- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Körülnéztem - ez nem kizárólag a D90 típushibája. És bekapcsolva is leszívja - csak akkor nem a kártyabizbaszoló ledet villogtatja, hanem a felső kijelző nem alszik el sosem. Hallottam már rá sokféle mögfixálást, hogy ilyen-olyan állapotban kapcsolgasd ki, meg pöcögtesd a triggert, meg amit még el tudsz képzelni. Egyszer, egyetlen egyszer dobta azt a gép, hogy majdnem egy hétig úgy működött, ahogyan kellett volna - szerintem akkor valami freak elektromos vihar lehetett Braunschweig fölött, és csak azért jött össze akkor.
-
törölt tag
Azért ez a Sony A7-II öttengelyes szenzorstabi egy fullframe szenzorral elég meredeken néz ki ...
-
törölt tag
Nekem múlt héten a 32 Gigás Samu, amire a jpeg megy. (RAW primary, JPEG secondary). Nézem az olvasóban a lőtt nyers jpeg-eket, kicsit állítottam a vázból kieső jpeg-ek beállításain, élesség, színtelítettség, most olyan Olympus-osabb
.. szóval nézem nézem és egyszercsak jött egy kép, amin egy háromszög volt az előző képből. WTF, csak nézek. Elléptetek, vissza .. ott van. Kártya ki, kártya vissza az olvasóba.. továbbra is. Megyek tovább a képekkel, és egyre többnél jött elő ugyanaz...
Na mondom ez fincsi. A CF-en megvolt minden, úgyhogy HD Sentinellel gyorsan kapott a kártya egy teljes felület tesztet (írás-olvasás destruktívat), a program szerint minden jó, minden blokk sebessége. Egyetlen fekete vagy sötétzöldebb pöttyöt nem tett ki, a teljes kártya jó.
Hmm. Betettem a vázba, format, teszt, kutya baja.
Ki érti ezt.
Lehet, hogy fotózáskor volt kicsit "kontaktos" a kari, kosz, egyéb akármi miatt, nem tudom.
Szóval jóóóó az a két kártya slot, bár eddig OVERFLOW módban lőttem mindig, tehát míg a CF nem telik be, nincs SD használat és 1 példányban van meg a lőtt kép. Most már RAW-t nyomok mindkettőre tükörben, a vázban és ha a CF-ről lementettem őket gépre és jók, törlöm a kártyákat a köv. fotózás előtt.Canon Nikon dologra visszatérve: üveg Canon, szenzor Nikon, AF Canon, vaku Nikon, stúdióban meg töknyolc, azok kontrollált körülmények (jó esetben)
Én ha most szállnék be 1 misivel a fotós sztoriba, nem szállnék be
Úgy gondolom, egy brutál milc forradalom kellős közepén vagyunk, várnék az első olyan milcre, ami már tükrös sebességet produkál kezelőszervek reakcióideje szintjén, tisztességes akksiideje van és a szenzor zajszintje natív iso-n elfogadható. Na, ilyen még nincs. (Illetve talán születőben: Sony A7-II és jövőre az A9. Meglátjuk).
Ha a D810-et moddolná a Nikon elektronikus első redőnnyel, kihajtható kijelzővel és egy klassz EVF-el, a méreteit és egyéb dolgait meghagyva, azért eladnám mindkét vesémet és mennék JohnyBlue-ékhoz kétnaponta a művesére dialízisre
-
csacsi77
senior tag
Szerintem úgy értette az Ezredes úr, hogy a 24 mm kezdőérték nem gond neki, mert inkább portrézik. Remélem...
Portrézni tényleg jobb lenne amúgy egy f/1,8-as Nikon. -
törölt tag
Hogy mennyire felesleges egy üvegnek tartom, hihetetlen.. vagy csak én vagyok ennyire ufo ? Ha ez 250, akkor inkább egy jó állapotú 14-24 és kb. az összes 14-24 közötti fixet megvettem, a 15-öst is, a 16-ost is, 17-est is, 18-ast is, 19-est is......
250 egy 20-as fixre..
(Nem érdekel az 1.8, akkoris)..
Várjátok meg szerintem Sigma Art-ban.
-
törölt tag
Rendes wolfrám izzó a fejlámpa. Lehet az szól bele úgymond a LED fényébe is. Passzolok. A budai város képen jól kijött, hogy nem mindegy a wb, itt meg látod.. - semmi extra hatás. Két tök más wb-jű kép a skála két végéről és még az expó is ugyanaz. Ettől függetlenül nemstandard fénynél inkább ügyelek rá raw-ban is.
-
Throme
veterán
18-140-hez még nem volt szerencsém az ára miatt, csak teszteket néztem. Nekem az jött le, h valamivel jobb a 18-105-höz képest. Ez utóbbi se rossz üveg, persze kitobi mércével. A canon lencse is egy frissítés. Ha adják 70d-hez is kitobinak, csak feltételezem olyan rossz nem lehet. Ha jól tudom olyan 90k a canon obi és kb 170k a nikon. Elég nagy a diferencia, hogy képminőségben is van-e ekkora azt nem tudom.
-
-
Larry303
addikt
másfél méter kb a közelpontja, eleve teléről beszélünk, sztem az a 8-10 m is teljesen rendben van, bár én nem vettem észre lágyulást közelebbre fókuszált képnél sem, de most megnézem majd, kíváncsi vagyok.
közelebbre fokuszált portrékon nem tűnt fel eddig, mondjuk portrén nem is biztos, hogy baj. -
-
Rent
senior tag
Merthogy ez ennyire normális dolog? 2 hetente lesz újabb döglött pixel rajta? 1 hónapja vettem van benne 1800 expo kb. és visszanézve az első nap készített videofelvételnél is gyönyörűen világít egy kék folt a felvételen. Lehet én vagyok maximalista, de ennyi pénzért nem ezt várnám.
-
Freddy76
addikt
Számomra ez a legnagyobb rejtély a mai napig. Régen nikonon is jpg-ztem, majd jött az oly, és amikor visszatértem nikonra, hánytam a jpg-ktől (na jó, ez talán túlzás, de fosok voltak a jpg-k). Pedig ez csak programozás, mi a fenéért nem képes sem a nikon, sem a canon normális jpg-kre
-
törölt tag
Épp ecseteltem kleroo-nak, hogy kb. addig alszanak a nagyok, vagy ülnek a babéron, hogy egyszercsak az Apple bejelenti az új, natív 8K szenzoros fullframe iShoot 1-et, amolyan Sony A7R milc mintára, über iOS szoftverrel, kismilliárd kompatibilitási dologgal (CaNikon vakurendszerek és obik kezelése adapterrel, stb), mondjuk nem erről híres, de tegyük fel..
.. és így megcsinálna mindenféle ultimate dolgot, bele a durva wifi-t, stb, szóval kb. rágyúrna arra a rétegre, amire az itt lévők 99%-a felhördülne, hogy mi a picsának, amikor meg kijönne a gépekkel, úgy vinné mindenki, mint a cukrot
(Tehát piacot teremtenének).
Lenne hápogás minden fronton..
"Apple 70-200 f/2.8 PS" (PS mint Picture Stabilizer)
- egy gyönyörű, fényesfehérre festett, zen-stílusú, álomszép, kőbrutál optikai stabis obi. És jönne a többi is alá.
Úúúúúú hát én visítanék a röhögéstől.
Naaaagyon sokan nem értenék, wtf. Meg minek. Mondjuk nem is nekik készülne, cserébe az ilyen "ufo" -réteg még mai napig nincs kielégítve ilyenekkel. Eladni pedig bármit lehet , amire van igény.
-
Larry303
addikt
megnéztem most itthoni monitoron, és nem is nagyon látom
a 13collos full hdn jobban feltűnt, igazából ahol a szeme görbült ott látszódott egy kicsi, hogy elkezdett egy kör szerűségű mintát kiadni a szem texturája.
gondolom fontos szempont akkor a megjelenítő pixelsűrűsége, és pixelmérete is a moirenél. -
-
-
aleister
veterán
Nem is tudom. UWA tartományba ott a Tokina. Ha az álmodozásnál maradunk továbbra is, akkor a 70-300 VC-ből is kiadhatnának egy végig f4-et, és akkor DX-en lehetne egy ilyen szupersor.
11-16 f2.8, 17-70 f2.8, 70-300 f4 VCEz mindenkinek elég lenne mindenre, és a 2 képzeletbeli eleme sem annyira vad, hogy pár éven belül ne lehessen kivitelezni őket.
Persze, ha az általad írt 14-től kezdődne mindez, akkor meg lehetne spórolni 1 üveget, de ez már túl sci-fi. -
imyourfriend
őstag
Nem hinném hogy az üvegek miatt az lenne, az addig oké hogy 35-össel akadnak némi hibák. Viszont drágább üvegekről nem hallani hogy rosszul muzsikálnának, de van aki egy 35/1.8G miatt elítéli már az egészet. Holott egyszerűen nem lehet reális elvárás hogy egy bolti áron 53000 Forintos üvegtől hogy mindig minden körülmények között jól végezze a dolgát szerintem. Persze ha 20-25%-nál többször téveszt az már lehet hogy nem normális. Ettől független nem a nikon a szar, csak mert nem fordított annyi szakértelmet a 35/1.8G-re mint az 1-4G-re, csupán lehet hogy érdemesebb lenne élvezni azt amiért az ember pénzt kiadott és nem azt nézni hogy muzsikál a fókuszteszten.
-
Frigetrus
aktív tag
Én meg azon gondolkozok, hogy legközelebb amikor beviszem a D90-t, akkor cserét fogok kérni, de gondoltam arra is, hogy ráfizetéses cserét kérek, mondjuk egy D7000-el. De kicsit attól is félek, hogy cseberből-vederbe, D7100 jobb lenne, de az pluszban több mint 100ezer Ft.
Mindenesetre a D90-t lassan látni se bírom.
-
Freddy76
addikt
Hát ja. Nem is teljesen értem ezt. Én azért a d600 olajosodását is ide sorolom. Az sokat elárul a cégről, hogy egy ennyire nyilvánvaló hibát hogyan kezelnek (sehogy). A nikonnak perpill egyetlen előnye van a canonnal szemben apsc fronton: a szenzor. De ha a canon is fejleszt valami szenzort apsc-re (amit évek óta nem tett), esetleg ő is megveszi valamelyik gyártó jó szoftverét, akkor bakfitty a nikonnak. Amennyire tudom, canonnál még üvegben is nagyobb a választék.
TayRol: Fuji nem lesz, ennyi pénzt nem fogok egy kompromisszumokkal működő cuccért kiadni. Pana-oly vonalon gondolkodom. Pentaxom még nem volt, nem tudsz egy eladót?
-
dabgergo
őstag
Exifet véletlen szedtem ki, de nem titok: D7100, ISO3200, 1/80, 24mm, kézből, 17-55/2.8-al.
Természetesen RAW-ból. LR-ban sem annyira szép már, de kiexportálva sokkal rondább. Nyilván a magas ISO miatt van mert amúgy ilyen nem szokott lenni, de nem értem h miért ennyire ronda, még D90-nél se emkékszem ilyenekre
Lehet h ha uncompressed lossless RAW-ban lőnél és nem a compressed losslessben akkor jobb lenne? -
m3ss
veterán
egyertelmuen pontatlanok sztem is. csak nem veletlen, hogy tele van a net vele...50-es obikra miert nem panaszkodik senki?
lehet az is kicsit naiv dolog elvarni, hogy majd a sigma 105 exdg kozelre is tavolra is konzisztensen pontosan fok fokuszalni...(#11180) forceberg nem, csak a mai fokuszteszten probaltam vegtelenrol
gondoltam hatha majd igy mindig ugyanoda fokuszal. idaig ugy csinaltam, hogy mindig mashova fokuszaltam elotte. hol a kezemre kozelre, hol valahova tavolra...
sigmaval nem vegtelenrol probalgattam, mert ott meg at kell allitani a vazat is mf-re, aztan obit is. utana meg vissza mindkettot...mind2 obi szepen szor 5 "mintaveteles" teszteknel. -
törölt tag
Tegnap én is "tesztelgettem" élesben a 35-öst, első ránézésre jónak tűnnek a nyers képek, habár egyik sem 1.8-on , inkább 2.8 körül készültek, lehet ezért tűnik jónak
Viszont találtam pár hotpixelt. Kb. 12db-ot. ~4 db fehér kereszt, a többi kék. Iso 2500-ön. Ez normális egy 4000 expos gépben? Mondjuk mindegy, mert gari nincs, PS meg kiszedi, csak a tudat, hogy van... -
-
torzo
őstag
Úgy látom, hogy az adaptertől függetlenül mozog a rekeszműködtető kar. Hiába csavarom fel a vékony adaptert és csinálok lyukat a rekeszállító pöcöknek is, a 4 csavaros rögzítés miatt nem fog működni. Ráadásul ez a vékony adapter nem fedi be az obi seggét, így belemegy minden mocsok.
De még studizom erősen. Mindenesetre nem reménytelen, kösz az ötletet. -
torzo
őstag
Szétcsavartam, már láttam a lényeget. Ehhez megfelelő adapter kell, amit meg kell rendelnem. Egyébként nem 400 HUF, hanem 3000, de ez tényleg nem számít, ha jó a vége. Majd ha megjön, lehet, megint jelentkezem, mert ez a 0,5 mm-t elmozdítani a hátsó lencsetagot, bátorságot igényel. Mindenesetre kösz.
-
torzo
őstag
Kösz. Jól hangzik. Ilyesmire még nem vetemedtem. Mielőtt még szétbarmolom, hadd kérdezzek! A 135 menetes végét négy csavar rögzíti, úgy látom. Ezeket bátran kihajtani és a vége lejön, ugye? M42/nikon lencse nélküli adapterem van, de az gondolom, nem jó. A (megfelelő) nikon adaptert ezek után hogyan teszem az M42 helyére? Ugyanott vannak rajta a furatok? Mert amim van, azon nincsenek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Magisk
- Autós kamerák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest