- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Értem, köszi, mondjuk nem hiszem, hogy vírus lenne, a másik gépen szűz xp-van avast antivirussal...
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos ez se jött be...
Egyébként eleinte működött rendesen ugyanezzel a rendszerrel, néhány hete jött elő a hiba, a másik gépre is ezt az xp-t raktam, de haverom laptopjára is és ott nincs probléma.
-
válasz
Matthewus
üzenetére
Hali!
Köszönöm, nem rossz ötlet valóban, "kicsit" egyszerűbb...

audi100td
Lehet, hogy elvetélt ötlet, de nem lehet, hogy a német XP-vel van a gond?
Próbáld meg a Területi beállításoknál Angolra állítani az XP-t, hátha...
(Bár ha a másik telepített XP nem német nyelvű volt és ott sem jó, akkor más a gond...)Fire.
-
Matthewus
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Start menüben van Firefox csökkentett mód parancsikon.

-
audi100td
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia,
köszi, de sajnos nem változott semmi, érdekes módon IE8, Opera és Safari alatt is jelentkezik a probléma az Xp-s laptopomon. Délután öcsém gépére telepíttettem friss Xp SP3-at, ugyanez a helyzet. Nem lehet, hogy valami a Flashplayer-rel nem stimmel?

-
válasz
audi100td
üzenetére
Hali!
Először takarítsd ki (nem a registry-t) a CCleaner-el (nem kell állítani semmit benne, a tisztítást futtasd le, bezárt FF mellet). Lássuk változik-e a helyzet...
Vagy FF-ből
Eszközök/Beállítások/Haladó/Hálózat fül/kapcsolat nélküli tár csoportban Törlés most gombra katt
Eszközök/Beállítások/Adatvédelem - Itt törld az előzményeket meg a sütiketFire.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
ha a myspace profilomra beágyazott youtube-videókat le szeretném játszani, ezt a hibaüzenetet kapom: [link]
Más profilján le tudom játszani a videókat, csak a sajátomon nem, német Xp SP3-at használok.
Magyar Vista alatt IE8- al nem jelentkezik a probléma, nincs valami ötletetek?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
koszi. teljes siker

-
válasz
abridabri
üzenetére
Hali!
Safe módban kell futtatni, aztán akkor jó pár dolog visszaállítható alapra, ehhez tedd ezt
1. Jobb egér az asztalon az FF ikonján/Tulajdonságok, add hozzá a -safe-mode paramétert és okézd le. -safe-mode
2. Az asztali ikon segítségével indítsd el az FF-t, megjelenik ez az ablak, ahol elvégezheted a szükséges alapbeállítások visszaállítását: [link]
3. Ha minden visszaállt, akkor ne feledkezz el, az asztali FF ikonon visszaállítani az eredeti állapotot, azaz törölni a -safe-mode kapcsolót...
Fire.
-
jaj segitsetek . Elcsesztem a FF et. Szoval votl egy oldal ahol le akartam blokkolni egy oldalsavot. rakattintottam jobb egergombal majd ott beallitottam valamit (volt egy http:// nemtudom mar sor es azt kitoroltem es nyomtam ra entert ) Na azota minden oldal csak szoveges modon jon be, sehol semmi kep vagy ikon vagy akarmi .mintha egy world dokumentum lenne az oldal .Hogy csinaljam vissza ?:S
probaltam ujratelepiteni de semmi -
64bites verzió elhalasztva:
Mozilla has set up a webpage with a list of the operating systems which will be supported by the successor of Firefox 3.6.
"•Microsoft Windows
◦32-bit builds only
◦minimum version: Windows 2000
◦CPU architecture: i386, x86-64•Mac OS X
◦32- and 64-bit builds (universal binary)
◦minimum version: Mac OS X 10.5
◦CPU architecture: i386, x86-64•Linux
◦32-bit builds only
◦minimum version: tbd
◦CPU architecture: i386, x86-64."If you're holding your breath while waiting for the 64-bit (x64) flavor of Firefox 4.0, feel free to exhale now.
The next major iteration of Mozilla's open source browser will support 32-bit (x86) platforms exclusively, despite some very promising work from the browser vendor early in the development process for version 4.0.
Mozilla's Director of Firefox, Mike Beltzner confirmed the fact that an x64 flavor of Firefox won't be added to the existing x86 version, per the 32-bit/64-bit Internet Explorer 8 model.
Firefox users should not despair though. Fact is that Mozilla hasn't given up on delivering a 64-bit version of Firefox, just not with Firefox 4.0.
"I've been working on the list of supported platforms for Firefox 4 and wanted to provide an update on some decisions that have been reached," Beltzner noted.
"In February of this year, there was a discussion in which we decided that the minimum supported version of Mac OS X would be 10.5 (Leopard).
"Early in the summer we decided to not yet provide supported 64-bit builds on Windows, and will instead work on delivering those in some future release.
"In July we decided that the minimum supported version of Windows would be Windows 2000.
"After some evaluation we decided this week to drop support for OSX/PPC; Firefox 4 Mac OS X binaries will ship as universal builds for i386/x86-64 only.
"We are considering dropping support for i386 architectures which do not support SSE2 (older Athlon CPUs, some VIA chipsets) but have not yet reached a final decision here," he explained.
Back in May 2010, Mozilla revealed plans to start offering an x64 flavor of Firefox 4.0 for Windows.
Just days later, the browser vendor was providing the first nightly builds for download to early adopters. However, at this point in time it appears that plans of a 64-bit Firefox 4.0 won't materialize.
-
lucky07
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szia!
Sikerült megtalálni mindent és a leírásod szerint meg is csináltam.
És jó lett!
Köszönöm a segítséged!
-
törölt tag
Kicsit reszeltem az userChrome.css-sel, hátha érdekel valakit.
-
lucky07
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szia!
Köszönöm próbáltam az elmondásod szerint de sajnos a felsoroltak közül nem találtam meg egyet sem amit ki törölhetnék.

-
Myers
senior tag
-
Brawn1
csendes tag
A Mozillás kurzor problémámnál azt csinálja még a Firefox, hogy ha felmegyek olyan oldalakra, amelyekben van keresődoboz, és az pl az oldal alján van, akkor rögtön az oldal aljára ugrik a kurzor. Én meg nem nagyon szeretném, hogy oda ugorjon. Hogy lehetne ezt kikapcsolni?
-
BullZeye
veterán
Ejj ráér az ám, hátha upgradeli és megcsinálja rendesen az alkotója

Mert ahogy nézem picit több hiba is van benne, pl .hu-s google imagesnél nem hozza be a nagy képeket meg ilyenek ... Úgyhogy van, de mégsem.
Egeret meg már néztem, de ami alakra megtetszett 30k -.- annyit meg egy VGA-ért nem adnék most már
(na jó de, pont annyit
) -
Tompie
őstag
Azt akarom kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy ha firefoxban googleval keresek akkor néha azt csinálja hogy ha rákattintok 1 találatra akkor nem az adott oldalt hozza be hanem ilyen ismeretlen valamit és a nod bejelez, viszont ugyanazt az oldalt 2. 3. kattintásra már behozza.
NOD kereséskornem talál semmit illetve spyware keresők sem.
Firefox reinstall nem segített.
Tipp? -
Csabee.
nagyúr
Most tesztelem a Firefox 4.0 Beta 4-et és egész jó lett

-
Myers
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Megvolt, de nem segített.
Bár összesen ha volt 10 db, akkor sokat mondok.
-
Myers
senior tag
Helló!
Az a gondom, hogy minden firefox bezárás után elfelejti a különböző oldalakon a bejelentkezéseimet. Pl a ph-ra is mindig be kell jelentkeznem minden egyes firefox újraindításkor.
Gondolom a cookie-kkal van valami. Ez kb 1 hete tart. Ha jól emlékszem ez az után kezdődött, hogy vagy a gép, vagy a firefox lefagyott.
Mivel próbálkozzak?
-
pete_21
addikt
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Igen, de a renderelőmotor azért nagyjából szerintem látszik, hogy milyen lesz.
De gondolom nem állnak sokkal jobban, mint a Mozilla.
-
Sweet Lou 6
addikt
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Olvasgattam a Firefox fórumát, és azt olvastam, hogy már elég korrekt a D2D-s megjelenítés, csak kisebb hibák vannak. Nekem még a Beta 4 van, szóval még nem próbáltam, és te amúgy is többet tudsz.

Meg tudnád mondani, hogy most mennyire szépek a betűk? Már nem zavarja a szemet? És az IE9 hogy áll a D2D-s megjelenítéssel? Nekik is vannak ilyen hibák?
Egyébként ezt érdemes feltenni? Segít valamit? És Winupdaten ez miért nem jött?
Köszi a választ! -
Brawn1
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pár napja a Firefox nálam azt csinálja, hogy ha felmegyek egy bármilyen website-ra, és annak website-nak a keresőjébe be akarok írni valamit, akkor mindig az első vagy a második karakter beütése után eltűnik a kurzor és átmegy egy másik keresőbe (pl az oldalon lévő Google keresőbe). Tehát ez nem egyetlen weboldalnál jön csak elő, hanem mindegyiknél. Egy idő után elég idegesítő. Már visszaállítottam a gépet, letöröltem minden Firefox beállítást, majd újra felraktam, de azóta is csinálja. A többi böngészőnél nem jön elő a hiba. -
BullZeye
veterán
Szerintetek mennyi esélye van annak, ha kérek egy ilyen feature-t, hogy ha gyors egymás utáni görgetés van, akkor 3x sebességgel görgőzzön. (pl ha gyorsan a lap közepére akarok jutni, de nem akarom becélozni jobb oldalt a scrollt, vagy épp nincs is scroll) Akkor azzal foglalkozni is fognak..?
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Azért ajánlottam neki inkább a Potplayert, mert KMPlayer után nem nagy változás. MPC-HC-t meg szerintem tovább tart megszokni. (Illetve a Potplayerben semmit sem kell beállítani, alapból megy még a dxva is.)
De ezen nem fogunk összeveszni.
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ja értem. Igazából tetszetős mindegyik megoldás. Bármelyiket meg tudnám szokni. Az is jó lesz, hogy az urlbaron mutatja a linkeket majd.

#13540: Gyorsan összecsaltak pár pontot, csak hogy kicsit is, de megelőzzék az FF-et... Már érzik a vereség szagát.

Gyurek: KMPlayert sztem felejtsd el. Nem igazán fejlesztik. Használj helyette Potplayert. Innen le tudod tölteni a 32 bitest, innen pedig a 64-est. Ha bármilyen kérdésed van vele kapcsolatban, nyugodtan írj. Én is KMPlayert cseréltem le erre, és nem bántam meg.

-
WonderCSabo
félisten
válasz
lucky07
üzenetére
Mármint angolul nem tudsz, vagy a szakkifejezéseket nem érted? (vagy mindkettő?)
A Firefox profil mappádból (alapértelmezett helyét megtalálod az első hszben) töröld ki a következő fájlokat:
extensions.ini
extensions.cache
extensions.rdfVigyázz, nehogy véletlenül rosszat törölj ki! Van még egy pár extensions nevű fájl, csak más kiterjesztéssel. Azokat nehogy kitöröld! A biztonság kedvéért a fenti 3 fájlt elég átnevezned is, ha gondolod.
Indítsd újra a Firefoxot.
-
lucky07
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Uhh ez nekem elég halandzsa.

Köszönöm a reagálást.
Lehet érthetőbb nyelven?
Előre is köszönöm!!!
-
lucky07
aktív tag
Elnézést azt elfelejtettem leírni,hogy win7 64bit használok.
Még egyszer bocsi!
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:
Nekem az lenne a problémám, hogy a firefox-ra semmilyen kiegészítőt vagy bővítményt nem tudok telepíteni mert mindig vmilyen hiba kóddal el utasít ez a 203-as kód.
Tudtk segíteni hogy mit rontottam el vagy mi van ami nem kell oda?
Előre is köszönöm!!!
-
WonderCSabo
félisten
Hogyan rakhatjuk a füleket az ablak fejlécbe Firefox 4-ben?
Figyelem: A 20100108 nightly build óta a fülek már alapból az ablak fejlécben vannak, így a userstyle alkalmazása szükségtelen, sőt hibás működéshez vezet!
1. Nyissuk meg ezt a linket Windows Vista / 7-hez.
Ezt Windows XP-hez.
2. Ha van működő Stylish kiegészítőnk, installáljuk a linkelt stylet és engedélyezzük.
3. Ha nincs, így járjunk el:
- Nyissuk meg a profilmappánkat (helye az első hsz-ben le van írva)
- A profilmappán belüli chrome mappát nyissuk meg (vagy ha nincs hozzuk létre)- Ha van ilyen mappánk, akkor a benne lévő userChrome.css-t nyissuk vmilyen szövegszerkesztővel. Ha nincs userChrome.css, akkor a mappában lévő userChrome-example.css-t nevezzük át, és azt nyissuk meg.
- Adjuk hozzá a linkelt style kódját (show code), majd mentsük el.- Ha nincs ilyen mappánk, hozzuk létre.
- Hozzunk benne létre egy userChrome.css nevű egyszerű szöveges fájlt (pl. átnevezni egy txt-t)
Másoljuk bele a linkelt style kódját (show code) majd mentsük el a fájlt.4. Indítsuk újra a Firefoxot.
Fülek az ablak fejlécben nem maximalizált ablakban
Ha az ablak nem maximalizált és szeretnénk, hogy úgy is a fejlécben legyenek a fülek, akkor a fentebb leírt módon alkalmazzuk ezt a userstylet! (csak 20100108 nightly builddel vagy újabbal működik)
[ Módosította: Grafiqs ]
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kiléptem FFből, felraktam amit Matthewus linkelt, nekem még mindig azt írja ki, hogy hiányzó bővitmény, és hogy windows media player 11 kell hozzá. Más ötlet?
-
R1200GS
aktív tag
Mit kellene telepítenem hogy ezt tudjam hallgatni? Azt írja ki, hogy "Waiting for video". Most váltottam Vista-ról 7-re, korábban nem volt gond, tudtam hallgatni. Van a gépen Divix, Vlc, K-lite codec pack.
-
Gyurek
csendes tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Most, hogy WonderCSabo rákérdezett a kiegészítőkre, leszedtem a Winamp Toolbart. Vagy tízszer leállítottam-indítottam a Firefoxot, most nem csinálja. Lehet hogy csak véletlen, majd próbálgatom....
Hogy utálom ezt a Winampot
Most is csak azért tettem fel, mert a KMPlayer vacakol a WIN 7-el, kellett valami lejáccó hirtelen.... -
BullZeye
veterán
válasz
Gyurek
üzenetére
Nekem dettó ugyanez van. 5 esetből 3x csinálja ezt.
Bezárom, ott marad a firefox.exe, nem mellesleg 600-700 mega memóriát eszik, és 1 magot teljesen kihajt. És ezt csinálja percekig, vagy lenyomom feladatkezelőben...Ez akkor idegesítő, mikor csak újraindítom a firefoxot és kattolok az újraindítás gombra, de csak nem akar elindulni. Eddig azt hittem, hogy kieg miatt van
és csak nálam, de ennek "örülök" hogy nem vagyok egyedül 
-
Gyurek
csendes tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem sok kiegészítőt használok: TV-Fox, Winamp toolbar, Java.
Csökkentett módban még nem próbáltam.
Érdekes módon nem mindig marad úgy, kb. az esetek felében, random módon. -
Gyurek
csendes tag
Sziasztok
Az mitől lehet, hogy ha bezárom a Firefoxot, az úgy csinál mintha bezáródna, de a feladatkezelőben továbbra is látható a folyamatok között, és 50-100%-ra kiterheli a procit, újraindítani meg csak akkor hagyja magát, ha kilövöm a feladatkezelőben ?
A 3.6.8-as verzió van fent. -
WonderCSabo
félisten
válasz
BullZeye
üzenetére
Elvileg olyasmi lett volna, csak elvetették. Bár lehet, h. mégis az lesz. Én örülnék neki.
Na jó reggelt mindenkinek!
Beltzner írt egy twitter posztot. Aki jó CSS-ben, segíthet a Fx téma bugjainak javításában.
Végre elkezdtek a fülek a címsorba bug kidolgozásán.
Tovább gyorsult a JS motor. És holnap elvileg már be is rakják a trunk buildbe!
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ezen már alakul a D2D és a betűk elmosódása dolog. Nem mosódik el prohardver, viszont most meg 1-2 betű feltűnően közel áll egymáshoz
de legalább már látom a javuló tendenciát 
Egyébként statusbar kiváltása szvsz nem lenne túl jó dolog. Nekem spec 13 dolog van rajta, pl gmail manager, vagy az aktuális USD ár, flash videó download, letöltés manager, RSS olvasó és ilyesmik.
Ha lent eltűntetik, és felülre jönne +1 sor bar akkor ugyanott lennének
legjobb lenne, ha 150 pixeles közelségbe kerül a kurzor, akkor elősiklik szépen. (azért 150px, mert ha valaki 2 sorba használja a tálcát, akkor is előjöjjön neki
) -
WonderCSabo
félisten
válasz
pete_21
üzenetére
Jah, persze a Tracemonkeyt azóta továbbfejlesztették. Amint láthatod, együtt most már gyorsabbak. A bug amit írtál benne lesz, csak nem tom mikor.
Itt az addons bar, nem tom hogy néz ki.
Egy mockup. Tudtommal ezt elvetették, mert túl sok weblap használja azt a részt (pl. Facebook chat).
Még egy mockup.
És még egy.
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a Tracemonkey már benne van. (Ha jól emlékszem még a 3.1-gyel érkezett.) Csak az nem volt nekem világos, hogy ez teljesen le lesz cserélve, vagy a Jaegerrel dolgoznak össze. De akkor utóbbi.

Amit küldtél tesztet, ott volt olyan, hogy a Jaeger egyedül gyorsabb volt, mint a Tracemonkeyval együtt. Ez majd valahogy meg lesz oldva, hogy ilyen esetben inkább egyedül dolgozzon?Az addons barról lehet valamit tudni? Valami kinézeti terv van róla?

Illetve ráakadtam erre, amit már jóideje hiányolok a 4-es FF-ből:[link]. De nem tudom, miért nem teszik bele... A Strata40 és Stratabuddy már nagyon régóta tudják ezt, szóval nem lehetetlen megcsinálni... (De legalább jó látni, hogy nem felejtették el, és dolgoznak ők rajta.)

-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ehh, azóta most már a Chromenak 238 van, az Fx meg maradt 236---
-
WonderCSabo
félisten
A Chrome bekaphatja.

BullZeye: Ez nem így van.
Az hourly build az a trunk óránkénti frissülő változata, amit te trunknak mondasz, az meg a naponta frissülő. Info.
Asszem erre gondolsz.pete_21: Hmm, talán berakom, kösz.
A Tracemonkey már eleve benne van. A Jaeger meg még nincs. Ez a kettő egymással kombinálva megdobja a sebességet. (még sokkal jobban, mint itt)
Igen el fog, helyette addons bar lesz, de még mindig nem tudni pontosan h. A linkek eléggé poénos helyen lesznek mutatva hovernél: az urlbaron.

-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nincsmit. Még esetleg ezt bele lehet: webgl.enabled_for_all_sites -> True.
Vagy nem tudom, van-e haszna.
Olvasgattam a Mozillás fórumot, és láttam én is, hogy nemsokára jön a Jaegermonkey. De valahogy úgy írták, hogy Jaegermonkey + Tracemonkey. Akkor marad a mostani is, csak valahogy kombinálják az újjal, vagyis megosztják majd a feladatot?
Illetve, ha minden igaz, a status bar el fog majd tűnni. Lehet tudni, hogy mi lesz majd helyette? Kis szövegbuborékban jelennek majd meg a linkek?myteve: Menj about:config -ba. Erre keress rá: browser.taskbar.previews.enable és legyen false az értéke.
-
myteve
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
ahha. és még egy, win7 alatt, néha, amikor rámegyek az ikonra, az összes tabot megjeleníti, nem csak az ablakokat. erre valami?
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
trunk build ami naponta raknak fel
hourly amit óránkéntTudsz adni a trunk-hoz egy linket ahol lelehet tölteni az aktuálisat?
-
myteve
tag
Átjöttem ide a kérdésemmel: beta4-nél hogy lehet a windows gombokat elővarázsolni felül? personát használok. köszönet.

-
WonderCSabo
félisten
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Beszart, majd helyreáll. Itt is szar.
-
Sweet Lou 6
addikt
Nem tudjátok mi baja lehet a Firefox Sync-nek? Csak ennyit ír ki:
,,Hiba a szinkronizálásnál
A Sync hibát észlelt a szinkronizálás közben: A Sync will automatikusan újrapróbálja a műveletet."
-
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na de mire megyek vele, ha pl google images-ben 100%osan kihasznál 1 magot, és be-be akad emiatt, mert alul van feszelve proci, és nem hajtom böngészésre 3.2 ghzen, pont a fogyasztás miatt.
És 4.0-ban is gyakran volt, hogy egy egy oldal scrollozásnál, vagy egyszerűen a sok betölteni való miatt görgetés közben akadozott...holott simán elég lenne hozzá a gépem fele is, de ha egyszer a tizedét SEM használja ki ...
Na meg mondjuk az emberek a gépnél töltőtt idő bő 80%ánál böngészőt használják, és még mindig nem egyértelmű, hogy kéne mind a 4 mag hozzá? Amikor 3 éves játékok, és több régi program már rég kihasználja a több mag adta lehetőségeket? És már sok sok éve jelen vannak a dual core procik?
Meg amikor ne adj isten csinálok valamit közben a háttérben, és 1-2 másodpercet kell várnom, hogy a rákattolt tab-ra menjen, mert mondjuk nem 2 addont használok, hanem többet ... és mondjuk a másik futó folyamat is pont azt a magot terheli. Én meg csak azon gondolkozom, hogy akkor most félre kattintottam, vagy nem reagált még rá? És akkor hirtelen bejön az oldal. Na EZ a frusztráló rész. (de ez 3.6nál van, 4.0át huzamosabb ideig nem tudtam használni, mert fáj tőle a szemem.)
És még sorolhatnám amikor beáll az egész pár másodpercre, holott lenne craft neki, csak baszik használni.
-
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Na jó, de 2010et írunk, már a 3.0-ban is alapvető lett volna, hogy 4 magot használjon, hisz már hányadik generációs 2-4-6-8 magos processzorok jönnek ki most ... érted?
A GPU gyorsítás meg egy jó dolog, viszont ha nem használja ki azt sem rendesen, akkor megint csak 2-t előre, 1-t hátra. A 4.0 is még ezer éve mire kijön, és a tendenciájukat ismerve jövő ilyenkor lesz béta abból, ami használ több magot -.-
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Persze hogy gyorsabb, de akkor is frusztráló, hogy nem használ több magot, csak 1-t, és hogy VGAnak is csak egy rendkívül kis részét ... és ez egy 2 éves gép, most gondolj bele akinek egy új erőműve van 6-8 maggal, és akkor még mindig akadnak neki dolgok FF4 bétában
frusztráló na ... -
WonderCSabo
félisten
Hogyan helyezhetjük át a Firefox profilját másik mappába/meghajtóra?
1. Teljesen zárd be a Firefoxot.
2. Másold át a profil mappádat bárhova, ahol tárolni akarod. Bárhova másolhatod, kivéve a Firefox program mappáját.
3. Indítsd el a Profil kezelőt:
- Jobb gombbal kattints a Firefox ikonjára,válaszd ki a Tulajdonságokat.
- a cél mezőhöz add hozzá " -Profilemanager" ékezetek nélkül. Majd Alkalmaz.
- indítsd el a Firefoxot az imént módosított parancsikonnal.
4. Kattints a Profil készítése gombra. A következő ablakban nevezd el a profilodat.
5. Kattintsd "Mappa választása". Felugrik egy ablak.
6. Választ ki az átmásolt mappát (tehát azt ahova átköltözteted a profilt)
7. Ellenőrizd az elérési útvonalát, majd kattints a Befejezés gombra.
8. Jelöld ki az előző profilt (tehát nem azt, amit most hoztál létre), de előtte ellenőrizd le, h. télleg átmásoltad-e pontosan az egészet. Kattints a Profil törlése gombra.
9. Lépj ki a Profilkezelőből.
10. A Firefox parancsikonjának cél mezőjéből töröld ki a hozzáadott " -Profilemanager" -t.
11. Az áthelyezés megtörtént, indítsd el a Firefoxot.[ Módosította: Ndruu ]
-
WonderCSabo
félisten
Hogyan helyezhetjük alulra a füleket Firefox 4+ -ban? (mint az régebben volt)
1. Kattintsunk a Böngésző eszköztárra jobb gombbal.
2. A feljövő környezeti menüben szedjük ki a pipát a "Tabs on top/Felül elhelyezett fülek" elől.[ Módosította: ollie ]
-
BullZeye
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Most kipróbáltam ezt én is, 1 egész magot megevett fishtank, és alig használta VGA-t :\ azaz hiába raktam fel 150/200ról 500/600-ra vagy 950/1050-re nem változott semmit az FPS, maradt 20-23.
Első HSZ-be meg rakd be a teszteket is d2d-re meg webgl-re. Állandóan elkeverem őket, és sose találom csak jó pár perces keresés után

-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Értem. Igazából (szerintem) a magasabb procihasználat nem akkora baj, lényeg, hogy úgy játssza le a tartalmakat, ahogy kell.

Én is megnéztem 1000 hallal, nekem beta 4-gyel megevett egy procimagot, de 26-27 fps-sel ment, ami még jó. De gondolom még a D2D sebességén időközben javítgatnak majd. Vagy ez már nem rajtuk múlik, mert a DirectX játssza le?Szerintem bele lehetne még írni, hogy a tabokat hogy lehet visszatenni alulra. Már kérdezték páran. Illetve az első hsz-ben még ez a régi beállítás van: extensions.checkCompatibility. Ami ugye már nem működik. Esetleg a hardveres gyorsítást még kiegészíteni, hogy a betűk egy bug miatt ilyen összemosódottak. Nehogy valakit elrettentsen.

-
WonderCSabo
félisten
válasz
pete_21
üzenetére
Az addonok nagy része JS-ben és CSS-ben van írva. Amelyekben bináris kód van (pl. Flashgot) azokat át kell írni és lefordítani 64 bitre.
Nem, már kijavították. Sajnos egyelőre a GPU gyorsítás mellett is ekkora procihasználat van. Ha többprocesszes lesz a Fx, jobban szét fog oszlani a magok között.
Egyébként én most próbáltam ki a FishIETank tesztet 1000 hallal, ami elég durva, és 20% CPUt evett, sztem ez annyira nem vészes. (nem béta, trunk)
Erre ötleted, esetleg?
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ja értem, akkor csak a végleges lesz átírva 64 bitre. És akkor az összes addont is át kell hozzá írni 64 bitre?
Oké, akkor azokat hagyom, ahogy vannak.
Közben feltettem a 4.0 Beta 4-et, és nagyon tetszik a GPU gyorsítás sebessége. Megnéztem innen teszteket, és zökkenőmentesen mennek.
Viszont van, amit nem értek. FF 3.6 alatt ezek a tesztek ugye zabálják a procit (egy teljes magot), és akadnak. FF 4 alatt nem akadnak, teljesen jól mennek, de akkor is megesznek (majdnem) egy magot. Ezt nem értem, hogy ilyenkor miért eszi a CPU-t? Vagy ez pont az, amit régebben írtál, hogy jobb lett a D2D, viszont a sebessége visszaesett, és majd javítják? -
WonderCSabo
félisten
válasz
BullZeye
üzenetére
Hourly listáról nem tudok, csak napiról.
Nézd a "The Official Win32 2010xxxx Trunk build is not yet out/is out" topikokat
pete_21: A 64 bites változatok nem valók tesztelésre. Csak azért csinálják, h. megnézik e lehet-e jól lehet-e buildelni. Majd csak a végleges lesz normálisan megcsinálva 64 biten. (ami flash és egyéb nélkül szart se fog érni)
Az alapbeállítás mindkettőbe rakja, normálisan, lehet trüközni, nekem nem gyorsult.
-
BullZeye
veterán
Van valahol a hourly buildekhez leírás, hogy abban az órában épp miket javítottak ? Csak hogy ne kelljen naponta leszedni FF-et, hogy megtudjam berakták e a Cleartype nélküli d2d-t?
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Itt már van 64 bites FF, és ez szerintem hivatalos fejlesztés.

Csak azt nem értem, hogy a hivatalos betakat miért nem adják ki 64 bitben. (Nem mintha olyan fontos lenne...)
Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy régebben volt egy ilyen cikk. Ezeknek a beállításoknak van még értelme?
És ha jól emlékszem, nem is olyan rég arról is volt szó, hogy olyat is érdemes beállítani, hogy ne a merevlemezre tegye a cachet, hanem a memóriába, mert ugye sokkal gyorsabb. Ezzel érdemes foglalkozni, vagy a FF magától megoldja ezeket jól? -
12-es csaj
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Engem az infó világából a szoftverek "fogtak meg". Na azt láttam már sok embernél, nem csak itt, aláírásban. Hardvereket tényleg nem láttam még.
Szoftvereket viszont, mondom, sokaknál.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
12-es csaj
üzenetére
Ha kérdezel vmit, ami elsősorban hardverfüggő, akkor az ember ott nézi meg a hardvereidet. Egyébként meg nem szoktunk aláírásba konfigot rakni, megszokásból.

(#13513): Szoftverek szoktak lenni. Fejezzük abba az OFFot.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Minek?
Bár, lehet, beírom (már, amihez értek belőle, ami nem olyan kevés), hogy még fiúsabbnak tűnjek, mint amilyen vagyok... 
-
WonderCSabo
félisten
válasz
12-es csaj
üzenetére
Éljen, most már 3x lett megválaszolva u.a. kérdés.
Az adatlapodon a Cuccok szekcióba (is) rakd a konfigodat.FIGYELEM MINDENKINEK!
Lehet, h. már feltűnt, de elkezdtem kiegészíteni az első hszt. Akinek bmilyen ötlete van, milyen kérdéseket kéne megválaszolni benne, ne habozzon, írja meg!
A személyes blogomban publikálom a változásokat.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
12-es csaj
üzenetére
Válasz magamnak az egyik kérdésemre: Igen, oda lehet tenni a könyvjelző eszköztárat, ugyan úgy, mint jelenleg (jobb egér a böngészőn -> a helyi menün bepipálni).
-
WonderCSabo
félisten
válasz
12-es csaj
üzenetére
Igen. Egyébként linuxra már 64 bites Flash player jó ideje.
Előbb írtam, hogyan lehet.
1. Persze, h. ki lehet rakni. Jobb gomb az eszköztáron -> Könyvelző eszköztár bepipálni
Akkor ne használd. A modern böngésző így néz ki, és kész. Mindegyik modern böngésző így néz ki.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ha az Adobe nem ír 64-bites kiegészítőket, akkor ugyan ott fogunk tartani, mint az Internet Explorer-rel, hogy egy csomó mindent nem lehet vele majd csinálni/megjeleníteni?
A könyvjelző eszköztárat nem lehet előhozni? Mert Chrome-on is úgy van, hogy eredetileg nincs ott, de aki egy kattintással akarja a leggyakrabban látogatott oldalakat előhozni, az odarakhatja.Amúgy még most se tetszik, hogy koppintanak...

-
WonderCSabo
félisten
válasz
12-es csaj
üzenetére
Ki lehet rakni a tabokat alulra is. Jobb gomb az eszköztárban -> Fülek alul
De Operában, Safariban is felül van. (És az Office 2007-ben is)
És h. miért van felül? Válaszol Alex Faaborg, a Firefox vezető UI tervezője.
A címsor és a könyvjelző eszköztár eltüntetésével helyet nyersz a honlap tartalmának.
1. Persze, h. ki lehet rakni. Jobb gomb az eszköztáron -> Könyvelző eszköztár bepipálni
2. Miért ne lenne? Persona is lesz, téma is lesz.
3. Lesz hivalatos 64 bites. (Már van is, csak nem hivatalos)
Az Adobe-on múlik-e, írnak-e Windowsra 64 bites Flash playert. Nem a Mozillán. -
12-es csaj
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Sziasztok!
Már régebben is láttam screenshotokat, de csak ennél esett le, mennyire hasonlít a Chrome-ra. Miért kell "lenyúlni" a másik szoftver kinézetét?

Egyáltalán nem értem, hogy mire jó, hogy megváltoztatják a kinézetét - jók lent a tab-ok, jó, hogy van fejléc, stb., miért kell mindig, mindenen változtatni?Három kérdésem lenne (és csak most kezdek visszaolvasni, ezer bocsánat, hogyha ez már ezerszer le lett írva előttem):
1. Ugye ki lehet rakni a könyvjelzőket a címsor alá? Nálam pl. most fullig van rakva, és sokkal kényelmesebb, mintha lenyitnám a címsort, és ott még böngészgetnék. Jelenleg egy görgős kattintás, és már ott is van az oldal egy új tabon.
2. Skinezhető lesz?
3. És a harmadik kérdés már "komolyabb", nem csak a külsőre irányul: Akik 64-bites rendszert használnak, azoknak lesz 32 és 64 bites változatban is a Róka? Leírom, mire gondolok. Ha beírom a Start menübe, hogy "internet", akkor két darab IE-t ad ki: 64-bitest, és 32-bitest. A 64-bites talán gyorsabb (nem használom, egyszer próbálgattam csak), viszont nincs hozzá Flash Player, és Reader se, ha jól tudom. Na most mi lesz a Rókával? Addigra írnak 64 bites Flash Player-t? -
WonderCSabo
félisten
Hogy bekapcsoljuk a gyorsítást, a következőt kell tennünk:
Hardveresen gyorsított renderelés bekapcsolása (7-en és Vistán):
1. Címsorba about:config majd Enter.
2. Keressünk rá a "gfx" -re idézőjelek nélkül.
3. A gfx.direct2d.force-enabled duplakattal állítsuk true -ra és a gfx.direct2d.disabled -t állítsuk false -ra.
4. Indítsuk újra a Firefoxot.¤ Legalább Dx9-es VGA szükségeltetik
¤ Dx11 szoftver megléte szükséges
¤ Vistához SP2 szükségesDirectWrite bekapcsolása (7-en és Vistán):
2. Keressünk rá a "gfx" -re idézőjelek nélkül.
3. A gfx.font_rendering.directwrite.enabled -et duplakattal állítsuk true -ra.
4. Indítsuk újra a Firefoxot.¤ A feltéletek ugyanazok, mint a hardveresen gyorsított renderelésnél (D2D)
Hardveresen gyorsított layers compositing bekapcsolása (XP, Vista, 7, Linux, Mac)
2. Keressünk rá a "layers" -re idézőjelek nélkül.
3. A layers.accelerate-all változót duplakattal állítsuk true -ra. A layers.accelerate-none változót duplakattal állítsuk false-ra.A layers compositing gyorsítás feltételei:
¤ Dx9-es videokártya, Dx9 szoftver
¤ 4096*4096px-es textúraméret támogatása a VGA által
¤ Egyes Intel kártyák régebbi driverei blokkolva vannak, a lista itt található.A Direct3D10 layers használatához a következőt kell tennünk:
about:config -ban a layers.prefer-d3d9 és a layers.prefer-opengl változót false -ra kell állítani.
¤ A D3D10 layers csak Vistán/7-en Dx10-es vagy újabb VGAval működik.
A menüben a Beállítások-> Haladó -> Hardveres gyorsítása is bekapcsolja ezeket elvileg, de a fenti beállításokkal biztosan használja fogja a gyorsítást.
Ha meg akarunk győződni a gyorsítás bekapcsolásáról, nyissuk meg az about:support oldalt, és nézzük meg az alját.
Amennyiben az about:config-ban nem találjuk ezeket a változókat, egy régi FF verziót használnuk! A legújabb béta itt, a nightly (amiben biztos benne vannak) itt található.
További infó a D2D/DW renderelésről itt.
A hardveresen gyorsított layers compositingról itt.[ Módosította: Ndruu ]
-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Értem, köszi az infokat!

-
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi a linket.
Ha jól látom, akkor ez a WebGL OpenGL alapú. Ezt is nyugodtan lehet engedni a D2D mellett? És ezt ő másra fogja használni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B250M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4522
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(na jó de, pont annyit
)