-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
#40935168 #14538 üzenetére
HTC One, de van a fiokban egy ezereves LG Optimus, lehet eloveszem, teszek ra valami powa' sporolos custom kernelt/romot es csak betolom a tatyoba logoln i. Amugy G fele mytracks vagy Chainfire-tol a GeoLog. gpx/kml-be lehet exportalni, LR-ben meg maps modban beszinkronizalni. Multkor lattam ra egy yt-s tutorialt.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #14493 üzenetére
Offolni se offoltál még egy hsz-t se a topicba, ugye? Ha már a szentfazék kategóriára gondolunk ahogy Gulyopapa mondaná. Akárcsak a (#14448). hozzászólást nézzük, azt kérdezte az illető hogy hova mit érdemes, de azt nem kérdezték hogy mi történik a képpel ha feltöltöd Facebookra. Béke van.
-
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #14195 üzenetére
De figyelj, nem kell ide flame, nem tudom miért nem tudtok hinni nekünk. Azt ti is beláttátok, hogy faszság lenne nullázni az expószámot zárcserekor, mert akkor bármilyen agyonhasznált gépet el lehetne adni zsírújként (feltéve ha nincs elkopva a váz maga). Innentől kezdve nincs miről beszélni. A Nikon se teljesen hülye, és feltételezem a Canonnál is így működik.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13996 üzenetére
De általában mindig arról beszélnek, hogy milyen a szenzor mennyire bírja az iso boostot.. mintha ez számítana közben meg ott van jópár más fícsör mely sokkal jobban jöhet mint az iso boost olykor.. vagy rosszul gondolom? Nem az ethernet vagy a wifi az amire gondolok, legyen a világosabb kereső vagy hogy 2 kártyafoglalat esetleg időjárásállóság.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13987 üzenetére
[link] Elég érdekesen mérnek, D3200 ugyebár sehol sincs, overall score mégiscsak azt említi hogy az 1Dx-hez közel van (jelen esetben az overall score-ban 1Dx 82 d3200 meg 81). Másrészt az 1Dx DXO szerint iso-ban eléggé gyenge, sőt mi több.. Megfelel nekem a D600, ma kellett vágnom cseppet egyik képemből és láttamoztam hogy a hasznos méret ~21mpx volt még mindig.
Persze majd némi tárhelyet igényel a 30-35 esetenként 40mb-s RAW sereg, de ezzel még meglehet birkózni.
De ha valóban ennyire jól sikerültek Nikon dolgai annak csak örülni tudok, az oldalon 1dmark4-et se tüntetik fel valami fényesnek közben meg hétjegyű összegbe kerül.
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #13987 üzenetére
Roboter kurvára ért a fotózáshoz, és nem csak tud fotózni, hanem a technikai hátterével is nagyon tisztában van. Olyan, mint Degeczi volt, ha nem tudsz valamit, ő tudja. Legyen szó af működésről, iso mérésről, dofról, szenzorkiolvasásról, a legextrémebb technikai részletkérdésekről.
Szóval ha nekem Roboter azt mondja, hogy a tapaszalata teljesen más, mint a DXO mérései, és hiába gyengébb a canon 7d dinamikája a dxo szerint jóval az em-5-nél, attól ez még hülyeség, a gyakorlatban abszolút nem így van, nos, akkor én Roboternek hiszek.
Remélem nem olvassa...
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13981 üzenetére
Roboternél láttam tán hogy ne higyjek a dxo adataiba, valamiért a Nikonok feljebb szerepelnek a listán.. A canon 6D ennyivel gyengébben teljesítene?
Aztán lehet hogy egészében ennyivel gyengébb, de zajteszteknél nem úgy tűnt.
(#13983) Vikthor: Szóra sem érdemes az ilyen hirdetés.
-
válasz
#40935168 #13976 üzenetére
hajlanék az APS-C felé mert, igazából soha nem volt még nemhogy d de még sima SLR gépem se, csak bridge és a 808-as Nokia, ami az összes bridge gépemet veri... Viszont a fotózás felettébb érdekel, emiatt szeretnék egy használható közepes gépet kezdésnek, hogy megismerkedjek vele jobban és utána még mindig el tudom adni és végre eljutni a D800-hoz.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #13951 üzenetére
Nem. A 70-300VC-vel még sosem probléma. Mástól sem emlékszem, hogy panaszkodott volna rá. Nagyin kiegyensúlyozott kis üveg. 70-en ott van optikailag, ahol a 300k-s 24-70VC. A VC-je érzésre jobban fog. Sem a 17-50 AF gondja, sem a 24-70VC rekeszelési gondja nem jellemzi.
Nyugodt szívvel ajánlható bárkinek.Fura egyébként, hogy pont a fenti két "sikerüvegről" hallani ilyen kis gebaszokat. Pl a 90-esről sem hallottam sosem rosszat, a 70-200-at is dicsérik.
-
Throme
veterán
válasz
#40935168 #13951 üzenetére
Itt a fórumon a 70-300 vr (nikkor) sorra elbukik az ára miatt. Még használtan is sok (mármint a tamihoz képest, meg mondjuk egy L-es canon 70-200 f4-hez képest... amit meg ugye nikonon nem lehet használni...na de ennyire ne menjünk el a témától).
Szóval a fórumtárs úgyse fizetné meg a nikkor verziót. Ha kipróbálja a tamit vásárlás előtt (mindegy hogy új vagy használt), akkor kiderül(het) a gondja, ha van.Szóval attól is függ kinek ajánlasz.
Ha engem kérdezne valaki, hogy 70-300 VC vs VR akkor az utóbbira szavazok. Az is van és nem cserélném le a tamira, de még egyszer, itt azt kell szvsz elsősorban figyelembe venni, hogy a kérdező mit akar és mire van lehetősége. Azért egy jó tamival jól járhat, ezt szerintem Te se vonod kétségbe.
Alapból az 55-200/300 a kérdés, de gondoltam hátha.... -
flash-
veterán
válasz
#40935168 #13938 üzenetére
Nem arra gondoltam hogy rosszul nevelik.Hanem a simogatás szervezése volt rossz.Nem értetted meg.Elmondom:
tehát megvolt adva hogy 3tól-4 ig van simogatás.ilyenkor a kerítésnél hosszú sorokban tolakodo emberek előtt vitte kézen végig 2 gondozó.néha megálltak akkor jött a tolakodás-oroszlán csesztetés..
Tehát gondozó volt látta de a nőre nem szólt rá mert elég dekoratív volt
Csak azt akartam mondani hogy ez a végigviszem mindenki előtt megoldás nem épp nyerő.
inkább úgy kellene hogy egyesével, vagy családonként beengedik az emberket csinálhatnak nyugodtan 1-2 fotót,még meg is simizhetik, a tigris is nyugodtabb lenne,de nem így mert ennek semmi értelme..Nem beszélve arról hogy akik elől álltak és sikerült nekik megsimogatni nem engedték maguk elé azokat akik hátul álltak így az emberek egyik fele simogatta 5-10x a többi meg egyszer sem.És ugye jó magyar szokás szerint ment anyázás ugatás,és persze annak állt feljebb akinek nem kellett volna.BEFEJEZTEM OFF -
flash-
veterán
válasz
#40935168 #13935 üzenetére
ami legközelebb volt safari az a Gansendorf ban volt Bécs mellett.Az bezárt ugye?
r3dsnake: én voltam az abonyi állatkertben..bár ne mentem volna..
Komolyan senkinek sem ajánlom hogy azért elmenjen mert vannak kistigrisek.
ennyi idióta nőt még életemben nem láttam..
Csak 10x mondták el hogy ne fogjuk a fejüket,ne szorongassuk.. persze a nők első reakciója az volt hogy a fejét szorongatták.El is bújtak szegények.Látszott hogy féltek.
aztán meg ha szerettél volna képet csinálni kiverték a kezedből a gépet úgy tolakodtak..Itt magyarországon ilyen tigrissimogatás nem való .Nincs meg a kellő intelligencia sajnos.
Bár erről a szervezők is tehetnek. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
#40935168 #13935 üzenetére
Nálam jobban körülöttem kevesen tisztelik az állatokat (10 éve vagyok vegetáriánus ebből kifolyólag), de egyszer nézz el Abonyba a tigrisekhez, vagy Veresegyházára a farkasokhoz. Ott konkrétan családtagként vannak jelen az állatok a gondozókkal, gyönyörű ahogy bánnak velük, és öröm lenne fotózni ezeket a pillanatokat.
Amúgy a kedvenc témába vágó képem:
-
válasz
#40935168 #13914 üzenetére
Kis kulisszatitok?!?!?
2-2 ezer kép az átlag esküvőnként / fő nálunk. (Ropi jóval kevesebb képet lő, mi szeretünk lődözni)
Ez egy pro gép esetén azt jelenti, hogy 2 évet bír ki a zár, rendesen betáblázott szezon esetén, nem csak esküvőre használva, gyárilag megadott értékeket tekintve. Gyakorlati átlagolt értékeket nézve... 3-4 év. (~300k expo / váz)
3-400 kép az általánosan átadott képmennyiség.
Nem az az oka, hogy nem menne akár több mint 2000 kép... hanem csak ténylegesen fontos és értelmes pillanatképeket ad át az ember, nem egyforma mozzanatokból 6-osával... no meg az arcmimika szempontból előnyöseket. Valamint mi így is szignifikánsan többet utómunkázunk az átlagnál.
Természetesen ha valaki kifizeti akkor adok 2000 képet... de többszörösére nő a vállalási ár.
2 db akkuval ezt a képmennyiséget egy markolatban meg lehet lőni... akkut csak a biztonság kedvéért cserélünk, olyan 1800 kép környékén... és akkor nincs meglepetés, ha éppen eseményhegyek indulnak be... -
gab.m
senior tag
válasz
#40935168 #13905 üzenetére
A D3s 4200 képet tudott. A D4-be újfajta akksi került, ez elvileg környezetkímélőbb technológiával készült, viszont kevesebbet bír. A D4s-be egy valamivel felturbózott akksi került és ugye az Expeed4 ami elvileg takarékosabb, de még így se tud annyit, mint a D3s. Az én D3-asom is elmegy 3000 képet fullkínai akksival.
A sok fotó, nem sok fotó, digitális szemét témához: nyilván, hogyha magának fotózik az ember, akkor nem kell sokat kattintani, mert az tényleg csak fejfájást okoz, amikor egy szülinapról van 800 képed. Ezzel szemben ha valaki megrendelésre dolgozik, akkor ma már simán elvárás egy (még csak nem is egész napos) rendezvényről átadni 150 képet. Ehhez meg nyilván nem 150et lősz... Esküvőről nem is beszélek, az megint egy más történet, de szerencsére ebből egyelőre kimaradtam. Az illetékesek majd megmondják a tutit, meg hogy hány terás vinyót vesznek havonta
-
-
*Ropi*
félisten
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #13834 üzenetére
Szerintem Larry 105-öse a legtávolabbi 105-ös az országban
. Mármint tőled a legtávolabbi...
-
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #13732 üzenetére
Még nem tudom. Az 5d mellett az szól, hogy m3ss beszámolói alapján nincs ilyen fókuszos sz*pás mint d300on vagy d90en volt ilyen és ilyen obikkal (vagy legalábbis közel sem annyi), plusz árban ugyanannyi és FX (ami nyomós érv).
Ellene az szól, hogy meglehetősen régi váz, elvileg bőven lassabb a kártyakezelés (képnézegetés pl) és ugye a szenzor sem mai csibe. Kevesebb fps (pont nem érdekel), meg persze akkor mindent eladni, vadászni egy jó 5d-t, vadászni jó üvegeket, stb, stb.
Ami perdöntő lesz az az ISO teljesítmény 800 és a fölött meg a fókusz. Ha egyik is jobb (vagy mindkettő), mint a d300 teljesítménye azonos körülmények között akkor lehet, hogy váltok. -
spanyoll
addikt
válasz
#40935168 #13730 üzenetére
Offban válaszolok csak, mivel ez már nem feltétlenül ide tartozik, bár annyiban igen, hogy a d300 vs 5d versenyben melyik kerül ki győztesként az én tesztem alapján.
Amúgy igen, 5d, majd jól megnézem m3ss-ét, hogy mit tud, mert halottam a hiányosságait a váznak, de azokkal együtt tudnék élni, plusz a pár bebukott fícsörrel is (annyira de annyira nem érdekelne pl a 7fps hiánya, hogy az hihetetlen). -
Larry303
addikt
válasz
#40935168 #13679 üzenetére
most kicsit jobban megnyúztam végre a 105ös nikkort...eléggé frankó így elsőre.
síelőt, illetve madarakat is fotoztam vele követőfokusszal, (másik topicban linkeltem is) nagyon jó eredményeket produkált.
amit negativumként tudnék így pár nap után említeni, 2,8on nagyon macskaszemes a bukéja, illetve messzebre, kevés ellenfényél is volt példa erős kontrasztvesztésre.
pár macrot is lőttem, ott már azért nehezebb dolga volt a fokusznak volt, hogy végigtekerte oda-vissza, de többnyire kézi rásegítéssel kezdek és onnan hibátlan. most azt mondom jó haverom lesz sokáigaleister: amúgy ez jogos, ez is bántóan éles néha már...minden miteszer, hajszálér, bőr pórus stb látszódik, de elvégre macro üvegről beszélünk
-
törölt tag
válasz
#40935168 #13590 üzenetére
Még erre a focus shifting-re annyit, hogy ha az USB dokk és az optika erre is fel lenne készítve, hogy rekeszfüggően is lehessen AF korrekciót beletáplálni a kütyüvel az üvegbe, az gyilkos lenne. De így ?
+ a Tami 2.8-a értékesebb, mint a 70-105 extra. Igaz, más AFFT beállítással, de ha egy ideig céltudatosan 2.8-on hagyva fotózol, a "2.8-as" AF fine tune értéken az is karc és tökjó. Én általában a 4-8 közöttre kalibrált AFFT értékkel használom és nem megyek 4 alá, csak nagyon ritkán, ha fény kell, vagy extra bokeh.
Huszadik szerkesztés: LensTip is tesztelte, AF-et ők említik, hogy kevesebb jó születik, mint a gyárival. Bár szerintük ez is még a jó kategória.
-
törölt tag
válasz
#40935168 #13588 üzenetére
Photozone teszt. Középen durva, de a szélek esnek, nem kicsit.. átlag szintre. (Tipikus Sigma-s "effekt" amúgy). De focus shift-es például ez is. Ráadásul f4-től kezd ugye, nem 2.8-tól. Sokkal erősebben shiftes, mint a Tami, ott a 2.8-at ha nem használod, vagy célzottan tartósan, más AF fine tune beállítással, az obi nem driftel már tovább durván, tehát 4 után már egyetlen értékkel kb. oké. A Tami 2.8-4 között nagyot csúszik, 4 felett keveset, a Sigma meg 4 és 8 között hatalmasat.
Ez egy D800-on használhatatlan, vagy nagyon idegesítő képeket eredményezne és sajna az a ciki, hogy ugye az AFFT kikorrigál egy alap fókuszsík eltérést a vázon, az USB dokkal tovább finomítod mindezt több gyutávra is, viszont azt már az USB dokk sem tudja, hogy a belőhető (mittudoménmennyi) gyutávokra még külön definiálhatsz 3-4 rekeszt is, amikre külön értéket be lehet lőni..
Tehát addig már eljutott a fényképezőgép ipar, vagy obiipar
hogy gyutávtól függően fókuszkorrekciót alkalmaz az ember és a végeredmény jó, de az ilyen durva focus shift-el még mindig nem lehet mit kezdeni, ráadásul ez konstrukciós sajátossága, garanciában nem ütheted érte az asztalt.
Egyszóval: leves.
-
aleister
veterán
válasz
#40935168 #13588 üzenetére
DXO-n és PZ-n is csak Canon bajonettel találtam róla írást. Ezek szerint kb olyan éles, mint a Tamron és Canon 24-70. A Canon 24-105 f4-nél jobb. Szóval nem rossz ez.
Remélem PZ-n születik róla Nikon alatt is valami teszt! Mondjuk nagy eltérésre nem számítok.
Az AF sebessége milyen volt?
-
aldebaran
addikt
válasz
#40935168 #13576 üzenetére
Akkor beteszem másodlagos kártyának, az első az tényleg 30MB/s-os.
Egyébként raw+jpg-ben lőttem a sötét pincében a buliban... Különben nagyon bejövős ez a d7k! Imádom! Fókusz problémám az alig debreceni SIKK-ben 600 képből talán 5-nél volt, de akkor, amikor túl gyorsan akartam lőni a képeket, ami miatt panaszkodok, de az szerintem is a micro sd hibája.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13563 üzenetére
Kíváncsian várom a fejleményeket. Mivel nem magyar beszerzés a vázam ezért ~3800 forint a szenzorpucolás. Magyarországon nem származik semmi kára, kifelé az anyacég felé szerintem azt közlik hogy minden rendben a vásárlók megvannak elégedve stb. mindenesetre felhívtam a céget ahol lett véve a vázam és készségesen küldtek egy lenspent, megkérdeztem mennyibe kerül erre a válasz: a cég ajándéka mert itt vették a vázat. Elején hogy szóbajött a nikon kft, miután elkérte a címemet és lejegyzetelte azt mondta hogy nikon szervizről szót sem érdemes ejteni, Ő még jó példát nem nagyon hallott róluk és inkább Bécsbe vigyem mint idehaza. Holnap megérkezik eme csodás eszköz, megnézem mit lehet vele alkotni pucolás terén, de úgy értesültem hogy fóti úton is ilyennel csinálják a dolgot. [link] Amerikába kicserélik némi pénzért, itthon kíváncsi leszek. De azért van még garim így bemegyek és megcsináltatom a hátsó gumiburkolatot melyet szervizelés gyanánt nem tettek vissza rendesen. Más országokban/fórumokon nem tudom mekkora felhajtást csinálnak ebből, valamilyen szinten tényleg jogos mert egy tervezési hibáról lehet szó. Melyet biztosan láttak a központban is csakhá jó lesz ez a nagyvilágnak, minek ide jobb. D700 úgyis túl jól sikerült majd most kompenzálunk. Szó mit szó van mit kompenzálniuk, szerintem amúgy a magyar leányvállalat (már ha lehet így hívni) ilyen csupán (hozzáállást illetően). De ahogy mondjátok ez nem a hazai képviselettől függ hogy mi történik valójában. 1-2 héten belül felnézek ismét hogy pakolják rendbe a gépet és akkor megkérdem őket az esetleges cseréről (D610), de sok reményt nem fűzök hozzá. Ha "parasztok" lesznek akkor Traiskirchen-be megyek onnantól. Megértem amúgy a felháborodást, de úgy érzem valami konkrét lépés kell vagy egy komolyabb szankció a vásárlók részéről, és talán más lenne a fóti úti kirendeltség is, esetleg leváltanák.
(#13569) Karima: Eddig se kellett gépet keresned,offenzíva nélkül: nem is értem miért foglalkozol ilyen dolgokkal.
-
imyourfriend
őstag
válasz
#40935168 #13383 üzenetére
Persze nem veszi olyan komolyan, mondjuk ilyen hozzászólásai nem túl barátságosak: "ISO 50 to ISO 204,800 available in stupid modes."
De úgy vettem észre hogy próbálja érthetően leírni, mintha csak a D4s létezne és a többi egy szar lenne, állítom ezt bármelyik vázzal megoldja.
Meg ilyeneket ír egy D4s leírásba: Honestly, I went to Canon in 2012... igazad van amúgy szerintem, de a gép specifikációját elég jól leírta, esetleg keríthetett volna hozzá pár tesztképet még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Fuji 33mm f/1.4 WR obi
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest