Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
https://smallbusiness.chron.com/set-ram-cache-firefox-41282.html
De ennek SSD mellett nincs túl sok értelme.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Használok igen, de semmi gondot nem okoz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
7400+ tabbal is lehet használni a Firefoxot éveken át. Ez lehet, hogy rekord.
https://www.neowin.net/news/a-firefox-user-has-kept-7400-browser-tabs-alive-for-two-years/
Nyilván a memóriába csak azt töltötte be, amire rá is kattintott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pár napja semmi fájlt nem tudok letölteni a céges gépen (Win10 x64) Firefox alatt. Korábban nem volt gond. Edge alatt megy a letöltés.
Az van beállítva, hogy kérdezzen rá a letöltés helyére. Csak annyit ír ki, hogy "sikertelen". Okot nem...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kérdés.
Ugye a 80-as Firefox elhozta a VAAPI támogatást Linuxra, X alá is. Ha ez a három kulcs true-ra van állítva, akkor működik is:
layers.acceleration.force-enabledmedia.ffmpeg.vaapi-drm-display.enabledmedia.ffmpeg.vaapi.enabledEzek után egy átlagos képességű vga kártyával mint az Amd RX570, szépen megy pl. a Netflix hardveres gyorsítása. Ugyanakkor az a kártya nem rendelkezik VP9 hardveres dekódolási képességekkel, így a Youtube továbbra is procin megy.
A gondom az, hogy egy másik gépben RX5600 XT van, ami már hardveresen tudja ezeket (is) gyorsítani:
VAProfileVP9Profile0VAProfileVP9Profile2
de ennek ellenére ezzel a géppel sem mennek VGA-val gyorsítva a Youtube videók.Nem tudom kell-e még állítani valamit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nálatok mekkora cpu terhelést csinál a böngésző, mikor csak áll magában? Nálam 8..13%, de Windows10 alatt.
Linuxon még úgy sem ment 6% fölé egy fele ilyen erős gépen, hogy ment a lejátszás Youtube-on. Anélkül ott 1% körül mozgott. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megfigyeltem, hogyha meg van nyitva a francbook akkor a böngésző 10% körül eszi a procit. Akkor is gyakran, ha másik tab van nyitva, francbook nélkül meg 1% körül van csak a proci használat.
Lehet ezen segíteni valahogy?
degu61: sigh. DE MIÉÉÉÉÉÉRT?

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, sokat nem számít a legjobb teljesítmény a mai gépeken de cserébe ronda.
Mindegy, az RDPsu vagy milyen nevű mappa a képeden a google szerint a driverpacks solution mappája, az akarja valamiért feltenni a .net keretrendszert, de nem az msconfig indítja. Szerintem el tudod távolítani a vezérlőpultban a telepített programok közül.Innentől viszont ez Win7 kérdés, nem Firefox téma.
Kékes525: nem tudtam, hogy arra van az a topic, a címe nem arra utal.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most itt abbahagyta. Érdekes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Vakegérke
üzenetére
Délutánig nekem sem volt. A hibakereső szerint ez van:
Vegyes (nem biztonságos) megjelenített tartalom („http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/922/zt51av.png”) betöltése egy biztonságos oldalon[További tudnivalók]
De ezzel túl sokra nem netem.

Penty: ez most éppen Win10 alatt van. Linuxon még nem próbáltam ezt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
PH!-t nézegetve egyfolytában azt kapom, hogy: "
Parancsfájl: https://rec.getsmartlook.com/bundle.js:9" nem válaszol. Nálatok is ez van? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
No a FEBE jelenleg csak Firefox40*ig támogatott, hiába engedi felrakni újabbra.
Végül az volt a megoldás, hogy a febe által készített profil mentés zip fájl tartalmával felülírtam a róka profil mappáját. Némi utólagos igazítás kellett a régi cuccok miatt, de megmaradtak az adatok, előzmények, jelszavak, minden. És most már az új syncbe is bekerültek.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csináltam FEBE-vel profil mentést egy 26-os Firefox alól, mert a régi syncből már nem lehet átvinni adatokat az újba, a szerverek már nem mennek. Azon a gépen meg nem volt opció a Firefox frissítése.
Most lett új telepítés, friss Firefox, de elakadtam a profil visszaállítással. Febe megnyit, új profil létrehoz, rókát újraindítom az új profillal, majd a FEBE alatt kiválasztom a default profilt valamint a korábbi rókából a default profil mentését, csak aztán a start profil restore gombra semmi nem történik.
Én csinálok valamit rosszul? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Most felraktam a "stub" telepítővel. Meglátjuk a következő frissítéskor, hogy mi lesz.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen így van. Azt mondja, hogy nincs frissebb verzió.
sz.balazs.95: az még Debian alatt is megoldott.

-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Miért hiszi azt a Firefoxom, hogy nincs a 40.0.0.3-as verziónál frissebb? A 37-es is est csinálta, akkor újraraktam a 40-es friss verziót, de úgy látszik megörökölte ezt a problémát.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, hogy a forcetls kieg, de valami átállította a security.tls.version.max értékét 1-re az alap 3-ról, ezért nem engedett be. Hmm.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez az oldal nálatok se tölt be SSL probléma miatt? https://springrts.com/
(Hibakód: ssl_error_no_cypher_overlap)Exploder11 alatt betölt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Azt hiszem jelenleg még nem. Nem tudom hogy megy az átállás, olyan mintha menet közben konvertálnák át a videókat és még csak a 720p-ig jutottak el.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
HoTaZo
üzenetére
A virustotal szerint: "1 out of 52 scanners detected the site as malicious". Még a gyak. kérdésekben is találni róla: [link]
Röviden végezzen vírus, trójai és kémprogram eltávolítást a gépén, gondolom Windowst használ. Az sem árt, ha böngésző cache-t és a sütiket is törli. Lehet hogy profil resetre is szüksége lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha jól olvasom ezt: [link] akkor ez szerint a lejárt objektumokat törli ki magától, a csak egyszer-kétszer megnézetteket nem amíg le nem járnak.
Tegyél egy próbát, csak ne azzal a kieggel amit mutattam, mert az régi. [placescleaner]
Toolbar ikonja nincs mióta új az ff gui, de ettől még működik. Nézd meg, hogy változik-e a places.sqlite fájl mérete.
Elvileg 10 és 30.7MB között lehet a mérete, függően attól, hogy hány hónapnyi cucc van benne, de elvileg semmilyen körülmények között nem csökkenhet a mérete, csak nőhet még el nem éri a maximumot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A places adatbázist érdemes kitisztítani, tele van olyan oldalakkal, amiket csak egyszer néztél meg. Régebbi telepítés esetén extrém sok weboldal kerül eltárolásra. https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/vacuum-places-improved/?src=search
Ez jótékonyan hat az indulási sebességre. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
https://www.youtube.com/html5 - itt egy gombnyomás a váltás.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmm, ez a places cleaner kieg érdekes. Alap esetben a mindössze 2, vagy annál kevesebbszer látogatott oldalakat törli a historyból, nálam így a felét törölte, ami 56.000 bejegyzés volt. A sync miatt nem tudom mióta gyűlik a history, de ez elég jó így.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/placescleaner/?src=search
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Fandango
üzenetére
Ezt Linux alatt csinálom így, ott iszonyat gyors lesz tőle a böngésző.
Esetleg még a sok előzmény az, ami gond lehet. A places.sqlite adatbázis tisztítására volt korábban pl. a vacuum places, meg a places cleaner, de állítólag már nincs ezekre szükség és elég régen is frissültek, de egy próbát megérhet.
Az tudom, hogy régebben érezhető volt a vacuum places hatása, de az még a 3.6 idejében volt, azóta nem használtam.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hawk1979
üzenetére
Töröld a böngésző cache-t, elég sokat fog javítani a rókán. Aztán meg mehet egy adblock is. Meg bekapcsolhatod a pipelineinget. Meg Linuxon beteheted a cache-t a ramba.
Ablakos: még mindig nem világos, hogy ez miért baj? Abban biztos vagy, hogy a nas-od webszervere nem tud https-t? Szerintem elég frucsa lenne.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mr. Teddy
üzenetére
Adblock plusz kieget tedd fel a böngészőbe, az egyéb nem kívánt dolgokat meg kézzel távolítsd el a winből... (egy alapos víruskeresés sem ártana, pl. az avast tud nem kívánt programokat is keresni az közben)
bitpork: nem tudom, nekem angol róka még nem csinált soha magyar helyesírást ellenőrzést, mert alapból csak az angol van benne.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Beladon
üzenetére
Nem megy a GPU-s megjelenítés gyorsítás.
Ha a HD 4000-hez a winupdate töltött le drivert, akkor ez lehet a gond forrása, mert nem egészen azt kapod az MS-től, amit a gyártó kitalál. Menj fel a gyártó weboldalára és töltsd le a hivatalos Intel drivert.
nVidiádnál hasonló lehet a helyzet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
laceszgamer
üzenetére
Innentől kezdve akkor érdemes lenne használni a Sync-et még akkor is, ha csak 1 oprendszered van 1 firefoxal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
laceszgamer
üzenetére
Az jó, akkor bonyolódik a helyzet.

1. hsz-ben írtakat megnézted? Milyen kiegek vannak fent?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
laceszgamer
üzenetére
Mi van beállítva a privacyben?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Steelmanus
üzenetére
Arra nekem van két egyéb kiegészítőm, függően a Youtube fejlesztéseitől általában valamelyik működik is.
Ablakos: friss, gyártói oldalról származó drivereket használsz?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Steelmanus
üzenetére
Semmit sem állítottam az adblockon, és simán megy mindegyik linkelt videó html5-ben.
Yt-vel kapcsolatban csak a youtube high definition kieget használom, hogy mindig a legjobb minőségben kezdje a lejátszást...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Értem persze
, a hülye felhasználó ellen semmi nem véd, de miattuk meg ott az UAC a 7-ben, ami ugyan nem egy csodaszer, de az olvasásra serkentő kérdéseken túl még gátolja a háttérben futni akaró dolgokat is. Az nagy kár, hogy mikor valaki kinyomja az UAC-t, akkor ezt a funkciót is bukja... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Nem igazán, oda kell menned és ki kell derítened, mi került fel a gépére. Persze tolhat víruskeresést, stb, de valószínüleg úgy is az lesz, hogy oda kell menne gépet csinálni...
Csinál valamit a barátnőd Youtube, film, zene és facebookozáson kívül a gépen? Ha nem, egyből mehet egy Linux a gépre és akkor ilyenekre nem lesz gondod többet.DS39: semmi köze persze, mert az XP óta eltelt 11+ évben nem történt előrelépés biztonság terén
. Meg persze a kártevőket sem készítik fel az XP megszámlálhatatlan sok biztonsági résére sem.
Itt PH!-n az autós hasonlatozás a divat, ha úgy nézzük, akkor az XP-nek is van 4 kereke, csak hát... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valami olyan kiegészítőt keresek, ami megakadályozza a beállítások elállítását. Sajnos nagypapámék mindig betalálnak a beállításokba és kikapcsolják toolbar sávokat. Kerestem, de valahogy nem találtam ilyet.
Valamint az is érdekel, hogy Linux alatt miként lehetne egy instancera lekorlátozni a rókát? Ebből sem találtam semmi értelmes megoldást.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Steelmanus
üzenetére
Nálam csak egy van, kézzel kerestem frissítést, mikor itt valaki írta, hogy kijött a 15.01
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tauren45
üzenetére
Hangkártya driverén múlik, hogy ezt hogyan kezeli.
Nálam Audigy1-el eddig Win alatt csak sztereóban szólt minden, miközben Linuxon meg kérdés nélkül 5.1-ben szólt a Yt. Most nemrég a Win meghalt, lett egy új telepítés ugyanazzal a hangkari driverrel, ugyanúgy beállítva, azóta valahogy itt is 5.1-ben szól minden Yt videó. Ki érti ezt...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megtaláltam miért nem tudtam megnyitni doksikat. A pdfdownload kiegészítő eltávolítása után rögtön kapom a kérdést, hogy mit szeretnék csinálni, megnyitni v. letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mindegy, az RDPsu vagy milyen nevű mappa a képeden a google szerint a driverpacks solution mappája, az akarja valamiért feltenni a .net keretrendszert, de nem az msconfig indítja. Szerintem el tudod távolítani a vezérlőpultban a telepített programok közül.