- Mobil flották
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
Muerte68 #30164 üzenetére
mit? jaaa a 4millió isosat? 8,5 misiért nem nevezném tömegcikknek!
-
Morgal
aktív tag
válasz
Muerte68 #29924 üzenetére
Érdemes inkább Canon EF 28-80 f/3.5–5.6 USM Mk1 (tehát nem a műanyag bajonettes széthullos hulladék darabok, hanem az 1991-es) kiadásban gondolkodnod vagy ha kicsit többet szánsz rá akkor Canon EF 24-85 3.5-4.5 USM, van ezekről a régi de viszonylag jó obikról egy cikk.
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Muerte68 #29926 üzenetére
Azért ennyi, mert ezeket még filmes gépekre fejlesztették, így nem éppen ideális a kezdő gyutávjuk, plusz hajlamosak az erős CA-ra is. Ha az megnyugtat én egy 28-80 USM-et vettem 10ezerért. Karcmentes, mintha új lett volna. Eladtam aztán, mert soha nem volt a gépen. Mit kezdjek egy átlag fényerős, 28-80-as obival egy crop-os vázon? Semmit...
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Muerte68 #29268 üzenetére
Nekem 20forintot sem érne. Mit lehet kezdeni egy 38-76mm f4.5-5.6 obival? Pláne crop-on. Se stabi, se usm, teljesen átlagos fényérték. Még ha nagy fényerős lenne, akkor azt mondom, hogy jó lenne portrézni, de az f4.5 kezdő az nagyon gyenge. Ha mindenképpen ilyen ősi darabot akarsz olcsón és USM kell, akkor a 28-80 USM-et ajánlom. Volt nekem is, bár 3x ha volt a gépen összesen. A fényértéke átlagos annak is, de az AF motorja gyors és pontos. 10-15ezer között szokták árulni, annyit mindenképpen megér, meg van benne anyag is. Fém bajonett, skála, made in japan.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Muerte68 #29084 üzenetére
Régen csináltam, ez rémlik (nem tudom a gépeden működik-e): obi le, vázsapi fel. Kézi szenzortisztítás (tükörfelcsapásos, nem a ki-be kapcsolásnál is működő) be, legalább fél percig működtetni. Gép kikapcs, gép bekapcs, fotó készít (obi nélküli fotózást engedélyezni kell), eredményt ellenőriz.
-
sweet122
tag
válasz
Muerte68 #28962 üzenetére
Szerintem most már várd meg az újat. Az STM nem csak a videóra jó. Illetve az USM-mel szemben igen, de a sima 50-eshez képest az STM sokkal jobb. Pontosabb, gyorsabb, csendesebb. Illetve valószínűleg a képminőség is jobb lesz, árban pedig szinte ugyanott van a kettő. Nyilván a régi olcsóbb használtan, de az zsákbamacska..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest