Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ledgeri

nagyúr

válasz makoss #70327 üzenetére

Most csak fejből kb az áthelyezés:
    -régi mappa kikeres
    -biztonsági másolat készít (teljes mappa, egyszerűség végett)
    -új elérési út kreál
    -firefox panancsikon "cél" mezejének végét .exe -p-re átír, ment indít.
    -FF indít, ablakban új profil, átnevez, új helyre vezet, ment.
    -Opcionálisan A: adott profilt 0 -ról indít (profilmappa benépesül), majd kilépés után biztonsági másolat tartalmára (amik a profilmappában vannak) kicserélni a friss profilhelyét (esetleg felülírva, jobb, ha törölve, majd beillesztve). (előny: hely biztosan kezelve volt már egyszer szóval működik)
    -Opcionálisan B: profilkezelőből kilép, biztonsági mentés tartalmát (amik a profilmappában vannak) bemásolni a friss profil helyére. FF indít.

Ha jó, akkor állandósítható a profil a profilkezelőben a "mindig ezzel induljon"-nal.
    Ha ezzel használnál több profilt, akkor itt vannak a klasszikus profilok.
    Ha több azonosverziós FF telepítésed van, akkor mindnek a parancsikonjához kellhet a -p, és mind látja mindegyik profilt (van egy lista-fájl... sorrend átírható). Ez akkor baj, ha az egyik exe-profil kombó frissül, míg a másik nem. Az is problémás, ha több ff akarna egy profilt nyitni...
    De lehet játszani azzal, hogy egy külön extra exe a windows alapértelmezett böngésző, külön profillal, és bekapcsolt profilválasztóval:
    -ha valami külső program indítana böngészőt, a megnyitott oldal betöltése előtt megáll a FF, így nincs külső weboldallal adatcsere, és lehet, hogy nincs is netetheznéked, ha egy full nem "netremegyek" kinézetű gomb amire kattolva nyilna meg.
    -ha mégis kell kezelni valami automatikusan megnyíló dolgot, akkor meg külön böngésző, külön böngésző menet, külön addonok, külön addonbeállítások, külön alapbeállítások, külön sütik, minden mi jó. Nálam volt egy idő, mikor külső tűzfallal az az exe blokkolva volt, így csak a linket láttam beírva, mikor kíváncsi voltam, hogy mégis mi akar mit nyitni... van előnye! :K

A windowsosra meg long directory name windows-ra valamit csak kidob, vagy a hibaüzenet nyelvezetével valami biztos kijön... Rég állítottam, és az egy pipázandó tweak volt, ami egy registry bejegyzést ír át.

Új hozzászólás Aktív témák