Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a váltó rudazatnál lent engedi az olajat a váltó.
Ezzel a leírással megoldható lenne az olaj szivárgás mentesítése?Mire kell oda figyeljek? Gyárilag is így "félbe" van benne az alkatrész?!
Előre is köszönöm a segítségeket!

-
Jaded
őstag
válasz
Nordik
üzenetére
Honnan állapítod meg milyen fékrendszer? Ezt én is néztem már, pont FB csoportban volt kérdés valamelyik nap. Én csak annyit látok, hogy az első féknyeregbe ATE, a hátsóba TRW van beleütve. Most elől-hátul TRW fékbetét van fenn (igazi idióta volt aki betette), a tárcsák még a gyárijai, de szerintem így 12év után azokat is le kellene cserélni már.
-
-
Nordik
addikt
Hátsó fekbetetet nézek az M2be. Miért van az, hogy oda van írva, hogy TRW, Lucas, Ate stb. fekrendszerhez, holott a betét látszólag ugyanolyan akarmelyiket választom.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Pedig már többször akartam, hogy ott legyen a többiek közt, de mindig elfelejtettem. Bár nem patyolat tiszta, de ez annyira nem is látszik rajta, ha nem lenne poros, feketébb lenne..
Robibá, vagy Mycso, ha majd lesz időtök, tegyétek be légy szíves...Látom adatok is vannak írva..
Laguna III , 2009, 2.0dCi, 223Le, 474nm
-
Mukucs
senior tag
Clio II.-höz merre lehet találni ajtókárpitot szerintetek? Bújom a netet, de sehol nem találok. Újonnan lenne frankó.. bár használtan se találok.

-
polonic
félisten
válasz
rob210
üzenetére
Erről már én is hallottam, de nem jártam még arra.
Viszont, ha Ausztria felé megy az ember, na az egy álom. Tükörsima út mindenhol. Még a huszadrangú úton is. Olyan keskeny, hogy a nagy dögöm mellett mégegy autó nehezen fér el, de akkor is tükörsima.
Ha ott futna az autó, akkor nem kellett volna kormányösszekötőt meg majd hamarosan lengőkart cserélnem.
-
rob210
Topikgazda
Na srácok,!
Mindig megy az így sz@r az autópályánk úgy sz@r az autópályánk.
Jelentem akinek ilyen gondja van, menjen egy Prága, Budapest kanyart.
Örülni fog még a mi erősen kifogásolható autópályánknak is.
2 szer álltam félre, mert azt hittem defektünk van
, de "csak" a pálya rázott annyira, hogy becsapott. -
Plero
aktív tag
-
Tosee
őstag
Pont a fészek miatt vagyok bizonytalan az állat fajtáját illetően! Én sem gondolnám, hogy száraz füvet hordana a nyest a motortérbe! De előtte pár hete már láttam tappancs nyomokat az autón. Amiről macskára vagy nyestre gondoltam. Viszont olyanról már hallottam, hogy a macska megellett a motortérben, de gondolom az sem fészkelné be magát oda! Egér meg nem valószínű, hogy tenyérnyi nagyságú fészket csinálna magának oda 6-8 óra alatt, mert kb ennyit állt kint az autó!
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Képzeljétek, hogy jártam... Pár napja olajat cseréltem az autóban (Megane 2), erre tegnap este miután hazaértem, gondoltam bekukkantok a motortérbe. Szerencsére olajat nem láttam, viszont a váltó felett a hűtővíz csövének a közelében találtam egy fészket, mintha valamilyen állat megágyazott volna magának! Előtte este mentem vele, és gondolom tetszett a meleg motortér valaminek. Kiszedtem belőle a száraz fűvet, amenyire tudtam, és remélem nem jön vissza a dög! Megőrülök ha ne adj isten szétrág valamit!
Az ásványvizes palack mennyire lehet megoldás az ilyen esetekre? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Most voltam vele megint, direkt mérem, 20 perc után még világít. "Asse" tudom mióta döntött így, hogy ennyi ideig tököl vele. Lényegében, ha nem aludna ki, nekem még jobban "bejönne", mert ott azonnal látszik, mintha valamilyen védelem lenne az autóban, persze nem egy "rönósnak", aki rögtön vágja, hogy az ott mi.
De az biztos, hogy 3-5 perc után az autóban áram nincs. Látom bedugott USB kütyük led lámpáin is, a központi zár visszajelző piros kis led lámpáján is.
Mire megírtam ezt a hszt, gondoltam rápillantok, már nem ég.
-
rob210
Topikgazda
válasz
NemTom1988
üzenetére
Ezt érdenes lehet megnézni úgy tűnik egyben van.
-
diablo1984
veterán
válasz
NemTom1988
üzenetére
ez nem néz ki rossznak!

-
mdav88
aktív tag
válasz
NemTom1988
üzenetére
Ezt a felhasznalast szeretik ezek a mocik, van idejuk uzemi hon dolgozni, ezert a lerakodasik nem alakulnak ki.
Az eloeletre figyelni kell, ha az tiszta, akkor bele szabad ugrani.
Kettos tomegu, turbo es porcsucsok lehetnek meg a fentieken kivul bajosak es dragak. -
NemTom1988
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Az olajzabalás a legkisebb problémám... 3 ezrenként 1 liter megy el, ez még nem is sok
Viszont jönnek elő sorba a zsebbenyúlós kiadások, annak ellenére, hogy mióta nálam van mindent megkap, de állandóan van valami nyügje, ezért a szerelőm (akit sajnos vásárlás előtt nem ismertem) azt tanácsolta, hogy szabaduljak tőle, amíg lehet. Városban szinte alig használjuk az autót, párom és én is bringázunk a munkába, így csak ha nagyon cudar idő van akkor vesszük elő. Fő felhasználás szülők látogatása, valamint kirándulások, nyaralások bel és külföldre. Tavalyi évben 18 ezret mentünk, de mondom ennek 90 százaléka autóút és minimimum 100 km-s távok. Amúgy Győrben élünk, tehát a városi használat sem annyira strapás, mint mondjuk BP. -
rob210
Topikgazda
válasz
NemTom1988
üzenetére
Zabálta a pözsi az olajat?
Itt konstrukciós hibák már nincsenek kiforrotta magát ez a motor.
Arra kell csak figyelni, hogyha városban használod akkor legyen egy dpfre való a zsebedben.
Illetve, hogy az olaj a megfelelő dpfes legyen amit beletesznek.
Időnként egrt kell pucolni, ami már vízkörös, tehát kicsivel bonyolultabb folyamat. -
NemTom1988
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,hogy a 2010 utáni 1,5 dCi-k (110 LE) mennyire megbízható konstrukciók, itt már javítva lettek a korábbi évjáratok típushibái? Szemezgetek egy 2015-s Megane Grandtour-ral, ami ezzel a motorral van szerelve. Illetve akinek van tapasztalata a magával a típussal kapcsolatban, kérem ossza meg velem.
Sajnos a legutóbbi autó vásárlásom nem vol túl sikeres ( megszívtam egy 1,4 Vti Prince-el), ezért jobban szeretnék utánajárni a témának.
Mindennemű tanácsot örömmel veszek és előre is köszönök!
Üdv,
Tomi -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Mi lehet az oka annak, hogy az elektromos kézifék gomb pirosan világító lámpája nem alszik el?
Az autó áramtalanítja magát egy idő után, akkor ez is elalszik, vagy max 2-3 percre rá. de most folyamatosan világít.
és ha sehol nincs áram, akkor ott, hogyhogy van...még...?Kép szerint ilyen a kapcsoló, meg így is világít...

-
ilyenezalaci
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Rendben, köszi. Szerintem ilyet én is tudok fabrikálni hozzá, ha szükséges lesz.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
-
ilyenezalaci
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Mit takar a célszerszám? Most tervezem én is lecserélni ilyenre. A Renault - nál állíttassam is be?
-
femiki
tag
Hol lehet beszerezni Purflux szűrőket? Unixnál nincs...
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Milyen es hany patent tartja az első ajtó diszléceit? -
törölt tag
válasz
atosan
üzenetére
Zárolajozó spré kell bele. A WD40 kontaktspré alapvetően, csak van benne olajozóanyag is, hogy a hatóanyag mélyebbre tudjon jutni. Meg hogy univerzálisabb legyen maga a termék, de eredendően kontaktspré. Nem alkalmas olajozásra, csavarlazításra, fúróolajnak, semmi ilyenre. Ezekre a felhasználásokra külön sprék vannak, illetve gyárt a WD40 is külön ilyen spréket.
-
sonny007
tag
Szia. Előttem elméletileg autó szerelő cserélte őket. Ami azt jelenti 20.000-25.000km mentek. Ha viszont nem cserélte őket (amit nem tartok kizártnak, mert az utóbbi időben sok panasz volt a szerelőre), akkor már több mint 4-5 éve voltak cserélve (vagy még több nem tudom mert nem saját az autó.)
Viszont az autó az évi 10.000km környékén fut. -
Mukucs
senior tag
-
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Megane 1/2 kombi hátsó zárba megengedett wd40-et fújni? Meg úgy egyébként a többi zárba. -
Mukucs
senior tag
Nagy királyok vagytok!
Szíjból 5 bordásat tetessek akkor, 6 os helyett? -
Mukucs
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szuper! Köszi a megerősítést.. lesz motor, váltó és fékolaj csere is. Ezeket nem mondta, hogy milyeneket vesz, lényegtelen? Plusz cseréltetem a váltótartó bakot is, abból milyet lenne érdemes?
Nagyon kösssssz!

-
Mukucs
senior tag
II.-es Cliora milyen márkájú tárcsafékeket javasoltok?
A szerelőm a TRW-t javasolta, jó ötlet? -
diablo1984
veterán
válasz
sonny007
üzenetére
a 2.es az inkább kormos, mint a többi, de szemre ezek sem tegnap lettek cserélve, így simán lehet gyertya hiba is, nem gyújt időben és ettől ganés. De lehet abban a hengeredben olajat kap a cucc! Gyertyacsere után pár hónappal nézz rá és az inkább mutat majd képet, nem egy ezer éves széthajtott gyertyák mérvadóak.
-
sonny007
tag
Sziasztok!
Cseréltem gyertyákat az autóba, az alany Renault Thalia 1.4 16V (2001-es.)
A gyertyák amik benne voltak eléggé változó égést mutattak és meg is kormozódott a porcelán része.
A kérdésem a következő lenne, mitől lehet ennyire változó a hengerekben az égés?
Az első és a második hengernek egyforma az égése és a harmadik, negyedik gyertyának egyforma. Viszont a harmadik és negyedik gyertyák jóval fehérebbek mint ahogy a képen is látszódik mint az első kettő, miért?
Mitől keletkezhetett az a kormozódás, égés a gyertyák porcelán részén?A gyertyák amik benne voltak: NGK BKR6EZ és erre cseréltem őket: Denso K20TXR-re.
Előre is köszönöm a válaszokat segítségeket.

-
Xantomas
őstag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Nah, a bal oldali ugy nez ki mint a M2-é (IS).
Ráguglizva mindig rájövök, hogy drive2.ru-t kell nézegetni, az oroszok mindig mindenre találnak valami hákolást
van hogy évekkel elötte, hogy itt elterjed. -
gixxergabi
senior tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
-
törölt tag
Valószínű a Hankooktól csak az előző évi mintát adaptálják, maga a gumi minősége viszont fos úgyhogy sokra nem menni vele.
Ha nincs rá pénz akkor áldozni kell a gumiméretből és emelni a minőségen. Egy kisebb/keskenyebb, de minőségibb gumi mindenképp jobb választás lesz, pláne hosszútávon mikor már öregedett és kopott a kicsit jobb minőségi jobban tartja majd magát. Én se a gyári méretet raktam fel. Valamennyit lehet játszadozni a váltóméreten kívül is a minőségért cserébe, nem szentírás az.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A laufenn jó, csak kopik.
Nem értek vele egyet.
Egyáltalán nem jó, ahol én kanyarban (kanyargós utakon) a GY efficientgrip-pel mintha dróton húznák úgy fordulok be, ott te mész a csába ezzel gumival, főleg esőben.
Ugyanez van, ha hirtelen meg kell állni, már elcsaptad az illetőt, vagy bármit, én simán megállok előtte.
Most erre az lesz a válaszod, hogy nem kell gyorsan menni?
Gumis rokonnal sok gumit kipróbáltam, azt nem tudom, hogy mennyire kopik, de ezt Laucsodát azonnal kukáztam egy 50km-es próbakör után. -
gixxergabi
senior tag
válasz
Xantomas
üzenetére
Én is a citroenét faragtam bele, elég jól belepattan és helyén is marad, viszont mivel nem állítható sajnos nagy része a tetőre megy. Most kintebb van húzva és lentebb állítva (fbs-el fixálva) így jó.
vagy így hagyom, vagy foglalkozok még vele, még nem tom...Ami viszont tökéletes lenne az a Kango II-es fúvókái, mert állítható is.
itt van kép meg cikkszám is (3200ft) de sajnos a renault már kivezette ezt a cikszámot
és a helyettesítő cikkszámos (289308179r 4600ft) pedig szintén ablakra huggyozós...
Szóval bontóból kéne olyat szerezni...
Volt még Fluence 289309708R -is de már nem foglalkoztam vele... -
polonic
félisten
Vajon ezek a spricnik jók a grand scenichez is?
-
Xantomas
őstag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Eddig csak elméleti szinten foglalkoztam vele, de én is m2-be a Citroenes fúvókát néztem, konkrétan ezt:

Kis reszeléssel, farigcsálással bele lehetne mókolni M2-be.
CC-nél ha nincs rendesen beállítva, akkor lenyitott tetővel jön a gyümölcsös zuhany, ha álló helyzetben próbálom a madárlátta ablakot lekapatni.Egy ideig finomszövésű acélhálót feszítettem a fúvókára közvetlenül, de inkább csak habosította.
-
atosan
veterán
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Vajon Megane 1/2-re is jó volna?
-
-
gixxergabi
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Ablakmosó visszacsapó szelep, bárdinál vettem (500ft), beépíted a csőbe és nem folyik vissza egészen tartályig, hanem megtartja a vízoszlopot maga előtt is, így egyből spriccel. Tettem előre is meg hátra is...
-
-
mdav88
aktív tag
Laguna hutore visszakanyarodva van javaslat hogyan kene csinalni, hogy ne kelljen lebontani a fel kocsit?
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem koszos, csak poros. Nem megyek annyit, hogy koszos legyen, soha nem használtam a spriccelőt, most is üres. Csak amióta utcán van azóta két nap után por lepi az egész autót. Se lemosni, se törölgetni nem fogom minden indulás előtt így valami lé kell a tartályba amivel bőven spriccelhető indulás előtt és nem döglik ki alatta a fű mikor lefolyik. Azt a finom porréteget leszedi a víz is. Télen meg nem kell bele víz, mert nincs por se.
Bár az még mindig gond, hogy az első pár centit mindig szárazon fogja törölni, meg az oldalablakok is porosak.
Mindegy, nem az én autóm az egyetlen ami utcán van és poros. Simogatni meg a barátnőt kell. -
rob210
Topikgazda
válasz
Erneszto
üzenetére
Ezek jók rá, minden más méret csak mókolással fog rámenni.
2.0 DCI:
5/108/60 16x6.5 ET49
5/108/60 16x6.5 ET40-48
5/108/60 16x7 ET35-48
5/108/60 17x7 ET38-45
5/108/60 17x7.5 ET40-45
5/108/60 17x8 ET40
5/108/60 18x8 ET40-45Ezekhez a gumi:
205/60R16
225/55R16
205/55R17
225/50R17
225/45R18----------------------------------
1.5 DCI, 1.6 16V, 2.0 16V:
4/100/60 16x6.5 ET49
4/100/60 15x6.5 ET45
4/100/60 16x6.5 ET35-45
4/100/60 16x7 ET35-45
4/100/60 16x7.5 ET35-45
4/100/60 17x7 ET35-42
4/100/60 17x8 ET35-40
4/100/60 18x8 ET35ezekhez a gumi:
205/60R16
225/55R16
205/55R17
225/50R17
225/45R18Ezek a gyári verziók.

-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Sonax lady

Bazira bejön a szaga

-
Erneszto
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
2008-as grand scenincem van, sikerül hozzájutnom 4db szép állapotú nervasport 17"-os 6,5" széles Et49 felnihez.
Esetleg valakinek van gyakorlati tapasztalata ,hogy elfog-e férni kényelmesen a kerékjáratban a kerék.
Az Et értéke miatt nem lesz nagyon bent a kerék, mert most a 16"-os felnim Et43-as, viszont az Et49 az 6mm-el beljebb kerül ha jól gondolom, plusz a 215 szélesség miatt az abroncs szintén 5mm-el beljebb fog érni.
Esetleg valakinek gyakorlati tapasztalata?
Esetleg nyomtávszélesítőt kell használjak?Valamint kérdezném még, hogy 215/55 R17 nyári abroncsot 20.000- Ft-ig van valami best buy?
Amiket találtam:
- Taurus Ultra High Performance XL 215/55 ZR17 98W
- Kormoran Ultra High Performance XL 215/55 R17 98W
- Matador MP47 Hectorra 3 XL 215/55 R17 98Y
- Laufenn S Fit EQ LK01 XL 215/55 R17 98W
- Linglong Green-Max 215/55 R17 94V
- Rotalla RU01 XL 215/55 R17 98WValaki használ esetleg a fenti abroncsok közül?
Előre is köszönöm a választ! -
rob210
Topikgazda
A segédszíj hajtja a kompresszort a generátort a vízpumpát.
Klímánál nagyon sok hibalehetőség van.
Találkoztam már olyannal is ahol megemelkedett a nyomáskapcsoló ellenállása és ezért nem ment.
A nyomás megvolt, csak nem vezérelte meg a mágnestekercset és nem rántott be.
A kattanást hallod kapcsolgatásra?
Ha igen akkor nézd meg a nagynyomású és kisnyomású csövet, hogy meleg hideg-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- 0perces Kolink KLA-003
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270M i7 7700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
köszi

más nem vissza küldjük csak az macera lenne kicsit.
De köszi!

Az ásványvizes palack mennyire lehet megoldás az ilyen esetekre?

Viszont jönnek elő sorba a zsebbenyúlós kiadások, annak ellenére, hogy mióta nálam van mindent megkap, de állandóan van valami nyügje, ezért a szerelőm (akit sajnos vásárlás előtt nem ismertem) azt tanácsolta, hogy szabaduljak tőle, amíg lehet. Városban szinte alig használjuk az autót, párom és én is bringázunk a munkába, így csak ha nagyon cudar idő van akkor vesszük elő. Fő felhasználás szülők látogatása, valamint kirándulások, nyaralások bel és külföldre. Tavalyi évben 18 ezret mentünk, de mondom ennek 90 százaléka autóút és minimimum 100 km-s távok. Amúgy Győrben élünk, tehát a városi használat sem annyira strapás, mint mondjuk BP.
és ha sehol nincs áram, akkor ott, hogyhogy van...még...?
és a helyettesítő cikkszámos (289308179r 4600ft) pedig szintén ablakra huggyozós...