- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum #66899 üzenetére
ez volt az elofutara a nyomatekkruzereknek, illetve az mt01 nek.
tegy egy kruzer blokkot egy naked vazba. ezert a kis loero. de az semmit nem jelent, csak a vegsebesseget.
mondhatjuk, hogy a buell kezdte az egeszet, de o a futomuvet, es a blokkot is tuningolta.a bt sajnos nem keszult sokaig, de egy idoben nezegettem nagyon en is.
dogos nagyon -
Something_
őstag
válasz
Kolondrum #66795 üzenetére
Én értem és nem is dédelgetek nagyra törő álmokat.
Azt mondta, hogy gyári robbantott ábrás programból számolja ki a dellát.
Ha ez így van, akkor az idomszett 1.000.000, lábtartó 40.000 Ft, lámpa ~ 150.000 Ft.Még ha ezt 50%-ra veszi, akkor is jó vagyok. Nem akarok nyerni az egésszel, ép motort akarok.
Viszont ha valami vicc összeg fog kijönni ez alapján, akkor elmehetnek a kva anyjukba :-)
Szerintem a héten rakok dellát a kártyámra és megrendelem az idomszettet.
Szerk.: szerencse, hogy viszonylag tök mindegy, hogy mikor fizetnek, hála az égnek nem basznak ki velem, hogy hónapokat várok rájuk. Habár így is várok, míg helyre állítom a dolgokat és motorra tudok ülni.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum #66697 üzenetére
nagyon konnyu kulonbseget tenni a hulye es a kulonc kozott. az egyik lerakott valamit az asztalra, amit a tobbi ember nem tud megcsinalni, illetve magatol nem csinalt volna, mert van kenyelmesebb modja is az eletnek (engedelmeskedni, felni, fogyasztani, szaporodni - nagyon leegyszerusitve) ennek van sporterteke, hatalmas kitartast, akaraterot es elkotelezettseget kivan, ami nem sok embernek van.
a hulyet ugye nem kell bemutatnom.
nezzuk az atlagos trollt. az aztan kulonbozik mindenkitol, foggal korommel ragaszkodik a fassaghoz, ezzel nem kulonc lesz, hanem hulye. mivel ezt mindenki meg tudja csinalni. nincs mogotte semmi.
nezzuk a ketgyermekes csaladanyat. (vagy apat, kinek mi eppen a szimpatikus)
annak sincs sporterteke, hogy 40 evesen egy dagadek vagy, a teve elott ulsz, soha nem leptel ki a komfortzonadbol, majd egy eross zsolt halalhirere megjegyzed, micsoda hulye volt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum #66636 üzenetére
altalaban a vilagot nem azok az emberek viszik elore, akik az eletuket annak szentelik, hogy engedelmeskednek, fogyasztanak, felnek, meghazasodnak, reprodukalodnak. (john carpenter - they live c filmbol vettem a vezerszalat, nemreg lattam, es egy fos horror de van benne egy par jo meglatas)
ha valamit komolyan csinalsz, es eredmenyeket akarsz elerni, akkor az eleted minden percet arra fogod forditani, hogy fejlodj abban a bizonyos dologban. pl rosivall agoston peldaja.
ez azzal jar, hogy nagyon sok ember hulyenek nez.
eross zsoltrol mi jut eszebe egy gyerekes csaladanyanak?
odament a hulye a hegyre meghalni, itthagyta a gyerekeit csak egy hobbiert.
az a "hobbi" olyan volt neki, hogy inkabb levagatta a labat, hogy konnyebben fel tudjon menni a hegyre, mert a rehabilitacio tul hosszu lett volna, es kevesebb eselye lett volna megmaszni.ezzel nem azt akarom mondani, hogy szeretnek egy klubhoz tartozni, ahol mindenki viseli a torzsi szimbolumokat, es vmifele felmilitaris szervezet jellemzoit is hordozza magaval, vagy legalabbis masolja ezeket
ezt mindenkepp elkerulnem, es nem ebben latom a hobbi kiteljesedeset.
plane, hogy nagyon furcsa pozicio, az, amit felvehetsz ilyenkor egy klubban. nem lehet pacsira bekerulni. komoly a klub. ugye nem kerdes hogy ilyenkor milyen statusszal bir az ember ott a csapatban?megegy fonokot, es megegy probaidot? az van a mostani munkahelyemen is.
pont ettol menekulok.
nagyon szivesen megvizsgalnam a klubok szociologiai keresztmetszetet, az biztos. -
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum #66636 üzenetére
Minden csak viszonyítás kérdése.
Holnap délelőtt megyek Mórra a kipufogó dobért. Egyelőre nem mondanak esőt. Ha esetleg valaki csatlakozna szólhat.
(#66637) persuader nem vagyok klubtak, de neten sok mindent meg lehet találni a klubok saját oldalán. Komoly szervezeti felépítés, saját klubház, kötelező gyűlések, rendezvények és azok lebonyolítása.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
Kolondrum #66626 üzenetére
Van olyan klub ahol nem árt ha tudsz motorozi is. Mert amíg a közös guruláson béna vagy lemaradsz, sokat kell várni rád, addig nincs közös nagyobb külföldi túra/gurulás. Nem kell elrontani más szórakozását. És bizony van benne valami.
HGabor:
Ez a biztosító által jön?
-
baboss
őstag
válasz
Kolondrum #66558 üzenetére
emre
Persze, hogy számít, a Zephyr hez is nehéz és drága alkatrészt beszerezni, mivel belpiacos.
Összeszedem, hogy mik lennének az igényeim, és elvárásaim. Az egy dolog, hogy külsőre, hogy néz ki, de szerintem az a lényeg, hogy mennyire kényelmes, és motorozható nekem. Fel kel majd ülni egy párra és kipróbálni, hogy milyen.
1. Munkába járásra használnám sokat, Zsámbék- BP
2. Belvárosban könnyen kezelhető legyen, átlag 60 kg vagyok.
3. Oldal és egy hátsó doboz kell majd rá amibe a szerszámokat betudom pakolni,
4. Szerviz, és alkatrész ellátás ne legyen nagyon drága. (szerelésben alkatrész cserében sok mindent szeretek magam csinálni)
5. Ha túrára megyek, ne én legyek ( ahogy polimorf mondaná) a kézifék aki visszafogja a csapatot.
6. Ne legyen csupa idomos, de nem gond ha mégis az.
7. Minimum 600cc maximum 1000cc
8. 800k a keret, egyenlőre.
9. Nagyrobogó, Enduro, Krossz nem kell.
Ha valamit kihagytam szóljatok. -
-
Something_
őstag
válasz
Kolondrum #66344 üzenetére
Csak az idom miatt horror az ar :-)
Remelem nem jon a fekete leves, hogy muszakilag is nagy a gond. Habar erre kicsi az esely szerintem.Lehet jobban jarnek, ha addig vennek egy robeszt 100k-ert, 1.5 honapot jarnek vele, aztan eladnam 80k-ert, mig nincs megoldva a cbr.
Habar 2 hetig szerintem meg nem lesz okes a labam, addig meg hatha jon a szakerto es lemegy a markaszervizes arajanlat.
Ha ezek megvannak, akkor kell egy tukor es egy bontott labtarto konzol, aztan egy rakat ductape es lehet is hasznalni :-) -
Teasüti
nagyúr
válasz
Kolondrum #66245 üzenetére
1. Egy hete tökéletes volt. Én is meglepődtem, hogy baszakszik.
2. Ha én motort veszek, már a telefonban úgy kezdem, hogy hideg legyen és még a port se törölje le róla! :-)
Ha meleg motor fogad, azonnal ugrik minden bizalom nálam.3. Ez egy rendkívüli eset volt, ismerős vitte el. Neki meg mindegy volt, mert ahogy ismerem rá se fogok ismerni a gépre. Majd rendbe rakja, ha akarja. De már mielőtt ráült már vmi 750 gsxr blokkról mormogott.
Jah igen. Ő volna a kontár szerelő korábbról. Az ő tanácsára lett kukázva a kipuff.
Nos, még nem ismeri annyira a gépet, mint én. De majd a karma elintézi a többit.
-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum #66217 üzenetére
Vannak seggek. Ha nem siettem volna haza párommal a hátam mögött lehet megálltam volna tegnap és elküldtem volna a kisteheres f@szkalapot a Grassalkovichon. Nagy volt a forgalom, párom kérte nem bújkáljak mert reggel amikor bevittem nem igazán élvezte a dolgot, és beálltam a sorba araszolgattunk a belsőben a Hősök tere előtt(ez megy ki Dabas felé ami nekünk kell) a faszkalap 2-szer is ránk húzta index nélkül az Iveco-t. Pedig jobb oldalon eléggé halható a vasam...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum #66069 üzenetére
Azt a szart semmibe nem kene onteni.
Semmilyen takarito hatasa nincs ilyesmiknek. Az injektort nem fogja takaritani, mert min2 szuro van, mig odaig eljut. Szelepeket nem kell takaritani, ez nem kozvetlenbefecs. Az egesteret nem fogja takaritani, mert megis hogyan? Penzkidobas. Max feljebb kurja a motorhomersekletet, es felesleges hostressznek teszi ki a dugattyut. -
HSM
félisten
válasz
Kolondrum #66069 üzenetére
Az én motorom is injektros, és határozottan szereti gyengébb benzinbe, jóval meg nem érzek difit. Soha ilyen bajom nem volt vele, pedig pár ezer km-t mentem spurival adalékolva a benzint, nálam mondhatni bevált. Igaz, prémium benzinbe sosem tettem, minek.
Amit leírsz jelenséget nekem a kétütemű, injektoros 50-es robogóm produkálta, mikor döglődő gyertyával prémium benzint kapott (spuri nélkül). Pontosan így viselkedett.
Az még ilyenkor kis lángcsóvákat is lövöldözött, mikor kihagyott.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kolondrum #66065 üzenetére
Az esztergomi elágazásig legalább 5 párral találkoztam Pomáztól felfele. Több helyen motorosokat félreállítva.
Úgy látszik ez egy ilyen nap volt.
Visszafele már én sem láttam egyet sem.Mosquito34: Nem figyeltem.
Vagy az útba voltam belebambulva, vagy a tájba.
A bőr ruháról a bőr és a szövet felületekről a bogármaradványokat mivel érdemes leszedni? Mi hozza le, ami a ruhába nem tesz kárt?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum #66025 üzenetére
Az este én is villanyászkodtam egy kicsit, mert hajdanán az akkufeszmérőmet a legkisebb macerával járó helyre, az első helyzetjelzőre kötöttem. Így viszont a valós feszültségnél közel 1 V-tal kevesebbet mutatott, állandóan a frászt hozva rám. (alapjáraton 12,5V, menet közben 13-13,2), miközben a töltésem tökéletes volt. Most direkt szálakat húztam neki lentről, és láss csodát: alapjáraton 13,5-13,7 V lett a töltésem.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Kolondrum #65959 üzenetére
Ha nem történt volna, ami, akkor meg. Így, hogy össze van törve, és fizetem még jövő márciusig a hitelt, már nem annyira, de ez szerintem teljesítménytől független.
Alapvetően nem vagyok az az állatkodós fajta, a magyarországi sebességhatárokat ez is könnyedén megfutja, és ez nekem elég. Nem mondom, hogy nem vágyom a nagyobb teljesítményre, de én egy nagyon jó gépnek tartom. 5-6 évig biztos megtartottam volna, aztán valszeg ment volna vissza a RB-ba és elhoztam volna egy másikat.szerk.: Amúgy A2-vel nem is vezethettem volna mást.
-
Something_
őstag
-
Xaels
félisten
válasz
Kolondrum #65827 üzenetére
Korlátlan A-ja nem volt.
Tegnap haver elhozta a motoromat. Persze az ideg bennem volt, magam részéről nem igazán szeretem ahogy ő vezet és hát a Hornetet vagy 4-szer verte oda anno, igaz nem sajáthibásak voltak papíron. Szerencsére egyben hazajött, persze egyből ment a fikkantás, hogy a fékeimet nézessem meg
Mondtam neki ez ilyen, semmi baja a féknek csak full alap technika 1 tárcsa 2dugattyús féknyereggel hátul dobfékkel. A jóidő hatására lemostam, nekiugrottam krómpasztával a felninek is erre végzés után fél órával nem elkezdett esni
igaz épp csak annyira, hogy foltos legyen a gép.
-
Topiccsendőr
addikt
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Kolondrum #65667 üzenetére
Moto.hu-nál van még oxford,szintén 8,5k
-
Grillo
őstag
válasz
Kolondrum #65628 üzenetére
Ez annyira nem meglepő sztem. A 125ös robogómra volt tavaly nyáron a gumicsere 35k+munkadíj, és akkor ez még kis virsli cucc,100/80 meg 130/80, igaz 16 collos.
Most várom én is a hívást, elvileg fog tartalmazni lánccserét (blokkban) a szükséges körítéssel, szelephézag állítás, és vagy csak tömítés csere esetleg sokkal rosszabb, mert valami szivárog a szelepfedél/hengerfej tömítésnél.
És semmivel nem szerelik olcsóbban a 12 éves 125öst, mint egy 3 éves 600-ast. Sőt, a burkolatok miatt még nagyobb szopás a munkadíj. -
BoB
veterán
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Kolondrum #65620 üzenetére
Nezd, az hogy valamire azt mondja egy szerviz, h szelep, az kis tulzassal hasrautes. barmi lehet. Es nem biztos hogy van baja barminek is. Mint mondtam, a szelep kussolni fog az ido elorehaladtaval, nem zorogni, mivel osszemegy a hezag, nem no. Van meg 1000 alkatresz, ami hangot ad ki. Ez kb a ki kell pucolni a karburatort szoveg.
-
Grillo
őstag
válasz
Kolondrum #65366 üzenetére
Szerintem az egy korrekt banda, de nem tévedhetetlen. A várólistájuk meg kurva hosszú, és néha kicsit túlvállalják magukat.
Viszont értenek a dolgokhoz, normális áron dolgoznak, és nekem pl. majd fél évvel később is gariban javítottak, pedig bizonyítékom nem volt, csak a szavam.
Ha nem költöztünk volna el Zuglóból, hozzájuk járnék most is, bár a Scarabeoval nem sikerült belopni magam a szívükbe. -
StoneBridge
senior tag
válasz
Kolondrum #65370 üzenetére
Náluk mindig várakozás van, sajnos... Mindenki ilyenkor viszi a gépét, egy-két apróság, olajcsere, vagy nagyobb bajok, stb miatt el vannak csúszva, de gondolom ezt mondták is.
Nálam is volt, hogy több, mint 1 hetet állt az előző OFF-os jármű egy szilent cserére várva (amíg nem néztek rá, berendelni sem tudták). Ez idő alatt még használhattam is volna, csak erre jött a válasz, hogy amíg nincs ott, addig sem kerül a körforgásba, tehát sosem tudják majd mikor férnek hozzá. Ja, a melóval mindig meg voltam elégedve, nem utolsó sorban bírtam a fejüket.
Az átírás miatt meg nem fognak büntetni, valamivel én is túl voltam a 30 napon, nem számított. -
Something_
őstag
válasz
Kolondrum #65360 üzenetére
Jó szar állapotban lehet a motor, hogy ennyi ideig szervizelik
Nagyon titokzatos vagy, múltkor még ütni akartál emiatt, most meg nem mondod meg, hogy melyik szervizbe ne vigyük a motort, csak télen
Horvi: jaja, akkor az lesz a gond. Az se rossz, hogy így szerelik fel máshol, hogy lötyög
-
TommyGun
őstag
válasz
Kolondrum #65214 üzenetére
Jókis röfögős V2-es hang
Ez érdekes, ma még betudtam lépni a BURGMAN.HU-ra, aztán pár perce kiköpte hogy nem létező felhasználó...kiraktam a fórumba nemrég hogy van pár megmaradt eladó burgman cuccom (merugye a vasat elvitték 2 hete) erre lehet kivágtak a fórumból? Vicces....és egyben elszomorító a dolog.
-
demars
addikt
válasz
Kolondrum #65041 üzenetére
Köszi! Talán bordóban jobban mutatna, de egyre jobban tetszik...
-Mike- : Igen, lefoglalóztam és jövő héten megyünk érte!
Kap új akksit, tankpadot és még egyszer átnézik!
Papírokat elintézik hétfő vagy keddre! Onnantól gyakorlatilag bármikor mehetek érte!Polimorf: két boltjuk van igen! Bár ahogy írod, hogy nem mondtak semmit sem...
Oda is elnézek azért!
Bogyo112:
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum #64940 üzenetére
Nekem a Shox Three Layer hidegben bevált, a hálós betétei ellenére (van benne kivehető vízálló-szálálló membrán, és termobélés is). Nagyjából + 10 fokban már tudok benne 2-3 órát motorozni különösebb fázás nélkül, egy lidl-es aláöltözőben és egy vékony polár pulcsiban. Mondjuk ezt a régi göncöm is tudta.... ....a régit (Shox nadrág meg az említett japán kabát) a szellőzés teljes hiánya miatt nyáron nem lehetett elviselni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Kolondrum #64937 üzenetére
Nem néz ki rosszul, meg nem is drága. Bembomotortól veszed? (25.900,-)
Nekem színre jobban bejön mint as sajét Shox-om, viszont a brutális méretű hálós betétekről nem szívesen mondanék le a tavalyi kánikula tapasztalata alapján. (konkrétan többször hőguta kerülgetett, még menet közben is. inkább lehúztam cippzárt derékig, csak ugye úgy éppen semmit nem véd. Az még a jó öreg Kushitani volt, teljesen szellőzés nélkül). -
baboss
őstag
válasz
Kolondrum #64932 üzenetére
Napközben hívott, hogy ha hazaértem elmegyünk e motorozni, mondtam, hogy sok a munkám most nem alkalmas Forgalomtól elzárt területen megszoktam neki néha engedni, hogy mennyen vele, de én hátul ülők mint utas. A KRESZ vizsga megvan neki GK -ra, most jár vezetési gyakorlatokra. Amikor megvettem a motort megbeszéltük, hogy egyedül soha nem megy vele.
több mint egy évig nem is volt semmi gond a mai napig.
-
Trub
tag
válasz
Kolondrum #64880 üzenetére
Ezt nálam is eljátszották. Japán belpiacos CB400SF. Magyarországon már volt 2 gazdája, és mégis kidobta az okmányirodában a számítógép, hogy nem megfelelő az alvázszáma.
Nekem is mondták először, hogy vigyem NKH-hoz szemlére. Hazaküldtek, hogy másnap visszahívnak, addig utánajárnak az ügynek pontosabban.
Másnap hívtak, hogy vigyem be csak a forgalmit, megpróbálják el email-ezni a központba, hátha helyre tudják rakni nekem. Úgy is lett. Másnapra át volt írva a motor. Megúsztam egy felesleges kört és megspóroltam pár ezer forintot. Nagyon rendesek voltak. Csak ajánlani tudom a Váciakat.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kolondrum #64880 üzenetére
Ehh, pedig milyen alaposan csináltad az egész vételt, oszt mégis, a bürokrácia megsz.pat. De merem állítani, hogy ha valami neppernek kiadtad volna,hogy 5k-ért írassa át míg dolgozol, akkor pikk pakk megmutyizta volna és már rég meglenne.
A gumi... vájá vájá... ABS-es? Mert ha az, akkor tuti az miatt van.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 3
- Formula-1
- Minden, ami Unreal Engine
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Utolsó darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest