Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
A mai napi tevékenységem -
ΞΔGLΞ
nagyúr
A good year efficient grip-nek az eső, vizes/párás kanyarokban is csak egy gúnyos mosoly...
Minden hangot felerősít a kamera, nálam még motorhang sincs jóformán, főleg nem ilyen nyivákolós ablaktörlés, amit lehet hallani ...A szaggatott vonalból meg szerintem mindenki megtudja állapítani a sebességet ...nagyjából...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gabady
üzenetére
Sok éve már, szinte törzsvásárló vagyok náluk, meg a frauto-nál is.
Megbízhatóak és gyorsak, meg mindennek lehet őket nevezni, de újnak semmikép.... -
femiki
tag
Azt szeretném kérdezni, hogy az 1,2 16V motornál mennyi km után kell/érdemes cserélni a vezérmű szijat? Csak mert most vettem egy kinti papiros kangoot. Óra szerint 183ezer van benne, 165ezerig vezetett szervizkönyvvel.
-
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Ácsi ácsi!
Kevefed a korszakokat!
Amiről itt szó van abból nincs 1.4/1.6 szívó.
Az a motor a 2es clió twingó ban volt elérhető ami fogyasztja az olajat.
Ne kavarodj bele a dolgokba, más korosztály más hibák.
Ráadásul itt már van 6 os váltó is meg robotizált váltó is, igaz nem az 1.2 eshez.Tehát az elérhető motorok 0.9tce kerülendő, 1.2 tce kerülendő, 1.2 szívó használható városi autókázáshoz, kompromisszumokkal pályán is, illetve 1.4 tce én ezzel venném benzines fronton, ritka sajnos. Illetve dieselek de ezt ugye kizárta

-
törölt tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Az 1.4 és 1.6 is pontosan ugyanolyan váltó és diffiáttételt kapott így azok is 4000-ren üvöltenek 125-nél. Ez alól a Megane sem kivétel, szerintem a 2 literes motorral is 4000-ren ordít.
Szóval abból a szempontból teljesen mindegy melyik motort veszi, mindegyik üvölteni fog és ha zavarja akkor lassabban kell mennie. A felgyorsulási idő meg a fogyasztás az ami változik.Nem az 1.2-es motor az aminél Robi írta, hogy figyelni kell az olajfogyasztásra?
-
ilyenezalaci
tag
https://moto-dynamic.com/windscreen-washer-renault-289309708r-moto-dynamic,3,182,1987
Fluence fúvóka az ajánlott lengyel webshopban.
-
Gombinyó
őstag
válasz
DrDobos
üzenetére
Akkor kihagynám a dízelt.
Az 1.2-es városban és orszagúton okés viszont pályán nem fogsz vele letolni senkit a belsőből
inkább be kell vele állni 110-es tempóra és óvatosan kerülgetni a kamionokat. 130nál sokat zabál (8l simán) és hangos, a motor meg 4000 körül forog már ott, nagyon nem komfortos. Nekem olyan érzésem van benne 130 felett, hogy mindjárt darabjaira hullik az autó.
Két hetente azt a 200km-t ki lehet benne bírni sztem. Én naponta megyek vele kb 20km-t az M5-ön, a többi országút, ott szeretem és az átlagom most jó időben már 5.5l. -
törölt tag
Rob.
Mivel a Kaufferhez még mindig nem jött K20PRU nekem meg nincs időm várni rá, ezért vettem K20TT-t, ezt ajánlotta az oldal alternatívának.
Nem irídiumosat vettem belőle (az IK20TT lenne és 3k darabja, a simának meg 1k már eleve emiatt sem). Nem akarok kísérletezni, sima egyszerű gyertya ez is.
A tiedhez képest a végének a kialakításában különbözik csak, hegyesebb az elektróda, de ugyanolyan egyszerű nikkelezett gyertya. Jó lesz ez bele, ugye nem nyírja ki a trafókat?Itt is használja valaki a kereső alapján és jó neki.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Hasznalt, 2015-6 koruli Clio vasarlasa eseten van olyan motor vagy tipus, amit gyakori hibak vagy betegeskedesek miatt mindenkepp keruljunk el?
Elore is koszi a segitseget
-
#hpq
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Köszönöm még egyszer a segítséget rob210, valamint molnarpeter.
Tegnap leszedtem az elejét, és a cső mint a két oldalt ahol a folyás volt, eléggé lötyögött.
Remélhetőleg megoldódott, a napokban majd figyelni fogom.Viszont olajvásárlásban szeretném a véleményeteket ki kérni.
Ki néztem az ELF Evolution 700 Turbo Diesel 10W-40 motorolajat (1.5 dci)-be.
Jó lehet vagy van más fajta ami esetleg jobban bevált?
Előre is köszönöm!
-
maxatesz
tag
Hali! Renault Megane 1.4 16V 2000 évi
Problémám az lenne , mikor 1-es ből indúlva felengedem a kuplingot kattogó hang hallatszik, mint mikor a féltengely szól , kitekert kormánynál.
Találkozott már valaki ilyennel?
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Egy motorból nem lehet megmondani, ki tudja mit használt olajnak, mikor cserélte, mennyire taposta szét.
Az 1.5-nél tömeges volt ott egyértelmű a hiba. -
mycso
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Hátsó dobfékhez fék utánállítót bontottan lehet beszerezni? Újban drága és csak egy gyártótól lehet kapni.
Vettem le a dobféket és elveszett benne 2 db kis fém darab, emiatt nem tud beállítódni automatikusan.
-
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Jó.
-
Jaded
őstag
Megtekintettük a járművet.. a bal hátsó sárvédőív rohad, a csomagtérajtó be van nyomódva, a jobb visszapillantó burkolata össze volt törve, a szervó nem működött (menet közben nagyon nehéz volt tekerni a kormányt), a gumik kukák, a féktárcsák szintén. De a legnagyobb baj az az volt, hogy a kiegyenlítő tartály nagyon koszos volt, a kupakján valami nyálkás trutyi volt kiülve. Otthagytuk..
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Sípolni is sípol, de azt akkor hallani ha befekszem az autó alá. Az lefele sugároz.
Egyébként ráférne már egy takarítás, mert néha emelt marad a fordulat picit, meg van mikor beesik 750 alá, ez is ismert típushiba.
De az elmúlt 14 hónapban nem romlott ez az állapota így inkább nem piszkáltam. Amit nem feltétlen muszáj azt nem birizgálok egy 17 éves autón. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Szedán nem jó, mert pakolni is akarnak bele magas dolgokat, akkor inkább keresek neki ferdehátú Megane-t.
A fojtószelepháznál jobb oldalon hallok valami kattogást egyébként, bár nem konkrétan kattog hanem inkább levegős, pneumatikus tompább kattogás. Ez lenne a nemrég említett benzingőz visszavezető? Mert akkor nem foglalkozom vele, ami kattoghat az kattogjon ha akar.
-
törölt tag
Én is köszönettel tartozom rob210-nek és molnarpeter-nek - majdnem megvezetett minket a tulaj egy autóvásárlásnál - ők segítettek meglátni azt, amit laikusként nem tudtunk a helyszíni megtekintéskor.
-
#hpq
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a választ, nagyon sokat segített!
Rob210 tanácsa alapján a mai nap folyamán szét szedem és kitakarítom, amennyiben meg lyukas akkor körbe nézek és veszek egy másikat.
Van esetleg leírásotok a Renault clio III elejének leszerelésére? Izzó csere miatt amúgy is le kell szednem az elejét, csak látom hogy tele van patenttal. -
rob210
Topikgazda
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Hutchinson.
Vagy a gyári, de az ugyan az
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
És ott is csak a 107 le felettiekben.
-
rob210
Topikgazda
-
ilyenezalaci
tag
Sziasztok. Megane 3 (ph1 90 LE) grandturba milyen gyártmányú jobboldali motortartó bak ajánlott? Kissé meg van ereszkedve és rázza a kormányt is.
-
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor mi adja a lóerőkülönbséget a 95 és 98 lovas között, ha egyáltalán nincs okoskerék 1.4-nél? Átalakítom a Megane-t is már akkor lol.

Hajmeresztő árak vannak egyébként, a Clio2 ph2 drágábban megy, mint a Megane1 ph2.
499 ezernél járok és itt kezdődnek a ph2-k ami már megnézhető, alatta ph1 van csak.
[link]
Mondjuk ez vicces, hogy a világító motordiagnosztika jelzőt meg se említi, de nem lep meg az autók fele szerintem villogó műszerfallal jár idehaza meg keletebbre és teljesen normális dolognak veszik.
Mondjuk ez az autó a kevés használat miatt is kiesik, nem tesz jót egy autónak. A sajátomon is látom hogyan pusztul le a nem használattól.
Mindegy, a lényeg, hogy 500 alatt nincs normális Clio, ellenben Megane már bőven kapható ott. Nem értem a különbséget, semmiben nem modernebb, nem biztonságosabb, nincs 4 légzsák, nincs ABS alapból, ugyanaz a motor stb. -
molnarpeter
nagyúr
-
#hpq
aktív tag
Sziasztok!
Szakértői véleményeteket szeretném ki kérni. Van egy Renault Clio III 1.5 84LE diesel autóm, és észre vettem, hogy elől a hűtőn áll az olaj. Nívópálcát megnéztem, teljesen normális, valamint utoljára novemberben volt olajcsere. Néztem, hogy az egyik csőnél ami nem tudom mi lehet, van egy nagyobb lerakódás és ott olajos a motor oldala, viszont az olaj hogy kerül előre a hűtőre? Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek honnan jöhet ennyi olaj és mekkora lehet a probléma? Mivel az autót napi szinten használom munkába járásra.
Hibakód nincsen egyenlőre.Előre is nagyon köszi a válaszokat!
-
törölt tag
Robibá, a hahun miért 72kW-nak (98Le) van írva a legtöbb Clio 2000-2004 között mikor azokba nem okoskerekes az 1.4-es motor? Ugyanaz van bennük, mint az enyémbe is ami 70kW 95 Le.
Az oldal ennyire buta, hogy nem tudja vagy az embereknek nincs fingja róla milyen motor van az autójukban? -
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Scenicből nagyon sok a törött, rommátörött 2,3,4 db ból összerakott!
Legyél észnél nagyon.
Legfontosabb a kocsi alámenni.
Vigyél egy törölközőt plédet akármit és nézd neg az alját, ha javítva volt ott azonnal kiszúrod.
Akkor pedig akármennyire is tetszik hagyd ott, mert szívni fogsz vele.
A renault nem rohad amig a gyári elemekből áll ha sérül és megbontják a gyári galvanizációt vége a dolognak. -
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm, azért gyanús ez, mert ezen az oldalon nincs a matrica és itt van feljebb a csomagtartó ajtaja is.
De megnéztem HD nagyítható képen több Scenicet, össze vissza tapasztalható a matrica hiány és a ferde csomagtér ajtó is.
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
A bal hátsó ajtó sincs egy szintben az elsővel.
Sem a teje, sem a díszcsík vonala. -
törölt tag
Üdv!
Használtautó vásárlás előtt állok, a kiszemelt egy Scenic II. (2006-os évjárat, automata)
Feltűnt egy-két dolog a kinézett autón, erre szeretnék választ kapni:
pl. normális dolog az, hogy az autó egyik oldalán a hátsó kerék előtt van kőfelverődés tompító "matrica" a másik oldalon meg nincs?
A csomagtartó mintha ferdén állna (az egyik oldalon magasabban van a műanyag alsó rész teteje, mint a másikon (fél cm-ről van szó).
Ezek összeszerelési hibák lehetnek?
Elvileg az autó karambolmentes.Köszönöm!
-
Jaded
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Beszéltem az eladóval, annyit mondott hogy olajcsere most volt, rugók és lengéscsillapítók voltak cserélve rajta, a hátsó fék új. 30e km-t tett bele, mert felköltözött Pestre, az autó pedig vidéken maradt, így hétvégente volt csak használva. Ő a 4. tulaja, rozsda egy pici van az egyik hátsó kerékjárati íven (azt mondta egy fél körömnyi).
Holnap kiderül.. nagyjából azt nézzem meg rajta, amit az 1.2-es esetében mondtál? -
törölt tag
A K20TT gyertya is jó? Mert Kauffernél K20PRU-ból csak 3db van raktáron.
FHP-ból melyik a jó márka? Mert amihez van csatlakozó is abból csak Metzger van és ez a márka itt sose volt említve a kereső szerint. Illetve mekkora ellenállásút? Mert 230-250-270 Ohm is van, 250-es a legtöbb.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Kipróbáltam, lehúztam a csatit meg visszadugtam, semmi mást nem csináltam és tökéletesen működik. Mentem két kört azt utcában, hogy a benzinhányadék kipárologjon a kipuffból aztán leraktam. Nem megy sehova addig amíg nem jön meg a cucc hozzá.
Ebből egyértelmű az is, hogy nem a jeladóval van gond, hanem a csatlakozója kontakthibás, de mindenképp megveszem a jeladót a csatlakozóval együtt, mert akkor beforrasztom fixre az újjal aztán nyaljon be a sok croissant képű. -
törölt tag
Indítom a kocsit, ment fél percet azt leállt amíg a csomiba pakoltam. Indítom, szokásos rángatózás és megállt megint. FHP újra, ezen gondolkodni se kell mivel most már negyedjére jött elő. Nem kínlódok vele, mert már egyértelmű a hiba. Megrendelem azt a szart, meg a 4 gyertyát aztán meglátom utána jó lesz-e. Illetve hát jónak jó lesz az biztos, mivel az a baja.
Toronycsapágyat meg majd kap akkor ha jól viselkedik. -
Dyno
veterán
válasz
Gombinyó
üzenetére
Igen akkor a regadót kell befizetned, amúgy a teljesítményadó(csak itt valóban a súly utána adózol) hasonló összeg mint ha személyautó lenne, a pálya matrica dupla összeg még mert más kategóriába esik, illetve ahogy írtad a kötelező lehet több, de én csak ennyiről tudok, más nem nagyon van ami többletköltség.
-
rob210
Topikgazda
Megnézni meglehet, de azt ugye tudod, hogy ebbe egy laza 200 al több volt. Dieselt nem azért vesznek az emberek, hogy ne járjanak vele

Ettől még ha viszel magaddal valakit akinek villáskulcs volt a jele az oviban lehet értelmes autó.
Ezek nincsenek agyonhúzva így elég jól bírják, a turbó is alap, tehát, ha nem rúgták szét még sokat elgurul.
Euro 3as! Nem tudom számít-e.
-
atosan
veterán
Hali,
Ötödik ajtón van matrica maradványom, mármint valamikor leszedték de a ragasztó még ott van. Ezt mivel érdemes eltávolíttani? -
Jaded
őstag
Rob!
Ennél a Clionál az 1.5dCi mennyire lehet gázos?
[link]
Nekem a 106-ossal nincs gondom. Ahhoz képest milyen lehet? Képen tűrhetőnek néz ki, lehet elmennénk megnézni. -
Gabady
aktív tag
Új alkatrész forrás.
Gyári alkatrészek a szalon árak töredékéért és lengyel raktárról szállítanak, így vám sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC! i9-9900K / RTX 3060 Ti / Z390 / 16GB DDR4 / 500GB SSD / 850w!
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

inkább be kell vele állni 110-es tempóra és óvatosan kerülgetni a kamionokat. 130nál sokat zabál (8l simán) és hangos, a motor meg 4000 körül forog már ott, nagyon nem komfortos. Nekem olyan érzésem van benne 130 felett, hogy mindjárt darabjaira hullik az autó.

mycso