- Realme GT 2 - aláírjuk
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
donjohnson #101213 üzenetére
Nos az a helyzet, hogy a TV és az otthoni Internet lenne érdekes esetleg... mert nézegettem, és készülékkínálat illetve árazás, valamint Mobilinternet és korlátlan beszélgetés terén gyenge
Mobilinternetnél a NetFone veri, és a Netfone ráver korlátlan beszélgetések terén is... készülékkínálat szempontjából meg a Telekom a király ... Otthoni Internetnél - ahogyan korábban is írtam - ott van a DIGI FTTH, ez annál nem jobb... maradna a TV, mert az DIGI-nél eléggé gyatra bitrátával megy .... Azért tettem fel itt a kérdéssort, mert bíztam benne, hogy hátha én tévedek, és van alternatíva ... de nincs... pechem van, mert itt az utcában nincs Telekom, nem tudom áthozni a Magenta 1-et .. ez meg gyengébb mint a jelenlegi helyzetben úgy összességében a DIGI. Meg nekem otthonra 2002 -es GPRS óta nem volt mobilinternetem, a vezetékesben bízom igazán ..
-
pourri
aktív tag
Yettel Tv box távirányítóján egyfolytában világít egy zöld LED? Ez mit jelent?
-
Vissza a gyökerekhez. Új lakás, régi-új szolgáltató, nappali és az 5G itt is hasít. -
A küf aktív csomagban havonta lehet változtatni az internet keretet? Most 4gb, de a következőbe szeretnénk többet, akkor csak telefonálunk a fordulótól megnövelik és a következőben megint lehet akár 4 is, ha jól emlékszem?
-
4Grider
félisten
válasz
akaszajanos #101215 üzenetére
A modernizált tornyon milyen 4G frekvenciák érhetőek el?
-
Készülékbiztositast szerettem volna a kötni a Yettelnél a Fold5 készülékemre és hiába van úgy reklámozva, hogy bármilyen telefonra lehet még amennyiben nem ott lett vásárolva akkor is, valamint az ügyfélszolgalat által is ugyan ezt az információt kapva nem lehet rá kötni. Ki sem hozza a rendszer a készüléket. Ez elég bosszantó és vásárló megtévesztés is egyben.
-
akaszajanos
tag
Haló,
Nem először jövök már hasonló kérdésekkel, de egyszer még szeretném a segítségeteket kérni.
A digis hűség leteltével (optika, de nincs kihasználva) szeretném dobni a szolgáltatót, és yetteles mobilnetre váltanék.
Ehhez azonban szeretnék egy jobb LTE routert. Azt már sokszor kiveséztétek, hogy egy mobillal szemben (főleg egy 5G-s flagshiphez mérve) aligha fogja hozni egy router a sebességet. 5G-s routert az ára miatt nem tervezek venni, bármennyire is hívogató.
Látok viszont használtan profinak tűnő, Cat12-es routereket itt a Hardveraprón is, amelyek azért lényegesen jobbnak tűnnek, mint a Yettel által is forgalmazott Cat6-os társaik.
Ezek már valamelyest meg tudják közelíteni azt, amit mondjuk az iPadem, iPhone-om hoz itt? 5G nincs, de van egy igazán kiváló modernizált bázis nem messze tőlünk, és jellemzően a 200 megabites letöltés is megvan, de csúcsidőben sincs 120 megabit alatt.
Ezzel már el tudnék lenni, próbaképp többször is dolgoztam már egész napokat ezt megosztva, és még a válaszidő sem tűnt sokkal rosszabbnak.(nálunk valamiért 12ms körül jár a digis optika, más helyen ez korábban 1-2 volt, na, az feltűnően jó volt)
Mivel van egy céges, ingyenes yetis simem, tök jó lenne.De a Cat6-os routerektől féltem, mint mondtátok is, az nem igazán tudja kiaknázni azt, amit a Yettel tud.
-
pulyka jocó
senior tag
válasz
donjohnson #101213 üzenetére
Valóban, de az, hogy mi szerepel a lakcímkártyán, édesmindegy. Oda kerül bekötésre a szolgáltatás, ahova Ügyfél kéri. Egyébként a szerződésen van egy szolgáltatási cím, ahol ténylegesen megy a net, illetve egy állandó lakcím, ami a lakcímkártyán is szerepel
-
donjohnson
addikt
válasz
GoodSpeed #101212 üzenetére
otthonnet 4g-nél nem fontos a lakcímkártya szerinti cím, albérlet vagy más cím is megadható. csak a digitális számlán fog szerepelni a lakcímkártya szerinti címed.
nekem is eltérő. boltban személyesen engedtek így szerződni.
otthonnet pro 5g-nél viszont kimegy a szerelő beüzemelni. ott nem lehet "trükközni". -
Helló,
A társasházban ahol lakom az én ajtóm nem szerepel (meg még pár), a listában, de amelyik igen, ott ezt írja ki:
Gondolom, hogy mivel ugyanabban a társasházban van - egyébként ezzel a cím anomálival szembesülök a Telekomnál is - elérhető, akkor nálam is az lenne.
Pár kérdés:
1. Nyilván, hogy a fentebbi elmélet jó e, mert ha nem akkor a többi kérdés irreleváns
2. Első sorban a TV érdekelne (a DIGI féle bitráta diszkont miatt), mert be van vezetve a DIGI FTTH, de a Telekomnál pl van olyan ,hogy TV csak Internettel együtt rendelhető.
3. Másodsorban a Yettel Mobilinternet is érdekelne, mert a másik lakásom miatt Magenta 1 előfizetésem is van, de az október végén fel lesz mondva, mivel a Telekom nem hajlandó 40 méterrel arrébb hozni az Optikát Hajdúszoboszló fürdőnegyedében, így tőlük 20+ év után érzékeny búcsút veszünk... Eddig a NetFone tűnik a Telekom utódjának mobilinternet és korlátlan beszélgetés terén, de most rákérdezek, hogy amennyiben a TV a Yetteltől lenne, van e versenyképes ajánlata csomagban a Yettelnek?
4. A lakásomban a nappalimban van jelenleg csak TV, de tekintve, hogy néha tévét is nézek a szobámban ezért elég kényelmetlen és korlátozott módja a TV-zésnek a laptopon vagy az okostelefonon futó Telekom TV vagy DIGI Online, mely Streaming platformokon nem is érhető el mindegyik adó... viszont a DIGI-nél külön költséggel át kellene fúratni a falat (egy lyuk van, még a Vodafone fúrta át a LAN kábelnek, de azon keresztül nem igen fér át a koax is), így felmerült bennem ,hogy a Yettelnél talán a falfúrás megúszható, ha a nappaliban lévő beltéri vezetéknélkül továbbítja a jelet az STB-re... de ezt nem tudom, mert azt sem tudom, hogy milyen eszközöket adnak...
5. A lakásban van WiFi6-os router (ASUS RT-AX86S) amely képes Dual WAN támogatást biztosítani. Erre vannak a WiFi 6-os eszközök (laptop, okostelefon) meg minden más WiFi 5-ös eszköz is rákapcsolva. Tehát azt a megoldást sem zárom ki, hogy komplett csomag a Yetteltől, a DIGI-nél meg csak a vezetékes Internetet hagynám, a DIGI-vel már lejárt a hűségidőm.6.Nagyjából mennyibe kerülne egy komplett csomag, Internet + TV (két helyen) + Telefon + Mobilinternet?
7. Mennyibe kerülne Internet nélkül ugyanez a csomag?
8. 2019-ben voltam Yettel-es 2021-ig. Csak Otthoni csomag esetén kedvezményesen mobiltelefont nem lehet vásárolni igaz? -
bociusz
aktív tag
válasz
Landsmann #101177 üzenetére
Pedig a helyszínen voltam és ment. Cellmapperen is fent van már.
-
barnibooo
aktív tag
válasz
szabonagyur #101186 üzenetére
Vodafoneon megy, de Yettelen nem.
-
-
zzola
titán
válasz
szabonagyur #101183 üzenetére
-
-
barnibooo
aktív tag
válasz
szabonagyur #101183 üzenetére
Hát pont ezt mondom erre lesz csak jó. Betudod kapcsolni a semmit....
-
barnibooo
aktív tag
Szerintem iOS 17 a Yettelnél csak egy kapcsoló lesz ami gyakorlatilag nem is fog majd működni...
-
barnibooo
aktív tag
Azért erre nem gondoltam, hogy előbb lesz a Vodafonosoknak VoWifi mint a Yettelnek, aki már elvileg február óta készíti...
-
Landsmann
addikt
Tegnapelőtt frissült a lefedettségi térkép. Nem jelölik rajta a szarvasi 5G-t.
-
AtHoS
nagyúr
Utaztam tegnap+ma Miskolc-Keleti oda-vissza vonattal.
Meglepődve tapasztaltam, hogy nagyon sűrűn eltűnik a Yeti és a Telekom hálózat is az útvonalon. Térerő pálcikák helyett áthúzott kör volt mindkét szolgáltatónál, bár volt 1-2 hely, ahol Yetinél Edge-et mutatott, míg Telekom SIM-nél az áthúzott kört. Ezek a szakaszok olyan 2-3 percig tartottak kb. 90...120 km/h tempó mellettEz már a modernizálás következménye lehet?
Reggel 6:30...09:30 és délután 13:30...16:30 között utaztam (tegnap korábban, ma egy órával később indultam és a visszaút is eltérő volt indulási időben) -
csernak75
senior tag
válasz
gabor9991 #101171 üzenetére
Megkérdezhetem melyik település? Azért furcsa mert nálunk (Putnok) volt egy 3G only állomás, az nem kapott B8-28 at, "csak" B1+B3, míg a temetős nagy kapott B28 at is. Barcikán is a kissebb adó csak B1+B3, míg a nagy torony+a fő 10 emeletes minden jót kapott.
Nálatok van 3G?
-
Landsmann
addikt
Tegnap megnéztem, a 3G az nálunk B1-en megy. Modernizált bázisokon ezekkel mit szoktak csinálni, ha lekapcsolják a 3G-t? Külön B1 van a 4G-nek.
-
tomp
félisten
válasz
kl122 #101163 üzenetére
Keletiben állva, a százlábú hídon állva nem látja a telefon!
Keleti mellett a Péterfy Sándor utcában és a Garay egy kicsit részén viszont igen.Piros ahol voltam és nem látja, zöld ahol folyamatosan látja április óta!
Majd bejárom a környéket hogy hol van a láthatósági határ. -
kl122
tag
Tudod mi lehet az?
Nekem van egy ötletem, szerintem megint ez lesz, főleg hogy említed a Keletit. Nemzetközi hálókocsin lévő jelerősítő. Olyan 10 éve amikor épp a Keletiben (ill kint a tárolóvágányon) volt egy adott vagon amin rosszul volt bekonfigurálva ugyanezt okozta mint amit észlelsz, emlékszem kint voltak méregetni egy csomót mire rájöttek honnan jön a zavar. Nem MÁV vagon volt arra is emlékszem. -
Landsmann
addikt
válasz
TiMoN #101157 üzenetére
Érdekes ez. Bátyáméknál mindig gyenge volt a térerő, mindegy melyik szolgáltatót nézzük. Ott már megtörtént a modernizáció. A térerő ugyanolyan kicsi maradt. Nem tudom az okát. Most megnéztem a Google térképen, 2,33 km-e laknak a toronytól. A Telekomos kártya házon belül az ideje felét VoWiFi-n töltötte, a Vodafone-os 2G-n. A Yettel minimális térerővel 4G-n, de az IP kamera képét képtelen volt betölteni. B3, B8 és B20-on kínlódott a telefon. Magasabb tereptárgy nincs közben. Elképzelhető, hogy cellahatáron van a hely. DE mindhárom szolgáltatónak? Magát a tornyot nem néztem meg, hogy mennyire magas. De elég elfuserált helyen van, mert kint a város szélén, a helységnévtáblától olyan 400 méterre. A város közepén volt egy torony, de nem volt időm megfigyelni melyik szolgáltatóé lehet, de elképzelhető, hogy Digi volt, mert ha valamelyik másiké lett volna, nem ilyen térerőt láttam volna.
Lehet nálad is az a gond, hogy cellahatáron vagy. 100-200 méterrel odébb is olyan kicsi a térerő?
Pedig ott nálad van egy Telekomos B20 és modernizált torony is. Ráadásul nem is egy helyen. Mindegyikről olyan gyenge? -
nullpoint
őstag
válasz
donjohnson #101158 üzenetére
Azért ez a lefedettségi térkép a legnagyobb jóindulattal is barokkos túlzásnak nevezhető.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
N78 esetén nem is kell túlzottan számítani arra hogy lesz nagyobb a lefedettség.
Viszont N1 tényleg játszhat még, meg akár még N28 is gondolom én. -
tomp
félisten
válasz
Viszont nem tudjuk terveznek e országos DSS hálózatot vagy sem. Modernizáció után 1gombnyomással elindulhat egy N1 DSS. Azzal máris normálisabb DSS-t tudnak adni mint a másik kettő szintén 10MHz-en de N28-al.
-
donjohnson
addikt
válasz
TiMoN #101157 üzenetére
hol? a modernizációt tekintve 70%-nál járnak talán (itt azt írja 2023-ban készül el: [link] ), ha elérik a 100%-át a folyamatnak, akkor a többi nem volt betervezve modernizációra sajnos (csak esetleg a 4g-t upgrade-elik).
yettel hálózatmodernizációból fakadó szolgáltatás-kiesések
igen, 5g-nél tényleg csak foltok vannak.
-
-
-
aprokaroka87
nagyúr
végülis simán lehet hogy 2024-ben elkezdik jobban kiépíteni az n28/n78 5G-t.
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #101152 üzenetére
Ha igen, akkor az arabok csak a banki kamatoktól magasabb kivehető pénzre utaznak.
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87 #101152 üzenetére
Az már megvan, mert 70 % körül járrnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Realme GT 2 - aláírjuk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest