- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
válasz
imibogyo #1048 üzenetére
Köszi, hoyg ennyit foglalkoztok a problémával. Tényleg!
Már csak azt nem értem, hogy a szellőző nem kapna levegőt a faltól, de a venti igen?
A rajzon nem látható, de az egész bútor teljesen a falhoz simul. Legalábbis a felső lap. A hátlapot a faltól pár centire tervezem (már ha egyáltalán lesz hátlap).
A hátsó ventilátort úgy gondoltam, hogy a faltól kb 5 cm-re szerelném a bútorra, és a bútor felső lapján hátul lennének a szellőzőrácsok, amin keresztül befelé tudna jönni a levegő ebben az esetben.
Túl sok szellőzőnyílást persze nem szeretnék felülre rakni, mert akkor az egész bútor szellőzőrács lesz, az meg akkor megint csak szembe megy mind az esztétikummal, mind nemporoosodással. Szóval ezért tettem csak a felső hátsó élhez szellőzőt.
A falat nem tartalmazza az eredeti kép, mert akkor pont nem lehetne látni az egésznek a belső világát. Még nincs is teljesen minden részlet kidolgozva, egyelőre csak az elrendezésen agyalok, amit persze a szellőzés is módosít(hat). -
Livio
tag
válasz
imibogyo #1048 üzenetére
+1 az alul be felül ki változatnak.
És abban se vagyok biztos, hogy ha megfelelő méretű rácsaozatot sikerül biztosítani, akkor szükség van a ventire is. Állandóra biztos nem, max végszükség esetére.A rácsot meg meg lehet csinálni esztétikusan, akkor azért nem lesz zavaró ha felülre kerül sem.
De úgyis lesz a faltól 2-5 cm távolság, akkor meg menjen rács a hátfal aljára és tetejére is! -
pigster
senior tag
válasz
imibogyo #1045 üzenetére
ha a nagyobb cuccok a felső polcra kerülnének a ventik meg a legalsóra, vagy az alá, akkor nem lesz gond.
A felső polcon a méretük miatt nem férnek el, csak alul.A szellőzőrostélyokat pedig én is hátra tenném.
Szerintem hátra nem tehetem, mivel akkor pont a fal eltakarja, lefojtja őket, mintha nem is lennének.Mi lenne akkor, ha maradna a ventilátor hátul, de nem szívna, hanem fújna, elöl az ajtón meg lenne valamilyen rés, hogy ki tudjon menni a levegő?
-
ViZion
félisten
válasz
imibogyo #1045 üzenetére
+1
nekem örök harcom a por. Korábbi házam az elméleti best of ketegóriába kerülhetett VOLNA. Gyári légszűrő+maszekolva, hangszigetelve, rések zárva...
A por minősége lett más és persze jelentősen csökkent a mennyisége is. DE! Van por. Fél év után a hangelnyelő szivacsot ki lehetett porolni. A finom, lisztszerű por pedig ott van, letelepszik mindenre. Lassan, de dolgozik. Esetleg valami vizes előszűrő után kellene kötni a befúvást, de ott meg a víz tisztasága (kórokozók, a párás részeken a gombák, penész, etc.) okozhat gondot. Persze ezek nem egy két hét alatt jelentkeznek, de a por szemét dolog. -
pigster
senior tag
válasz
imibogyo #1041 üzenetére
Igen, de ha alulra rakom a ventilátort, akkor az erősítő, meg a pc egy az egyben letakarja. Van vagy fél centis lába, mondjuk. Ez nem gond?
Rácsozást meg belülre el tudok képzelni, de ugye onnan tovább kéne menni a levegőnek felfelé. A bútor tetején meg nem szeretnék rácsokat, mert akkor pont ellentétes lenne a bútor egyik céljával, mégpedig, hogy ne porosodjanak a cuccok. A hátsó élhez azért tettem szellőzőt, talán a képen látszik is. -
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #1014 üzenetére
Jól néz ki nagyon ez a terved, az a radi elöl lehetne akár 4x 140-es is, és max. átlóg azon a chamber választón.
Én am. ha lenne full acetál tartály olyat használnék egy darabból kivájva , nem ezeket az átlátszó hengereket mert olyan sokaknak elrepedt, hogy csak na. A ragasztott kockákról ne is beszéljünk / 2,25"-5,25" bay /. meg amúgy se használnék színes lötyit hanem full fekete 16/9-es Tygoon csövet és erre valahonnan keríteni fehér ( asus x99-es lapja )/piros(rog) / sárga (msi sárga lapjai ) törésgátlót és meg is van a cucc.
Nem fog lerakodni a színezék, ésmég a komponenseket se teszi "tönkre" az átlátszó lötty.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #978 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Igen, csak akkor mire rögzítem a pumpát? A Radira közvetlenül valami átalakítóval? Igazából ez se lehet egy rossz 5let, csak ügye ott van a táp is, és elég kicsi lesz úgy a hely na meg ügye az alaplapnak is van egy szélessége. A radik azok 120x3-masok igazából a winyóknak nem találtam még helyet, de szerintem az alaplaptálca alján elférnének.
Kitalálok majd még valamit az mondjuk jó lenne fémből, és ITX mérettel, de ezt még átgondolom, hogy higyan kellene, de van már rá 5letem.
Haha ITX projekt egy WTX méretű hűzba.
-
patomi
őstag
válasz
imibogyo #949 üzenetére
Igen a táp sok helyet elvesz. Nem is nagyon van szükségem nagy tápra, bár azért egy SFX-es megoldást is kreáltam. Abban fektetett alaplappal. Még egy slim odd is belefért.(mondjuk a kábeleknek nem sok hely maradt)
No meg amint látod én inkább a szögletes forma felé megyek el, talán így könnyebb lesz elkészíteni. Tömege is meglesz 8mm vastag alu lemezekből. -
ViZion
félisten
válasz
imibogyo #944 üzenetére
másik topikban engem is baCCogatnak, hogy egy éve tervezek, más ez alatt 3 házat cserélt...
OK, de nincs sok időm, változott a konfig alaposan, igazodtak a tervek. Sokminden saccolós volt, megvettem a vízhez a cuccokat (ez hónapokba telt, mert nem végtelen a havi keret sajnos), összeraktam, mértem, korrigáltam. Már leadtam, elkészült a lézerre a terv, meg a részletek, etc. Árra várok, profestés kb. 5-6k lesz, a "vasat" kollégák megoldják egyrészt "hulladékra", másrészt barátságos időkkel, de így is a végére kb. 15-20 k lesz csak a radi doboz. Szal. időbe kerül minden, ha nem akar az ember rev1, rev2, rev3 és így tovább próbálkozni élesben...
-
s3toraph
senior tag
válasz
imibogyo #905 üzenetére
Világos, én is úgy tervezem hogy aki elkészíti majd nekem - ha minden jól megy - elküldök neki minden méretböl legalább 1-1 ventit és a hdd bracket-et (csak ez még nincs meg
).
Apropó, tudtok mondani debrecenben a pc-max-on kívül olyan helyet ahol árulnak használt brand pc házakat, olcsóért? 1600-ért vettem egyet annó a pc-maxtol, de azt a típust már nem árulják. Ami gond, mert nagyon jó a braket benne, de azt sajnos elvágtam korábban.Update: Ja bocs már kérdeztem itt.
-
s3toraph
senior tag
válasz
imibogyo #899 üzenetére
Nekem van egy ilyen ventim, igaz 200mm-es a ventije. Ennek jövő héten le tudom mérni a furattávolságait, ha az segít valamit.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #887 üzenetére
Nekem megvan, csak az a baj, hogy egyáltalán nem lenne szerelhető, úgy értem, hogy 1x összerakod és utána nem igen lehet hozzá nyúlni, mert annyira kicsi, vagy nem tudom hova rakjak "ajtót", főleg, hogy fából van így még nehezebb.
Lehet befejezem így, aztán belövöm ide. hátha jön rá valami 5let.
Csinálj külön egy picassas albumot, most 2 email cím nem avilág vége, nekem van vagy 5.
egyik youtube másik picassa és megvan oldva.
-
s3toraph
senior tag
válasz
imibogyo #849 üzenetére
Upsz, na azt benéztem hogy az elforgatott négyzet felső élének is csúcsponton kellet volna átmennie. Még jó hogy Te résen vagy!
Nekem meg túl reggel volt, még nem hatott a kávé.
(#850) zed1983: Szia! Nem sok, ahhoz képest amiket neked soroltam. A kivágásokkal szívok (mesh rács szerűség), bár lehet tök fölöslegesen csinálom meg mm pontosan, legyártáskor meg módusulni fog. Mind1, látni akarom hogy nézne ki és megrajzolgatom. Ha végre ki tudom találni, hogy nyíljanak az ajtók, úgy hogy el is férjen minden, ki is nyíljon rendesen, zsanérok belül legyenek, és hogyan helyezzem el a görgős csappantyúkat, akkor már célközelben leszek.
(#851) Goblin12: Fáradtan én is benézek olyan dolgokat, ne tudd meg.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #858 üzenetére
Bénáztam
, elnéztem a dolgokat rossz helyről mértem ezt azt így jött ki, de már rájöttem, és most már minden jó.
Azért zavart, mert belezoomoltam és láttam, hogy az ott nem passzol és lekezdtem keresgetni a hibát, és nem talátam mert amíg nem voltak bekapcsolva addig nem láttam hol a hiba. . .
-
törölt tag
válasz
imibogyo #856 üzenetére
Nem megalkotni akarja, hanem eltüntetni, az egyik vonal nem sikerült 20 centisre - legalábbis én ezt olvastam ki belőle
Én Solidworks-öt egyedül akkor használom, ha elég konkrétan tudok minden adatot, és pontosan le van már rajzolva - különben egy rohad elmérés vagy módosítás miatt simán kezdheti az ember elölről a >3 órás munkát. Arra viszont nagyszerű, hogy lerenderelj vele valamit, pl. termékbemutatónak rettenetes király (PhotoView360). Jut eszembe, mindig is akartam egy olyan Corsair Carbide szériában levő, kicsi, majdnem kocka házat dióból, ha sok szabadidőm lesz, lehet, hogy lemodellezem, SolidWorks utána már két kattintásra legyártja minden alkatrész "jósok" nézetes blueprintjét, onnantól könnyű dolgom van
Ja, és az oldaladon a googleusercontent-es képeket nem hozza be, csak egy felkiáltójelet helyettük, viszont az alt attribútum nem határoz meg semmi felkiáltójeles dolgot, nincs onerror sem, úgyhogy a google végén lesz a probléma forrása...
-
imibogyo
veterán
válasz
imibogyo #855 üzenetére
Egyébként másoknak is van vele gondja. De szerintem ha valakit ez zavar, akkor nem ezt kell használni. Van pár százezer forintért SolidWorks, AutoCAD stb.. Ez egy ingyenes program, amire kell arra tökéletes.
Például nem értem, hogy azt a 17,021 fokot hogyan is akarod megalkotni? Mert ennyi már a legjobb marógépek hibatűrésében is benne van, hogy mondjuk 17,015 fokos lesz, vagy 17,023 fok stb. Szóval tényleg nem igazán értem a dolgot.
Az én CNC gépem ha jól be tudnám kalibrálni végre, akkor 1/100 mm-es pontosság talán tartható vele, de ebben nem vagyok biztos. Az 1/10 mm-t viszont hozza. Épp ezért ez a pontosság nekem Sketchupban is bőven elég.
Mondjuk nekem van hozzáférésem AutoCAD-hez és SolidWorks-höz is, mégis ezt használom, mert hobbizásra sokkal logikusabb és egyszerűbb vele dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabb.
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #827 üzenetére
Igazából mindene megvan ahhoz, hogy össze lehessen rakni, csak ezek a kétoldalt menetes távtartós csavarok vagy mik, amik igazán hiányoznak. Ezek nélkül pedig elég neccesen lehetne összehozni, de majd még töröm a fejem hátha, de nem hiszem...
Az a legnagyobb gondom ezzel az egésszel, hogy M3 menetes a legyártatott cucc. M4 csavart és anyát bőven találtam méretben itthon, kicsit hülyén néztek volna ki a hosszú csavarok a lapon, meg a szimpla levegőcsövekből eszkabált/gányolt távtartókkal. Ippen egy hét múlva szeretném összerakni a gépet (ideiglenesen), itt: http://www.tme.eu/hu/katalog szinte van minden, de sajna csak nagy tételben és drága a posta...Mindenesetre kösz! Mentem tentikébe!
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #825 üzenetére
Ja megvan... Bakker, leesett! Nem hallottad mekkorát puffant? Tényleg fáradt vagyok... Bocs.
Inkább mondom mim van: Prolima Gen OEM + Intel 775/1150 hátlap (fém, úgy gyártattam) + szereztem 2mm vastag szilikon lapot szigeteléshez, hogy ne a fémmel érintkezzen az alaplap és esetleg zárlatos legyen + Intel/Amd alu szerelőlemez (az eredeti középső lefogatót használnám a két kis "dudor" miatt) + készíttettem M3 menetes "strip" adaptert, ezeken kívül a komplett AMD lefogatás van meg és M3*6-os imbusz csavarok + műanyag alátétek vannak.Minden más ami Intel és szerepel az adott oldalon az nincs. De kéne...
-
flymi
addikt
válasz
imibogyo #813 üzenetére
Szép is, jó is az az 1/2 Prolimatech Genesis a lapodon!
Ha már Genesis. Segítetek már ki légyszi, honnan tudnék szerezni ilyen alapból távtartós csavarokat, mert sajnos az enyémhez csak AMD lefogató van, azzal meg nem sokra megyek. Hátlapot készíttettem, teszek a hátlap és az alaplap közé egy 2 mm vastag szilikon lapot, az majd leszigeteli. Viszont M3 csavarból így is 18mm-es vagy hosszabb kéne, hogy megoldjam a lefogatást, hacsak nem tudok beszerezni valahonnan gyorsanfrissibe néhány ilyen spéci csavart! PLS Help!
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #804 üzenetére
Az igen, az utsó az nagyon szembe szúrt, a két pici ITX után.
"Fordítasz egyet a házon. " komolyan ennyi? A henger tartályok feltöltése ami vízszintesen fekszik, csak annyi, hogy eldöntöm a házat az kész?
Hogy erre nem gondoltam
, gondoltam itt , hogy valameik plusz nyílásán egy csövön át feltölteni.
Mondjuk lehet, hogy pusztán elég a léghűtés és nem is szükségeltetik víz,m ert ügye az kegyetlenül megdobja a rendszer méretét, de ezt még kitalálom.
Mondjuk egy NH-D15 se épp kicsi.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #802 üzenetére
Üdv,
én meg átpártolok az AW notebookok világába mihelyst lesz pénzem, mivel költözöm külföldre tanulás céljából ott sajnos nem fog elférni, az a böhöm állat gépház amit még anno csináltam.
Szóval igen, én is kezdek ITX-ben/ microATX-ben gondolkodni nézelődni.
Te milyen tartályt is fogsz használni? 5,25"-ös dual bay singl bay kockát? Ezekről én csak csupa rosszat láttam tuben, fórumokon a henger tartályt, meg nem tudom, hogyan kell feltölteni fekve.
Tetszetős nagyon am a projekt, csak gondolom ez nyitott marad, én meg szeretném zárva.
Ahogy ezt ítt és most itt leírtam olyan jó 5-et keletkezett a fejemben, hogy mindjárt kapcsolom is a villanyt ceruza + füzet és irány a sketchup.
-
s3toraph
senior tag
válasz
imibogyo #783 üzenetére
Még egy kérdés: hogyan tudok két testet/objektumot egymáshoz rögzíteni úgy hogy egy élben találkoznak és a körül mint tengely körül tud a második az első körül körbefordulni? Arra gondolok ami solidworksben mate névre hallgat, és rögzíteni tudom két test párhuzamos éleit, vagy két oldalát ami mindkettő azonos síkon van. A tervezés alatt álló házamon jó lenne úgy megrajzolni az ajtót hogy nyitható legyen ha mondjuk a move-al megfogom.
-
szacsee
nagyúr
válasz
imibogyo #756 üzenetére
Kösz, találtam egy hsz-t , de apróáramhoz nem értek annyira (mitől műkszik stb).
Kondér gondolom kondi, de mekkora az passz...
Darlingtonok bázisa... eh meg kellene keresnem pár régi könyvet... na szóval passz... ez jó megoldás lenne, de úgy hogy egy csatorna elszállt a KazeQ-n nem tudom bordázva bírná-e a DDC-t... pedig jó lenne. -
szacsee
nagyúr
válasz
imibogyo #750 üzenetére
Igaz kicsit kapcsolódik csak a témához, de Nálad miképp volt megoldva a 8V-os tápellátás?
Kicsit hangos a DDC-m, mint úgy általában a DDC-k, de nem találok megfelelő alternatívát, ami olcsó és jó.
EK gyárt "vázat" hozzá, ami fémből van 8K, fém tető 8K, ha erre rakok egy gagyi chipset blokkot 3-4K és bebugyolálom, akkor elvan. Panel alkatrészei a tekercs felé néznek, így nem tudom mennyire biztonságos, ha pl egy szivacsba tekerem (házat is tudnék neki csinálni).
Fesz csökkentéssel egy a baj, hogy kell neki indulásnak közel 12V, utána akár 7V-ig is le lehetne vinni. Sem kapcsolást, sem egyéb dolgot nem találok. Vizes topikban volt aki gyártott házilag elég esztétikusan kivitelezett szabályzót hozzá, de nem tudom foglalkozik-e vele. Engem pl zavar a hangja, mert régebben D5-öm volt, csak az ment a vízzel. Fogyit nem nagyon figyelem, de azért ne fogyasszon annyit egy szivattyú üresjáratban, mint egy fél konfig (D5 @ 23W). -
ViZion
félisten
válasz
imibogyo #748 üzenetére
Utána írtál azt nem láttam. Akkor faintos tápod van, ami sajnos a legtöbb userre nem mondható el.
Jogos, sokaknak nincs masszív tuning, ott kb. mindegy. Logouton írtam nekem mit hozott a házcsere.De a "A jó minőségű és megfelelően méretezett tápoknak pedig szerintem hangosodni sem nagyon szabadna." -hoz annyit, h megfelelő vízhűtés mellett azt is hallod ha a légysz@r megcsúszik a ház oldalán
Anno monitort cseréltem, mert standby módban villogtatta a ledet, amihez zizzent egyet a tápja...
-
ViZion
félisten
válasz
imibogyo #742 üzenetére
A tápok hatásfokát figyelembe véve ekkora túlméretezés már nem biztos, h jó. Egy tuningolt gépnél meg van meleg rendesen, szal. a "nem lett hangosabb és nagyon melegebb levegőt sem tolt ki magából, mint előtte." sem lehet minden esetben helytálló. Nálam a forró/nagyon meleg helyett langyos lett pl. játék alatt a luft. Most vizezve a procit már mindegy lenne, h alul vagy felül van.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #715 üzenetére
Üdv,
köszi, a szín csak fogtam valamit, hogy fa hatása legyen, mindjárt megkeresem milyen textúra.
Pont 900D, pedig szinte egy házat se néztem meg, hogy milyen, na jó a haf stackert kicsit megnéztem, de már a vízhűtés-topikban beszélgettünk, hogy hogyan lenne érdemes a radikat tényleg minden hőfok kihasználásával elhelyezni.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #706 üzenetére
Van neked esetleg egy ilyen kész modelled mármint hátoldal? Lehet találok a warehouseban, de szerintem 100x jobb ha tőled kérek, minthogy onnan szedjek valami rosszat.
Sehol nem találok másikat csak ezt a kettőt, pedig nem hiszem, hogy csak ez a kettő lenne kint, a felhőben.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #684 üzenetére
Üdv,
jaj sorry, igen ventihelyre kellene, de nem szabvány méretben, ezt a modellt amit linkeltél megtaláltam én is. Ennek a belseje kellene keret nélkül és azt aztán húzni tolni. és csinálok rá új keretet. Ilyen alap belsőt meg nem találtam. Ahogy láttam igazából csak sok kis köröcske a második lap is ugyan az csak kicsit eltolva. Szal lehet egyszerűbb lesz ha magam csinálom meg.
-
ViZion
félisten
válasz
imibogyo #673 üzenetére
Ejj, a következő alkalomra: Clonezilla
-
Bakus
tag
válasz
imibogyo #645 üzenetére
Az elején a vízhűtés még változhat valószinű, hogy csak 360-as vagy 420-as radi lesz elől ez még a jővő kérdése.
Belső képeken is rajta vagyok de nem egyszerű mindent kirajzolni. Amúgy belül a full minimálra törekszem amit lehet azt elfogok rejteni az alaplap tálca mögött beleértve a tápot is.
De amint meglesz igérem felrakom azokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hobby elektronika
- BestBuy topik
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- iPad topik
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- hcl: MS Office365 Linuxon
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest