Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
Hú basszus! : "15nap alat kilehet fizeni menyi szált kuldenek 15.1orté meg veszem az mijen csomag aki nem aba hálozatban van 12fort vagy igyen"
Biz isten, Szalacsi a fasorban sincs.
Isten lássa lelkemet, már azon is elgondolkodtam, hoyg szerencsétlen süketnéma és ezért nem megy neki az írás. De ez sem lehet, mert később írja: " tefon mijen árban van olcson lehet beszélni1.69oér 12kolátlan." Tehát beszélni akar. Akkor nem lehet se süket, se néma. Akkor már csak sötét lehet, de az nagyon. -
Landsmann
addikt
A múltkor, mikor szót ejtettem az értelmesen írni nem tudó facebookos bejegyzőkről, nos az ilyen és hasonló bejegyzésekre gondoltam: "elő fizetős mijen csomag menyibe kerul.kágya fulen '
Basszus, ennyit írt és így. Hajmeresztő! Tudom, hogy nem nyelvtan óra, de azért egy szintet csak el kellene érni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VegyesTamás
üzenetére
Aki nincs teljesen benne az utanaolvas. Az meg hogy mi hogy irja csak beallitas kerdese.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
VegyesTamás
senior tag
A lényeg, hogy az aki nincs teljesen ebbe benne mindig is kB/s -ben gondolkodik, mert azt írja a böngésző, a torrent, a letöltő, meg a haver is így mondja...szóval 32 kbps de jól hangzik, és átváltva az pontosan 4 kB/s...nem átverés, csak okos marketing akkor mondjuk így.

-
club1
veterán
Na ja. De ez a 0 Mbps, az NMHH korlátoltságának egyenes következménye volt. Ti. a hatóság megtiltotta az esetek 80%-ára vállalt minimális célértékek használatát, és ezt 100%-ra írta elő. Azt pedig bármilyen stupid is beláthatja, hogy rádiós adatátvitelt nem lehet minden körülmények között garantálni.
-
club1
veterán
válasz
VegyesTamás
üzenetére
A becsapásról annyit, hogy az internetes le- és feltöltések sebességének egy hivatalos mértékegysége van, ez pedig a bit/s (bps). Az, hogy te ezt B/s-nak olvasod/látod, az a te bajod. Sehol senki nem azt hirdeti, hogy B/s, meg MB/s, meg GB/s, hanem azt, hogy kbps, Mbps, Gbps...
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem kernek le semmit, nincs joguk. Az hogy mit mondanak mas teszta, igy a gyengebbeket elbizonytalanitjak max. Kutyakotelesseguk a tartozkodasi helyre kikuldeni hiszen pont ez a lenyege annak a sornak a lakcimkartyan, illetve kerheted az allando lakcimedre hiszen a tartozkodasi helyed max 2 evre szol (utana kell asszem megujitani) A fentiek es a sajat segguk vedelmeben fenymasoljak a szemelyit es a lakcimkartyat.
Pontosabban utana kene jarni ASZF -ben mit irnak.
-
kbn
csendes tag
"Ez esetben viszont csak bemondasra van tartozkodasi cimed, hivatalosan nincs, ami nem lesz jo a telenornak."
Nekem be van jelentve a tartózkodási, és a Telenor és a Blue ügyintézője is határozottan azt mondta, hogy hiába szerepel a lakcímkártyán, a rendszer nem fogja elfogadni, csak a lakóhelyet.
-
kbn
csendes tag
-
asdf_
veterán
válasz
Landsmann
üzenetére
Igen, csak alberletnel ahhoz, hogy neked az legyen a tartozkodasi cimed, ahhoz szuksegeltetik egy olyan okirat, ami alapjan te oda bejelentetheted magad mint ottartozkodo pl. egy lakasberleti szerzodes letanuzva. Namost mit nem szokott a magyar irni, mert megoldja okosba' adozas nelkul? Berleti szerzodest
Ez esetben viszont csak bemondasra van tartozkodasi cimed, hivatalosan nincs, ami nem lesz jo a telenornak. -
-
Landsmann
addikt
Ezaz, én is hasonlót akartam írni. Tök mindegy milyen cím van a lakcímkártyán, ha nem ott tartózkodik az ember, például albérletben lakik, akkor az albérleti címre is kérheti. A szolgáltató nem fog/nem tud utána járni, hoyg az adott illetőnek hol van az állandó bejelentett lakcíme, illetve éppen hol van a tartózkodási helye. Nyilvánvalóan olyan címet kell megadni, amire kiküldött levélhez hozzáfér az adott levél, hiszen aktiválni kell a csomagot. Ennyi erővel én is kérhettem volna a postafiók címemre a levelet, pedig nem a postafiókban lakok.
MOndjuk most kérdés, hogy jogszabályilag lakcímet, vagy postacímet kérnek,. Mert a kettő nem feltétlenül esik egybe. -
kbn
csendes tag
"Tehat levelet csak olyan cimre kaphatsz, ami szerepel a lakcimnyilvantartoban allandonak vagy ideiglenesnek."
Csak lakóhelyre küldenek/küldhetnek ki aktiváló levelet. Máshova, még bejelentett, lakcímkártyán szereplő tartózkodási helyre SEM!
Ez a többi szolgáltatónál is így van, tehát valószínű jogszabály írja elő. De szerintem is irreális, hiszen a tartózkodási helynek éppen az a lényege, hogy a napi dolgodra átmenetileg onnan jársz be, és a lakóhelyeden (leánykori nevén állandó lakcímeden) így hetekig/hónapokig nem vagy megtalálható.
-
asdf_
veterán
válasz
VegyesTamás
üzenetére
Nem tudom, nekem valahogy nincs meg az az elethelyzet, amikor fekezhetetlen vagyat ereznek, hogy ide nekem egy hd-s youtube videot de azonnal, kulonben nem vilag a vilag.
(meg amugyis, meg sem tudom hany eve mondom, hogy barmikepp is reklamozzak azt a szolgaltatok, a mobilnet _nem erre valo_. Kesz. Tessek rajta brozolni, emailezni oszt csokolom.) -
club1
veterán
válasz
VegyesTamás
üzenetére
Mivel most 32 kb/s-ra lassítják a Klikket (meg a csomagok jó részét), nem igazán értem a 20 kb/s ötletet. Mi értelme lenne végig 20 kb/s-al nyomni a netet?
Szerintem gondold át még egyszer... -
darvinya
titán
válasz
VegyesTamás
üzenetére
Ez eddig oké.
De itt a hangsúly, hogy gyanútlan ügyfél meg nem tudja miért van így.
És evvel becsapják az ügyfelet.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
Diamond500
üzenetére
ICS-en Beállítások - képernyő - tölt. százalék megjelenítése.
Szerintem régebbi droidokon is van hasonló, nem muszály az app hozzá aminek a működése szereti elfogyasztani az akksit.

-
VegyesTamás
senior tag
Sziasztok! Van egy érdekes ötletem! Most hívtam a telenort ezügyben, de felsorolta nekem a netcsomagokat majd közölte ha nem aktiválhat egy másikat akkor kapcsolja az értékelőt.
Nos mindenesetre nem lepődtem meg nagyon (kicsit azért lekezelő volt) mert az ötlet a következő: KLIKKel kapjuk mi a 100 mbot szélessávon aztán kb megáll a net (3-4 kb/s) így is "van" rendjén hiszen ez áll a szerződésben. Viszont ez az adatforgalom korlát már enyhén elavult szvsz a mai világban. Szóval azzal az ötlettel hozakodtam elő nekik, hogy nem-e lehetne lemondani a szélessávról (100mb) és fix állandó 20 kb/s -es netet kapnánk (esetleg egy külön csomagba) azzal még lehetne is kezdeni valamit! Erre ők ajánlgatták a 3 GB-s netet h az mindenre elég...nemigaz hogy nem..mondom ha ránéznék vele a youtube csatornámra hd-ben kb 3 óra és szerintem nem túlozok. Persze van valami csillagászati áron "korlátlan" net...aha, és megereszted az egyéb vagy a nem támogatott adatforgalmat (youtube, letöltés pl google play, internetrádió) és 7 egymást követő napon 1,5 GB-ot túlléped, és kapod ezekre (egyéb és nem támogatott adatforgalom) 7 napig a lassítást...napi 200 mb? Most komolyan? Kb 3 db 5 perces hd youtube videó..köszi
szóval...ki mennyire tartja jó ötletnek, mondjuk ezt a 20 kb/s -et elérhető áron...mégnagyobb lassítás, korlát és egyéb nyalánkság nélkül? 
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Te is észrevetted, hogy gyorsabb? Az ookla -s speedtesten nézd meg, (google play speedtest (így van fenn)) de úgy, hogy a tesztszerver ne a telenor legyen! Azt vettem észre, higy a telenor a saját irányába (pl telenor weboldal) lassítás után is szélessávot ad, viszont, ha rámérsz egy másik szerverrel marad a 3-4 kb/s jóesetben!
-
siebener
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Igen, ismerem a törvényt, sőt... Éppen ezért kérdeztem, mert pont munka miatt nem vagyok az állandó címemen, ide meg nem lehet bejelentkezni.
Igen, pont ezért kérdeztem, mert én is úgy tudtam, hogy csak arra a címre küldik ki, ami szerepel a nyilvántartásban (persze, hiszen különben mindenkit Szabó Jánosnak hívnának, és a Fővárosi Állatkertben lakna).
Az állandóban jelenleg nincsen senki, de elvileg a postán lehet kérni olyat, hogy továbbítják a levelet. Csak remélem, hogy ezért nem kell hazautaznom.Köszönöm a segítséget.
-
asdf_
veterán
válasz
siebener
üzenetére
Szerintem nem. Mar csak azon okbol sem, hogy torvenyi kotelesseged oda bejelentkezned, ahol tenylegesen fellelheto vagy. Valamint ha bemondasra mas cimre kuldenek a levelet, akkor pont ez az "azonositas" veszne el a rendszerbol, hogy tenyleg az kapja meg az aktivalokodos levelet, aki szerzodott. Tehat levelet csak olyan cimre kaphatsz, ami szerepel a lakcimnyilvantartoban allandonak vagy ideiglenesnek.
-
siebener
aktív tag
Üdvözlet.
Kérdésem lenne expressz csomag aktiválásával kapcsolatban.
Megoldható az, hogy nem az aktiválás során megadott címre küldjék a levelet? Értem ezt úgy, hogy egy cím van a lakcímkártyán, de más a tartózkodási hely, és, hogy lehessen súlyosbítani, az állandó címre érkező levelek átvétele nem is várható 2-3 hónapon belül.
Lehet tehát olyat kérni az adatok megadása során, hogy ne a lakcímkártyában szereplő állandó címre küldjék az aktiváló levelet, hanem egy megadott levelezési címre?
-
novake
tag
-
Flottában vagyok, ma kaptam egy sms-t, hogy vezetékes hívó szolgáltatásomat törölte a Telenor, megnéztem, meg van rendelve, de ha már ott voltam akkor körbenéztem. "Kiterjesztett csoporthívás 508 Ft 2013.03.15" - erről nem küldtek sms-t, és csak a számlából tudhattam volna meg, hogy berakták, így 20%-kal megnőtt az alap havidíjam.
A +508 forint miatt valószínűleg lemondom az előfizetésem, mert flottában a 12 forintos percdíj és a havi max fél-egy óra egymás közötti ingyen beszéd miatt maradtam, de így nekem már nem éri meg, mert voip-on 3.3 ft / percért is tudok telefonálni, havidíj nélkül. Az alap havidíjért flottásként 2.5 órát, voip-on 11.5 órát tudnék beszélni (callback-kel is min. 5 órát), a +50 ingyen sms helyett telefonálok vagy email-t fogok küldeni.
Tavaly nyáron megrendeltem a Klikk-et, de 2 hónap után lemondtam. Telenor Online-on 0 ft-ért most is meg tudnám rendelni, 6 hónap alatt 2x is írtam nekik, hogy ez így szerintem nem jó (1x lehet felhasználni kártyánként), annyit válaszoltak, hogy tényleg nem ingyenes, továbbítják a kollégáknak és javítva lesz a hiba. Azóta is várom, hogy javítsák.
-
Landsmann
addikt
Már levették a képeket.
Más. Vessetek meg gyerekek, de ha úgy írnék, mint egyesek ott a fércbúkon, akkor inkább nem írnék semmit. Nincs szó, hogy ne legyen benne helyesírási hiba, Mondatkezdő nagybetű, vessző, pont, semmi. Még olvasni is szörnyű. -
Vangelis
félisten
Nem semmi !
Valami marha telenyomta képekkel a telenor fb oldalát.
Ez biztos valami hozzászólás eltüntető akció! Nem nagyon szedik le.....
Mondjuk mindig azt mondták, hogy nem távolítanak el bejegyzést. -
pinnacle
nagyúr
Nem tudjátok mikor lesz Huawei Y300 a Telenornál? Jó vétel lenne 30-40k-s bevezető árral.
-
asdf_
veterán
válasz
Diamond500
üzenetére
-
Diamond500
senior tag
Most sokat okosodtam, zavaros volt ez nekem eddig nagyon! Köszi srácok!
-
club1
veterán
válasz
Diamond500
üzenetére
A garancia az, hogy a Mobil Online aktiválásáról kapott sms-t meg kell őrizni, és ha azután egyéb költséget felszámolnak mobilnet-költség címén, rögtön lehet reklamálni (teljesen jogosan). De maradjunk inkább annyiban, hogy bármelyik Mobil Online aktiválásával inaktívvá váló Starttal nem lehet netezni, csak miután lemondod a Mobil Online (vagy Klikk) csomagodat.
-
darvinya
titán
válasz
Diamond500
üzenetére
Gyárilag ilyen.
-
válasz
Diamond500
üzenetére
Start lemondásához rendeld meg: "M.O Star szolg.tilt.jel" (ugye milyen egyértelmű, hogy ez mire szolgál
). Szeretik "véletlenül" aktiválni a Startot, ha korábban volt havidíjas neted és lemondod azt. -
Diamond500
senior tag
Értem, köszönöm! Még egy lámi kérdésem lenne,mégpedig, hogy a telenor online felületét nézve nekem ott mobil online start -ot ír aktiváltként ( nincs lemondás opció semmi mellette) Ha megrendelem a 1GB-os csomagot, akkor mi a garancia, hogy nem azt a start-ot fogja használni? Vagy ez APN függő? (Mert jelenleg nincs semmilyen net a telefonon, ebből kifolyólag letiltottam a 3G-ét, és a gyári APN beállítást is töröltem, biztos ami biztos.)
-
darvinya
titán
válasz
darvinya
üzenetére
folytatás…
Már korlátoztak.
4. kép Gyári böngésző korlátozott időszakban
Érdekesség, hogy megváltozott az IP cím, pedig az előző óta nem változttam helyett, nem kapcsoltam le a net-et.
Ezek alapján IP címekre osztották a korlátozásokat.
(a vicc, hogy most nem működik az Opera Turbó.
Így marad a normál használat, de olyan mintha gyorsabb lenne mint turbóval.) -
club1
veterán
válasz
Diamond500
üzenetére
Ezt úgy szoktuk intézni (ha azonnal kell), hogy Klikk, aztán fordulónapkor az 1GB-os csomag.
Ha flottáról/cégről van szó, akkor Mobil Online 100-as csomag rendel, majd arra aktiváljuk az 1 GB-osat. Ilyenkor automatikusan a fordulónapkor vált át 100-asról 1GB-osra. -
club1
veterán
válasz
Diamond500
üzenetére
Számlazáráskor nulláznak. Azaz nem érdemes az előtt néhány nappal megrendelni.
-
Diamond500
senior tag
Sziasztok!
Mobilinternetnél ez hogy van?
Ha ma megrendelem a mobilnetet a telenornál, akkor mikor lesz a elhasznált adatmennyiség nullázása, amikor megrendeltem a netet vagy számlazáráskor?
Pl ma ápr. 14 van, akkor máj. 14.-én nullázódik majd vagy a számlazáráskor ami most ápr. 20.-án van? -
darvinya
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerintem a turbónak semmi köze a mért sebességhez.
1. kép korlátozott időszakban(tegnap) turbóval
2. kép nem korlátozott időszakban(ma) turbóval
3. kép nem korlátozott időszakban(ma) gyári böngésző
Amúgy erre nem tudnak magyarázatot adni, de ez már kimeríti a csalást, átvetér fogalmát.
Az viszont fura, hogy ugyanott más IP cím van.
Mindjárt le/felkapcsolom és megnézem megint. -
válasz
darvinya
üzenetére
Hogy ne csak a szolgáltatót szidjuk, tudni kellene, milyen böngészőt használsz. Csak mert a kép alapján Opera Mobile vagy Opera Mini alól nézed a sebességtesztet.
Az Opera Mini alapból proxy-szervereket használ, az Opera Mobile esetében pedig a Turbo funkcióval kapcsolható az be.Próbáld meg a gyári böngészővel is a sebességmérést, lehet, úgy már a valósat hozza ki, esetleg a Marketen is elérhető Speedtest.net programot.
-
PureSoul
csendes tag
Én letölthető PDF formátumra gondolok, amiben rendesen össze van szedve, hogy melyik konstrukcióval mennyibe kerülnek a telefonok, na meg ez a lista elvileg bővebb is, és jobban tartalmazza a részletfizetési lehetőségeket is (plusz, hogy meglévő előfizetéssel mennyibe kerül a készülék).
-
PureSoul
csendes tag
Úgy láttam Djuice topik kevésbé él, szóval itt is felteszem a kérdést:
Djuice készülékárlista fellelhető valahol a neten? Csak mert a djuice oldalon nem találom (a telenoros simán megvan), és tuti, hogy létezik, mert az üzletben mikor ajánlatokról érdeklődtem, akkor adott egyet a srác (1-2 hónapja).
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Megint kicseréltettem a SIM-et, de ugyanaz a helyzet. Régebbi SIM kártyával Klikkel, Mobil Online 100MB-al nincs semmi gond. Valaki használ Okostarifa 90-et? Kíváncsi lennék, hogy az új SIM kártya, a tarifacsomag, vagy a ZTE Blade a probléma. SII-vel az Okostarifa is működik, ezért, lehet, hogy az utóbbi.
-
Landsmann
addikt
válasz
Armahun
üzenetére
Nem töltök 2000-et havonta. Július óta tegnap töltöttem 3000-et.
2000-ből nem jön ki normális számlás csomag. Sőt, semmilyen normális számlás csomagja nincs a Telenornak. Mindaddig, míg megosztott csomag van, azt nem lehet normálisnak nevezni. Régire meg ugye nem lehet váltani, így áldoztam fel a Pannon 50-et a hívásirány megosztás bevezetése előtt.
Tudom, hogy mikor van hűségszerződés. Készüléket nem veszek tőlük, legfeljebb kártyás csomagban, de amerre halad a világ, az számomra azt jelenti, új készüléket én nem fogok venni többet. -
Landsmann
addikt
Agitál a Telenor: Ha április 30-ig váltok számlás előfizetésre és elektronikus számlát kérek, akkor 1000 Ft-ot jóváírnak. Majd ha lesz normális számlás tarifájuk, akkor esetleg. De míg nincs, szó sem lehet róla. Hűség meg semmi esetre sem.
-
Landsmann
addikt
1000 Ft jóváírást kaptam a hóvihar miatt.

Kártyásként működik az egyenleg lekérdezés. Nem írnak róla semmit, hogy díjköteles lenne. -
cocka
veterán
Azt tudtátok, hogy az egyenleg már ingyen is lekérdezhető? *111# hívásindító, menüben: 3
-
darvinya
titán
Erre csak annyit tudok mondani, hogy mentsd el a mostani árlistát és hasonlítsd össze az akcióssal.
(#19207) vegytek
Legyen kifizetve, ne legyen hűség rajta (mert akkor ez is fizetni kell) és saját néven legyen a szerződés.
Akkor 2012. augusztus előttit 7500Ft-ért, azutánit 10500Ft-ért függetleníti. -
Sanyi.mTs
addikt
kis segítség kellene. nem találom a telenor honlapján, h milyen feltételekkel lehet függetleníteni a telenoros mobilt (nokia 6300). pedig régebben láttam erről valamit a honlapjukon. tud ebbe segíteni vki?
-
Joao
tag
válasz
darvinya
üzenetére
Nem mindegy, hogy függetlenül veszek 100k-ért telefont, vagy szolgáltatónál - ha véletlenül van egy rendes akció - 60k-ért XS kategóriás előfizetéssel. Csupán egy egyszerű kérdést tettem fel, nem azt kérdeztem, hogy kötelezzem-e el magam 2 évre, vagy nem. Magam is le tudom dönteni, de azért köszönöm a választ.
Ja, és nem tudom miből gondolod, hogy az állami közszféra mostanában olyan betonbiztos lenne... -
darvinya
titán
válasz
novake
üzenetére
Minek linkelgesek.
Aki nem hiszi el és nem néz körül rendesen csak 0Ft-os 2 év hű akar lenni tegye azt.Az, hogy a legtöbb telo olcsóbb függetlenül összeségében, mint bármelyik szolgáltatós.
Tudom jön, hogy úgy is használod akkor meg minek kell avval számolni.
Azért, mert nem mindenki van a bebetonozva állami közférás munkahelyre.
Ha nincs fizetése valakinek akkor bizony nagy teher az a 2 év, főleg ha idő előtt akarja felmondani. -
Joao
tag
Ha jól emlékszem, tavaly májusban volt az 50%-os akciójuk.. szerintetek érdemes most telefont venni, vagy várjak, van esély idén is olyan mértékű kedvezményre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- Erying ITX 12800H alaplap (Integrált 14 magos i7 CPU, 3x NVMe) Hiánytalan tartozékokkal
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Háát, nem irigylem a Telenort vagy bármelyik ügyfélszolgást..
Isten lássa lelkemet, már azon is elgondolkodtam, hoyg szerencsétlen süketnéma és ezért nem megy neki az írás. De ez sem lehet, mert később írja: " tefon mijen árban van olcson lehet beszélni1.69oér 12kolátlan." Tehát beszélni akar. Akkor nem lehet se süket, se néma. Akkor már csak sötét lehet, de az nagyon.
Linkeld már be, nem találom. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez esetben viszont csak bemondasra van tartozkodasi cimed, hivatalosan nincs, ami nem lesz jo a telenornak.

Bár hogy ezalatt mit értesz, azt esetleg kifejthetnéd bővebben, már ha publikus.