- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
kiskornel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #12564 üzenetére
(#12560) Zozzer888: A megoldás az EOS Utility. Már a 450D-nél is lehetett szerkeszteni a copyrigth információkat... csak nem a vázban. Ha USB-n csatlakoztatva van a váz a számítógéphez...[link]. Ez ugyan 550D, de a régi 450D-men is ugyanígy ment.
DJ. : Bocs, félre nyomtam...
-
hemaka
nagyúr
-
kiskornel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #12457 üzenetére
Mindenki az utángyártottal kísérletezik, de a gyári akksik többsége már mikroprocesszoros, és kommunikálni tud a vázzal. Így tudja a váz, hogy mikor, hol áll. Most, hogy ez belépő szinten is így van-e?
Az utángyártott esetében meg így nem tudja azt, mikor fogy el végleg a szufla, aztán marad felcsapva a tükröd, mert még annyi se maradt benne, hogy alaphelyzetbe tudja magát állítani a váz.
-
kiskornel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #12449 üzenetére
Rendelj egy másik gyárit...
Megjegyzés: aki DSLR-ezésbe kezd, annak a 20k HUF alatti tételek bagónak kell, hogy minősüljenek. Ha nem így van, akkor nem kellett volna belekezdeni... sose lesz olcsó dolog.
Amúgy a vázra ezzel nem vesztetted el a garanciát. Csak az akksit buktad.
-
kiskornel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #12444 üzenetére
Szerintem próbáld meg, amit leír a manuál, aztán felejtsd el a kísérletezést vele. Li-Ion cella lévén mindenféle áramkörök védik, de a kisördög nem alszik. A cella önmagában veszélyes dolog elektronika nélkül (persze nem mindegyik Li-Ion hajlamos az instabilításra... de sokan, ha tudnák, hogy a telefonnal együtt mit tartanak a fejükhöz...)
Mellesleg ez az 550D útmutatójából van!Én szakembert javaslok, ha nem jön be az itt leírt.
-
Clemi
veterán
válasz
DJ. Ru$y #12408 üzenetére
Nekem Meike gyártmány van, kb 9500 HUF-ra jött ki az ára, és szerintem tökéletesen jó. Az anyaga, a borítása pont mint a vázé, a gombok pontosak, feszesek. Igaz hogy mennyire lesz tartós nem tudom, mivel még nincs egy hónapja, hogy megvan, de ennyiért szerintem pöpec.
-
Omen
tag
válasz
DJ. Ru$y #12408 üzenetére
Nekem pont most kedden jött meg Németből a Phottix, úgyhogy hosszútávú tapasztalataim nincsennek vele, de szerintem rendben van a cucc. Minőségre jó, nem recseg ropog. A hátsó gombok kicsit mélyen ülnek azt szokni kell, de a vezérlő tárcsa nekem jobbab bejött mint ami a gépen van (kicsit finomabban jár).
Meike nem volt a kezemben összehasonlítani nem tudom. -
adamka16
őstag
válasz
DJ. Ru$y #12347 üzenetére
Könnyen előfordulhat, hogy koszos lett. Esetleg ha víz érte akkor oxidos lett, de mondjuk az se ennyi idő alatt. Esetleg még levegővel kifújathatod ha van otthon pumpa vagy kompresszor.
copass: úgy jön ide, hogy a két gépbe hasonló ha majdnem ugyan az a processzor, és az említett 5dmk2-t is szerintem tetemes hányadban vettek videózásra, mint fotózásra. Ergo azoknak is minden bajuk lehet(ne) a rengeteg videózástól. Meg szinte bármelyik gépet felhozhattam volna példaként ami elég jó a maga kategóriájában.
A másik meg, hogy ha sokat makrózol, használod a LV-t akkor az ugyan az majdnem mint ha videóznál. Van aki ezt használja, van aki azt. Attól hogy videóztak vele, nem kell egyből szarnak-agyonhasználtnak lennie. -
-
adamka16
őstag
válasz
DJ. Ru$y #12286 üzenetére
Akár a kihuzat gép felőli részén lévő lyuk, amibe egy állványcsavarral felfogatod a gépet
(mivel az nem látszik egyértelműen)
F13-al szerintem túl sok mindenre nem lehet használni, hiába a nagy gyutáv. Amire jó lenne pl természetfotóra, vadfotóra, a fényerő miatt szintén kiesett. Max verőfényes napsütésbe.
de ez nem is ezekre lett kitalálva -
copass
veterán
-
Zozzer888
addikt
válasz
DJ. Ru$y #12261 üzenetére
Helios 44M (mindegyik változata jóóóó)
Jupiter 11 (és/vagy) 37A
Pentacon 50/1.8szerk.: barátod a vatera, és az irányjelzős oldal ide vonatkozó topicja
-
copass
veterán
-
adamka16
őstag
válasz
DJ. Ru$y #12250 üzenetére
Dehogy... annyiért kicsit sok. az enyém olyan 3e környékén volt, de baromi jó kidolgozású, fém és nehéz is. Meg ugye chip-es. Ennek elvileg van egy újabb revíziója (nekem legalábbis azt mondták, mikor kérdeztem, hogy végtelenre állítva a Helios miért pontatlan) ami pontosabb (vagy programozható az AF pontossága?!) Ez a hama mit tud?
-
adamka16
őstag
-
k1csi
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #11874 üzenetére
Vicces ez a 10 év gari a memkártyákra. Nekem van egy majdnem 10éves 256 MB-os Sandisk-em (SD). Tökéletesen működik, de ki akarja használni (a családból én biztos nem)?
Ma amikor az újabb kártyáim 16 GB-os 90 MB/s-es UHS-I-es SDHC-k (szintén Sandisk)...
Ma ezek a gyors kártyák még ritkák, de max. két év múlva csak ilyet vagy jobbat fogsz kapni.Mondjuk kár, hogy a vázak még mindig nem használják ki (legalábbis Canon esetében).
-
kiskornel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #11748 üzenetére
Ha a linkelt videot te készítetted, akkor poros a szenzorod.
Egyszerű ellenőrizni: manuál fókusz, végtelenre fókuszálsz, F22-re állítod az obit, amennyire lehet tele állást, fél méterre a megvilágított fehér faltól készítesz egy képet. Letöltöd, belenagyítasz. Igen, azok a foltok, pöttyök, pacák, amőbák a szenzoron vannak.Gondoltam felhívom rá a figyelmedet, mielőtt végképp összekened a dolgokat tisztítás közben, mert a mattüveg levétele bizony nem 3-5sec... és addig nyitva a tükörakna. Azért is húzott a videón kesztyűt az a valaki, hogy az ujjáról leválló hámsejtek ne kerüljenek be a gépbe.
Ha meg elküldöd tiszítíttatni, akkor már a szenzort is.
Azok a foltok ott előbb-utóbb zavarni fognak.
-
kiskornel
addikt
válasz
DJ. Ru$y #11737 üzenetére
Kezdő embereknél előfordul. Sajnos nincs eléggé kihangsúlyozva a következő mondat:
Saját szavakkal:
- Mindig legyen a váz bajonettjére objektív csatlakoztatva, (vagy a váz sapkája).
- Minimális ideig tartsa nyitva a váz tüköraknáját. Abba mikroszkópikus porszemcsék kerülhetnek, amik a szenzorra kerülve, a képeken nagy pacáknak látszódnak.Ha ugyebár 3mp-5mp alatt lecserél valaki egy obit, még a leggonoszabb körülmények közt is évek kellenek a beporosodáshoz.
A te szenzorod meg már most mocskos. Csak nem játszadoztál vele, nézegetted, kukkoltad.
Az meg nem valószínű, hogy a kitobid csak úgy beeresztette volna a port a gépbe. Annak kicsi az esélye.
-
adamka16
őstag
válasz
DJ. Ru$y #11738 üzenetére
Szerintem ezt nem tisztítják ki gariban, ergo a szerviztől függ mennyi idő alatt tudják megcsinálni.
Így van. Kipöccinted ezt a kis biztosítólemezt és utána kijön a mattüveg is, aminem üvegből vanballington: én asamsung sdhc 16 gb class10-et tudom ajánlani, jó áron adják és sztem gyors is. Egy darabig nem kell lecserélni másikra.
-
adamka16
őstag
-
Dr V
őstag
válasz
DJ. Ru$y #7654 üzenetére
Márkaügyileg az objektíveket nézegesd, h melyiknek milyen a képminősége. Utána válogass a vázak és a szolgáltatásaik között. Sok időt érdemes eltölteni a kereséssel, megéri. (sztem canon akkor jobb, ha tetszenek a régebbi mechanikus objektívek rajzolatai, azokat minőségromlás nélkül lehet használni, adapterrel, amőgy meg a különbségek azonos évjáratú, kategóriájú vázak között kb 0. Amikor a 40d-met vettem a ninkon 300dvel kb együtt jött ki. Képminősége kb teljesen egyforma, talán kissé kevésbé zajos magasabb iso-n és gyorsabb a váz sorozata, de a nikon portrémarkolattal már jobb sorozatban, de azzal már másik árkategória.)
Sztem egy jó használtal jobban jársz, nincs akkora értékvesztése, mint egy újnak és azonos áron jobb tudásút kapsz egy újhoz képest.
Sztem 10 Mpixelesnél nincs sok értelme a többnek, mert azt csak a drága objektívek tudják kihasználni, de van amikor már azok sem.Kezd el most keresni, híreket olvasni, h mi fog kijönni. Karácsonykor nyomottabbak az árak, hátha jönnek ki újabb vázak és az előző generációnak nyomják le az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Olympus M.Zuiko Digital ED 8mm F1:1.8 Fisheye PRO
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest