- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
válasz
bszotak #12014 üzenetére
Nekem is 500D-m van, ugyan ez nem egy komolyabb gép, de még is csak FÉNYKÉPEZŐGÉP. Az az fényképezni kell vele. Vagy is neked kell megcsinálni a képet nem a masinának. Maga a gép csak egy eszköz, hogy mi jön ki belőle az leginkább rajtad múlik, ez nem a Canon hibája. MOst, hogy egy képet ki hogy csinál meg az megint csak egy más kérdés. Én is sokáig használtam a kitobival, lehet vele szép képeket csinálni vele. Sőt, most sincs csúcs minőségű objektívem, még is elvagyok. Az tény, hogy jpg képet nem igazán jót ad ki magából.
-
csakb
őstag
válasz
bszotak #12014 üzenetére
"Mindenesetre kíváncsian várom, hogy teszt képeket készíthessünk RAW-ban, majd töltök fel belőlük."
Ha már tudatosan készítetek tesztképeket, akkor légyszi RAW+JPG-ben, hogy aztán majd össze lehessen vetni a vázból kihulló JPG-t (ami nem tetszik) az utómunkázott RAW-val.
-
k1csi
senior tag
válasz
bszotak #12014 üzenetére
Dobj már fel valahova néhány képet.
Nekem ugyan 550D-m van, de elég használható fotókat csinált még a kittobival is (18-55 IS, a nem IS-es 18-55 meg a megazoomok felejtősek, nem tudják kiszolgálni a szenzort; Sigma megazoomot meg alapból fentartással kezelnék).
Jobb obival megtáltosodik.
A Digic IV-ben lehet nem a legjobb JPG motor van, de a mai napig RAW+JPG-ben használom. A legtöbbször a JPG is elég jó, a RAW-t csak akkor használom, ha tényleg kell.
Hobbi célra több mint jó az a JPG.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest