- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez a három napig bármiért visszaviheted dolog valamiért kiirthatlan az emberek fejéből, pedig nagyon régóta nincs.
hibás cuccot ha három napon belül visszavisz az ember, akkor kérheti az ár visszafizetését, a neten vásárolt dolgokat 14 napon belül indoklás nélkül vissza kell hogy vegyék. sőt ha a bolt jófej, visszavehet 3 napon belül akármit is, de erre semmi nem kötelezi. -
sweet122
tag
Van is, csak felül, nem szemben.
Egyébként lenne pár kérdésem a géppel kapcsolatban.
-Eleve úgy vettem, hogy az USB nem működik. Hívtam a Camera Kft-t, hogy mennyi a szervizelés, persze nem mondtak semmit, vigyem be, bevizsgálják és úgy mondják meg. Valakinek volt már ilyen javítása? A 40D-mben is az USB rossz egyébként..
-Valamiért a dupla INFO gomb nyomás után, mikor megjelenik a virtuális horizont, az nem mozog. Az mitől lehet?
-
a fenti képeket elnézve ez akár példányok közti különbség is lehet, jelentősnek biztosan nem mondanám. meg a canon se emlegetett sehol fejlődést, én ha kiadnám valamiből a kettes verziót, biztosan jelezném, hogy ez sokkaljobbabb ám
barátnémnak első verziósa lesz hamarosan, ha valaki beszáll egy kettessel, készíthetünk összehasonlítást
-
objektívre póló sarka. de komolyan
nálam. soha semmi nem sérült még meg tőle. mondjuk a piaci rést más is megtalálta
viszont. barátnének megtetszett ez a fotózós dolog, szóval vennénk gépet, de milyet? lehet használt, legyen olcsó, de egy képstabi azért nem ártana. media marktban voltunk gépeket tapicskolni, végülis egy 1100d-vel is együtt tudna élni (a 100d kicsit túlzás lenne
), de sajnos sokkal jobban tetszik neki az én markolatos 6d-m
szóval most megy a gondolkodás, hogy 1100d/600d, esetleg régebbi 550d környéki dolog, vagy inkább valami régebbi 30-40-50d. az 5d mk1 is szimpatikus (persze, tetszik neki a fullframe is), de az azért már drágább, mint amit elképzeltünk, és nem is sok eladó van belőle. ja és arra már az obi is drágább sajnos. sőt indexen van egy 1d mkii n is 80-ért, az nagyon perverz gondolat lenne? persze ott is megvan, hogy ef-s nem jó rá.
vélemény?
-
Alx.Mercer
aktív tag
Objektívre az aktív szenes Lenspen ceruzák elég jók. Leginkább foltok, ujjlenyomatok, maszatok eltávolítására. Van a ceruza egyik végében egy finom kefe, amivel a port és a kisebb szemcséket kell lesöpörni (miután a körtepumpával lefújtuk a nagyját), majd utána a másik végében lévő aktív szenes koronggal lehet szép tisztára "simogatni" a lencsét.
A nagyobb kiszerelésben található egy kisebb ceruza, ami az optikai kereső tisztítására jó, egy normál ceruza homorú koronggal, ez a front lencse tisztítására jó, illetve van benne egy ceruza, aminek egyenes korongja van, ezzel a szűrőket lehet tisztítani.Szenzor tisztításra is lehet őket használni, bár én még nem nyúltam a szenzorhoz csak körtepumpával és eddig elég is volt, mert nem nagyon van rajta szennyeződés.
Van a Lenspennek egy direkt szenzortisztításhoz készült készlete. Ezt az objektív bajonettre lehet rácsavarni. Egy nagyítót tartalmaz, amivel részletesebben tudod a szenzort ellenőrizni és tisztítani. Egy állítható ceruzát is tartalmaz, amivel a nagyító mellett be tudsz nyúlni a szenzorhoz. Ha jól tudom, akkor a nagyító egyben fényforrás is, amivel megvilágíthatod a szenzort (de ebben nem vagyok egészen biztos) -
bbkmachine
aktív tag
3munkanapon belül a boltban cserélik, utána szerviz. én tennék egy biztonsági kört még időben, mert mivan, ha mégis a gépeddel van a gáz? előszedetsz egy másik gépet a boltban és megnézed mit csinál. Ha ugyan ilyen, akkor ez van. Ha nem villan be vörösen az egész kijelző, akkor meg azonnal cserélik a mostani géped. Én nem vettem észre ezt a jelenséget a 70D-n, amikor a MM-ban tesztelgettem egyet hosszasan.
-
bbkmachine
aktív tag
Gőzöm nincs, hogy ez normális e vagy sem, de néha-néha amikor teljesen bevörösödik a belinkelt videóban a kijelző, az engem is piszkosul idegesítene. Én mindenképpen tennék egy kört az ügyben, meg kell nézni a boltban egy másik gépet is, hogy ugyan így, ennyire erősen csinálja e a bevillanásokat? Az apró villanások szerintem normálisak, de amikor néha teljesen bevörösödik a kijelző, az azért eléggé fura.
-
Clemi
veterán
Az akku kivételével valóban sötétebb a kereső, illetve fordítva fogalmazva, az akku betétele után kivilágosodik a kereső
Az a piros felvillanás vagy esetleges fény szétfutás ahogy lefotóztad szvsz teljesen normális. Nálam is felvillan szinte az egész, de csak arra a pillanatra, amíg a fókuszálást jelző hang is megszólal. Én a helyedben nem mászkálnék feleslegesen a boltba, bár ha nem kell sokat utazni, legalább megnézel egy másikat, és megnyugodsz, hogy az is olyan és semmi baja a gépednek.
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
Fókuszvisszajelzéskor felvillan pirosan a keresőben pár adat (segédrács, kiválasztott fókuszterület stb). Ha erre gondolsz, akkor ez normális és ki is kapcsolhatod, ha zavar... Nekem állandó felvillanó visszajelzésre van állítva.
A kereső azért lehetett sötét, mert lerekeszelve volt az obi, amikor kikapcsolták a vázat és lehet hogy úgy maradt. Az első visszakapcsolásnál visszaállt nyitott állapotba és úgy már több fényt engedett be... -
pinnacle
nagyúr
Interneten rendeld meg, vedd át a boltban.
A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptárinapot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól a Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A vásárló az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállás joga az üzleteinkben történő személyes, illetve a partner pontjainkban történő átvétel esetén is gyakorolható. -
bbkmachine
aktív tag
Külső mikrofonnal nincsen motor hang USM-el sem. a mikrofon vagy távol a géptől, vagy magasan a vakupapucson helyezkedik el. Egy RODE az például zajszűrős mikrofon, nem csak az AF motor hangját, hanem a szélzajt is kiszűri. Na meg persze ég és föld a hangminőség a beépített mikrofonhoz képest. Mostanság voltak RODE-ok akciózva, meg adták szettben is géppel. utána kell nézni.
-
bbkmachine
aktív tag
Attól függ, milyen géppel használod. Ha dual-pixeles géppel, akkor halk, mivel azonnal fókuszál az USM objektívvel is a gép live wiew, videó módban. Ha nem dual pixeles, akkor videó módban meglesz az a szokásos "bizonytalanság", mire rátalál a fókuszra, eközben állítgatja magát. Az USM nem olyan hangos ilyenkor, de hallatszik. Az STM éppen azért lett kifejlesztve, mert élő módban vagy videónál nem "keresgéli" a fókuszt és emellett hangtalan is. Akinek van lehetősége több objektívre, az videózáshoz STM-et, fényképezéshez USM-et használ ha a legjobbat akarja kihozni a gépéből. Az STM obik egyelőre belépő és közép kategóriában érhetőek el képminőség szempontjából nézve. Akinek a fullos képminőség számít, az általában drága USM motoros gépet használ. Például az L-es obik mind ilyenek. El kell dönteni mi a fontosabb (videó vagy fotó). Ha van sok lé, akkor venni kell ezt is-azt is.
-
*Ropi*
félisten
A Kingstonok könnyen halnak, a Sandiskeket nagyon hamisítják meg ami gyári az sem túl gyors (pl. amit a telefonomba vettem 64 GB-os Sandisk C10 mSDXC-t, az 12 MB/s-nél nem tud gyorsabban írni és 40-nél gyorsabban olvasni, viszont a Samsung meg a Pana 40-el ír és 80-al olvas).
-
V.Stryker
nagyúr
Höööö. Na, csak meg van az ördög. Mégpedig,hogy én abban a hitben voltam, hogy amit gyárilag a canon a géphez csomagolt kit obi, 18-55, az aps-c-hez van és az aps-c-n is 18-55...de ezek szerint nem (?) . Ezek szerint 28-85 kéne legyen ráírva, hogy igaz legyen az APS-C szenzor esetén. Hogy erről a k.rva leírásban miért nincs szó? A fene essen bele.
Na, köszönöm a kitartást!
Meg van értve.
Na, nyugodtan alszom. Jöhet a fix 50-es, a látószöge az lesz, amit ismerek már.
-
k1csi
senior tag
A 70D topikban nézd meg amit Tin-el írtunk.
Vsz. a legnormálisabb mód a flexizone AF kiskocka, AF-on-ról engedve (servo mód kikapcsolva).
Egy átélezésnél másodpercenként kb. 6-8, de egyes obiknál lehet tíz nekifutásból teszi meg. Közben tak-tak-tak-tak (6-8Hz)....
Hallható, de nem vészes (ez ami STM-nél nincs, meg ki tudja hogy tolerálja ezt az USM hosszútávon mert ugye nem pont erre tervezték eredetileg).
Szervó módban már elég zavaró a folyamatos tak-tak-tak (elvileg csak akkor van, ha állíítani kell az élességen, de a valóságban szinte mindig talál rá alkalmat és ha egyébként valaki addig nem vette észre az enyhe életlenséget akkor az állítás újabb alkalmat ad rá). A kiskockát azért írtam, mert ugye nem fogja kitalálni helyetted, hova tegye a fókuszt, jobb ha kijelölöd. E-miatt állvány is ajánlott (mert ugye közben meg kell érinteni a kijelzőt).
Az arcfelismerés is jó, de ott meg nem árt ha mindig szemből van az arc.
Nagyon igéretesnek tartom, de amíg nincs hozzá fényerős (2.8-as) STM zoom (amiben megfelelő stabi is van) addig nem tekinteném teljesnek a megoldást.
Tippem szerint ha a szenzort elég gyorsan tudnák kiolvasni/analizálni tényleg szinte bármit le tudna követni.
Viszont ettől a DSLR még mindig nem lesz camcorder, azaz aki azt keresi lehet csalódni fog.
Több fix és zoom obival próbáltam (mind USM, és a 15-85-öt leszámítva mind L-es volt).Azt, hogy a reklámokban mit mondanak fogalmam sincs.
-
csacsi77
senior tag
Tényleg úgy megy a videó. Az STM obival egy álom. Nyilván néha téveszt, de alapvetően pontosan fókusz, bár ez profi videóra nem hinném, hogy jó lenne, arra úgyis manuál fókusz kell.
Egy 24-105 USM-el is megy, de jóval hangosabb, lassabb és egy leheletnyivel kevésbé pontos. Ezt tényleg az STM-re találták ki.(#20157) Tin
Vicces, hogy pont ellenkezőt írtunk. -
Tin
veterán
nekem van.
tényleg olyan mint a reklámokban, egy gyorsabb obival (nekem is 17-55 van) csak "célra tartod" és fókuszál, minden gond nélkül. az arckövető módja is jó, de ha fix középre állítod a fókuszt, az a leggyorsabb.
STM obival kicsit lassabb mint USM-el, cserébe nincs hangja.
sötétben viszont azért már téveszt a fókuszálás.
-
*Ropi*
félisten
-
m3ss
veterán
70-200 egyelore nem erdekel, bar terepen portrezni lehet jo lenne...tul nehez meg gondolom szar fenyviszonyok kozott problemas lenne vr nelkul mondjuk rendezvenyen. bar egy 105 2.8 makro is...
"3rd party lencsék nem lennének neked megfelelőek?"
hat de, nagylatonal, 50mm-nel, meg makronal is felmerul. aztan itt jon be amit coxer mondott hogy 3rd party lehet nem lesz fokuszpontos...fandango: az fx csabit inkabb, nem a canon
-
Pityu.
nagyúr
-
duni84
aktív tag
eléggé megkésve a tippel, de én ettől az eladótól már 2 CF kártyát is vettem (600x 32GB). egy szemernyit olcsóbb, mint itthon, sebességre hozza a szintet (7d és 5dmk3 sorozatlövésnél is hozható vele a gyárilag beígért mennyiség, nem csak "ipari tesztek alapján" van meg a 60 ill 90 MB/sec írás. van nála értelemszerűen lassabb kártya is, gyorsabb is, kisebb és nagyobb is. amilyen épp kellene. németországból küldi, így kb 3 munkanap és meg is jön. eleinte tartaléknak voltak csak használva, mert ebay-es kártyára mégsem bízza az ember az adatait egyből, de pár hónap után már elnyerték a bizalmat és tök mindegy, hogy transcend, apacer, kingston vagy flashraptor
kártyát tesz bele az ember a gépbe. 12ezret bármikor megér szerintem konkrétan ez a link alatt
-
Damage
senior tag
Szintén 40D-m volt és 70D-t akartam. Meg is vettem 18-55 IS STM kit-ben. A 40D-t (is) megtartom, fillérekért nem fogom eladni. Amennyiben videozol is, kelleni fog az STM. A többi obi nagyon hangos automata fókusznál. Szerintem nem annyira vészes a képminősége, én megtartom azok ellenére, hogy nem 1 obim van, ami lefedi ezt a fókusz távot. Egyébként fényévekkel jobb a 70D a 40D-nél. Rengeteg új funkció (bolondbiztos, szinte nehéz technikailag rossz képet készíteni vele), nagyon jó képminőség, full HD video (egyik legjobb AF-fel), ISO-t végre bátran felcsavarhatom (jpg-nél, raw-nál nem árt az utómunka) és nagyon szépen kirajzolja a 20Mp-t. Ezen és a 6D-n gondolkoztam. Egyelőre maradt a 70D, így nem kell nagy telére költenem, van 1/8000-m és 7kép/sec. Még új a gépem, de szívesen segítek, amiben tudok.
-
Tin
veterán
ezt több dolog is befolyásolja, pl. az adott modell sikeressége, a versenytársak megjelenő modelljei, az adott gyártó többi modellje, az adott modell életciklusa, illetve a szezonális akciók.
a nyitó ár általában 2-3 hónapig van meg, utána lehet számítani egy 10-20%-os esésre, modelltől függően, utána pedig egy lassú ereszkedésre. az életciklus végén pedig egy kiszóró-akcióra.
múlt héten volt fotoplusban akció, minden canon termékre -10%, volt, aki így ott vett 310-ért 70D-t, és nagyon jól járt vele.
ezek alapján szerintem karácsony előtt 300 körül lesz az ára, sokkal lejjebb biztosan nem, ugyanis a 7D2 nem várható idén, szóval jelenleg ez a "csúcs" aps-c-ben.
a kites vásárlás is ártól függ. érdemes megnézni a használtpiacot, mert a 18-135-ös kit annyival drágább, hogy szinte nullaperces objektívet veszel használtan olcsóbban, tehát árában eladni nem könnyű. de a 18-55-öt bizonyos modellekhez (nem a 70D) annyira olcsón adják kitben, hogy simán haszonnal lehet eladni a használtpiacon.
szerintem akkor vedd kitben, ha használni is fogod, vagy ha nem bánod, hogy később 10-20-at (modelltől függően) buksz az eladáson. ha vannak obijaid, inkább vázat vegyél. ha viszont nincs obid, a 18-135 kittel rosszul nem fogsz járni, és legrosszabb esetben is minimális bukóval fogod eladni. és azt az obit nagyon dícsérik.
-
Zozzer888
addikt
Ha nem statikus dolgot fényképelsz akkor ugyanott vagy.1/50-1/40en alatt meg a tájon kívül nagyon sok dolog elmozdul.Emberek,kutya stb, azokat a Stabival nem tudod megfogni úgyse.
Én megoldottam egy Tami 17-50 F2.8-al a kérdést...(Tudom,ez több mint az egész keret)Persze, ha már lehet választani, akkor már legyen stabi,mert ártani nem árt, viszont jól jöhet,csak azt mondom hogy lehet nélküle is élni.
-
Khelben
nagyúr
Egyelőre a kitobjektív fér bele, Nikonnál a 18-105, Canonnál a 18-135 STM. Az első, amire spórolok, egy vaku lesz, a többi objektív majd utána, karácsonyra. De az is lehet, hogy leragadok a kitnél, az előző gépnél is csak a kitobjektíveket használtam, amik kb. ilyen átfogást adtak, mint a 18-135.
-
k1csi
senior tag
Nem kell STM hozzá, volt valahol videó ahol a 100-as makrót meg talán valami telét használtak (új 70-200?).
De írták is, hogy a legtöbb obival kompatibilis.
Vsz. ez volt a legnagyobb dobás benne, hogy meg tudták tartani a kompatibilitást. Ha le kellene cserélni az obiparkot akkor ezzel az erővel rendszert is lehet váltani, ami ismerve a mostanában szokásos új Canon árakat még olcsóbb is lehet (meg ugye egyébként szenzorban eléggé kullog a Canon). Nyilván a Canon esetében a kompatibilitás top prioritás volt.Viszont sok a kérdőjel amit most aligha lehet gyors véleményekre alapozva megválaszolni.
-
k1csi
senior tag
Csak a hivatalosan publikált:
http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos70d/
Pl. a pillangóstól nem estem hanyatt... -
csacsi77
senior tag
Azt a pletykát olvastam, hogy a 7D fókuszrendszerét kaphatja. Az azért elég harapós...
Élőképben meg az érzékelőre integrált fázisos AF-pontok lehetnek a nyerők. Nekem már a 700Dé is tetszik, ha azt továbbviszik, akkor az már rendben van.
Ismer valaki élő embert, aki vett már 100D-t és tud róla véleményt mondani? Mert az adna talán támpontot, hogy milyen lesz a 70D élőképes fókusza.
Ha már itt tartunk ma raktam rá egy 600D-re való fóliát a 700D képernyőjére. A tapizás így is rendesen működik, de a fólia nagyobb, mint maga a képernyő, így vágni kellett. Nem lett szép és szerintem tartós sem lesz, de addig is védi. -
k1csi
senior tag
Szerintem csak a *Ropi* szelektíven olvas. Volt ott pl. Nikon D7100 is legjobb igényes amatőr dSLR fényképezőgép kategóriában (gondolom azért kaphatta meg mert a 7D utódját nem volt képes kihozni a Canon, csakúgy mint bármilyen igényesebb APS-C vázat).
De volt ott Olympus is meg Pana a GH3-al stb.
Mondjuk én nem tudom mit tud a D7100 a sok MP-en kívül amit az elődje nem tud, de hát ugye marketing az kell.
A TIPA meg ugye elsősorban marketing. -
Ed Parker
nagyúr
Ha pontos,nincs leverve,akkor miért ne?
Vidd a vázad,próbáld ki mindkét végén,ha jo,akkor érdemes megvenni.
Nekem a 70-200-am 3 éves mégis vajpuhán működik,tiszta.
Viszont vettem már olyat is ami egy év alatt egy erdész kezében ugy le volt lakva,mintha 10eves lett volna.
Viszont olcsón adta. -
*Ropi*
félisten
Indexen, Canon EOS adok-veszek topic. A 17-55-öt nem lehet megkerülni: a legjobb stabis alapzoom APS-C-n. A stabi nélküli Tami veri képminőségben, de sokszor kell az a stabi...
A Sima 17-70-nek nagyon rövid a 2.8-a. A stabis Tampon felejtős: hányás a képe.
2.8-as telére mennyi a keret?
-
Dr V
őstag
Nem ártana. De abból is 2.8 szerepel az álmoskönyvben. Stabis. Ami még jó lenne az a canon15-85, de a fényerő... A sigma 17-70net nem érzem fényerő tekintetében előrelépésnek. tamron meg sztem nem éri meg stabival.
Egyébként hol kapni 170-180 körül? Amit láttam 200.210 volt.
17-55nek nincs más alternatívája?
Esetleg egy használt 5d, 24-105tel 200 körül nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest