- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #29931 üzenetére
Akkoriban még kizárólag csak a mikromotoros létezett, tehát egyszerű a képlet.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #29930 üzenetére
Egyébként a 28-90 volt a mai 18-55 obik megfelelője a filmes időkben. Ha leszámolod a crop faktort a 28-90-ből, akkor megkapod a 18-55 értéket. Ha abból indulsz ki, hogy egy 18-55 használtan 15-20körül van, akkor a 28-90 nem lehet ennél drágább, csak olcsóbb a szerencsétlen gyutávja miatt. Hiába USM, az itt nem lényeg. Mondjuk azt nem tudtam volna megmondani, hogy gyűrűs e, vagy mikromotoros, de Ropi valszeg jobban informált.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29920 üzenetére
én nem találom, nem mintha vennék bármit is!
-
Muerte68
addikt
válasz
bbkmachine #29925 üzenetére
enyiért usm?miért ilyen olcsók?ennyit megér?
-
Misi1979
őstag
válasz
bbkmachine #29913 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ha már itt vagyok, mit lehet tenni egy backfocus-os sigma 24-70-nel? Itthon vállal valaki javítást?
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #29904 üzenetére
Egyetértek! Brutál jó képe van az 50/1,8 II-nek, ha talál a fókusz
Ha talál, mert a visszajelzés szerint nekem talált ott ahová akartam, csak épp a fókusz véletlenül se ott volt 10-ből 8-szor.
-
BalaNce87
addikt
válasz
bbkmachine #29887 üzenetére
Én most lődöztem a régi motoros 50-essel és nem rossz kis obi szerintem. Az a legjobb, hogy a 18-135 kitobimhoz képest annyira könnyű, hogy szinte nem érzem a gépet a kezemben
Sajnos a fókuszálás az elég gáz vele, sokszor nem talál be és ami a legszarabb hogy az ember akkor veszi észre amikor otthon nagyít a képekbe. Viszont az hogy sötétben mennyivel egyszerűbb vele fotózni az félelmetes, kezdő vagyok de brutál a különbség egy 3.5-ös üveghez képest. -
Subimp
tag
válasz
bbkmachine #29897 üzenetére
Esetleg 300mm-es Tamronban jó lehet?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #29897 üzenetére
A Canon EWS garanciája itthon csak objektívekre érvényes legjobb tudomásom szerint, vázakra nem.
-
válasz
bbkmachine #29891 üzenetére
hülyeséget minek terjeszteni...garancia
copass : mert egyből visszatolja neked az áfát ugye...
-
válasz
bbkmachine #29889 üzenetére
50/1.8 STM
nyilván EU-s adószámmal... -
válasz
bbkmachine #29887 üzenetére
főleg,hogy 35500ba meg is úsznám,plusz napellenző...
-
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29874 üzenetére
Nekem 18-135mm STM van, de nem tűnt fel, hogy ilyen lenne.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29875 üzenetére
a 2.8/40 is nyöszörög MF-nél. a motor. de teljesen jobb mint a régi dc motoros, recsegős akármi. nekem kifejezetten tetszik ez a lágyan fókuszálás.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29874 üzenetére
2-3 méteres távolságnál vettem észre. de érdekes ha leteszem stabilra asztalra és onnan lövök 3 képet úgy hogy mindígy újra fókuszálok akkor jó.de ha kézből lövöm ugyanígy akkor meg 3-ból 3féle lesz. lehet hogy én vagyok balfék, de ilyet a 2.8/40 stm nem csinál. és nem bemozdulásos elmosódás, hanem mintha mellék fókuszálna.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29863 üzenetére
azért téveszt ez is rendesen, főleg kontrasztosabb részeken, az nem változott. de jóval használhatóbb,mint a régi.
MF-nek van egy lágy csúszása. de ha eléred a végállást, akkor tényleg olyan mintha nem reagálna. -
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29863 üzenetére
"nem mindig állít és van amikor csak "üresen" tekeri az ember körbe-körbe."
Ennél az obinál, ez normális? Nem lehet, hogy hibás?
-
amulet
senior tag
válasz
bbkmachine #29844 üzenetére
pedig már hetek óta tervezem a cserét de csak most szántam rá magam
lehetett volna hamarabb
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #29371 üzenetére
"Te tudod a legjobban, hogy mekkora cumi az a 17-55. Szervizben volt a vadi új obid és még mindig húzod a szád tőle"
Őőőő...
Soha nem volt 17-55-ös obim és kizártnak tartom, hogy valaha is lesz, mert mocskosul túl van árazva ahhoz képest, hogy 2.8-on erős kompromisszumokkal lehet csak használni.
"Félreértés ne essék, én most csak kizárólag az L nem való crop-ra témán húztam fel magam!"
Ez se az én álláspontom, mert én is használok 70-200 F4 IS-t a 70D-n. És van még sok olyan L-es és nem L-es EF obi, amit feltennék a vázamra, de mégis tisztában kell lenni azzal, hogy van egy tucat olyan "luxury" üveg, ami bizony gyalázatosan szerepel APSC vázon.
Aki szerint meg APSC vázra csak EF-S objektív való (me'hogy azt arra "tervezték") akkor az az objektívkínálat 80%-tól elvágja magát... -
.DLL
veterán
válasz
Senki nem mondta, hogy L nem való crop-ra!
Mire ez a gőz?
Arról volt szó, hogy 17-40 nem való crop-ra. Egyrészt, mert mos, másrészt drága ezért az átfogásért, harmadrészt csak f/4. Ha meg nem számít a fényerő, akkor ott a kitobi, használtan 15e, ugyanannyiért el is megy FF-re váltáskor, nincs bukta. Ha meg fényerő is kell, de a FF-re váltás még pár év kérdése? Akkor nem ártana legalább F2.8, és az sem baj ha 50-55mm-ig elmegy, mint pl. a Tamron vagy a Canon, melyek F4-re rekeszelve sokkal jobbak mint a 17-40 nyitva. -
Monya78
veterán
válasz
bbkmachine #29374 üzenetére
Ha rákattintasz a képre, egyes kis képek fájlnevéből kiderül mivel van fényképezve.
Canon 450 és Canon 6D vázakkal, illetve 17-40L vs. 18-55 IS (első széria)Cropposon egy 18-55 IS kitobi szanaszét picsázza a 17-40L-et képminőségileg.
a 17-40L eladásakor mindig kérdeztem milyen vázra vennék meg, ha APS-C-s volt a tulaj egyből lebeszéltem az obiról.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
ehh megint lejárt a szerkesztési idő
Szóval mindenki nyugodt szívvel felteszi az EF fixeket cropra, meg a nem L-es EF zoom-okat, de az L obikat azt nem, mert az nem való arra! Szóval a kérdés még mindig él, hogy miért is nem való rá, ha az EF fix és az EF zoom mehet?
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #29362 üzenetére
Nem kell ám annyira elájulni attól az "L" betűtől meg a piros csíktól...
Egy nagyobb szenzororra, amin nincsenek annyira besűrűsödve a pixelek sokkal élesebb képet rajzol bármelyik objektív (1:1-ben nézve).
Össze lehet mérni pl egy 70D-t meg egy 6D-t (közel azonos pixelszám) ugyanazzal az "L-es" objektívvel... A 17-40 a 70D-n élességben alig lesz jobb, mint a kitobi, de a 6D-n szárnyalni fog. A 24-105-el ugyanez a helyzet, mert a 18-135 szintjét is alig hozza APSC-n.Vagy nézd meg a kici óccó 50-es 1,8-at, hogy mennyivel élesebb képet ad egy FF vázon, mint egy hasonló felbontású APSC-n. Természetesen a képszéleken jobban előjönnek a hibák a FF szenzor nagyobb területe miatt, de az általános képminőség (színek, élesség stb) mindig jobb lesz ugyanazzal az objektívvel egy nagyobb szenzoron.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #29368 üzenetére
Amit pedig ki akartam hozni az egészből az lett volna, hogy ilyenkor meg cumi van, amikor bevált crop-ról FF-re valaki és csupa EF-S obija van. Ha pl a 17-55 EF-S helyett egy 17-40 L-t vett volna, akkor most nem kellene eladnia és mérföldekkel jobb képeket lőtt volna vele már a crop-os vázon is. Árban pedig forintra ugyan annyi a 17-55 EF-S, mint a 17-40L! Kivéve ha éppen akciózzák valamelyiket!
-
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29334 üzenetére
Az összeg még nekem sem került a számlámra, függetlenül attól, hogy júni 12.-én megtörtént részükről a pénzügyi tranzakció.
Ma felhívtam a Canon ügyfélszolgálatot, hogy mennyi idő mire az utalt összeg a számlára kerül, és azt az infót kaptam, hogy 1-2 hét is lehet, a tranzakció dátumától számítva, mivel nem Magyarországról utalják a pénzt.
Ettől függetlenül a két hetet soknak találom, ráadásul neked hamarosan határidő lesz, úgy gondolom, hogy szerdáig megkapod az összeget. -
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #29331 üzenetére
Nekem meg még mindig nem ért ide az utalás, pedig pénteken elvileg elküldték. Szerdáig van még lehetőségük, utána lejár az általuk megadott határidő.
-
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29331 üzenetére
Akkor nekem gyorsan lezongorázták.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
bbkmachine #29296 üzenetére
akkor megette az egészet a fene....
és nem tablet hanem télefon
-
E770
aktív tag
válasz
bbkmachine #29284 üzenetére
köszi szépen
megnézem akkor a 70D közelebbről is -
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #29281 üzenetére
Ott a pont.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
bbkmachine #29269 üzenetére
Elfelejtettem említeni, hogy többféle 28-80 is létezik, van USM nélküli is és USM-ből is több generáció. Én konkrétan erre gondoltam, nekem is ez volt. f3.5-5.6
-
Muerte68
addikt
válasz
bbkmachine #29267 üzenetére
Köszönöm,gyanús volt de a tag szerint az
Egy 10D vel árulja de ilyen régi üvegből én még nem láttam USM-et.Amúgy milyennek számit? megéri kevés pénzért?
Külön árulja a gépet,csak egy a tulaj,én csak az obit néztem. -
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29262 üzenetére
Jól gondolod, szerintem is az összes kép lehet max. 4MB-nyi méretű.
A második lehetőségnél valóban csak egy képet lehet csatolni, viszont kettőt kérnek. Ezt én is, hozzád hasonlóan a PS-ben egy A4-es méretű felületre raktam rá mindkét képet, máshogy nem is lehetne megoldani, mert, ha csak egy képet küldesz, akkor az lenne a baj, hogy nincs ott mind a két általuk kért információ. :-)Viszont azok, akik nagyon nincsenek otthon az ilyen jellegű műveletekben, azok nem is tudják ezt megoldani, olyan egyszerűen.
-
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29260 üzenetére
Köszi a segítséget!
Megpróbáltam Chrome-mal is, de ugyanaz, majd tömörítettem a csatolt fotókat 2,5MB -ról, hátha, és az megoldotta kérdést.Az oldalon fel volt tüntetve, hogy max. 4MB-os lehet egy fotó, de a 2,5MB-ossal sem tudott megbirkózni.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #29254 üzenetére
"ami bármilyen fura is, de ellátja a funkcióját."
Na erre kíváncsi lennék... Van ilyened?
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #29250 üzenetére
Fogalmam sincs mi ez ...de maradjunk már a racionalitás talaján, ezt ne nevezzük napellenzőnek, gyakorlatilag egy második szűrőmenet...
Már ez is sokkal jobb, de APSC-re még hosszabb gallérú is mehetne.
[link] -
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #29238 üzenetére
A tisztítókendővel ugye? Rendeltem hozzá Profox napellenzőt, ami tökéletesen bevált eddig is, 3e Ft.
Szóval így is 60e Ft volt összesen. Máson is gondolkodtam, de ilyen összegért azt mondtam, hogy inkább ezt választom, mert ez baromi jó így.
Azért még kíváncsi vagyok mikor küldik a lóvét. Lehet 2 hónap.
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #29236 üzenetére
Nálam még nagy a kavar. Azt sem tudom melyikkel képeljek.
Most hirtelen 3 obi lett, és kimozdultunk ebben a 85 fokban, mondom na nehogy már, hogy itthon hagyjam a cuccost. Itt kint ünnepnap van, ágyúval lövöldöznek, meg minden.
Szóval nagy csinnadratta van. Erre felpakoltam a 10-18-at, háááát szoknom kell, hogy az nem erre lett kitalálva.
Gondoltam csinálok az ágyús katonáról egy frankó képet, erre elzavart. Igaz, jobban jártam, mert még 50 méterről is ugrottam egyet, akkorát szólt. Később vettem észre, hogy az összesnek füldugó volt a fülében. A 21 hónapos fiam meg fapofával csak nézelődött, mintha semmi sem történne.
A 4 hónapos azért a 3-ik dörrenés után jelezte, hogy na most aztán azért húzzunk már onnan. Feltettem az 50-est is, húúúú de nagyon szokni kell azt is. Fiamat próbáltam, de ilyen fényviszonyok mellett amúgy is halál (délben), de nem nagyon értette meg, hogy csak egy pillanatra maradjon nyugiba.
Szoknom kell ezt a láb zoomot is elég erősen.
Amúgy tegnap írtak is már vissza, hogy küldik a zsét, igen gyorsan ment ez az egész. Így is jó áron volt, de ha visszaküldik még a zsét is, akkor kb olyan 57500-ból megvolt a 10-18... Azért az meg nem rossz egy ilyen obiért. Persze jobb lenne egy Toki 11-16 2.8 na de na...
Na keresnem kéne valami egyszerű nem mozgó témát, hogy kitapasztaljam ezt a kis 50-est. Most alszanak délután vagy 2 órát, lehet itt az idő.
-
Iomega
addikt
válasz
bbkmachine #29207 üzenetére
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29207 üzenetére
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #29198 üzenetére
Az STM konkrétan hangtalan, hallani a motor hangját max egy csendes szobában lehet az obira tapasztott füllel. USM-ből egyik obi sem ilyen halk, ami nekem van usm 17-55 az már ring usm mint a nagyok és nagyon jól hallani az AF motort.
Sebességre sem mondanám az USM-et gyorsabbnak, sőt... erről a canon is végzett tesztet és a háziteszten is gyorsabb volt az STM mint az USM.
(Egyedüli pozitívum a 17-55-öm felé, hogy sötétebb helyeken is talál fókuszt a 18-135 stm obimmal szemben, de itt a fényerő játszik közre nem a meghajtó motor, a 10-18 stm villámgyors de annak is megvan az oka
)
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #29167 üzenetére
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #29139 üzenetére
Sőt, 40 STM vs. EF 50/1.8 II vs. 50/1.8 STM
Három versenyző, ugyanazon vázon, egy APSC és egy FF váz is, ugyanakkor ugyanolyan körülmények között.
Amúgy később (0,5 - 1 év múlva) nem lenne rossz egy minőségi szórást is vizsgálni, több különböző időből/szállítmányból származó darabot vizsgálva. -
copass
veterán
válasz
bbkmachine #29139 üzenetére
az 1.8/50 II is rosszabb volt 2.8-on mint a palacsinta. szerintem itt se lesz máshogy, ha igaz hogy nem reszelték az optikát. fókusz lesz érdekes, mennyire lesz pontos nyitva.
-
Muerte68
addikt
válasz
bbkmachine #29036 üzenetére
hogy lehet korrigálni vázon belül?vagy csak a profi vázakon lehet?
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #29042 üzenetére
Eredeti Canon LP-E6 ~20.000 Ft, jó minőségű utángyártott ~6000.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-
Picturemaker
őstag
válasz
Üdv!
Nekem az utángyártott akksik (markolattal együtt vettem) többet bírnak, mint a gyári Canon-ok.
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #29036 üzenetére
Elé, vagy mögé biztos hogy nem fókuszál, délelőtt azt ellenőriztem 70,100,135 és 200mm-en is, ahogy a fentebb linkelt videón a pasi csinálja, egy ugyanolyan teszt ábrán, amin ő is.
Itt vannak egyébként a teljes méretű képek, amiknek kivágtam a közepét.
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #29033 üzenetére
Megismételtem, kicsit több fénnyel. Most tuti kikapcsoltam a stabit, mert az előző sorozatnál nem emlékszem milyen állásban volt. Most nem a látószög a lényeg, hanem az élesség, így bevontam az EF-S 60/2,8 macro obit is.
Szvsz most azért alázta a 70-200 a 15-85-öt, de ami érdekes, hogy a 60/2,8 teljesen nyitva is hozza szinte ugyanazt az élességet. Az egy brutál penge üveg az tény
(#29029) *Ropi* A kis eltérés az oksa, már miért is ne lenne. Na de itt azért ez már nem kis eltérés szerintem. Még a végén kiderül, hogy az EF-S obira az ekv gyujtótáv van felfestve?
-
matyi012345
őstag
válasz
bbkmachine #29033 üzenetére
+1
A 70-200 f4 L IS az etalon objektív képminőségben. Ha azt egy 18-135 megveri bárhol is, akkor ott gond van.
Ja bocs, elnéztem, 15-85. Az azért kicsit más, de még mindig fura.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #29030 üzenetére
Nálam is egy picivel gyengébb 70mm-en, mint fölötte, de ezt pár tesztben is olvastam. Engem mondjuk nem zavar, mert még így is elég éles.
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #29030 üzenetére
Na látod ezt én sem tudom
Az, hogy nem fókusz eltérés az tuti, mivel pont ma volt időm, hogy megnézzem a mennyire pontos a fókusz és kell-e korrigálni, (úgy ahogy ezen a videón mutatja a pasi) de bárhogy nyúztam az eredmény az, hogy pontos a fókusz, mert bármerre korrigáltam, csak életlenebb lett.
Ha szerinted is életlenebb mint kellene, vajon mi okozhatja? Lehet korrigálni? Még garanciális (most vettem egyébként 1 hete használtan), vigyem be a ..... -hoz? -
t.imi
addikt
válasz
bbkmachine #29005 üzenetére
Köszi, hétvégén kiásom őket
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bbkmachine #29007 üzenetére
Igen radioban hallottam hogy elszállt egy kamion...
Én tuti nem veszem meg rögtön... varok 1 honapot biztos legalabb épp most költözök....Szóval kb 2-3 hét és semmi időm nem lesz a fotozasra...
De ugyis cégre veszem majd ..
-
válasz
bbkmachine #28995 üzenetére
A feldolgozás is volt vagy 2 hét legalább, a végén már nem is követtem. A pénz szerintem 1,5 hónap alatt jött meg, ha nem kettő.
-
válasz
bbkmachine #28991 üzenetére
Nekem már a múltkori akcióban is több mint egy hónap volt. Eleve csak az akció vége után kezdtek vele foglalkozni.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #28936 üzenetére
Amúgy a kitobi nyitott állásához képest az is egész jól rajzol nyitva. Persze a lerekeszelt képek után hiányozhat az az élesség, de nyitva sem zavaró, színek, kontraszt rendben van, nem olyan kómásan lágy, mint a Yongnuo 50-es aminek a képétől falra mászom...
-
sweet122
tag
válasz
bbkmachine #28924 üzenetére
Hatalmas 50-es eladások fognak menni itt.
Akinek van, az most adja el inkább, mert szerintem a nyár folyamán kb. 12-14k-nál többért a kutya sem fogja elvinni, annyi eladó darab lesz.
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #28921 üzenetére
stm palacsintán iszonyat pontos 2.8-on, azt nem tudom 1.8-on hogy lesz ez a sebesség és a képminőség. mert azért csak 1 Fé a difi.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #28907 üzenetére
Az a 135 Euro a külföldi nettó nagyker ár vagy a bruttó kisker ár?
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #28911 üzenetére
a 40mm most 60k, kizártnak tartom hogy annyi lesz ez is vagy olcsóbb, mert akkor a 40-est senki nem fogja megvenni.
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #28907 üzenetére
Igen, ennyiért hozta be a bolt, és akkor még csak nála van. Ha eladja, hasznot akar rajra termelni, hisz ezért foglalkozik vele, tehát ennél csak több lesz, de ezt direk ki is emeltem az előző hsz-ben is, idézem "+ bolt haszna" ...
-
zserbox
őstag
válasz
bbkmachine #28859 üzenetére
nincs kisebb fényerejű obim, de ezeket 5.6ra rekeszelve is fenn áll a dolog
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28856 üzenetére
Ha jól emlékszem 370k volt akkor benne - és még jócskán tekert bele utána.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28851 üzenetére
Én is csak fotózásra mondtam: az 1Ds3-mal nem lehet videózni.
A kolléga használta is a gépét, nem csak dísznek volt a polcon...
Akkoriban jött divatba az ellenfényben fotózás, így elég sok képet készített úgy. 300k+ expó volt benne akkor és még ment...
(#28853) .DLL: A lézer teljesen más tészta, akkora a koherens energiasűrűsége, hogy mindent visz: megfelelő teljesítménnyel - nem is kell nagyra gondolni: 500 mW már elég - nem okoz neki nehézséget a teljes szenzorlapka átégetése sem (a napfény szerencsére ennél jóval "barátságosabb").
-
Big-Lacos
aktív tag
válasz
bbkmachine #28851 üzenetére
Igazabol szerintem is, csak ugy elgondolkodtam rajta, amikor neztem a hozzaszolasokat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28848 üzenetére
Abban a pillanatban nem, de évek múltával, ahogy egyre többet kap a szenzor, csökken tőle a dinamikája. Találkoztam már ilyen, 1-es sorozatú vázzal, egy kolléga használta 3 évig nappal szemben, utána érezhetően hamarabb telítésbe mentek pixelek a szenzor bizonyos (a nap által többet ért) területein. A vége szenzorcsere lett a vázban. Videó módban meg egyértelmű: ott nagyobb előfeszítést kap a szenzor a folyamatos kiolvasás miatt, így alapból sérülékenyebb.
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28812 üzenetére
Öjj-ha...
Ú, de ínycsiklandó... Be kéne neveznem egyre...
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28804 üzenetére
Mennyi volt az obi, és mennyit kapsz vissza? Kíváncsi vagyok...
-
.DLL
veterán
válasz
bbkmachine #28792 üzenetére
Ez érdekes... de gondolom egyéb (pl. LV, videó) zárfelcsapásból jóval több volt , mint 32.
Vajon aki sokat LV-zik annál hogyan alakul a zár számláló? Nála biztosan többet járt a zár, mint ahány kép készült, és a zár szempontjából ez a lényeg. -
kem
addikt
válasz
bbkmachine #28773 üzenetére
-
kem
addikt
válasz
bbkmachine #28773 üzenetére
Kosz a direct linket.
-
Monya78
veterán
válasz
bbkmachine #28750 üzenetére
Ha formázod a kártyád nincs szám átvétel, de elég 1db rajtahagyott fotó és máris megtörténik a baj...
-
copass
veterán
válasz
bbkmachine #28747 üzenetére
attől még használható arra is!
-
madgie
titán
válasz
bbkmachine #28693 üzenetére
Egy házigazda rakta be a coming soon feliratú képet, szerinted miért?
Jön a 11-24L teszt, itt a Prohardveren. Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni.
-
madgie
titán
válasz
bbkmachine #28689 üzenetére
És van már normális magyar teszt is róla? Vagy te írod?
-
szasza_1
senior tag
válasz
bbkmachine #28630 üzenetére
Nincs, de úgy látom, hogy akkor ISO200 lesz a minimális ISO, így még jobban túlexponáltabb lesz, mint ISO 100-al. (A 250-es záridő pedig a maximum a beépített vaku miatt.)
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28615 üzenetére
Ilyen kijelzőknél azt kell megtanulni, hogy mennyire kell rosszul kinéznie a kijelzőn, hogy rendes monitoron jól mutasson.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28613 üzenetére
"...17-55 DC obival..."
18-55-öt akartál írni.
-
pergabb
senior tag
válasz
bbkmachine #28610 üzenetére
egyáltalán már lehet kapni?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bbkmachine #28595 üzenetére
A személyeskedést igazán befejezhetnéd, ahogy az arcodból is visszavehetnél, mert ez errefelé nem trend! Kösz! Ha nem tudsz normális hangnemben válaszolni, akkor inkább sehogy ne tedd!
Tisztában vagyok, mit takar a zárójelben szereplő szám. Csak Te meg azt vedd észre, hogy a 700D-nél ezek a számok is alacsonyabbak, ergo hiába tud 1 képpel többet másodpercenként, ha azt nem képes csak 30, 5, illetve 3 képen keresztül adni üzemmódtól függően, szemben a 100D-vel, ami a 4-et hosszabban képes tartani.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
bbkmachine #28586 üzenetére
Bocsánat, hogy feltételeztem, hogy e topicba hozzáértők írnak.
Az egy dolog, hogy megnéztem a különbségeket, megtapiztam - szerintem ez elvárható egy ilyen összegű beruházásnál - sajnálom, hogy nem vagyok tudatlan vásárló, úgy gondoltam, ezzel is megkönnyítem a válaszadók dolgát. Valójában azt mertem remélni, hogy egy - tényleges - hozzáértő elmondja, hogy a puszta tényadatok mögött van-e valós előny, vagy sem. Nem azt vártam, hogy bárki is helyettem döntsön! Ismét bocsánat, hogy mindig magamból indulok ki: az elmúlt 7 évben a plazma topicban e szerint próbáltam segíteni az embereknek.
Azért továbbra is kérném a normálisabb fórumtársakat, hogy próbálják meg értelmezni a kérdésemet és válaszolni aszerint, hogy a méretbeli különbségeket félretéve érdemes-e a 100D mellett dönteni a 700D-vel szemben és hogy jó-e az említett kit-ért az adott ár, amit az első HSZ-ben írtam! Köszönöm!
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28552 üzenetére
Figy! Szerintem sem való rá, de az enyémre igen...
Nagyon jól ellennék az obijaiddal, ha gondolod és adakoznál egy rászorulónak, akkor itt vagyok.
Amúgy a témához szólva, olyan nincs, hogy megrendeled a terméket, mondjuk 80e Ft-ért, és a cég csak két hét múlva küldi ki, mert éppen kukutyinból hozzák, és akkor meg már 90e Ft-ot kérnek. Ugyanis a rendelésnél van visszaigazolás, amelyben fel kell tüntetni az összeget, stb... Viszont ha ezt mégis megjátsszák, akkor el kell állni a vételtől, ugyanis utólag módosítottak rajta, sőt, még a fogyasztóvédelmet is meg lehet lebegtetni. Nálam volt ilyen nem is olyan rég, hogy 15e Ft-al többet szedtek le a számlámról. Felhívtam a céget, hozzáteszem nuku telefonszám, szinte kőkemény nyomozásba kellett kezdenem amire kiderítettem hogyan lehet reklamálni, persze kapcsolgattak össze-vissza. Meguntam. Mondtam, rendben, a következő szám akkor a fogyasztóvédelem, stb... Aztán elmondták, hogy igen, mert amikor rendeltem akcióban volt, de az lejárt, és most ennyi. Mondom ok, a termék marad, és ha holnap reggelre nincs a számlámon a pénz, akkor jogi út. Kezemben volt a visszaigazolás, stb. Érdekes módon visszajött a lóvé... Persze elnézést, vagy valami, az nuku...
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28552 üzenetére
"Nem való rá": crop factor szorzója miatt. Ha majd egyszer olyan helyzetbe kerülsz amikor nem tudsz tovább hátrálni (mert mondjuk egy fal van mögötted) és emiatt nem lesz meg a kép, akkor rögtön megérted miért nem való rá.
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28528 üzenetére
Jaaaa, akkor elírtad.
@_seth_ jól írja, mert egy 100ezerrel többet írtál, én meg azt hittem még egy obi van akkor még hozzá, vagy valami. Nem rossz ez így! Gratula hozzá! Irigykedem...
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28528 üzenetére
Ez csak 79e, egy kicsit megtoldottad elozoleg az arat
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28525 üzenetére
Szett? Milyen szett ennyiért? Bocsi, de nekem ez most így nem tiszta.
Csak kíváncsi vagyok, nem kukacoskodok.
-
válasz
bbkmachine #28508 üzenetére
érdekes dolog ez, hogy a 85/1,8 mennyire közel van a használtpiaci árához, a 70-200 f4 IS meg mennyire távol
inteltunder: megvettem a 6d-t, utána egy vagy két héttel jött a pénzvisszafizetős akció, amivel visszakaptam volna ~50 pénzt
evvan.
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
bbkmachine #28508 üzenetére
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28489 üzenetére
Nem láttam, hogy kizárólag FT-ra gondolsz, bocsi. Csak azt szerettem volna írni, hogy ha nem is sokkal, de van jobb áron is. Az otthoni márkaszervizről inkább meg nem írnék, mert az egy rossz vicc! Oké, én jelenleg itt élek kint, de ha minden igaz már nem sokáig, és az biztos, hogy továbbra is innen fogok rendelni mindent. A mosógéptől, az obiig, mindent. Nem lesz itt kinti kártyám, nehézkes a szállítás? Annyi Magyar van már kint, hogy nem nehéz barátot, ismerőst találni, akivel le lehet tárgyalni, hogy figy, rendeld már ezt meg nekem, aztán valahogy eljut hozzám a cucc. Én is ezt nyomatom.
Vittem már haza kamerát, mosószert, fotós cuccokat, stb... Abszolút nem esik nehezemre segíteni. Sőt, volt garis gond is, illetve nem működött a kamera megfelelően, visszaküldtem, lóvé vissza, és máshonnan rendeltük meg újra. Igazad van abban, hogy otthonról azért bonyolultabb ez a megoldás, és egyszerűbb bemenni azt megvenni az üzletben. Főleg ha még sürgős is, akkor meg pláne.
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28494 üzenetére
"legjobban és leggyorsabban a Camera kft. Ők a hivatalos márkaszerviz."
Az aláhúzott rész stimmel, sajnos, de az előtte lévőkben kételkednék... gyorsak és jók? Ismerősi körben jót nem sűrűn hallok róluk. A 17-55-öm pl náluk van de az elmúlt két hétben nem történt semmi sem...
-
_seth_
veterán
válasz
bbkmachine #28487 üzenetére
Hasznaltra gondoltam, szerintem annyibol kihozhato.
-
belovary
senior tag
válasz
bbkmachine #28487 üzenetére
Pl az Amazon-on 235€ az ára, és néha ha még jobban akciózzák, akkor még egy kicsit faragnak az árból.
Sőt, a német Mindfactory oldalán most 228€ ez az obi. Az meg már úgy 70 alatt van. Ok, persze otthonról rendelni a szállítási díj miatt kicsit neccesebb, de azért lehet olcsóbban kapni. -
JohnyBlue
addikt
válasz
bbkmachine #28460 üzenetére
"Ezen mit kell ennyit szájkaratézni, azt nem tudom?!"
Mert kitelik az idejéből
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #28375 üzenetére
Megcsináltam a 70D-n a fókusz sík és egyébként a középső fókuszpont tesztet.
Itt vannak a képek teljes eredeti méretben, csak az ACDSee-vel konvertáltam át jpeg-re, semmi mást nem babráltam a képeken.
Az eljárás úgy nézett ki, hogy belőttem állványon a gépet az asztallal párhuzamosan, vízszintezve. Az asztal szélével párhuzamosan a teszt ábrát mozgattam úgy, hogy minden expozíciónál az ábra közepe egybe essen az éppen kiválasztott fókusz ponttal. A fájlnevek beszédesek. A bal2 azt jelenti, hogy a középső fókuszponttól balra a második fókuszpontot állítottam be. A teljes azt jelenti, hogy a többpontos AF esetén a középső harmadot jelöltem ki. A fájlnév végén az LV pedig gondolom egyértelmű, hogy LV módban exponáltam.
Minden expozíció előtt eltekertem ez élesség állító gyűrűt a legközelebb felé és onnan indítottam az AF-et.Mindez a Canon 60/2,8 macro objektívvel, ISO100 és f2,8 beállítással. Úgy gondolom a képeket nézve, hogy az én 70D-m valóban nem érinti az a bizonyos középső AF probléma, és a szenzorom sem ferde. Az előző tesztnél valamit biztos elrontottam. Ja, és az MAF beállítás alapon van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bbkmachine #28378 üzenetére
Le kell cserélni valami kiselejtezett üveg fém bajonettjére...
-
Clemi
veterán
válasz
bbkmachine #28364 üzenetére
Azért tettem fel a kérdést úgy, hogy a 70D tulajok szerint, akik már tapasztalták az a bizonyos AF hibát, ezen képek alapján, az én vázam érintett, vagy nem
Persze van fókusz sík elmászás, ami különösen az oldalt lévő ferde távolság skálán látszik elég látványosan, csak a 7-es számokat kell nézni, ami a legtávolabb esik a fókusz síktól.
-
csacsi77
senior tag
válasz
bbkmachine #28353 üzenetére
Csak a 70D és a 7DMII rendelkezik Dual Pixel AF-rendszerrel.
A 650/700D-ben Hybrid CMOS AF van. 100D-ben Hybrid CMOS AF II, míg a 750/760D-ben Hybrid CMOS AF III, ami az ígéretek szerint sokkal gyorsabb lesz, mint az első generáció. Talán már el is éri a Dual Pixel AF-et.(#28351) bl4ze
Stm obikat mely vázakkal lehet 'kihajtani' ???Az előző kérdésre válaszolva az STM obik mindegyik EF-S bajonettes Canonnal jól együtt működnek, gyorsak, halkak és pontosak. Élőkép alatti pedig a fent említett 7 vázzal működnek nagyon jól és hozzák a fenti paramétereket. Persze a Dual Pixel AF itt is jobb, gyorsabb és pontosabb. Ám mindez csak otthoni játszadozásra jó, profi munkára még mindig a kézi fókusz illenék.
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bbkmachine #28253 üzenetére
Szia. Link?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest