- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz
Djuree #44875 üzenetére
Annyit tennék hozzá (ismerősük tapasztalatai) h a sarki fűszereshez is többet jártak ,mint mi hondások!
Megbízhatóbb a Honda! Nem kihegyezett teljesítmény, de utcára nem is kell!
(#44888) Daywalker: Bezzeg vidékre nem h díjmentes, ha nem viszonylag drága is!
(#44873) runner 125: Az sem mind1 h utána mennyit fogsz rákölteni. Én a Honda-ra semmit sem költöttem csak amit feltétlen muszáj volt (láncszett, gumi, olaj-szűrő). És csakis azért cseréltettem vez-lánc feszítőt, mert nem akartam h csörögjön 3000-nél. Erre sokan mondják húzzam csak neki, semmi baja sincs...
Jól gondold meg mit veszel...!(#44915) Djuree: Nekem tavaly úgy jött ki h szezon 80%-a felé cseréltem, idén még megyek vele 4-5000km-t. Én 6k után cserélem az tuti!
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree #44915 üzenetére
Az picit fura
Btw én is picit túlhordtam, mert tavaly ilyenkor lett cserélve, tehát 1 éve...mondjuk kb. nekem is 2500 km-t futott (ebből idén kb. 400-at), ezért is hagytam benne picit tovább. Most biztos sokan nem fognak egyetérteni, de kicsit túl van lihegve ez a dolog. Mármint ha nem napra pontosan cserélsz, akkor sem történik semmi, főleg akkor, ha nem "üvegezed" állandóan. Arról nem is beszélve, hogy rengeteget fejlődtek az olajok az elmúlt 10-12 évben. Persze nem ezen érdemes spórolni.
Archer: az 500-600kcm tanulómotor nem fog ledobni, főleg azzal a tötymörgős tempóval nem, amit a tanfolyam alatt diktálnak. Utána meg azt veszel, amit akarsz, csak ne kelljen újból a jogsival szívni, abból csináld meg a nagyot egyből. Én 900-asra ültem friss jogsival és még élek (minden fejben dől el, ha pedig nem te vagy a hibás, akkor tök mindegy, hogy egy Simó, MZ vagy egy Hayabusa van alattad).
-
doc
nagyúr
válasz
Djuree #44908 üzenetére
mar mindegy, szerintem megtaláltam a motoromat :-D viszont kicsit gaz a helyzet, mert ugye nem leszek itthon...
szoval talaltam egy egesz szepet, de mielott megveszem, el akarom vinni szerelohoz atnezetni. tudtok esetleg valakit, aki hetvegen vállalna fel orat hogy elkapja az idomokat, vegignezze a vazat es ugy altalaban megnyugtatna hogy nem szart veszek?meg meg egy: bizonyos fordulaton uresben csorges jon a blokkbol, ez vezmulanc lehet vajon vagy mi a fene?
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree #44891 üzenetére
Ennek 3190 literje
Sebaj, megérdemli
Amúgy meg tényleg elmehet a bús p.csába az időjárás, tavaly is állandóan ez volt. Hétköznap a melóban szoptunk, hétvégén meg otthon vagy autóban, mert épp esett. Többször is motoroztam már esőben (eláztam már kegyetlen módon), de nem szeretem, ez van. És itt nem csak rólam van szó, hanem az asszony is utálja. Minden retkes, az autósok is kevésbé tudnak a motorosokra koncentrálni...na meg túrni sem lehet úgy -
Kroni1
veterán
válasz
Djuree #44765 üzenetére
ha csak néző vagy akkor nem kell fizetni, de szerintem pont azért kéne felmenned hogy némileg vissza tudd szerezni némileg az önbizalmad, minél hamarabb. A körülmények itt sokkal jobbak, jó minőségű aszfalt, nincs rajta kátyú, szennyeződés, nincs hülye autós, eléd ugró macska, stb. csak a többi motoros, akik azért figyelnek egymásra. Ha nincsenek nagyon sokan szerintem menj fel nyugodtan, amig nem érzed lehet nyugodtan kicsit visszafogottabban is menni, nem fog senki kinevetni vagy ilyesmi. Csak ésszel menj, és arra figyelj nehogy elkapjon a hév, és túlvállald magad. Sajna most szombat nekem nem jó de én is szivesen kimennék valamikor ha megbeszéljük majd!
-
Integra
titán
-
-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree #44671 üzenetére
Teresa is szereplő, csak ő egy modern kori animében
Én nem vagyok annyira elbűvölve a sisaktól, nem tudom más motoron mennyire hangos, de nekem hosszabb távon borzasztó. Neked milyen? Úgy nézem, a Fazernek is hasonló gigantikus plexije van, mint a CS-nek csak kicsit (na jó, nagyon) más a formája
-
shiNIN
tag
válasz
Djuree #44649 üzenetére
Szervízekről én is hallottam már mindenfélét, de nem is adnám a kicsikémet csak úgy akárki kezébe, elég volt neki az, hogy elestünk vele vagy sokszor... Van jó szaki, akiben bízunk és aki eddig megcsinált nekünk mindent, amire szükség volt, Teresa leműszakiztatása emlékezetes, pedig nem is láttuk szegényt 21-es első kerékkel a 17-es helyett
Napok óta nem motoroztam, ma szerintem megyek egy kört, hétfőn végre elmegyünk Csesznekre. A gumik kriminálisak, főleg a hátsó, amelyik nem különösebben kopott 25 ezer km után se... Sose szerettem, de lassan elkezdek félni tőle. De addig csak összejön már a szervíz... -
Kígyó
senior tag
válasz
Djuree #44592 üzenetére
kb mint ez
Az baj veluk, hogy eleg gagyi minoseguek, en pl megrendeltem a gsxf-re valot, es az osszekotorol meg hianyzott egy ful(esztergaltatni kellett), ill az illesztesnel nem teljesen kerek, ergo kicsit szelel. Plusz nincs bennuk E betu sem, es csak egy szamlat kapsz, semmi mast. Tehat itthon nem legalisak. Szoval en nem ajanlom ezeket. Ugy tudom a legolcsobb ertelmes dob egy Leovince, esetleg -mivel 10 eves dogre veszed- egy hasznalt.
TayRol: koszi, ha talalkozunk mielott veszek valamit, akkor megnezem biztos. A baj csak az, h azt sem tudom mikor talalkozok a motorommal egyaltalan.
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree #44564 üzenetére
Azért a zenehallgatás egy plusz zajforrás, ami mellett nem csoda, hogy nem hallott mást. Marketing nyilván van a dologban, de ha többen kipróbálták itt, és azt mondják, hogy jó, akkor azért nekik elhiszem
TayRol: én tegnap megint eldöntöttem, hogy nem fogok BP-n motorozni, csak amíg kiérek a városból. Egyszerűen elegem van ezekből a fos minőségű, poros, szutykos utakból.
-
Integra
titán
válasz
Djuree #44564 üzenetére
füldugóban, sisakban teljesen jól hallom az autók zaját, a dudát, a szirénát, és a beszédet is. ha cimbora mellett állok a pirosnál és járó motoroknál beszéünk, úgy is értem mit mond. jó dolgok ezek.
elég jó bukóm van, de csodák nincsenek.. hiába irják rá, hogy x meg y decibeles csak, füldugóval drámaian jobb minden bukó.Steven: kérj majd kölcsön valakitől, egy próbát megér, pusztán érezni a különbséget, hogy az mekkora is valójában. én már biztos nem mondok le róla és nekem ez még igy is kevés, ezért veszem meg a sisak zajcsökkentőjét is. és még igy is bőven hallok mindent, mert a konvencionális zajok már nem csökkennek (ez pont jó szerintem), de a szélzajból még jelentősen fogok tudni vele vágni. és azért napi 400-800 km-nél a rizsrakétámon elég jó ha kicsit nagyobb a csend, jobban tudok koncentrálni az útra, kevésbé fáradok el mentálisan a zajoktól, igy biztonságosabb is a hazafelé út.
-
Integra
titán
-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree #44556 üzenetére
Én nem vagyok süket, és van jó kis lövedék alakú plexim, már tartós 90-nél is belefáradok a szél dübörgésébe. Múlt héten egy nyamvadt 500km-es út után (pedig még "pihenőt" is tartottunk közben) úgy éreztem, mintha mosogatólébe nyomkodták volna az agyamat. Hiába, télen nem volt nálam füldugó, lassan mentem és rövideket...
Motorhang a szélhez képest minimális. De szerintem annak is kell lennie. Nagyon szívesen járnék villannyal is. Annak is van hangja, sokkal halkabb, de gonoszabb -
Kroni1
veterán
válasz
Djuree #44532 üzenetére
Nekem a Fazer nem fogyaszt többet BOS sportauspuffal, most is voltunk túrázni a hétvégén, 2 napig toltuk az országon át, és végig 5 körül evett, ennél jobbat a gyári se tudott.. A gyáritól nagyon eltérő kipufogó lehet az, amelyik jelentősen megdobja a fogyit szerintem. Sokszor meg az a baj hogy elfelejtik a kedves tunerek, hogy egy utólagos tuning (sportlégszűrő, sportkipufogó, csere stb.) után a motort ujra nem árt újraprogramozni az új cuccokhoz, ugyanis anélkül akár LE csökkenés is lehet az eredmény..
-
Kígyó
senior tag
válasz
Djuree #44532 üzenetére
En halottam elotte is h megdobja a fogyasztast, csak nem gondoltam hogy ennyivel. Szerelom azt mondta, hogy ez normalis, meg nem is dobta meg sokkal.
Az a baj csak h mire rajottem, addigra fuggo lettem, muszaj hallanom a hangjat.Nem is ertem miert raktak ra gyarilag ekkora folytast. 600 fazer meg xj 50x jobban szol a gyari dobbal, mint az en 750-em a gyarival. Mondjuk a sportdobom hangjatol azok is messze elmaradnak.
-
Kígyó
senior tag
-
shiNIN
tag
válasz
Djuree #44437 üzenetére
Részvétem
Nekem még sosem kellett várni ilyen okokból... Most pedig ki tudja, lehet, hogy meg is tudjuk várni a szervízt
Csak olaj- és gumicsere lesz, azt hiszem
Nagy nap lesz ez nekünk. De még bele kéne tölteni párszázat, nehogy már 25 ezer alatt menjen oda... 25 ezer. Olyan rohadt kevésnek tűnik, főleg, hogy jelentős részét nem is én tettem bele, csak valami tizenpár ezret. Egy nem egészen teljes szezonban. No majd ezután jobb lesz, remélem
Mondjuk lábtartó trepni se ártana, bár az nemtom milyen, de lehet, hogy jó... El akarunk menni 350km-re, ami lehet, hogy egy napos lesz, az 700 egy nap és annál már nem annyira kényelmes Cili sima kis lábtartója. Igazából ez igencsak új rekord lesz. Az ülése rohadt kényelmes, a szelet elfogja a nagy plexi, de a lábam ugyanabban a helyzetben azon a pici kis vackon nem az igazi, 400km után már megérzem. -
doc
nagyúr
válasz
Djuree #44293 üzenetére
14 eve van jogsim, szoval ez a resze nem gond
az egyiranyu utcakkal mar annak idejen, mikor a B-t csinaltam is szivesen szivattak a jonepet. a poen, hogy a forgalmi vizsgamon volt is egy ilyen szitu, es a keresztezodeshez erve olyan vizsgadrukkom volt, hogy hirtelen fogalmam sem volt, hogy egyiranyu utcaban vagyunk-e vagy sem, ugyhogy bealltam kb kozepre balra kanyarodasnal, nem szoltak erte
(amugy tenyleg egyiranyu volt) -
emre
veterán
válasz
Djuree #44265 üzenetére
nekem ez a video "tetszik"
inkább csak a gép, tényleg félelmetes, meg amit a csávó művel az is. -
Integra
titán
válasz
Djuree #44102 üzenetére
nekem gyárilag asszem az volt rajta, bt016 vagy milyen, miután pályán majdnem meghaltam vele, gyorsan lecseréltem a contira. fényév a különbség.
de gyárilag nem szerelik profi gumikkal a motorokat alapvetően.
utcára elmegy gumi, de igazából ott sem melegedett soha olyan gyorsan és jól fel az a gumi, mint a conti.
battlax valamivel kapta apám is a tehenét gyárilag, még átadás előtt átszereltettem a z8 interactra. -
doc
nagyúr
válasz
Djuree #44076 üzenetére
ez a bogaras tipp nem rossz, ha ne adj' isten balul sikerulne a dolog, egy probat meger
amugy erdekes hogy a motoros vizsga SOKKAL nehezebb mint az autos, ott ha tudod kezelni az autot, eselyed sincs elrontani, itt meg ha rosszul emlekszel az egyik bojara, mar attol megbukszmeg a feladatok is konnyen elronthatok ha picit bizonytalanabb az ember
-
shiNIN
tag
válasz
Djuree #44007 üzenetére
Asszem ezt már írtad, hogy nem voltál sehol, de attól még durva... Részvétem. Ráadásul az Alföld... Az nem valami szórakoztató motorral.
Sose tudsz elmenni valami finomabb túrára?
Mi ugye most házra költünk mindent, amit lehet, így sincs sok, de apró kis túrák lesznek azért. Legutóbb a Garda-tó tűnt szimpatikusnak, az nincs messze
(Szicília múmiái, azok vannak messze. De egyszer meglessük őket egy szép hosszú motorostúra keretébenElőtte szervíz, utána szervíz
Vagy legalábbis sk olajcsere)
Persze menni akarunk Spanyolországtól Észak-Finnországig mindenfelé, de majd egyszer. Csak legyen még benzin. -
alvaro
senior tag
válasz
Djuree #44038 üzenetére
Sajnos ismeretlen helyeken járva elég gyakran előfordul, hogy ilyen táblába ütközök. Nagyjából le szoktam lassítani (ha időben észlelem, hogy ne kelljen fékezni), hátha tényleg van ott valami, de sajnos sokszor csak nézek, hogy ez most WTF
Ha látható helyen vannak, nekem ugyan nem okoznak többlet (sőt), meg nem is szoktam sietni, de az aljas szándékot nem tudom megdícsérni. -
Djuree
félisten
válasz
Djuree #44002 üzenetére
ja amúgy km-re tényleg nem sok, egyszer voltam a kékesben, meg egyszer bejártam kelet magyaro.-t, a többi az csak a környéken való motorozgatás...szóval sztem, évi 1000km lehet...de hát egy mz-vel manapság életveszélyes az út szélén 80-al tekerni, ezért nem is erőltettem. még fater idejében lehetett, ő ment is mindenfelé vele, akkor nem volt ennyi kocsi...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree #43993 üzenetére
Ne haragudj de én kételkedem ebben hogy tíz éve motorozol, ha meg igen kilométer nem igazán lehet benned.
Sokszor olyan alapvető problémákról kérdezed az embert ami nem arra utal hogy lenne tapasztalatod a motorozást illetően.doc Hyo GT650N, S vagy R típust is lehet találni kb 500-600 között ami 2005ös évjáratú.
-
-
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
Djuree #43798 üzenetére
veszel egy gumipókot, és rákötözöl egy 1500 Ft-os kínai hátizsákot
De ha egyszer elindulsz egy teljes napra, és azt látod hogy a kollégák veszik elő a cuccot az oldaltáskából, lehet meggondolod a dolgot.
goretex oldaltáska 15k
szerintem ennyit simán megér a dolog -
zsoltee10
addikt
válasz
Djuree #43772 üzenetére
ha lett volna LSL bukógombád, esetleg az idom csücske karcolódott volna, így elrendezte azért szépen az aszfalt szegény motort. Nekem LSL van, nagyon tuti, nem félek attól, hogy esetleg a vázat elcsavarja, ki van találva. Ráadásul van egy vízszintes betét a gombában, ami elvileg nem engedi a csúszó motort megpörögni. Ezt csak megerősíteni tudom.
-
ALI_G
veterán
válasz
Djuree #43772 üzenetére
nekem van, utángyártott, kókány, kis csúszásnál sokat ment, ha beakadsz padkába akkor meg van esély, hogy nem törik le idejében és meghaljíthatja a vázat, de ez inkább kamu, mert el van perforálva még a kókány is. Az LSL-t meg erre gyártják, profi cucc. Tegyed fel azonnal.
Amúgy lemaradtam a csúszásodról, remélem te megúsztad. -
yodamastah
őstag
válasz
Djuree #43751 üzenetére
Igazabol ott nem az a gond hogy lapon kell menni, hanem hogy abban a hosszu kanyarban van lejto aztan emelkedo, a futomu valtozo terhelest kap, aztan at kell forditani jobbra amotort, es minimalis fekkel belemotorozni a jobbos kanyarba nagy tempoval, utana agressziv fektav a meg felig ledontott motorral. Ez egy olyan resz hogy ha fel metert tevedsz kint vagy a fuvon. Jo palya pring, de kicsit nehez szerintem megtanulni gyorsan menni rajta. Foleg azert is, mert nagyon keves a hasznalhato referencia pont.
Panonia ringen nagyon tokosnek es nagyon preciznek kell lenni. Mindenesetre sokkal jobb palya motorozni, mint pl a Hungaroring.
-
Integra
titán
válasz
Djuree #43687 üzenetére
könnyebb motorozni vele mint a fézerrel, vagy a hornettel állítása szerint. semmit sem érzel a 270kg-ból. egy játékszer az egész motor. az a fontos,hogy a gumikról a viasz réteg lekopjon és rendesen elkezdjen tapadni a gumi, mert amíg nem kopik le, addig vicces dolgokat tud művelni egy óvatlan gáz húzás. ezt én is eljátszottam első nap, mikor az rr-t kiszállították és elmentem megtankolni, körforgalom, aztán máris keresztbe..
-
Integra
titán
válasz
Djuree #43673 üzenetére
nem mentem vele még, mert nem tudtam elkunyerálni, úgyhogy mentem én is motorozni sajátommal
elsőre ránézésre gecijó, másodikra is, egyszerűen felfalod szemmel, minden fém, minden masszív, minden elképesztően minőségi rajta, még nem találtam rajta gagyi alkatrészt vagy elemet.. de komolyan.. egy monstrum az rr-em mellett, egy kibaszottt macsó tankhajó, de állatira bírom, egyszerűen gyönyörű.
apum csak annyit mondott, hogy iszonyúan észnél kell lenni vele, mert úgy jön a nyomaték, hogy majdnem el is dobta egyik kanyarban a kereszt utcákbanmost már értem miért kanyarodott olyan lassan mindig..
szóval szoknia kell, a jelenlegi legjobb gumik vannak alatta, a gyárit azonnal lecseréltettem némi felár ellenében metzeler z8 interact-ra, ha bekopik akkor kíváncsi vagyok mennyit bír, mert állítólag a cb nagy hátsó gumifaló hírében áll, ezt meg pont ezért rakattam rá, mert nem kopik kockásra a gyár szerint a gyártási technológia miatt. a fényezés döbbenetesen minőségi, az rr-em olcsójánosnak tűnik mellette, pedig ugyanaz a lista ára mindkettőnek. ezen már több a fekete elem, kevesebb a piros, így nincsen piros gyertyakábel, a hátsó rugók mondjuk azok, de nem zavaró, ellenben az arany küllős felnik ezen is megvannak még, üt, nincsen más szó rá. nagyon szépen csinálták meg a markolatfűtést, féltem tőle, de semmi kivetni valót nem találok rajta, szépen rakták fel a sebesség fokozat mérőt is, és még jövő héten berakják a szivargyújtót is. és hála a jó égnek az mra túra plexi is tökéletesen illeszkedik, nem úgy, mint az én esetemben, ahol sajnos egy picit eláll.. szóval zsír, talán holnap már elvihetem picit
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Djuree #43679 üzenetére
Nekem a Hondán ha benyúlok a fejidom alá akkor a lámpáknál van két bizgenytyű amit lehet csavargatni körbe körbe. Eléggé el van dugva, én nyúlkáltam összevissza mire megtaláltam őket. És rohadt sokat kell rajta tekerni hogy menjen is valamennyit valamelyik irányba.
De megy. -
zsoltee10
addikt
válasz
Djuree #43676 üzenetére
a 250-es igen sovány. próbálj meg 1 heti cuccot felpakolni 3 dobozba, tanktáskába, üljetek fel ketten, aztán indulj el az Alpokba.... A 650-es kawa épp elég ilyen igénybevételhez, de ha autópályán kell döngetni, akkor már majdnem kevés. Nem a nagy lóerő miatt vennék még nagyobbat ennél, hanem nyomatékból szeretnék többet, úgy 100-110Nm... Nem szeretek váltogatni.
-
válasz
Djuree #43614 üzenetére
Mondjuk nekem egy kétgangos babetta kivételéven a 2T korszak kimaradt. Annyira nem bánom. De 2T-n motorfék?
Nálam a 400as puhult egyszer fel. Cseszneken asszem. Nem volt kellemes élmény. Húztam a fékkart, és lófitty fék volt a normálhoz képest. 20 perc után folytattam a kergetőzést
Tavaly fogadtam meg, hogy idén megcsinálom a telóvédő izét. Belementem Fehérvár előtt egy olyan árva-szúnyograjba, mintha előttem egy teherautóról lapátolták volna a pofámba a őket. Brutális volt. Első kúton megálltam, és a kutas nem értette, hogy látok ki a plexin. Mindez 2km alatt. Az, hogy a motor hogy nézett ki az egy dolog, de észrevettem, hogy a teló is zöldellik. Olyan igazi, jól elkent dzsuvaszőnyeg. Na mondom remek, lemostam azt is a bukó után. Nem volt a kútnak gazdaságos tankolás, szerintem egy guriga papírt eltörölgettem
-
alvaro
senior tag
válasz
Djuree #43565 üzenetére
Típusfüggő. BMW-ék 10 ezret adtak meg az F650-ekre, én eszerint teszem. Ez rendszerint egy késő tavaszi (április-június) és egy őszi (szeptember) szervizt jelent nálam. Legalábbis eddig így jött ki. És maszek szervizbe hordom, most a másodikba, bevállalós fasza gyerek a főnök (így lett kawa felni fölszerelve a kátyús eredeti helyett
), és ért is hozzá.
Ja, hihhhetetlen: fél év után, két postázással és utánajárkálással megkaptam a szeptemberben ebayezett szíjtárcsát! Még utoljára lehúztak 11k-val a vámon, mint akik jól végezték a dolgukat. Majd ha megint elkopik egy, lesz tartalék
Aktív témák
- Eladó/Trust Gamin 4Az1-ben készlet!!!
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest