Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nordik
addikt
A multkor írt nyekkeno hang szerintem inkább tényleg az önindító lesz. Ma reggel már darált is kicsit, szóval azthiszem elébe nézek egy önindító felújításnak. Mennyibe fáj egy ilyen mutatvány? Egyáltalán meddig mehetek meg él vele? Indulással eddig még nem volt gond.
-
Gabady
aktív tag
https://www.facebook.com/Magyarorszagifranciaautosokklubja/posts/431933680716081
Szeretnék kérni egy szavazatot a nyereményjátékban való továbbjutásomhoz.
Már csak délig lehet szavazni!
Légy szíves támogass egy szavazattal te is! Szavazz a kék meganera! -
rob210
Topikgazda
válasz
polonic
üzenetére
Két módszer van vagy manuálisan az orsó tekergetésével, ehhez le kell venni megbontani az egységet, ezt kézifékkötél cserénél szokás csinálni, mert iszonyat macera, csak ezért levenni az elektromos egységet.
Vagy a diag-gal parkolófék alaphelyzetbe állítása.
Mindenkitől elnézést kérek, de lassabban tudok válaszolni a privátokra is, mert nagyon sok a munka.

-
polonic
félisten
A fékes kérdésemre tudtok választ? Robi esetleg?
Elektromos parfolóféknél hátsó tárcsa és betét cserénél gondolom utána kell állítani a parkolóféket. Ez egyszerűen megoldható? Valami eszköz kell esetleg?
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy az 1. gen Renault Thalia (1. facelift) szélvédője milyen hosszú és milyen széles?
A segítséget előre is köszönöm!

-
sarkany01
tag
Sziasztok. Adott egy Lagua 2, 1,8 benzin, és klímával a motor torpan. Padlónál 3-4 ezer körül mintha kihagyna a motor, elkezd húzni, hirtelen semmi, majd utána megint. Ez mennyire természetes?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére
Az a hengerfaltól függ!
Van olyan/láttam már olyat amire azt mondtam csere nem lehet felújítani.
Ha bevésődik a hengerfal, akkor annyi.
25e től 140e ig terjed, ha éedemes vele foglalkozni. -
rob210
Topikgazda
válasz
Geri19831208
üzenetére
Szia.
El van törve valamelyik olajlehúzó gyűrű vagy legalábbis le van tapadva ez a jobbik verzió.
Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy felújítjàk a henherfejet, de nem mérnek kompressziót.
Egy motor ugyanis együtt kopik és amikor a tetejét megcsinálod az alját is illik, különben megváltoznak a kompressziós értékek és felborul a nyomás egyensúly ilyenkor ugye ütemben felmegy a dugatyú megkeni a henherfalat és lefelé nem húzza le az olajat a gyűrű.
Az meg égés közben más égésterméket képez mint a benzin. Na azt látod a gyertyán, jelen esetben.Ellenőrizni kell a kompressziót, az összes henger gyújtását, és meglesz, hogy hol a hiba.
De ezt hengerfej felújításnál illet volna elmondania a szerelő gárdának. -
törölt tag
válasz
Geri19831208
üzenetére
Akkor összeszerelés gyanús a dolog, valami ott lett elrontva. Minden hengerben ilyen a gyertya vagy ehhez hasonló? Azt kellene még megnézni.
-
törölt tag
válasz
Geri19831208
üzenetére
Felújítás előtt is így ette? Ha nem akkor rosszul lett megcsinálva. Ha igen akkor meg elég szomorú, hogy hengerfej leszedésekor nem néztek rá a henger falára meg a szelepekre, mert akkor kiderült volna.
Ha csak rossz összerakás akkor érdemes vele foglalkozni, ha kopott minden akkor jobb autót cserélni fiatalabbra, modernebbre.
Másik rossz hír, hogy ilyen mértékű olajhányás a katalizátort is tönkreteszi nagyon hamar. -
Geri19831208
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni tőletek, teljesen tanácstalan vagyok.
Adott egy 2000 évjáratú clio 1.4 8v.
Kb fél éve hengerfej felújításon esett át és azóta elkezdte fogyasztani elég rendesen az olajat.
Az utolsó mérésem 500km 1 liter olaj.
Ma reggel már egy henger nem is ment, nem csoda a gyertya hogy néz ki.
Kérdésem az lenne érdemes felújítani kompletten a blokott vagy kuka?
-
polonic
félisten
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Ez szívás. Nekem akkor szerencsém volt. Megmérték műszerrel és elől gyárilag 76 %-ot enged át. Az nt pro 90 fóliával 75 %-ot.
-
Benir8
senior tag
Milyen márkából ajánlott venni gáz, kuplung bowdenből és csomagtéri gázrugóból?
-
Kornelius07
csendes tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Szia. Egy hosszú, vékony ecset + ablaktisztító, majd száraz ecset segítségével. A matt réteg azonnal lejött, porszerű volt. A lencse alját nehéz volt elérni.
-
polonic
félisten
válasz
LamerGyuri
üzenetére
A szélvédő és az első oldalsók is színezettek? Nekem csak a B oszloptól. Oda nekem BabyGuard 15 került.
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Kornelius07
üzenetére
Szia!
Mivel tudtad kitakarítani belülről a projektoros részt?
Bő 1 éve vettem utángyártott fényszórókat és már alig látni vele, pedig osram night breaker laser van benne, kívülről nyilván még semmi baja. Én arra gondolok, hogy belül a projektorba van valami lerakódás csak annyira mélyre nem tudom mivel tudnék benyúlni? -
nhpeti
tag
Renault Clio II 1.5 dci (80lovas) -hoz milyen üzemanyagszűrőt ajánlotok?
-
polonic
félisten
-
Kornelius07
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Megvásároltam a Laguna3-at, amiről korábban kérdeztem. A lengéscsillapító ki lett cserélve, a toronycsapágy (SNR) gyárilag tocsogott a zsírban. A lámpa projektoros részét kitisztítottam, a belsejéről egy matt fehér réteg jött le.
Köszönöm a segítő tanácsokat! -
Gabady
aktív tag
válasz
polonic
üzenetére
Igen, hővédelmet szeretnék, ezért döntöttem a hővédős szélvédő mellett, ha már cseréltetnem kellett. Ettől függetlenül szerintem az első szélvédőre nem tesznek fel fóliát.
@mycso
Szemüveg nélkül is van neki egy halvány kékes árnyalata, viszont a többi autónak sokkal kékebb.... De ahogy azt már beszéltük korábban is, valószínű nem a színe alapján "adják a boltba se." -
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Több dolog is lehet egyébként.
Generátor is tud vonyítani.
Illetve a folytószelepnél is meg kell nézni a levegőcsövet, ha a tömítése kezd meghalni akkor ott is tud fütyülni.
Sokminden lehet.
Érdemes levenni a szíjat és ráindítani.
Ha úgy is csinálja akkor nem a segédhajtásban van a hiba. -
törölt tag
válasz
üzenetére
[link]
[link]
Itt a leírás is hozzá, enyémet is pucolni kéne már, de én még nem csináltam meg, addig nem piszkálom amíg nem vészes.
A Robi féle alapos módszernél amit itt használunk kell lítiumzsír a fojtószelep tengelyeinek végére, kell valami paszta amivel a tömítések be vannak kenve és előfordulhat, hogy nullázni kell a fojtószelepállást, ha magától nem akarja megtanulni a kocsi. Meg vigyázni a fojtószelepház műanyag előrész alján valami csőre ami könnyen le tud törni.
Na, nekem ez épp elég szarakodós munka ahhoz, hogy megvárjam amíg nagyon akadozik az alapjárat, addig hozzá nem nyúlok. -
Nordik
addikt
-
Mukucs
senior tag
Az miért van, h indításnál leesik szinte 0.-ra a fordulat, aztán onnan áll fel 800-1000 re!?
Gyertyák most voltak cserélve, meg Beru trafók vannak.. (előtte is csinálta, azthittem elhagyja a gyertyacsere után.) Nem gond igazából, mert nem áll le a motor, csak furcsa, h ennyire leesik. Még a váltót is megrázza.

-
Nordik
addikt
Közbe közbe inditasnal éles nyekkeno hangot hallok. Ez lehet az önindító? Ha igen foglalkozzak vele? Mi lehet a baja? Gondoltam kinyomocsapagyra is, de ha nem nyomom ki a kuplungot inditasnal akkor is csinálja.
-
villász
csendes tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Bocsi
Lemaradt egy r
281153992r -
villász
csendes tag
Sziasztok
Vajon létezik can bus-can bus adapter a radio kijelzőjéhez?
2008 as scenic 2
Szeretném a gyári updata listes rádiót kicserélni egy szintén gyári fiatalabb rádióra
Az eredeti cik sz :8200562687t /ez van benne /
Amire cserélném annak pedig 281153992 / erre cserélném /
Vajon van rá megoldás a cserére vagy pedig esélytelen -
Gabady
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Köszi, ebben a hiszemben voltam én is....
De idéznék... "A gyártónak is meg kell különböztetnie valahogy, ha nem, akkor meg hogyan tárolják, szállítják? Ez kékes ez meg zöldes?" -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Ó, a szélvédők ilyet is tudnak? Van valami jelmagyarázat ami alapján meg tudom nézni az én ablakom melyikbe tartozik? Mert a hahun be volt jelölve, hogy gyárilag színezett üveg mikor a kocsit vettem, de hogy ez pontosan mit takar fogalmam sincs, meg ugye ott mindenki azt ír be amit akar.
-
LamerGyuri
senior tag
-
-
Gabady
aktív tag
válasz
femiki
üzenetére
Felhívtam őket, igazából a nő, akivel beszéltem szerintem jobban vakon volt, mint én. Annyit mondott, ha kékes árnyalata van, akkor az vagy hőelnyelős, vagy hővisszaverős. Az hogy nincs rajta a piktogramm, nem jelent semmit, ha olyan kedvük volt rátették, ha olyan akkor nem.
Csak azt nem vágom, hogy akkor az akusztikus jelölés miért került rá.
Illetve azt mondták, hogy nincs rajta semmi olyan jelölés, ami alapján be lehet azonosítani, hogy milyen a szélvédő.... -
Gabady
aktív tag
Kicseréltettem a szélvédőm 1 hete kb. Van valaki aki vágja a szélvédőn található kódokat, mert hővédőset kértem, van is neki egy halvány kék árnyalata, de a piktogram ami a szélvédőn szerepel, csak egy akusztikus jelzést mutat. Kicsit utánaguglizva másik fórumon találtam, egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező szélvédőt, amin szerepel a hővédős piktogram..
Most átbasztak, vagy csak szimplán lemaradt róla ?
-
femiki
tag
válasz
rob210
üzenetére
Igen, a színjelölésnek megfelelően, de rosszul nem igazán lehet, mert a cső hossz sem egyforma. A kézipumpa és a szűrő közé már korábban lett betéve egy visszacsapó szelep. De a biztonság kedvéért, nincs véletlen olyan robbantott ábrád, ahol mutatja a szűrő bekötést? Melyik cső hova megy?
-
törölt tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Torziós rugó van abban is, illeszteni kellett az autóhoz.

-
vmk
aktív tag
Sziasztok.
Elfelejtett anno megköszönni a légszűrőházzal kapcsolatos válaszaitokat, szóval köszönöm!
Megane 1 ph2 tető díszléc el van deformálódva, gondolom a melegtől.
Van erre valami gyógymód? -
rob210
Topikgazda
válasz
femiki
üzenetére
Hülye kérdés, de jól vannak fent a csatlakozók a szűrőn?
Volt már olyan akihez házhoz kellett mennem, mert szűrőcsere után nem indult az autó és a végén kiderült, hogy két cső fel lett cserélve.Ha nem tudod lelégteleníteni, akkor akár a kézipumpa golyós szelepe is lehet szar.
Azt hallod amikor pumpálod, hogy kotyog? -
törölt tag
[link]
Tessék, úgyse láttátok még. -
Josi
senior tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
https://prohardver.hu/tema/nagy_renault_topic/hsz_30147-30147.html
Ha ilyen kell, akkor van.
-
Josi
senior tag
válasz
Sgt. Chris
üzenetére
Szedd ki a motort, lehet egy műanyag pöcök törött le.
Fotózd le, ha szerencséd van van új motorom hozzá. -
Sgt. Chris
aktív tag
Adott egy Grand Scenic 2 (2004/11. havi 1.6 16V), a csomagtérzár megadta magát... A motor pörög, nyitni csak a manuális vésznyitóval lehet...
Valami gyors megoldást, esetleg olcsó beszerzési forrást tudtok javasolni?
(Jövő szombaton költözök, marhára jól jönne, ha tudnák pakolni a kocsiba...)
-
femiki
tag
válasz
rob210
üzenetére
rob210! Kicseréltem az ü.a. szűrőt, most Purflux van benne. A gyorscsatikban megnéztem a tömítéseket, elvileg zárnak, szorosak is. Viszont, ahogy pumpálom, a szivattyúba menő és az onnan jövő csőben, tehát mindkét csőben a levegő egy irányban a szivattyú felé mozog! Ennek nem körbe kéne menni? Mert igy nem tudom le légteleníteni a szivattyú kört. Vagy van valami trükkje? Pedig pumpáltam vagy 10-15 percig, de nem jött ki a levegő, és el sem indul a kocsi.
-
törölt tag
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Igen rámérhet arra is, bár pontos értéket nehéz mondani, mert minden elektromos kütyü más feszültségnél hibban meg. De ha annyira kakukk az akkunak akkor azt ő is hallaná a hangján, hogy nyeklik, meg a rémületlámpák kivillannának már. Nekem mindkettőnél az volt, a Kangoonál mikor télen ellettem akkor egy kis piros motorikon stop felirat benne az villant fel, de még beindult úgy is. Megane-ba nincs ilyen piktogramom, abba az ABS villant a lemerült akku miatt.
-
mdav88
aktív tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nekem a lagunaban sincs. Csak pumpaval egyben.
-
gombii
tag
Üdv.,
Egy Renault Twingo II került a családba, most először van dolgom Renault-val.
Az 58 lóerős, benzines D7F motor van benne. Első szervízre a szűrőket olajakat az alkatreszek.hu-n rendeltem és az autóra szűrve felajanlotta a benzinszűrőt is, gondoltam legyen kicserélve az is. A szerelő viszont nem találta a helyét, lehetséges, hogy tényleg nincs benne?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2,G3 Mini és 600 G2 MT , félkonfig, bővítési opció, mini PC/NAS/HTPC alap
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- LG UltraWide 34WQ75C-B IPS Monitor! 3440x1440 / 60Hz / sRGB 99% / Type-C
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért szavaztam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)