- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden, ami "bundli"!
Részletek a legördítés után.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beniii06
addikt
válasz
TheNewDawn #14398 üzenetére
Még a kuponnal is necces lenne, úgy láttam sok helyen a hitmant 1000 Ft-ért dobálják, a többit meg ilyen 300 Ft-ért, már ha elviszik. Arra nem játszok, hogy valami maradjon belőle, mert nem indítanám el egyiket sem. Nekem pasue-olva van továbbra is a csomag.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Beniii06 #14396 üzenetére
Bizony és nem csak az, hanem a többségnek ( feltételezem legalábbis mert rajtam kívül 4ből 4 ismerős megkapta akikkel napi kapcsolatban vagyok ) bedobta még a 3$ kupont is, vagyis 9$ ért vihető az ehavi choice.
Én ugyan alapban eldöntöttem, hogy ez a hónap pause lesz, de ennyiért ( főleg ha vmi értelmes lenne netán a kapott játék) basszus már meggondolandó az unpause....
-
eami
Topikgazda
válasz
Beniii06 #14396 üzenetére
én mindig be vagyok jelentkezve, úgy nem mutatja ezt, de tényleg
itt a link a részletes leírással.
-
eami
Topikgazda
válasz
Ferke[HUN] #14393 üzenetére
ezt hol olvastátok?
-
Ferke[HUN]
tag
Pontosan. Nem akartam fejtegeti részletesebben, de nagyjából a számítógépes játék a 6. helyen áll az életemben. Munka, párkapcsolat, gyerekek, barátok, hobbik mellett, után csak lazulni akarok. Kicsit belebújni más bőrébe. John Marston, Henry of Skalitz, Geralt of Rivia...
Minek a plusz stressz???
Bocsánat a dupláért.
-
Ferke[HUN]
tag
Május elsején a Classic és a Prémium előfizetők egy meglepetés játékot kapnak a havi Choicon felül. Kivételes alkalom, nem fogják havonta eljátszani. Ezért tippelgettük, hogy mit is fognak betenni.
Azért gondoltam, hogy valami jobb fajta lesz, mert a Hitman 2 mellett nem igazán volt ütősebb cím ebben a hónapban.
-
eami
Topikgazda
válasz
Ferke[HUN] #14357 üzenetére
"Az áprilisi Choice eddig fel nem fedett tagját, már van, aki előre megvette a Splitben..."
milyen fel nem fedett? én 12 játékot látok, korábbi hónapokban is 12 volt.... várni kellene még valamire?
-
törölt tag
Összességében én sem rajongok különösebben a horrorért. A legnagyobb bajom az vele, hogy 90%-ban valami buta sztori, legyen film/játék. Ami eddig igazán megfogott, az a SOMA volt. Nem mondom, hogy nem nyomasztó, de nem igazán a jump scare-ekre játszik, és simán vállalható volt éjszaka fülessel, nem olyan félelmetes. Ellenben a története, grafikája, a hangok, az egész atmoszféra és konklúzió annyira jó, hogy ha az ember egy ilyen játékot végig szeretne játszani, akkor érdemes ezzel próbálkozni.
-
looser
addikt
válasz
twollah1976 #14387 üzenetére
A rajzfilmen vagy a filme(ke)n? Egyébként dettó, órákig rajtam marad az érzés. Fura, ha benne van az ember, kevésbé ijed meg, de ha olvasok és valaki bedörömböl az ajtómon, akkor is felugrok :-) A konstans zaj talán kevésbé ijesztő, de a folyamatossága miatt zavaróbb. Van nem messze tőlünk egy gyárépület, néha olyan zajok jönnek, mintha transformerek átalakulás közben acélrudakat ropogtatnának. Tompa és fenyegető, 1-2 éles nyiszogással, az elég lélekölő...
-
Vesa
veterán
válasz
Ferke[HUN] #14382 üzenetére
Én sem vagyok félős, sőt, de a horrort min műfajt gyűlölöm, játékban és filmben egyaránt. Egyszerűen azért, mert a napi munka, stressz, család, satöbbi mellett, nem a feszültségre vágyom még akkor is, ha leülök játszani vagy filmezni. Ha ezért engem valaki félősnek nevez, akkor én meg azt mondom, hogy aki ezt élvezi, annak k*rva unalmas lehet az élete, és csak a horror képes némi izgalmat vinni bele. (és természetesen ez pont úgy nem lesz igaz, mint ahogy az sem, ha rettegő jánosnak tartanak csak azért, mert utálod a horrort)
-
looser
addikt
válasz
sto1911 #14377 üzenetére
Elnézést, csak amikor előzőleg hozzászóltam a Dead Space-ről kérdezett valaki és tök természetes volt a fejben, hogy csak ennyit írok. Persze a franc se tudja követni, ez tényleg csak amiatt volt, hogy előzőleg erről kérdeztem :-)
Szóval nekem a Dead Space volt az utolsó "rettegés foka" :-)
Árulnak hozzá dlc-ket, de többet is, melyik, ami kötelező? -
-
Rendo84
senior tag
válasz
Ferke[HUN] #14378 üzenetére
Az epilepszia veszélye is fennáll, azért tényleg nem árt vigyázni, nem véletlen a sok figyelmeztetés a játékokban. Egyéb idegrendszeri betegségekről nem is beszélve.
Én mikor a Rust-ot toltam zsinórban egy hétig, persze mellette dolgzni is jártam stb..., megváltoztam ennek hatására feszült és idegessé váltam. Mikor abbahagytam jobb lett tőle a közérzetem az nekem is sok volt. Itt minden percben veszélyben van az ember, még ha a megépített házikóban vagyunk, és zajokat hallani kintről, akkor is lehet aggódni, hogy ki kit hallott meg, elment-e már vagy még bújkál a közelben rád várva, stb...
Szóval szép és jó tud lenni az ilyen, de túlzásba nem szabad vinni.
Nagyon jól eltalálták ennek az Alien-nek az atmoszféráját, aki szereti a bújkálós és picit taktikázós játékot, annak be fog jönni, nem csak rohanni és hentelni kell ész nélkül. Idegőrlő tud lenni nehéz fokozaton ez biztos. Sok a sötét rész a játékban, a zene is nyomasztóbbá tudja tenni, de ajánlott minőségi játék. Ennél vannak félelmetesebb horror játékok is nyilván, de 5.1-es, vagy valamilyen hasonló technikával még rátesz egy lapáttal. -
Crytek
nagyúr
válasz
Ferke[HUN] #14378 üzenetére
A leírtak alapján nem is kicsit
Abben a kettőben amit írtál kb annyi félelem volt mint ahogy most csattogtatom a billentyűzetet. Gondolom te este csak valakivel párban mersz menni bárhova mert sötét van nem?
-
Ferke[HUN]
tag
Nekem egy életre elment a kedvem a félős játékoktól, amikor játékos pályám kezdetén (későn kezdtem a pc-s életem), a Return to Castle Wolfenstein-ben írtottam a nácikat és beestem a kriptába, és a könnyed II. vh-s lövölde átváltott valami másra. Asszem napokig nem léptem vissza..
Azóta semmi olyan, amiben para van. Talán még a Cold Fear volt, amit játszottam. Edzetlen, puhány vagyok.
-
sto1911
veterán
válasz
looser #14373 üzenetére
Nem tudom mi az a DS, de az Isolation kiváló.
Igen, bujkálni kell benne, osonni és settenkedni, de ha elkap a hangulata, nem fogod megbánni.Ha bele tudod élni magadat, akkor viszont vigyázni kell, mert rettentő ijesztő és nyomasztó tud lenni.
Nekem már megvan egy ideje, de csak mostanában sikerült huzamosabb ideig játszanom vele. Egyszerűen az eleje mocsok nehéz és frusztráló bír lenni, míg fel nem veszed a ritmusát. És persze ijesztő is, ami miatt többször le kellett tennem.
A közepe elég könnyű ezek után, szinte sétagalopp, de aztán újra beindul, így megint le kellett tennem
A két sztori DLC állítólag kötelező, én még nem játszottam velük (míg az alapot végig nem vittem).
Ennyi pénzért meg nem is kérdés.
-
bepken
veterán
válasz
Crytek #14374 üzenetére
ez konkrétan az első olyan játékom volt, amiből 1 óra játék után kiléptem és azóta se indítottam el
na nem azért, mert rossz játék volna, hanem mert konkrétan az egekben volt a pulzusom és gatyát kellett cserélnem! valószínűleg csak amiatt érzek így, mert nem bírom a paráztatós játékokat....aki edzett ilyen téren, biztosan másmilyen élménynek érzékeli.
-
looser
addikt
válasz
Ferke[HUN] #14365 üzenetére
Bakker, rákukkantottam és 1.85€ most, annyit - ránézésre - megér. Nyomasztóbb a DS-nél, vagy másmilyen?
-
törölt tag
válasz
Ferke[HUN] #14370 üzenetére
"Humble kiadó is?"
Az bizony. Utóbbi időben a Temtem című játékkal pl. elég nagyot mentek. -
FunPro
őstag
válasz
Ferke[HUN] #14370 üzenetére
Azon röhögnék, ha az is ott lenne a Void-nál, hogy kurátor IGN, score 100%, outstanding!
-
Crytek
nagyúr
Hybrid Wars-ot akkor már az úgyis lekerül steamről
-
FunPro
őstag
válasz
Szerintem akkor inkább a shogun 2-t!
-
reelc
veterán
válasz
Beelőztél.
Épp ezt akartam írni.
Persze csak az alapjátékot. -
törölt tag
válasz
Ferke[HUN] #14361 üzenetére
Szerintem a Void Bastards lesz. Aztán meglátjuk.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Ferke[HUN] #14361 üzenetére
Miért lenne köpködés? Kaptál 10 játékot a szokásos áron ahogy eddig is. Most meg kapod a 11. bónuszt.Senkinek semmi joga köpködni. A köpködés az maradjon meg a májusi bundlera,mert egy ilyen csomag után már nem számítok semmi jóra
-
Ferke[HUN]
tag
Józan paraszti ésszel valami "normális" játékot tennék bele. Mekkora köpködés lesz, ha valami 30 centes indievel szúrják ki a szemünket.
Nem azt írták, hogy ez egyszeri dolog? Nem fogják minden hónapban eljátszani? Szerintem valami prózai oka van, nem pedig a beetetés miatt titkolják.
-
maross
nagyúr
válasz
butasag lenne ertekeset benne hagyni - hacsak nem hosszutavra terveznek, es csak emiatt megveszi majd az ember a majusi bundlet HÁTHA az az egy jatek jo lesz.
-
phenomHUN
senior tag
válasz
Kuttulhu lesz szerintem, vagy pedig egy már szénné akciózott játék.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Szerintem olyan értékeset nem fognak adni,pedig erre a csomagra ráférne egy erősítés. Ezt megtartanám xboxon 1000/1000-eztem. Steamen is megtenném vele
-
Ferke[HUN]
tag
Az áprilisi Choice eddig fel nem fedett tagját, már van, aki előre megvette a Splitben... Érdekes, kíváncsian várom a felfedést. Meglepetés, vagy pofára esés lesz? [Titkon a Plauge Tale-t várom].
-
válasz
FunPro #14326 üzenetére
hogyne profitálnál? a jó érzés, hogy adtál micsoda?
"profit"
"Szóval a tegnap tanultak alapján, az ign-nek 17 millió dollárral kell kevesebb adót kell fizetnie, ha ez az összeg nem éri el az adóköteles bevételük 50%-át. Azért ez a pénz már jobban hangzik, mint az a bevételenkénti 0,5 dollár.
"
Ha össze tudják vonni a saját tevékenységükkel, akkor jól hangzana a 17 misi éves adócsökkentés, valóban. De... de szerintem Vesa #14327-ben leírta a legvalószínűbb/reálisabb "megoldást", miszerint konkrétan a kiadó a jótékonyságra felajánló, így ő nyeri az adókedvezményt is.
De tulképp mindegy is, a lényeg, hogy jó célokra megy sok pénz és mi is nyerünk pár jóáras játékot.
-
Corleone33
senior tag
Fanatical Bundle-ból Sanctus Reach, The Walking Dead és a Redeemer gazdát keres, fejenként egy 300-400 forintért
-valamint előző HB bundle-ból még mindig leadó Strider egy 200 forintért
régi Groupees bundle-ból
-Red Orchestra Ostrfront 41-45 :300 forintért-The Silent Age (ebből kettő is van): 300ft
-Boo Bunny Plague Deluxe Edition: 300ft
-
vidaila
senior tag
Walking dead 5DRRA-AW9B2-KMIP(* mint macska)
-
vidaila
senior tag
Tegnapi fanatical csomagból megvan még
Walking Dead első évad +DLC
WD második évad -
reelc
veterán
válasz
TheNewDawn #14350 üzenetére
Igen, akkoriban erősen gondolkodtam rajtuk.
Mondjuk úgy, hogy ha 1-2 hónappal később vannak, valószínűleg vásárlás lett volna.
Arra emlékszem, hogy az egyik reduxként jött vissza, 1 játék elfogyott belőle. -
TheNewDawn
addikt
Hát egyiknél 5€ ért lehetett vinni a teljes Stalker szériát, Day of Infamyt, 2 kb legjobb régi Star Wars játékot, Override Mech Brawl Cityt, Relegiont, Simcity 4 Deluxeot stb, másiknál meg 4.5 ért Sherlock Holmes the Devil Daughter, Surge, THE KING OF FIGHTERS XIV STEAM EDITION, SNK 40th ANNIVERSARY COLLECTION, meg Atari Vault
-
vidaila
senior tag
Bontok.
Ami maradt:
Blood: Fresh Supply
The Walking Dead + 400 Days DLC
The Walking Dead: Season Two
Warhammer 40,000: Sanctus Reach
Redeemer: Enhanced EditionPriviben érdeklődjön akit érdekel vmelyik
-
reelc
veterán
válasz
TheNewDawn #14347 üzenetére
Valóban.
Mondjuk azokat kihagytam, de rémlett valami, hogy voltak még jók. -
reelc
veterán
Sanctuary Bundle - Fanatical. €5.49
Blood: Fresh Supply
The Walking Dead + 400 Days DLC
The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Michonne - A Telltale Miniseries
RollerCoaster Tycoon® Classic
Warhammer 40,000: Sanctus Reach
Redeemer: Enhanced Edition
This War of Mine: Final Cut
This War of Mine: Stories - Season Pass DLCSzerintem az idei év egyik legjobbja.
-
Ferke[HUN]
tag
Kénytelen, kelletlen futottam egy második kört is a Humble 2K Bundle miatt...
Hátha érdekel valakit, ami maradt belőle:
- XCOM: Enemy Unknown Complete Pack
- NBA 2K Playgrounds 2- Carnival Games VR
- Civilization III
- The Darkness 2
- Sid Meiers Pirates!Ha az első kettőből választasz, a maradék négyből 1 ajándék.
-
Crytek
nagyúr
válasz
K1LLMy53Lf #14337 üzenetére
Turning Test 1.5€?
-
TheNewDawn
addikt
válasz
K1LLMy53Lf #14337 üzenetére
Bedobom a linket is, nehogy valaki lemaradjon minden idők legdurvább és legnagyobb lehetőségéről, Humble Square Enix Bundle
-
K1LLMy53Lf
senior tag
ha esetleg valakit az új square enix bundle-ből csak tier1-2 érdekelne, dobjon egy pm-et pls, megvenném a full tier 3at
-
fatal`
titán
Planet Coaster nem maradt senkinek?
-
reelc
veterán
válasz
sto1911 #14332 üzenetére
Én is keresnék, de 3 hónapja volt bundliban.
Mondjuk még 2 napig elég jó áron van, Wingamestore. -
sto1911
veterán
Cities Skylines nem maradt meg valakinel esetleg?
-
Executioner
tag
Egy régebbi pakkból az alábbi játékok aprópénzért vihetőek. Az ajánlatokat privát üzenetben várom.
Volume
Penarium
Dropsy
Titan Souls
Broken AgeÜdv.,
-
Aethel
aktív tag
Srácok, kaptam egy mailt a humble-tól hogy frissítsem a User Location Settings-t. Azért hogy helyesen állapítsák meg az adót, a pénznemem, meg a régiózást a kulcsoknál.
Ettől most drágulhatnak a kulcsaim? Mi van ha beállítom tegyük fel európa legalacsonyabb adókulcsos országát? -
Urguru
aktív tag
Hibáztam , hogy írtam sry mindenkitől
-
Vesa
veterán
Egészen félreérted...Itt nem a humbli jótékonykodik, hanem a kiadó/fejlesztő (jogtulajdonos), mivel az ővé a termék, tehát ő tudja azt jelképes áron -lemondva az eredeti profitról-, felajánlani! Sőt, a humble működési költségének fedezetét is ezek a termékek adják (vagy adták eredetileg az IGN előtt), mivel saját jogon semmijük sincs. A Humble egy alapítvány -vagy az volt eredetileg, az IGN átvétel óta nem tudom milyen státuszban vannak-, akit a történetben kb. úgy kell elképzelni, mint pl. a Vöröskeresztet. Biztosítja az adakozáshoz szükséges platformot, biztosítja az adományok begyűjtését, illetve befolyt összegek eljuttatását a rászorulóknak, és végzi a különböző karitatív szervezetekkel történő kapcsolattartást. Azonban adományozók nélkül -kiadók, fejlesztők-, a Humle B. egy semmi, nem is létezhetne. Az adózási különbség nem a Hunmble-nél realizált bevételnél keletkezik, hanem az adományozónál közvetlenül, amikor a tulajdonát képező terméket X összegben felajánlja jótékonysági célokra. Az viszont kétségtelen, hogy az adózási kedvezmény nem a bevételre számolandó, hanem a profitra, hiszen adót a nyereség után fizetünk, nem a bevétel után (bár ez hazánkban az un. "elvárt adóval" kivételes esetekben nem teljesen igaz, de most maradjunk ennél mert itt ez nem releváns).
Véleményem szerint, ez a kiadóknak elsősorban marketing célokat szolgált, vagyis a termékeken realizált veszteséeg egyrészt leírták reklámköltségnek, másrészt a már melített módon csökkentették vele az adóalapjukat. Így mindenki jól járt, mert a kiadónak teljesen mindegy, hogy elkölt mondjuk 100k dollárt direkt hirdetésre, vagy ugyanezt az összeget átvezeti szintén reklámkiadásnak a felajánláson keletkező veszteségből, a játékosnak azért jó, mert olcsóbban jutott a termékhez, a rászorulóknak meg azért, mert támogatásban részesültek.
Azt viszont ne gondold, hogy a klasszikus értelemben vett "jóság" motiválja a kiadókat. Piaci szereplőknél kizárólag érdekek mentén történik minden! Ez viszont egy olyan konstrukció, ahol történetesen mindenki jól jár, így érdekében állhat a kiadónak is a részvétel.
-
FunPro
őstag
Én ebből 2 dolog miatt nem tudok profitálni:
1) Magánszemélyként semmit nem érek vele
2) Nekem senki nem ad pénzt, hogy eladományozzamAbban biztos lehetsz, hogy az adomány nem közvetlenül tőlünk megy. Ha közvetlenül szeretnél adományozni, utald az adott alapítvány/szervezet/akármi számlájára.
Azt se felejtsük, hogy a humbli az ign tulajdona. Szóval nem csak ebből van bevételük. És ha azt nézem, hogy 10 év alatt 173 misi adomány jött össze, akkor óvatos becslés szerint durván 17 millió adomány jön össze évente.
Szóval a tegnap tanultak alapján, az ign-nek 17 millió dollárral kell kevesebb adót kell fizetnie, ha ez az összeg nem éri el az adóköteles bevételük 50%-át. Azért ez a pénz már jobban hangzik, mint az a bevételenkénti 0,5 dollár.
De hogy még merészebben fogalmazzak:
Ha a humbliból befolyt profitgyanús összeget az ign elkönyveli költségnek (magyarul 0 haszna van a humble-ből), akkor is nyer 17 millió dollárt, hiszen az adományt és az elkönyvelt költséget is mi fizettük.
Ráadásul a nagyobb cégek gyakran még örülnek is, ha sikerül papíron növelni a költségüket.
-
válasz
Urguru #14324 üzenetére
Hol állítottuk, hogy a vásárlás a mögöttes karitatív tervékenységtől függ?
Szerintem egyikőnk sem erről beszélgetett...(gondolom a Duna-Tisza áradáskor a HB azt mondta, hogy adott az ügyért, ezért is kéred számon, hogy nem volt adakozás...? vagy hogy jön ez megint ide? [link] itt egy kis ízelítő, hogy kiket-miket támogattak korábban.)
-
válasz
FunPro #14313 üzenetére
kissé tévúton jársz/jártok
(de ha ekkora biznisz az adakozás, ti miért nem nyerészkedtek? most elég sok a rászoruló, hajrá!
)
A 100 dolláros példádnál maradva:
80 $ adomány, amit szerintem vagy te fizetsz adományként vagy a humbli - nemtom, őszintén!
20 $ BEVÉTEL (nem profit ! ), amiből a vállalkozás az általad fizetett áfát "továbbutalja" adóként "azonnal" (de ha a 80 $ is az ő bevétele, az mégdruvább, mert akkor 27$ áfa lesz befizetendő, azonnal)
14.6 $ valódi bevétel marad a humblinál... ebből kell fenntartania a weboldalt, fizetni az alkalmazottakat, leadni a kiadónak a saját lóvéját (nyilván nem ingyen kapják a kulcsokat), és ami ezután marad, az a PROFIT, ebből kell adóznia (mitotmén, legyen mondjuk ez 4$)pontosabban ebből se teljesen, hiszen a 40%-át "eltünteted" a 80$ eladományozásával (ha azt ők adományozzák és nem te, direktben).
tehát mondjuk nem 1.2$-t fizetnek be teszemazt 30%-os adókulcs mellett, hanem 0.75$-t.
világosan látszik, hogy ezért és csakis ezért csinálja a humbli(nem hiszem... ennél a marketing értéke nagyobb annak, hogy immáron 173 milliót eljótékonykodtak... ami lássuk be, tényleg fantasztikus eredmény, rengeteg emberen segíthettek...)
összességében legyintve elintézni annyival egy ilyen rendszert, hogy ez csak a nyerészkedésről szól, merő rosszindulat
-
eami
Topikgazda
áprilisi choice packból, Grist kivéve, ha érdekel valakit valamelyik játék, akkor privátba jöhet az ajánlat.
-
Beniii06
addikt
Most akciós steamen a Borderlands GOTY, aki meg akarja venni vagy bármi mást steamről max 16€ értékben, írjon PM-et!
-
MrTwister
őstag
válasz
sto1911 #14315 üzenetére
Rendben.
A maradék játékok 200 Ft/db-ért vihetők:
Caveblazers
White Noise 2 ez valami horror, Crytek kolléga?
és a klasszkius: Cook, Serve, Delicious! 2!!
Ha legalább még kettőre van jelentkező a maradék 3-ból akkor megveszem! -
MrTwister
őstag
Valaki felesbe nem szállna be velem ebbe a csomagba a Tier1-be?: [link] Nekem kellene a Rain World+Gibz+Neon Chrome. Persze Tier 2 is mehet felőlem(az engem hidegen hagy), de akkor te fizeted a pluszt.
-
FunPro
őstag
válasz
pigster #14311 üzenetére
Na várjál, mert szerintem még mindig tévedünk mind a ketten.
Ide mostmár kéne valami szakértő, aki kioktat mind a kettőnket.Szóval, miután figyelmesen átolvastam az általad linkelt oldalt, meg egy amerikai oldalt, a következőre jutottam:
Az előbb megzavartak a %-ok.
Szóval nem az adomány 40%-a írható le idehaza, hanem minden adomány leírható adónak, de az adóalap nem csökkenhet 60% alá. Ugyanez a helyzet amerikában is, csak ott még jobban ki tudod tolni az adóalapcsökkentést.Ehhez még jön az a plusz információ, hogy az adományra fordított összeg adómentes.
Tehát a gyakorlat:
Ha te veszel a humbliéktól egy bundlit x pénzért, és ők mind a x pénzt elküldik adománynak, akkor azután az adókötelezettségük 0 pénz lesz, mivel ez az x pénz adómentes. Az adójából viszont leírhatja addig a pontig, ameddig az adomány összege el nem éri az adóalap x%-át. Amikor eléri, akkor sem kell utána adózni, viszont nem csökken tovább az adóalap.
Aléprtelmezetten egyébként az oldalon 80/20 arányban megy a dolog. 80% megy adományra, 20% megy bevételnek.
Ha 100 dolláral számolom:
80 dollár megy adománynak
20 dollár megy bevételnekItt elméletileg a profit 20$, ami után adót kéne fizetnie. 27%-os áfakulcsal ez 5,4$ jelentene, tehát a nettó bevétel 14,6$. Mivel azonban a 80$ miatt ő már befizetett annyi adót, hogy az adóalap csökkent 40%-al, így nem 20$ után kell adóznia, hanem csak 12$ után. Ennek következtében a nettó bevétel nem 14$ lesz, hanem 16,76$.
Gondolom a kiadók esetében is van valamilyen kiskapu:
Ha valaki odacsap egy papíron 60$-os játékot, de ő abból csak 20-at lát viszont, akkor valószínüleg ő is leírhatja a fennmaradó 40$-t adóként, adomány gyanánt.
Így már remélem jó lesz.
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Továbbra is érdekelne az NBA 2K20, WWE 2K20, Hitman 2.
Illetve aki Humblen beruházott a Tier 2-be, én ráfizetnék és kiegészíteném a 3-ig. De bármilyen megoldásért és segítségért, tanácsért hálás volnék. -
pigster
senior tag
válasz
FunPro #14310 üzenetére
Még most sem jó az okoskodásod
1)
Nem az adót csökkenti, hanem "adózás előtti eredményt csökkenti"
2)
A kihelyezett műanyag vacakba bedobott pénz (amiért te megvettél valamit) az a bevételt növeli.Tehát az adózás előtti eredményed 100-zal lesz több annál, mintha nem csináltál volna semmit, és mondjuk 40-et vonhatsz le az adományozás miatt. Összességében +60 egyenleged van adózás előtt.
Az adó ezek után kerül megállapításra -
FunPro
őstag
válasz
pigster #14308 üzenetére
Rosszul írtam, elnézést kérek.
Vagyis a szóhasználat volt rossz. Az adomány leírható az adóból, nem visszaigényelhető.
Ami végeredménybe ugyanaz egyébként, csak míg az adóvisszaigénylés előtt ugye befizeted az adót, és állambácsi gazdálkodik vele, addig adóleírás esetén még csak be sem kell fizetni az adót. Szóval ja. Még jobb is, mint az adóvisszaigénylés.
Ha jól értelmezem amit linkeltél (mondjuk azt shoa nem értettem miért van minden jogszabály ilyen cefetkuszán megfogalmazva), idehaza is megúszhatod az adományra fordított összeg 40%-át, ha ügyesen csinálod. Most ahogy olvasom, amerikában is "csak" 50% írható le.
Szóval azért mégsem a teljse összeg, ezt is benéztem. Már rövid a memóriám.Vagyis felelőtlenűl írok mindent, és nem nézek utána dolgoknak...
Gyakorlatban ez valahogy úgy néz ki, hogy kiteszel egy perselyt valahova (mint cég) -> beszedsz 100 millió forintot (hogy könnyű legyen számolni) -> ezt befizeted adománynak -> és voálá, máris 40 (amerikában 50) millióval kevesebb adót kell fizetned. És ehhez csak elég volt kihelyezni egy műanyag vackot.
Mégegszer bocsi a fogalomzavarért.
-
FunPro
őstag
Még ha csak marketing lenne...
Adakozni rohadtul megéri! Valóban növeli a hírnevet, meg reklámnak sem utolsó. De ami a legjobb benne az az adóvisszatérítés.
Nem véletlenül gyűjt minden nagyobb üzletlánc a bajbajutottak megsegítésére.
Gondolom úgy van megoldva, hogy a kiadó papíron a játék teljes árának 80-90%-át felajánlja adományozásra te kifizeted a fennmaradó x%-ot, ő pedig visszaigényli az eladományozott összeget. Így eladott egy 5 éves játékot majd teljes áron. Nomeg az ign is fizet egy keveset, majd lesápol ő is az adományprofitból, és ő is visszaigényli az adót. És ez kb. egy pénzükbe nem került, csak neked.
-
Jah, csak a legtöbb kiadónál elfogyot a kiszórható backlog... ezért szűnt meg az osztogatásuk is.
Mostmár csak akkor kapunk ilyet, ha annyira "elértéktelenedik", hogy kimerik szórni valami bundliba, vagy a saját boltjukba.
-
FunPro
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
Kiemelt bundle oldalak:
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest