- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Ekkor és itt mutatkozik be a Galaxy S25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilemaster
csendes tag
válasz snooze #109900 üzenetére
Vigyázat, ez teljesen off lesz:
Jelenleg Vodafone feltöltőkártyát használok, amihez jár havi párszáz MB net. Ez chatre tökéletes, elsősorban a mobilnet ehhez kellett nekem, és ráadásul közel egy év alatt ez nulla forintomba került. Megismétlem, szemptember óta van ez a kártyám, a hétfői ingyen hívással tartom a család távolabbi tagjaival a kapcsolatot, mellé van minimum havi 100mb mobilnet chatre, 0ft egyenleggel. De! Ezért cserébe, sok helyen nagyon rossz minőségű a hálózat: Budapesten lakásban gyakran ki se csöng a telefon, több Samsunggal próbálva, se normális 4G, se 2G. 4G sebesség az itthon 0-3mbit közt van -100 és -123dBm közti jelerőséggel, a torony kb 600 méterre. Voda netért nem vagyok hajlandó fizetni, mert akkor se működne jobban, és amerre én járok, sajnos sok helyen tapasztalom a gyenge térerőt és instabil átvitelt ha játszom rajta (clash of clans, clash royale, brawl stars, squad busters, alig használnak adatforgalmat, de stabil net kell nekik, sokszor laggolnak vodán.) Persze van ahol fullos a 4G+, és össze is teszem a kezem az ingyen szolgáltatásért, tényleg nem panaszkodom. (De aki még fizet is ezért... Remélem az ő környékükön jobban működik... Néha hallok róla jót, de sajnos rosszat többször.)
Miért is kéne a korlátlan? Mert sok helyen vagyok ahol van wifi, de nagyobb adatforgalomhoz használhatatlan. 1-10mbit közt megy, néhol ez szándékos korlátozás miatt, néhol pedig ennyit bír a vonal. Ezeken a helyeken főleg yettelt és telekomot, de néhol vodát is tudtam tesztelni: 4G(+) hálózaton első két szolgáltató átlag 20-200mbit közt max 300mbit-tel ment, utóbbi 5-80mbit közt. Összefoglalva, jóval kevesebb fejfájást okozna havi 6-10ezer ft közt egy kolátlan adatkártya, mint az ingyenes, de ócska wifivel szenvedés. A méréseim és tapasztalataim alapján a voda hálózat nagy adatforgalomra nem jó azokon a helyeken ahol használnám. A feltöltési sebesség is fontos lenne, ez az elő két szolgáltatónál nagyságrendekkel jobbnak bizonyult. (20-50mbit közti yettel, 20-80mbit közti telekom, 5-35mbit közti voda.)
Így a kérdésre a válasz: voda feltöltőkártyás vagyok, itt nem érdemes korlátlan netért fizetnem. Ezelőtt yettel feltöltőkártyás voltam, de náluk nincs havi korlátlan lehetőség, csak pár napos opciók. Kedvezőbb feltételek lettek a vodánál, ezért átmentem oda, bár a színvonal gyengébb. Yettel vagy Telekom hálós korlátlan, csak adatkártya kéne (beszédre nincs szükségem), amire vagy a Küf, vagy az adatforradalom nyújthat megoldást, vagy egy Telekomos feltöltőkártya. A havi keret 6-10k közt lenne, ennyit simán megérne, hogy kevésbé kelljen szenvedni a folyamatos sebesség problémákkal. Ezeken a helyeken konkrétan a szomszédban van az említett szolgáltatók tornya, kiváló a jel és a sebesség is, csak a publikus csomagok elég drágák.
Ha valakinek van bármi jó tanácsa, szívesen fogadom, én a fentiekre jutottam hosszas tesztelés és gondolkodás után. Minden tiszteletem ha végig olvastad, remélem nem raboltam el a fél napod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest