- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Az új Australis megjelenésről került levetítésre ez a diasor a nemrég megrendezett MozCamp összejövetelen.
-
WonderCSabo
félisten
Hogy érted azt, hogy nem megy. Mi a hibaüzenet?
Mosanke: Azt ajánlom, hogy mentsd le a profilodat, és rakjd újra az Fx-et. Egyébként még sosem láttam ilyet.
BenJoe80: IE-vel okék a betűk?
A Flash problémára:
Nyugodtan lehet használni Firefoxszal a legfrissebb Flash Playert, csak ki kell kapcsolni a Flash Player saját sandboxát. Topikban le van írva hogyan lehet.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Visormail #28292 üzenetére
Feltételezem, később már nem kívánják karbantartani a tabs on bottom módot, pl. semmilyen Australis mockupot nem láttam róla, ezért vezetik ki lassan. De kieggel/témával biztos elérhető lesz.
S-Attila: Már én is gondoltam rá, jó ötlet.
Bodor: Első hsz -> Kiegészítők kompatibilitása.
BenJoe80: Firefox gomb -> Webfejlesztő -> Karakterkódolás -> Automatikus -> Univerzálisra van állítva?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
EmptyParadox #28213 üzenetére
Amennyire én tudom, van erre lehetőség, igen.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
EmptyParadox #28211 üzenetére
Próbáld meg kitörölni az elmentett nevet, és újra megjegyeztetni vele.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #28116 üzenetére
Nálam nincs ilyen task.
(#28117) DS39: Ez normális, kérdés mi a koncepció mögötte.
FNZ: Nem találtam rá megoldást, de utánanézek.
laca000: Vírusirtó, tűzfal kikapcsolása megvolt? Router kiiktatása esetleg?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Krystal_s #28069 üzenetére
Elkezdtem leírni a bizonyítékait annak, hogy azért vmennyire konyítok a dologhoz, de aztán kitöröltem. Sztem nekem senkinek nem tartozom bizonygatással, és személyesen sértőnek tartom a hszedet. Saját szabadidőmben segítek másoknak, igen, részben kedvtelésből is, de akár csinálhatnék mást is. Nem direkt nem válaszoltam hszekre ezt elhiheted.
Nem tudom mikor kérdezted ezt, bizonyára azért válaszoltam rá így, mert egy gyenge konfiggal rendelkeztél / azt tüntetted fel, amely valóban elégtelen volt. Esetleg elnéztem a konfigodat, bkivel megeshet.
Oké, akkor lehet menni külföldi fórumokra.
scope2007: Mi az URL? Sajnos sok ilyen betűtípus van, amiben nincs benne normálisan az ékezetes karakter, és akkor ilyen eredményt kapunk.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
creed33 #28044 üzenetére
Próbáld így:
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");
menuseparator {
-moz-appearance:none !important;
background-color: red !important;
height: 2px !important;
padding: 0px !important;
border: 0px !important;
}Ezzel csak az a baj, hogy az összes menü elválasztóját átszínezi. Nem tudom, hogy van-e külön a könyvjelző elválasztóhoz selector, attól tartok nincs, de utánanézek.
laca000: Új profilt csináltál újratelepítéskor? Előtte a régit mentsd le.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
creed33 #28041 üzenetére
Ide beírsz bmit a névhez, a fő mezőbe a kék alapon pedig illeszt be ezt:
@namespace url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul"); /* set default namespace to XUL */
menuseparator {border:2px solid #440000 !important;-moz-appearance:none !important;}Ha nem tetszik a #440000 szín, válassz egy másikat.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
- Az IonMonkey, új JavaScript motor csütörtökön landolhat a mozilla-central ágon
- Elindult a Mozilla JS motor csapatának blogja. Az első blogbejegyzés az Incremental GC-ről szól, érdemes elolvasni. -
WonderCSabo
félisten
válasz
EmptyParadox #28011 üzenetére
A frissítések miatt nem kell clean install. Viszont ha teleszemetelődött a profilod, sok kieggel, előzménnyel stb., és emiatt lassúnak érzed, akkor meg lehet próbálni. Az első hszben le van írva a profil mappa elérési útvonala, abban van minden személyes cucc, vagy a MozBackup progival is lementheted.
-
WonderCSabo
félisten
Na visszatértem, várom az esetleges kérdéseket, amiket távollétemben nem tudtam megválaszolni. Már ha vannak.
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
scope2007 #27416 üzenetére
Erre nincs megoldás. Esetleg egy workaround. Ha a browser.tabs.maxOpenBeforeWarn változót nullár állítod, akkor szól, mielőtt megnyitná a sok fület.
(#27417) BullZeye: Én ha odakattintok az urlbarra rögtön kijelöli az egészet. Mindenesetre a browser.urlbar.clickSelectsAll true -ra kell rakni a browser.urlbar.formatting.enabled ki lehet kapcsolni, illetve a browser.urlbar.trimURLs változót is.
Pityu.: Első hszben le van írva, hogyan lehet áthelyezni a gyorsítótárat.
Steelmanus: Az SSD csak bizonyos számú írásig bírja, hasonlóan a Flash memóriákhoz, így a nagyon gyakori írási műveletektől kímélni szokták, ezért pl. cachet nem tárolnak rajta sokszor.
Hogyhogy nem lehet eltávolítani a a Disable Private Browsing 1.7.1-et? -
WonderCSabo
félisten
válasz
Core2duo6600 #27405 üzenetére
Mármint véletlenül kattintasz rá, vagy micsoda? Ezzel a kieggel lehet kikapcsolni.
Zenebohoc:
Ha több ablak volt nyitva, újranyitáskor mindegyik betöltődött.
Beállítások -> Általános -> Firefox indításakor -> Legutóbbi lapok és ablakok betöltése
A jelszavas ablak emlékezett a bejelentkezési névre, csak a jelszót kellett újra megadni.
A jelszó első beírásakor lehet mentetni az adott oldalhoz tartozó jelszót. Esetleg megnézni a Beállítások -> Biztonság alatt, hogy a webhelyjelszavak mentése engedélyezve van-e, nincs-e az oldal a kivételek között. Illetve lecsekkolni, hogy a jelszó mentve van-e a Mentett jelszavaknál, és kitörölni onnan ha igen, és újra megjegyeztetni vele.
Leírásod alapján beírtam (About:config) a rákérdezést bezárás előtt, de semmi eredménye.
A browser.showQuitWarning és a browser.warnOnQuit változónak is true -nak kell lennie.
De, parancssor - elérés -P hatására semmi. Elindul a progi, nem pedig a profilszerkesztő.
A -P kapcsoló egy adott profil betöltését jelenti (pl. firefox.exe -P MyProfile), a profilszerkesztő megnyitásához a -profilemanager kapcsoló szükséges.
Szerk.: De az előző profilodat is vissza tudtad volna tölteni, ha elérhető a vinyó, amin volt, legegyszerűbben a MozBackup nevű progival.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
-Már három milliárd alkalommal töltöttek le kiegészítőket a Firefoxhoz. Ez alkalamomból készült az alábbi infografika.
-Taras Glek írása arról, hogy mire is jó a Telemetry: első rész, második rész -
WonderCSabo
félisten
válasz
localhost #27396 üzenetére
A válaszokat nézd meg.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #27350 üzenetére
Elolvastam a véleményt, és a follow-upot is. A véleménye az az igazság, hogy a rapid release kezdeti státuszát tükrözik. Azóta elég sok mindne változott - és ezt egyébként egy mondatban le is írja mindkét blogposzt végén.
Egyébként jól tudom, hogy Te kieg fejlesztő vagy? Nem egy kiegfejlesztőről halottam, hogy abbahagyta a fejlesztést, mert túl gyorsan változik/stb. az Addon API. Neked mi erről a véleményed?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
BullZeye #27345 üzenetére
Az viszont a Mozilla hibája, hogy kéri a 3D órajelet, nem a driveré. 2D órajel töredéke elég lenne azokhoz a feladatokhoz, amire igényli a 3D-t.
Nem... Nem kéri, semmilyen alkalmazás nem kéri... A Firefox, ahogy az IE9 is, Direct3D-t használ Windowson a rétegek összerakásához, és a Direct3D aktiválásakor a driver magától adja a magasabb órajelet.
Van az a bizonyos UX build ahol a régen várt skin módosítások is jelen vannak, abból létezik magyar valahol elrejtve?
Nincs. De lehet bele telepíteni sztem.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
BullZeye #27335 üzenetére
behozták a HW gyorsítást, és hirtelen anélkül már akad Addons Managernél, és Briefnél is
Sokkal jobb a scrollozás, mint HW gyorsítás nélkül. Most direkt próbáltam ki. Az Addons manager pedig ezerszer összetettebb, mint a 3.6x-es volt, nagyon nehezen számolható grafikai elemeket tartalmaz, ezért szaggatósabb a scrollozás, mint 3.6 alatt. Gondolom Brief-el is ez van. Egyébként télleg ultragáz, hogy a saját beépített böngészős feature szaggat, sztem is.
Addons Managernél bekapcsol 3D, itt néztem nagyot, de biztos, hisz ŐK tudják mi a jó nekem, about:confignál dettó
A Firefox a rétegek összerakásához Direct3D-t használ Windowson. Ahogy sztem az IE is. Direct3D-vel sokkal gyorsabban lehet ezt a feladatot végrehajtani, mint szoftveresen. Sajnos a GPU gyártók az ilyen fajta 3Ds feladatokra nincsenek felkészülve, és egyszerűen 3Ds használatra játékot, vagy vmi más számításigényes dolgot képzelnek, felkapcsolja a driver a feszt és az órajelet, és meglódul a fogyasztás. Ez sajna a driver hibája, de már sokszor leírtam.
De arra volt idejük, hogy eltüntessék a Download gombot.
Ezt mondjuk én sem értem. A letöltési listát is törli Fx bezárásakor. Feltételezem azért, mert a könyvjelzők ablakban ottmaradnak, részletes infókkal, de az még nagyon összehányt állapotban van. Ez egy félkész feature, a Nightly build csak tesztelésre van.
pnauser: Nem lehet alapból eltávolítani, de ezzel a userCSS-el igen.
DS39: Ugye azt nem gondolod komolyan, hogy a régi 3.6x-es témát is karbantartsák? Ehhez rengeteg erőforrás kéne. A Mozillának így is baromi kevés erőforrása van, és pont ez nagyon jellemző a UX engineering teamre. Lehetetlent kívánsz. A négyzetes meg hasonló dolgok ízlés kérdése, a favicon pedig teljesen redundáns volt, ott van a fülön a favicon.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
creed33 #27322 üzenetére
Az editoet rendszergazdai jogosultsággal kell indítanod. (jobb gomb -> futtatás rendszergazdaként)
Plugin Container kilövésével nem lesz fennakadás a flash online játékok játszásakor?
Az mms.cfg file szerkesztésével Te nem a Firefox plugin containerét, hanem a Flash saját sandboxát kapcsolod ki, nem lesz semmi gond. Ha Firefoxban be van kapcsolva az OOPP, és kilövöd a plugin-container.exét, akkor természetesen lelövöd a Flash tartalmat is.
sesz: Nem hiszem, hogy ez hiba lenne, ez direkt van így.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #27301 üzenetére
Nyitottam egy hibajegyet, hogy legyen egy beállítás ami engedélyezi a kis képeket minden oldalra. De egyáltalán nem biztos, hogy meg akarják csinálni, és ha meg akarják, akkor meg fogják...
-
WonderCSabo
félisten
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #27244 üzenetére
Dehogynem. Linkeled léci a hszt, ahol részletesen, szépen le van írva, asszem láttam ilyet.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
RaPiDsHaRe #27236 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
David Mandelin, a JS motor vezető fejlesztője írt az Incremental GC-ről. Ha minden igaz, a cím félrevezető, mivel az IGC csak részben landolt egyelőre.
-
WonderCSabo
félisten
Nálam nem lassúbb, pláne nem akadozik és nem fagy.
(#27199) leviske: about:config-ban a gfx kezdetű kulcsokkal lehet kisérlezetni.
(#27201) pethYeti: Ha magára hagyod vmennyi időre akkor vissza kell állnia kb 200-ra.
(#27203) csako: Jobb gomb a böbgésző eszköztárra -> Testreszabás -> A gombot belehúzod a felugró ablakba -> Kész.
A gombok nálam műxenek Nightlyval, Aurorát nem néztem. Biztos volt fókusz a böngészőn? HA igen, első hsz -> diagnosztika.(#27215) DS39: Első hsz -> Kiegészítők kompatibilitása
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
- már készül a Firefox telepítő új változata, mely egyszerűbb, kevesebb kattintást igényel, kisebb méretű (a netről tölti le a böngészőt). Itt elérhető a mockup, illetve a bug.
- landolt a Nightly buildben az alapvető megosztási (F1) funkció, amellyel egyszerűbben oszthatjuk meg majd az éppen látogatott tartalmakat szociális oldalakon. Bug és további infó. Másik bug és mockup.
- landolt továbbá a címsor találatokat megjelenítő lista megjelenítésének frissítése. Mockup és bug.
- A Firefox 15 leszámol a kiegészítők memóriafolyásával, erről ír részletesen Nicholas Nethercote, a MemShrink projekt vezetője.
- A webfejlesztő eszköztár már alapértelmezetten be van kapcsolva, ki lehet próbálni Nightlyban.
- Folyamatosan fejlesztik a Win8-ra szánt Metro UIt is. Részletes infó itt. -
WonderCSabo
félisten
Egy két szó a miniatűr generálásról az Új fül oldalon (New Tab Page):
Több dologról van szó.
Tárolás: Először a Firefox a disk cacheben tárolta ezeket a képeket. Erről kiderült, hogy nem túl jó ötlet, hiszen vki gyakran, vagy mindig üríti a cachet, esetleg RAMdisket használ, stb. Ezért Fx 15 óta egy thumbnail_cache mappában tárolja a profil mappádon (első hsz) belül.
Weblap tiltja a mindenféle tárolást: lehetőség van a http fejlécben olyan üzenetet küldeni a böngészőnek, hogy ne tároljon semmit a cacheben (no-cache). Ezt bizony a miniatűr generálásnál is figyelembe kell venni, ezért az ilyen oldalakról nem készül miniatűr.
Érzékeny információk a lapon: előfordulhat az, hogy érzékeny személyes információk jelennek meg meg egy weboldalon. Pl. egy chat ablak, egy kitöltött űrlapmező, stb. Erről sem szerencsés, ha kép készül. Épp ezért a Firefox megpróbálja kiszűrni az ilyen oldalakat, és az első közelítésben a titkosítást használó https oldalakról nem készül miniatűr.
Sajnos ezeket a beállításokat egyelőre nem lehet megváltoztatni
-
WonderCSabo
félisten
A betűk megjelenítéséről Firefoxban:
Alapvetően két fajta renderelési módot tudunk megkülönböztetni:
- Whole pixel: nem a betűk formája a lényeg, hanem hogy a kirajzolt kép mindig illeszkedjen a pixelhálóra. Ezáltal éles képet kapunk, de drasztikusan torzulhat a betűk formája.
- Natural: a betűk formája a lényeg, nem a pixelhálóra illeszkedés. Sokkal hűbb képet kapunk a betűtípushoz, de a kép elmosódottabbnak, életlenebbnek tűnhet.De mégis hogyan lehet nem a pixelhálóra illeszkedni? Pl. úgy, hogy szomszédos pixelek egyes subpixeleit használjuk csak (RGB), vagy a szomszédos pixelt szürke árnyalatban jelenítjük meg, stb. További infó erre található.
A Firefox 4-ben bevezették a hardveres gyorsítást, Windowson a kirajzolást ekkor a Direct2D végzi, mely a szövegekhez DirectWrite-ot használ. A DirectWrite alapértelmezetten Natural renderinget használ, de képes Whole pixel, és egyéb módokra is. A DW előtti GDI visztont csak a Whole pixelt ismeri, és az 4-es előtti Firefox verziókban emiatt csak Whole pixel renderelés volt. Emiatt a Firefox4+ verziókban az emberek folyamatosan panaszkodtak az elmosódott betűk miatt.
De amint említettem, DirectWrite is képes Whole pixel renderelésre. Firefox 6-ban be is vezették, hogy ezt lehessen állítani, a gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode változóval, melynek 2 -es értéke a Whole pixel renderelés.
Továbbá arra a döntésre jutottak, hogy a betűket ezentűl nem egységesen Natural módon renderelik, hanem:
- azokat a betűket, melyek alapértelmezetten 16 pixelnél kisebbek, és az alapértelmezett betűcsaládokba tartoznak (ezek: Arial,Consolas,Courier New,Microsoft Sans Serif,Segoe UI,Tahoma,Trebuchet MS,Verdana) Whole pixel módon renderelknek
- minden egyéb betűt továbbra is Natural módon renderelnekHa szeretnénk, ha az összes betű Whole pixel rendereléssel jelenjen meg, ahogy azt a GDI is tette, és ahogy az Fx4 előtt volt, tegyük a következőt:
about:config -ban a gfx.font_rendering.cleartype_params.rendering_mode állítsuk 2 -re.
Ha az összes betűt Natural módon rajzolja ki, tegyük a következőt:
about:config -ban a gfx.font_rendering.cleartype_params.force_gdi_classic_for_families változót állítsuk / -re.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
dobostorta #26914 üzenetére
Nem kapja meg.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #26886 üzenetére
Ne rakjátok fel csak úgy a candidate buildeket. Lehet, hogy nem ezek lesznek a véglegesek, de az Fx arról már nem fog szólni, ha újabb candidate/final verizió jön.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
dobostorta #26695 üzenetére
Eddig nem volt protected mód, most vezették be (és rossz lett, amiatt fagy). Tehát nem lesz kevésbé biztonságos, mint a 11.2-es Flash volt.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
dobostorta #26691 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Redmi Note 7 - nota bene
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest