnarpeter
üzenetére
Prius csoportban ajánlott, idővel én is meglátogatom őket, kérdés, hogy az RSre varrnak-e esetleg felbőrt, bőr szövetet vagy hasonlót.
-
törölt tag
válasz
shifty!
üzenetére
Igen. Mondjuk én ugyanolyan alapossággal megnézném ezt a Cliot is, mert ilyen ismerősöm nekem is van aki fényesre szopkodja az autót, majd Molnál vesz a benyakúton 10W40 olajat az 5W30 helyett. Vannak akiknek a törődés a szépségben kimerül, az autó műszakilag meg épp átlagos.
Ha rendben van akkor viszont nagyon jó vétel, mert amennyivel drágább annyival jobb is. -
Zola007
veterán
Megane 2010 1.5 dCi klímával használva hogy bírja az autópályát?
mennyit forog, mennyire hangos, mennyit eszik? -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tele van vele a toyota topik

-
-
rob210
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Még mindig azokat érezni? Ilyen érdekes szag, nem büdös, nem kellemetlen, de zavar, hogy van.