Hirdetés
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Lemosom a gépet szépen erre nem elkezd esni az eső

tresh: Inkább 25k. Tán annyi lenne az oktatás+vizsga
-
tresh
veterán
Na látod én pont hagyom ezeket a dolgokat csak a kerékjárati ívet csinálom meg ahol van egy pici felületi rozsda mert az én kocsim vonzza a balf*szokat...mindig lehúzzák vagy megkarcolják...pl szerdán mentünk asszonnyal kirándulni reggel náluk valahonnan a semmiből elénk esett egy részeg papi a biciklivel épp hogy megálltam előtte erre ráesik a motorháztetőre ja és teszem hozzá nem én voltam a f*sz figyelmetlen ugyanis se járda se biciklis út nincs csak ő lendületből jött és úgy gondolta ha elengedtem egy másik biciklist aki full más irányból jött ő is befér hát majd nem kiszálltam hogy elverem csak asszony kért meg hogy ne csináljak balhét
Rühelem hogy ennyi figyelmetlen f*szkalap van az utakon komolyan én biciklire is csak úgy engednék bárkit is hogy 5000ft-ért vizsgázzon kreszből hisz az is jármű ahogy az én autóm is..ja és szabály be nem tartása véget büntetném őket keményen..mert ugye mindig az autós a vétkes és paraszt... -
_NCT
addikt
Ma barátnőm huga is megdicsérte az autót mikor belehuppant az anyós ülésbe. Azt mondta milyen jó kényelmes
Kezdek büszke lenni a kis Maggie-re 
Viszont lesz polírozni való rajta, apróbb karcolások, húzások láthatóak rajta. Igaz nem feltűnő helyen, de engem idegesít a jelenléte. Jégeső elől meg álljatok be valami fedett helyre, én is besz@rtam az előbb. Nehogy még a jég is megverje, gyorsan bedobtam a garázsba a kocsit.
-
FerNandor
őstag
válasz
rob210
üzenetére
http://www.riderauto.hu/index.php?page=elerhetoseg
a vezetékest egyböl felvették.Mycso, ha holnap megjön, szerintem fel is tudom majd rakni.
-
zsizsef
senior tag
válasz
SocketA
üzenetére
Nem fémes. A sebesség váltással nincs gond. Gyorsul is ha nyomom neki, nem úgy tünik, hogy csúszna a kuplung. Bár már kicsit fentebb fog. Néha ici-pici nyikkanást is hallani. Na az valóban olyan ékszíjasnak tünik. 12000 km előtt minden cserélve lett, a feszítőgörgők is.
-
tresh
veterán
válasz
SocketA
üzenetére
Néztem..de azért valljuk meg ez használat függő is..és itt jelen esetbe azért 40k km 1év alatt hát..nem sűrűn állt ez a kocsi és gondolom pályázott vele nem keveset
A másik hogy ez mondjuk egy a sok közül amivel előfordult ilyen ez szinte az összes márkánál jelen van..így nem igazán mérvadó szerintem 
-
tresh
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Már a link megnyitás után tovább se olvasom...népítélet...a vicc kategória ahogy a totalcar is... nem igazán van ott korrekt leírás..persze tisztelet a kivételnek..de a nagy többség úgy alkot véleményt hogy 2 hete van megy az autója vagy vesz egy ipari hulladékot és fikázza a márkát legyen az audi/renó/fiat tök mind1

-
FerNandor
őstag
múltkor nagyon dícsértétek a focusokat.
erre most akadtam, érdekes: [link]
-
giigz
veterán
Amit mutattam képen, az a téli volt, az nagyon ramaty, és azt majd nyilván akkor veszem kezelésbe, ha már fent lesznek a nyárik...
A nyári viszont nem annyira vészes, szerintem ezt elég lenne csak lecsiszolgatnom, aztán meg lefújni, nem lenne muszáj (talán...) levenni a gumikat, majd csak akkor, ha lecseréltetem...
Kb. ilyen mind a 4:
-
tresh
veterán
Azért nem ilyen egyszerű ez a dolog
Ha a felni belső pereme és felülete tiszta rozsda akkor a gumi is rosszul fog illeszkedni rajta..pl ereszteni fog mindig picit stb..és nem utolsó sorba az új gumit és szétcseszed..inkább rendesen legyen megcsinálva ha van kis kézügyességed akkor nem nagy kaland megoldani>>lásd az enyémet -
giigz
veterán
Nekem totál mindegy, hogy milyen a gumi alatt, csak az számít, hogy kívülről jól nézzen ki...

-
zsizsef
senior tag
Urak!
Első hallomásra az önindítóm elkezdett kerepelni (1.6 M2). Jóval diszkrétebb hangjelenség, mint az okoskeréké, mert azt már ismerem.
Volt már valakinek hasonló "élménye"? Alapesetben mi okozhatja? Csak indításkor 2-3mp-ig tart, és nem mindig. -
FerNandor
őstag
Megrendeltem a sárfogót, holnapra elvileg meg is jön. 3125Ft/pár azaz x2. küldik mellé a csavarokat is. az utánvét meg kb 1400Ft.
Rob, a tiedre is ugyanezek az árak vonatkoznak. -
Reaper04
aktív tag
Dehogynem, csak kicsit több vele a macera.
A gumit be kell takarnod. Zacskót szoktam ajánlani, ami bőven befedi az egész kereket. Szikével kivágod a felninél a zacsit, majd hozzá ragasztod a perem mentén a gumihoz, úgy hogy csak a felni látszódjon ki.
(remélem érthetően fogalmaztam
)
Nem nehéz, csak kicsit időigényesebb.Aztán csiszolás (mondjuk ezt zacskózás előtt is megcsinálhatod), jó alaposan. Alapozó ..stb.
-
tresh
veterán
úgy nem igen van értelme

Megoldás: pénteken autót letesz ahol van hely alábakolod..szépen leszeded a 4 kereket ha sz@r a gumi és nem kell semmire már akkor te levágod róla..de inkább gumis lekapja neked pikk pakk nem hiszem sokat kérne érte.. aztán a fent említett menet 1 napos meló főleg ilyen jó időben>> meg van a 4 szép lemez felni +új gumi gumishoz elviszed felrakja a felnire a gumákat..és neked megerőltető 4x4 csavart kell a helyére tenned és tádám

-
tresh
veterán
Leszedeted a gumikat róla.. lemosod a koszt >> megszárít>> neki állsz csiszolni (alaposan) >> letakarít, zsírtalanít>> lefújód alapozóval >>szárad>>finom vizes csiszi>>szárad>>színre fúj

szerk: a felni szélét és ahol a gumi belül érintkezik a felnivel azt nagyon alaposan csináld..sarkalatos pont

Bár én is megcsináltam a gumis súlyozásnál kicsit összeb*szta amiért mondtam is neki hogy vagy újra csinálja vagy enged a gumizás árából
-
meroly
veterán
Most néztem, felkerült a kép, köszönöm

MMA87 csalt, mosó után fotózott![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
giigz
veterán
Ezzel mit csináljak, hogy olyan legyen, mint tresh-é?

-
FerNandor
őstag
válasz
rob210
üzenetére
persze.
---
itt vannak felszereltségi listák.
http://www.meganeklub.hu/web/techinf/2004DEC.pdf
http://www.meganeklub.hu/web/techinf/2004OKT.pdf
http://www.meganeklub.hu/web/techinf/2006MAR.pdf -
Reaper04
aktív tag
jah ...
szerintem nem egyértelmű egyiknél se, milyen felszereltségű konkrétan. Mert gondolom lehetett kérni az alap felszereltségen felül még extrákat ,+pénzért.
Ezét van hogy egyes dyn. plus-os bocik már éppen privilegek, de privilege és privilege között is van különbség (lásd MMA87 és just).De az is lehet hogy az évjárat is közre játszik.
-
_NCT
addikt
De Neked fiatalabb évjárat. Nekem is van tempomat meg ABS de ESP/ASR már nincs, fényre sötétedő belső tükör is van, de roló meg ülésfűtés nincs.
+ még a fűthető elektromos külső tükör jut eszembe, multikormány ilyenek.... + a deréktámaszos ülés, múltkor jöttem rá oldalt mi a vezető oldali ülésen az a tekerő, hát nem a deréktámaszt lehet vele szabályozni?

-
_NCT
addikt
válasz
Reaper04
üzenetére
Attól függ mi az extra... Félbőr kárpit, bézs belső, automata világítás kapcsolás sötétben, esőszenzor, ez az ablakfelhúzós buziság, szabadkéz funkció, digit klíma, ajtók bezárása indulás után ha 5 vagy 10km/h a sebesség. Mittomén, ezek kb. 6 légzsák, 6 hangszóró, kormányról vezérelhető gyári cd-s egység, hűthető kesztyűtartó, középső kartámasz/tárolórekesz, szőnyegek alatti kis tárolórekeszek, ajtóvilágítás, hátul kis pohártartó/könyöklő, hátul is van 3 irányba kapcsolható világítás fent ilyenek.
Mod: gyerekzár a hátsó ajtóknál, 4 elektromos ablak. Jah meg talán ez az auto hűtés-fűtés funkció, magától tolja a lábra, ablakra stb. Csak a hőfokot állítod be, klímát is magától kapcsolgatja.
-
-
_NCT
addikt
Én pont tegnap próbáltam ki ezt a funkciót, nekem szabadkezes az autóm, igaz privilege felszereltség. Nyitásnál is le tudja engedni amúgy az ablakot?
Múltkor láttam munkatársam C Vectra-jában ezt a funkciót, megtettszett

-
csibor
addikt
Van 1 felesleges Megane I 1.6 16V hosszbordás szíjam Gates 6PK1753 5K-ért nem kellene valakinek?
-
Reaper04
aktív tag
válasz
Ghandi
üzenetére
Szia!
Az a biztonsági központi zár.
2x megnyomod felhúzza az ablakot és reteszeli az ajtókat (ergo belülről sem lehet kinyitni)
ugyan ez igaz, ha szabadkéz funkciós az autód és 2x a kilincsen lévő gombot nyomod meg
Vagy ha egyszerre a vezetőoldali első és hátsó ajtó kilincsén lévő gombot nyomod meg
+ Nem 2x hanem 5x villan fel az irányjelző lámpa.
A felszereltségről: Szerintem dynamique. Hány lufid van a bociban? Xenon? Ülésmagasság állítás?
-
FerNandor
őstag
Mycso
Mycsohttp://www.riderauto.hu/large.php?fac=%&ctype=%&des=152&rownum=17892 ugye neked sincs még sárfogód, de legutóbb te is akartál, ha jól emlékszem. itt van ez a "hülye ünnep" nincs nyitva most semmi és mindig ilyenkor akarnék venni valamit pont
úgyhogy én holnap felhívom öket és lehet, hogy meg is rendelem.elvileg így néz ki: [link]
és én ott levágnám, ahol a belsö domborulat van, böven elég lenne. ha ilyen, akkor nagyon szuper. szerintem jó lesz. -
rob210
Topikgazda
-
kisninja
őstag
Hát Pöst nekem is messzi.

-
mycso
Topikgazda
válasz
SocketA
üzenetére
Külön egyébként ezt nem említi a felszereltségi szinteknél, csak az elől+hátul impulzív ablakemelő, és gyanítom ez van összefüggésben az automata felhúzással.
Egyébként érdekesek ezek a felszereltségi szintek, mert most nézem, hogy az enyém olyan mintha a Dinamiqe és a Dinamiqe+ között lenne....
-
-
meroly
veterán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Köszi

Te jótól kérdezed, életemben nem cseréltem még gyertyát

-
Ghandi
aktív tag
Na megint tanultam valamit : D
Most néztem meg a szervízkönyvét és abban sem találtam semmi ilyesmi megnevezést
Honnan lehet ezt tudni,vagy kideriteni?
Ugy mondanám hogy digit klíma és tempomaton kívül tele van minden renaultos jóval
Képet most nem dobnék róla,nemrég értem utól egy Twingot,kicsit érdekes igy az eleje. -
FRENK1988
veterán
Új Megane még akár idén http://totalcar.hu/magazin/hirek/2013/04/30/uj_renault_megane_meg_az_iden/
-
mycso
Topikgazda
válasz
Ghandi
üzenetére
No, pont nemrég gondolkodtam el ezen, hogy hogyan is lehetne az index izzót kicserélni az első lámpában, mert gondoltam a rusnya sárgát kicserélem led vagy áttetsző/tükrös izzóra.
Az ablak az ilyen, bár nekem is mind a 4 elektromos, Dinamiqe Plus az enyém felszereltsége.
jöhetne a te autódról is kép + az adatai /típus, évjárat, motor, felépítmény/ priviben
Más.: Megane 2 tulajok közül van olyan, aki használ valamiféle DRL-t, vagy gondolkozik a beépítésén??
(nem a piacos ledszalagokra gondolok, hanem valami gyárias kinézetű dologra)Igazából eddig ami tetszene, az a KOAN féle megoldás.
-
meroly
veterán
Nah olajcsere megvolt, 10W40-est kapott a kicsike, remélem nem lesz gondja

-
Ghandi
aktív tag
Ma bezártam azautót és észrevettem hogy a jobb első index nem villant.Na faja,kiégett az első index izzó.Megpróbáltam a kerék felől a kis szerelőnyiláson,annyi sikerült hogy ki tudtam csavarni a foglalatot,de kivenni nem tudtam.Ki akartam szedni az egész fényszorót,de ahoz meg le kelett volna szedni a teljes lökhárítót! Majd szét robbantam,de addig forgattam a foglalatot,amig egyszer csak kijött,tisztára ördöglakat.
Én eddig azt hittem hogy Megane II-nél fényszoró izzót cserélni a legszarabb,de az index még arra is ráver.
Nagy nehezen sikerült visszarakni az uj izzót és leprobáltam.Megnyomom a távirányitót és láss csodát villan,juhé! Kb csak 30 perc kelett az egészhez
Na de az ember ennyi macera után nem tud csak ugy megnyugodni hogy kész,ismét megnyomtam a bezár gombot és....HOPPÁ EZT NEM IS GONDOLTAM VOLNA!
Probálja ki más M2 tulaj is.Ha egymás után kétszer nyomod meg a bezár gombot a távirányítón akkor felhuzza az ablakokat is! Érdekes hogy ha a bezárásnál hagysz szünetet a nyomások közt akkor csak a harmadik nyomásra huzza fel az ablakokat.
Az enyémen gyárilag mind a 4ablak automata,azért kiváncsi vagyok hogy a nem automatáknál,vagy akinek csak az első ablakai elektromosak,annál is működik e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új belépő a Honornál
- Filmvilág
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 256GB Sage Karcmentes állapot 100% akku (65 ciklus)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LENOVO X380 Yoga 360 touch - 13,3" FHD - i5 8250U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kezdek büszke lenni a kis Maggie-re

Ha a felni belső pereme és felülete tiszta rozsda akkor a gumi is rosszul fog illeszkedni rajta..pl ereszteni fog mindig picit stb..és nem utolsó sorba az új gumit és szétcseszed..inkább rendesen legyen megcsinálva ha van kis kézügyességed akkor nem nagy kaland megoldani>>lásd az enyémet

Az a rész ahol a gumi felfekszik a felnire..meg lehet csinálni így is ahogy írtátok de szerintem ez csak fél munka. Lehet időigényesebb az én verzióm de tartósabb és szebb megoldás
)