Hirdetés
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Ugy nez ki eltört a belső ajtónyitó kilincsem. Az anyós oldali.
Ha nem macerás akkor lecserélném mindet.
Hol tudnék jó áron venni egy garniturát?
Más: Rob ma te voltál Budakeszin a Rózsa utcán olyan 2 korül? -
Morales72
csendes tag
válasz
üzenetére
@harry: Én is gyanítom, hogy valamit kókányolnak rajta. Pl. csavar a szíjtárcsába, amivel a gumi rögzítve és már nem visít...
@rob210: "Júliusban indul a beszerzése az újnak..." Hmmmmmm...
Kár, hogy nekem meg már július közepén kellene egy jó vas. Azért ezt a témát még ne engedjük el teljesen.@rob210 és Fehér Farkas: Ez világos és jogos. Ne gondoljátok, hogy nem tartom rizikósnak, de bevállalós vagyok (vagyis nem teljesen komplett).
Egyébként egy ismerősöm árul egy Peugeot 307 SW-t. Na, azt nem veszem meg, mert annyira azért nem vagyok bevállalós.
A lényeg, hogy maga a típus megbízható és a világból kimegy, majd visszajön. Jó. Azt kell kiderítenem, hogy bármely kiszemelt példány hozza-e ezt a szintet. -
törölt tag
válasz
Morales72
üzenetére
Az óvatosságra intés arra vonatkozik, hogy egy frissen megvett ismeretlen autóval húzós elindulni nagyobb távra egyből, mert ki tudja mi baja lehet amit eltitkoltak vagy nem is tudtak róla, náluk nem jött még elő. Ha előtte pár hónapig még használod és kiteszteled akkor már nagy baj nem érhet. Természetesen röhögve kibír Föld körüli utazást is.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Morales72
üzenetére
Be fogsz ülni egy autóba amiről semmit bem tudsz.
A kocsi maga, ha rendben van röhögve kivisz a világból.
Mi már 2 szer megjártuk omist oda vissza a meganeal hiba nélkül.
Bécset, Varsót, Pozsonyt, Prágát. Egyszóval én nem félek elindulni vele sehova.
De tudom, hogy mikor mi a baja és javítom.
Illetve most már nem mert eladom de őszintén el is mondom mi a baja!
Majd a jelentkezőnek.
Júliusban indul a beszerzése az újnak, ha megvan utána indul ennek az eladása.
-
Morales72
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
@Harry: Igen, a rokon kölcsönautója is így merült fel ötletként. Azzal elmegyünk nyaralni, utána lehet tovább keresgélni nyugodtabban és venni valamit pl. ősszel. Csak a család leszavazta, mert ha elromlik, mi fizetjük a javítását, ha megzúzzák, szintén. És a végén nálunk marad a mínusz, autó pedig nincs.
Én belevetettem magam a keresgélésbe, és állítom, hogy a helyzet elég elkeserítő.@molnarpeter: És a kereskedő mégis keres az olcsó autón is, mindegyiken minimum 150-200 ezret, mert már eleve olcsóbban veszi be, és drágábban adja. Még a munkásautókon is keresnek. Ismerősöm Renault Senicjét 100 ezerért akarta bevenni, és minden gond nélkül kitette volna még aznap 450 ezerért vagy 500-ért a kozmetika után. Nyer a vételen, nyer az eladáson, mert minden szívóbenzinest el lehet most adni. A „kedvenc” nepper trükköm, amikor hirdetnek egy autót 500 ezerért, de nem megy el. 1 hónappal később „megakciózza”, 450. Utána 400, aztán 350 és 300. Az autót nem veszik meg, mert volt már 15 tulajdonosa. Nem baj, leveszi a hirdetést, és felrakja újra. És már megint 500 ezer az ára… bocsánat… 499 ezer. De ez már fix ár. Egy hónap múlva… Ha sokáig keresgél az ember, ezek a trükkök szépen kiderülnek. Az egyik kereskedőnél a műszerfalon 3 adatlap szerepelt, és mindegyiken más ár volt feltüntetve. Olyankor mentem, amikor nem szoktak vásárolni a népek. Ilyenkor festik le a rozsdát színre, tüntetik el a kavicsfelverődést, kenik be a belső műanyagokat az undorító, kátrányt izzadó fekete trutymóval. Egy pillantás a színfalak mögé.
Egyéként a kereskedő nem hív, hogy mi lett a Megane-nal…
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Morales72
üzenetére
Olcsó autón szinte lehetetlen keresni. Senki nem akar költeni rá, ha baja lenne, eladja. Kereskedő meg olyat igyekszik kínálni, amit keresnek - csak ugye nem nagyon van ilyen a piacon, illetve nem annyiért. Ahol volt rálátásom, 1.4 alatt nem nagyon volt semmi - de igazából 2-nél kezdődött a kínálat, és az sem áhított szívó benzinesek hada, hanem dízelek (bár nem vészes, jellemzően 200e körüli futással).
-
harry
veterán
válasz
Morales72
üzenetére
Én pl. innen béreltem (itthonra), itt nincs kaució + lehet kérni kisebb casco önrésszel, persze ettől még kockázat, de hát az autózás veszélyes üzem
Inkább csak arra írtam, hogy ha betudja az ember utazás költségnek, akkor kevésbé fáj, s utána nyugodtabban lehet keresgélni. [link]Amit én vettem Megane-t, azzal ismerősöm kiment németekhez, illetve most júniusba hozta haza eladásra (mert kint nem használta), és az elmúlt hetekben én is beletettem már 1000 km-t, így hát alapvetően bírnia kell, de ez nagyon egyedfüggő.
Alapvetően amúgy én is ilyen 1.5-2M Ft között nézegettem, FocusII, Ceed volt kiszemelt (ráadásul kombi / 5 ajtós), de egyszerűbb volt ismerősét megvenni, még ha teljesen más is, mint amit eredetileg kerestem. Ez igazából annyit jelent, hogy nem merültem el a használtautó-piacban, nem tudom milyen a helyzet, de valahogy inkább bíztam ismerős 16 éves autójában, mintsem belevessem magam a keresgélésbe...
-
Morales72
csendes tag
@Cactus: A botrányos jó szó. Elég sok kereskedővel beszéltem, a kb. 10-ből 8-ról egyből látszott, hogy betyár, 1-nél felmerült a gyanú, hogy sumákol, és van 1, aki jó autókat ad el, és amikor ismeri az előéletét az autónak, megadja az előző tulajdonos elérhetőségét is, átad minden szerviz papírt, számlát stb. Három autóra azonnal megmondta, hogy gyorsan felejtsem el. A gond vele az, hogy drága (ezt azért le tudnám nyelni, bár nehezen), és éppen nincs ebben az árkategóriában eladó autója.
@Emre: Megkockáztatom, hogy a facelift előtti Multiplára gondolsz, mert annál rondább járművet még életemben nem láttam.

-
johnny_b
csendes tag
Tudnátok tippet adni, hogy honnan tudnék clipet szerezni záros határidőn belül (messzi távol-keleti ország kizárva)? Esetleg ilyen szerkezet tulajdonosa (lehetőleg Dél-Pesten vagy az 51-es északi részén) hajlandó lenne némi időt szánni arra, hogy rádugjuk az öreglányt ('99 1.4 Kangoo)?
Minden segítséget az öreglány nevében is köszönök

-
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Morales72
üzenetére
Külföldi bérlés jobb autóparkkal rendelkező kölcsönzőknél egy okból kifolyólag drágább, mert több a futása az autónak. Nyilván nem olcsó, de a bérléshez jár mondjuk az assisstance szolgáltatás, ami jól tud jönni.
Én nemrég eladtam a Priusomat, a vevő 2 napra rá ment Horvátországba. Egy új hibája lett, ebben a nagy melegben valamiért nem akar elindulni egyből az autó - kiveszi üresbe -, kb. 30 sec alatt visszahűl és utána minden oké. Valószínűleg a féklámpa kapcsoló döglődik ilyen melegben, napon hagyva az autót (bőrös volt, én sose tettem napra, főleg nem nappal szembe). Szóval mindig lehet valami új, pedig ~2 éve volt nálam hibamentesen.
HAHU szerintem évek óta botrányos, volt olyan ismerős, akinek hónapokig szórtam ki a lehetséges jelöltjeit, mert egyszerűen nekem pl: idegesítő, ha azt állítják az autóról, hogy sérülésmentes és látom az autón, hogy nem stimmelnek az elemek. Ilyenkor meg jön a találgatás, hogy összevarrták az autót kettőből vagy anya leparkolta az oldalát. Nem mindegy, csak aki eleve hazudik, azzal szerintem később sem lesz egyszerű, mert már oda a bizalom. És nem azzal van a baj, hogy 1-2 elem fényezve volt, bár az emberek 99%-a sérülésmentes autót akar venni, 20 éves darab esetén is, abba meg nem gondol bele, hogy naponta hány balesetet lát.
-
Morales72
csendes tag
Külföldre picit drágább, inkább 11k per nap (nyilván attól függ, hogy mit bérel az ember). Természetesen kauciót is kérnek, ami a kölcsönzőnél marad, ha pl. a parkolóban valaki meghúzza az autódat, és odébbáll. Ez az olaszoknál annyira nem ritka. Nyilván nem törvényszerű, hogy meghúzzák. A tipp egyébként jó, ezen is elgondolkoztunk.
Egy kolléga egyébként 1,2 millióért keres autót, és nem talál. Neki is feltűnt, ami nekem, hogy a klasszikus értelemben vett kínálat alja, közepe, teteje, nem feltétlenül létezik a használt autó piacon. Hanem inkább azt látja ő is, hogy minden kategóriának az alja kapható. Vagy közepének tűnő alja (lehúzós kocsi). Nehéz ügy, nehéz ügy, de majd lesz valahogy.
Akinek van megbízható autója, amit karban tud tartani, életben tud tartani, vigyázzon rá nagyon, mert betyár kemény pótolni!
Csak két kérdés, mert látom, hogy mindenki óvatosságra int. A Megane I ph2 nem biztos, hogy kibír egy ekkora utat? Mondjuk a tiéd, Fehér Farkas? Vagy ez az óvatosságra intés a használtan vásárolt, még kevésbé kiismert autóra vonatkozik?
-
harry
veterán
válasz
Morales72
üzenetére
Na jó, de lehet opció autóbérlés is, nem? Nem tudom mennyivel több, ha külföldre viszed, belföldön lehet bérelni értelmeset 8k/nap körül. Akár a mostani alkalomra, akár úgy általában nyaraláshoz.
Gabady, Fehér Farkas, eTrade: köszi a részletes infókat, görbéket! Így érthetőbb a helyzet.
-
törölt tag
válasz
eTrade
üzenetére
Ez gyári diagram? Eléggé elnagyolt, bár a lényeget mutatja.

Igaz ez a 98 lovas, de végül is ugyan az. Az nagyon látszik, hogy 1500 alatt megzuhan, azért nem annyira kényelmes vele városozni meg araszolgatni.Egyébként egész korrekt görbék, csak az értékek alacsonyak kicsit. Meg az elején azt a lecsapást kellene megszüntetni.
-
Morales72
csendes tag
válasz
üzenetére
Amikor az Astrával nyaraltunk, akkor rendesen meg volt buggyantva a kombi. Csomagtér durván tele, mert két hétre mentünk (1 hét Balaton, 1 hét Horvátország), négytagú család (két felnőtt és két gyakorlatilag felnőtt kölök), sok felesleges kacat, amit próbáltam otthon hagyatni, nem sok sikerrel. Le is ült rendesen az Opel. Előzés azzal is csak lendületből volt, nyitott DRS-sel (klíma kikapcsol), jól kiszámítva a manővert.
Fogyasztás 8 liter felett autópályán sok klímával az ezer fok miatt.Most is hasonlóra számítok, csak ezúttal kevesebb kacattal a rövidebb idő miatt.
De ilyen extrém terhelés csak egyszer van évente, az autónak ezt egyszer kell kibírnia. Ilyenkor sem száguldozok, csak ésszel, 110-120 autópályán. Év közben, főleg nyáron, van néhány kisebb kirándulás nem sok csomaggal, négy fővel. Aztán pedig városi használat 3-4 fővel, mikor hogy alakul.
Tudom, és ti is mondtátok, hogy jobban járnék azzal, ha kölcsönkérnék egy autót, főleg, hogy csak igazából évente 10 napra kellene valami nagyobb, megbízható vas, az év többi napján elmenne a Thalia is (csak ne volna olyan ronda), de az egyetlen autó, ami szóba jöhetne, az egy dízel Superb, olyan feltétellel, hogy ha valami elromlik rajta addig, amíg nálam van, azt én fizetem. Ez így azért nagyon necces. A család pedig erre egyértelmű nemet mondott. Igen, mehetnénk Olaszországba pl. busszal is, és helyileg közlekedhetnénk vonattal stb. Ez is felmerült. De szeretnék elmenni a falig, és megnézni, hogy mi az amit az ésszerűség határain belül ki tudok hozni a helyzetből egy autóval, ami még tetszik is.
-
-
törölt tag
Ha talál jó állapotút 1.4-ből és nincs a közelben más akkor persze meg kell venni. Az autó állapot mindig is lényegesebb, mint a motorja.
A 75 lovasok 8 szelepesek, más a lökethossz/furat aránya is. Azok jóval karakteresebben mennek alul, összességében a gyorsulása lassabb lesz mindenképp, de megindulni, kereszteződésből kiugrani, dombot megmászni jobbak.
16 szelep nagy hátránya kis motornál, hogy a nagyobb légbeömlés miatt alacsony fordulaton szar a hengeröblítés, csak úgy bemászik a levegő unalmasan ha nincs fordulat és ehhez mérten keveredik el a benzin is a levegővel. Emiatt pörgősebbre kell csinálni, ehhez már rövidebb löket kell amivel megint pluszban az alacsony fordulat kárára megyünk. Cserébe ezek a motorok négyezer felett is teljesen kényelmesen eldolgoznak, a régebbi 8 szelepesekkel ellentétben amiken hallod, hogy már torokból ordít bár azért azok is mennek.
A 16 szelep viszont kellett, mert máshogy nem tudtál a kétezeres évek elején előre lépni tömeggyártásban. A Renault szereti az innovációt amúgy is, meg kellett volna lépniük az okoskereket már akkor az 1.4-ben is, meg picit tolni a kompresszióra. Sokat segített volna, csak 20 évvel ezelőtt még nem volt ekkora forgalom és nem indokolta semmi, hogy 1.4-es motort 100 ló fölé vigyenek. -
harry
veterán
válasz
Morales72
üzenetére
Nálam ~3 hete van egy 1.4-es 16V Megane 2003-ból, már kezdem egész megszokni / megkedvelni, együtt lehet élni a motorral városban és pályán is. Persze ehhez tartozik az is, hogy jellemzően ketten utazunk; családdal / csomaggal azért biztos neccesebb.
Ami érdekes, hogy eddig a családi Focus 1-et vezettem, az kb. ugyanilyen nehéz, de 95 helyett csak 75 lóerő (szintén 1.4), mégsem érzem gyengébbnek, sőt talán kicsit dinamikusabb is a Focus (megindulni egy fokkal jobb vele). De mondjuk 16 éves kocsiknál a gyári számok sokat szerintem már nem számítanak / kétlem, hogy hoznák ezeket az értékeket. Illetve egy dolog a max lóerő, de nem ismerem a nyomatékgörbét, ami talán érdekesebb a mindennapokban.
Na de a lényeg, hogy nem gondolom használhatatlannak egyáltalán, így ha kifogsz egy jó állapotút, pusztán a motor miatt ne mondj le róla. Persze ha van nagyobb, az jobb. -
rob210
Topikgazda
válasz
Morales72
üzenetére
Én többet szereltem eddig a versonkat mint a kis öreget.
Pedig az 7 évvel fiatalabb, ennyit a jappánról.
Most is motortartó bakokat vadászok hozzá, meg hőgombát. Szóval a jappán sem csoda, de jól szerelhető átgondolt konstrukció azt elismerem.
Megane nál van egy két hülyeség, de én imádom. -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Ez már vokt téma és a mai napig tartom, hogy a saját 1.6 16v-mmel bármelyik II es 1.6 16v-t körbeautózom.
A súly Le elosztás nagyon nem mindegy, meg a nyomaték görbe sem.
De azért a IIessel is lehet haladni még klímával is.
Nem versenyautó de közúti közlekedésre teljesen jó. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Morales72
üzenetére
Ez jó, újat.... Nem is értem miért nem vesz mindenki újat.
Egyébként új autók is elromlanak, állt már 6 honapos Ranger Wildtrack autónk 4 hónapot szervizben. Van ilyen is.Japánok elektronikában nagyon jók, jellemzően öregebb darabokkal sincs semmi gond, viszont jobban hajlamosak a rohadásra, mint az európai társaik, főleg a Mazdák. Franciákat inkább pár rosszabb darab miatt utálja a nép. Az is igaz, hogy új autóknál is bár mondhatnám, hogy már problémamentes a francia, de sajnos nem az.

Ha már francia, azt esetleg tudja valaki, hogy C4 1.4 motorral szabad venni? 2005, olaszból jött, rozsda 0, motorháztető lakkozása adta meg magát, kívülről kb. ennyi. De ez a kor nekem kimaradt, nepítélet annyira nem biztató.
-
Morales72
csendes tag
válasz
üzenetére
@Fehér Farkas: Én is jobban örülnék az 1.6-nak. Mivel ezt az 1.4-et, ami itt van helyben, egyáltalán nem biztos, hogy meg fogom venni, még akár beeshet egy 1.6-os is.
Volt egy A Vectra GT-m, 2.0 150 lóval. Nem részletezem. Ment, mint a szél. Élmény volt vele menni bárhová. Ahogy tapostam neki, érezni lehet, ahogy megérkezik a leszorítóerő, és az autó egyre jobban tapad az aszfalthoz. Vadásztam a kanyarokat. Aztán egy nap kiszakadt a jobb hátsó teleszkóp. Ennyi. 20 éves volt az autó, és akkora G erőket már nem bírt ki a hervadó karosszéria.
Az előzés egy álom volt. Visszafékezni, hogy beférjek két teherautó közé, már nem annyira.
Az Astrával már nem lehetett úgy menni, sőt. 1.6-os motor, 101 lóerő, de sokat nem lehetett belőle érezni. Közlekedni lehetett vele, de ez minden. Egy halál unalmas autó, hülye hibákkal. Kényelmetlen, nulla stílus. Az a fajta autó, amiből kiszállni szeret az ember. Mint apósom Wagon R-re. Nem kérem kölcsön, inkább gyaloglog 3-4 km-et, és úgy csinálom meg a bevásárlást.
Ahogy számoltam, az 1.4-es Megane és az Astra tömeg-lóerő aránya egyébként megegyezik. De már amúgy sem szeretnék olyan autót, amiben nagyon nagy erő szunnyad. Félő, hogy kihozná belőlem a régi énemet, az pedig senkinek nem lenne jó.
Szóval mivel mi vidéken lakunk, és le is vagyok nyugodva (többnyire, csak ne húzzanak fel, mert akkor bezöldül a szemem), bele tudok törődni az 1.4-be, ha az marad.@Nordik:

@rob210: Sirius 32? Jól hangzik. Mármint úgy hangzik, mint egy űrhajótípus valami sci-fi filmből.
De értem, akkor nem kell tőle parázni. Csak azért kérdeztem, mert ha van bármi, amiből nagy gubanc lehet, akkor azt megpróbálnám előre megoldani. Egyébként is tervezem, hogy veszek gyertyakulcsot, egy racsnis készletet, némi WD40-et, esetleg egy felső holtponti jeladót, két trafót, plusz elkérem az összes olasz kolléga telefonszámát. 
Próbálok nem felelőtlenül eljárni.@CactuS: Pontosan. Mégis mire gondolhattak, amikor megrajzolták? Valami nagyon csúnya cipőre, esetleg?
Nem tudom, írtam-e, de a kollégák le akarnak beszélni úgy általában a francia autókról. Azt mondják, japánt vegyek, lehetőleg újat, de ne Mazdát, mert rohad. A japánok soha nem romlanak el. Persze, hogyne. Újat. Bár találnék olyat, ami színben megy az új Gucci öltönyömhöz...
Sosem romlanak el? Én úgy tudom, hogy leginkább azok az alkatrészek nem romlanak el, amiket nem építenek be az autóba. Egyébként is teljesen testidegen számomra minden japán autó. Nem tudom, miért.Amit én olvastam, hallottam a Megane I ph2-ről, abból az jött le, hogy ezzel az autóval igazságtalanul bánt el az autós társadalom. Ehhez képest a G Astrát szinte mindenki jó autónak tartja, mert német. Szerintem nem jó autó. A trafója állandóan szarrá megy, belül minden zörög, az alapjárata ingadozik, és senki nem tudja megmondani, miért. A vízpumpája híresen szar, és mindegyik motorja eszi az olajat. Az ablaktörlő mechanikája nálam szétesett, kilyukadt a fűtőmátrix alu csöve, és befolyt a hűtővíz az utastérbe, és még sorolhatnám. Amikor éppen minden jó volt rajta, akkor is kényelmetlen volt benne utazni.
-
törölt tag
válasz
Nordik
üzenetére
Háromezerig mehet az oké teljesen, ha sietni kell akkor mehet feljebb is. Valahol négyezernél van a nyomatékmaximum, addig simán el lehet menni vele ha sietni kell.
Vészhelyzetben vagy csak ha a f#szunk tele van a világgal akkor meg röhögve hatezerig is, ott van a teljesítmény maximum, 6600-nál tilt de 6000-ig elég, mert felette már gyengül úgy is. Aki tiltásba beleropogtatja az falábú. Kivétel ez alól ha ötödikben éred el, de ott sem érdemes hatezer fölé menni, 180-nál már épp elég életveszélyes ezekkel menni, nem erre lettek tervezve, ráz, úszik le az útról. -
törölt tag
válasz
Nordik
üzenetére
Abba már ráadásul okoskerék is van úgyhogy jobban halad picit a simáknál, persze közben az autó is nehezebb szerintem azért nem érződik annyira.
Két másodpercet ráver az 1.4-re és azt már megérzi átlag ember is bőven. De aki kétezerről meg akar ugrani annak bizony leginkább dízel kell. Vagy egy legalább két literes benzines valami vezérlésmódosítással, az eleve kiesik mivel a Megane1 csak 1.8-ig volt, legalábbis a gyártási év végén már csak ezzel adták katalógus szerint.
Mindenesetre az 1.4 az nagyon nyugodt vagy vidéken agglomerációban közlekedőknek való. -
-
törölt tag
válasz
Morales72
üzenetére
Jó a Megane, nekem a biztonságossága tetszett legjobban, a mérnökök tényleg úgy alkották meg mintha a saját családjukat akarnák belerakni. A valagam bele nem rakom többet ennél butább autóba főleg a mai forgalomsűrűség és idióták rohanása mellett, ez nálam már alap lett.
Bajom tényleg csak a motorjával van, szóval azt a nyomatékhiányt szokni kell. De ez már a magyar piac hibája nem az autóé, hogy itthon mindenki a motoron spórol, mert árérzékeny. Nálam ugyanez volt két éve, 1.6-os csak jóval drágábban volt, vagy ugyanannyiért jó szar állapotban. 1.8-as meg volt három darab kombiban összesen, mindegyik lelakva és nem olcsón. Pedig nekem az kellett volna nagyon. Én nem szeretem ezt, hogy négyezerről kell megindulnom az autóval akkor is csak úgy ahogy megy. Előtte nagy motoros kocsikkal mentem én ahhoz vagyok szokva, hogy kétezernél odalépek és kimegy alólam.
-
FRENK1988
veterán
Hol tudnék venni belső ajtónyitót? Ha nem maceras akkor egy garniturát
-
Morales72
csendes tag
Meglátjuk, hogy egyáltalán felhívnak-e holnap.
De az biztos, hogy olyan szerelőhöz fogom vinni, aki minden kis szirszart meg fog találni. Nem csak a márkakereskedésben vannak alapos emberek. Ha véres az autó nyaka, azt ki fogom deríteni, és akkor a viszont látásra.
Látok valamit ebben a típusban, ami tetszik. Van stílusa, azt hiszem. Az első autóm egy '82-es Renault 9-es volt, amit 14 évesen vettem, és 21 évesen adtam el. Azt nagyon szerettem az összes nyűgjével. Szeretném hinni, hogy a Megane I ph2 hasonló a 9-eshez, csak sokkal jobb. Aztán lehet, hogy tévedek, de remélem, hogy nem.
Akárhogy lesz, a rendelkezésre álló keret erre az autóra elég, a Thalia kicsi is lenne (jó, talán a tetőbox megoldás lehetne, és nem vetem el teljesen), de valahogy nem tetszik. A Megane szimpatikusabb. De az is lehet, hogy már téveszméim vannak a rengeteg gyaloglástól...
-
harry
veterán
válasz
Morales72
üzenetére
Szerintem vidd ahova akarod aztán jól van. Annyi félelem lehet (jogosan) a kereskedőben, hogy egy tényleg alapos szerviz minden szirszart felír, s az egyszeri vásárló emiatt könnyen elrettenhet. Míg ha mondjuk valaki tájékozottabb, az nem kap szívrohamot attól, hogy vissza lett tekerve 50k km-t, vagy 100 mikronnal vastagabb a festék egy elemen, vagy kerékcsapágyat kell cserélni... szerintem ha látja, hogy helyén kezeled a dolgot, nem lesz gond.
Szélvédőmosó téma: vettem is a Bárdiban 5L -30°C Prelixet (bár nem tudom miért Prevent néven fut...?), meglepő de olcsóbb volt mint máshol : \ Mondjuk én ennek csak örülök. Azt mondjuk nem láttam sem a leírásban, sem a tartályon, hogy mennyi fér bele / hol áll a szint, mindenesetre töltöttem bele.
Klíma: megvan az eredmény
Állítólag a ~20p-es nyomáspróba alatt nem eresztett, így ki lett tisztítva, fel lett töltve, cseréltek pollenszűrőt, mindez 22+2.5k volt, s valóban jó hideget fúj (rendesen bezárva még nem tudtam lehűteni az utasteret, mert azért van egy vegyszerszag még mindig), mindenesetre ennek örülök, igyekszem pár hetente mindig megjáratni, kíváncsi vagyok egy év múlva mi lesz a helyzet. -
Morales72
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nyaralni is akarunk menni.
A tetőboxban nem férek el.
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kicsi neki. Nyaralni akarnak külföldön.
-
Morales72
csendes tag
@Gombinyó: Ahogy mondod. Azóta azon gondolkozok, hogy ragaszkodnom kellene a márkakereskedésben való átnézéshez… Egyáltalán nem döntöttem el, hogy ezt az autót veszem meg. Tetszik a Megane I ph2, és próbálok egy jobb példányt találni. Van egy listám, azon megyek végig. Eddig ennél az autónál jutottam el odáig, hogy talán érdemes lenne átnézetni szervízben. Erre az ember benyög egy ilyen mondatot. Jobban szeretem a „Felőlem ott nézeted át, ahol akarod.” hozzáállást. Volt már ilyen is. Az sem garancia semmire, de legalább nem kelt gyanút. Mindegy, keresgélek tovább.
@Emre: Értem, köszönöm.
@Molnarpeter: Oké.
@rob210: Ha eljutok odáig, hogy veszek egy Megane-t, szerintem élni fogok a lehetőséggel. Úgy látom, hogy ennél a típusnál az élet könnyebb immobiliser nélkül.
-
femiki
tag
rob210! A diagnál az élő adatoknál a mentett fotót hova menti a program? Az istennek nem találom...

-
emre
veterán
válasz
Morales72
üzenetére
Amit nem rég vettem 2000-es, 1,6 Scenic abban is voltak ablakemelő problémák, de nálam csak az egyik ajtóban kell majd ellenőrizni a kábelt, a többi csatlakozó kontakt hiba volt, mint írtam is. Illetve ma kaptam meg jármű javítási dokumentációját és a gyertya cseréken kívül egy generátor javítás meg egy dugalj javítás volt mint elektronikai probléma. Se trafó, se felső holtpont jeladó, semmi ami Renault típushiba.
-
törölt tag
Jó rá az intercooler cső is, az a kék. 5ezer körül van métere, mivel azok nyomásállóak nem épp olcsó. A levegőcső a legjobb, az tényleg olcsó. Nálunk nem találtam egyik boltban sem azért lett gégecső, annak is háromezer métere.
A gyári vászoncső rezonátorházzal együtt kapható csak, 13 vagy 18 ezer, már nem emlékszem. Nyugodtan el kell felejteni azt.
-
Morales72
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Közben felhívtam a kereskedőt, hogy mi a helyzet a visító Megane-nal, de nem volt idejük megnézetni.
Holnap hívnak. Hm.Ami fura, hogy eszembe jutott egy fura megjegyzése: nem szeretnék, ha márkakereskedésben nézetném át az autót, mert ott minden apróságot felírnak a hibalistára...
Más. Egy ismerősöm sokat szívott a Senicjével: elektromos ablakot nem lehetett felhúzni, fűtőmotor lefüstölt, és az immobiliser nem engedte beindítani az autót. Nem túl biztató. A kérdésem az lenne, hogy az immobilisert ki lehet lőni belőle, hogy ne okozzon gondot? Valami tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
Morales72
csendes tag
Értem. Az alumínium cső teljesen jó megoldásnak tűnik, és még jobban is néz ki, mint az eredeti cső.
Egy korábban megnézett autón ott volt az eredeti (lyukasan), de úgy nézett ki, mint amit valaki odatákolt. De ezek szerint nem tákolás volt. A kereskedőnek mutattam, hogy lyukas, mire ő, még emlékszem: "Bármelyik Renault szervizben kapsz ilyet, filléres tétel.". Aha, persze.
-
harry
veterán
Jep, első kocsi
Jó hát honnan tudjam, nem üzemeltettem még. Nyilván gondoltam, ha jön a hideg töltsek télit, csak nem tűnt túl szakszerű megoldásnak, tekintve, hogy fogalmam sincs mikor, melyikből, mennyi van a rendszerben, így inkább eleve teleöntöm télivel aztán jól van.
Egy korábbi Totalcaros teszt alapján a Prelix jónak tűnik, talán ez lesz. -
-
emre
veterán
ja, ha már mosó......mennyire macerás a fényszórómosókat újracsövezni?
Sajnos a gyári, olyan 5mm körüli tömlő elporladt.
(#68232) harry
Vagy honnan tudjam a fagy beálltával......
Vazzee, ez komoly, ez az első autód?

Érzed hogy hideg van töltesz rá télit, ha meg elfelejted akkor megvárod míg felmelegszik a motor ami kiolvasztja a megdermed ablakmosó folyadékot. A legfontosabb az hogy ilyenkor ne erőltesse az ember, mert tönkremegy a pumpa.
-
harry
veterán
Szóval ablaktörlő lapátnak ez jó lehet? Valeo szett U rögzítés link
Másik még amatőrebb kérdés: szélvédő mosó folyadékból miért van nyári? Nem jó télit venni s használni egész évben? Vagy honnan tudjam a fagy beálltával, mennyi maradt a nyáriból, le lehet engedni valahol? Érdemes ezzel szórakozni, vagy öntsek bele télit?
-
mdav88
aktív tag
Ha van benne akkor hátul a tank környékén, de lehet hogy csak a pumpában van szűrő.
Olajból ha a sima 5ös váltó van alatta akkor az Elf Tranself NFJ 75w-80 megy bele, de az lehet hogy pk6-tal van, oda Tranself NFP 75W-80 való elvileg... de ennek nézz utána, van olajkereső talán az összefoglalóban.
-
harry
veterán
Nálam a műanyag elem elvileg jó, de ez a feltekercselt anyag szétvált középen. Mi ennek a hivatalos neve, hogyan kereshetek rá / mennyibe kerül? Vagy tényleg szerezzek ~fél méter 70mm-es alu levegő csövet?
Jó hát ha az is illeszkedik nekem megfelel...Izzók: köszi, hát ez kissé szomorú, nincs kedvem azon izgulni vajon kibír-e még egy hónapot, vagy szerelgetnem kell (amivel alapvetően nincs gond, meg egyszerű, gyors stb, a gyakorisággal inkább - mégis csak alapvetően használni akarom, nem szerelni, és ezek jellemzően a legrosszabb helyzetben égnek ki úgyis, s nem feltétlenül akarok autóúton/pályán emiatt félreállni, ahol meg fontos is lenne, hogy működjön).
-
Kos 7
tag
Sziasztok!
Laguna 3 GT 2.0T benzines típushoz, milyen olajat ajánlotok a váltóba, és mennyit ?
Megvan a gyári specifikáció, abban 2.7 litert említ, de az olajról semmit. -
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Én is megcsináltam, mert nem nehéz. Csak pofátlan drága hozzá a cucc, így végül sima gégecsövet raktam be.
Egy baja van, hogy nem hajtható oválisra kívülről így belülre kell belegyűrni a rezonátorházba két centit belógatva, nyilván ez valamennyire módosítja a rezonátorházban is az áramlást, de ez már fingreszelés kategória.
A lényeg, hogy durván ne szűkítsen, ne engedje be a meleget a motortérből és legyen leszigetelve, hogy a torlólevegő bejusson enyhe túlnyomással.
-
emre
veterán
Köszönöm!

A napokban megyek bontóba, ha találok hozzávalót akkor visszaállítom eredeti állapotába.
-
LamerGyuri
senior tag
Melegebb levegőt szív, mint kívülről; nem épp ideális. A nagyobb baj az, hogy a cső hiánya miatt a rezonátordoboz nem tudja betölteni a funkcióját.
Közben Farkas is válaszolt. Ja-ja, végül is megy enélkül az autó. Ha jól rémlik, fogyasztásnövekedést okoz, de úgy tudom, csak deciben mérhető a különbség.
-
emre
veterán
válasz
Morales72
üzenetére
Amit most vettem Scenic-en 4-ből kettő ablakemelő hasonlóan működött.
Az egyik kontakthibás volt a csatlakozónál, a másiknál meg a kapcsoló is koszos volt, (ki lett fújatva+ kontakt spay) illetve az ajtóban levő kábelben lehet valami törés, mert a megmozgatása után működik.Nem tart semeddig kipattintani a kapcsolót. A működő oldalról át kell tenni a rossz felére, hogy kiderüljön kapcsoló, vagy kábel probléma.
Más:
Van annak valami jelentősége hogy a motortérből szívja a levegőt a kocsi?
Mert a bekarikázott műanyag beömlő egyik oldala törött, és a cső sincs ami a házzal összekötné. -
CactuS
Arcképgyáros
Az emelt fényű izzók élettartama hónapokban mérhető, prius csoportban sokan használnak, mert állítólag a P2 és az alap P3 lámpája is gyenge. Ők 3-6 havonta cserélgetik az izzókat, de az tény, hogy erősebb a fénye, P2nél én maradtam a sima izzónál, az auris meg gyárilag xenonos lett.
-
atosan
veterán
Gyárilag szlovákiai vagyok, így sokat járok oda. Náluk lakott területen is kötelező a lámpa, vagy nappali fény, de a helyzetjelzőért megpaskolják az ember fenekét. Megszoktam, hogy beülök, világíttás bekapcsol, aztán indulok. Nem vettem észre, hogy gyakrabban kéne izzót cserélnem, mint amikor még nem kellett nappal használni.
-
harry
veterán
Illetve ha már világítás téma: mivel nincs nappali menetfény, van-e abban logika, hogy a helyzetjelzőt használja erre az ember (lévén a semminél több - nyilván olyan helyzetben, amikor amúgy nem kapcsolna tompítottat), s akkor ehhez esetleg egy emelt fényű izzót keresni...? link
-
harry
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Mármint Osram Night Breaker Unlimited? Neten nem annyira találok már (emagon volt, 8k egy párért, nem tudom mennyire reális / meddig bírják).
Más javaslat esetleg? Gondoltam összerakok egy csere izzókészletet is + esetleg a tompítottat (H7) egyből le is cserélném, s akkor már egy jobbfajtára.
Kissé tartok attól, hogy feleslegesen költök sokkal drágábbra, mert az élettartam esetleg csökken a jobb teljesítményért cserébe, illetve kérdéses számomra még az is, hogy mennyivel tapasztalom jobbnak. -
harry
veterán
válasz
üzenetére
Igaz városban több lenne (ebben az is van bár elég kevés), illetve most hazafelé a pályán is nagyon nyugis 120 körül/alatt mentem, szóval egy vegyesebb átlag a 7 - 7.5 lehet itt is.
Más: ablaktörlő lapátnak ez jó választás? Valeo szett link (Elvileg jó a Meganehoz, a gyártó is ajánlott, csak nem találom biztosra, hogy jó-e ez az 'U' illeszkedő adapter, illetve ez a két hossz stimmel-e: 55+51cm. kép1 kép2)
-
törölt tag
válasz
Morales72
üzenetére
Ez valószínű főtengely szíjtárcsa. Klíma kompresszor terheli és elforog, ez egy két részes tárcsa aminek a közepe gumi és egy idő után megkeményedik és el tud benne forogni. Rántások elnyelése a célja eredetileg, hogy ne terhelődjön a segédszíj.
Mivel vezérlést úgy is cserélned kell rajta ha esetleg megveszed, ezt a szíjtárcsát is ki tudjátok egyúttal. De előbb meg kell nézni tényleg ez-e a baja. -
Bass
addikt
Sziasztok
Megane 2 első hangszorók adatait tudja valaki? Kinéztem egy [link] ilyet. Kicserélném,illetve a hátsók is 13centisek? -
Morales72
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Megnéztem az autót.
Kaszni, gumi, féktárcsa rendben, a belső is teljesen korrekt, szép, semmi nem kopott, az ülések nincsenek kiülve, nincs lelakva, egészen jó volt benne ülni. A motor pöccre indult, alapjárat rendben, olajfolyást nem láttam sehol, a kipufogó nem füstölt. Előző tulajdonos 25 ezer kilométerrel korábban cserélt rajta vezérlést, vigyázott rá 10 évig.
Amit észrevettem, hogy nem működik: a vezetőoldali ablakemelő csak lehúzza az utasoldali ablakot, fel már nem. Az ülésmagasságot nem lehet állítani, illetve lefelé lehetett, aztán ott volt vége.
Indítottam hidegen, melegen, nem volt gond. A klíma is működött, hamar hideget fújt.
Megkérdeztem, mennyit engednek a 600 ezer irányárból, mert az irreálisan sok. Mondta, hogy 550-ig le tudnak menni. Mondtam, hogy még az is sok, de akkor először menni kellene vele egy kört. És persze a próbakör után át is akarom nézetni szerelővel, mert komolyan érdekel.
És akkor valami elkezdett visítani a motortérben.
A klíma felől jött a hang. Kilőttem a klímát, a hang megszűnt. Aztán visszakapcsoltam. Visítás, aztán elhallgatott. Gázt adtam, megint visított. Nem akartam bántani, leállítottam a motort, hogy megbeszéljük a dolgot. Sajnos az autó pár hónapja már ott áll, az pedig nem tesz jót a klímakompresszornak - sem.
Az eladó srác egyből mondta, hogy akkor most itt álljunk meg, mert addig nincs értelme tovább beszélni az autóról, amíg nem tudjuk, mi baja van a klímának. Úgy láttam rajta, hogy nem tudott erről a visítás dologról. Próbakör és alkudozás felfüggesztve, először lássa egy klímás. Utána folytatjuk.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
rob210
üzenetére
Minden porcikám akarja. Alul nem csontszáraz, de nem ömlik semmi, meg hát 10 éves lesz, alváz védelmet idővel úgyis tennék rá, a kövi dolog rá egy téli szett lenne, aztán ennyi. Tárcsák szinte újak, az is oké, csak eredetileg azért adtam el a priust, hogy ~fél millával olcsóbb kis ingazóst vegyek. Ez meg annyi, mint a prius, viszont nagyon hasít.
Meg hát van ez a becsípődésem a twingok felé... 
-
törölt tag
Az teljesen jó, nekem 7.5 körül szokott lenni, de ugye kombi meg azért előfordul, hogy teljesen nyitott állapotban van a fojtószelep.

Meg hát a rövid távok. A rövidtávos fogyim ha csak azt mérem az 8.5 is szokott lenni, az országutashoz ha nullázom akkor beáll 5.9-re is 80-90-nél. Az átlag meg a 7.5l.
Városos fogyit nem tudom, azt nem néztem, nem városozok. -
Morales72
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Világos, értem. Nyilván én is minimalizálni akarom a kockázatot, de van egy pont, amikor az embernek döntést kell hoznia. A rokontól kölcsönkért autóban is ott a bukta lehetősége.
Ma elmegyek megnézni / kipróbálni egy 1.4 16V Mégane-t itt a közelben. Utána referálok, hogy mit tapasztaltam.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
rob210
üzenetére
Megvolt a felemelés, átnézés. Futómű abszolút ok, az első bölcső vagy mi a fene szorul majd némi kezelésre a tartósság jegyében, mert az dobja le a festéket magáról (meg a váltó háza) (ahol alul a motortérnél burkolva van), utána meglepően szép, még a hollandból jött Aurisom mellett is. Sehol nem ömlik belőle semmilyen olaj. Ami említésre az a gyári hátsó dob, az kezd rozsdásodni. Kb. ennyi, szóval úgy tűnik, hogy sikerült egy egész pofás példányt találni.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- 27% - Yodoit PTM15 hordozható 15,6 monitor! 1920x1080p / IPS / hangszórókkal
- Xiaomi 17 Ultra 512GB Starlit Green Karcmentes állapot 16GB RAM 2029.03.05 Media Markt Garancia!
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kár, hogy nekem meg már július közepén kellene egy jó vas. Azért ezt a témát még ne engedjük el teljesen.
Inkább csak arra írtam, hogy ha betudja az ember utazás költségnek, akkor kevésbé fáj, s utána nyugodtabban lehet keresgélni. 
mod: ja és a váltókar se a műszerfalon legyen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mycso