-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz Matthewus #12497 üzenetére
Köszi ez tényleg müxik, most akkor keresek arra megoldást, hogy a netstreamet újraindítsa, ha leáll.
kis érdekesség, ha ezt beírod: http://www.youtube.com/user/StreamLineV2 akkor a legelső videó nem lesz 720p, de ez legyen a legnagyobb problémánk ...
szerk.: már csak azt nem értem mi a pék haragjáért kell ilyen buzi nevet adni neki, vagy miért nem találta meg erre: Youtube HD -.-
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
HZoli87
veterán
HTML5 speed test: Link
[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
A Yays! nevű userscript is viszi a a youtube.com/user/ oldalakon a videókat a beállított minőségben. Ebbe semmi extra cucc nincs, csak a minőség beállítás és az autoplay letiltása.
-
BullZeye
veterán
válasz Matthewus #12494 üzenetére
Friss Windows, legújabb Firefox, legújabb flash, legújabb driverek, és a kiegészítők is frissítve lettek. de ha kilépek Firefoxból, akkor ott marad feladatkezelőben és 1 magot 100% ra zabál + memóriát is megeszi reggelire. Még az a jó, hogy CSAK akkor ha kilépek FFből egyébként átlagos ...
-
BullZeye
veterán
válasz Matthewus #12491 üzenetére
potom 5-6 kieg a listából fent van :\ ez így eléggé nem szép tőle
Akkor igazán bosszantó, mikor restart firefox-ra nyomok, és csak várok, és várok és várok, megunom, és kilövöm feladatkezelőből ... majd elindítom kézzel. Amúgy állandóan fut. De most pl üres járatban is másodpercenként +200 kilobájt memóriát eszik pluszba folyamatosan, aztán gondolom memory fox lenullázza egy idő után, remélem 4.0-ba ilyeneket is javítanak.
-
BullZeye
veterán
3.6.4 b7 óta, ha kilépek Firefoxból hajlamos 25%os proci terhelés mellett egyszer 600 mega memóriát, egyszer 17 mega memóriát enni de így pillanatról pillanatra változik tálcáról eltűnik, és vagy leáll 15-20 másodpercen belül, vagy nem
(25% proci terhelés = 1 mag)Volt ilyesmi már? Vagy esetleg a friss telepítésű windows nem tetszik neki? (w7 x64)
-
Cobrusz
senior tag
sziasztok
tegnap frissített nekem a firefox 3.6.4-re
és mikor nézelődök már a feladatkezelőbe ott van egy plugin-container.exe is
mielőtt nem frissített ez nem volt ott
milyen változás lett hogy most kell? mert idegesít hogy még 1 dolog fut nekem -
Vasinger!
nagyúr
válasz WonderCSabo #12478 üzenetére
Hm... Az a helyzet soha nem fagyott le nekem egy ilyen bővítmény sem, de akadozni akadoztak a videók. Talán ezután már nem így lesz.
-
WonderCSabo
félisten
válasz BullZeye #12481 üzenetére
Ez a mai trend. Természetesen át lehet rakni lentre 2 kattintással.
silver star: órákat?
Görgess lejjebb. Természetesen az Aero hiánya miatt, az átlátszóság ugrik XP-n.
Szerk.: Egyébként a tabok nem úgy lesznek, mint a képeken, hanem az ablak fejlécében, mint a Chromeban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #12480 üzenetére
Igaz ld: opera 10.5....
Alább linkeltek nekem órákat aFF-re de amire nekem kéne full képernyőn is óát látni nem működik . miért ?
XP-n is olyan lesz amit linkeltél ?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz WonderCSabo #12471 üzenetére
Miért erőltetik ezt a fent legyenek a tab dolgok? engem spec zavar :\
de tény, hogy az első szépnek mondható default skin FF-hez :\Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #12476 üzenetére
Hát előbb elég nehézséges lenne.
-
Vasinger!
nagyúr
Lefrissítettem a FF-ot a legújabbra, mit tud ez többet mint az előző? Mert én nem nagyon vettem észre változást, csak azt, hogy újabb flasht használ...
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #12471 üzenetére
3.6.4 jóval lassabb mint a 3.7
remélem hamar hozzák már a bétát.
mi az a tbd?
[ Szerkesztve ]
-
Brutforsz
senior tag
válasz WonderCSabo #12473 üzenetére
Igazad van, én – tévesen – ennek azonosítottam, s ennél nem olyan, ezért kezdtem el kombinálni.
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
Brutforsz
senior tag
válasz Adiking #12461 üzenetére
Ha jól érzékelem, akkor ez egy Personas stílus. Noha elvileg az XP klasszikus témájánál merül fel hasonló probléma (belenyúltál a Windows megjelenésébe valamilyen extrával?), s ennek megoldására írták, de javaslom, próbáld ki ezt a kiterjesztést.
-
törölt tag
válasz Steelmanus #12469 üzenetére
Általában kiszoktam van mikor rövidítek ritkán. Eddig meg csak ketten tették szóvá És nem haragszom, sőt az se izgat ha az enyémet rövidítik .... persze nem arra a normális ember által elítélendőre..
Szóval akkor marad a 3.6.4 és kivárom a bétát az gondolom már tükrözi a 4-est
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz #27441408 #12468 üzenetére
A tobb profil hasznalatnak azert van jelentosege mert igy kitudsz probalni olyan dolgokat amik miatt ha nem jon ossze a dolog, vagy esetleg valamilyen kiegeszito bekavar akkor meg mindig ott a szepen beallitott default + egy masolat rola, de pl csinalhatsz egy Teszt profilt is igy abban probalgatol dolgokat igy be vagy biztostva hogy van egy remekul mukodo - ill. annak egy masolata is - profilod es emiatt nem kell mindig ujra telepiteni a FF-ot plane ha meg le is mented a MozBackup-al.
Tiszteljuk meg WonderCsabo Tarsunkat hogy kiirjuk a rendes nick-et mert gondolom Te sem orulnel ha csak Silver-nek vagy Star-nak vagy rosszabbik esetben SS-nek roviditenek a nevedet, remelem nem haragszol meg emiat ream.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Steelmanus #12467 üzenetére
De ennek a profil használatnak mi értelme ? Nekem mindig úgy voltak a böngik ahogy feltettem.
Egyébként ha W.CS szerint amúgyse érdemes használni a 3.7-et mert nem is a 4-es előszele akkor marad a stabil 3.6.4 .
-
Steelmanus
addikt
válasz #27441408 #12464 üzenetére
Latom kozben szerkesztetted a hsz-t szoval ha mar van uj profil mappa, akkor a default-bol atmasolva mindent az uj profil mappaba, meglesz minden beallitasod, lenyegeben egy masolat lesz, lehet tringelni az FF-ot
Amugy nem maceras az, amikor felteszem a Firefox-ot + a kiegeszitoket + beallitas + egy kis about:config szerkesztes kezzel, majd amikot minden olyan amilyennek szeretnem, csinalok egy uj profilt, bemasolom a default mappabol a fajlokat az uj profil mappaba es azt hasznalom mint a default masolatat. Ha az elejen megcsinalod az uj profil letrehozasa par perc csak.
Epp keszulok en is feltenni a 3.7alfa6-ot, bar egy kicsit lelohasztott hogy ilyen csopogtetos modszerrel kapunk dolgokat lehet ezert egy kicsit el is halasztom a dolgot.
Nalunk azert fagy le ritkan vagy pl nalam meg eddig egyszer sem, mert nem nyulunk bele a lelkivilagaba olyan melysegben mint ahogy itt joparan teszik, de Ok tudjak hogy mit csinalnak hiszen ertenek hozza, ezert probalkoznak egy kicsit megfaragni az FF-ot.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Penge_4 #12462 üzenetére
Valoban egy ilyen beallitas mellett nem szurkul ki az opciot engedelyezo jelolodoboz pedig elvileg ki kellene.
Az persze ertheto hogy nincs mibol visszaallitani a kilepes elott megnyitott lapokat, de epp ezert kellene kiszurkulni az opciot engedelyezo jelolodoboznak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Steelmanus #12438 üzenetére
köszi mégeccer a segítséget meg a részletes leírást.
Matthewus köszi
WonderCSabo pedig jóval gyorsabb a 3.6.4-nél és szebb is (ez relatív) akkor azt mondod nem is ilyen lesz a 4-es ?
a 3.6.4 meg ki tudja mióta tengődik nálam bétaként 2 szer feküdt meg..... az opera minden nap 1szer legalább a Chrome meg kb 5-ször.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Steelmanus #12438 üzenetére
Ki gondolta hogy ilyen macerás. Eddig mindig csak telepoítettem és kész, most se lenne gond ha a downloader helper működne., Persze gondolom megcsinálják hogy ezzel is jó legyen de addig is használnám
köcce
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Ha le van tiltva a history, akkor újraindítás után nem a korábban megnyitott fülekkel indul, hanem a kezdőlappal (hiába van beállítva a "Show my windows and tabs from last time").
Ez bug, vagy ennyire egybe van a history és a session kezelés? (Ha utóbbi, akkor legalább kiszürkülhetne az opció, vagy valami).
-
Brutforsz
senior tag
válasz Adiking #12459 üzenetére
Ezekről a hiányzó aljakról egynéhány képet láthatnánk?
BullZeye: Szívesen, remélem jó lesz majd...
(Még annyi kiegészítést teszek a fentiekhez, hogy ha létrehozod az application/octet-stream2-t, akkor ne felejtsd el a listába is felvenni a
<RDF:li RDF:resource="urn:mimetype:application/octet-stream2"/> segítségével.)[ Szerkesztve ]
-
Adiking
tag
Sziasztok
Szereztem tök jó témákat, de mindegyiknek hiányzik az alja. Mit tegyek hogy normálisan jelenjenek meg? -
Brutforsz
senior tag
válasz BullZeye #12456 üzenetére
Teljesen jogos a felvetésed, ez kimaradt az előzőkből, igen, létre kell hoznod egy plusz szabályt, és az adott kiterjesztésű és hibás mime-mal rendelkező fájlhoz megadnod.
Adott három fájl, x.aaa, y.bbb és z.ccc mime-info nélkül érkezik, ezért őket application/octet-stream-ként kezeli a böngésző, x-et és z-t menteni, y-t futtatni óhajtod.
Szerintem így lehet megoldani:<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:application/octet-stream"
NC:fileExtensions="aaa,ccc"
NC:description="hibás mime-os(ok) mentésre"
NC:value="application/octet-stream"
NC:editable="true">
<NC:handlerProp RDF:resource="urn:mimetype:handler:application/octet-stream"/>
</RDF:Description>
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:application/octet-stream"
NC:fileExtensions="bbb"
NC:description="hibás mime-os(ok) megnyitásra"
<NC:handlerProp RDF:resource="urn:mimetype:handler:application/octet-stream2"/>
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:handler:application/octet-stream"
NC:alwaysAsk="false"
NC:saveToDisk="true"
NC:useSystemDefault="false"
NC:handleInternal="false">
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:handler:application/octet-stream2"
NC:saveToDisk="false"
NC:useSystemDefault="true"
</RDF:Description>Ha így nem menne, akkor csak annyit kell tenni, hogy bbb esetén átírod a definíciót, létrehozva egy pszeudo-mime-ot:
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:application/octet-stream2"
NC:fileExtensions="bbb"
NC:description="hibás mime-os(ok) megnyitásra"
<NC:handlerProp RDF:resource="urn:mimetype:handler:application/octet-stream2"/>
</RDF:Description>A mimeTypes.rdf megértéshez egy igen hasznos link.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Brutforsz #12455 üzenetére
értem, így egyszerűbb, viszont azt a részét nem értem, hogy mit kell most beírnom ahhoz, hogy az XYZ aminek hibás a mime-je azt megnyissa...
De az nem zavarja össze FireFoxot, hogy 2x használom ezt : urn:mimetype:handler:application/octet-stream ?
Úgy értem, hogy itt nem ezzel kapcsolom össze a 2 blokkot? mint ha ez lenne "X"Ha ugyanazt copy pastelem mint ami az előbb volt, és csak 1True és 1 False-t cserélek fel, akkor működni fog? (az a baj, hogy ahova kéne, az per pill nem működik, így tesztelni sem tudom)
<RDFescription RDF:about="urn:mimetype:application/octet-stream"
NC:fileExtensions="xyz"
NC:description="xyz hibás mime-mal"
</RDFescription><RDFescription RDF:about="urn:mimetype:handler:application/octet-stream"
NC:saveToDisk="false"
NC:useSystemDefault="true"
</RDFescription>Meg mondom őszintén nem igazán látom át ezt az RDF fájlt valahogy nem értem benne a logikát :\
-
Brutforsz
senior tag
válasz BullZeye #12454 üzenetére
Lehet, de nem szükséges külön beillesztened, beírhatod vesszővel elválasztva is egy helyre: fileExtensions="...,...,..." – noha így értelemszerűen egyszerre tudod majd csak változtatni viselkedésüket.
Azzal szerintem nincsen gond, ha két helyen is szerepel ugyanaz a kiterjesztés, mivel a böngésző feltehetően a mime-ot nézi először (hiszen a definíció is arra szól, a kiterjesztés csak annak egy tulajdonsága), és már ott elágaztatja a dolgot. Ez szerintem empirikus úton gyorsan ki fog derülni.
-
BullZeye
veterán
válasz Brutforsz #12444 üzenetére
szuper!
Ha jól sejtem ezek után, ha van valami új kiterjesztés-t akarok berakni, amit menteni kell akkor csak a végére kell raknom ezt a pár sort:
NC:fileExtensions="XY"
NC:description="XY hibás mime-mal"
</RDF:Description>na de most jön a keresztkérdés, mi van ha hibás mime-s fájlkiterjesztés van, amit szeretném, ha automatice megnyitna, DE hibátlan mime-vel már benne van ebben a fájlban? legyen ez .XYZ
-
veterán
Talán nem szorosan ide tartozik, de azért felteszem a kérdést:
Ha a Google-nak már van saját böngészője ( Chrome ), akkor miért támogatja továbbra is a Firefox-ot?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
RootRulez
félisten
Én most frissítettem, edig 3.5.x-esem vol. Csak bratyó mondta, hogy neki írja hogy frissíteni kéne, de nem megy neki és én is rápróbáltam, nekem frissült. Bátyámnak vmi olyasmit írt, hogy file corrupt vagy nem tudom pontosan (mert ő se )
Mondtam neki, töltse le szofverbázisról és tegye fel külön. Úgy se tudta ugyanaz a hibaüzi jött be neki állítása szerint...
═════════════════════════════════════════
-
dqdb
nagyúr
válasz WonderCSabo #12445 üzenetére
Csatlakozom, nálam is stabil, pedig tegnap user JS módosítása közben kapott eleget, legalább 20 alkalommal szállt el a Flash, de a Firefox túlélte. Nálam legutoljára a 3.0 szállt el, de az tényleg nagyon sűrűn.
Több 3.7a buildet is kipróbáltam, és mindig csalódással vettem tudomásul, hogy az ígért funkciók jelentős része még hiányzik, csak csepegtetik az újdonságokat.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
WonderCSabo
félisten
Visszatértem, elnézést hogy nem tudtam a nekem címzett hszekre reagálni.
Nos csodálkozom, hogy a 3.6.4 sokaknak fagyogat, nekem csak 2 hónapja fagyott le utoljára az első tesztverzió.
A 3.7-et nem érdemes használni, semmi értelme. Úgy tűnik a fejlesztők meglepetést akarnak szánni nekünk, és csak mindenből egy prototípust pakoltak bele. Vagy nagyon meg vannak késve, de ebben az esetben kb. 4 hónapot. A mozillazineos fórumok alapján ezt kizárnám.
Szerk.: a kiterjesztések kompatibilitását Nightly Tester Toolsszal lehetne megoldani, de egyelőre nincs az uccsó 3.7-re. És nem is lesz, amíg a végleges addon manager ki nem kerül.
[ Szerkesztve ]
-
Brutforsz
senior tag
válasz BullZeye #12432 üzenetére
Ebben az esetben mégis a mimeTypes.rdf fájlhoz kell folyamodnod. (Természetesen miután törölted az előző ötletben szereplő változtatást.)
Keresd meg az alábbi részt a mimeTypes.rdf fájlban:
<RDF:Seq RDF:about="mimetypes:root">
...
</RDF:Seq>a két végsor közé illeszd be az alábbit:
<RDF:li RDF:resource="urn:mimetype:application/octet-stream"/>majd a dokumentum végére, de mindenképpen a </RDF:RDF> sor elé
helyezd el ezt a tételt:
NC:fileExtensions="avi"
NC:description="avi hibás mime-mal"
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:handler:application/octet-stream"
NC:saveToDisk="true"
NC:useSystemDefault="false"
</RDF:Description>Ezután az Alkalmazások között megjelenik az "avi hibás mime-mal" (helyére egyébként tetszőleges szöveget tehetsz), alapértelmezésben mentésre állítva, míg elvileg (nem teszteltem) a többi application/octet-stream-es cuccot nem bántja. Én is kíváncsian várom, úgy működik-e a dolog, ahogyan elképzelted.
[ Szerkesztve ]
-
-
BullZeye
veterán
én ezzel a https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/2503/-al most letöltöttem 105 képet az oldalról 2 kattal, de van ahol ez nem müxik, ott viszont a DownThemAll igen.
Jah igen, valamiért kiterjesztéstelenek ezek a képek, ezért utólag total commanderbe beleraktam a kiterjesztést csoportos átnevezéssel. (CTRL+M)
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
kellene nekem egy olyan addon, amivel egy adott oldalon lévő összes képet le tudom menteni.
konkrétan itt van egy tonna kép, amiket nem akarok egyesével letöltögetni
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Steelmanus
addikt
válasz #27441408 #12434 üzenetére
Hat eloszor is le kellett volna mentened a MozBackup-al a Fox 3.6.4 profilodat ( tovabbiakban Fox ) es utanna kellett volna kesziteni egy masik profilt. Ugyanis a Mine ( tovabbiakban Mine ) ugyanazt az utvonalat hasznalja a profil keszitesere mint a Fox, tehat felulfogja irni a regit.
Az utvonal c:\Users\XXXX\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\ ahol az X az a felhasznaloi neved. Ebben a mappaban keszitesz egy masik mappat valamilyen Neked tetszo neven marcsak azert is hogy ne kelljen veszodnod a jogosultsagokkal - nalam pl.: fox364364 ezt kesobb akar torolheted is - ez lesz a masodik profilod, ill annak a mappaja. Ezutan -a Firefox-ot zard be vagyis ne fusson - majd a Start menu Futtatas-ba ird be firefox -profilemanager es ezt kapod:
Itt Profil letrehozasa Tovabb, betallozod a mar elkeszitett mappat igy lesz egy teljesen tiszta szuzies Fox-od, mig a default az marad abban vannak a mar feltelepitett cuccaid, bar azt mar egy kicsit elrontottad mert ratelepitetted a Mine-t. Ha masolatot szeretnel akkor a default mappabol mindent siman atmasolsz a ujonnan letrehozot Altalad keszitet uj mappaba igy lesz ket egyforma de mas nevu profilod. Mivel a Mine is a default profilt hasznalja alapertelmezeskent igy annak a tartalmat akar ki is torolheted hiszen van egy masolatod.
Ezen elokeszites utan kellett volna telepitened a Mine-t.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
egykori
őstag
válasz #27441408 #12429 üzenetére
"Ha a FF-t akarom indítani akkor is a Minifield indul. miért ?"
Ez talán azért történhetett meg (nem biztos), mert amikor telepítetted a Minefieldet, nem vetted észre a szöveg nélküli négyzetet a pipával - ami az alapértelmezett böngészőt lenne hivatott megkérdezni. Legközelebb ne hagyd benne a pipát, és így nem lesz alapértelmezett.
A Steelmanus egyik válaszát meg szeretném megerősíteni és mindenki figyelmét felhívni, ha stabil verziót használ és próbálkozik alfával, bétával, előtte mindig mentse el a Firefoxot Mozbackuppal, mert sok mindent el tudnak állítani a kísérleti verziók.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Steelmanus #12431 üzenetére
A downloader helper nem megy a 4-es FF-be ez miatt kell most csak egyedül a FF.
Leírnád hogy tudom megcsinálni hogy külön működjenek ? Próbáltam hogy a FF-t másik könyvtárba teszem de így is egybe vannak , Nekem nagyon tetszik ez a új de a leírt okok miatt kell a FF is.
Profilt ugye nem az xp-be kell csinálni ? (bocsi ilyet még nem csináltam...)
ill. ha felteszek egy FF klónt pl a seamonkey-t vagy az orca-t (azok is megeszik a FF kieg-ek nagy részét) csak a helper miatt akkor azok is egybe lesznek a 4-essel ?
köszi
más: szerintetek a noscriptet megéri használni a vele járó macerákkal együtt ?
[ Szerkesztve ]
-
Ł@ç!
csendes tag
Hello!
Ma tettem fel a FF 3.6.4-et, de azóta már 2X kifagyott a plugin-container...
(előtte 3.6.3 volt, annál nem tapasztaltam hasonló hibát)
A hibát nem tudom megmondani, mi idézte elő, másodjára egy videás videó indításakor jött. Ilyenkor teljesen lefagy az ablak, még a Minimize gomb sem működik rajta.
Amikor Feladatkezelőből leállítottam a firefox.exet, mert azt hittem, az a gázos, akkor rendben becsukta magát, majd közölte, hogy a Plugin Container for Firefox működése leállt.Tud valaki segíteni, hogy mitől lehet, és leginkább hogyan kerülhető el?
Üdv:
Ł@ç!PS: WinVistax64 van a gépen
[ Szerkesztve ]
Nihil dulcius, quam omnia scire
-
BullZeye
veterán
-
Steelmanus
addikt
válasz #27441408 #12429 üzenetére
Ha ket FireFox-ot szeretnel hasznalni akkor ket profil is kell mert ha csak a 3.6.4 profilja van a gepen a 3.7a6 is oda telepul igy vagyis felulirja az elozo verzios profilodat. Azert vette at a kiegeszitoket is, azt megnezted mennyit tiltott le? Meg egysszerubb ha a MozBackup progival keszites egy mentest a 3.6.4-rol majd leinstallalod es tiszta installal teszed fel a kiprobalas celjabol a 3.7-et. En is tobb profillal hasznalom pl a 3.6-ot.
-
Brutforsz
senior tag
válasz BullZeye #12404 üzenetére
Nálad egészen bizonyos, hogy az avi kiterjesztésű fájlok szerepelnek a regisztrált fájltípusok között, de video/mpeg mime-mal. Ha a szerver nem küldi ez utóbbi információt, akkor a Firefox nem fogja avi(video/mpeg)-ként kezelni* és végrehajtani rajta az ahhoz megadott műveletet, hanem avi(ismeretlen valami**)-ként fog vele bánni, vagyis rákérdez, hogy mit tegyen vele.
A cél tehát az, hogy megparancsoljuk a böngészőnek, hogy azon fájlokat, melyeknél hiányzik vagy hibás a mimetípus-információ, mentse le a fő letöltési mappába. Az első gondolatként bennem felmerült mimeTypes.rdf-fel is meg lehetne ezt oldani (nem lecserélni az adott kulcsot, hanem hozzáadni az avi(ismeretlen valami**)-t, de találtam egy egyszerűbb és globális megoldást, s így nem kell minden kiterjesztésnél külön eljátszani ezt a mókát.
Az alábbit próbáld ki:
about: config → browser.helperApps.neverAsk.saveToDisk értékének add meg az application/octet-stream kulcsot.
Ha ugyanis hiányzik vagy hibás a mime-információ, akkor application/octet-stream-ként kezeli az adott állományt a böngésző, s így a fenti beállítással mindig le fogja menteni.
* Ez az egész dolog, ti. hogy s kiterjesztés mellett a mime-típus is kell a Firefoxnak, nyilván a unixos gyökerekből jön. Linuxon például teljesen mindegy, hogy az adott fájlnak mi a kiterjesztése, sőt az is, hogy van-e neki, igazából az csak díszítőelem, a rendszer a fájl mime-típusa alapján kezeli ↔ míg Windows alatt, ha megváltoztatod a kiterjesztést, nem fogja automatikusan az elvileg hozzárendelt alkalmazáshoz társítani (ezért van az, hogy ha az átnevezés a kiterjesztést (is) érinti, akkor feldob egy figyelmeztető ablakot, hogy ez a lépés (a fentiek értelmében csak Windows alatt) használhatatlanná teheti a fájlt.
** application/octet-stream
-
törölt tag
Bocsi lejárt a szerk. idő
WonderCSabo
Ha a FF-t akarom indítani akkor is a Minifield indul. miért ?
Elvileg frissítéssel nincs már dolgom ugye ? Magától frissül gondolom a bétára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Matthewus #12427 üzenetére
Már feltettem
Azon kívül hogy néha beakad egészen rendesen teszi a dolgát.
Semmi különbséget nem veszek észre pl a Chrome 6-hoz képest vagy a legújabb béta operához képest. (amikor olyanom van azok is napiba vannak nálam a Chrome 6 is csak DEV. vagy mi a nyavaja tehát még nem béta [ ha jól tudom de ha nem WonderCSabo kijavít ő ért hozzá ] és nálam napi használatnál ez fel se tűnt )
A kiegjeimet importálta , tehát ebbe is menni fognak. (számomra megnyugtató)
Ha csak nem, hordoz veszélyt a használása (miért hordozna ezt a Chrome topikba elmondták mikor a DEV-nél ugyanezért aggódtam) nálam nyerő
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #12418 üzenetére
Miért Minifield néven van ?
-
törölt tag
válasz WonderCSabo #12418 üzenetére
Biztonságos? Minden napi használatra jó ? Tudod ha nekem valami megtetszik akkor onnantól azt szeretem használni. LD: böngi béták ha tetszenek napi használatra mennek.
Hol tölthetem le ?
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz Matthewus #12421 üzenetére
AZ spec megint csak nem megoldás, mert ha beállítod ahogy kell, akkor is betölti az oldalt, aztán átállítja másra.
Nem tudom máshogy leírni, de engem idegesít, ha ugrál az oldal betöltődés közben, és az Ő media resizere egy kalap szar emiatt, már bocs a kifejezeésért. Erre van egy nagyon jó userstyle, amit be is írtam, és teljesen ki kéne szedni az ő media resizer részét, de alapból nincs DISABLE funkció , vagy én nem láttam ilyet.
Másrészt pedig engem az is zavar, hogy betölt az oldal, majd újra betölt (pl felül a gombok színe megváltozik stb)
Ha meg kiveszem egy az egybe a MEDIA RESIZER részt, akkor meg felül pampog, hogy így meg úgy, és ez megint érdekes, mert láthatatlanná tettem az ilyen warning üziket de megjelenik úgy is, adblock meg nem ér ellene semmit :\
nincs valami Youtbe Enchancer Light?
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #12396 üzenetére
Dehogy, csak vicceltem, persze hogy varom de mar tanultam az esetbol, es turelmes leszek.
Erre intett egykori Tarsunk is, en hallgatok a szavara.
BullZeye Elkellett mennem egy kis idore, de sejtettem hogy nem kellett volna a hsz-t megirnom, mert tobbrol van szo mint egyszeru beallitasrol, figyelmetlen voltam, elnezest kerek erte.
-
BullZeye
veterán
válasz WonderCSabo #12416 üzenetére
Ugye hogy ugye? Azért nem is értettem, hogy miért mondod, hogy tisztán ki kell szanálni a cuccokat és kész is !
mind1, végülis oda csak be kell írni a megfelelő helyre, hogy
display:none !important;viszont a media resizer-t nem lehet csak úgy kikapcsolni, azaz ha a media resizer részt /* */ közé teszem, akkor nyafog felül, hogy nem jóóóó bár azt is el lehet tüntetni ADB-al ...
azért ha van jobb ötlete valakinek, azt ne tartsa magába !
szerk.:
Na igen, ADB-vel télleg nem lehet, mert az is még a betöltődés előtt kiszűri, greasemonkey meg a betöltődés UTÁN szutykolódik.
talán "valaki"-nek van fél órája ránézni, és kiszanálni a fölös dolgokat[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vajon a 4-es gyorsabb lesz? Ezt igérik FF-ék
-
BullZeye
veterán
válasz WonderCSabo #12412 üzenetére
Aha ezzel müxik, csak túl sokat tud, és ki szeretnék kapcsolni benne végleg pár apróságot, egyébként itt ki is próbálhatod:
http://www.youtube.com/user/StreamLineV2
Jah meg be kell állítani előtte, hogy használja a legnagyobb felbontást, azt pedig ott, hogy a videó felett lévő ábrára kattolsz, aztán megjelenik mellette egy zöld sáv arra katt és bejön a beállítás
Quality selector felül -> Auto select the best quality CUSTOM : ENABLED
Don't autoselect 1080p HD Quality (fmt=37) CUSTOM : ENABLEDígy 720p-be fogja lejátszani 1080p videókat is....viszont a media resizer faszság, mert azt userstyles-ba is meglehet oldani pl ezzel a scripttel, így nem ugrál a videó össze vissza:
@namespace url(http://www.w3.org/1999/xhtml);
@-moz-document domain("youtube.com") {
*[src*="doubleclick"],
#ad_creative_1,
#google_companion_ad_div,
#default-language-box,
.homepage-content-block,
#side-announcement-box,
#homepage-side-content,
#chrome-promo,
#watch-channel-brand-cap
{display: none}
#watch-video-container {
background-color: #FFFFFF !important;
margin-bottom: 20px !important;}
.flash-player {
height: 565px !important;
width: 960px !important; }
#watch-sidebar {
margin-top: 0px !important; }
#watch-headline-user-info,
#watch-actions,
#footer-container,
.comment-highlight-section-header
#search-related-terms,
.channel-cell,
.ruv-alt-query,
.ruv-entry,
#REC-titlebar
#results-main-content {
float: none !important;
margin: auto !important; }
#homepage-main-content {
float: none !important;
margin: auto !important; }
.yt-uix-pager {
text-align: center !important; }
#masthead-nav-user,
#masthead-nav-main,
#watch-video-response,
#watch-actions-area,
#watch-stats-data-wrapper,
#watch-video-responses-children,
#watch-video-responses-actions,
#footer,
#copyright,
#watch-promoted-videos-container,
#watch-longform-text,
#search-duplicates-message,
#search-pva,
.playlist-cell
}Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
scope2007
addikt
válasz WonderCSabo #12409 üzenetére
nem jön be nálam a hivatalos oldala sajnos..
amúgy egy oprendszer restart megoldotta a gondot... már bejön és kiírta hogy 447 frissítés van... ha végzett... átnézem mik is vannak ebbe a programban
thxCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
colos@@
csendes tag
válasz WonderCSabo #12412 üzenetére
Köszi azért a segítséget
-
WonderCSabo
félisten
-
BullZeye
veterán
WonderCSabo:
Ennél a scriptnél: http://userscripts.org/scripts/show/33042neked sikerült kiszedni teljesen a Media Resizer-t? Úgyhogy felül ne is akarjon ilyeneket kiírni:
media_resizer => ReferenceError: media_resizer is not definedtetszik ez a plugin, de 7k+ sorból áll, és tele van fölösleges dolgokkal ...
51235135135 dolog közül amit tud, össze vissza ennyi kellene:
user channeleken IS 720p-be játszon le, és ha megszakad a letöltés, indítsa újra netstreamet automatikusan .... -.-Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
colos@@
csendes tag
válasz WonderCSabo #12409 üzenetére
WonderCSabo: Mesterjelszót ha csinálok akkor csak az elmentett jelszavakat védem le, vagy nem? Előzményekbe ugyanúgy betudok lépni és megnézhetem őket hol jártak előzőleg. Nekem a célom az lenne, hogy oda se lehessen belépni vagy ha már belép akkor ne tudjon módosítani ott semmit, tehát ne töröljön semmit
-
colos@@
csendes tag
Sziasztok! Érdekelne, hogy van-e rá arra mód, hogy a mozillában böngészet oldalakat az előzményekből ne lehessen kitörölni esetleg be se lehessen lépni oda
Válaszokat előre köszönöm -
scope2007
addikt
hali!
láttam írtátok hogy a jDownloader remek kis progi... sajna a honlapja nem jön be..
de azért sikerült leszednem máshonnét... telepítettem... elindítottam és be is hozta a javat hogy kell neki, az is megvolt.. betöltő képernyője is betöltött, de azóta semmi... az ikonjára is hiába kattintok nem indul el.. a folyamatoknál nem fut ilyen néven...tudjátok mi lehet a hiba?
flashgot kiegészítő már fent van FF-hez...eddig a downthemall letöltésvezérlőt használtam.. érdemes lenne működésre bírnom a jdownloadert? vagy downthemall is hasonló jó?
thx
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
egykori
őstag
válasz WonderCSabo #12394 üzenetére
Éppen ezért, és az eddigi tapasztalatink miatt elsősorban magamnak, de Neked is, Steelmanusnak is és mindenkinek azt ajánlom, hogy csak óvatosan az optimizmussal - a 4-est illetően!
-
BullZeye
veterán
válasz Brutforsz #12403 üzenetére
Értem, de mégsem.
Mi van akkor, ha az adott fájltípus már bent van a mimetypes.rdf-be, de a szerver tulaj balfék.
Honnan tudom megállapítani, mint hozzá nem értő, hogy milyen MIME+kiterjesztés párost rakjak be?Meg pl azt se értem, ha nekem AVI fájl kell, akkor mit írjak be?
pl ZIP fájloknál ilyen
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:handler:application/zip"
NC:saveToDisk="true">
<NC:externalApplication RDF:resource="urn:mimetype:externalApplication:application/zip"/>
</RDF:Description>akkor copy pasteljek be egy ilyen kódot?
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:handler:application/avi"
NC:saveToDisk="true">
<NC:externalApplication RDF:resource="urn:mimetype:externalApplication:application/avi"/>
</RDF:Description>meg még 1 ilyet
<RDF:Description RDF:about="urn:mimetype:application/avi"
NC:fileExtensions="avi"
NC:description="Avi file"
NC:value="application/avi"
<NC:handlerProp RDF:resource="urn:mimetype:handler:application/avi"/>
</RDF:Description>meg még 1 ilyet is:
<RDF:li RDF:resource="urn:mimetype:application/avi"/>Vagy nem elég átírogatni simán?
-
Brutforsz
senior tag
válasz BullZeye #12397 üzenetére
Világos a problémád, ilyenbe én is rendszeresen belefutok, de eddig nem lépte át az ingerküszöbömet, ezért nem foglalkoztam vele.
A jelenségnek szinte biztosan az az oka, hogy a szerver a tulaj balfékségéből vagy akaratából eredően rossz MIME információt küld az adott állományról, így a böngésző nem tudja azonosítani, hogy az valóban pl. egy avi videófájl, hanem úgy értelmezi, hogy egy ismeretlen, avi kiterjesztésű bináris állomány, s így nem hajtja végre az előbbiekre érvényes műveletet.
A megoldás például az lehet, hogy a mimeTypes.rdf fájlba teszel egy olyan bejegyzést, amely a kérdéses hibás MIME+kiterjesztés párost kezeli.
tankagogy: Szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
Brutforsz
senior tag
válasz #40835072 #12400 üzenetére
„Az Internet Explorer az Előugró ablakok blokkolási beállításai párbeszédpanelen speciális beállításokat kínál a szolgáltatáshoz. A beállítások megjelenítéséhez kattintson az Internetbeállítások párbeszédpanel Adatvédelem fülére, majd az Előugró ablakok blokkolása csoportban a Beállítások gombra kattintva nyissa meg az Előugró ablakok blokkolási beállításai párbeszédpanelt. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
– Engedélyezni kívánt webhely címe: Írjon be egy URL-címet, majd a Hozzáadás gombra kattintva vegye fel a helyet az Engedélyezett webhelyek listára. A listába felvett webhelyek megnyithatnak előugró ablakokat...”
üdv,
moonman2
Egyébként a Firefox telepítéskor rákérdez, hogy kívánod-e a cuccaidat IExplorerből importálni, gondolom, ezek szerint képes rá.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Mobil flották
- Politika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Háztartási gépek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Escape from Tarkov
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest