Hirdetés
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Nah beszéltem vele, azt mondta, hogy ez a 4 pines rendszerekre igaz, de ebben 8 pines van es kommunikalnia kell a transpondernek. Mas ugyanilyen Megane-okat is ezekkel az univerzális olvasókkal kódolt, nem volt problémája ezzel a típussal. 100%-ra állítja, hogy máshol van a problema.
Egy manuális kulcsot viszont fel tud programozni enélkül is, vszinu az lesz, olcsóbban is jon ki vmennyivel. Csak a taviranyitos felprogramozasahoz lenne szükség az ODB-re. -
rob210
Topikgazda
Ha az emelt alapjáratit is képes lettél volna szemből felvenni az sokat segített volna.
Mert így konkrétan nem hallatszik a motor, rendesen.Ami elsőre is lejött, hogy nagyon "üveg"hangja van, azaz magasan cisszeg.
Nem tudom jobban megfogalmazni, de ha az enyémmel összehasonlítod, akkor hallatszik, hogy az enyémnek mélyebb tónusú a hangja.A fordulatszámot honnan veszed, hogy magasabb mint 750~800?
Van benne fordulatszám mérő?
Csak mert szerintem ez egyáltalán nem magasabb.Ami gondot jelenthet az a csapszeg, valószínűleg azért cisszeg a motor, ha eltörik zsebbenyúlós lesz.
Milyen olajat használsz most? -
rob210
Topikgazda
Egyetlen tipikus hiba van, nem hozzáértő ment ki és magával a fizikális nyitással nem volt gond, azt bárki megcsinálja, de a felprogramozáshoz, a Renault gépe kell, azért nem kommunikált vele.
PH1 és PH2 csak a gyári egységgel kommunikál illetve olvasható ki minden féle adat.
Az ELM-és társai meg a multi cuccok nem jók hozzá
sajnos.
-
Ck.
addikt
Srácok,
Megane 1 ph2, asszony elhagyta a kulcsot, nincs pótkulcs, de ez most hosszú mese, nem mennék bele, ha nem muszáj.

Lényeg kihívtam a kulcsost, 5 perc alatt kinyitotta és elkezdett programozni egy új kulcsot, de a bibi ott van, hogy nem akar kommunikálni az autó, hiába van rákötve a gépre, nem érzékeli az autót, így a kódolást se tudtuk megcsinálni.
Hol lehet a bibi? Biztosítékok rendben, ellenőriztük. Van vmi tipikus hiba, amibők ki tudnánk indulni?Nagyon köszönöm!
-
giigz
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Én nem tudom mikor volt takarítva utoljára a motortér, nálam féléve van, én azóta nem takarítottam

-
Laraxior
titán
válasz
FerNandor
üzenetére
Olyasmi az enyém is. Lehet kicsit variálni, hogy az oldalakra miket írjon ki. Bár amit én használok az a Pro verzió a "legújabb" amit találtam. Én nem nyúltam semmihez, mert nekem csak kölcsönbe van itt a kütyü, különösebben nem érdekel, de ahogy látom lehet tolni skint, milyen színnel jelenítse meg stb...
-
FerNandor
őstag
ez milyen progi?
figyelj, tudod mire gondolok: nem lehet, hogy nekünk már euro4-es a motor és ezért eltérö az alapjárati rail nyomás? nem lehet, hogy az emissziók miatt lejjebb állították? mert az kizárt, hogy ennyire stabilan 200bárra van kopva az autónk. német fórumon is megkérdeztem, de leszedtem a dialogyst is. elvileg abban benne van.
-
Laraxior
titán
Akkor ez valami kínai kacat, mert elég sok értéket nem mér nekem. Azon is meglepődtem, hogy jó a Lagunához, mert a Citroent egyáltalán nem látta.
(#19383) tresh: Akkor az ott marad, annyira nem akarom én se piszkálni, sosem lehet tudni, mikor lesz szükség egy eredetvizsgára

-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Uram, köszönöm!

Nagyon hasonlóan jár az enyémhez, ami nekem azért érdekes, mert elvileg nekem 1.100 az alapjárat, ez meg 750, de ritmusra semmi különbséget nem hallok, talán csak egy nagyon kicsit... Az viszont egyértelmű, hogy finomabban jár a tied, az enyém sokkal erősebben kattog.
Esetleg még egy ilyen motorháztetős megpörgetésre kíváncsi lennék, lehet lövök én is mindjárt egy videót. Ja meg a vezetés közbeni is jó ötlet...

-
rob210
Topikgazda
Na akkor csak, hogy giiigz lelke megnyugodjon, egy alapjárat.
Egy pár percig még lehet, hogy konvertálódik, de nekem már megy

-
giigz
veterán

Most néztem meg, álló motornál nekem is így jár, bár a kuplung nélkül még nem próbáltam, de kuplunggal nekem is mint a vaj...
Csak járó motornál jön néha az, hogy az 1-est lezárja, és akkor abszolút lehetetlen berakni, csak kuplung ki-be, és akkor talán már jó lesz... Lehet hogy egy olajcsere nem ártana neki, amit meg is fogok csinálni nemsoká, csak gyűjtsem ki a pénzt, hogy elmehessek a szerelőhöz, és akkor lesz nemulass 
-
tresh
veterán
váltó videjó van s1 és s2 is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
giigz
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Az egyik, hogy a gép elől nem lehet megcsinálni, ez így igaz, a másik meg, hogy semmi szerszámom nincs. Itt helyben nem találtam az ALDI-ban olyan készletet, holnap bemegyek a debreceni ALDI-ba, majd ott is megnézem... Mert egyébként meg 10k-t nem fogok adni a készletért, ez a 3k még éppen belefér

A szelephézagállításról meg ebben a pillanatban teljesen le is mondtam, semmim sincs itthon, örülök ha a szerelő megtudja csinálni, nekem totál esélytelen...

Ja igen, annyi kérésem lenne, hogy csinálnál nekem egy videót a motorodról üzem közben? Kíváncsi vagyok mekkora a különbség...

-
ThodEE
őstag
válasz
rob210
üzenetére
De jó neked

Nekem még a kábelek és az első szett nem jött meg, de a kocsi is csak 10nap múlva, addig itt van pár kép a beszerelésre váró alkatrészekről

-
rob210
Topikgazda
Jut eszembe tegnap végre sikerült egy kis erősítőt, meg egy subcsövet bepréselnem a csomagtartóba

Végre megint van basszus a kocsiba.
Így most már elégedett vagyok, a 4X16-os középmagassal ez aki cső pont elég hangot ad ki egy kis rendszám rezgetéshez, de azért nem is túl hangos.
Meg merem kockáztatni kész a kocsi, augusztusban mehet a vizsgára.

-
FerNandor
őstag
megnéztem és az autodata 75W80-at ír a te kocsidhoz és azt hiszem 3,4 litert. de ha kell, megnézem még egyszer.
-----
Mycso
800-as fordulat körül, meleg motornál. 196-205 között volt, stabilan.
na a lényeg: nincs semmi probléma, se hibakód, semmi. én mondjuk nem veszem észre, hogy füstölne, ha odalépek neki. de kapja is, amióta nálunk van, kb 20 ezerkm óta a spurit meg 2T-t is. de olyan hülye helyen van a kipuf, nem is nagyon látom tükörböl. kíváncsi voltam csak, de forrássál hovatalos adatot senki nem tud mondani. de ezek után szerintem ránk nem a 230 bar vonatkozik, szerintem nem véletlen és nem is egyformán hibás/rossz az autónk, hogy mindkettönknek 200bar körül van a nyomás.
-
FerNandor
őstag
nekem ugyanígy 200 körül van, most megnéztem. majd mindjárt rakok is fel képet.
szerintem nekünk nem 230bar a gyári. nem létezik, hogy neked is 200, nekem is és 230 lenne a gyári. a 65lovas, 80/82 lovas dCi-nél tudom, hogy annyi, olyanunk volt, meg az delphi.nekem nem rázza. nem az egyik bakod van elkopva?
-
Nordik
őstag
Kellene nekem a Clio-ba hátsó lengéscsillapító, ezeket érdemes párban cserélni vagy lehet egyenként is? Ugyanis csak a jobb oldali nagyon rossz... Bontóba érdemes körülnézni esetleg? Szeretném minél olcsóbban megúszni a cserét.
-
válasz
rob210
üzenetére
rob210: Irtam, hogy csak vicceltem

Renault-eknal majd segitenek, hogy minel tobbet ki tudjuk hozni, kertek is, hogy oda kerjem a helyszini szemlet.
Azert kivancsi vagyok a biztosito mit fog fizetni, mert eddig meg fel sem hivtak, hogy mikor akarjak megnezni a kocsit...
De az ajto az tuti csere lesz, nagyon megnyomodott
-
rob210
Topikgazda
Arra,hogy végre felállj a gép elől és szerszámot vegyél a kezedbe.
Anélkül semmiképen sem fog sikerülni.Amùgy torxkészletre, hézagmérőre, a gyári értékekre, 2db 10es villáskulcsra, egy új szelepfedél tömítésre, fbs tömítőpasztára.
De még egyszer leírom a gép elől nem fog megcsinálódni.

-
rob210
Topikgazda
válasz
SocketA
üzenetére
Biztosítónál ésszel.
Mindent cseréltess, ne javítass, cseréld az egész ajtót a hülye picsa meg fizessen az ilyennek kocsi ùgy se való.
Csak azért mondom, hogy cseréltesd az ajtót és szakszervízben, mert abban az ajtóban sok minden van amit nem lehet helyrehozni maradéktalanul. -
mycso
Topikgazda
-
FerNandor
őstag
elfet vegyél. szerintem neked is ilyen kell: [link]
MYCSO neked mennyi is volt az alapjárati nyomásod, hány bar? most a renaultclubon azt mondják, hogy elvileg 230bar plusz/minusz 5%. úgy emlékszem neked 210 körül volt? csak azért mert neked sincs semmi problémád az autóval, jól is fogyaszt stb és mégis kevesebb ennél. és nem találok adatokat, viszont azért furcsállnám, ha egy más üzemanyagrendszeres dCi Delphi vs. Siemens ugyanazokon az értékeken dolgozna.
vagy nem?SocketA

-
giigz
veterán
Jó, akkor még egy kérdés

A váltóba ugye 75W-90 olaj megy? És milyet vegyek? Castrol, Total, Eneos, Agip? Vagy esetleg más?
-
giigz
veterán
Szelephézag állításhoz mire lesz szükségem?
-
tresh: Voltam Renaultnal, elvileg ott segitenek. Mar tegnap meg is kerdeztek, van egy bontott fekete ajto. Lehet majd megcsinaljak a kuszobot meg a jobb elso sarvedot is (az nem most serult). Az uj ajto amugy 150eFt lenne, csak mivel 10 eves a kocsi (5 even felul van) igy lesz ra elevules is, szoval 30-40-50eFt-ot nekem kellene fizetnem.
Szoval valoszinuleg bontott ajto lesz, meg lefenyezik a teljes jobb oldalat... remelem megcsinaljak, hogy ne usson el a masik oldalatol. Ha nem, akkor kovetem a Ford-os not, hatha nekimegy a jobb oldalanak is
Csak a no KOBE-nel van biztositva, es nincs Debrecenben egy karszakertojuk, par naponta jar at Nyiregyhazarol. Szoval most varhatok ra... Meg ragaszkodnom kell hozza, hogy Renaultnal nezzek meg a kocsit, es akkor majd ott segitenek.
(#19328) giigz: Annyira nem tudom, mert en a parkolassal voltam elfoglalva, mert mogettem volt egy kuka, en meg azt neztem foleg. Baratnom ult mellettem, annyira nem is lattam tole, hogy mi van jobb oldalt.
Csak aztan bnom elkezdte mondani, hogy "Kincsem, kincsem!", odaneztem, akkor mar semmit nem tudtam csinalni, meg dudalni se. Csak remenykedtem, hogy megall... de nem... -
MMA87: Aaaa, dehogy. 15kmph korul. Siman tolatott ki a szemkozti helyrol, csak nem vette eszre, hogy en mar ott allok, mert egy masik kocsira figyelt...
(#19324) giigz: Na igen. Biztos, hogy karacsonyra nem ezt kertem volna
Ugy latszik az Univerzum nem akarja, hogy nekunk kocsink legyen. Pedig sikerult talalni valakit, aki megcsinalja a rozsdat, erre meg jon ez is...MOD:
(#19325) tresh: Igen, ezt en sem ertem, hogy nem vette eszre, amikor merolegesen utkoztunk. Pont telibe latnia kellett volna a kozepso tukorben, meg a jobbban is, amikor mar fordult ki.
Persze miutan meg nekunk jott, betette egyesbe, de elindulni is alig sikerult neki, pedig padloig nyomta a gazt...Azt mondta a no, hogy meg nem volt balesete, persze amikor bementem a biztositojukhoz, ott mar a nonek ismeros volt a neve...
-
(#19318) tresh Tudoooooom, viccelek na!

(#19319) mycso En csak annak orulok, hogy csak az ajto serult, az konnyu lesz javitani. Ha a kasztni is tort volna... na meg, hogy a legzsak nem nyilt. Akkor az totalcar!
(#19320) MMA87: Igen, sajnos tegnap belenktolattak egy parkoloban.

(#19321) giigz Igen, ez az... pedig szombaton es vasarnap is takaritottuk a kocsit, kivul-belul leapoltuk...
-
-
Renault VS Ford
Mostmar ertitek miert akarok Fordot venni? Annak semmi baja nem lett, Ronike meg behorpadt, mint egy konzervdoboz
-
_NCT
addikt
Na az fasza. Akkor ma ontok hozza deszt. vizet is,nehogy felmarja a lakkozast mert megorulok...
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- BestBuy topik
- Vicces képek
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

sajnos.

![[link] [link]](http://imageshack.us/a/img191/3487/20130509151818.jpg)

azt az 1100es fordulatot meg hamar orvosolnám ...visszatérve a váltóra ahogy a videóba is mutattam nekem ment közbe is így jár bár tény hogy franciás de hát japánra nincs pénz ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

vagy nem?