Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Sziasztok!
Hogy lehet a legördülő böngészősávban új weboldal urh-ját felvinni? Régebben a címsorra kattintva lehetett, most meg a v132 FF-en sajnos nem lehet ....
Köszönöm a segítséget!
-
cigam
titán
Portable verziót használok, és hüppög, hogy van újabb kiadás. A beállításokban nem találtam kikapcsolási lehetőséget, csak hogy automatikusan telepítse, vagy figyelmeztessen. Nincs egy harmadik opció valahol?
-
törölt tag
Akkor neked jó lesz úgy ...úgymaradsz ..sok sikert a stb...
-
-
törölt tag
válasz
5leteseN
üzenetére
Az alaplapi csatlakozás tekintetében pl. 2,5 SSD vagy a RAM drive az ugyan az alaplapi SATA....külső meghajtók azok USB flash vagy interface átalakított, valamiért nem lehet tudni miért tehát csakis téveszme lehet ha összekevered a fizikai RAM slotot az adathordozók alaplapi csatlakozásával, sértédős nélkül szerintem te semmilyen tesztet ne végezzél ! gondolom te is egyetértesz benne hogy erre ismerethiányaid vannak, ha mégis az személyiségzavaron alapul azzal meg mindennap
tudod hova ? : ez nem offline lesz hanem offtopic

-
5leteseN
őstag
válasz
üzenetére
Egyik üzemmódban sem jut szóhoz az USB!
Alaplapi SSD vagy RAM-drive a hordozható-Firefox indítási helye.
A kettő közötti különbségre vagyok kíváncsi.Szubjektív véleményem szerint a RAM-os gyorsabb, de hát ez ebben a formában nem "objektív teszt-eredmény"!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy ilyen teszt-program, vagy (off-line) tesz oldal kellene! -
törölt tag
Más téma: Winne 5let...öszintén szólva nem tudom mit rendeltek hozzá az IDM-hez de próbáld meg bekapcsolni a beállításokban a DRM védett tartalmat...ha akkor sem megy passz !..szerintem se én se te ne vesztegesd tovább ezzel az időtet ..pl. azért mert nem éppen felhasználó barát tartalomnkezelés stb

-
törölt tag
válasz
5leteseN
üzenetére
először is szerintem kapcsold be a mappa beállításokban a futtatást külön ablakban ...
2 ne használj lapozófájlt, bárki bármit mond..offtopic-ként hamár nincs moderátor
meg a szolgáltatók bolondok !
hw követelmény nem az amiket gondolsz hanem az adatátviteli sebessége az USB2-3 nak...és ennek fellelhetősége a felhasználói környezben ..pl: vállalati szektor..különben minden reggelét mindennap
az asztal alatt fogja kezdeni a dolgozó USB3 portokat keresgetve hosszabító kábel nélül
...tény: a hordozható böngésző célja az hogy tényleg az legyen ne csak belső SATA pl ..fusson...továbbá előre lehet tudni hogy afent említet paraméterekkel tapasztalható különbség nem lesz ...valamit a teszt akkor releváns csak ha ugyan azokkal az oldalakkal végzed el mivel ez már függ a feldolgozandó adatok mennyiségétől-típusátol stb...ennyi..a valóság az ez
-
5leteseN
őstag
1, Alap: a Hordozható-Firefox futtatása az NVMe-SSD-s W11-en.
2, "...ami érdekel": ugyanaz a Hordozható-Firefox, ugyanazon a rendszeren, de berakva egy RAM-drive-ba, és onnan futtatva.Valamilyen böngésző-teszttel össze kellene hasonlítanom a két futtatást. Elméletileg valami saját-gépes(off-line) teszt lenne a jó, hogy a szolgáltatói hálózat sebességének az ingadozása ne szóljon bele az eredményekbe.
-
5leteseN
őstag
Változtatnék a Ffox-omat futtató Windows-környezeten és az érdekelne, hogy ez milyen változást okoz a Ffox használatában.
Van valamilyen lehetőség arra, hogy a Ffox futtatását(sebességét) tudjam (online, vagy offline)tesztelni egy előtte/utána módszerrel? -
törölt tag
Elfelejtettem
az about:configban
létre kell hoznod egy új stringet ...jobb egér
a neve és értéke a fenti..tehát ez nem úgy megy hogy csak stb..módosítod a meglévő elemeket hanem sok esetben hozzá is kell adnod..
-
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
Próbáld ki ezt ..szerintem kevesebb macera..
https://sourceforge.net/projects/r3dfox/files/v132.0rc-2/
csak írd át a browser agent-et benne:
about:config =
general.useragent.overrideérték =
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:128.0) Gecko/20100101 Firefox/128.0(ez win7 tehát ha más az Op-rendszered akkor a megfelelő NT érték kell ha win10 = 10.0)
Ebből 128 -as Firefox lesz + több UI felhasználói felület beállítás is van benne még említett kompakt sűrűség isIgen elég a profile mappáról...
De a R3DFOX-ban a program mappájában találod meg az első indítás után a Profile mappát ...mivel portable hordozható verzió.. -
törölt tag
válasz
snake1977
üzenetére
Arra vigyázz ! hogy mindíg készíts másolatot a profilodról módosítás előtt ....mert ha rossz értéket módosítasz akkor ...- nem fog beindulni a bönésző ..pl: eltünnek a kedvenceid ...corrupt lesz a fájl ...akár be sem tudod indítani újra...egyébként is célszerű biztonsági másolatot tartani aprofilodról stb.
-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Ez ritka jó, dicséretes hozzáállás, vannak topikok ahol átnéznek az emberen ha kérdez, vagy egyáltalán nem segítőkészek. Respekt.

Keresgéltem ma délelőtt még a neten, és egy videóban néztem hogy ha a browser.uidensity állítom 1-re (2-őn volt) akkor a "könyvjelző eszköztár" és a "más könyvjelzők" közötti sürüséget kissebbre veszi, érdekes hogy menüsorról lenyíló könyvjelzőket viszont nem érintette, azoknál megmaradt úgy ahogy volt a sürüség.
Nekem ez már elég, majd ha lesz még időm, keresgélek hátha a menüsorról nyíló könyvjelzőkhöz is megtalálom a megoldást. Köszi mégegyszer mindent.
-
törölt tag
Szívesen ..erre van afórum elvileg ...de
Újabb verzióban vagy a R3DFOX-ban van már Kompakt sűrűség is ... -
törölt tag
Hameg a menük vagy a tabok sűrűségét akarod állítani akkor ...
Jobb klikk a extension sávra ...eszköztár testreszabása...alul sűrűség ...válassz ! metsd el jobb alsó sarok stb. -
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Kipróbáltam, de a könyvjelzők közötti távolság így is megmaradt, talán így jobban látható, a frissítés előtt a könyvjelzők közelebb voltak egymáshoz, lent fent nem volt ekkora margó. Egy tizeddel csökkentve az értéket jobb az összhatás, de tovább nem csökkentem mert akkor már túl apró lesz, a context menüben jobban látszik a difi hogy mekkora a highlight rész és a térköz.
-
törölt tag
írd be az url bar-ba ... tudod ahol a webcímek vannak hogy :
about:config
ezután írd be a Search box-ba hogy :
layout.css.devPixelsPerPx
Az értékeket tizedes jegyre kell megadni pl : 0.9 vagy 1.1 vagy 1.2...a nagyobb-kisebb méreteket ezzel tudod állítani...ez a natív méret egyébbként 100%-os nagyítási méretnél
-
-
Rimuru
veterán
Bedobok nehanyat en is a sajatombol. Ezek tunnek relevansnak, lehet mazsolazni. Annyi hogy ezt evekkel ezelott raktam ossze es linuxon.
menupopup,
#PopupAutoComplete {
--panel-padding: 0px !important;
}
#mainPopupSet,
#navigator-toolbox {
--arrowpanel-menuitem-margin-inline: 0px;
--arrowpanel-menuitem-margin: 0px;
--panel-separator-margin-horizontal: 0px;
--panel-subview-body-padding: 0px;
} -
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
A kövi problémára milyen megoldást tudtok javasolni?
A könyvjelzőim közötti távolság megnőtt az utolsó előtti frissítésnél, hogyan tudom ezt összébb húzni? Illetve a ugyanez a szitu a jobb klikkes menüben is.
Köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok!
Windows 10 32 biten az utolsó előtti frissítéskor (132.0.1, november 3.) feltűnő belassulás mellett teljesen eltűnt a Firefoxomból a hang. Nem szól semmi Firefox alatt. Tapasztalt valaki ilyesmit?
Ma jött újabb frissítés (132.0.2), a működés egyéb részei a jelek szerint megjavultak, de hang továbbra sincs.Próbáltam mindenféle beállításokat nézni, hogy találok valami kapcsolót, ami kikapcsolódott, de nem találtam okosságot. Tud valaki ilyen okosságot?
Köszi!
-
tonyrulez
őstag
válasz
üzenetére
Ha könyvjelző menüt lenyitod, ott van a tetején Könyvjelzők kezelése, vagy Ctrl+Shift+O. Tudsz név alapján is sorba rendezni, de ez csak itt van érvényben, a menüben nem teszi sorba. Keresni természetesen tudsz. Ha csak keresni akarsz, akkor arra az URL mezőt szoktam használni, csillag majd elkezdem gépelni a könyvjelzőt.
-
-
lsc
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem, egyik oldalon jó lett másikakon meg nem.
-
-
lsc
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, jó lett. Mégse.
-
-
lsc
nagyúr
Üdv
Olyan gondom van újra hogy oldalak görgetésekor a betűk háttere besárgul. Volt ilyen nyűgöm régebben, ha jól emlékszem ff gond volt. Tudnátok segíteni? -
tonyrulez
őstag
válasz
kw3v865
üzenetére
yt-dlp-t használok erre. Habár "fizetős filmet" nem töltöttem le, de olyan Youtube videókat igen, ami csatorna előfizetéssel érhető csak el.
--cookies-from-browser firefoxkapcsoló kell neki, ami FF-ből behúzza a sütiket és így elérhetőek számára ezek a videók is (ha nem menne, akkor FF-ben érdemes sütik törlésével és újra belépéssel kezdeni) -
svgyula
addikt
Üdv Urak! Az utolsó frissítéskor megint "ablakos" módban játssza le a videókat. Minden oldalon ahol filmet nézek megjelent alul-felül egy csík. Egy hete még normálisan kitöltötte. Mindkét kijelző 16:9-es. Így meg elég fura, hogy még alul felül van egy csík. Lehet ezt valahol állítani?
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani megbízható Youtube-videó letöltő extensiont, amivel fizetős YouTube filmeket is le lehet tölteni? Tehát kifizetem a filmet, de le is akarok vele tölteni. Még soha nem fizettem YouTube-os filmért, de most akarok, de akkor rögtön le is tölteném.
-
growler
őstag
Az újabb (Linuxos) Firefoxokra semmilyen add-ons-t/kiegészítőt nem
lehet telepíteni?
Sőt! Valamelyik frissítés után a mar telepítettek közül is több
eltűnt!
-
Cs1csó
titán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
-
-
brd
nagyúr
válasz
5leteseN
üzenetére
Pl. https://doh.opendns.com/dns-query (bár lehet, hogy az általad megtekinteni kívánt oldalakat ez is szűri). Azon is el lehet gondolkozni, hogy kikapcsolod (ha amúgy nincs szükséged a funkcióra). Az állam úgyis láthatja, ha nagyon akarja és Mo-on nála félelmetesebb, biztonsági problémát okozni képes szereplő nem nagyon van.
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy a legördülő böngészősávban lévő weboldalak számát bővítsük? Régebben a címsorra kattintva a legördülő menüben legalább 10 db gyakran felkeresett weboldal volt felsorolva. Ez nálam már csak 5 db. Lehet ezen változtatni?
Köszönöm a segítséget!
-
5leteseN
őstag
Hol kell beállítanom, hogy a Ffoxom ne legyen "szokásos" h!per-polkorrekt-gyökér, vagyis ne tiltson le minden oldalt, ahol b*zit, c!gányt, és hasonlókat csak a nevén nevezik, és nem írja körül
kettőnégy bekezdésben? ...vagy letagadja.Valami DNS szerver a ludas(ha jól tippelek).
Melyik DNS szolgáltató tudja ezt azöttíz évvel ezelőtti "nem-bele-ugatók-csak-teszem-a-dolgom" szintet?Minden megoldás érdekel!
-
Winner_hun
félisten
Az utóbbi időben (elmúlt ~2 hét) nehezen tudok file-okat csatolni e-mailhez vagy bárhova máshova.

A windows fájlválasztó párpeszédablaka összeomlott. Nem választható ki fájl vagy mappa. Ez firefox vagy win probléma? Se itt, se win 10 topik, se google nem adott erre a problémára találatot.
-
Jack Oneill
veterán
Gyorsulas.
[link] -
kriszwells
aktív tag
Hali! Miért van, hogy a google kereső csak a fél képernyőn jelenik meg, konkrétan a felső képes ajánlásra gondolok. 2560px képernyőfelbontás, de nekem az rémlik, hogy korábban átért a túloldalra is. Át lehet állítani? Köszönöm! (Bocs, ha nem ide, nem tudtam, hova írjak)
-
movax
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Igazából Windos Defenderen és uBlockon kívül nem kell további biztonsági megoldás, persze, ha tudod, mit csinálsz, hol jársz, mit töltesz le. Esetleg Firefoxban külön konténerekben (pl. Multi Account Container) lehet futtatni különböző dolgokat, vagy kereséseket privát ablakban intézni, és akkor a sütik meg egyebek se nagyon vegyülnek össze.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi ledgeri, DS39! Én nem a programra, hanem a kiegészítőre gondoltam. Valamelyik a 3 közül kavart be, de már nem volt időm kitesztelni, melyik lehetett az. Egyébként kikapcsolt állapotban is megjelentek számok, még ilyenkor is blokkolt valamit.

-
DS39
nagyúr
Igen, bármilyen div-et, weboldal elemet tudsz vele "blokkolni", elrejteni.
-
ledgeri
nagyúr
Nem csak a reklámokat lehet vele blokkolni! Pl youtube-on engem zavart a shorst-ok ajánlása, találtam is egy ublockba illesztendő "kód darabot", amivel csak csatornák shorts lapján látok shorts-okat, sehol máshol nem. Vagy pl valamiért mikor betölt egy videó az egész lejátszó először keskenyebben tölt be, mint a végleges, de én nyomnék rá a play gombra, és pont oda ugrik a "következő videó" gomb - biztos
véletlen
-, szóval kivetettem ublock-kal azt a gombot, így az már nincs ott, ugyanígy az értesítések gombja. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Lehet nagyobb is. A cache méretével is lehet játszani. Nekem a youtube-ra állított böngészőnél fordult elő, hogy akadt, mikor telítődött: vagy kiürítettem, vagy megnöveltem, és csináltam az előbbit ritkábban, vagy beállítottam, hogy kilépéskor az törlődjön... eredmény ugyanaz> nem volt telítődve, működött ahogy kellett neki.
Ugyanaz többféleképpen is elérhető, ez a szépsége az egésznek!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Mást csinál a kettő: egyik szűri a megjeleníthető tartalmat a böngészőben, a másik szűri a gép teljes adatforgálmát, és -ha jól emlékszem- viszgálja a futó folyamatokat. Nem váltja ki egyik a másikat, viszont lehet, hogy van kevésbé terhelőbb ugyanolyan funkciót betöltő...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Bármit is csinálnál. a legjobb ha lemented a profilodat. Ha bármi galiba lenne, vagy valami kéne, akkor ott lesz mihez nyúln! (Nem kell semmi extra, csak kikeresed a profilod mappáját, jobbklikk-másolás, és elmented valahova).
Utána meg csak rajtad múlik, hogy fenti szerint visszaállítasz, firefox sync-kel próbálkozol, vagy csak egyesével vissza másolgatod azokat amik kellenek (pl könyvjelzők, ilyesmik), de nulláról (nem auto-másolt adatokkal) kezdve.Egyébként szűrőlistázósdiban ugyanaz az adguard, mint a ublock és fordítva, de pl ublockkal, youtube-on ki lehet szűretni az alap ajánlott shorts-okat (hogy ne látszódjon), ugyanígy a "nemsokára premiere lesz" féléket, én pl magamnak eltűntettem a "következő videó" gombot a lejátszóból, mert sokszor félrekattintottam, ilyesmik... nem hallottam még adguardról ilyet, de nem zárom ki, hogy megoldható!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Köszi ledgeri, tecső88! Régebben ezt ajánlottátok. Gondolom nincs változás. Most nem vagyok otthon, itt az FF, uB-vel 2mp alatt tölti be teljesen az oldalakat. Majd újratelepítem az FF-t, illetve visszaállítom. Akkor utána mindent újra kell telepíteni, vagy a FF profilomból majd magától visszaállítja? Akkor lenne szívás, ha utána megint belassulna.
Ezen a gépen, nem jelentkeztem be a profilomba. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
A ublocknál nem fogsz találni jobbat, csak max másképpen kinézőt. Annak felvértezését is sokféleképpen lehet kezdeni attól függően, hogy kiben bízol, és mennyire akarsz vele szöszölni:
-Onnantól, hogy esesével tiltogatod a dolgokat, amit látsz;
-Azon keresztül, hogy a filterek közt válogatsz, és bekapcsolod ami kell, vagy amiről mondják, hogy jó, aztán engeded ami törik;
-Odáig, hogy alapból mindent tiltasz, aztán azt engeded ami kell... sokféleképpen elérhető a kívánt eredmény!A folyamatok-fül a feladatkezelőn picit többet mutatna.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Köszi ledgeri , tecső88 ! Valami terheli a procit, most is megugrott, hallom, hogy felpörög a venti, meg meglassul az FF. Tegnap nem hagyta abba a Küldés pörgetésé. Malwarebytes-t leszedtem már, uBlock ki van kapcsolva, de azt is leszedem majd. Van helyette jobb, ha nincs, akkor mit kell még bekapcsolni, az alapon kívül?
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Mostanában nagyon belassult a FF. pl. a fenti IT cafét 22 mp alatt tölti be teljesen. De ha itt nyomok egy frissítést, az is volt, hogy 40 mp-ig tartott. Persze közben tekeri a procit. Mi lehet az oka, hogy tudnám javítani? Gondoltam, hogy a uBlock, Malwarebyte kavar be, de a Chrome-on is van, azzal 3 mp-ig tart a frissítés, új oldal megnyitása.
Módosítottam a hozzászólást, a Küldés gomb 140mp-e forog, átjöttem a Chromera, látom a módosítás megtörtént, de az FF még mindig forog. Innen meg azonnal elmegy az üzenet. -
ledgeri
nagyúr
válasz
SamSem58
üzenetére
Frissítés miatt nem kell mindent újratelepíteni minden egyes alkalommal, szóval ha nálad mindig tört valami akkor valami egyéb probléma állhat fent.
Ha kinézeti és funkció változások zavarnak, akkor -igen-, az ESR-re való áttérés segíthet, de az is kapni fog frissítéseket időről időre (értsd hónapról hónapra minimum, biztonsági frissítéseket).
Az előbbi mellett meg kiemelendő, hogy az ESR csak megjelenésekor passzol verziószám szerint a fővonalas kiadási verzióhoz, szóval ha arra állsz át, akkor hibát fog dobni (mert verzióban visszalépés) ha a profildat egyben akarod hozzárendelni. Darabonkénti (könyjelző, jelszavak, addonok) másolgatás működik.Az 135 említése mondjuk eléggé gyanús, mert a windows 10-et még egy év múlva októberig még a Microsoft is támogatja, a windows 7/8/8.1-et a firefox még márciusig (a 115-ös ESR-rel támogatja), szóval ha a win 10 kiesik szerintem bőven 1-2 év még számolható rá, emellett a 135 pedig februárra várható, amikor meg semmi sem változik.
Az előbbi és az első "minden új verziókor újrarakandóság" azt sugallja, hogy valami nem oké... -
Beren
aktív tag
válasz
SamSem58
üzenetére
A policies.json fájlt kell mókolni hozzá, valahogy így.
-
Cs1csó
titán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm a pontosítást! -
válasz
Cs1csó
üzenetére
Azért ez így nem igaz, hogy félévente frissül! Általában ugyanúgy frissül mint az alap verzió, csak nincs főverzió váltás. Itt a hivatalos Release Calendar, ezen látszik, hogy az ESR jelenleg 128-as főverziónál jár, és marad is ezen 2025 június 24.-ig, amikor is 140-re ugrik majd a főverzió. De az egyéb frissítések jönnek erre is, ahogy az a jobb szélső oszlopban látszik, legközelebb majd október 29.-én.
Amúgy én is ezt használom mióta csak Firefox-os vagyok, szerintem még 2010 előttől. Arra biztosan emlékszem, hogy amikor kijött a 3.6, akkor már FF használó voltam, szóval én is ajánlom az ESR-t!
-
fcc
aktív tag
Hi!
Hol tudom véglegesen kikapcsolni az automatikus nyelv fordítás!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

tudod hova ? : ez nem offline lesz hanem offtopic
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kipróbáltam, de a könyvjelzők közötti távolság így is megmaradt, talán így jobban látható, a frissítés előtt a könyvjelzők közelebb voltak egymáshoz, lent fent nem volt ekkora margó. Egy tizeddel csökkentve az értéket jobb az összhatás, de tovább nem csökkentem mert akkor már túl apró lesz, a context menüben jobban látszik a difi hogy mekkora a highlight rész és a térköz.

KAMI911